Sierpnióweczki 2016! - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-05, 08:17   #4711
asiulek8
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Ja gdzieś czytałam ze w 12 tygodniu to już nawet nie bąki a dziecko zaczyna w brzuchu popłakiwać. Ja czekam na czkawki, to takie fajne i śmieszne uczucie hehe

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 08:19   #4712
Juu_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
padłam normanlnie.. ale mi poprawiłaś humor z rana..
który masz tydzień?

witajcie piątkowo
Ciesze się, że poprawiłam humor, ale piszę samą prawdę, ja mam niestety gazy cały czas Według ostatniego usg to dziś 11+3, jeszcze baaardzo wcześnie na taki ruchy, dlatego wcześniej myślałam, że te bulgotania to jelita, ale to był zupełnie inny ruch i o wiele niżej. Ale może sobie wkręcam

Powodzenia na wizytach i życzę miłego piątku! Niecałe 7h w pracy i weeeeeeekend jupi
Juu_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 08:48   #4713
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Niespodzianki w sierpniu nie będzie Chyba, że to 20% niepewności coś zmieni.
Matko to jest taka ulga...
A po południu na wizytę. Po kartę ciąży wreszcie (mam nadzieję) i po skierowanie na kolejne badania.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 08:48   #4714
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Juu_ Pokaż wiadomość
Ciesze się, że poprawiłam humor, ale piszę samą prawdę, ja mam niestety gazy cały czas Według ostatniego usg to dziś 11+3, jeszcze baaardzo wcześnie na taki ruchy, dlatego wcześniej myślałam, że te bulgotania to jelita, ale to był zupełnie inny ruch i o wiele niżej. Ale może sobie wkręcam

Powodzenia na wizytach i życzę miłego piątku! Niecałe 7h w pracy i weeeeeeekend jupi
oo to blisko mnie jesteś, więc może i ja niedługo coś wyczuję..
też się cieszę, że weekend tuż tuż.. bo jestem wypompowana..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 09:07   #4715
superhuman
Zadomowienie

Hej dziewczyny... Dzisiaj noc minęła mi znacznie lepiej chociaz cały wczorajszy dzien był tragedia bardO pokłóciliśmy sie z TZ. Siedzę właśnie w kolejce do laboratorium ze skierowaniem na glukozę, VDRL i mocz ogólny. Po powrocie do domu Was nadrobię:-*
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 09:19   #4716
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Wczorajszy dzień sprzyjał kłótniom.
Stary 2016-02-05, 10:04   #4717
Talantea
Zakorzenienie

Pojechałam na badania i zapomniałam moczu zabrac, a byl gotowy, stał na półce. Nie nadaje sie do wczesnego wstawania.

Popijam cappucino i wcinam płatki na mleku.

Mi wczoraj gin powiedział, ze ruchy poczuje gdzies za 1.5 tygodnia dopiero.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 10:11   #4718
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Niespodzianki w sierpniu nie będzie Chyba, że to 20% niepewności coś zmieni.
Matko to jest taka ulga...
A po południu na wizytę. Po kartę ciąży wreszcie (mam nadzieję) i po skierowanie na kolejne badania.

podziwiam, że chciałabyś nie wiedzieć jakiej płci będzie maluch - ja to już nie mogę dię doczekać aż się dowiem kto tam w środku siedzi

Byłam wczoraj z wynikami badań krwi i moczu u lekarza, do którego chodzę na NFZ iii... kazał w sobotę zgłosić się do szpitala, ma dyżur tego dnia i spróbuje znaleźć miejsce na patologi żeby położyć mnie na kilka dni powiedział, że skoro zaczęłam już II trymestr a wymioty nie odpuszczają i chudnę to martwi się, że może to zaszkodzić dziecku i mam przyjść to zrobią komplet badań, uzupełnią płyny kroplówkami itd.

