|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
dziś mam jakiś taki napięty brzuch:/
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Jeeeju ale mam.ochote na cos niezdrowego :-D ale niepredko eh. Dzis przychodza tesciowie na kolacje. Znaczy mama jest w domu to cos ugotuje bi ja chosze jak.stara baba w pol zgieta ;-)
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
Nana taaaaa....ja i polowa lutego...nie ma na to najmniejszych szans...
|
|
|
|
#1564 |
|
Rozeznanie
|
Figa, Elena zamorduję... Takiego smaka nabrałam na karpatkę, że aż zaczęłam robić
Zeżrę pewnie pół blachy i umrę z wyrzutów sumienia Póki mi się wszystko nie schłodzi, włączyłam sobie film... Uwolnić Orkę. TŻ uznał wybór za wyjątkowo zabawny Justynka trzymam mocno kciuki Oj dzieje się na wątku
|
|
|
|
#1565 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Ale w smaku jest pyszna .---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
. Figa, obyś powiedziała w dobrą godzinę , choć dla mnie jak się w 5 godz. wyrobię, to będzie nieźle.
|
||
|
|
|
#1566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paula pisała kiedyś, że wygląda jak ufo bez oczu... zrobiła nam nawet wizualizację Esor nic się nie smutaj... wszystko się ułoży. Masz kochanego męża, który się o Ciebie martwi i troszczy... i o Hanię też będzie świetnie dbał i na pewno będzie Ci pomagał. Ja też mam tak naprawdę tylko tż. Nie mam żadnej przyjaciółki takiej od serca, znajomości się jakoś porozluźniały, ludzie się rozjechali po świecie i mam tak naprawdę tylko koleżanki w pracy... a wiadomo, że teraz jak do pracy nie chodzę, to nie mam takiego kontaktu jak wcześniej. Ale myślę sobie, że jak już te nasze dzieciątka pojawią się na świecie, to nie będziemy miały czasu, żeby o takich sprawach myśleć. A Twoje problemy z zasypianiem też pewnie miną będziesz ze zmęczenia zasypiać w minutę hahaha ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
![]() Ja stwierdziłam, ze skoro i tak mam zgagę od rana, to dobiję ją ciastkami a coooo ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Koty mnie obsiadły dobrze, że mam tylko 2 |
||
|
|
|
#1567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1568 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi jest słabo, jakbym miała zaraz zemdleć, serce do tego tak łomocze
, ciagle mdli, i na dodatek skurczybyki męczą . A mały jakby mógł, to wylazłby przez skórę albo dołem razem z pęcherzem . Wypiłąm dziś 2 kawy a ledwo trzymam otwarte oczy ![]() , zero ciśnienia.
|
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
Ja leżę w sypialni i też miałam podwójną asystę 😉 oboje dzieciow ale poszly się bawić. Mama zostaje do poniedziałku i w poniedziałek ma siostra przyjechać to też na kilka dni. 10 w środę wiec będę musiała jechać do miasta wypłatę wymienić bo rachunki juz czekają...
|
|
|
|
#1570 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od wczoraj ciśnienie 80/90 na 50.. Senna chodzę na maksa. Ale jestesmy na placu zabaw i mrozik jest wiec lekko mnie cuci ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
Boziu w środę juz 10.. W piatek musze isc dł szpitala umówić sie na wywołanie jesli nie urodzę do tej pory. Pola równo w tp gdybym miała pewność ze tym razem bedzie podobnie i nie przenoszę to byłoby wspaniale. Albo gdyby chociaz ta waga była 300g mniejsza ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym chyba padła przy takim ciśnieniu...najlepiej czuje się mając 120-130\60-70...a w tej ciąży mam najniższe ciśnienie bo zazwyczaj +\- 110\60 |
|
|
|
|
#1573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo dajcie przepis ze 100% sprawdzonego źródła, żebym składników i czasu nie marnowała A zapomniałabym! TŻ powiedział że brzuch mi chyba się opuścił Edytowane przez wykalacka Czas edycji: 2016-02-05 o 17:35 |
|
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie termin lub dzień po to taki ostatni dzwonek na porod. W przeciwnym razie M będzie musiał brać bezpłatny a baaaaardzo bym tego nie chciała...ale i tak pewnie gdzieś w drugim tyg pobytu w domu będzie musiał załatwić w razie w i ze do środy 2 marca sie określi co i jak...
---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Wykalacka ja jakos na początku tygodnia odniosłam wrażenie ze tez mam brzuch jakos nizej...ale może mi się wydaje... |
|
|
|
#1575 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Mi się obniżył już w styczniu ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
, musze krocze trzymac rękami i trochę dziwnie to z zewnatrz wygląda
|
||
|
|
|
#1576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli rozpakujemy się w lutym jednak |
|
|
|
|
#1577 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzis w nocy idąc do wc jak zwykle z zamkniętymi oczami, na śpiocha przywaliłam głową w ścianę ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
.Mi niestety wizualnie nie wyszła karpatka, tak jak Fidze
|
||
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj miałam okazje pochodzić po mieście ale stwierdziłam że nie dam rady. Brzuch mnie zaczął napitalac jak na okres wiec tylko zaniosłam siuśki do labu, po drodze wstąpiłam do biura rachunkowego żeby M w Pl rozliczyć i prosto na mksa..miałam iść do stonki ale za daleko mi bylo...może w poniedziałek będę się lepiej czuła to po wizycie obskocze kilka miejsc...
|
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1580 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hahah ja zawsze po ciemku i po omacku szłam przez pokój do łazienki i tż mi taką lampkę bliski drzwi podlaczyli bo ciągle się o coś potykalam albo coś przewracalam. Cytat:
|
|
#1581 |
|
Rozeznanie
|
czyli z mojej ulubionej strony z przepisami jeszcze mi się nie zdarzyło żeby ciasto nie wyszło...
Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-02-05 o 17:54 |
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
26 piatek w drugim tyg M w domu...jestem jak najbardziej za...jeszcze byśmy kino obskoczyli, różne sprawy pozalatwiali i co najważniejsze na seksy by czas byl jeszcze bo potem post
|
|
|
|
|
#1584 |
|
Rozeznanie
|
Ale tu słodko.... same pyszności.
od rana męczę się ze zgagą... chociaż u mnie pieczenie w przełyku to najłagodniejszy przebieg... zaczyna się jazda jak boli mnie mostek i promieniuje na plecy... jakby ktoś mnie porządnie w nie uderzył... :-/ nawet położyć się nie ma opcji. Myślałam, że mam zgage z głowy... ale od wczoraj małpa wróciła, mam dość. Basieku gratuluję córci! :-* pomarudziłam sobie...
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Nana raportuj co tam u Ciebie 😊
|
|
|
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez wizualizacji to nie działa Dzisiaj wpadły do mnie koleżanki z balonem z helem ze to dziewczynka i pudrem prezentów ![]() Jak miło się zrobiło
|
|
#1587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1588 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Lamia zabije Cie
popatrzyłam przez Ciebie na przepis na karpatke i jest taki prosty że chyba lecę do kuchni działać ![]() Marta miłej kolacji życzę ![]() Aninis no widzisz, czyli podobna sytuacja przykro mi ze zraniłam męża, ale chwilę jeszcze tak posiedzimy w smutnej atmosferze i będzie ok haha myślę, że u nas to też kwestia, że ta ciąża to nie ukrywajmy nieplanowana wpadka i mimo, że przyniosła wiele dobrego w moim życiu i ogólnie ogromnie się z niej cieszę to jednak to były nieplanowane drastyczne zmiany w życiu, wiecie z imprezujacych studentów mieszkających osobno stało się spodziewające dziecka małżeństwo i fakt cudowne małżeństwo
|
#1589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
świetnie Cię rozumiem, mam tak samo :/
|
|
#1590 | |
|
Zadomowienie
|
znalazłam
też kwestia smaku Cytat:
Tez bym zaczęła robić karpatkę, ale na 19 idziemy do znajomych, to mi sie upiecze |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.

Zeżrę pewnie pół blachy i umrę z wyrzutów sumienia
Oj dzieje się na wątku

, choć dla mnie jak się w 5 godz. wyrobię, to będzie nieźle.
A to nie tak.

, ciagle mdli, i na dodatek skurczybyki męczą
.
.
Robiłam już parę razy, teraz czekam aż mi się ciasto przestudzi. Jak skończę to się pochwalę...
oboje dzieciow ale poszly się bawić. Mama zostaje do poniedziałku i w poniedziałek ma siostra przyjechać to też na kilka dni. 10 w środę wiec będę musiała jechać do miasta wypłatę wymienić bo rachunki juz czekają...