|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: serek wiejski
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Przyczajenie
|
Tak sie zastanawiam czy przetestowalam juz wszystkie serki dostepne w warszawskich sklepach.Za kazdym razem gdy wypatrze jakiegos nowego wiesniaka w sklepie musze go sprobowac
![]() Wiec pisze jakie juz jadlam i prosba byscie dopisaly czy sa jeszcze jakies inne ![]() -piatnica -milk land -włoszczowa -garwolin -kostrzyn -sokolow podlaski - krasnystaw -rolmlecz Jakis wiesniak umknal mojej uwadze? ![]()
#1713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() reszty nie pamiętam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Zakorzenienie
|
Ather nie czytaj tego
![]() Właśnie zjadłam owsiankę jablkowo-kokosową z serkiem wiejskim z Intermarche. Jest najlepszy do owsianki, bo ma niesłony, delikatny smak, nautralny, powiedziałabym, idealny do eksperymentowania z dodatkami. Im więcej go jem, tym bardziej mi smakuje, choć za pierwszym razem mnie nie urzekł. Teraz bedę tylko w Intermarche kupować serki! ![]()
#1715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co ? (załącznik) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Zakorzenienie
|
#1717 |
Zakorzenienie
|
A Ty byś nie przeczytała ^^ jakbym coś takiego napisała "Ludowa, tylko przypadkiem nie czytaj tego postu! "
![]() A tak poważnie już - ubolewam na tym nieszczęsnym Intermarche, ale że ostatnio znalazłam swoje płatki to trochę optymistyczniej do tego podchodzę ![]() ![]() zastanawiam w jakiej formie zjeść sw na II śn. Bo chciałam z ketchupem, wędliną, pieczarkami, prażoną cebulką, przyprawami... z bułką żytnią posmarowaną jogo majo wymieszanym z musztardą ![]() ale kusi też na słodko - z dzemem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ludowa Ty wredoto ![]() Ja dzisiaj sercia dodałam do owsianki i do tego drzem jagodowy, cynamon, jabłko, rodzynki, zarodki i wtarłam troche czekolady mlecznej ![]() ![]()
![]() |
#1719 |
Zakorzenienie
|
Ather tak własnie czytam ten artykuł na sfd i wg. nie powinniśmy gotować/smażyć nawet jajek, bo denaturacja itp.
Powinniśmy jesć tylko surowe owoce... moze mówimy o rożnych artykułach? |
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale nie, to raczej nie o ten art. mi chodziło, szukałam go rano ale znaleźć nie mogę ![]() za to tutaj jest świetny art. o NNKT: http://strony.aster.pl/emzetka/zyw/lipid.html http://www.apz.pl/czytelnia.php?kat=&art=72 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Zakorzenienie
|
Czy dobry jest wieśniak z fit up'em do twarożków
![]()
#1722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Superchic(k) - dobry, ale ja wolę na słodko ![]()
![]() |
#1723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ponadto znalazłam: Z tego tytułu olkiwa z oliwek moze z powodzenie wykorzystywana w procesie smażenia potraw, bez obaw, że zawarte w niej kwasy tłuszczowe przeistoczą sie w substancje toksyczne dla zdrowia. a tu na forum pamiętam że pisałaś, ze oliwa z oliwek nie bardzo po smażeniu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do orzechów zapytam Pingwinka, może będzie coś wiedziała na ten temat. Rozwiązałam 'problem' związanym z wyborem. Na II śn sw a'la pizza, a na podwieczorek a'la tiramisu z nieprzyzwoitą ilością płatków migdałowych, migdałów i nerkowcow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Zakorzenienie
|
O,to jednak można smażyć na oliwie?
![]() Ja wczoraj zjadłam ten z Milk Landu,nawet dobry,szkoda,że taki rzadki trochę ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#1726 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzieki za zapytanie pingwinka, bede wdzieczna 2 serki ejdnego dnia? toż to rozpusta ;P - zazdroszcze jak okropnie i tyle ;P Cytat:
![]() jedz surowe, wtedy najlepsze ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Zakorzenienie
|
Kuleczki miał
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Rozeznanie
|
Ja tam myślę, że powinnyśmy się wszystkie przerzucić na korzonki i wodę źródlaną
![]() Sorry za OT, ale przypomniało mi się, że jest taka dieta (chyba raw food diet), że produktów nie wolno poddawać ŻADNEJ obróbce termicznej ![]() ![]() ![]()
#1731 | |
Zakorzenienie
|
Agness, wymuszasz w tym momencie na mnie odpowiedź której nie chciałabym napisać ^^
![]() Słuchajcie dziewczyny - nie popadajmy w skrajności, bez przesady. Jak raz kiedyś coś usmażymy to świat się nie zawali przecież. Tu jest art. dotyczący ogólnego smażenia: http://www.sfd.pl/D%2ESzuka%C5%82a%2...ie-t77111.html Tu odnośnie oliwy: http://www.sfd.pl/Co_do_sma%C5%BCeni..._-t200804.html http://www.sfd.pl/oliwa_z_olwek_a_wy...a-t208182.html http://www.sfd.pl/SMA%C5%BBENIE%2E%2..._-t199736.html A co do prażenia orzechów - dam znać niedługo jak się czegoś dowiem... Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Zakorzenienie
|
Ej, cicho! To temat o serku wiejskim! Ja tam lubie smazyć i nie zmuszajcie mnie do tego żebym przestała!
A dzisisj miałąm pycha obiadek UWAGA UWAGA! - Gotowany brokuł, pokrojony- do miseczki - szpinak z puszki bonduelle (jak ktoś się uprze to ze swiezym moze kobinowac ale ja jestem leniuch ;P) podduszony w garnku z czosnkiem- do miseczki - fasolka szparagowa bonduelle- do miseczki zalać wieśnaikiem, wymieszac, wsypać drobno utarty żłty ser i do mikrofali żeby nieco podgrzać i rozpuścić ser Była "zupka" ketczupowo- wieśniakowa, ale zupki sielono- wieśnaikowej nic nie przebije ![]() Wogóle spróbujcie wiesniaka ze szpinakiem, pyyyyyycha!
#1733 |
Rozeznanie
|
A pytanko mam czy wiejski to to samo co farmerski?????
#1734 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj był wieśniak do placków owsianych z jabłuszkiem, wiórkami i cynamonem - czyli na słodko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Rozeznanie
|
Serek wiejski z fantazją jagodową
![]() ![]()
#1736 |
Zakorzenienie
|
kupię dzisiaj wiesniaczka albo i dwa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj na podwieczorek zjem, tylko jeszcze nie wiem z czym...
![]() ![]() ![]() I jak, próbowałaś już z miodem Ather? ![]()
#1738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja MUSZĘ spróbować, ale zrezygnuję z sera żółtego, bo nie lubię jak się rozciąga i rozpuszcza, ale zapowiada się smakowicie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Zakorzenienie
|
i nie bylo wiesniaczka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() na trzeciego wieśniaka nie wystarczyło miejsca ![]() a poza tym - zastanawiam się czy mi podejdzie, bo nigdy za miodem nie przepadałam, no ale w najbliższym czasie spróbuję ![]() pół sobie zrobię z miodem, a pół z dzemem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.