w życiu nie leżałam w szpitalu
warszawianka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 10:16   #4719
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
podziwiam, że chciałabyś nie wiedzieć jakiej płci będzie maluch - ja to już nie mogę dię doczekać aż się dowiem kto tam w środku siedzi

Byłam wczoraj z wynikami badań krwi i moczu u lekarza, do którego chodzę na NFZ iii... kazał w sobotę zgłosić się do szpitala, ma dyżur tego dnia i spróbuje znaleźć miejsce na patologi żeby położyć mnie na kilka dni powiedział, że skoro zaczęłam już II trymestr a wymioty nie odpuszczają i chudnę to martwi się, że może to zaszkodzić dziecku i mam przyjść to zrobią komplet badań, uzupełnią płyny kroplówkami itd.

o kurcze.. ja też nigdy nie leżałam.. ale jeśli o konieczne.. może Cię lekko nawodnią i wzmocnią , a potem wypuszczą na przepustkę?
Stary 2016-02-05, 10:22   #4720
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tylko raz lezalam caly dzien. Strasznie nudne. Polecam wziasc cos zeby zając sie czyms Dobrego masz doktora, ze tak sie martwi. Lepszy taki co zapobiega niz taki co olewa

Ja tez nie moglam sie doczekac zeby poznac płec. Jakos lubie byc wczesniej przygotowana. Czekam na potwierdzenie dziewczynki. TZ tak samo do mnie, ze on jeszcze nie chce sie cieszyć bo tak naprawde to tylko spekulacje dopiero i dowiem sie dokladniej pozniej. Widze, ze sie martwii szczegolnie ze co chwile jest cos nie tak i nadal nie potrafi sie cieszyć. Pewnie dopiero sie ucieszy jak maluszek bedzie juz na swiecie

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-02-05 o 10:26
Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 10:28   #4721
Fantasmagori
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:

O kurczę... z jednej strony to lepiej że lekarz woli dmuchać na zimne Zrobią Ci badania, będziesz miała spokojne sumienie i pewność że jest ok a w szpitalu nie jest aż tak źle, jedynie weź ze sobą jakąś książkę bo nudy No i jakieś jedzenie albo niech Ci TŻ donosi bo na samym szpitalnym można się zagłodzić Może banany, jakieś biszkopty, albo nawet kanapki

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 10:30   #4722
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale to dobrze bo chce mieć Cię pod kontrolą. Nie martw się. Książka, gazety, internet i jakoś dasz rade

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-02-05, 10:32   #4723
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Kciuki
Ja mam dzisiaj wizytę, ale pewnie bez usg. Chyba że jakimś cudem lekarka będzie je miała w gabinecie to wyżule hehe
I musze jechać z córcią. Myślicie że będzie krzywo patrzyła jak wjadę do gabinetu z wózkiem?
Myślę że nie będzie krzywo patrzyła, zrozumie

Stary 2016-02-05, 10:57   #4724
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Dzień dobry
O kurczę... z jednej strony to lepiej że lekarz woli dmuchać na zimne Zrobią Ci badania, będziesz miała spokojne sumienie i pewność że jest ok a w szpitalu nie jest aż tak źle, jedynie weź ze sobą jakąś książkę bo nudy No i jakieś jedzenie albo niech Ci TŻ donosi bo na samym szpitalnym można się zagłodzić Może banany, jakieś biszkopty, albo nawet kanapki
Ja na szpitalnym jedzeniu bym padła. Pobudka ok 5, rzadko udawało mi się zasnąć. Sniadanie o 8 - do tej pory to zjadałam banany. Obiad o 12. No to jeszcze ok. Kolacja o 16. I do 8 rano radź sobie sama.
Miałam zapas mandarynek i bananów (wtedy mi wchodziły), wędlinę na kanapki (bo dostawałam 3 kromki chleba i 2 plastry wędliny), a raz dostałam żeberka z surówką - w sam raz do chleba na kolację o 16. Oczywiście żeberka dostarczone przez męża.
Jak pielęgniarka oprowadzała mnie po oddziale to pokazała mi dyżurkę, łazienki i kuchnię, gdzie można schować swoje jedzenie i coś odgrzać. Po przyjęciu dostałam leki, ale bez wody do popicia.
Stary 2016-02-05, 11:00   #4725
virginia
Zakorzenienie

Cytat:

Przykro mi ale lepiej chuchać na zimne . Trzymaj się!

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
klask i:
Cytat:
.
Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Ahhh uwielbiam Grycana chałwowe
moje ulubione to cynamonowe

Wspominałam Wam, że dostałam propozycję prowadzenia kursów w jednostce? Już wcześniej to robiłam i bardzo sobie takie kursy chwaliłam bo żołnierze to zdyscyplinowaniu uczniowie . Zwykle dojeżdżałam 60km do miasta gdzie jest JW (jedn.wojsk.) i dlatego teraz ze względu na to miałam rezygnować bo nie chciałam dojeżdżać w ciąży (ja, jak ja, TŻet był przeciwny) ale tak wszystko pięknie ułożyli pode mnie, że kursy będę prowadzić u siebie w mieście, 3 razy w tyg. (pon.,wtr.,śrd.), zajęcia trwają od 8 do 14 więc bez problemu zdążę odebrać Natalkę ze żłobka no i dostanę o 1/3 więcej niż w hotelu. Będę pracować bez umowy, a że znam już dobrze to firmę wiem, że nie będzie przekrętów. Zastanawiam się tylko nad jednym a właściwie to mam pytanie do tych z Was, które w ciąży są/był wcześniej na L4 - zdarzały się Wam kontrole ZUS w domu? Jeśli tak, to jak one wyglądają? Nie ukrywam, że kusi mnie ta propozycja, może w końcu wykrzesałabym z siebie trochę energii no i chyba nie przemęczyłabym się za bardzo, w końcu to 3 dni w tygodniu, chociaż TŻet i tak kręci nosem. Co mi poradzicie?
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 11:03   #4726
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Dzięki dziewczyny!

Wspominałam Wam, że dostałam propozycję prowadzenia kursów w jednostce? Już wcześniej to robiłam i bardzo sobie takie kursy chwaliłam bo żołnierze to zdyscyplinowaniu uczniowie . Zwykle dojeżdżałam 60km do miasta gdzie jest JW (jedn.wojsk.) i dlatego teraz ze względu na to miałam rezygnować bo nie chciałam dojeżdżać w ciąży (ja, jak ja, TŻet był przeciwny) ale tak wszystko pięknie ułożyli pode mnie, że kursy będę prowadzić u siebie w mieście, 3 razy w tyg. (pon.,wtr.,śrd.), zajęcia trwają od 8 do 14 więc bez problemu zdążę odebrać Natalkę ze żłobka no i dostanę o 1/3 więcej niż w hotelu. Będę pracować bez umowy, a że znam już dobrze to firmę wiem, że nie będzie przekrętów. Zastanawiam się tylko nad jednym a właściwie to mam pytanie do tych z Was, które w ciąży są/był wcześniej na L4 - zdarzały się Wam kontrole ZUS w domu? Jeśli tak, to jak one wyglądają? Nie ukrywam, że kusi mnie ta propozycja, może w końcu wykrzesałabym z siebie trochę energii no i chyba nie przemęczyłabym się za bardzo, w końcu to 3 dni w tygodniu, chociaż TŻet i tak kręci nosem. Co mi poradzicie?
Ja nie miałam kontroli. Ale dziewczyny mówiły że tylko przychodziły i sprawdzały czy jesteś w domu i jakiś papier do podpisania. Jak nie masz leżącego L4 to nie musisz kwitnąc w domu przecież. A i na leżącym da się wykręcić

