Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-05, 20:09   #3961
fasolka1987
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
O Fasolka, piateczek i chata wolna zapusć sobie muzę i zrób spa

Do nas chyba zaraz wpadną znajomi. A taaaak mi się nie chce dzisiaj gości, oby tylko na kawę, a nie % bo nawet do sklepu się nie chciało jechać po jakieś przekąski. Od 16.00 prawie nie wychodzimy z tż z łóżka, tylko drzemki, gadanie

Wiecie, że mi też sie fajnie prasuje Tośkowe ciuchy? Z rozpędu i nasze prasuję. Właczę muzykę i mogę na stojaco choćby 2 godziny prasować.
No chata wolna ale ja wolę mieć męża przy sobie niż wolną chatę Taka się potrzebialska zrobiłam w tej ciąży- przytul, pogłaszcz

Mieliśmy dzisiaj właśnie mieć gości, już dzwonili i się szykowali ale mąż pojechał to sama z Nimi nie będę siedziała, następny weekend sobie odbijemy.
A jutro mąż obiecał, że mnie do kina za to weźmie Tylko nie wiem na co, coś wybierzemy.

Mi też się przyjemnie te małe pajace prasowało ale myślę, że przy codziennym prasowaniu to by mi szybko się znudziło
Stary 2016-02-05, 20:17   #3962
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Można w ciąży bio oil lub cepan?
Bio oil na pewno.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 20:21   #3963
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Podczas ciąży było wszystko ok, 6 tygodni po urodzeniu pojawiło się zasinienie wokół ust co mogło oznaczać kłopoty z sercem ale dobre wyniki to wykluczyły. A u Ciebie coś się z serduszkiem dzieje?
Niby ok, ale martwię się, bo raz tętno jest książkowe, innym razem zaś bardzo zwalnia, albo znów przyspiesza. może to być spowodowane oplątywaniem się pępowiną, a może (i tego się obawiam najbardziej) "wychodzą" problemy z serduszkiem.
Niby wszystko okej na usg, ale jednak mam dziwne przeczucie, że nie o wszystkim mi mówią.
Po prostu muszę pilnować ruchów, leżeć plackiem i robić dobrą minę...
Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Po moim super nowym kremie na noc wyskoczyły mi czerwone placki na buzi :-( a tak byłam pozytywnie na niego nastawiona, ma bardzo wysokie opinie na kwc
nie ufam do końca kwc. Nie raz się przejechałam na niby "cudownych" kosmetykach
Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Moniaaa pamiętam nasza rzadze i pożądanie zagladniecia do ogarniętej bozenki i ten zawód za każdym razem
eeej, ja też chciałam żeby mi zaglądano w podwozie!

Dziewczyny, piękne te Wasze pokoiki! Już niedługo zamieszkają w nich małe Księżniczki i Książęta

Dziękuję za słowa otuchy, wsparcia . To dla mnie bardzo ważne teraz. Po prostu "odizolowałam" się, żeby Was nie zadręczać. Nie podobam się sobie taka rozmemłana, użalająca się nad sobą. Nie lubię siebie takiej. I nie chcę, żebyście Wy mnie taką zapamiętały. Toć ja twarda baba jestem!

Martwię się jak Mała jest spokojna, nie chcę wpadać w panikę, że ją ta pępowina poddusza. Staram się nie czytać w ogóle internetów. Nie chcę się nakręcać. Jednak bardzo mnie uczulają, żebym skupiała się na ruchach. A ja mam to głupie uczucie, że coś niedobrego się wydarzy

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 20:48   #3964
_polly_
Zakorzenienie

Nieznajoma, będzie dobrze.

Zgarnęłam ręczniki, pieluchy, prześcieradła i ciuszki z ostatnich lumpeksowych wojaży i... momentalnie odechciało mi się prania. jutro od rana będę działać.

Stary 2016-02-05, 21:07   #3965
sloneczko4477
Zadomowienie

Nieznajoma a robili echokartografię serduszka? (W ogóle robiła któraś z was osobno takie badanie?)
Nie martw się Kochana jesteś już na finiszu, wszystko będzie dobrze
Stary 2016-02-05, 21:09   #3966
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Niby ok, ale martwię się, bo raz tętno jest książkowe, innym razem zaś bardzo zwalnia, albo znów przyspiesza.
U mnie na ktg było tak samo. Raz 140, a czasami 80 czy 160 Lekarz zwrócił na to uwagę, powiedział Ci, że powodem może być owinięcie pępowiną? U mnie położne w ogóle nie zwracały uwagi na te skoki, wydaje mi się, że powodem jest przemieszczanie się dziecka i przez to błędny odczyt tętna.

Tak w ogóle to nas nie zadręczasz. Jak widzisz każda z nas gorzej się czuje, to normalne w ostatnim trymestrze. Włączyło nam się grupowe marudzenie i lepiej wygadaj się nam co Ci leży na sercu bo to lepsze niż zadręczanie się i płakanie w poduszkę w samotności

Edytowane przez _emma
Czas edycji: 2016-02-05 o 21:13
_emma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 21:11   #3967
fasolka1987
Zadomowienie

Nieznajoma do tej pory było wszystko dobrze, na pewno dzidek sobie tam siedzi, a Twoim zadaniem jest liczyć te ruchy jak tak Ci zalecili
Jesteśmy już na końcówce, wszystko się ułoży

Oleńka pojadła sobie pizzy i wkręca się w lewy bok

Rozglądam się właśnie za jakimś niedrogim ekspresem na kapsułki. Na razie nie mam kasy na wypasiony Wstawałabym rano i szybko by była kawa gotowa. Czy, któraś z Was ma Dolce Gusto? wiem, że to nie najlepsza kawa ale teraz i tak piję rozpuszczalną
Stary 2016-02-05, 21:14   #3968
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość

Rozglądam się właśnie za jakimś niedrogim ekspresem na kapsułki. Na razie nie mam kasy na wypasiony Wstawałabym rano i szybko by była kawa gotowa. Czy, któraś z Was ma Dolce Gusto? wiem, że to nie najlepsza kawa ale teraz i tak piję rozpuszczalną
Ja mam starego, poczciwego Krups Dolce Gusto.

Stary 2016-02-05, 21:14   #3969
benka99
Rozeznanie

Nadia, Bonku Kolbuszowa i tutaj będę rodzić.

To nie jest tak, że ja kogoś potępiam, że płaci sobie za badania. No ale kurcze, to jest strasznie niesprawiedliwe ze strony lekarzy, że jeden wypisuje skierowanie i nie widzi w tym problemu a drugi nie wypisze bo nie. Po coś się jednak te składki co miesiąc odprowadza.
Ja prawie nigdy nie byłam u lekarza prywatnie, ale jak Maks był malutki i okazało się, że może być opóźniony w rozwoju i miałam na rehabilitację czekać 3 miesiące to myślałam, że szlag mnie trafi. Albo jak się okazało, że ma jakieś szmery nad serduszkiem i też obdzwoniłam kardiologów dziecięcych w okolicy a tu terminy na za 3-4 miesiące albo pół roku! Wiadomo, że jeśli dziecku się coś dzieje to nie liczą się żadne pieniądze i idzie się i płaci.
No nie wiem, może ja mam dziwne myślenie, ale kurcze to tak jakby te pieniądze co odprowadzamy na składki zdrowotne były wyrzucane w błoto, bo i tak potem trzeba chodzić na prywatne wizyty.

Ja też włosy sama farbuję, syossem. Myślę, za jakieś 2 tyg ufarbować, żeby na poród i Wielkanoc wyglądać ok.
Stary 2016-02-05, 21:15   #3970
Darkanddark
Zakorzenienie

Nieznajoma - mnie lekarz podczas 3 prenatalnego mowil, że pępowina stanowi zagrożenie dla malucha praktycznie tylko podczas porodu. Mówił też, że każde z nas było ta pępowina owinięte nie raz, nie dwa. A dziecko chętnie się nią bawi, bo gdybyś 40 tygodni siedziała bez zabawek to pępowina byłaby jedyna zagadka. Tak jak dziecko potrafi się nią owinąć, tak samo się odwija i mam się takim czymś nie przejmować
Wiec posłuchaj mojego młodego, przystojnego lekarza i tez w to wierz :yes:
A co do serduszka - właśnie po 30 tyg na usg jest bardzo szczegółowo sprawdzane, przepływy, wszystkie zastawki, ich szczelność i prace. Miałaś te badanie?
To oczywiste że masz obawy, bo każda mama boi się o swoje dziecko.

Ja sobie zrobiłam małe spa, buźke wypeelingowałam i posmarowałam hippem od małej, mam nadzieje ze nie ma za złe ze pożyczyłam. Może te placki mam od braku nawilżenia? Zobaczymy jutro rano ten pogrom:-D

I ogarnęłam Bożenę, mam ochotę się nią pochwalić w nocy tz.. Ale znając jego to pójdzie od razu spać :-(
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 21:17   #3971
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Nieznajoma, będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Nieznajoma a robili echokartografię serduszka? (W ogóle robiła któraś z was osobno takie badanie?)
Nie martw się Kochana jesteś już na finiszu, wszystko będzie dobrze
Nie, nie robili. Zwykłe ktg+ słuchanie serduszka mikrofonem i taka trąbką
Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
U mnie na ktg było tak samo. Raz 140, a czasami 80 czy 160 Lekarz zwrócił na to uwagę, powiedział Ci, że powodem może być owinięcie pępowiną? U mnie położne w ogóle nie zwracały uwagi na te skoki, wydaje mi się, że powodem jest przemieszczanie się dziecka i przez to błędny odczyt tętna.
Tak, tak powiedział, że może się zaczynać owijać... U mnie niektóre wyniki były: 88, 114, 98, 134, 172, 140, 175, 120, 92. W sensie duża rozbieżność. od skrajności w skrajność. Mała była wtedy wyjątkowo spokojna. Po prostu takie głupie dziwne uczucie mam, że coś jest nie tak... Staram się o tym nie myśleć, być spokojna, ale ciągle siedzi mi w głowie ta wrześniówka, której dzieciątko zmarło w brzuszku

+ =
Stary 2016-02-05, 21:24   #3972
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:

Koniecznie chcesz na kapsułki? Powiem Ci, że to drogi interes jest na dłuższą metę. Tez zależy ile tej kawy pijesz, bo jak maks jedna dziennie to nie zbankrutujesz
Stary 2016-02-05, 21:25   #3973
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

Jak mi sie nic nie chce zrobilam porzadki w szafie i mam dosc na dzis

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 21:27   #3974
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Może te placki mam od braku nawilżenia? Zobaczymy jutro rano ten pogrom:-D
Mi wyszły takie plamki jakiś czas temu ale po jednym dniu same zniknęły. Może to te ciążowe plamy? One znikają po porodzie.
Stary 2016-02-05, 21:29   #3975
fasolka1987
Zadomowienie

Darkanddark mój ginekolog mówił to samo, że nawet jak się owinie to nic się z tym nie robi więc ufam, że wie co mówi

Polly właśnie chcę kupić bo są jakieś promocje

Dark chcę coś co się szybko zrobi, i tak 2 dziennie to mi nie wyjdzie za dużo, jakbym piła po 3-4 to pewnie bym wzięła przelewowy.

hehe przypomniało mi się jak któraś pisała, że "sprzęt", któregoś z mężów uschnie i spadnie jak ten jesienny liść oby mojemu nie usechł przez miesiąc
Stary 2016-02-05, 21:30   #3976
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Mi wyszły takie plamki jakiś czas temu ale po jednym dniu same zniknęły. Może to te ciążowe plamy? One znikają po porodzie.
Chyba nie, te placki wyskakują jak czymś innym się posmaruje albo chce zmienić krem na coś lepszego. Moja twarz się lubi buntować.
Taki urok :-P
Stary 2016-02-05, 21:31   #3977
_emma
Zakorzenienie

Zrobiłam sałatkę brokułową z fetą, jajkiem, słonecznikiem i mega sosem czosnkowym mam nadzieję, że obejdzie się bez zgagi
Stary 2016-02-05, 21:31   #3978
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Koniecznie chcesz na kapsułki? Powiem Ci, że to drogi interes jest na dłuższą metę. Tez zależy ile tej kawy pijesz, bo jak maks jedna dziennie to nie zbankrutujesz
No, najtańsze to nie jest jak ktoś dużo pije. Jedna kawa wychodzi 1-2 zł.

Stary 2016-02-05, 21:32   #3979
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Nieznajoma do tej pory było wszystko dobrze, na pewno dzidek sobie tam siedzi, a Twoim zadaniem jest liczyć te ruchy jak tak Ci zalecili
Jesteśmy już na końcówce, wszystko się ułoży
:dzekuje:. Tak, pod tym względem był spokój.
Cytat:
Nieznajoma - mnie lekarz podczas 3 prenatalnego mowil, że pępowina stanowi zagrożenie dla malucha praktycznie tylko podczas porodu. Mówił też, że każde z nas było ta pępowina owinięte nie raz, nie dwa. A dziecko chętnie się nią bawi, bo gdybyś 40 tygodni siedziała bez zabawek to pępowina byłaby jedyna zagadka. Tak jak dziecko potrafi się nią owinąć, tak samo się odwija i mam się takim czymś nie przejmować
Wiec posłuchaj mojego młodego, przystojnego lekarza i tez w to wierz :yes:
A co do serduszka - właśnie po 30 tyg na usg jest bardzo szczegółowo sprawdzane, przepływy, wszystkie zastawki, ich szczelność i prace. Miałaś te badanie?
To oczywiste że masz obawy, bo każda mama boi się o swoje dziecko.
Skoro przystojny lekarz tak twierdzi . Ech, od samego początku mam schizy dotyczące pępowiny. W szpitalu zawsze na usg mnie maglowali dobre kilkanaście min. Wypytywałam o przepływy, łożysko i co tam pamiętałam z wątku i niby było ok.

+ =
Stary 2016-02-05, 21:32   #3980
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Taki fajny odkurzacz parowy. raz dwa i już wypracowane.
Odkurzacz parowy do prasowania???
Cytat:
No chata wolna ale ja wolę mieć męża przy sobie niż wolną chatę Taka się potrzebialska zrobiłam w tej ciąży- przytul, pogłaszcz

Mieliśmy dzisiaj właśnie mieć gości, już dzwonili i się szykowali ale mąż pojechał to sama z Nimi nie będę siedziała, następny weekend sobie odbijemy.
A jutro mąż obiecał, że mnie do kina za to weźmie Tylko nie wiem na co, coś wybierzemy.

Mi też się przyjemnie te małe pajace prasowało ale myślę, że przy codziennym prasowaniu to by mi szybko się znudziło
Fajnie mieć takiego męża...
Zazdroszczę Wam Dziewczyny jak piszecie tak ciepło o swoich bo mój niemąż to mnie tylko wnerwia.. a szkoda gadać.

Nieznajoma ściskam ciepło. Myślę że ta wrzesniowka o której wspominasz nie miała żadnych przeczuc... A u Ciebie na pewno wszystko będzie dobrze.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-05, 21:33   #3981
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłam sałatkę brokułową z fetą, jajkiem, słonecznikiem i mega sosem czosnkowym mam nadzieję, że obejdzie się bez zgagi
Ostatnio kuzyn mi taką przywiózł i miałam po niej największą zgagę ever.

Stary 2016-02-05, 21:34   #3982
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
chce zmienić krem na coś lepszego
Jak skończy mi się krem na noc to kupię sobie olej jojoba albo z nasion bawełny czy jakiś tam inny.
Stary 2016-02-05, 21:35   #3983
trzydziescidwa
Zakorzenienie

fasolka zobacz ten, nie na kapsułki a tani
http://www.empik.com/ekspres-cisnien...,elektronika-p
Stary 2016-02-05, 21:35   #3984
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Dark chcę coś co się szybko zrobi, i tak 2 dziennie to mi nie wyjdzie za dużo, jakbym piła po 3-4 to pewnie bym wzięła przelewowy.

hehe przypomniało mi się jak któraś pisała, że "sprzęt", któregoś z mężów uschnie i spadnie jak ten jesienny liść oby mojemu nie usechł przez miesiąc
Fasolka, są jeszcze ekspresy na kawę w "saszetkach". Najczęściej mają też opcje ciśnieniowego ekspresu. Nie są drogie a kawa z tych padów jest na prawdę smaczna i te saszetki są dużo tańsze niż kapsułki.. Wykładasz torebke do kolby ekspresu, zamykasz, klik i się robi
A jak masz minute więcej czasu to sypiesz kawę mielona i masz kawę z espresu ciśnieniowego. Używke nawet za 120zl kupisz, nowy w marketach rtv agd to ok 300zl najzwyklejszy.
Ja właśnie na taki poluje, żeby miał funkcje kawy w saszetkach bo są szybkie, tanie i smaczne
Stary 2016-02-05, 21:38   #3985
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio kuzyn mi taką przywiózł i miałam po niej największą zgagę ever.
nie dajesz nadziei
Stary 2016-02-05, 21:39   #3986
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Love kocham kocham!!! A jak chce coś bardziej obiadowego to
gotuje makaron a brokul jest w sosie czosnkowym... Mmm

Cytat:
No, najtańsze to nie jest jak ktoś dużo pije. Jedna kawa wychodzi 1-2 zł.
Ano. Treściowie dostali taki ekspres od nas na święta i nigdy nie mają kapsułek bo albo "zapomną" kupić albo nie mają kasy.. I nie pamiętam kiedy ostatnio te kawę piłam :-P
I jak dla mnie jest jej mało i jest słaba, ja lubię dużo mocnej kawy a taka kapsułka jest na małą filiżankę 150 max 200 ml

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Fajnie mieć takiego męża...
Zazdroszczę Wam Dziewczyny jak piszecie tak ciepło o swoich bo mój niemąż to mnie tylko wnerwia.. a szkoda gadać.
To tak jak mój :-/
Stary 2016-02-05, 21:40   #3987
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Dark ten co wysłałam taka funkcje ma wiem bo go mam :P

Nieznajoma nie shizuj bo się niepotrzebnie nakrecasz. Mała jest nisko, stad nacisk na liczenie ruchów. Niemożliwe żeby podejrzewali jakaś wadę serca i Ci nie powiedzieli. Co masz napisane w wypisie? Dali Ci w szpitalu usg na kartce rozpisane? Gdyby nie powiedzieli Ci o czymś takim to mogłabyś ich pozwać do sądu, zresztą na pewno kazaliby powtarzać usg albo w razie wątpliwości wzywali jakiegoś profesora jak u kiwi. Głowa do góry i dr 32 zaleca codzienna melise! Nastawienie czyni cuda! A my jesteśmy z Tobą i marudz nam do woli
Stary 2016-02-05, 21:43   #3988
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
nie dajesz nadziei

przepraszam

Cytat:
Ano. Treściowie dostali taki ekspres od nas na święta i nigdy nie mają kapsułek bo albo "zapomną" kupić albo nie mają kasy.. I nie pamiętam kiedy ostatnio te kawę piłam :-P
I jak dla mnie jest jej mało i jest słaba, ja lubię dużo mocnej kawy a taka kapsułka jest na małą filiżankę 150 max 200 ml
Ja kupuję tylko latte waniliowe albo chai latte, nic innego z tego ekspresu nie piję.

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Odkurzacz parowy do prasowania???
Tzn. To wygląda jak odkurzacz, dlatego tak napisałam.

Stary 2016-02-05, 21:43   #3989
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Nieznajoma ściskam ciepło. Myślę że ta wrzesniowka o której wspominasz nie miała żadnych przeczuc... A u Ciebie na pewno wszystko będzie dobrze.
:dziekuje-roza:
Cytat:
Jak skończy mi się krem na noc to kupię sobie olej jojoba albo z nasion bawełny czy jakiś tam inny.
Ja dziś poszalałam i kupiłam olej kokosowy i olej z migdałów.
Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
fasolka zobacz ten, nie na kapsułki a tani
http://www.empik.com/ekspres-cisnien...,elektronika-p
Ty wspominałaś, że masz jakiś zwykły? Kompletnie się nie znam na ekspresach. Chciałabym głównie latte/ ccapuccino, itp. Parzona meeega rzadko (dla gości). To w sumie nie wiem czy ciśnieniowy, przelewowy czy jakiś inny? Ale u mnie najpierw w kolejce myjka ciśnieniowa, kosa... A jakby się udało taki tańszy ekspres kupić to może już w maju bym się nim cieszyła ;>

+ =
Stary 2016-02-05, 21:45   #3990
Bonku
Wtajemniczenie

Fasolka a podobno przy kp nie można kawy? Bo ja sobie tego nie wyobrażam

Nieznajoma a możesz gdzies skoczyć jak takie szczegółowe bnadanie .3d gdzie sprawdzi Ci to serduszko na tym etapie i zobaczy ta pępowinę? Bo oszalejesz do porodu ja bym dla świętego spokoju poszla.. Ja nie liczę ruchów nie raz dziecko śpi ale jak kopnie to juz jestem spokojniejsza ze jest ok
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości