|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Cytat:
Taka się potrzebialska zrobiłam w tej ciąży- przytul, pogłaszcz ![]() Mieliśmy dzisiaj właśnie mieć gości, już dzwonili i się szykowali ale mąż pojechał to sama z Nimi nie będę siedziała, następny weekend sobie odbijemy. A jutro mąż obiecał, że mnie do kina za to weźmie Tylko nie wiem na co, coś wybierzemy.Mi też się przyjemnie te małe pajace prasowało ale myślę, że przy codziennym prasowaniu to by mi szybko się znudziło
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3963 | |||
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
Niby wszystko okej na usg, ale jednak mam dziwne przeczucie, że nie o wszystkim mi mówią. Po prostu muszę pilnować ruchów, leżeć plackiem i robić dobrą minę... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, piękne te Wasze pokoiki! Już niedługo zamieszkają w nich małe Księżniczki i Książęta Dziękuję za słowa otuchy, wsparcia . To dla mnie bardzo ważne teraz. Po prostu "odizolowałam" się, żeby Was nie zadręczać. Nie podobam się sobie taka rozmemłana, użalająca się nad sobą. Nie lubię siebie takiej. I nie chcę, żebyście Wy mnie taką zapamiętały. Toć ja twarda baba jestem! ![]() Martwię się jak Mała jest spokojna, nie chcę wpadać w panikę, że ją ta pępowina poddusza. Staram się nie czytać w ogóle internetów. Nie chcę się nakręcać. Jednak bardzo mnie uczulają, żebym skupiała się na ruchach. A ja mam to głupie uczucie, że coś niedobrego się wydarzy
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
Nieznajoma, będzie dobrze.
Zgarnęłam ręczniki, pieluchy, prześcieradła i ciuszki z ostatnich lumpeksowych wojaży i... momentalnie odechciało mi się prania. jutro od rana będę działać.
|
|
#3965 |
|
Zadomowienie
|
Nieznajoma a robili echokartografię serduszka? (W ogóle robiła któraś z was osobno takie badanie?)
Nie martw się Kochana jesteś już na finiszu, wszystko będzie dobrze
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz zwrócił na to uwagę, powiedział Ci, że powodem może być owinięcie pępowiną? U mnie położne w ogóle nie zwracały uwagi na te skoki, wydaje mi się, że powodem jest przemieszczanie się dziecka i przez to błędny odczyt tętna. ![]() Tak w ogóle to nas nie zadręczasz. Jak widzisz każda z nas gorzej się czuje, to normalne w ostatnim trymestrze. Włączyło nam się grupowe marudzenie i lepiej wygadaj się nam co Ci leży na sercu bo to lepsze niż zadręczanie się i płakanie w poduszkę w samotności
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2016-02-05 o 21:13 |
|
|
|
|
#3967 |
|
Zadomowienie
|
Nieznajoma do tej pory było wszystko dobrze, na pewno dzidek sobie tam siedzi, a Twoim zadaniem jest liczyć te ruchy jak tak Ci zalecili
Jesteśmy już na końcówce, wszystko się ułoży Oleńka pojadła sobie pizzy i wkręca się w lewy bok ![]() Rozglądam się właśnie za jakimś niedrogim ekspresem na kapsułki. Na razie nie mam kasy na wypasiony Wstawałabym rano i szybko by była kawa gotowa. Czy, któraś z Was ma Dolce Gusto? wiem, że to nie najlepsza kawa ale teraz i tak piję rozpuszczalną
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3969 |
|
Rozeznanie
|
Nadia, Bonku Kolbuszowa i tutaj będę rodzić.
To nie jest tak, że ja kogoś potępiam, że płaci sobie za badania. No ale kurcze, to jest strasznie niesprawiedliwe ze strony lekarzy, że jeden wypisuje skierowanie i nie widzi w tym problemu a drugi nie wypisze bo nie. Po coś się jednak te składki co miesiąc odprowadza. Ja prawie nigdy nie byłam u lekarza prywatnie, ale jak Maks był malutki i okazało się, że może być opóźniony w rozwoju i miałam na rehabilitację czekać 3 miesiące to myślałam, że szlag mnie trafi. Albo jak się okazało, że ma jakieś szmery nad serduszkiem i też obdzwoniłam kardiologów dziecięcych w okolicy a tu terminy na za 3-4 miesiące albo pół roku! Wiadomo, że jeśli dziecku się coś dzieje to nie liczą się żadne pieniądze i idzie się i płaci. No nie wiem, może ja mam dziwne myślenie, ale kurcze to tak jakby te pieniądze co odprowadzamy na składki zdrowotne były wyrzucane w błoto, bo i tak potem trzeba chodzić na prywatne wizyty. Ja też włosy sama farbuję, syossem. Myślę, za jakieś 2 tyg ufarbować, żeby na poród i Wielkanoc wyglądać ok.
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
Nieznajoma - mnie lekarz podczas 3 prenatalnego mowil, że pępowina stanowi zagrożenie dla malucha praktycznie tylko podczas porodu. Mówił też, że każde z nas było ta pępowina owinięte nie raz, nie dwa. A dziecko chętnie się nią bawi, bo gdybyś 40 tygodni siedziała bez zabawek to pępowina byłaby jedyna zagadka. Tak jak dziecko potrafi się nią owinąć, tak samo się odwija i mam się takim czymś nie przejmować
Wiec posłuchaj mojego młodego, przystojnego lekarza i tez w to wierz :yes: A co do serduszka - właśnie po 30 tyg na usg jest bardzo szczegółowo sprawdzane, przepływy, wszystkie zastawki, ich szczelność i prace. Miałaś te badanie? To oczywiste że masz obawy, bo każda mama boi się o swoje dziecko. Ja sobie zrobiłam małe spa, buźke wypeelingowałam i posmarowałam hippem od małej, mam nadzieje ze nie ma za złe ze pożyczyłam. Może te placki mam od braku nawilżenia? Zobaczymy jutro rano ten pogrom:-D I ogarnęłam Bożenę, mam ochotę się nią pochwalić w nocy tz.. Ale znając jego to pójdzie od razu spać :-(
|
#3971 | ||
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3973 |
|
Zadomowienie
|
Jak mi sie nic nie chce
zrobilam porzadki w szafie i mam dosc na dzis
|
|
|
|
#3975 |
|
Zadomowienie
|
Darkanddark mój ginekolog mówił to samo, że nawet jak się owinie to nic się z tym nie robi więc ufam, że wie co mówi
![]() Polly właśnie chcę kupić bo są jakieś promocje Dark chcę coś co się szybko zrobi, i tak 2 dziennie to mi nie wyjdzie za dużo, jakbym piła po 3-4 to pewnie bym wzięła przelewowy. hehe przypomniało mi się jak któraś pisała, że "sprzęt", któregoś z mężów uschnie i spadnie jak ten jesienny liść
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki urok :-P
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
No, najtańsze to nie jest jak ktoś dużo pije. Jedna kawa wychodzi 1-2 zł.
|
|
#3979 | ||
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Odkurzacz parowy do prasowania???
Cytat:
Zazdroszczę Wam Dziewczyny jak piszecie tak ciepło o swoich bo mój niemąż to mnie tylko wnerwia.. a szkoda gadać. Nieznajoma ściskam ciepło. Myślę że ta wrzesniowka o której wspominasz nie miała żadnych przeczuc... A u Ciebie na pewno wszystko będzie dobrze. |
|
|
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
fasolka zobacz ten, nie na kapsułki a tani
![]() http://www.empik.com/ekspres-cisnien...,elektronika-p
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i te saszetki są dużo tańsze niż kapsułki.. Wykładasz torebke do kolby ekspresu, zamykasz, klik i się robi A jak masz minute więcej czasu to sypiesz kawę mielona i masz kawę z espresu ciśnieniowego. Używke nawet za 120zl kupisz, nowy w marketach rtv agd to ok 300zl najzwyklejszy. Ja właśnie na taki poluje, żeby miał funkcje kawy w saszetkach bo są szybkie, tanie i smaczne
|
|
#3986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gotuje makaron a brokul jest w sosie czosnkowym... Mmm Cytat:
I jak dla mnie jest jej mało i jest słaba, ja lubię dużo mocnej kawy a taka kapsułka jest na małą filiżankę 150 max 200 ml To tak jak mój :-/
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
Dark ten co wysłałam taka funkcje ma
wiem bo go mam :PNieznajoma nie shizuj bo się niepotrzebnie nakrecasz. Mała jest nisko, stad nacisk na liczenie ruchów. Niemożliwe żeby podejrzewali jakaś wadę serca i Ci nie powiedzieli. Co masz napisane w wypisie? Dali Ci w szpitalu usg na kartce rozpisane? Gdyby nie powiedzieli Ci o czymś takim to mogłabyś ich pozwać do sądu, zresztą na pewno kazaliby powtarzać usg albo w razie wątpliwości wzywali jakiegoś profesora jak u kiwi. Głowa do góry i dr 32 zaleca codzienna melise! Nastawienie czyni cuda! A my jesteśmy z Tobą i marudz nam do woli
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Tzn. To wygląda jak odkurzacz, dlatego tak napisałam.
|
|
|
#3989 | |||
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3990 |
|
Wtajemniczenie
|
Fasolka a podobno przy kp nie można kawy?
Bo ja sobie tego nie wyobrażamNieznajoma a możesz gdzies skoczyć jak takie szczegółowe bnadanie .3d gdzie sprawdzi Ci to serduszko na tym etapie i zobaczy ta pępowinę? Bo oszalejesz do porodu ja bym dla świętego spokoju poszla.. Ja nie liczę ruchów nie raz dziecko śpi ale jak kopnie to juz jestem spokojniejsza ze jest ok |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

zapusć sobie muzę i zrób spa 
Tylko nie wiem na co, coś wybierzemy.

. To dla mnie bardzo ważne teraz. Po prostu "odizolowałam" się, żeby Was nie zadręczać. Nie podobam się sobie taka rozmemłana, użalająca się nad sobą. Nie lubię siebie takiej. I nie chcę, żebyście Wy mnie taką zapamiętały. Toć ja twarda baba jestem!

nie dajesz nadziei 
Bo ja sobie tego nie wyobrażam