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-02-05, 11:09   #4727
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Zastanawiam się tylko nad jednym a właściwie to mam pytanie do tych z Was, które w ciąży są/był wcześniej na L4 - zdarzały się Wam kontrole ZUS w domu? Jeśli tak, to jak one wyglądają? Nie ukrywam, że kusi mnie ta propozycja, może w końcu wykrzesałabym z siebie trochę energii no i chyba nie przemęczyłabym się za bardzo, w końcu to 3 dni w tygodniu, chociaż TŻet i tak kręci nosem. Co mi poradzicie?
Ja ani w poprzedniej ani w tej ciąży kontroli nie miałam, żadna z moich znajomych też nie lekarze raczej wystawiają "chodzące" L4, więc problemu nie ma Oni raczej robią kontrole jak np. popracujesz gdzieś tylko z miesiąc i idziesz na L4

Stary 2016-02-05, 11:13   #4728
DobraDusza88
Zakorzenienie

Oo rany laski, nadrobić Was za kilka dni to wyczyn!! 2 dni czytałam

Gratuluję wszystkich synków i córeczek U mnie tak na 80% też dziewczynka, ciekawe czy się potwierdzi

Chciałam Wam jeszcze napisać odnośnie picia wody w ciąży, bo kiedyś poruszałyśmy ten temat. Ostatnio bardzo słabo się czułam, nie byłam w stanie ustać nawet 5 min, żeby sobie zrobić kanapkę, bo robiło mi się ciemno przed oczami. W końcu TŻ zmierzył mi ciśnienie i wyszło np 80/50!

Opowiedziałam o tym lekarzowi i zapytał ile wody wypijam. Powiedziałam, że piję dużo herbat (4-5 dziennie dużych, ale różnych- owocowych, zielonych, białej itp) a wody różnie, ale tak między 1l, a 1,5l. Doktorek stwierdził że sama się wykańczam, bo herbata odwadnia i że powinnam na tym etapie ciąży pić 2 butelki wody niegazowanej źródlanej. A herbatki zdecydowanie ograniczyć, bo to najprawdopodobniej powoduje moje problemy z ciśnieniem.

Także uważajcie też na to
Stary 2016-02-05, 11:15   #4729
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na szpitalnym jedzeniu bym padła. Pobudka ok 5, rzadko udawało mi się zasnąć. Sniadanie o 8 - do tej pory to zjadałam banany. Obiad o 12. No to jeszcze ok. Kolacja o 16. I do 8 rano radź sobie sama.
Miałam zapas mandarynek i bananów (wtedy mi wchodziły), wędlinę na kanapki (bo dostawałam 3 kromki chleba i 2 plastry wędliny), a raz dostałam żeberka z surówką - w sam raz do chleba na kolację o 16. Oczywiście żeberka dostarczone przez męża.
Jak pielęgniarka oprowadzała mnie po oddziale to pokazała mi dyżurkę, łazienki i kuchnię, gdzie można schować swoje jedzenie i coś odgrzać. Po przyjęciu dostałam leki, ale bez wody do popicia.
Dokładnie ja na kolację/śniadanie dostawałam 2 kromki chleba i 2 plasterki "wędliny" której nawet by nie tknęły nasze KOTY - naprawdę, nawet by na takie coś nie spojrzały nie wiem kto się naje 2 kanapkami na śniadanie Zwłaszcza że żeby wyzdrowieć trzeba dobrze JEŚĆ Do tego gorzka herbata albo dziwna kawo-bawarka z kożuchem na obiad jakaś paćka
Ja leżałam na szczęście krótko bo tylko dobę (po tym łyżeczkowaniu w sierpniu) i gdyby TŻ mi nie donosił jedzenia to bym tam zemdlała z głodu chyba A są dziewczyny co leżą miesiąc albo i dłużej masakra.

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2016-02-05 o 11:17
Stary 2016-02-05, 11:19   #4730
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Żywienie ciężarnych. Tego nie jedz, na to uważaj... A w szpitalu koszmar.
Wędlina tak jak pisze Fanta (mogę tak skrócić?) - w życiu na nią uwagi w sklepie nie zwróciłam. Nie mówiąc o tej 16h przerwie miedzy posiłkami.

Mam wrażenie, że personel jest szczęśliwy jak rodziny donoszą jedzenie. Nie zwracają nawet za bardzo uwagi, że ktoś około 8 rano czy 20 wpada z kanapkami, kotletami itp. A szpitalny bar będzie się utrzymywał i utrzymywał.
Stary 2016-02-05, 11:23   #4731
asiulek8
Wtajemniczenie

No i sobie wyobraźcie że te dwie kromki chlebo-bulki dostajecie po wyczerpującym porodzie gdzie marzycie o jakimś dobrym jedzeniu co naladuje akumulatory. To jest dopiero cyrk. Ja tak dostałam hahaha. Mąż mi z domu przywozil jedzenie bo bym padła

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-02-05, 11:24   #4732
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Żywienie ciężarnych. Tego nie jedz, na to uważaj... A w szpitalu koszmar.
Wędlina tak jak pisze Fanta (mogę tak skrócić?) - w życiu na nią uwagi w sklepie nie zwróciłam. Nie mówiąc o tej 16h przerwie miedzy posiłkami.

Mam wrażenie, że personel jest szczęśliwy jak rodziny donoszą jedzenie. Nie zwracają nawet za bardzo uwagi, że ktoś około 8 rano czy 20 wpada z kanapkami, kotletami itp. A szpitalny bar będzie się utrzymywał i utrzymywał.
Ależ jak najbardziej, lubię ten skrót Na innych wątkach też jestem fantą
No właśnie, nie dość że mało, niedobre to jeszcze rzadko Nie wiem czy ktoś je w domu w taki sposób

Stary 2016-02-05, 11:36   #4733
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki dziewczyny!

nie podpowiem Ci nt kontroli.. ale włąśnie już kiedyś pytałam czy nie jesteś na l4 bo pamiętam Twoje przeboje z tym hotelem, a piszesz,że prowadzisz kursy teraz, więc już zgupiałam.. ja powiem Ci nie kombinowałabym w ten sposób tzn nawet przez myśl by mi nie przeszło, że będąc na l4 pracować, ale to Twoja decyzja..
Stary 2016-02-05, 11:49   #4734
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:
o kurcze.. ja też nigdy nie leżałam.. ale jeśli o konieczne.. może Cię lekko nawodnią i wzmocnią , a potem wypuszczą na przepustkę?
lekarz powiedział żebym przygotowała się na 3-5dni leżenia

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Ja tylko raz lezalam caly dzien. Strasznie nudne. Polecam wziasc cos zeby zając sie czyms Dobrego masz doktora, ze tak sie martwi. Lepszy taki co zapobiega niz taki co olewa

Ja tez nie moglam sie doczekac zeby poznac płec. Jakos lubie byc wczesniej przygotowana. Czekam na potwierdzenie dziewczynki. TZ tak samo do mnie, ze on jeszcze nie chce sie cieszyć bo tak naprawde to tylko spekulacje dopiero i dowiem sie dokladniej pozniej. Widze, ze sie martwii szczegolnie ze co chwile jest cos nie tak i nadal nie potrafi sie cieszyć. Pewnie dopiero sie ucieszy jak maluszek bedzie juz na swiecie
ja bardzo bym chciała dziewczynkę!

Cytat:
Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ale to dobrze bo chce mieć Cię pod kontrolą. Nie martw się. Książka, gazety, internet i jakoś dasz rade
Cytat:
Cytat:

Dzięki dziewczyny!

Wspominałam Wam, że dostałam propozycję prowadzenia kursów w jednostce? Już wcześniej to robiłam i bardzo sobie takie kursy chwaliłam bo żołnierze to zdyscyplinowaniu uczniowie
Cytat:
Dokładnie ja na kolację/śniadanie dostawałam 2 kromki chleba i 2 plasterki "wędliny" której nawet by nie tknęły nasze KOTY - naprawdę, nawet by na takie coś nie spojrzały nie wiem kto się naje 2 kanapkami na śniadanie Zwłaszcza że żeby wyzdrowieć trzeba dobrze JEŚĆ Do tego gorzka herbata albo dziwna kawo-bawarka z kożuchem na obiad jakaś paćka
Ja leżałam na szczęście krótko bo tylko dobę (po tym łyżeczkowaniu w sierpniu) i gdyby TŻ mi nie donosił jedzenia to bym tam zemdlała z głodu chyba A są dziewczyny co leżą miesiąc albo i dłużej masakra.
Powiem Wam, że ja się nie martwię nawet o to, że się tam zanudzę tylko właśnie głównie o jedzenie, zwłaszcza, że ja teraz na widok/zapach wieeelu rzeczy mam odruch wymiotny
a o szpitalnych 'wędlinkach' to wolę nawet nie myśleć

zono dobrze, że napisałaś o wodzie, bo o jeśli chodzi o jedzenie to wiem ze coś muszę sobie wziąć, ale o piciu kompletnie nie pomyślałam

zastanawiam się też jak będzie z samym wymiotowaniem - nie wiem jak wyglądają sale i toalety w tym szpitalu i czy zdążę do wc dobiec czy może spędzę te dni całe nad muszlą żeby było łatwiej
warszawianka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 12:01   #4735
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Oo rany laski, nadrobić Was za kilka dni to wyczyn!! 2 dni czytałam

Gratuluję wszystkich synków i córeczek U mnie tak na 80% też dziewczynka, ciekawe czy się potwierdzi

Chciałam Wam jeszcze napisać odnośnie picia wody w ciąży, bo kiedyś poruszałyśmy ten temat. Ostatnio bardzo słabo się czułam, nie byłam w stanie ustać nawet 5 min, żeby sobie zrobić kanapkę, bo robiło mi się ciemno przed oczami. W końcu TŻ zmierzył mi ciśnienie i wyszło np 80/50!

Opowiedziałam o tym lekarzowi i zapytał ile wody wypijam. Powiedziałam, że piję dużo herbat (4-5 dziennie dużych, ale różnych- owocowych, zielonych, białej itp) a wody różnie, ale tak między 1l, a 1,5l. Doktorek stwierdził że sama się wykańczam, bo herbata odwadnia i że powinnam na tym etapie ciąży pić 2 butelki wody niegazowanej źródlanej. A herbatki zdecydowanie ograniczyć, bo to najprawdopodobniej powoduje moje problemy z ciśnieniem.

Także uważajcie też na to
Ja lubie też herbaty owocowe i zwykle z cytryna z tego co slyszalam sa ok o ile nie sa mocne - ze wzgledu na teine. Natomiast lekarz ostrzegał przed herbatami typu pu-erh i najbardziej zielona. Te herbaty maja wlasciwosci oczyszczajace organizm - czesto sie po nich sika. Przy zielonej herbacie jest zalecenie , że na każda wypitą szklankę zielnej trzeba uzłupełnić płyny i wypić 2szklanki wody. Herbaty typu mate sa raczej zakazane .
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 12:01   #4736
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Pojechałam na badania i zapomniałam moczu zabrac, a byl gotowy, stał na półce. Nie nadaje sie do wczesnego wstawania.

Popijam cappucino i wcinam płatki na mleku.

Mi wczoraj gin powiedział, ze ruchy poczuje gdzies za 1.5 tygodnia dopiero.

Ja tez kiedyś zapomniałam na szczęście dali mi na miejscu kubeczek i szybko poszłam psiknac
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 12:07   #4737
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
zastanawiam się też jak będzie z samym wymiotowaniem - nie wiem jak wyglądają sale i toalety w tym szpitalu i czy zdążę do wc dobiec czy może spędzę te dni całe nad muszlą żeby było łatwiej
Hm może na wszelki wypadek weź sobie jakieś torebki i miej pod ręką jakbyś poczuła że nie zdążysz dobiec do wc albo dadzą Ci nerkę (czy jak to się nazywa)

Stary 2016-02-05, 12:12   #4738
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
lekarz powiedział żebym przygotowała się na 3-5dni leżenia

ja bardzo bym chciała dziewczynkę!

Powiem Wam, że ja się nie martwię nawet o to, że się tam zanudzę tylko właśnie głównie o jedzenie, zwłaszcza, że ja teraz na widok/zapach wieeelu rzeczy mam odruch wymiotny
a o szpitalnych 'wędlinkach' to wolę nawet nie myśleć

zono dobrze, że napisałaś o wodzie, bo o jeśli chodzi o jedzenie to wiem ze coś muszę sobie wziąć, ale o piciu kompletnie nie pomyślałam

W moim szpitalu trzeba miec wlasne sztućce wiec lepiej zapakuj dodatkowy talerzyk , kubek sztućce. Ja sie ratowałam waflami ryżowymi w razie potrzeby. A jak ktoś jest miesny można kupic w marketach takie małe konserwy akurat na raz, ew zupki jakïes zalewane woda jak jest czajnik... Odnośnie szpitalnego jedzenia mówiłyście że wedln by kot nie zjadł ja pójde dalej - nawet pies tego nie chce a moj wybredny nie jest. Jak babcia mojego mena leżała to obiady jej syn przywoził a babcia jest z tych roczników co nie lubią żeby sie jedzenie marnowało wiec to szpitalne zapakowała do pojemnika i nam dala żeby psu dać. Pies nie ruszył tego...
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 12:14   #4739
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Ja lubie też herbaty owocowe i zwykle z cytryna z tego co slyszalam sa ok o ile nie sa mocne - ze wzgledu na teine. Natomiast lekarz ostrzegał przed herbatami typu pu-erh i najbardziej zielona. Te herbaty maja wlasciwosci oczyszczajace organizm - czesto sie po nich sika. Przy zielonej herbacie jest zalecenie , że na każda wypitą szklankę zielnej trzeba uzłupełnić płyny i wypić 2szklanki wody. Herbaty typu mate sa raczej zakazane .
no właśnie ja o tym nie wiedziałam, a bardzo lubię i pu-erh i zieloną... no ale teraz już jestem mądrzejsza szkoda tylko, bo ja ogólnie lubię herbatę, szczególnie w taką porę roku...

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Ja tez kiedyś zapomniałam na szczęście dali mi na miejscu kubeczek i szybko poszłam psiknac
a to nie musi być mocz całonocny? zawsze tak mi się wydawało

Aaa zapomniałam się pochwalić, u mnie już 14tc+1

a teraz kminię jakie witaminy kupić na II trymestr...
Stary 2016-02-05, 12:17   #4740
Sylwia5789
Raczkowanie

Hej dziewczyny długi nie pisałam ... ale dla mnie ten ostatni okres to jakiś koszmar. Przez tydzień ciągle wymioty co pół godziny potem szpital kroplowki schudłam 2kg . No i nasiliły się bóle brzucha... ale na szczęście już wszystko opanowane. Przestałam wymiotowac ale musze zmuszać się do zjedzenia przynajmniej tych 3 posiłków. No i bardzo dużo musze pić wody. 2 dni temu byłam na usg 10w5d dzidzia ma 3.5 cm serduszko 160 uderzen i narazie wszystko ok umówiony jestem na 18 na badanie genetyczne. Byłam bardzo załamana przez ten okres ale wiem ze juz wszystko wraca do normy.

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

A no i wynik tsh niestety prawie 6 ale mam już zwiększona dawkę za pół miesiąca kontrola u endo.
Sylwia5789 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości