![]() |
#3031 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2016 <3
Slowikowa nie wiem czy przyjmujesz duphaston albo luteinke ale od zazywania progesteronu wysypuje... Moja gin mnie pocieszyla ze kolo 16 tygodni odstawimy hormony
![]() Montii gratki ![]()
#3032 |
Zadomowienie
|
Montii super:-*
dziewczyny jestem glodna, a nic mi nie smakuje :'(
#3033 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki 2016 &lt;3
no ja właśnie nic nie biorę, żadnej luteiny, żadnego dupka... kurde kiedy to minie ;[ Nawet nie mogę bluzki z większym (niż na 1cm od szyi) dekoltem ubrać.
---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Kasia_wroc mam dokladnie na odwrót- jestem przejedzona a wciąż coś bym zjadła. Mam ochote na wszystko :młotek: |
![]() ![]() |
![]() |
#3034 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3035 |
Zadomowienie
|
moim pokarmem chyba zostanie woda. jak jedyna mi nie przeszkadza
![]()
#3036 | |||
Rozeznanie
|
Wrześniówki 2016 <3
Biedne jesteście z tymi wymiotami, bardzo wspolczuje. Ja sie chyba tylko dwa czy trY razy spotkałam z królem.
Podpowiedzcie mi prosze czy 14 tydz 0 d to za późno na badanie prenatalne? Dzis umówiono mnie do doktor Knefel na ten dzien(pani pytała o OM), ale sama nie wiem czy nie poszukać innego terminu gdzie indziej. Cytat:
Podziwiam Cie! Ja bardzo nie lubie gotować, od czasu do czasu przygotowuje Cie: zbieram przepisy, robie pod nie zakupy, nawet gotuje, ale nie mam do tego serca. Co dla mnie pocieszające, dziewczyna z innego wątku, ktora z tego samego powodu co ja jest na diecie bezglutenowej, powiedziała, ze w naszym wypadku musimy jej przestrzegać do końca 1 trymestru. Tak czy inaczej, powiedz prosze: jakie miałaś robione badania, ktore zdiagnozowaly u Ciebie celiake? ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
A to nie jsst związane z podwyższona prolaktyna? W ciazy to normalne, ze sie zwiększa. Miałam kiedys z nia problemy i wlasnie jednym widocznym objawem były problemy z cera na lini zuchwy. Na szczescie w ciazy prolaktyna podobno nie jest problemem- chyba, ze jest stwierdzony mikrogruczolak, wtedy trzeba brac bromergon. ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
Fantastyczna wiadomość ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jutro rano idę na USG i zaczynam się stresować... boję się, ze przez tę temperaturę coś się stało, zwłaszcza, ze miałam dziś jakieś dziwne uczucie w podbrzuszu i znowu pojawił się ten beżowy śluz i to w sporej ilości. Piersi prawie przestały mi dokuczac, mdłości też znacznie mniejsze... mam nadzieję, ze okaze się, ze wszystko ok, ale mam złe przeczucia ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3038 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3039 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
mam identycznie ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3040 | |
Zakorzenienie
|
dziekuje Wam dziewczyny za gratulacje
![]() ![]() jestem taka happy! teraz odliczanie do kolejnej wizyty... ![]() zabij mnie ale zapomniałam CRL jakie było! sprawdzę w książeczce, może zapisała ![]() Cytat:
ale nie dopuszczalam do siebie zlych mysli bedzie dobrze i nie mysl inaczej!!!! ![]()
![]() |
#3041 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki za info, na pewno zrobie takie badanie i przy okazji w ramach bonusa wycieczke do kochanego Wrocławia ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
Kochana! Bedzie dobrze! Każda z nas co jakis czas fiksuje, a pozniej wszystko jest ok z dzieciatkiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3042 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj miałam takie mdłości że nie poszłam do pracy, dziś już lepiej, ale od razu po pracy pojechaliśmy do lekarza, później coś zjeść, później na zakupy do Ikei, później jeszcze na mieszkanie które wykańczamy... I jest mi niedobrze ze zmęczenia
![]() Ale musze się wam pochwalić, maleństwo ma już 1,05 cm, prawidłowo się rozwija, wg rozmiaru 7t1d, serduszko bije 150/min ![]() ![]() Codziennie rano budze się z bólem piersi, są mega twarde i bolą przy dotyku, zastanawiam się czy może czymś je smarować? Lub masować? Macie jakieś sposoby?
Senza l'amore sarei solo un ciarlatano, Come una barca che non esce mai dal porto. Edytowane przez Fortuna1 Czas edycji: 2016-02-05 o 20:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3043 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zajmuje się przede wszystkim odchudzaniem, ale też ogólnie zdrowym żywieniem, dostosowanym do konkretnego pacjenta i upodobań jego organizmu. Trafiłam do niej ze zmianami skórnymi i ogólnym osłabieniem i bladością, okazało się, że to kandydoza. Przepisała leki (standardowe na kandydozę) i ułożyła mi dietę, właśnie na podstawie badania BETA. Po półtora miesiąca byłam zupełnie zdrowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wyglądają te badania kompleksowe? Dostałam glukoze, morfologie, mocz, tak, toxo, HIV, tarczyce i jeszcze kilka innych... Wystarczy raz pobrać krew /mocz czy z każdą rzeczą trzeba do innego lekarza latać?
Senza l'amore sarei solo un ciarlatano, Come una barca che non esce mai dal porto. Edytowane przez Fortuna1 Czas edycji: 2016-02-05 o 20:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3045 |
Przyczajenie
|
Cześć wam,
kurcze nie wiem gdzie zasięgnąć rady gdyż u mnie w rodzinie jeszcze nikt nie wie że dobiega u mnie 8 tydzien, ani zadna znajoma mi osoba.. tak więc, problem wygląda tak. Moj narzeczony ucieszył się ze jestem w ciąży, chcial tego. Teraz jednak mam wrazenie ze w ogole go to nie obchodzi. Nie przejmuje sie tym ze musze sie zdrowo odzywiac, ze nie moge tracic nerwow na ☠☠☠☠☠☠☠y, ze nie powinnam wdychac smrodu papierochow.. po prostu nie widze u niego zadnego zainteresowania.. Tlumaczylam, choc powinien sam sie zorientowac ze nie moge jesc mrozonej pizzy codziennie lub bulek z przetwozonymi salatkami bo jest to niezdrowe dla dziecka. Naprawdę czuję się jak glupek o samej mysli ze mam mu tlumaczyc tak logiczne rzeczy.. zalamuje mnie to wszystko. Oczywiscie dbam o siebie i chce jak najlepiej dla dzieciatka, jednak meczy mnie to. Powinnam miec oparcie tez w nim a czuję sie jakby mi tylko zalezalo na tej ciąży. Przepraszam ze skrobie tu takie dlugie wywody.. ale moze ktoras z was podsunie mi jakis pomysl zeby do niego dotrzec. Nie jest zlym czlowiekiem i wiem ze mnie kocha i zalezy mu .jednak pokazuje to tylko w sposob slowny. Nie angazuje się w ogole... za to super potrafi zaangazowac sie w GTA i pięcio godzinne siedzenie przed laptopem. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogadaj z nim szczerze, może coś się poprawi. Głowa do góry ![]()
![]() |
#3047 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast jeśli nie, to teraz będzie miał ku temu szansę. Musisz mówić mu zawsze o tym jak się czujesz i jeśli sam jest niedomyslny, to tłumaczyć jakie widzisz rozwiazanie danej sytuacji. Jeśli nie czujesz się tragicznie, to proś, żeby Ci chociaż pomagał np. w szykowaniu posiłków - może jeśli pokażesz mu, ze szykowanie zdrowszego jedzenia nie wymaga dużego wysiłku, to w koncu i sam z siebie się wykaże.
![]() |
#3049 |
Przyczajenie
|
Chyba masz racje... uzbroję sie w cierpliwosc i sprobuje tlumaczyc spokojnie...
Mam nadzieje ze poskutkuje. Dziekuje za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3051 |
Zakorzenienie
|
Jestem już po USG: serduszko bije mocno, ok 150 u/min
![]() Według pomiarów to 6t5d, a więc termin na 26.09 - czyli o 3 dni później, niż liczyłam od terminu owulacji. Ale lekarz powiedział, ze zarodek jest tak ułożony, ze ciężko mu go zmierzyć dokładnie, wiec w rzeczywistości może być większy ![]() Już byłam przerażona jak na początku zobaczyłam sam pecherzyk ciążowy... a potem pojawiła się mała kluska z pulsujacym punkcikiem na środku <3 Mało się tam nie poplakalam ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
#3052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, oglądanie tej malutkiej "kluski" to stanowczo przeżycie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3053 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny a jak u was z temperaturą? ja akurat mierzę codziennie przez to moje przeziębienie i prawie cały czas mam 37.. Edytowane przez ttuska Czas edycji: 2016-02-06 o 09:04 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3054 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To pulsujące serduszko sprawia, że łezka się kręci. ![]()
![]() |
#3055 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ttuska: 37 to normalna temperatura w ciąży ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3057 |
Zadomowienie
|
Lea_ny gratuluje kluseczki z serduszkiem!!
![]()
#3058 |
Zadomowienie
|
Anna Gryboś, chyba na Partynicach przyjmuje
![]() Lea_ny, super wieści! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3059 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3060 | |||||
Wtajemniczenie
|
heloł mamuśki
![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- oj też tak mam chodzi za mną coś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- z zabobonów ochota na słodkie i wysyp u ciężarówki to dziewczynka ![]() ![]() ja bym strasznie chciała teraz córcie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.