|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3812 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Cytat:
za nowy tydzień ![]() Zazdroszczę odwagi ja bym nie poszła z Bożeną do kosmetyczki chociaż wczoraj przeszła mi taka myśl przez głowę bo ogoliłam się maszynką i mam takie podrażnienia, że ciężko siedzieć ![]() Udanych zakupów !
|
|
|
#3813 |
|
Raczkowanie
|
Ja z "dzieciństwa" mam rozstępy na pośladkach w sumie nie dużo, ale zawsze coś tam jest i no scar w ogóle mi nie pomógł a używałam chyba z rok czasu. Teraz w ciąży do ciała używam tylko i wyłącznie oliwki dla dzieci z Hippa i tej takiej oliwki w kremie z Johnsona. Po każdej kąpieli wcieram ją na mokro. I jak na razie ani śladu po jakichkolwiek nowych rozstępach
|
#3814 |
|
Wtajemniczenie
|
rozmawiam z kolezanka i tak stwierdzilysmy ze w sumie bez sensu urodzic 8.03 w przypadku chlopca
miec urodziny w dzien kobiet
|
|
|
|
#3815 |
|
Rozeznanie
|
Hej ja wczoraj robilam spóźnioną parapetowe dla znajomych bawilismy sie do 3. Brakowalo mi takiej zabawy nawet byly tańce. A dotego dziewczyny wzszystko posprzataly i wystarczylo rano włączyć zmywarke. Nic nie piłam a czuje sie jakna kacu
![]() Nadrobilam rano zaleglości i mało sie nie posikałamz tekstow o porodzie w wodzie. Ja nawet nie brałam pod uwagę płacenia za prywatną klinikę czy polożną. Dla mnie to zbędny wydatek ale rozumiem że ktoś może mieć traume po wcześniejszych pobytach w szpitalu. Ja w dzieciństwie dużo sie należałam w szpitalach i wogóle pobyt w szpitalu nie robi na mnie wrażenia. Ciuszki biore swoje ale dlatego że sprawi mi to przyjemność że maluszek będzie gustownie ubrany napewno będę wysyłać zdjęcia rodzinie ![]() Papier podkłady też biore szpital zapewnia ale ja jestem taka sierota i jak sie okaze ze czegos zabraknie to łatwiej mi wyjąć z torby niż sie upomnieć. |
|
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Benka to ciekawa jestem co bys zrobila gdyby Ci lekarz powiedział, ze Ci nie da skierowania na badania? Nie bo nie, jedyny argument i ma w nosie wytyczne z nfz. Polowe badan powinnam miec za free, juz nie wspomne o ostatnim gbs. Mojej kolezance lekarz na nfz nawet skierowania na krzywa cukrowa nie chcial wypisac! Mam isć siłą skierowanie wyszarpać? Fajnie, ze trafiacie na lekarzy na nfz z powołania, ale nie każdy ma tyle szczescia, a pisanie ze to prowadzi do korupcji itp.jest trochę nie na miejscu. |
|
|
|
|
#3817 |
|
Raczkowanie
|
Aaaaa cudne te króliki uwielbiam takie motywy!! Czy robisz też na zamówienie?
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chodzilam na woskowanie Bożeny, po porodzie znów mam zamiar ale w ciąży jakoś się boje
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie byłam nigdy na wosku
tyle razy chciałam ale ból mnie powstrzymywał boże daj mi cierpliwosć ale nie dawaj mi siły bo go udusze !!!!! ![]() zdecydowałam już jak zaszczepie Igora beda zwykle szczepionki na nfz plus pneumokoki
|
|
|
|
#3820 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale odnośnie szczepionek myślałam ostatnio o tym i też zdecydowałam, że nfz i pneumokoki dodatkowo Jestem strasznie senna - zdrzemnę się trochę Nie piszcie za dużo
|
|
|
#3822 |
|
Zadomowienie
|
Witam się,
u rodzinnego osłuchowo wszystko ok tylko czemu nadal kaszlę. Ja też motorowa ale to przez TŻ najpierw jako plecak ( nawet do chorwacji pojechaliśmy) potem zrobiłam prawko bo chciałam udowodnic że "kura" też potrafi, do motoru P się dołożył ale już po ślubie zaraz zaszłam w ciąże to sprzedaliśmy moje suzuki. Za to mój chomikuje 4 motorki i nawet w styczniu przy ok 0 potrafi sobie gdzieś podjechac. Idę do łózka bo tylko to mi pomaga wczoraj prawie cały dzien przespałam. Jak tak dalej będę chorować to zaproszę panią do sprzatania bo mojemu nie przeszkadza nic. |
|
|
|
#3823 |
|
Rozeznanie
|
Ja kiedyś chodziłam a teraz chce iść na paste cukrową ale tak po 10 marca zeby do porodu nic nie odrosło znalazlam gabinet z ceną 150 zl wlaśnie z depilacja dla kibiet w ciąży wiec szkoda mi kasy na czestsze wizyty.
|
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Taki sam jak u Ciebie. Czekaj na wiadomość o przesyłce 😉 kobietka zapracowana i nie ma czasu na więcej
![]() Cytat:
|
|
#3825 |
|
Zadomowienie
|
Podobaja mi sie te spodniczki co maja byc w pepco ale nie kupie bo nie wiem jaki rozmiar bedzie dobry po ciazy bo przed ciaza nasilam xs s
|
|
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dopiero tydzień minął.
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Misia ją tak samo szczepie tymi na NFZ plus na pneumokoki.
|
#3828 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam napisać ze też dzisiaj zaczynam nowy tydzień 33
![]() Sloneczko Gratulacje nowego tygodnia Może faktycznie lepiej poczekać jeszcze tydzień skoro wyniki nie sa az tak zle Trzymam kciuki za poniedzialkowa wizyte Dark mi się motory bardzo podobaja i kiedyś nawet bym nie pomyslala o tym żeby sama pojeździć bo jako plecak to nie lubię Wole sama kontrolować sytuacje Mój tz mial quada i kiedyś na nim tez probowalam jeździć Ale z wiekiem sie robie coraz bardziej strachliwa ;-) i kto wie czy się odwazeDobrze ze Tobie sie nic nie stalo ![]() Dla mnie trauma sa wyciagi krzesełkowe i wszelkie inne otwarte Mam tragiczny lek wysokosci Zjezdzalni tez zbytnio nie lubię Kolejki gorskie odpadaja ;-) Tez chodze na nfz ale mam normalnego lekarza Bada co wizyte na samolocie i usg robi i wszystkie badania tez robi Jak czytam jak to u was wygląda to współczuję lekarzy którzy nawet podstawowych badań nie zlecaja Od rana was podczytuje ale co chwilę cos robie i dopiero teraz mam czas zeby cos napisać Wstawilam i rozwiesilam pranie, posciel zmieniłam I z tz podłogi sa odkurzone i umyte M mi pomagala "mopowac" Teraz juz odpoczynek
|
#3829 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej
Zazdroszczę Wam tych porządków przed narodzinami. Mój TŻ stara się sprzątać i ogólnie jest ok, ale takie generalne czyszczenie mi się marzy Najwyżej po porodzie jak się ogarnę zrobię sobie wiosenne porządki Czytałam o Waszych przygodach z kremami, uczuleniami.. Mam wrażliwą skórę i latami dochodziłam do tego co mi odpowiada a co nie. Już nie pamiętam kiedy kupiłam krem w drogerii... Wszystko mieszam sama Mam kilka ulubionych olejków +żel HA, wiem jakie połączenia mi odpowiadają i tak już kilka lat tylko taka pielęgnacja. Dzięki temu mogę w pewien sposób zapanować nad moją cerą Czasem ukręcę jakieś serum lub skuszę nie na naturalny krem, bo tyle małych firm produkujących kosmetyki powstaje, że aż kusi wypróbować
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
Moja babcia się rozchorowala i poszlam dziś za nią na wystepy z okazji dnia babci i dziadka. Moja najmlodsza siostra grała główną rolę. Z tej okazji pofarbowalam rano włoski i czuję się piękna
![]() W piekarniku zapieka się ryż z jabłkami i wiśniami
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2016-02-05 o 13:05 |
|
|
|
#3831 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3832 |
|
Rozeznanie
|
Hahah Malinka muszę Ci się przyznać że nigdy nie mogę rozpoznać czy to królik czy zając
![]() Ale masz rację w Wielkanoc to raczej są zajączkiMonikmi ja także okna pomyłabym na spokojnie po porodzie ale mamuśka kochana niespodziankę mi zrobiła przyszła i pomyła wszystkie oraz umyła kuchnie (szafki lodówkę). Niedawno dzwoniła siostra że przyjdzie poprasować ubranka ![]() Ja już po kąpieli nawet nogi ogoliłam i tak sobie pomyślałam że to może ostatni raz przed porodem ![]() Sloneczko dzięki za przypomnienie ja też dziś 37 tydz i Olgietka tylko nie Kalina która już ma przy sobie Stasia Dziewczyny super te Wasze robótki ręczne A zapomniała się pochwalić że wczoraj kupiłam sobie bieliznę do sesji zdjęciowej którą chcemy sobie zrobić z Mężulkiem dziś posprzątałam to może jutro zrobimy. Macie jakieś fajne stronki przykładowych zdjęć jakie pozy bo sami chcemy robić sobie zdjęcia
|
|
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mojej kolezance w 5 czy 6 miesiacu jak pytała o płec lekarka powiedziala ze za płeć sie płaci... i poszła prywatnie bo stwierdzila ze nie bedzie sie z baba użerać
|
|
|
|
|
#3835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bonku, ale sama pamietasz nasze westchnienia, że ani Twoj ani mój nie kwapi się podejrzeć szyjki
na finiszu się chociaż doczekałyśmy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hmm tylko kiedy ten poród, na kiedy się umawiać ![]() Poprasowałam resztke ciuchów, flanelki. Zostaną tylko przescieradła jak kupię. No i dalej nie wiem czy brac ochraniacz na szczebelki czy nie
|
||
|
|
|
#3836 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny gratuluję wszystkim skończonych tygodni
![]() Gosza super, że wózek już macie z głowy ![]() Kallina, nie wiem czy wypada pytać jak tam dzidziuś i jak sobie radzisz Mały je sobie czy kroplówki? Moja koleżanka mi wysłała dzisiaj filmik swojego synka jak raczkuje
|
|
#3837 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez obstawiam królika ![]() super gdybym teraz kupowala to chyba tez bym sie na niego zdecydowala B mi sie podobaja ![]() świetne no i piękna pamiątka od mamy już na zawsze bedzie je Hela miała ![]() Cytat:
![]() u mnie tak samo Cytat:
hehe Zmieniłaś kolor czy dalej ten sam? Ja bym się bała sama sobie farbować ze coś mi z kolorem nie wyjdzie, albo ze nie domaluje wszystkiego, z resztą mam dośc dlugie wlosy i nawet dobieranego warkocza mi sie niechce samej zrobić bo ręce bolą ale za to na M się wyzywam w tej kwestii, codziennie inny warkocz ![]() ![]() Cytat:
siedzę i rozmyślam
|
|
#3838 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=moonunit;55185841]
właśnie się ostatnio zastanawiałam nad tym, tylko nie wiem czy jest teraz sens skoro nigdy nie byłam, mam dość wrazliwą skórę i boję się podraznien ![]() Skoro nigdy nie byłaś to pewnie kosmetyczka by i tak Ci odradzila zabieg bo właśnie nie wiadomo jak skóra zareaguje. Ja jeszcze planuję przed samym porodem iść tp mam na 10 marca także akurat tak za 4 tygodnie wosk bym zaliczyła. Chyba że Jadzik zechce wcześniej wyskoczyć😊 Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3840 |
|
Wtajemniczenie
|
Caro To chyba dam sobie teraz spokój ;-)
Emma Chyba tez zrobię sobie ryz z jablkami ;-) zrobilas smaka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.

za nowy tydzień 
ja bym nie poszła z Bożeną do kosmetyczki chociaż wczoraj przeszła mi taka myśl przez głowę bo ogoliłam się maszynką i mam takie podrażnienia, że ciężko siedzieć 
!

Nie piszcie za dużo