Lipcówki 2016 na urlopie miodowym - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-05, 07:10   #2131
Iza0808
Rozeznanie

Dot.: Lipcówki 2016 na urlopie miodowym

Witam się Piątkowo :-D
Co do zgagi to mnie też dopada ale Już wiem że po ciężkim, tłustym i smażonym. Nie mogę tego jeść bo umieram. Ale to chyba akurat dobrze :-D
Ledwo dziś spalam, byłam wczoraj w firmie, tak mnie tam wkur........ Ze cała resztę dnia miałam do du..... Jakby mieli żal i pretensje ze ciązy mi się zachciało i że tylko im problem zrobiłam. Oczywiście tylko szefostwo, bo koledzy super :-D a ja od grudnia głupia jeszcze telefony odbieram, coś tam porobie zdalnie jak trzeba. No idiotka że mnie! Polecam olać robotę w ciąży całkowicie!!!! Mąż był zły że się denerwuje i że więcej tam nie pójdę. Nawet on moje zwolnienie zawiezie.

Dobra, koniec. Piątek mamy :-D braciszek dziś mój Przyjeżdża :-D a jutro wraca z nami bo jedziemy do mamy na weekend, wycieczka na Kaszuby się szykuje! Od świąt już nie byłam w domu rodzinnym, na szczęście Mama była u mnie i w sumie codziennie Gadamy przez tel. Chyba wstaje z tej radości :-D udanego piątku wszystkim!!!

Edytowane przez Iza0808
Czas edycji: 2016-02-05 o 07:12
Iza0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 07:27   #2132
deksterowa
Zakorzenienie

Witam witam u nas dziś wycieczka do ikei w planie

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 07:30   #2133
kattoo
Zakorzenienie

Witam sie porannie U mnie mroz i brzydko. Ale przynajmniej sie wyspalam. Musze zebrac sily zeby ogarnac balagan ktiry synek zrobil wieczorem

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Ja w poprzedniej ciąży miałam zgagę od 4mc non stop praktycznie. Ale teraz jest gorzej... Od 3 dni mam refluks... Drugą noc z rzędu się mordowałam. Próbowałam spać na półsiedząco, ale nie bardzo się dało Przy każdej próbie położenia się kosmos. Jak tak się czują dzieci, które ulewają, to już się nie dziwię, czemu niemowlę płacze.
Polecam Gaviscon w suropie. Jest rewelacyjny! I jeszcze specjalnie dla ciezarnych

Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
Co chcesz kupic?
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 07:31   #2134
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo zazdroszczę! :-D

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 07:31   #2135
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iza0808 Pokaż wiadomość
Witam się Piątkowo :-D
Co do zgagi to mnie też dopada ale Już wiem że po ciężkim, tłustym i smażonym. Nie mogę tego jeść bo umieram. Ale to chyba akurat dobrze :-D
Ledwo dziś spalam, byłam wczoraj w firmie, tak mnie tam wkur........ Ze cała resztę dnia miałam do du..... Jakby mieli żal i pretensje ze ciązy mi się zachciało i że tylko im problem zrobiłam. Oczywiście tylko szefostwo, bo koledzy super :-D a ja od grudnia głupia jeszcze telefony odbieram, coś tam porobie zdalnie jak trzeba. No idiotka że mnie! Polecam olać robotę w ciąży całkowicie!!!! Mąż był zły że się denerwuje i że więcej tam nie pójdę. Nawet on moje zwolnienie zawiezie.

Dobra, koniec. Piątek mamy :-D braciszek dziś mój Przyjeżdża :-D a jutro wraca z nami bo jedziemy do mamy na weekend, wycieczka na Kaszuby się szykuje! Od świąt już nie byłam w domu rodzinnym, na szczęście Mama była u mnie i w sumie codziennie Gadamy przez tel. Chyba wstaje z tej radości :-D udanego piątku wszystkim!!!
Dokladnie. Olej bo nikt cie nawet po ramieniu nie poklepie za to. W PL wdziecznosc szefostwa nie istnieje...
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 07:32   #2136
Trusiulandia
Zakorzenienie

Dziewczyny a przysiady wolno w ciąży robić prawda?

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2016-02-05, 07:34   #2137
deksterowa
Zakorzenienie

Jedziemy kupić kanapę, ale to niestety w związku z przeprowadzka do rodziców.

Lipcowa mama 2016

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-05, 07:39   #2138
Trusiulandia
Zakorzenienie

Rany ostatnie co bym chciała to się do rodziców przeprowadzić..a nie jeszcze gorzej do teściów :-D

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2016-02-05, 07:51   #2139
deksterowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Rany ostatnie co bym chciała to się do rodziców przeprowadzić..a nie jeszcze gorzej do teściów :-D

Ja tez :p ale to tylko na max pół roku więc idzie przeżyć :p

Lipcowa mama 2016
Stary 2016-02-05, 07:53   #2140
dzojsticzek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
cześć czwartkowo! Jakieś rekordy w jedzeniu pączków? Ja aż/tylko dwa
słuchajcie jak się wkurzyłam dziś! Zaniosłam l4 pracodawcy. A wiecie co on na to? Zaproponował żebym najbliższe 2 tygodnie popracowała z domu no bo przecież nie mają oddać moich obowiązków. No kuuurde po pierwsze powiedziałam w pracy o ciązy w listopadzie żeby mieli czas na znalezienie zastępstwa, po drugie pracowanie w czasie lekarskiego jest nielegalne, a po trzecie skoro źle się czuję i mam l4 to nawet nie wypada proponować czegoś takiego! Jakiegoś zaćmienia umysłowego dostałam bo wstępnie się zgodziłam (no bo biedne nieboraczki nie poradzą sobie beze mnie...). Ale jak to na chłodno przemyślałam to sama na siebie wkurzyłam się jaka jestem głupia i mało asertywna!
Słabo, że szefostwo z takimi propozycjami wypaliło Chyba po to się dostaje L4 aby odpoczywać, bo człowiek nie ma sił pracować Spróbowałabym na twoim miejscu jakoś wycofać się z tego, że przytaknęłaś.

Katoo spóźnione ale szczere - Wszystkiego NAJ NAJ !!

Ja wczoraj wieczorem zdążyłam położyć rękę na kopniaka a potem szybko wzięłam rękę TŻ i po chwili było kolejne uderzenie
Od tygodnia czułam, że coś się dzieje ale nie byłam pewna czy to TO.
Już zjadłam 3 naleśniczki i poczułam dyskotekę w brzuchu
Dziś wizyta u gin więc dowiem się co dalej z moimi ostatnimi wynikami gdzie hemoglobina wyniosła 11,2, hematokryt = 33, gran. kwasochłonne = jak zawsze poniżej normy oraz tsh= 3,310

Wczoraj zjadłam tylko jednego pączka ale dlatego, że od poniedziałku jem mini pączki
dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 08:09   #2141
kamila_509
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Mam taki balagan, że płakać mi się chce

Kciukasy za dzisiejsze wizyty!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-05, 08:24   #2142
olutka
Zakorzenienie

Dzień dobry! Otwieram oczy... Tyle bym dała za jeszcze godzinkę snu a tym czasem dentystka o 10:30 ;(

Kamila, ja dziś też będę sprzątać, łączę się w bólu ;(
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 08:26   #2143
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Olutka chłop jak się patrzy

Co do hemoglobiny to ja miesiąc temu miałam 13,2 a teraz mam 11,6 i zaczęłam dziś suplementację żelazem - jako że ja z tych niełykających tabletek większych niż no spa to mam Ferrum czyli tabletki do żucia/gryzienia
Jednak z ciekawostek to hemoglobina bada w sumie tylko to co przyswajamy na codzień..a takim magazynem żelaza w organiźmie jest ferrytyna, którą ja mam poniżej normy już od dawna jako że mam anemię chorób przewlekłych bardzo charakterystyczną dla Hashimoto, które mam..

A nie przytyłam w sumie nic i oby jak najdłużej tak zostało

Mój brzuchol z dziś: 16 t 6 d wg om
Ja mam podobny przytyłam 1,5 kg od początku, ale sobie dogadzam :P i wczoraj zjadłam 4 pączki i 2 gołąbki z ziemniorami na noc :P a potem płakałam, że zgagę mam
Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
U nas będzie chłopiec . Ma 14 cm długości. Buzi nie chciał pokazać. Ważne, że pokazał co ma między nogami haha. Termin porodu specjalnie się nie zmienił, bo z 4 na 3 lipca ale kto to tam wie.
ja mam nadzieję, że dzisiaj sisior się pokaże u nas
Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Arbuza? W biedrze te ananasy sa przepyszne! Mialam orgazm... niemalze
😂

Moj sie nie chcial przekrecic. Ale na szczescie sie udalo pomierzyc
ananaska w zeszłym tygodniu pożarłam sama całego
Cytat:
Pokaralo mnie za te humorki i zgage mam teraz
Piona... Herbatka imbirowa robi robotę, u mnie działa
Stary 2016-02-05, 08:34   #2144
*misia*
Zakorzenienie

dzień dobry,
biorę się zaraz za robotę skoro mam na to ostatnie dwa dni ale chwilowo i tak muszę się zająć prywatą bo nie chcę wszystkiego sobie na poniedziałek zostawiać.
U nas wczoraj nieźle sypnęło śniegiem i to nawet nie wiem kiedy, bo kiedy szłam z Młodym na trening było ok, a jak wyszliśmy było mega biało i mokro. Wróciliśmy w całkiem przemoczonych utach bo on na trening się wybrał w adidasach a ja zamszowych botkach
Panna_Hanna spróbuj się z tego jakoś wykręcić bo raz że i tak nie będzie wdzięczności ze strony pracodawcy, dwa że skoro on tak podchodzi do umów to pewnie też nie będzie chciał Ci za to dodatkowo zapłacić, a trzy szkoda Twoich nerw. U mnie też w pracy od listopada wiedzieli o tym, że jestem w ciąży i co w związku z tym nic Ja wczoraj podczas rozmowy z szefową też wypaliłam, że będę jak coś pod telefonem i w awaryjnej sytuacji przyjadę, ale potem się z tego wykręciłam jakoś mówiąc o tym, że wszystko przygotowałam na moje odejście łącznie ze ściągą więc mam nadzieję, ze nie będę przez ten czas potrzebna.
Iza ano właśnie to jest to, człowiek chce być dobry, lojalny w stosunku do pracodawcy a potem się okazuje że "pracodawca" się ładnie odwdzięcza. masakra
Kamila u mnie też bałagan leży i kwiczy, ale autentycznie nie mam dla niego czasu, no może ok mogłabym wstać pół godziny wcześniej i coś z nim zrobić, ale za bardzo lubię spać Tz ma chwilowo pilne zlecenie i od rana do wieczora go nie ma. A ja po pracy, lataniu z Matim na treningi i jeszcze jakiś zakupach po prostu padam na ryjek.
Dzojsticzek trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę i gratuluję kopniaków
Trusia grunt, ze dzieciątko ma się dobrze a płeć mozę jeszcze poczekać, choć znam to uczucie chęci jej poznania i później szaleństwa zakupowego
Flower śliczny brzuszek i ewidentnie widać, ze ciążowy
A mój brzuch się chyba zatrzymał w miejscu Dziś mój syn mi rano jak wychodziliśmy to oznajmił mi, ze powinnam zmienić kurtkę (chodzę w takiej a'la narciarskiej) bo w tej w ogóle nie widać mojego brzucha i nawet mi nikt miejsca nie ustąpi w tramwaju
Confused gdzie jesteś? wszystko ok?
Stary 2016-02-05, 08:35   #2145
MuniaMusia
Zadomowienie

GG do MuniaMusia

Cytat:

A ja mieszkam z teściami Dokładnie nad teściami. Na szczęście mamy osobne wejście i kawałek swojego ogródka. No i na szczęście teściowa jest spoko babka

Jadę po męża po gdzieś na trasie mu się samochód zepsuł

Mój blog szyciowy

Szczęśliwa żonka [od 10.09.2011]
Kierowczyni [od 26.09.2011]
Tymoteusz [12 lipiec 2016]

MuniaMusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-05, 08:48   #2146
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MuniaMusia Pokaż wiadomość
A ja mieszkam z teściami Dokładnie nad teściami. Na szczęście mamy osobne wejście i kawałek swojego ogródka. No i na szczęście teściowa jest spoko babka

Jadę po męża po gdzieś na trasie mu się samochód zepsuł

Tak mieszka była żona mojego brata (mamy bardzo dobre relacje, więc mimo, że to w Budapeszcie, to każdy z nas chociaż raz u nich był) i u nich to się też super sprawdza - jakby mieszkali w jednym bloku. Nikt się do nikogo nie wtrąca, każdy prowadzi osobny dom, osobno gotują itd. A w sytuacjach awaryjnych się to sprawdzało i jak np Młoda wracała ze szkoły bo coś się działo to ktoś był.

Stwierdzam, że miło mieć brata w gościach przynajmniej zaspanej siostrze kawę zrobił a dokładniej 2 bo dzielnie chciałam pojedyncza, ale po chwili stwierdziłam, że to za mało kofeiny na dzisiejszy poranek

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Munia, mam nadzieję, że z autem męża nic poważnego!!
Stary 2016-02-05, 08:49   #2147
Arida_
Zadomowienie

Hej Dziewczyny U mnie też dzisiaj mrozek, aj ja zamówiłam sobie czółenka na wiosnę i torebkę no także proszę o wiosnę a nie nawrót zimy
Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
cześć czwartkowo! Jakieś rekordy w jedzeniu pączków? Ja aż/tylko dwa
słuchajcie jak się wkurzyłam dziś! Zaniosłam l4 pracodawcy. A wiecie co on na to? Zaproponował żebym najbliższe 2 tygodnie popracowała z domu no bo przecież nie mają oddać moich obowiązków. No kuuurde po pierwsze powiedziałam w pracy o ciązy w listopadzie żeby mieli czas na znalezienie zastępstwa, po drugie pracowanie w czasie lekarskiego jest nielegalne, a po trzecie skoro źle się czuję i mam l4 to nawet nie wypada proponować czegoś takiego! Jakiegoś zaćmienia umysłowego dostałam bo wstępnie się zgodziłam (no bo biedne nieboraczki nie poradzą sobie beze mnie...). Ale jak to na chłodno przemyślałam to sama na siebie wkurzyłam się jaka jestem głupia i mało asertywna!
No dałaś się zrobić :nonono: A szefostwo zazwyczaj nie pomysli zanim coś palnie, alno inaczej myślą tylko o sobie

Cytat:
Napisane przez BlueSky14 Pokaż wiadomość
kolejny chłopiec, przewaga chlopcow
Mój dziadek mówi, że będzie wojna
Cytat:
Napisane przez dzojsticzek Pokaż wiadomość
Ja wczoraj wieczorem zdążyłam położyć rękę na kopniaka a potem szybko wzięłam rękę TŻ i po chwili było kolejne uderzenie
Od tygodnia czułam, że coś się dzieje ale nie byłam pewna czy to TO.
Już zjadłam 3 naleśniczki i poczułam dyskotekę w brzuchu
Dziś wizyta u gin więc dowiem się co dalej z moimi ostatnimi wynikami gdzie hemoglobina wyniosła 11,2, hematokryt = 33, gran. kwasochłonne = jak zawsze poniżej normy oraz tsh= 3,310

Wczoraj zjadłam tylko jednego pączka ale dlatego, że od poniedziałku jem mini pączki
Ja jeszcze chyba nie czuje, ruchów dziecia, bardziej czuję brzuchem jak wypływa pod pępek, głupie uczucie, ale to nie dzieć raczej

Pączusia żadnego... I tak mam 3kg na plusie

Munia... ja coś dostałam w pracy, więc może od Ciebie? Albo z ciuszkami, jak bede w poniedzialek to zobacze

Ktoś pytał o polecane miejscówki nad morzem, nie pomogę w tym temacie, ale naprawdę fajowskie są promo na mydeal, ktory podrzuciła olutka ja się czaję żeby wyhaczyć fajne promo na majówkę w Krakowie

Edytowane przez Arida_
Czas edycji: 2016-02-05 o 08:53
Arida_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 09:05   #2148
Elfka86
Zakorzenienie

Hej
Już po wizycie u endo TSH 1.6, ft3 i ft4 w normie, cukier w normie, tylko anemia nadal jest, ale wyniki lepsze, bo 11 równe
Generalnie endo mówi, że jak na ciążę to wyniki piękne
Dziś mam 19+0 za tydzień połowa
I zważyłam się równe 60 kg 7 kg na plusie

Edytowane przez Elfka86
Czas edycji: 2016-02-05 o 09:07
Elfka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 09:16   #2149
Trusiulandia
Zakorzenienie

Ja narazie 0 kg na plusie! Za to brzuch trochę większy w końcu ! :-D

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2016-02-05, 09:20   #2150
deksterowa
Zakorzenienie

Ja dalej 2 na minusie, ale 60 kg to ją ostatnio wazylam w gimnazjum

Lipcowa mama 2016
Stary 2016-02-05, 09:26   #2151
Yousthyna
Zadomowienie

U mnie też waga stoi, brzucha ciążowego nadal brak. A 60kg ważyłam jak szlam do ślubu 5 lat temu, a pozniej juz waga tyyyyyylko rosła
Yousthyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 09:26   #2152
kamila_509
Zakorzenienie

60 kg to ja w gimnazjum ważyłam!
Ja mam 3 na + i nie płacze z tego powodu
Stary 2016-02-05, 09:30   #2153
Elfka86
Zakorzenienie

Jak szłam do ślubu to ważyłam 48 kg
Stary 2016-02-05, 09:34   #2154
olutka
Zakorzenienie

Dojechalam do dentystki (przypominam, że nie mogłam wstać!) a tu w kolejce przede mna 4 osoby!!
Stary 2016-02-05, 09:35   #2155
Trusiulandia
Zakorzenienie

Ja ważę 59 kg :-P

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2016-02-05, 09:35   #2156
olutka
Zakorzenienie

Arida, ja też 2 dni temu zamòwiłam baleriny i też wierzę, że zaczaruja wiosnę
Stary 2016-02-05, 09:36   #2157
kamila_509
Zakorzenienie

Trusiulandia Ty mnie nie denerwuj ! :P Ja się nie mogę denerwować!
Stary 2016-02-05, 09:41   #2158
olutka
Zakorzenienie

I jeszcze w toalecie obydwie żarówki przepalone, nawet siku nie mam jak zrobić... a do gabinetu weszła starsza pani z dorosłą córką z zespołem Downa i biedna tak tam krzyczy i się dusi a z tego co slyszę, to tylko przegląd...
Stary 2016-02-05, 09:44   #2159
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Dojechalam do dentystki (przypominam, że nie mogłam wstać!) a tu w kolejce przede mna 4 osoby!!
o matulu... powiedz, że w ciązy jesteś i trzeba Cię przepuścić
Cytat:
Ja ważę 59 kg :-P

Truśka chyba lanie chce dostać

Dziaisj o 15 mam wizytę, denerwuję się jak nigdy chyba przez te wyniki moczu

Jeszcze dzisiaj idę odwiedzić koleżankę w szpitalu na patologii ciąży, bo coś z jej synusiowym serduszkiem nie tak i zastanawiają się czy go na świat nie przywołać wcześniej, w zasadzie termin ma na 20 lutego, więc mogłaby już go uwolnić

no nic, idę się odchwaścić, ogarnąć chałupkę, bo jutro goście wpadają z prezentami
Stary 2016-02-05, 09:51   #2160
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Hello, Kobietki!

melduję się z herbatą spod koca, bo mi jakoś zimno :|

Panna_Hanna, mam nadzieję, że uda Ci się wykręcić z całej sytuacji, powiem szczerze, że propozycja szefostwa lekko bezczelna.

Misia, czy to Ty zastanawiałaś się nad rozmiarami ciuszków Carters? Nie pamiętam pytania, ale jakby coś, to doszly używki Carters i Next i mogę mierzyc i sprawdzać

szukam idealnej torby do wózka i wszystko zawsze sprowadza się do Skip Hop :P

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości