Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :) - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-05, 12:31   #3811
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)

Cytat:
Napisane przez caro_83 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj 36 tydzień rozpoczynamy.
Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka
to tak jak ja, piąteczka
Stary 2016-02-05, 12:33   #3812
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Ja właśnie ruszam w miasto jadę Bożene wywoskowac bo już mega zarosnieta😜 odebrać rzeczy dla siebie koszule i staniki do karmienia. I oczywiście zalicze jakąś galerię😋
Ja dzisiaj 36 tydzień rozpoczynamy.
za nowy tydzień
Zazdroszczę odwagi ja bym nie poszła z Bożeną do kosmetyczki chociaż wczoraj przeszła mi taka myśl przez głowę bo ogoliłam się maszynką i mam takie podrażnienia, że ciężko siedzieć
Udanych zakupów !
Stary 2016-02-05, 12:33   #3813
eweokr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Można zawsze spróbować wspomagaczy typu bio oil, cepan lub no scar.
Ja z "dzieciństwa" mam rozstępy na pośladkach w sumie nie dużo, ale zawsze coś tam jest i no scar w ogóle mi nie pomógł a używałam chyba z rok czasu. Teraz w ciąży do ciała używam tylko i wyłącznie oliwki dla dzieci z Hippa i tej takiej oliwki w kremie z Johnsona. Po każdej kąpieli wcieram ją na mokro. I jak na razie ani śladu po jakichkolwiek nowych rozstępach
Stary 2016-02-05, 12:36   #3814
Bonku
Wtajemniczenie

rozmawiam z kolezanka i tak stwierdzilysmy ze w sumie bez sensu urodzic 8.03 w przypadku chlopca miec urodziny w dzien kobiet
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 12:37   #3815
lala_la
Rozeznanie

Hej ja wczoraj robilam spóźnioną parapetowe dla znajomych bawilismy sie do 3. Brakowalo mi takiej zabawy nawet byly tańce. A dotego dziewczyny wzszystko posprzataly i wystarczylo rano włączyć zmywarke. Nic nie piłam a czuje sie jakna kacu
Nadrobilam rano zaleglości i mało sie nie posikałamz tekstow o porodzie w wodzie.

Ja nawet nie brałam pod uwagę płacenia za prywatną klinikę czy polożną. Dla mnie to zbędny wydatek ale rozumiem że ktoś może mieć traume po wcześniejszych pobytach w szpitalu. Ja w dzieciństwie dużo sie należałam w szpitalach i wogóle pobyt w szpitalu nie robi na mnie wrażenia. Ciuszki biore swoje ale dlatego że sprawi mi to przyjemność że maluszek będzie gustownie ubrany napewno będę wysyłać zdjęcia rodzinie
Papier podkłady też biore szpital zapewnia ale ja jestem taka sierota i jak sie okaze ze czegos zabraknie to łatwiej mi wyjąć z torby niż sie upomnieć.
lala_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 12:38   #3816
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać, że u nas dzisiaj 37 tydzień się zaczyna
Miałam nadzieję urodzić w tym tygodniu ale w sumie jak mnie jeszcze przetrzymają do tego 38 to dobrze bo mała będzie lepiej przygotowana
Chyba, że po tym usg w poniedziałek zdecydują, że zostaję i będzie cc wcześniej, zobaczymy odebrałam też wyniki nerkowe- pogarszają się, nie jakoś dramatycznie ale lecą
o to w poniedziałek czekamy na wiesci z frontu

Benka
to ciekawa jestem co bys zrobila gdyby Ci lekarz powiedział, ze Ci nie da skierowania na badania? Nie bo nie, jedyny argument i ma w nosie wytyczne z nfz.

Polowe badan powinnam miec za free, juz nie wspomne o ostatnim gbs. Mojej kolezance lekarz na nfz nawet skierowania na krzywa cukrowa nie chcial wypisac! Mam isć siłą skierowanie wyszarpać? Fajnie, ze trafiacie na lekarzy na nfz z powołania, ale nie każdy ma tyle szczescia, a pisanie ze to prowadzi do korupcji itp.jest trochę nie na miejscu.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 12:40   #3817
eweokr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Ja na szydełku takie popełniłam psychokróliki
Aaaaa cudne te króliki uwielbiam takie motywy!! Czy robisz też na zamówienie?
Stary 2016-02-05, 12:44   #3818
marta1986222
Zakorzenienie

Ja też chodzilam na woskowanie Bożeny, po porodzie znów mam zamiar ale w ciąży jakoś się boje

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 12:47   #3819
misia880
Zakorzenienie

ja nie byłam nigdy na wosku tyle razy chciałam ale ból mnie powstrzymywał

boże daj mi cierpliwosć ale nie dawaj mi siły bo go udusze !!!!! oddam chorego męża, dorzuce pączka i faworki oraz gar zupy pomidorowej

zdecydowałam już jak zaszczepie Igora beda zwykle szczepionki na nfz plus pneumokoki

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 12:47   #3820
caro_83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
za nowy tydzień
Zazdroszczę odwagi ja bym nie poszła z Bożeną do kosmetyczki chociaż wczoraj przeszła mi taka myśl przez głowę bo ogoliłam się maszynką i mam takie podrażnienia, że ciężko siedzieć
Udanych zakupów !
Ja chodzę na wosk już parę dobrych lat regularnie raz w miesiącu, w ciąży również. Także spoko.

Stary 2016-02-05, 12:51   #3821
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja nie byłam nigdy na wosku tyle razy chciałam ale ból mnie powstrzymywał

boże daj mi cierpliwosć ale nie dawaj mi siły bo go udusze !!!!! oddam chorego męża, dorzuce pączka i faworki oraz gar zupy pomidorowej

zdecydowałam już jak zaszczepie Igora beda zwykle szczepionki na nfz plus pneumokoki
Za męża marudę podziękuję
Ale odnośnie szczepionek myślałam ostatnio o tym i też zdecydowałam, że nfz i pneumokoki dodatkowo

Jestem strasznie senna - zdrzemnę się trochę Nie piszcie za dużo
Stary 2016-02-05, 12:52   #3822
diablica071086
Zadomowienie

Witam się,
u rodzinnego osłuchowo wszystko ok tylko czemu nadal kaszlę.

Ja też motorowa ale to przez TŻ najpierw jako plecak ( nawet do chorwacji pojechaliśmy) potem zrobiłam prawko bo chciałam udowodnic że "kura" też potrafi, do motoru P się dołożył ale już po ślubie zaraz zaszłam w ciąże to sprzedaliśmy moje suzuki. Za to mój chomikuje 4 motorki i nawet w styczniu przy ok 0 potrafi sobie gdzieś podjechac.

Idę do łózka bo tylko to mi pomaga wczoraj prawie cały dzien przespałam.

Jak tak dalej będę chorować to zaproszę panią do sprzatania bo mojemu nie przeszkadza nic.
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 12:54   #3823
lala_la
Rozeznanie

Ja kiedyś chodziłam a teraz chce iść na paste cukrową ale tak po 10 marca zeby do porodu nic nie odrosło znalazlam gabinet z ceną 150 zl wlaśnie z depilacja dla kibiet w ciąży wiec szkoda mi kasy na czestsze wizyty.
lala_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 12:55   #3824
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, które zamawiały u Made M. Jaki był Wasz kontakt z nią?
Taki sam jak u Ciebie. Czekaj na wiadomość o przesyłce 😉 kobietka zapracowana i nie ma czasu na więcej

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
Ostatnio mama mnie odwiedziła i stwierdziła, że przyjdzie w ferie mi pomóc posprzątać mieszkanie...
Nic tylko się cieszyć. Nie ma co udawać, że świetnie się czujesz i ze wszystkim dajesz radę. Spędzicie trochę czasu ze soba, zrobisz sobie zapasy obiadów na "po porodzie" i bedziesz miała czysciutkie miszkanko. Mama wie najlepiej czego trzeba kobiecie przed porodem
Stary 2016-02-05, 12:55   #3825
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

