|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Przy dobrym parciu takim batonem to zabić można.
To już w sumie lepiej żeby boja wypłynęła. ![]() Cytat:
![]() Idę spać, bo już głupoty piszę.
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Dark, musisz mieć kartę pływacką.
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Pomarudz mu jeszcze to się zlituje ![]() Cytat:
To się uśmiałam przed spaniem. Dobranoc Laseczki
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
I kurs ratownika wodnego :-D
|
#3666 |
|
Zadomowienie
|
Dobranoc mamusie
życzę przespanych nocek
|
|
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
I kurs żeglarza
![]() Dark! Wiem! Może o wagę chodzi! Jak już wkroczymy w fazę foki to pozwolą nam urodzić w wodzie! Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2016-02-04 o 23:20 |
|
|
|
#3668 |
|
Zadomowienie
|
widziałyście te butelki? http://baby-shower.pl/butelka-mimiju...-macierzynstwa
jaka cena |
|
|
|
#3669 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jesteście niezastapione
Dawno się tak nie usmialam ;-)Dorka a jaka cena?
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadam się jak nic :-P
|
|
#3671 |
|
Zadomowienie
|
99zł za butelkę i 89 za smoczek do butelki
|
|
|
|
#3672 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko i córko! Pozłacane są czy co ;-)
Ide już spać Dzis mam cale wyro dla siebie i nikt mi nie będzie chrapal do ucha ;-) tz jest w pracy i wroci dopiero po 8 ;-) Dobranoc
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez juz leżę i brzuch mi ostro ćwiczy skurcze :-P
Właśnie przeczytałam kolejny sposób na wywołanie polecany przez położne. Ale nie będę pisać żeby nie kusiło. Swoją drogą lutówki wróżą nam porody, bo pisały ze jak juz pierwsza poszła to reszta się posypie. Fajne mi wróżenie :-/
|
#3674 |
|
Wtajemniczenie
|
Hahaha polly batonem
haha u nas jest taka opcja za dodatkowa oplata 1000zl Emma i Szczeperka te wielogodzinne skurcze to ile godzin u Was bylo? |
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zasne, Tz dzisiaj tak chrapie, że zaraz firanki wciągnie.
|
|
#3676 |
|
Raczkowanie
|
Ja też się zastanawiałam nad porodem w prywatnym szpitalu. w Warszawie są dwa medicover i Damian cena ok. 9000 zł. Przy czym to sama podstawa bo za wszystko płaci się dodatkowo . W cenie jest trzydniowy pobyt jeśli więcej to się dopłaca, za jednostki krwi też się płaci, a jak trzeba podać jakiś lęk ratujący życie to z tego co pamiętam chyba kosztuje 7000 zł, zastrzyk na plucka dla dziecka też jakoś tak także trochę tego można uzbierać w razie komplikacji. Oddział ładny pokoje super ale stwierdziłam że jednak szkoda tyle kasy wydawać- mam nadzieję w państwowym jakoś pójdzie.
Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3677 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie ceny które podajecie za porod w prywatnych szpitalach sa kosmiczne
max tysiaka mogłabym dac przy chodzeniu do lekarza na nfz ale ja to ja, a kto bogatemu zabroni? jak zwykle nie moge usnac a rano śpię jak zabita eh
|
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, ciężko będzie dzisiaj ze mną... zasnęłam koło 3, a tu już oczy jak 5 zł.
|
|
#3679 |
|
Zadomowienie
|
Hej.
Też już nie śpię. Zasnęłam o 1:00, więc nie pospałam. Wieczorem kliknęłam koszyk w Gemini, jutro będzie łóżeczko, więc powoli zaczynam być gotowa co nie zmienia faktu, że nie zamierzam się rozpakowywac przed 14 marca a że gin dobrał dobre leki rozkurczowe, to wizja porodu się oddalila trochę ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#3680 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie z rana, ja jak zwykle pobudka o 5, ale u mnie noce są przespane 21-5
![]() Szczeperka;- szwy po porodzie naturalnym masz na mysli? Przecież powinne być rozpuszczalne? Darkanddark;- oczywiście że bym wysłałą na konto kasę, niema opcji że znikniesz z kasą, przecież znajdą Cię po numerze konta w banku ![]() Trzeba ufać ludziom, wysyłaj kase i dostaniesz swój szlafroczek ![]() polly-ja pakuje rożek, ale tylko na wyjście. moooniaaaa;- ja rodzę w państwówce, i u nas wszystko daje szpital. Jak mi teściowa naprawi torbe to wam ją przedstawie okazjonalnie ![]() Ja jestem przerażona tym co się wyprawia w ogóle - prywatne szpitale, położne, lekarze umówione , jakieś układy.. A później się dziwić że korupcja rośnie,narzekania na lekarzy które przyjmują na NFZ że gorzej traktują pacjentek niż te prywatne...a kto uczy ? skąd to się bierze?.... Ja nie wydaje na lekarzy ani grosza, skoro płace składki, skoro należy mi się darmowe leczenie, to z tego korzystam. Wiadomo nie jestem jakoś przewlekle chora, ani nie mam wyjątkowych schorzeń, chociaż synek był chory- miał ta alergie, ale też korzystaliśmy z usług lekarza z NFZ i chwała Bogu, wyleczylismy się.. Nie chce nikogo zniechęcać i nakręcać, to tylko moje podejście do sprawy
|
|
|
|
#3681 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja, chyba miałam jakiś kryzys wczoraj, bo mimo wieczornej drzemki padłam po 23 i spałam do rana. Zaraz budzę chłopaków i wracam do łóżka.
Tak sobie myślę, że jakbym miała teraz chodzić do pracy to by mnie chyba dyscyplinarnie zwolnili bo albo bym zasnęła w czasie pracy albo nie wczołgałabym się na piętro i padła na parterze :P i pomyśleć, że w pierwszej ciąży pracowałam do końca i latałam po piętrach- głupia ja. Ale to było 8 lat temu... chyba się starzeję :P miłego dnia dziewczyny- u nas dziś "tłusty" piątek choć te pączki wcale specjalnie tłuste nie są, ale zostało ich 5 więc trzeba zjeść ![]() miłego dnia |
|
|
|
#3682 |
|
Konto usunięte
|
Dark- ciągle jakoś nie mam okazji napisać, że podziwiam Ciebie, zazdroszczę, nie wiem, jestem ciekawa...
W ogóle do mnie ciężko dociera jak kobieta może pasjonować się motorami? Tak ja też z mężem jeżdże czasami, ale to wklejona w jego plecy jak repiach do kożucha. Jak widzę dziewczynę na motorze (prowadzącą, to szczęka za każdym razem opada)Dla mnie to taka odwaga, nawet bym powiedziała mega modna pasja . Ostatnio(jak jeszcze chodziłam te swoje 5 km w jedną stronę) na spacerze na zamek , widziałam laskę z na motorze, taka kurdę lasencja!!
|
|
|
|
#3683 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć
tak czytam sobie Wasz wątek (fakt musiałam od początku) ale teraz jestem już na bieżąco i postanowiłam napisać . Ja mam termin porodu na 26.03.2016 i już dni odliczam - nie umiem się doczekać . Przy okazji pochwalę się moim wczorajszym zakupem (zdj ściągnęłam z internetu)kosz-koty-szary.jpg To już ostatni zakup - została mi tylko torba do spakowania do szpitala Cytat:
|
|
|
|
|
#3684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Napisz nam jak masz na imię, ile masz lat, jak samopoczucie. Ja mam termin na 25 Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3685 |
|
Wtajemniczenie
|
Eweokr witamy
napisz jeszcze skąd jesteś
|
|
|
|
#3686 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam na imię Ewelina - 27 lat. Z tego co mówi ginekolog będziemy mieć córeczkę . Samopoczucie jest ok. nawet czasami udaje mi się poćwiczyć w domu. Początki niestety były tragiczne - cały czas mdłości i wymioty ![]() ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Katowice się kłaniają
|
|
|
|
|
#3687 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
ja tez wstalam ale spalam od 21.30 dzis mega dzien, reszta zakupow i wybieramy i zamawiamy wozek wiec troche jazdy, zabieramy kolezanke z terminem na 20lutego na zakupy Witaj nowa mamusii, skad jestes ? |
|
|
|
#3688 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim. Ja też już nie śpię. Ponadrabiałam trochę z wczoraj bo padłam spać 22.30.
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
Od godziny 9 pierwszego dnia do godziny 13 następnego dnia. Z tym, że najsilniejsze bóle przyszły po podaniu ostatniej dawki oksytocyny drugiego dnia rano.
|
#3690 | |
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
Jeszcze raz gratuluję! Szczeperko, czy Twój Synek miał jakieś problemy z serduszkiem po urodzeniu? Coś było nie tak? Czy na badaniach było wszystko ok? ![]() Dziewczyny, teraz będzie mnie tu mniej. Mam ostatnio spadek formy. Nie chcę Was zamęczać... Muszę się sama z tym ogarnąć. Położna będzie do mnie teraz przychodzić słuchać serduszka Małej. Muszę liczyć ruchy Małej. Muszę się bardzo z tym pilnować. Oprócz "standardowych" 10- ciu, w ciągu dnia muszę sprawdzać czy jest ok. Jeśli tylko coś będzie nie tak - IP/ szpital. Muszę pogadać z gin czy zleci mi ktg w przychodni. Ostatnia prosta a tyle stresu...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.

co nie zmienia faktu, że nie zamierzam się rozpakowywac przed 14 marca

Jeszcze raz gratuluję!