|
|||||||
| Notka |
|
| Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Gang Iren
|
Dot.: I rym cym, cym I hopsasa - Karnawał wciąż trwa - bum tarara… !24!
Hania
|
#2102 |
|
O Ireno! ;-)
|
[1=d76b7b62abc76003533437b a9b2c050aff719167_6124288 bc3b3b;55157201]Byłam dzisiaj odwiedzić Bejbika. Nie widziałam się z nim 2 miesiące. Jak wychodziłam to wdrapał mi się na ręce tulił się i mówił do mnie brum brum. Chciał jechać ze mną. Nie mogłam go postawić na podłodze, tak się przytulał, a jak go zostawiłam to tak strasznie płakał, normalnie mi się serce kroiło, a teraz samej mi się chce płakać
[/QUOTE]
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Haneczka, trzymaj się.
Ja to mam traumę z dzieciństwa. Jak byłam malutka to miałam zapalenie płuc i musieli mnie rodzice w szpitalu zostawić. Jak wychodzili to pamiętam, że stałam w takim wielkim oknie i siłą mnie pielęgniarki od niego odrywały. Strasznie mnie to wspomnienie męczyło jak byłam mała. A potem okazało się, że ten szpital jest obok mojego liceum. Nie lubiłam obok niego chodzić. Dopiero 2 lata temu chyba go wyburzyli. I powiem Wam, że jakoś mi tak lżej jak widziałam w tym roku, że już go nie ma. Aż dziw jakie rozstania dla małych istot (dzieci, zwierząt) mogą być traumatyzujące.
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d76b7b62abc76003533437b a9b2c050aff719167_6124288 bc3b3b;55157201]Byłam dzisiaj odwiedzić Bejbika. Nie widziałam się z nim 2 miesiące. Jak wychodziłam to wdrapał mi się na ręce tulił się i mówił do mnie brum brum. Chciał jechać ze mną. Nie mogłam go postawić na podłodze, tak się przytulał, a jak go zostawiłam to tak strasznie płakał, normalnie mi się serce kroiło, a teraz samej mi się chce płakać
.[COLOR="Silver"]:.[/QUOTE] slodziaczek ))
|
|
#2105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=d76b7b62abc76003533437b a9b2c050aff719167_6124288 bc3b3b;55157201]Byłam dzisiaj odwiedzić Bejbika. Nie widziałam się z nim 2 miesiące. Jak wychodziłam to wdrapał mi się na ręce tulił się i mówił do mnie brum brum. Chciał jechać ze mną. Nie mogłam go postawić na podłodze, tak się przytulał, a jak go zostawiłam to tak strasznie płakał, normalnie mi się serce kroiło, a teraz samej mi się chce płakać .---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Też nie mogę tego pojąć jak ludzie potrafią być tak okrutni Najukochańsza ciocia... Mama chrzestna? Cytat:
. Nie wiem jak to jest ze służba zdrowia w Polsce... Za co sie płaci składki?
|
||
|
|
|
#2106 |
|
Konto usunięte
|
Mnie to bardziej teraz dręczy dlaczego on chciał iść ze mną? Może sobie coś wkręcam niepotrzebnie. Nie ważne.
Gwiazdeczka, znalazłam zdjęcia porównujące czytnik który ja mam i Kindle, mógł ci się wydawać mniejszy ekran, bo Kindle ma większą ramkę, ale wielkość ekranu jest taka sama. http://technologie.gazeta.pl/interne...06222.html?i=0 Kurcze, martwi mnie tylko jedno, że nie mogę nigdzie znaleźć etui dedykowanego do tego czytnika. Myślałam, że może od Kindle będzie pasował, ale skoro Kindle ma większą obudowę to nic z tego. I co ja teraz zrobię? Przecież nie będę nosić go "gołego" w torebce, bo się zniszczy .---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Nawet nie wiesz jaki to "ogromny" postęp w porównaniu do tego, co było 20 lat temu. Jak mój starszy syn leżał w szpitalu jak miał 3 miesiące, to mogłam być tylko u niego (oficjalnie) w godzinach odwiedzin. Ale ponieważ pielęgniarkom za bardzo nie chciało się dziećmi zajmować, to przymykały oko, gdy któryś z rodziców siedział z dzieckiem od rana do wieczora. Tylko, że o 22:00 musiałam bezwzględnie opuszczać szpital i noce dziecko spędzało samo. O 10:00 rano można było wejść na oddział. To dopiero było straszne. Straszne dla rodzica i okrutne dla dzieci. |
|
|
|
#2107 |
|
O Ireno! ;-)
|
[1=d76b7b62abc76003533437b a9b2c050aff719167_6124288 bc3b3b;55158951]Mnie to bardziej teraz dręczy dlaczego on chciał iść ze mną? Może sobie coś wkręcam niepotrzebnie. Nie ważne.
Gwiazdeczka, znalazłam zdjęcia porównujące czytnik który ja mam i Kindle, mógł ci się wydawać mniejszy ekran, bo Kindle ma większą ramkę, ale wielkość ekranu jest taka sama. http://technologie.gazeta.pl/interne...06222.html?i=0 Kurcze, martwi mnie tylko jedno, że nie mogę nigdzie znaleźć etui dedykowanego do tego czytnika. Myślałam, że może od Kindle będzie pasował, ale skoro Kindle ma większą obudowę to nic z tego. I co ja teraz zrobię? Przecież nie będę nosić go "gołego" w torebce, bo się zniszczy .---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Nawet nie wiesz jaki to "ogromny" postęp w porównaniu do tego, co było 20 lat temu. Jak mój starszy syn leżał w szpitalu jak miał 3 miesiące, to mogłam być tylko u niego (oficjalnie) w godzinach odwiedzin. Ale ponieważ pielęgniarkom za bardzo nie chciało się dziećmi zajmować, to przymykały oko, gdy któryś z rodziców siedział z dzieckiem od rana do wieczora. Tylko, że o 22:00 musiałam bezwzględnie opuszczać szpital i noce dziecko spędzało samo. O 10:00 rano można było wejść na oddział. To dopiero było straszne. Straszne dla rodzica i okrutne dla dzieci.[/QUOTE] Hania bejbik cieszył się z Twojej wizyty, do tego kojarzy już sprytnie, że jeździł z Tobą autem. Pewnie miał ochotę wybrać się na przejażdżkę ![]() Takie samotne chwile na oddziale szpitalnym to i ja pamiętam. Jako dziecko spędziłam w szpitalu całe święta Bożego Narodzenia. Rodzice mogli przychodzić tylko w godzinach odwiedzin.
|
#2108 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2109 |
|
O Ireno! ;-)
|
[1=d76b7b62abc76003533437b a9b2c050aff719167_6124288 bc3b3b;55159771]Być może, mam nadzieje
.[/QUOTE]Hania wiem, że masz stresy i myślówe, ale czy cokolwiek wskazuje na coś niepokojącego? Może niepotrzebnie się martwisz Sama wiesz, że dzieciaki zapamiętują ludzi w dziwnych kontekstach - Ty mu się kojarzysz z podróżami autem
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
Małe dzieci strasznie szybko zapominają. Trzeba do 5 roku życia często się z dzieckiem widywać. Inaczej zapomni.
Mnie dzieciaki kuzynki nie widziały 1,5 roku jak były małe i nie poznały. A mnie rodzice na rok zostawili w Polsce jak miałam 4 latka bo studia za granicą kończyli i skończyło się tak, że własnej mamy nie rozpoznałam jak wrócili. :-/ Kurcze etui na czytnik to może na allegro poszukać? Są chyba takie na nietypowe rozmiary. ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Myślicie, że jak odparuję lakier do paznokci otwarty 5 minut to zgęstnieje? Kurcze mam Essie, strasznie mi się kolor podoba (Back in the limo), ale jest tak rzadki, że dostaję szału jak nim maluję. Nie mam pomysłu jak zagęścić lakier tak, żeby się nie zepsuł.
|
#2111 | |
|
O Ireno! ;-)
|
Cytat:
Ja bym zostawiła na godzinę jak taki maksymalnie rzadki.inna sprawa, że on może mieć mało pigmentu i wtedy cała operacja na nic ![]() Ile razy trzeba malować,żeby pokrył?
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Malowałam 2 razy. Więcej nie chcę bo jak maluję 3 warstwy to szybciej mi każdy lakier odłazi. Czytałam blogi i właśnie dużo osób na niego narzeka, że kiepska formuła. Mocno prześwituje, troszkę smuży, ale to blady róż typu nude, więc te kolory chyba tak mają.
Po tych 2 warstwach lekkie krycie jest. ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Po godzinie lakier nie zaschnie na amen? Bo czytałam, że już kwadrans to dużo. On jest lejący jak woda. No formuła tragiczna. Ale i tak jestem z siebie dumna bo jak zobaczyłam efekty manicure po nim w necie to ja jednak daję radę malować nim tak, że jakoś to wygląda. No, ale nie będę rozpaczać. kupiłam go okazyjnie. Jak bym go nabyła w cenie regularnej to chyba byłabym lekko wściekła.
|
#2113 | ||
|
O Ireno! ;-)
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
![]() Zostaw otwarty, co jakiś czas mieszaj i obserwuj czy juz jest wystarczająco gęsty
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
Ok jakoś go wymęczę.
Kupiłam dla koloru. Myślałam, że może nada się na ślub mojej kuzynki w maju bo taki łagodny kolorek, ale może do tego czasu znajdę coś lepszego. Może Rimmel Pro Salon ma podobny odcień? Ten kolor ładny, ale formuła naprawdę wkurzająca. Jedyne co mnie pociesza to fakt, że coraz lepiej maluję bo nawet przy takim badziewiu daję radę. ;-)
|
#2115 | |
|
O Ireno! ;-)
|
Cytat:
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Poszukam. Miałam Wibo z letniej, ale były takie sobie (błękit i brzoskwinia), ale może to kwestia koloru?
Właśnie w tym problem, że te jasne odcienie z reguły słabo kryją i smużą.
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
bry
![]() piateczek ))i nawet bialo jest...mam nadzieje,ze ta cienka warstwa szybko stopnieje
|
|
#2118 |
|
na drugie mam Irena
|
I rym cym, cym I hopsasa - Karnawał wciąż trwa - bum tarara… !24!
[1=d76b7b62abc76003533437b a9b2c050aff719167_6124288 bc3b3b;55158951]Mnie to bardziej teraz dręczy dlaczego on chciał iść ze mną? Może sobie coś wkręcam niepotrzebnie. Nie ważne.
[/QUOTE] Takie pogody to pewnie mały mało wychodzi i jak nadarzyła sie okazja to chciał wykorzystać. My wczoraj mieliśmy gości i trochę sie pośmieliśmy. A dzis za oknem biało, na szczescie tylko troszkę bo ja juz wiosny wypatruje.
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
dziś wraca M Mus - przykre z tym kotkiem ja pochodzę ze wsi leżącej przy drodze o dużym ruchu. W tej wsi często ktoś przygarniał zwierzęta wyrzucone przez innych - kory, psy ale zdarzały się też żółwie, często też wydało się przelotem świnki morskie czy chomiki. Tak łatwo otworzyć drzwi samochodu, wypuścić zwierzaka i szybko odjechać psy i starsze koty trzeba jakoś na dłużej unieruchomienie w miejscu bo trafiają do domu a to bardzo źle jak się chce zwierzaka pozbyć. Z psami porzuconymi to tez trochę strach, mój tato zwykle przyprowadza do domu i tak mieliśmy rzeszę kundli ale też bernardyna znalezionego w lesie (jak go tato przyprowadził to pies ważył 20kg - rany jak on jadł, wiadrami) rotwailera, dobermana (tych to się naprawdę z mamą długo bałyśmy) jakieś psy myśliwskie, owczarek, jamnik, colie. Ach dużo tego były. Koty niestety też szybko ginęły pod kołami samochodów. Kiedyś znalazłam cały miot ślepych kociaków w reklamówce bałam się zanieść do domu bo mój tato nie lubi kotów ale szkoda mi ich było i to przeważyło. Jak je tato zobaczył to się popłakał. Wykarmilismy je krowim mlekiem z butelki i później wszystkie ciągle za ojcem łaziły.Hania rozumiem, że to ciężka chwila była dla Ciebie ale myślę że nie potrzebnie wkrecasz sobie ze tam coś źle. Sama mówiłaś ze jest grzeczny, fajnie wychowany to znaczy ze mama się z m zajmuje i nie da go skrzywdzić. A za Tobą tez tęsknił, przecież Ty się nim czasami cały weekend zajmowałaś. Kojarzy Cię z jazda autem i zabawą, może jeszcze z Futrem. Dzieci owszem zapominają dość szybko ale dwa miesiące to jeszcze nie tak wiele. Niedawno tez był u nas roczny maluch, poprzednim razem był u nas we wrześniu i wtedy zza łóżka wyciągnęłam mu taka wielka piłkę - jak teraz był to poprowadził mnie w to miejsce i pokazywał paluszkiem - jak wyciągnęłam piłkę to klaskał. Nie widział, że ona tam jest, po prostu pamiętał.Ja tez jako dziecko sama byłam w szpitalu a jak mój Młody leżał to mogłam być z nim, gdy karmiłam go piersią to przysługiwało mi łóżko, do trzeciego roku pobyt był bezpłatny całodobowa a jak dziecko skończyło trzy lata to płaci się 5 zł za noc a z posiłkiem 10 zł. To czy dostanie się łóżko zależy od ilości osób na sali i od szpitala. Najgorzej wspominam pobyt jak Młody miał 8 miesięcy. Wtedy już nie karmiłam piersią wiec dostałam tylko krzesełko. W nocy musiałam na nim spać i wzięłam od Młodego poduszeczkę żeby oprzeć głowę o te barierki łóżeczka, on i tak zawsze spał i śpi bez poduszki. Puelegniarka jak to zobaczyła to mi dosłownie wyrwała tego naleśniki spod głowy bo to dla dziecka a ja kosztem wygody dziecka dbam o siebie spędziłam w ten sposób trzy noce. M wrócił z delegacji i powiedział ze mnie na tą noc zastąpi o wiecie co? Od razu dostał łóżko. Ależ byłam wściekła ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Ale się rozpisałam. ..
|
#2120 |
|
Lena
|
stwierdzam że jestem gruba... ciąża i brzuch przesłania mi świat dzisiaj dopiero odkryłam jakie mam paskudne stopy; sama skorupa tylko jak ja nogę podniosę żeby zedrzeć i nawilżyć ![]() dzisiaj ostatnia wizyta przed porodem mam nadzieję że powie że już tuż tuż... ![]() u nas w szpitalu nie ma miejsc na łóżka dla rodziców.. są tylko wyznaczone sale i jest ich tylko garstka (u nas jedna sala na dwa łóżka) i z tego co pamiętam za nocleg płaci sie 20-30 złotych. zazwyczaj jak rodzic przebywa z dzieckiem to nocuje na ziemi na karimacie... przerabiałam...
ale jakże zadowolona z siebie! Edytowane przez Mustique Czas edycji: 2016-02-05 o 09:03 |
|
|
|
#2121 |
|
Gang Iren
|
Bry
![]() Na szczęście nigdy żadne z moich dzieci nie było w szpitalu. Tzn. Wiki była jedną noc, po wycinaniu migdałków. I spałyśmy wtedy razem na łóżku.
|
#2122 |
|
O Ireno! ;-)
|
Bry!
![]() jak dobrze, ze to juz piątek
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2124 |
|
O Ireno! ;-)
|
|
#2125 | |||
|
Zakorzenienie
|
Gwiazdeczka, znalazłam zdjęcia porównujące czytnik który ja mam i Kindle, mógł ci się wydawać mniejszy ekran, bo Kindle ma większą ramkę, ale wielkość ekranu jest taka sama. http://technologie.gazeta.pl/interne...06222.html?i=0 Kurcze, martwi mnie tylko jedno, że nie mogę nigdzie znaleźć etui dedykowanego do tego czytnika. Myślałam, że może od Kindle będzie pasował, ale skoro Kindle ma większą obudowę to nic z tego. I co ja teraz zrobię? Przecież nie będę nosić go "gołego" w torebce, bo się zniszczy .---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Nawet nie wiesz jaki to "ogromny" postęp w porównaniu do tego, co było 20 lat temu. Jak mój starszy syn leżał w szpitalu jak miał 3 miesiące, to mogłam być tylko u niego (oficjalnie) w godzinach odwiedzin. Ale ponieważ pielęgniarkom za bardzo nie chciało się dziećmi zajmować, to przymykały oko, gdy któryś z rodziców siedział z dzieckiem od rana do wieczora. Tylko, że o 22:00 musiałam bezwzględnie opuszczać szpital i noce dziecko spędzało samo. O 10:00 rano można było wejść na oddział. To dopiero było straszne. Straszne dla rodzica i okrutne dla dzieci.[/QUOTE] Wiecie co autentycznie myslalam ze to tylko u nas w szpitalu . Nie potrafię sobie tego wyobrazic. Tez leżałam w szpitalu całkowicie sama z rozlanym wyrostkiem jak miałam 10 lat i faktycznie pamietam jak mama czasami zostawała do nocy ze mna zeby mnie umyc ale nie codziennie bo jej nie pozwalali. Pozniej przywieziono do nas chłopca rocznego malutkiego, biednego co cały czas płakał i go nikt nigdy nie odwiedzał . Cytat:
. Miałam kilka, dokładnie chyba 4 sztuki zakupione za jednym razem i wszystkie oddałam mojej siostrzenicy 5 letniej. Bo jak zobaczyłam te wszystkie kolory to mi sie oczy zaświeciły a pozniej sie okazało ze pędzelek do niczego, konsystencja tak samo i schodzą od razu po umiłowaniu. Juz więcej nigdy tego dziadostwa nie kupie Dla mnie tylko OPI. Cytat:
Cytat:
. Moja siostra spędziła sporo tak w szpitalu z dziewczynka bo jak była młodsze to czesto chorowała. Ta z Fin zawsze opowiada ze u nich rodzice dostaja lozko przy dziecku do określonego wieku i nawet maja chyba posiłki .
|
|||
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2127 |
|
Gang Iren
|
|
#2128 |
|
Irenosława Pierwsza
|
Bry...
Hania z bejbikiem bierz tę sytuację jako pozytyw. Tzn., że bejbik Cię zna, pamiętam, teskni gorzej by było jakby płakał i sie bał...Miss szkoda koteczka teraz trzeba dac dom innemu, najlepiej znajdkowi, albo ze schroniska.---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Ze szpitali ja w ogóle mam okropne psychiczne wspomnienia... nie ma sie czym w ogóle chwalic
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
jak karte dostane,miala byc w lutym
..spoznili sie wiec pewniecw marcu,chyba ze przejde sie cos przetestowac...
|
|
#2130 |
|
Gang Iren
|
Mag, ty już wstałaś?
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

[/QUOTE]
))

. Nie wiem jak to jest ze służba zdrowia w Polsce... Za co sie płaci składki?
.

spędziłam w ten sposób trzy noce. M wrócił z delegacji i powiedział ze mnie na tą noc zastąpi o wiecie co? Od razu dostał łóżko. Ależ byłam wściekła