|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Jak pozbyć się rudych refleksów?
Witam. Od dłuższego czasu farbowałam się na rudo, ale nadeszła chwila, kiedy zachciało mi się zostać blondynką. Poszłam zatem do fryzjera, gdzie fryzjerka rozjaśniła moje włosy, po czym nałożyła jasną farbę. Niestety od połowy głowy moje włosy mają rudawy/pomarańczowy odcień. Słyszałam o stosowaniu płukanek, ale czy to dobry pomysł? Czy może powinnam tonować włosy farbą? Zdjęcie zamieszczam poniżej.
|
|
|
|
#2 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak pozbyć się rudych refleksów?
Cytat:
Farba pokrywa włosy pigmentem, zakrywa kolor naturalnych włosów i tych farbowanych. Więc z pewnością zakryję ten delikatny rudawy odcień. Farbowanie włosów niszczy włosy, przy czym zmienia strukturę włosa, więc radziłabym kupić farbę bez amoniaku, z delikatnymi substancjami ale też nie powiem jak się taka farba sprawdzi ponieważ sama nie używam.(więc dziewczyny jak coś źle powiedzialam to poprawcie mnie i wypowiedźcie się ).Płukanki-rozjaśniające to z rumianku, cytryny,miodu... Ja osobiście przetestowałam tylko raz i to z miodu, bardzo delikatnie rozjaśił włosy więc czynność tą powinaś wielokrotnie powtórzyć.
くらみ "Wysiłek sam nic nie znaczy, a teraz patrz, bo pokażę Ci coś, co rozrywa ściany." Edytowane przez Kurami Czas edycji: 2016-02-06 o 12:18 |
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jak pozbyć się rudych refleksów?
Ja NAPRAWDĘ polecam wyszukiwarkę, tu masz cały zbiorczy na ten temat
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=653176 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.

).