Podobaja mi sie te spodniczki co maja byc w pepco ale nie kupie bo nie wiem jaki rozmiar bedzie dobry po ciazy bo przed ciaza nasilam xs s

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 12:58   #3826
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Taki sam jak u Ciebie. Czekaj na wiadomość o przesyłce 😉 kobietka zapracowana i nie ma czasu na więcej
A, to ok.:brzydal bo już mi tż dupę truje kiedy będą rzeczy dla młodej. a dopiero tydzień minął.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 12:58   #3827
marta1986222
Zakorzenienie

Misia ją tak samo szczepie tymi na NFZ plus na pneumokoki.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 13:00   #3828
moonunit
Wtajemniczenie

Zapomniałam napisać ze też dzisiaj zaczynam nowy tydzień 33

Sloneczko Gratulacje nowego tygodnia Może faktycznie lepiej poczekać jeszcze tydzień skoro wyniki nie sa az tak zle Trzymam kciuki za poniedzialkowa wizyte

Dark mi się motory bardzo podobaja i kiedyś nawet bym nie pomyslala o tym żeby sama pojeździć bo jako plecak to nie lubię Wole sama kontrolować sytuacje Mój tz mial quada i kiedyś na nim tez probowalam jeździć Ale z wiekiem sie robie coraz bardziej strachliwa ;-) i kto wie czy się odwaze
Dobrze ze Tobie sie nic nie stalo

Dla mnie trauma sa wyciagi krzesełkowe i wszelkie inne otwarte Mam tragiczny lek wysokosci Zjezdzalni tez zbytnio nie lubię Kolejki gorskie odpadaja ;-)

Tez chodze na nfz ale mam normalnego lekarza Bada co wizyte na samolocie i usg robi i wszystkie badania tez robi Jak czytam jak to u was wygląda to współczuję lekarzy którzy nawet podstawowych badań nie zlecaja

Od rana was podczytuje ale co chwilę cos robie i dopiero teraz mam czas zeby cos napisać

Wstawilam i rozwiesilam pranie, posciel zmieniłam I z tz podłogi sa odkurzone i umyte M mi pomagala "mopowac" Teraz juz odpoczynek
Stary 2016-02-05, 13:02   #3829
_Karolina_91
Rozeznanie

Hej hej

Zazdroszczę Wam tych porządków przed narodzinami. Mój TŻ stara się sprzątać i ogólnie jest ok, ale takie generalne czyszczenie mi się marzy Najwyżej po porodzie jak się ogarnę zrobię sobie wiosenne porządki

Czytałam o Waszych przygodach z kremami, uczuleniami..
Mam wrażliwą skórę i latami dochodziłam do tego co mi odpowiada a co nie. Już nie pamiętam kiedy kupiłam krem w drogerii... Wszystko mieszam sama Mam kilka ulubionych olejków +żel HA, wiem jakie połączenia mi odpowiadają i tak już kilka lat tylko taka pielęgnacja. Dzięki temu mogę w pewien sposób zapanować nad moją cerą Czasem ukręcę jakieś serum lub skuszę nie na naturalny krem, bo tyle małych firm produkujących kosmetyki powstaje, że aż kusi wypróbować
Stary 2016-02-05, 13:04   #3830
_emma
Zakorzenienie

Moja babcia się rozchorowala i poszlam dziś za nią na wystepy z okazji dnia babci i dziadka. Moja najmlodsza siostra grała główną rolę. Z tej okazji pofarbowalam rano włoski i czuję się piękna

W piekarniku zapieka się ryż z jabłkami i wiśniami

Edytowane przez _emma
Czas edycji: 2016-02-05 o 13:05
_emma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 13:07   #3831
_Karolina_91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
rozmawiam z kolezanka i tak stwierdzilysmy ze w sumie bez sensu urodzic 8.03 w przypadku chlopca miec urodziny w dzien kobiet
A dziewczynka będzie dostawała zawsze tylko jeden prezent
Stary 2016-02-05, 13:08   #3832
gosza82
Rozeznanie

Hahah Malinka muszę Ci się przyznać że nigdy nie mogę rozpoznać czy to królik czy zając Ale masz rację w Wielkanoc to raczej są zajączki

Monikmi ja także okna pomyłabym na spokojnie po porodzie ale mamuśka kochana niespodziankę mi zrobiła przyszła i pomyła wszystkie oraz umyła kuchnie (szafki lodówkę).
Niedawno dzwoniła siostra że przyjdzie poprasować ubranka aż krzyknęłam z radości bo nienawidzę prasować Jak dobrze mieć rodzinkę przy sobie

Ja już po kąpieli nawet nogi ogoliłam i tak sobie pomyślałam że to może ostatni raz przed porodem

Sloneczko dzięki za przypomnienie ja też dziś 37 tydz i Olgietka tylko nie Kalina która już ma przy sobie Stasia

Dziewczyny super te Wasze robótki ręczne jakbym miała więcej czasu to może i też bym coś spróbowała mimo że nie należę do osób cierpliwych...

A zapomniała się pochwalić że wczoraj kupiłam sobie bieliznę do sesji zdjęciowej którą chcemy sobie zrobić z Mężulkiem dziś posprzątałam to może jutro zrobimy. Macie jakieś fajne stronki przykładowych zdjęć jakie pozy bo sami chcemy robić sobie zdjęcia
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 13:09   #3833
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
A, to ok.:brzydal bo już mi tż dupę truje kiedy będą rzeczy dla młodej. a dopiero tydzień minął.
Mój krzywil się co ja tam znowu zamówiłam, a jak przyszła paczka podczas mojego pobytu w szpitalu to zadzwonił i mówił, że bardzo ładne i miłe w dotyku. W ogóle to moja babcia i mama zakochały się w cudach od MadeM
Stary 2016-02-05, 13:13   #3834
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
o to w poniedziałek czekamy na wiesci z frontu

Benka
to ciekawa jestem co bys zrobila gdyby Ci lekarz powiedział, ze Ci nie da skierowania na badania? Nie bo nie, jedyny argument i ma w nosie wytyczne z nfz.

Polowe badan powinnam miec za free, juz nie wspomne o ostatnim gbs. Mojej kolezance lekarz na nfz nawet skierowania na krzywa cukrowa nie chcial wypisac! Mam isć siłą skierowanie wyszarpać? Fajnie, ze trafiacie na lekarzy na nfz z powołania, ale nie każdy ma tyle szczescia, a pisanie ze to prowadzi do korupcji itp.jest trochę nie na miejscu.
no są rozni moj problemow z wypisaniem skierowania na badania nie miał ogolnie ok ale teraz jestem u duzo lepszej lekarki a tez na nfz mojej kolezance w 5 czy 6 miesiacu jak pytała o płec lekarka powiedziala ze za płeć sie płaci... i poszła prywatnie bo stwierdzila ze nie bedzie sie z baba użerać
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 13:25   #3835
moooniaaaa
Zakorzenienie

Bonku, ale sama pamietasz nasze westchnienia, że ani Twoj ani mój nie kwapi się podejrzeć szyjki na finiszu się chociaż doczekałyśmy

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
W przypadku dziewczynki tym bardziej, mysle że bylaby poszkodowana prezentowo

Cytat:
Moja babcia się rozchorowala i poszlam dziś za nią na wystepy z okazji dnia babci i dziadka. Moja najmlodsza siostra grała główną rolę. Z tej okazji pofarbowalam rano włoski i czuję się piękna

W piekarniku zapieka się ryż z jabłkami i wiśniami
Aaa wiedzialam, ze o czym zapomniałam! Mialam się umowić do fryzjera przed porodem!

Hmm tylko kiedy ten poród, na kiedy się umawiać

Poprasowałam resztke ciuchów, flanelki. Zostaną tylko przescieradła jak kupię. No i dalej nie wiem czy brac ochraniacz na szczebelki czy nie
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 13:28   #3836
fasolka1987
Zadomowienie

Dziewczyny gratuluję wszystkim skończonych tygodni

Gosza super, że wózek już macie z głowy wklej zdjęcia mebelków

Kallina, nie wiem czy wypada pytać jak tam dzidziuś i jak sobie radzisz Mały je sobie czy kroplówki?

Moja koleżanka mi wysłała dzisiaj filmik swojego synka jak raczkuje sama słodycz
Stary 2016-02-05, 13:37   #3837
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Pochwalę się nowym tworem, jeszcze nie skończony, ale może ktoś zgadnie co to będzie ?
Super jest tez obstawiam królika

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
mój wózek to x-lander move terra
super gdybym teraz kupowala to chyba tez bym sie na niego zdecydowala B mi sie podobaja

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Ja na szydełku takie popełniłam psychokróliki
świetne no i piękna pamiątka od mamy już na zawsze bedzie je Hela miała

Cytat:
Ja właśnie ruszam w miasto jadę Bożene wywoskowac bo już mega zarosnieta😜
właśnie się ostatnio zastanawiałam nad tym, tylko nie wiem czy jest teraz sens skoro nigdy nie byłam, mam dość wrazliwą skórę i boję się podraznien

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Misia ją tak samo szczepie tymi na NFZ plus na pneumokoki.
u mnie tak samo

Cytat:
bylaś sexy babcią hehe Zmieniłaś kolor czy dalej ten sam? Ja bym się bała sama sobie farbować ze coś mi z kolorem nie wyjdzie, albo ze nie domaluje wszystkiego, z resztą mam dośc dlugie wlosy i nawet dobieranego warkocza mi sie niechce samej zrobić bo ręce bolą ale za to na M się wyzywam w tej kwestii, codziennie inny warkocz

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Aaa wiedzialam, ze o czym zapomniałam! Mialam się umowić do fryzjera przed porodem!

Hmm tylko kiedy ten poród, na kiedy się umawiać
nad tym samym sie zastanawiam, do terminu mam 7 tygodni wiec zdąze mieć już z cm odrostu i rozmyslam czy pofarbować tuz przed porodem czy dac sobie spokoj i przed chrzcinami dopiero Ale to pewnie najwczesniej w maju bedzie także ten siedzę i rozmyślam
Stary 2016-02-05, 13:44   #3838
caro_83
Raczkowanie

[QUOTE=moonunit;55185841]

właśnie się ostatnio zastanawiałam nad tym, tylko nie wiem czy jest teraz sens skoro nigdy nie byłam, mam dość wrazliwą skórę i boję się podraznien

Skoro nigdy nie byłaś to pewnie kosmetyczka by i tak Ci odradzila zabieg bo właśnie nie wiadomo jak skóra zareaguje.
Ja jeszcze planuję przed samym porodem iść tp mam na 10 marca także akurat tak za 4 tygodnie wosk bym zaliczyła. Chyba że Jadzik zechce wcześniej wyskoczyć😊

Stary 2016-02-05, 13:45   #3839
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
aha czyli jest okej uf tylko mam wrazenie ze sie to bedzie odklejac bosze co za wynalazki ;d
Może się odklejac, wylewać... karmilam pierwszego synka ze 2 mce przez te nakładki, masakra. Moczylam milion tetrowek. No ale na szczęście mały nauczył się bez.
Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
No teraz już Dziewczyny nie ma żartów Nie dla Nas już remonty i skakanie po stołkach. Ja bym chciała tak na full wysprzątać mieszkanie ale się hamuję.

Zrobię listę mojemu mężowi co ma dokładnie posprzątać na Nasz powrót ze szpitala z Oleńką. Musi na pewno umyć szyby bo już normalnie wołają o przetarcie
Ja to chyba najme sobie pomoc po prostu. Bo choć za mocno się nie oszczędzam to zwyczajnie nie mam sił ani jakoś ochoty... Wróciłam do domu po 12 a prawie nic nie zrobiłam. Kuchnie ogarnelam i pranie wstawilam. A obiad? Odkurzanie? I miałam przejrzeć papiery w biurku i zrobić tam porządek. A tu zaraz po chłopaków trzeba jechać.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 13:47   #3840
moonunit
Wtajemniczenie

Caro To chyba dam sobie teraz spokój ;-)

Emma Chyba tez zrobię sobie ryz z jablkami ;-) zrobilas smaka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości