|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Wiesz, fasolka , - było bardzo fajnie w lecie, ja się super czułam w porównaniu do obecnej ciaży. -Pracowałam ( praca fizyczna), do ostatniego dnia , studiowałam, chodziłam na długie spacery i t.d. nie miałam prawka, więc wszędzie do lekarza, zakupy i t . d. autobusami. Lato 2010 było bardzo deszczowe i chłodne, chyba z tydzień tylko upałów, ale mi nie przeszkadzało w ogóle.
Ja wolałam znów ciaże w lecie, ale teraz zdanie zmieniłam, bo zima jakoś mija, a na wiosnę lato będziemy miały nasze pociechy, spacerki, mniej tych szmat na sobie... |
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Matko wlasnie sie dowiedzialam ze u nas na parkimgu pod kauflandem okradli matke z dzieckiem. Ona zapinala z tylu fotelik a dwoch gosci wyszarpalo jej torebke miala na ramieniu. tylko ze palanty ukradli jej rzeczy dla dziecka! Bo portfel i dokumenty miala w kurtce a w torbie mleko, pampersy.. no takie art dzieciece. W bialy dzien!! Podobno nikt nie zareagowal
|
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
jeju jaką jestem rozmemlana, bez życia normalnie,mam nadzieję że na wiosnę się przebudze
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
|
|
#3724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaki wózek zamawiacie? Cytat:
U mnie dziś na śniadanie znów wiosenne kanapki ![]() I wczoraj na kolację też były
|
|
#3725 |
|
Konto usunięte
|
Marta- też taka jestem, ledwo dziś żyję. Na dworze pięknie snieżnie , ale chyba nie dam rady iść pochodzić, chyba może kawaleczek..nie wiem. Idę do łóżka
|
|
|
|
#3726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laski rano ;-)
NADIA - nie ma czego podziwiać, hobby jak każde inne, czyli coś, co totalnie łapie Cie za serce w motorach najbardziej kocham ten dźwięk, mruczenie silnika mrrr , to uczucie przyspieszenia.. Czasami seks przy tym to mało ;-) Pikuś jak sprzedałam kask, chociaż go kochałam. Boje się momentu sprzedaży mojego motorka, ale będę płakać! Tyle czasu na niego zbierałam, to mój wymarzony model.. Kocham go jak nic na świecie :-P jeszcze jest taki dopieszczony, nie zdążyłam się nacieszyć nowym, krótkim karbonowym wydechem.. Zawsze najpierw było mnie słychać a potem widać :-D Ale cóż, niestety jak na moje zarobki to za drogie hobby, jeszcze wypadek który zmienił moje myślenie o motocyklach o 180stopni. Może nie boje się wejść na motor i jechać, ale mam do niego respekt, którego wcześniej nie miałam i który trochę mnie blokuje.
|
#3729 |
|
Raczkowanie
|
Tak, rodzę w Katowicach (Bogucice) - szpital Zakonu Bonifratrów
|
#3730 |
|
Zadomowienie
|
Babka się dodzwoniła na rejestrację do Krakowa, kazali jej dzwonić za godzinę, że lekarz będzie dostępny ale powiedziała, że pilnie w tej chwili się musi z nim skontaktować bo chodzi o jego pacjentkę i oddzwonił po chwili.. Ustne zlecenie dał i siostra mi zaraz książeczkę ciąży dowiezie bo muszą skserować a jak zawsze miałam przy sobie tak wyjęłam z torebki razem z całą teczką
I pobrała mi już..
|
|
#3731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję problemów. ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
A ludzka znieczulica nigdy nie przestanie mnie zadziwiać...
|
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
mhm
wiem gdzie No nawet matce z malym dzieckiem nie pomoc koszmar |
|
|
|
#3733 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry. Nadrobiłam wczorajsze wpisy i narobiłam sobie smaka na pączka z budyniem, więc dzisiaj tłusty piątek
![]() Gosza, jaki wózek wybraliście? Eweokr witaj! |
|
|
|
#3734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3735 |
|
Zadomowienie
|
to moja robi podobne wygibasy w brzuchu nieraz to wyglada tak jakby staneła dęba
macie ktoras rozstepy ? ja mam straszne od 2 tygodni cale podbrzusze w fioletowej pajeczynie i co ztego ze sie smarowalam roznymi mazidlami ech ;/ niewiem ja ksie pozbede tego gowna po porodzie , wogole moja skora sie naciaga caly czas jakby miala peknąc nie zdziwie sie jak jeszcze dojda jakies rozstepaki ;/ kurde kupilam te nakladki na sutki do karmienia wzielam chyba eski ale one maja takie szpice ze moj sutek nawet jak stanie to niesiega tego szpica? to dziecko sobie da rade "pobrac mleko?" bo obawiam sie ze "zgryzie" tylko szpica i tyle bo jak nie to kolejne 6 zl czy iles w błoto juz mnie zaczynaja dobijac niektore te zakupy ciazowonoworodkowe bo coraz czesciej widze ze czegos wogole nie uzyję
Edytowane przez fjolek Czas edycji: 2016-02-05 o 09:47 |
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz mam fjolek bardzo dużo rozstępów na brzuchu. Mazidła nie pomogły, i też nie przytyłam jakoś bardzo dużo.
Ale ja się po części tego spodziewałam bo jako nastolatka byłam cała w rozstępach jak tylko tyłam lub chudłam. Mój brzuch wygląda masakrycznie, każdy kolejny rozstęp boli jak cholera.
|
#3737 |
|
Zadomowienie
|
Fjolek u mnie nie manarazie zadnego rozstepu, dzis 36tydz+3 i nie smaruje brzucha niczym, chociaz czasami jak swedzi to po kapieli.zwyklym balsamem ale to jak mi.sie chce, narazie nie ciesze sie bo moga sie jeszcze pojawic tak.jak szwagierce w ostatnim tygodniu cuazy,a byla tak szczesliwa.
Nie przejmuj sie zjasnieja a.narazie nie przestawaj ich smariwac, nawilzaj ile wlezie.
|
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
Mi wyszło kilka pod pępkiem. Ale nie przejmuję się tym.
myślałam, że będę przeżywać każdy rozstęp, a jednak wzięłam to na klatę, żyje się dalej i smaruje bio oil.
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Zdążyłam się przyzwyczaić ze rozstępy to loteria, jeśli ktoś ma tendencje do powstawania to będzie miał nawet, jak się będzie czystym złotem smarowal :-P
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
Fiolek ta nakladka nie ma dotykac sutka
sutek ma w nia wejsc i od sutka do konca kapturka powinien byc luz
|
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam jakąś moc po wczoraj, miałam ktg, wyszło super i od tamtej pory jestem na fali
szkoda tylko że siły się szybko wyczerpują...Jadę zaraz do lumpa, potem wstawię pranie czy dwa. TŻ mi powiedział "nie szalej za bardzo, żebyś nie skończyła w weekend w szpitalu", wierzy we mnie... nie ma co ![]() Słoneczko, dobrze że Ci jednak pobrała...
|
#3742 |
|
Zadomowienie
|
o wlasnie nad pempkiem tez mam
noszkurde a i pempek mialam płaski a wczoraj patze a on sobie sie prubuje wywinac na zewnatrz o ble ..dzis patrze zas jest plaski pewnie mala sie ruszala ;d
|
#3743 |
|
Zadomowienie
|
Tez sie nie przejmuje i jak wyjda to wyjda, najwazniejsze ze bede miala swoje upragnione malenstwo. Niestety ciaza ma swoje wady i zalety.. wszystkiego trzeba sie spodziewac
|
|
|
|
#3744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko mam wrazenie ze sie to bedzie odklejac bosze co za wynalazki ;d
|
|
#3745 |
|
Konto usunięte
|
MilkaPlus1;-
tylko problem gdzie takiego kupićfjolek;- ojjjj jak ja się boje rozstępów! ale może to rzeczywiście genetyka po 1-ej ciąży nie miałam, ale w tej mam okropnie duży brzuch, wieczorem jak siedzę to aż mnie boczki bolą, czuję jakby Oskar w nim się nie mieścił. I myślę że moga mi wyjść, bo w końcu skóra nie wytrzyma.Nie wiem nawet co robić, ja po porodzie idę na usunięcie swoich staaarych rozstępów z przed lat. Chyba nie da się im zapobiec, ani pozbyć się z pomocą mazideł. Wiem że olej kokosowy i migdałowy dobrze zmiękczają, tylko trzeba je nakładać na ciut wilgotną skóre po kąpieli, wtedy działają najlepiej. Ale czy to skuteczność na 100%? |
|
|
|
#3746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A nakładki już tak chyba mają, bo u mnie to samo
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to w ogóle jestem jakaś wrażliwa jeśli chodzi o mój wygląd w ciąży. Po moim super nowym kremie na noc wyskoczyły mi czerwone placki na buzi :-( a tak byłam pozytywnie na niego nastawiona, ma bardzo wysokie opinie na kwc.
Wczoraj siedzę taka załamana stanem mojej buzi a tz normalnie mnie zapytał "czasu masz takie czerwone plamy na buzi?" Spojrzałam na niego i mówię że dostałam uczulenia na nowy krem. Po chwili tak mi się zrobiło przykro ze się popłakałam :-D a on biedny nie wiedział o co chodzi, czemu ja płacze :-P Jak mu wytłumaczyłam to mnie wyśmiał, eh te hormony
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam na liście do szpitala więc wzięłam, zobaczymy się się przydadzą.
|
|
#3749 |
|
Raczkowanie
|
misia rozumiem, że też w Katowicach rodzisz?
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

I pobrała mi już..