|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - wymuszone zaręczyny cz.II
Ja juz po panienskim bylo bosko juz wam pisze:
tak jak pisalam wczesniej przyjaciolki kazaly mi ubrac jeansy adidasy i gore od stroju kapielowego tak tez uczynilam ![]() mialam sie zjawic o 18:30 w mieszkaniu jedej z nich wiec pojechalam zachodze a tam one mi otwieraja drzwi w gorach od strojow i w jeansach na szyjach maja te naszyjniki z kwiatow hawajskich zrobily caly wystroj hawajski w mieszkaniu Przyjaciolki i w wygladalo to bosko mata bambusowa swieczki lampy lezaki haha mowie Wam extra ja szybko wyskoczylam ze sweterka nalozyly mi tez takie kwiaty na szyje dostalam drinka z parasoleczka i zasiadlysmy przy kolacji bo same przygotowaly wszystko daly mi potem prezenciki: koszulke nocna sexowna czarna przezroczysta koronkowa z rozowa wstazeczka(kocham róż ) do tego byly stringi piekne caly komplet jest bosko sexowny(bedzie na wspolne pierwsze poslubne nocki ) dostalam pejcza z napisem "na męża" potem kajdanki z futerkiem panterkowym sa boskie!!i karteczke z zyczeniami na nocki gorace takie tam pikantne dosc te zyczonka byly potem o 22 pojechalismy na kręgle wynajely jeden tor pojechalysmy w tych hawajskich naszyjnikach tylko juz w sweterkach pogralysmy wypilysmy drinki i wrocilysmy na mieszkanie daly mi jakies ksiazki i wspolnie czytalysmy o sexie jak go urozmaicac itd itpBylo extra naprawde bylam zaskoczona ze tak super wszystko zorganizowaly nie bylo ani facetow naszych ani obcych i bylo swietnie
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wieczór panieński też z tego co piszesz był udany teraz zauważyłąm, że dzisiajmcie rocznice :P
|
|
#4623 |
|
Raczkowanie
|
moj zawsze pamietal o rocznicy a mi sie kićkało z datami a teraz on wogole zapomnial ale wlasnie dostalam sms zeby jakos fajnie spedzic dzien ino nie mamy pomyslow a nie chce nam sie siedziec w dom ua w kinie nic niema musze cos szybko wymyslic
|
|
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
tak dzis mamy nasza pierwsza rocznice ale zdecydowalismy ze nie robimy nic szczegolnego bo raz ze qrde naprawde nie mamy kasy;(bo ten slub wesele potem jedziemy na droga podroz do Egiptu na 2 tygodnie potem lecimy do Anglii wiec na bilety sie splukalismy i w ogole porazka wiec ten dzien dzis po prostu razem spedzimy
![]() femme moze kupcie winko swieczki i sami zapodajcie jakis film na kompie a jak nie to po prostu razem cos ugotujcie mysmy wczoraj troszke podrinkowali i ja nie chce slyszec dzis o winku nawet!!moj TŻ pewnie tez nawet nie wiem jak sie czuje po kawalerskim pewnie spi jeszcze bo nie dzwonil a na 14 mowil ze do Kosciola pojdziemy i ze wstanie na pewno haha - JASNE
Nawet w najskrytszych marzeniach nie śniliśmy, że będziecie tacy cudowni ... Bliźniaki - Tymuś i Szymuś są już z nami od 17 marca 2009 Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-10-14 o 21:49 Powód: post pod postem |
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zazdroszczę strasznie
![]() Cieszę się, że taki fajny wieczór miałaś. Ja będę robić imprezę łączoną, bo jakoś idea wieczorów panieńskich mi się nie podoba (chyba, że tak kameralnie jak u Sonery) więc zrobimy coś na kształt "wieczoru kawalersko - panieńskiego impreza "domówka" ponieważ mamy trochę osób ktore będą zaproszne na ślub w usc a na wesele już nie to wtedy sobie odbijemy. Nie było mnie przez chwilę na forum, cały wolny czas spędzam z Tż. Robiliśmy rozeznanie "wódkowe", kupimy w najbliższym czasie. Uwaga planujący wesele w 08' TERAZ wszystko drożeje, zwłaszcza alkohole.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
Madlen ja nie chcialam takiego duzego wieczorku ja wlasnie chcialam zebysmy tylko we czworke byly najblizsze przyjaciolki tak najfajniej
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Femme to rzeczywiście przykro, ze Tz zapomniał o rocznicy Ja tak sobie po cichu myslałam, ze może w rocznicę Ci sie oswiadczy, a tu lipa... No nic, teraz daj mu szanse się zrehabilitowac ![]() SoNeRo z opisy wygladą ża miałąś bardzo udany wieczór panieński, pomysł z motywem hawajskim super bardzo pozmysłowe masz koleznaki ![]() My tez wczoraj z Tz podrinkowaliśmy i dzisiaj nawet nie chce na oczy widzieć alkoholu ![]() Madlen tez wąłśnie słyszałam, ze wszystko pójdzie w górę, teraz jest drogo, a co dopiero pomyslec jak wszytsko zdrożeje, szczególnie po nowym roku ma się zacząć wzrost cen... A nasza rocznica jest 26 litopada To już będzie 7 lat razem, i 4 lata od zaręczyn.... ale ten czas leci jak oszalały
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
|
|
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pomyśleć, że zaczynialiście jako dzieciaki w sumie i może dlatego TZ nie chce jeszcze slubu bo ma dopiero 23 lata- z tego co pamiętam mój tak samo ma 23 i dlatego jest mi łątwiej zrozumieć Twoją sytuacje bo Ty jesteś już gotowa tylko, że TZ jeszcze chyba nie zresztą sytuacja taka jak u nas...
|
|
#4632 |
|
Raczkowanie
|
jak juz bedziemy razem mieszkac to wtedy nie bedzie problemu ze swieczkami deserami kolacjami haha gozej cos wymyslic jak sie nie ma chaty do dyspozycji .ale walic to najwyzej pospacerujemy a wymyslimy cos za tydzien i tak juz jest po terminie rocznicowym wiec rownie dobrze mozna to swietowac jeszcze tydzien pozniej ..
kurde dziewczyny ale wszystko jest drogie do domku garnki i tp.... dobrze ze mieszkanie mamy umeblowane czesc rzeczy da mi mama ale i tak duzo duzo brakuje a sporo juz kupilismy ..masakra naprawde ...te wszystkie plyny do mycia naczyn kibelka itp kupic wszsytko w jednym miesiacu to naprawde mozna zbankrutowac
|
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
O ranyyy to ciężko powiedzieć
Zamkniemy się w 10.000. zł Niecałe. Nie ma kamerzysty, fotografa (rodzina), DJ będzie znajomy, obrączki też po "znajomości" (500 zł nas wyjdą), sukienkę mam "z odzysku' wiec mama krawcowa zrobi mi co chcę, jak chcę. Auta nie wypożyczamy, też z rodziny. Opłat kościelnych nie ma bo bierzemy cywilny. Zaproszenia wybrane kosztować będą 3.9/szt. Alkohol wyjdzie 1500 zl około. Itp itd. Więc przedstawiona przez nas wersja jest "minimalistyczna". Do kupienia i zapłacenia został nam jeszcze tylko alkohol, zaproszenia, dekoracje, w sensie bukiet itp i moje buty. Wszystko pozostałe mamy. Kupowaliśmy systematycznie po jednej rzeczy, koszty rozłożone w czasie aż tak nie przerażają
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane dajcie czas facetom oni musza sie wykazac nic na sile bo moim zdaniem to odwrotny skutek do zamierzonego przynosi takie zmuszanie kogos do czegos
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
powiem Wam ze my myslelismy ze nam na 40 osob na przyjeciu starczy 15 tysiecy ze strojami a tu cena rosla z kazdym dniem i wiecie ile poki co tak ogolnie liczylam ze na 30 tys sie chyba zakonczy (razem z podroza poslubna)porazka mowie Wam weslee okazalo sie ze jest na 32 osoby nie liczac kamerzysty fotografa i 2 grajkow
![]() Kasieńko wiem wlansie mnie ejst latwo mowic jestesmy razem rok zareczylismy sie po 4 miesiacach a potem za 8 miesiecy slub wiec ja niedlugo czekalam wiem ze znioslabym jajko czekajac dluzej
Nawet w najskrytszych marzeniach nie śniliśmy, że będziecie tacy cudowni ... Bliźniaki - Tymuś i Szymuś są już z nami od 17 marca 2009 Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-10-14 o 21:50 Powód: post pod postem |
|
|
|
#4637 |
|
Rozeznanie
|
A ja Was podziwiam kobietki, ze w tak mlodym wieku wiecie, ze przyszedl juz czas na slub. Jak ja mialam 22, a moj owczesny chlopak 27 i chcial sie koniecznie po dwoch latach znajomosci zenic, to jak sobie przypomne to az ciarki po plecech przechodza. I abstrachujac od tego, czy to byla odpowiednia osoba czy nie. Ja bylam wtedy jeszcze strasznie naiwna i mlodziutka a malzenstwo kojarzylo mi sie z obowiazkami, utrata czesci siebie, koszmar. Zwiazek sie rozpadl, chociaz nie bez trudu sie z niego wyplatalam, bo juz pierscionek byl kupiony i rodzice powiadomieni, ale kamien z serca jak bylo po wszystkim. Samo slowo "slub" przerazalo mnie jak nie wiem co. Ten nie doszly moj maz to byl juz drugi absztyfikant, co chcial sie zenic.
Jak poznalam mojego obecnego Tzta i on nic nie chcial, to nareszcie sie uspokoilam i dojrzewalam do 30-stki, az teraz chce wyjsc za maz. Moj Tz jeszcze dluzej dojrzewal, ale jestesmy juz na tej samej, wspolnej drodze. Jak czytam, ze Wasi Tzci maja po 23 lata, to sie wcale nie dziwuje, ze nie pali im sie do slubu, bo faceci mysla w innych kategoriach, trzeba miec gdzie mieszkac i za co zyc. A nie, ze na poczatku pomoga rodzice, a potem pewnie tez pomoga, bo nie bedzie innej mozliwosci. Faceci sa realistami. |
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
moj TŻ ma 28 lat
i jest w pelni przygotowany do slubu w ogole jest taki ustatkowany i odpoiwiedzialny ja mimo zemam 23 lata zawsze przebywalam ze starszymi moje przyjaciolki albo sa po 30stce ale tuz przed no mam tez jedna ktora ma 21 lat i jest kochana obowiazki mnie nie przerazaja wprost juz chce zeby byl ten slub i w koncu wspolne noce i mieszkanie
|
#4639 |
|
Rozeznanie
|
SoNeRa ja bym tez tak chciala, ale fakty sa takie, ze jestem jakas nienormalna, ale u mnie to rodzinne, bo u siostry tez podobie sie sprawy maja.
Zawsze patrze szeroko otwartymi oczami na mlode dzieczyny, ktore wiedza czego chca i sa z tym szczesliwe. To swiadczy o dojrzalosci i stabilizacji emocjonalnej. |
|
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
ja pracuje od pierwszego roku studiow
dorabialamsobie korepetycjami i tlumaczeniami z angielskiego i hiszpanskiego jakos taka zawsze zaradna bylam moja mama to silna kobieta i chyba po niej to mam rozne sa kobitki jedne szybciej chca slubu inne musza do tego dorosnac ale to w sumie chlopy tez ![]() Zmykam do TŻ moze cos na szybkiego wymyslimy na ta rocznice pozdrawiam buziaki dziewczyny milego wieczorku
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4643 |
|
Rozeznanie
|
He, he to u mnie odwrotnie. Raz, ze zawsze bylam postrzelona, ze zmiennymi nastrojami, a dwa ze cale zycie obracam sie wsrod starszych, a moj Tz jest 10 lat ode mnie starszy i dla niego zawsze jestem "malolata".
|
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Ja was Dziewczyny rozumiem z tą niecierpliwościa w czekaniu na oświadczyny
![]() Mój TŻ jak już pisałam ma 23 lata. Ostatnio rozmawialiśmy o zaręczynach i on powiedział, że się boi, ze po nich wszytsko sie zmieni, że już nie będzie odwrotu. Nie jestem w stanie go zrozumieć. Jesteśmy razem ponad 6,5 roku, od roku mieszkamy razem, mówi mi, że nie wyobraża sobie życia beze mnie itd. a zaręczyny go przerażają?? Nie rozumiem co jest przerażającego w decyzji o wspólnej przyszłości. Dla mojego TŻ są wspólne plany na przyszłośc ze mną w roli głównej, ale zaręczyny nie... Poza tym co jakiś czas daje takie jednoznaczne sygnały, że już by chciał i neidługo to nastąpi a potem jak zwykle nic i znowu mówi, ze się boi. Zanim zamieszkaliśmy razem mówił, że najpierw się zaręczymy a potem zamieszkamy razem. Jednak jak to w życiu wyszło inaczej i teraz trochę żałuję, bo myślę, że jakbyśmy nie mieszkali razem to szybciej by się zdecydował na oświadczyny... Przepraszam za długi wywód, ale musiałam dać upust swoim emocjom ![]() caperucitaroja: nie wiem po co mam czekać skoro wiem, że spotkałam tego jedynego i chcę z nim spędzić całe życie dlatego już w tak młodym wieku wiem, ze jestem gotowa![]() Femme-fatale84: wiem coś o tym, że na zakupach środków czystości można wydać majątek najgorzej na początku. Później wszystko będzie się w innym czasie raczej kończyć, więc będziesz mniej na raz wydawać
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też tego Kaśka nie rozumiem:/
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ustalilismy, że wezmiemy slub, tylko Tz musi uzbierac trochę pieniędzy na ten cel Po to zmienił pracę, na lepiej płatną, zeby szybciej uzbierac potrzebne pieniadze 1 listopada zaczyna ![]() A więć coraz bliżej jest tego wydarzenia
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
|
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, ze próbowałam. Jednak zawsze wiedziałam, ze jestem kiepska w tłumaczeniu ![]() Jak widać po ostatnim poście nie wszyscy faceci boją się deklaracji
|
#4650 |
|
Rozeznanie
|
Twin-maid, ja sie Tobie nie dziwie, skoro wiesz, ze Tz to ten na zawsze jedny, ale decyzja o wspolnym zamieszkaniu, sila rzeczy oddalila zareczyny i to dosc powszechne zjawisko. Zamieszkanie, byloby bodzcem dla Tzta, zeby sie okreslic, a w tej sytuacji juz nie musi. Wie, ze go kochasz, a Ciebie tez i juz. Faceci nie rozumieja naprawde, dlaczego dla nas tak wazne sa te zareczyny i ze wcale nie chodzi o ten cholerny pierscionek, choc oczywiscie milo go dostac, bo jest symbolem deklaracji: tak, chcemy byc ze soba na zawsze.
Moj TZ tez nie rozumial do niedawna tej subtelnej rozncy, bo skoro jestesmy juz ze soba i chcemy byc zawsze razem, to po co kombinowac? Proste rozwiazania sa najlepsze. A jak bedziemy chcieli koniecznie slubowac, to mozemy to zrobic rownie dobrze za 10 lat, bo z papierkiem czy bez czas i tak bedzie plynal, a my razem z nim. Sa faceci ktorzy chca od razu na powaznie i tacy jak im wygodnie. Co innego jak nie ma warunkow mieszkaniowych, nie ma sie pracy, to to juz jest kwestia odpowiedzialnosci, ale jak sie juz ze soba mieszka, to sama sobie odpowiedz co to jest. Ja to tolerowalam dopuki mi nie zalezalo, a potem powiedzialam, ze ma sie zachowac jak na faceta przystalo, bo nie bede wiecznie za towarzyszke zycia robic. Dziewczyn to mozna miec wiele, a zone tylko jedna. No teoretycznie i wiecej. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

) do tego byly stringi piekne caly komplet jest bosko sexowny(bedzie na wspolne pierwsze poslubne nocki

teraz zauważyłąm, że dzisiajmcie rocznice :P
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
(chyba, że tak kameralnie jak u Sonery) więc zrobimy coś na kształt "wieczoru kawalersko - panieńskiego impreza "domówka" ponieważ mamy trochę osób ktore będą zaproszne na ślub w usc a na wesele już nie to wtedy sobie odbijemy. 

Ja tak sobie po cichu myslałam, ze może w rocznicę Ci sie oswiadczy, a tu lipa... No nic, teraz daj mu szanse się zrehabilitowac

milego wieczorku