Sierpnióweczki 2016! - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-04, 20:10   #4681
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83
Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko napisać, że wizyta udana, wszystkie pomiary w normie, wszystko OK. Dzidziuś dziś tak się ustawiał, że ciężko było go namierzyć więc trochę to trwało a ja już oczywiście stresa przeżywałam, że coś jest nie tak. Na szczęście wszystko dobrze .
klask i:
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 20:12   #4682
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
No tak, ale potem Ci jej nie dawali z inkubatora na kangurowanie?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Nie, dlatego, że miała dwie operacje. Pierwszą - przygotowanie - później leżała w inkubatorze i codziennie naciągano jej skórę na brzuchu, by mogła zamknąć powłoki brzuszne. Miała jakieś specjalne podwieszenie w inkubatorze, no i to było na IOMie. Do tego tysiąc pomp, rurek i kroplówek....
Później jak przeniesiono ją na chirurgię dziecięcą to mogłam ją wykąpać dop po miesiącu;/ I to też wyglądało strasznie;/
Odłączyli ją od tych kabelków, sonda wystająca z nosa, kroplówka z szyi, i wielki plaster na brzuchu. Pielęgniarka podała mi ją do rąk i kazała wykąpać. Gdyby nie moja mama, to bym ze stresu zeszła...Może uda mi się poszukać zdjęcie...
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 20:26   #4683
zonamojegomeza
Zakorzenienie

USG za nami. Bobo młodsze niż wynika z OM. Mój termin porodu ma nową datę. Generalnie do tej pory byli już: p07.08, 11.08, q12.08, 17.08
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 20:30   #4684
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Nie, dlatego, że miała dwie operacje. Pierwszą - przygotowanie - później leżała w inkubatorze i codziennie naciągano jej skórę na brzuchu, by mogła zamknąć powłoki brzuszne. Miała jakieś specjalne podwieszenie w inkubatorze, no i to było na IOMie. Do tego tysiąc pomp, rurek i kroplówek....

Później jak przeniesiono ją na chirurgię dziecięcą to mogłam ją wykąpać dop po miesiącu;/ I to też wyglądało strasznie;/

Odłączyli ją od tych kabelków, sonda wystająca z nosa, kroplówka z szyi, i wielki plaster na brzuchu. Pielęgniarka podała mi ją do rąk i kazała wykąpać. Gdyby nie moja mama, to bym ze stresu zeszła...Może uda mi się poszukać zdjęcie...

Ciekawe, czemu tak. Mam koleżankę, mamę wcześniaka z 26 tyg, która miała robione zespolenie przewodu pokarmowego, zakładaną stomię itd, ale po czasie ją dostawali na klatę. Może twoja po prostu po tym czasie była już gotowa do wyjścia z inkubatora.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 20:30   #4685
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Taka mała Fido Dido wtedy była
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a7f724f1f73dfbb87b95b3558ca8694b.jpg (21,2 KB, 49 załadowań)
Stary 2016-02-04, 20:33   #4686
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Ciekawe, czemu tak. Mam koleżankę, mamę wcześniaka z 26 tyg, która miała robione zespolenie przewodu pokarmowego, zakładaną stomię itd, ale po czasie ją dostawali na klatę. Może twoja po prostu po tym czasie była już gotowa do wyjścia z inkubatora.

Nie była aż takim wcześniakiem - 35 tc, ale waga przy urodzeniu 2400 i spadła na 2100. Nie wiem, 11 lat temu nie myślałam, o czymś takim jak kangurowanie. ;( A szkoda, bo to musi być strasznie fajne.
Stary 2016-02-04, 20:33   #4687
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Wpadłam tylko napisać, że wizyta udana, wszystkie pomiary w normie, wszystko OK. Dzidziuś dziś tak się ustawiał, że ciężko było go namierzyć więc trochę to trwało a ja już oczywiście stresa przeżywałam, że coś jest nie tak. Na szczęście wszystko dobrze .

