|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Umyłam 3 szafki w kuchni i umieram. Nie wiem co mnie bardziej boli, plecy czy nogi.
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Królik, królik
![]() Chociaż mąż mówi, że zając ![]() Dark dobrze, że nic poważnego Ci się nie stało Ja umieram za każdym razem jak mój mąż na motor wsiada ![]() Chociaż sama lubię z nim jeździć..
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które zamawiały u Made M. Jaki był Wasz kontakt z nią?
bo u mnie po wpłacie pieniędzy cisza i nie wiem czy jedyne na co mogę liczyć, to informacja o wysyłce.
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj miałam iść do koleżanki na kawę.. Ale jej szkolne dziecko ma ospę.. Nigdzie nie idę :-P
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zmolestuje tż i jeśli dzisiaj nie skręci łóżeczka, to niech chociaż mi przywiezie komodę i ciuszki. Będzie miał spokój ze mną na cały wieczór.
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas w poniedziałek wchodzi stolarz, będzie kończył kuchnię (po poprzedniej ujowej firmie teraz mamy szafki tylko w połowie kuchni) i już mnie nerw zżera bo będę musiała się oszczędzać. A tak liczyłam, że w styczniu zaczną i spokojnie sama ogarnę. Teraz beż tż się nie obejdzie, zabiłby mnie chyba gdyby mnie zobaczył na stołku
|
|
|
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno nie masz co liczyć, że wyśle Ci zdjęcia przed wysyłką. Produkty zobaczysz dopiero rozpakowując paczkę - będzie efekt wow
... jestem, bo jesteś ... Edytowane przez Olgietka Czas edycji: 2016-02-05 o 11:37 |
|
|
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo tż rodzice przyjechali nam pomóc z porządkami po remoncie. Tylko tż w domu będzie przed 14... a ja nie mogę tak leżeć i patrzeć jak tż mama szoruje mi kuchnię. chociaż sama mnie wyganiała. Powiedziała, że 3 szafki wystarczą.
|
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3790 |
|
Zadomowienie
|
No teraz już Dziewczyny nie ma żartów
Nie dla Nas już remonty i skakanie po stołkach. Ja bym chciała tak na full wysprzątać mieszkanie ale się hamuję. Zrobię listę mojemu mężowi co ma dokładnie posprzątać na Nasz powrót ze szpitala z Oleńką. Musi na pewno umyć szyby bo już normalnie wołają o przetarcie
|
|
#3791 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dawaj namiar a nie się chwalisz prawda, że to prostsze niż się wydawało?
|
|
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety. Jakoś trzeba się przemeczyc...
|
|
#3793 |
|
Rozeznanie
|
mój wózek to x-lander move terra
No posprzątane odkurzone umyte pranie kolejne rozwieszone teraz chwila dla mnie idę zrobić sobie małe spa a później podjadę do pralni wreszcie zawieźć suknie ślubne mam nadzieje że zabrudzenia z maja zejdą![]() Nadia ja także używam oliwki babydream na wilgotną skórę później szlafroczek czekam aż się ładnie wchłonie i na koniec balsam palmers i jak na razie rozstępów brak ale tak jak piszecie jeszcze mogą zaskoczyć także jestem przygotowanaMalinka zarz wrzucę zdjęcie mebelek. Za urządzanie wezmę się jutro bo M potrzebny do przestawiania Tworek fajny ale co to będzie ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Malinka królik no właśnie w końcu już niedługo Wielkanoc i my będziemy z Naszymi króliczkami |
|
|
|
#3794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już daję, tylko to po angielsku, ale ja opisy tłumaczę sobie ze słownika, który też podsyłam, a filmiki oglądam poglądowo, żeby wiedzieć jak zeszyć A i tak lekko inaczej, po swojemu robię Moje wypociny nie są tak piękne jak tej kobiety, ale no są moje i dla mnie będą najlepsze, bo robione z myślą o córci Kanał na youtube: https://www.youtube.com/channel/UCDA...V4mLMXicXAW0pg Blog: http://www.amigurumitogo.com/ I słownik: http://maranciaki.pl/slownik_szydelko.htm
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szydełku takie popełniłam psychokróliki
|
#3796 | |||
|
Zakorzenienie
|
ha!! wróciłam z lumpa i mam welurowy pajac, 3 pary spodenek(czy geterków - takie cieńsze), grubszą bluzeczkę i dla siebie sweter za niecałe 26 zł
lubię piątki ![]() Co to będzie jak już urodzę? Będę chyba zawalać z wózkiem ![]() Wstawiłam pranie, wypiłam kawusię i mnie nęci żeby coś posprzątać... chyba zrobię porządek w swoich szufladach biurkowych... Jakieś głupie uczucie mnie dopadło, że to ostatnie podrygi przed porodem, coś jak polepszenie w chorobie tuż przed śmiercią Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale teraz to bym nie chciała żeby TŻ jeździł... on oczywiście ma jakieś tam ciągoty, jak większość facetów, ale nie mamy kasy na motory, chce niech sobie przydusi naszym krążownikiem szos na autostradzie czy ekspresówce ![]() a co do parków wodnych, to ja NIE MOGĘ TYCH ZJEŻDŻALNI!!! Jedyne co toleruję to pontony, w tych zamkniętych, ekstremalnych co jedziesz szybko i w rurze to umieram z nerwów, jakieś klaustrofobiczne mi się to wydaje, a tak w ogóle to jestem raczej tchórz chociaż czasem przycisnąć samochodem lubię
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(u mnie zawsze były zajączki, nie króliczki, nie wiem jak gdzie indziej ) albo kurczaczki żółciutkieWiększość z nas już na Wielkanoc będzie ze swoimi Maluchami ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Różowy jest super
|
|
#3798 |
|
Rozeznanie
|
NADIA mam dokładnie takie samo zdanie jak Ty co do szpitali i lekarzy na nfz.
Ja chodzę do lekarza na nfz w małym mieście na podkarpaciu i w głowie mi się nie mieści, że miałabym sobie np sama płacić za badania. Na każdej wizycie wypisuje mi skierowanie, potem w który dzień mi pasuje jadę do laboratorium i z labo wyniki są już przesyłane do przychodni. Rodzę w szpitalu państwowym, nie płacę nic a dla dziecka zabieram tylko pampersy i chusteczki, dla siebie też minimum. Dla mnie to normalne, że szpital zapewnia podkłady czy papier toaletowy. I warunki są ok, odnowiony oddział, pojedyncze bądź podwójne sale, każda z łazienką, nowoczesne sale do porodów rodzinnych. Minusem jest brak zzo, ale to przeżyję. Też jestem zdania, że to ludzie sami nauczyli lekarzy takiej "pazerności" i tego, że płacą nawet za to co i tak im się należy. Pamiętam jak moja śp babcia, zamiast kupić sobie witaminy czy owoce, to nawet 20zł czy kawę musiała za każdym razem zanieść lekarzowi za to, żeby jej receptę wypisał. A to przecież jego obowiązek.
|
#3799 |
|
Zadomowienie
|
Dark ja juz dawno uzywam kremu Dermedic hydra in 2 jest fajnie nawilzajacy i ma przyjemny zapach uzywam go na dzien i na noc i mam jeszcze z tej samej seri plyn micelarny. Teraz kupilam jeden na zapas bo byl w promocji w aptece
|
|
|
|
#3800 |
|
Zadomowienie
|
U mnie to samo
a okna to jakaś masakra, ale nie ruszę ich choćby nie wiem co ![]() Ciekawe czy wszystkie króliczki wyjdą na Wielkanoc myślę że kilka zostanie jeszcze w brzuszkach
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
no no, piękne te wasze królisie!!
![]() Mi się już jakoś odechciało robić, chociaż mogłabym jeszcze zrobić lżejszy, bawełniany czy bambusowy kocyk na lato, bo później nie będzie kiedy ![]() Jaką wybrałybyście włóczkę? 1. http://www.fastryga.pl/bahar-batik-d...t-1-12476.html 2. http://www.fastryga.pl/bamboo-fine-5087.html Ostatnio mama mnie odwiedziła i stwierdziła, że przyjdzie w ferie mi pomóc posprzątać mieszkanie... ale mi się zrobiło, pomyślałam sobie, że nieźle chatę zapuściłam i zachciało mi się płakać ![]() Nie wiem czy skorzystam z pomocy, też mi jakoś głupio, żeby ktoś za mnie sprzątał.... myślę, że jakoś sami z TŻ damy radę ogarnąć, aż tyle tego w końcu nie ma...
|
#3802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi nikt nie chce chałupki ogarnąć przed porodem ![]() Aleee teściowa się zaoferowała że po porodzie będzie po pracy w aptece codziennie wpadać, podgarnie mi przynajmniej dolne piętro i ugotuje jakąś zupkę jeszcze dwa miesiące temu bym wyśmiała ten plan ale powoli staje się on dla mnie całkiem atrakcyjny, o ile nie będzie mi ingerować w wychowywanie małego ![]() Przyjechał Pan Kurier i od razu humor lepszy dokupiłam kilka ciuszków w rozmiarze 50 dla synka, jakoś coś czuję że giganta nie urodzę a wypadałoby mieć coś stylowego i dla mnie kosmetyki też są, aż chce się wypróbować od razu ale na 16 na zajęcia mam
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robię lazanki na obiad żeby też na jutro było i tyle mojej aktywności na dziś.
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
32 ta mi się bardziej podoba http://alltube.tv/nie-z-tego-swiata-...-sezon-6/14291
ja bym chętnie przyjęła pomoc przy sprzątaniu. Mąż od rana do nocy w pracy, potem gotuje obiady i nie ma czasu na sprzątanie generalne, a przydałoby się. No, ale musi poczekać do urodzin Małej wszystko.
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
monikmi współczuję zajęć... dużo jeszcze musisz jeździć przed porodem? i co zrobisz po? jakaś dziekanka?
|
|
#3806 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam napisać, że u nas dzisiaj 37 tydzień się zaczyna
Miałam nadzieję urodzić w tym tygodniu ale w sumie jak mnie jeszcze przetrzymają do tego 38 to dobrze bo mała będzie lepiej przygotowana ![]() Chyba, że po tym usg w poniedziałek zdecydują, że zostaję i będzie cc wcześniej, zobaczymy odebrałam też wyniki nerkowe- pogarszają się, nie jakoś dramatycznie ale lecą
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
Słoneczko gratuluje 37 tygodnia, już tak blisko.
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
a kopiowałam dobry
![]() ten miał być http://www.fastryga.pl/bahar-batik-d...t-1-12476.html
|
#3809 |
|
Wtajemniczenie
|
Benka gdzie rodzisz na podkarpaciu? czyzby lwowska? ja do lekarza chodze na nfz bo tez by mnie bolało płacic za badania ktore mi sie naleza za friko jak psu buda, a to tez nie zupełnie za friko, bo kilka stow co miesiac na składki uciekało, a ze strasznie boje sie porodu i chce w konkretnym szpitalu to oplacam połozną wtedy mam gwarancje ze mnie nie odeślą nigdzie
to w ogolnym podsumowaniu wychodzi i tak taniej niz jak bym prowadziła ciąze u ktoregos z pracujących tam lekarzy prywatnie + badania (bo wtedy tez gwarancja miejsca jest)
|
|
|
|
#3810 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie ruszam w miasto jadę Bożene wywoskowac bo już mega zarosnieta😜 odebrać rzeczy dla siebie koszule i staniki do karmienia. I oczywiście zalicze jakąś galerię😋
Ja dzisiaj 36 tydzień rozpoczynamy. Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

bo u mnie po wpłacie pieniędzy cisza i nie wiem czy jedyne na co mogę liczyć, to informacja o wysyłce.

teraz mamy szafki tylko w połowie kuchni) i już mnie nerw zżera bo będę musiała się oszczędzać. A tak liczyłam, że w styczniu zaczną i spokojnie sama ogarnę. Teraz beż tż się nie obejdzie, zabiłby mnie chyba gdyby mnie zobaczył na stołku 

chociaż sama mnie wyganiała. Powiedziała, że 3 szafki wystarczą.
Nie dla Nas już remonty i skakanie po stołkach. Ja bym chciała tak na full wysprzątać mieszkanie ale się hamuję.

lubię piątki