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
USG za nami. Bobo młodsze niż wynika z OM. Mój termin porodu ma nową datę. Generalnie do tej pory byli już: p07.08, 11.08, q12.08, 17.08
to teraz wypada w moje imieniny
Cytat:
słodka mała..ale musiała się nacierpieć...
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 20:39   #4688
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Aż tak maleńka nie jest.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Ja coś czuję, że Bobo nas uszczęśliwi 15.08.
Stary 2016-02-04, 20:42   #4689
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Aż tak maleńka nie jest.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Miałam to samo z synem. Byłam absolutnie pewna, że urodzę do 15.08, ten weekend długi wydawał mi się idealnym terminem. Niestety, nic się nie działo... Jak ten termin minął, to dostawałam ataków szału codziennie, że nic się nie dzieje. A urodziłam 29, dokładnie w terminie

Stary 2016-02-04, 20:44   #4690
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Aż tak maleńka nie jest.

Fido Dido bo miała długie ręce i nogi. Jak ten ludzik z reklamy 7up chyba. Miała 46 cm, dlatego mi ubranka na 56 na długo starczyły

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Miałam to samo z synem. Byłam absolutnie pewna, że urodzę do 15.08, ten weekend długi wydawał mi się idealnym terminem. Niestety, nic się nie działo... Jak ten termin minął, to dostawałam ataków szału codziennie, że nic się nie dzieje. A urodziłam 29, dokładnie w terminie

Ja też czuję, że urodzi się w lipcu...Właśnie spoglądałam na pierwszą stronę i może być nas lipcówek dużo więcej.
Stary 2016-02-04, 20:44   #4691
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Oglądałam 600 gramów szczęścia i tak mi się skojarzyło. W porównaniu z tamtymi wczesniakami to to calkiem dużą dziewczyna.
Stary 2016-02-04, 20:46   #4692
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja raczej na pewno urodzę w lipcu.

Stary 2016-02-04, 20:49   #4693
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Jestem. Krązek jednak sie troche zaczał zsuwać. Gin stwierdził, ze musi załozyć mniejszy zeby lepiej sie trzymał. Jutro czeka mnie wymiana.
Co dobrego to z maluszkiem wszystko wporządku. Podpytałam czy ma jakies podejrzenia co do płci. Na ten moment stawia na dziewczynkę
Wreszcie dostalam ładne zdjęcie.
Super :brawo: w końcu zaczynają się pojawiać dziewuszki

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Śliczne foto mam całkiem podobne z wczorajszego usg. Byłam u teściów oglądałam nagrania z usg. Powiem jedno moim zdaniem warto wydać dodatkową kase na tą pamiatkę. Teściowa się wzruszyła była super zadowolona że moze w ten sposób wnuka zobaczyć. Ogólnie fajna sprawa dla dziadków polecam .
Potwierdzam. Moja mama jak oglądała to przy kazdym ruchu młodej się wzruszała i płakała

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 21:05   #4694
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Nasze bylo dzisiaj tak żywe ze nawet lekarz zaznaczył w opisie ze badanie utrudnione z powodu duzej ruchliwości.
Stary 2016-02-04, 21:21   #4695
aniula83
Rozeznanie

Cytat:
Nasze bylo dzisiaj tak żywe ze nawet lekarz zaznaczył w opisie ze badanie utrudnione z powodu duzej ruchliwości.
Twój termin to 15.08?
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
Stary 2016-02-04, 21:39   #4696
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Mój termin z dzisiejszego USG to 17.08
Stary 2016-02-04, 21:47   #4697
aniula83
Rozeznanie

Cytat:
A usg który tydzień pokazuje ? ja mam na 15.08
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
Stary 2016-02-04, 21:48   #4698
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dzisiaj jestem 12+6. Wg USG 12+1.
Jeszcze w 9tyg Bobo był starszy o 4-5 dni niż wynikalo z OM.
Stary 2016-02-04, 22:10   #4699
aniula83
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiaj jestem 12+6. Wg USG 12+1.
Jeszcze w 9tyg Bobo był starszy o 4-5 dni niż wynikalo z OM.
Ja to juz sie pogubiłam bo jak miałam u sebie robione usg tdzien temu w piatek był to z usg 12t2d ,a teraz to juz całkiem zgłupiałam ;/ nie wiem zobacze jak to będzie wyglądało okolo 20 tygodnia w zalezności jak dzieciaczek będzie rósł.
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
Stary 2016-02-04, 22:21   #4700
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem. Krązek jednak sie troche zaczał zsuwać. Gin stwierdził, ze musi załozyć mniejszy zeby lepiej sie trzymał. Jutro czeka mnie wymiana.
Co dobrego to z maluszkiem wszystko wporządku. Podpytałam czy ma jakies podejrzenia co do płci. Na ten moment stawia na dziewczynkę
Wreszcie dostalam ładne zdjęcie.
super też chce
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja zjadłam 2,5

a takie piwo 0,0%
chyba radler warki jest takie i na pewno lech mięta limonka
no i karmi można ale to juz nie gazowane chyba jest
ja bede takie pijac w kwietniu jak rozpoczniemy na dobre sezon grillowy

no zobacz to albo gdzies wyczytałam źle, albo mi się coś źle ubdzduralo
tak czy inaczej
na prenatalnych lekarz mowi, że mam łożysko z przodu macicy..

dziękuję
dzisiaj super
lekko ciągną pachwiny, ale to już nie to co wczoraj
jak szłam spać to jęczałam jakbym grypsko miała
ale przeszło
musiałam sie przeziębić, przemarznąć i wystarczyło się porządnie wygrzać
już widzę tę klawiaturę, całą od lukru

o to too
najlepiej mi wchodzą sorbety
z tesco mają mega pyszne, mango-melon
grycan mi kiedyś smakował, ale za słodkie większość miał..

super, widać takie delikatne rysy buźki

ja dzisiaj byłam z córką u nowej PAni stomatolog
2 poprzednie bez przerwy lapisowały zęby, a tam dwie czwórki z próchnicą, nie czekałam dłużej mimo, że obie zaawansowane
no to plombka, wierciła, jedna jej trzymała głowe, ja rece, a ta jedzie
młoda wrzeszczy, ale pozniej juz przeszlo
zatrula
teraz cora chodzi dumna jak paw ze za 2 tygodnie pani jej zalozy fioletowa plombke
ale co ie nawrzeszczala i napłakała to jej
no i moje, spocona z nerwow jak mysz wyszłam
oj biedna mała

Cytat:

Cytat:
Nie była aż takim wcześniakiem - 35 tc, ale waga przy urodzeniu 2400 i spadła na 2100. Nie wiem, 11 lat temu nie myślałam, o czymś takim jak kangurowanie. ;( A szkoda, bo to musi być strasznie fajne.
mój syn też miał 2440 g ale on urodzony w terminie
Cytat:
Aż tak maleńka nie jest.

u nas to jest data ślubu ale nie chcę, żeby dziecko mnie uszczęśliwiało rodząc się w ten dzien, bo tak długo czekać nie będę będę wyganiać do wyjścia

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 22:28   #4701
Aniol1985
Zadomowienie

Mi wczoraj gin powiedział że termin porodu ustala sie tylko w pierwszym trymestrze bo poźniej dzieci sie różnie rozwijają i co chwile daty by sie zmieniały. Przy usg gen program wyliczył na kiedy poród i w sumie pokryło sie z tym co moja gin twierdzila. Moja gin obliczyla 5.08 z miesiaczki i 14.08 z usg a program wczoraj wyliczyl 4.08 i 13.08 wiec bez wiekszych zmian. U mnie dzisiaj 12t5d , zaraz bedzie 13tydzień albo 14 jak kto woli
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 22:37   #4702
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:
Nie przejdzie. Co jesteśmy u nich o pytanie kiedy. To nawet za tydzień, za dwa kiedyś nadchodzi.
Pocieszajace jest to że mam męża. Męża, który zapowiedział, że po wizycie jedzemy do domu i nie będziemy nikogo odwiedzać. Męża, który jest ze mną na co dzień i wie jak czasami wygląda nasz wieczór. Widzi jak się czuję i dzielnie znosi stekanie i marudzenie. Męża, który nadal widzi we mnie żonę i matkę a nie matkę i żonę.
No dobra. Pomarudzilam co moje
Dlatego niektóre mamy lubią mówić o ciąży jako stanie obojga przyszłych rodziców bo każdy z nich ma swój wielki udział w błogostanie czy to siusiając po 20razy dziennie/wymiotując/znasząc nudności jak przyszłe mamusie, czy to biegając po lody/ogórki/masując nóżki/czy też mówiąc jak bardzo nas kochają mimo naszych humorków i wielokrotnego narzekania Brawo Panowie

Cytat:
Zaczełam dzisiaj 15 tydzien
Maluszek się kręci niesamowicie jak go podsluchuje.

Nie wiem czy to ok objaw bo czuje takie jakby odrętwienie, napór w kościach na dole u wejscia do pochwy. Taka dziwna sensacja. Nieco to mnie zmartwiło. Plus częsciej musze biegac do toalety
Ja wczoraj naliczyłam ponad 20wizyt :O chwilami zastanawiam się czy pić jeszcze cokolwiek

Cytat:
Talantea mnie krocze boli. Przez prawie 13 tyg byli już ból:
Piersi
Dziąseł (jakie wrażliwe są teraz!)
Podbrzusza
Krocza
Pleców
I uczucie jakby mnie ktoś za szyjkę ciągnął w dół
Jeśli o dziąsła chodzi to pewnego grudniowego poranka po porannej toalecie zauważyłam że dziąsło oberwało :O szybko poleciałam po delikatniejszą szczoteczkę więc teraz myję dziecięcą

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
My mamy wesele w czerwcu, lipcu i sierpniu. To w sierpniu jest 26, mój termin na 25. Oczywiście też się dziwią dlaczego nie przyjdziemy, a wesele 300 km od domu.
No ale akurat po tej parze można się wszystkiego spodziewać. Jak byliśmy nich z 2 miesięczną córcią padały pytania typu czy już zaczyna chodzić. Także wiecie
Wiesz, mnie się wydaje, że niektóre przyszłe Panny młode tak bardzo się skupiają na sobie, że nie widzą poza czubkiem nosa innych . My z kolei mamy 3 zaproszenia w tym roku: końcówka lipca - myślę że spokojnie pójdziemy ale nie będziemy oczywiście szaleć , końcówka sierpnia - czyli tuż po terminie także darujemy sobie i kolejne w połowie września - i tu już spróbujemy być ale wiadomo że życie pokaże

Cytat:
Hej
Nie nadążam za Wami...

U mnie też 0. Ale żeby tradycji stało się zadość chyba kupię kilka. Piec nie będę bo w ciąży podobno wychodzą zakalce i może coś w tym jest bo wcześniej TŻet pochłaniał w trymiga moje wypieki a teraz coś długo stoją w lodówce... .

Pisałyście o lodach. Mnie też ostatnio naszło. Moje ulubione to Gry...a. Pojemnik 1100ml poszedł ostatnio w 3 dni .
Ahhh uwielbiam Grycana chałwowe

Cytat:
Napisane przez edita0909 Pokaż wiadomość
Dziewczyny..czytając Wasze posty wciągnęłam dwa pączkole! o Panie..dobrze, że wiecej nie pisałyściesama się sobie dziwie...przez cały styczeń nie tknęłam nic słodkiego, bo już na sam widok robiło mi się niedobrze...a teraz? i moja teoria na chłopaka legła w gruzach ja 17.02 mam pierwsze USG...trochę się boję... BTW.....Powiedzcie mi proszę, co Wy jecie bo ja na nic nie mam ochoty, na smażone patrzeć nie mogę, mięso też odpada, makarony tym bardziej...do ryb mnie nie ciągnie...i dobrze by było żeby w mare lekkostrawne, bo moje problemy natury gastrycznej to zmora była już przed ciążą, a teraz to szkoda słów dobrze przyswajam owsianki ale ile można poradźcie coś...
Hahaha no nie! Przeczytałam, że wciągnęłaś pączka nadrabiając posty - stwierdziłam ze super pomysł i sama przy asyście pączka nadrabiałam

Cytat:
Mój TZ chce zebym poszła do szkoły rodzenia, ale mimo, ze dziecka jeszcze nie miałam nie czuje takiej potrzeby. Krępują mnie sytuacje jak wokół mnie są nieznane mi osoby :/ Czy ta szkoła jest taka potrzebna? Idziecie?
Też się zastanawiam nad szkołą rodzenia, w sumie wszystkie Panie mówią, żeby nikogo nie słuchać po wiedza swoje a poród swoje, ale w kwestii dbania o noworodka myślę, że by nam się taka wiedza przydała znaczy się mi i partnerowi
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-04, 22:37   #4703
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
to ale przeszliście..
teraz już wszystko dobrze?
Cytat:
faktycznie maleńka
Cytat:
Ja raczej na pewno urodzę w lipcu.

ja też
Stary 2016-02-04, 22:45   #4704
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Dlatego niektóre mamy lubią mówić o ciąży jako stanie obojga przyszłych rodziców bo każdy z nich ma swój wielki udział w błogostanie czy to siusiając po 20razy dziennie/wymiotując/znasząc nudności jak przyszłe mamusie, czy to biegając po lody/ogórki/masując nóżki/czy też mówiąc jak bardzo nas kochają mimo naszych humorków i wielokrotnego narzekania Brawo Panowie

Ja wczoraj naliczyłam ponad 20wizyt :O chwilami zastanawiam się czy pić jeszcze cokolwiek

Jeśli o dziąsła chodzi to pewnego grudniowego poranka po porannej toalecie zauważyłam że dziąsło oberwało :O szybko poleciałam po delikatniejszą szczoteczkę więc teraz myję dziecięcą

Wiesz, mnie się wydaje, że niektóre przyszłe Panny młode tak bardzo się skupiają na sobie, że nie widzą poza czubkiem nosa innych . My z kolei mamy 3 zaproszenia w tym roku: końcówka lipca - myślę że spokojnie pójdziemy ale nie będziemy oczywiście szaleć , końcówka sierpnia - czyli tuż po terminie także darujemy sobie i kolejne w połowie września - i tu już spróbujemy być ale wiadomo że życie pokaże

Ahhh uwielbiam Grycana chałwowe

Hahaha no nie! Przeczytałam, że wciągnęłaś pączka nadrabiając posty - stwierdziłam ze super pomysł i sama przy asyście pączka nadrabiałam

Też się zastanawiam nad szkołą rodzenia, w sumie wszystkie Panie mówią, żeby nikogo nie słuchać po wiedza swoje a poród swoje, ale w kwestii dbania o noworodka myślę, że by nam się taka wiedza przydała znaczy się mi i partnerowi
Ja rodziłam w marcu 2015 i w ten sezon weselny zaliczylismy 7 wesel z młodą w tym na jednym swiadkowalam. Także da się u nas babcie spisaly się na medal. No i młoda była tylko na piersi.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-02-05, 06:09   #4705
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Skoro mój termin się przesuwa to mówię mężowi, ze teraz na 100% nie idę ma wesele. A on zdziwiony, bo dla niego to już teraz było jasne, że nie idę. Mówię mu, że jego siostra powiedziała... ona to gada głupoty i wszystko wie najlepiej póki sama w ciąży nie będzie. Kocham tego mojego mężczyznę.
Dziś 13+0, idę z wynikami na wizytę. Może odstawię luteinę.

Wczoraj pierwszy raz usłyszeliśmy serduszko Bobo. Pomachało do nas rączką, ma cudne paluszki. Nosek po tatusiu. Nogi mi się trzęsły jak galaretka.
Lekarz bardzo przyjemny choć trochę małomówny. Ale na pytania odpowiada wszystkie. Sprawdził kość nosową, przeziernosc, obwód glowki, dlugosc kości udowej, kregoslup, pokazał nam żoładek, sprawdził serduszko. Łożysko jest, pępowina prawidłowa. To było przez brzuch. Potem jeszcze wewnętrznie spraedził przeplywy. I na 80% był pewien płci. Ja zdążyłam krzyknąć ze nie chcę wiedzieć, tylko mąż. Ale on uznał, ze skoro to 80% to poczeka jeszcze.
Stwierdził, że on nie widzi nic złego, zaprasza ok 20 tygodnia.
Potem mieliśmy jeszcze rozmowę z położną i ona na koniec mówi a panu gratuluję.... no ręce mi opadły. Śniło mi się że pani w rejestracji zdradziła płeć. Powiedziałam jej ze to miała być niespodzianka..a ona że lekarz w wynik wpisał. No i tyle z mojej najpiękniejszej niespodzianki. Najlepsze jest to ze ja ten opis przeczytałam i tego nie widziałam. Taka byłam zdenerwowana.
Dziś kseruje opis USG i zasłonię płeć- ustaliliśmy ze i nie powiemy nikomu kto tam mieszka.
Stary 2016-02-05, 07:44   #4706
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Skoro mój termin się przesuwa to mówię mężowi, ze teraz na 100% nie idę ma wesele. A on zdziwiony, bo dla niego to już teraz było jasne, że nie idę. Mówię mu, że jego siostra powiedziała... ona to gada głupoty i wszystko wie najlepiej póki sama w ciąży nie będzie. Kocham tego mojego mężczyznę.
Dziś 13+0, idę z wynikami na wizytę. Może odstawię luteinę.

Wczoraj pierwszy raz usłyszeliśmy serduszko Bobo. Pomachało do nas rączką, ma cudne paluszki. Nosek po tatusiu. Nogi mi się trzęsły jak galaretka.
Lekarz bardzo przyjemny choć trochę małomówny. Ale na pytania odpowiada wszystkie. Sprawdził kość nosową, przeziernosc, obwód glowki, dlugosc kości udowej, kregoslup, pokazał nam żoładek, sprawdził serduszko. Łożysko jest, pępowina prawidłowa. To było przez brzuch. Potem jeszcze wewnętrznie spraedził przeplywy. I na 80% był pewien płci. Ja zdążyłam krzyknąć ze nie chcę wiedzieć, tylko mąż. Ale on uznał, ze skoro to 80% to poczeka jeszcze.
Stwierdził, że on nie widzi nic złego, zaprasza ok 20 tygodnia.
Potem mieliśmy jeszcze rozmowę z położną i ona na koniec mówi a panu gratuluję.... no ręce mi opadły. Śniło mi się że pani w rejestracji zdradziła płeć. Powiedziałam jej ze to miała być niespodzianka..a ona że lekarz w wynik wpisał. No i tyle z mojej najpiękniejszej niespodzianki. Najlepsze jest to ze ja ten opis przeczytałam i tego nie widziałam. Taka byłam zdenerwowana.
Dziś kseruje opis USG i zasłonię płeć- ustaliliśmy ze i nie powiemy nikomu kto tam mieszka.
Chciałaś niespodziankę? Podziwiam ja bym nie wytrzymała hehe

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-02-05, 07:55   #4707
Juu_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Jeśli macie wrażliwe dziąsła to obserwujcie, ja mam problem ze schodzącymi szyjkami, byłam 2 tyg temu u dentysty i ostrzegł, żeby obserwować krwawienie dziąseł, jeżeli jest bardziej intensywne/nie chce się zatrzymać, należy zgłosić się do dentysty. Powiedział mi też, że w moim przypadku to mogą mi nawet dziąsła spuchnąć i pojawić się wystające bąble, które znikną po ciąży. Mam nadzieje, że ich nigdy nie zobaczę :O

zonamojegomeza, przykro mi, że położna zepsuła niespodziankę! Z Tżem ustaliliśmy, że wolimy znać płeć, bo to dla nas praktyczniejsze (będziemy robić remont). Myślałam w sumie, że niespodzianka byłaby fajniejsza, ale musiałabym każdemu lekarzowi/położnej powtarzać, że nie chce widzieć itp. więc uznałam, że i tak sie wyda
Szkoda, że się wygadała, ale najważniejsze, że Bobo jest cały i zdrów!

A mi się wydaje, że wczoraj poczułam mini ruch! Może sobie wkręcam, ale jak ktoś opisał, tak jakby rybka musnęła ściankę, taki ruch dziwny.. i był tuż nad kością łonową, znacznie niżej niż mam wszystkie bąbelki i bulgotania, które mam ciągle.. Leżałam już na łóżku na plecach spokojnie i prawie zasypiałam i ten ruch był jednorazowy, a potem czekałam na ewentualnego bąka ale się nie pojawił haha, więc może to był mój Kropek?
Juu_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 08:03   #4708
Origa
Rozeznanie

Cytat:

Też mam termin na 17/08 - w rocznicę ślubu
Ale dziś o 15:00 mam genetyczne więc jeszcze się może zmienić
Proszę o
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 08:08   #4709
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Też mam termin na 17/08 - w rocznicę ślubu
Ale dziś o 15:00 mam genetyczne więc jeszcze się może zmienić
Proszę o
Kciuki
Ja mam dzisiaj wizytę, ale pewnie bez usg. Chyba że jakimś cudem lekarka będzie je miała w gabinecie to wyżule hehe
I musze jechać z córcią. Myślicie że będzie krzywo patrzyła jak wjadę do gabinetu z wózkiem?

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-02-05, 08:12   #4710
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Juu_ Pokaż wiadomość
Jeśli macie wrażliwe dziąsła to obserwujcie, ja mam problem ze schodzącymi szyjkami, byłam 2 tyg temu u dentysty i ostrzegł, żeby obserwować krwawienie dziąseł, jeżeli jest bardziej intensywne/nie chce się zatrzymać, należy zgłosić się do dentysty. Powiedział mi też, że w moim przypadku to mogą mi nawet dziąsła spuchnąć i pojawić się wystające bąble, które znikną po ciąży. Mam nadzieje, że ich nigdy nie zobaczę :O

zonamojegomeza, przykro mi, że położna zepsuła niespodziankę! Z Tżem ustaliliśmy, że wolimy znać płeć, bo to dla nas praktyczniejsze (będziemy robić remont). Myślałam w sumie, że niespodzianka byłaby fajniejsza, ale musiałabym każdemu lekarzowi/położnej powtarzać, że nie chce widzieć itp. więc uznałam, że i tak sie wyda
Szkoda, że się wygadała, ale najważniejsze, że Bobo jest cały i zdrów!

A mi się wydaje, że wczoraj poczułam mini ruch! Może sobie wkręcam, ale jak ktoś opisał, tak jakby rybka musnęła ściankę, taki ruch dziwny.. i był tuż nad kością łonową, znacznie niżej niż mam wszystkie bąbelki i bulgotania, które mam ciągle.. Leżałam już na łóżku na plecach spokojnie i prawie zasypiałam i ten ruch był jednorazowy, a potem czekałam na ewentualnego bąka ale się nie pojawił haha, więc może to był mój Kropek?
padłam normanlnie.. ale mi poprawiłaś humor z rana..
który masz tydzień?

witajcie piątkowo
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości