|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Cytat:
U mnie tz tez byl kilka dni, bo musial do pracy wracać. Mieszkaliśmy wtedy jeszcze z teściową, ale niewiele mi pomogła. Z reszta jakos sobie radziłam Ale jeśli masz kogoś bliskiego, zaufanego to fajnie jakby wpadł Ci troche pomoc, choćby wziac dzieciątko na spacer, żebyś mogla pospać. Chociaż mnie ogarnął akurat humor lwicy po porodzie i nie bardzo chciałam komukolwiek dać dziecko 😂 a tesciowa to juz najbardziej w świecie mnie swoimi radami wkurzała 😁 |
|
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jak już coś to ze względu na odległość ktoś by przyjechał i na parę dni został mama moja ew mama tz-ta w najgorszym przypadku jak nie będę dawała rady to kogoś bliskiego zorganizuje. Nastawiam się na to, że sami sobie poradzimy
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nie
absolutnie nie cc no chyba ze wyjdzie taki mus Konsultacje musze zrobic do znieczulenia. A czemu nie dostalas? Nie chcialas? |
|
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam. Cala noc krzyczalam im ze chce znieczulenie 😂 najpierw było za wcześnie, potem anestezjolog był przy cesarkach, a na koniec jak przyszedł to juz rodzilam
|
|
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Siostra tz chciała znieczulenie miała spotkanie z anastezjoloogiem a jak już akcja się zaczęła to pilnie gdzieś był wezwany do cc i nie zdążyli jej podać :/
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje się to być dobrym pomysłem. Jak przyjedzie mama to chociażby obiad Ci zrobi, a Ty będziesz miała czas dla malucha
|
|
|
|
|
#1447 |
|
Zadomowienie
|
U mnie sąsiadka rodzila 17godz. Jak chcieli dać znieczulenie okazało się że jest pelne rozwarcie i za późno :/
My po porodzie musieliśmy z mężem sami dać rade Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-02-06 o 14:24 |
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia no tak sie często zdarza.. Nie ma zbyt dużo anastezjologow i pierwsze co to musza być przy cc..
|
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
O rety 17godz
to chyba bardzo długo.---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Pewnie na nocnych lub weekendowych dyżurach jest jeden anastezjolog....
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rodzilam 13h. Raczej standard jak na 1 poród.
A! W ogóle fajnym pomysłem wg mnie jest naszykowanie jedzenia przed porodem. W sensie zamrożenie. Cos, co można szybko odmrozić, ewentualnie dogotować ziemniaczki i zjesc. Mi mama kilka rzeczy tak przygotowala i chciałam ją potem nosić za to na rękach
|
|
|
|
#1451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Polozna gadala ze jeszcze odkad tam pracuje nie bylo sytuacji gdzie odmowiono przy sn znieczulenia. Ze ostatnio podawali dziewczynie przy 9 cm |
||
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Przy 9cm to nie wiem jaki sens. Przeciez samo założenie cewnika do znieczulenia troche trwa, 9cm to zaraz parte😁 a przeciez przed zrobieniem znieczulenia musza jeszcze krew dać do laboratorium. Ale każdy szpital inaczej ma
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Mi chyba przy 8cm czy9 nie dali |
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
Zbieram w takim razie rady co do czasu przed porodem i chwilę po. Z tym zapasem jedzenia to dobry pomysł. Moja mama i tak szykuje tak jedzenie na studia dla siostry więc myślę, że jak ją poproszę to z przyjemnością mi pomoże
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio wlasnie w dd tvn było,że znieczulenie to tylko chyba do 3 cm rozwarcia mozna podać a potem juz nie :-P
U mnie nie ma co liczyc, lekarz powiedział że wiecznie brakuje anestezjologow |
|
|
|
#1455 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też rodziłam bez znieczulenia. W naszym szpitalu nie było takiej możliwości w ogóle wtedy.
Poród sam w sobie aż tak bolesny nie jest, ale za to skurcze, wow, wtedy można się za przeproszeniem pos%$ć Mnie ze szpitala odebrał mąż i teście. Teściowa dostała wtedy na głowę; uroiła sobie, że to ona urodziła mojego synka i przy każdej czynności musiała być. Wchodziła do pokoju o 1 w nocy, o 3 nad ranem, jak tylko synek zapłakał. Wyrywała mi z rąk dziecko, krytykowała.... W końcu się sprzeciwiłam, ale i tak były jazdy. Generalnie masakra. Teraz mieszkamy sami, więc wszystko będzie po mojemu.
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez tak uważam. Same parte to juz wybawienie 😁 najgorsze skurcze, które dlugo trwają, jeszcze z krzyża, przemęczenie itd. O matko, co sobie uroiła? Moja t byla tez nachalna, w momencie gdy z wywalonym cycem lezalam z mala i odpoczywalam przy tym, wlazila do pokoju i dawala mi cenne rady, alw aż tak tragicznie jak Ty nie mialam, wspolczuje ! Tyle ze moja t dalej ma czasem jazdy. Ogólnie wszystko co ma moja córka to po moim mężu, po niej, lub po bracie tzta😂 nie dopuszcza do myśli, ze corka moze miec cos po mnie. Jak ktos powie ze jest podobna do mnie to ona zaczyna zywa dyskusje. Wczesniej sie wkurzalam, teraz się tylko z tego śmieję, bo co zrobić 😁 |
|
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
Jak czytam o Waszych przebojach z wtracaniem się tesciowych to dziękuję Bogu że jesteśmy na swoim
Nikt na codzień nie będzie się nam wtracal :P
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przed urodzeniem synka była całkiem ok, i jak mieszkaliśmy za granicą też, dopiero wszystko się zmieniło, kiedy zamieszkaliśmy razem i kiedy urodziłam dziecko.Teraz stosunki są poprawne, i mimo, że jest miła, to ja ją pamiętam z czasów, kiedy mieszkałyśmy razem i niestety, nie potrafię zapomnieć. Za dużo się wydarzyło. Na szczęście poszliśmy po rozum do głowy i szybko się wynieśliśmy, i teraz ja jestem Sprite a ona Pragnienie
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też tylko chwilę będzie ze mną w mieszkaniu. Nie pracuje na umowie o pracę wiec żadną opieka nade mną czy urlop ojcowski mu nie przysługuje:/
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
Duzy jest sens podania przy 9 cm. Kobieta byla juz tak zmeczona ze na partych nie dalaby rady. U mnie w szpitalu musisz do porodu zglosic sie z aktualny (do 10dni) wynikiem ukladu krzepniecia.
Podobno wiekszy sens ma podanie przy 8/9 cm niz na 5 bo na 5 jeszcze moze to spowolnic akcje porodowa.. i trzeba podac oxy a po co? Ale to wszystko checi i dobra wola personelu. Najlatwiej pow kobiecie ze juz nie da sie podac i miec z glowy ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Moj po porodzie bierze 2 tyg opieki na mnie - to takie l4. A jak bede sie zle czula albo cos to zaraz bierzdm 2 tyg tacierzynskiego. A jak po 2tyg bedzie ok to tacierzynski wezmie w maju albo w wakacje |
|
|
|
#1462 | |
|
Ania
|
Cytat:
![]() A co do pomocy, to zamieszkaliśmy z moimi rodzicami. Moja mama to nieoceniona pomoc! Wcześniej moja siostra dużo ją nauczyła, żeby się nie wtrącała- więc jak już to tylko doradza i to nie nachalnie. Ale mówię, że jest nieoceniona, bo po pierwsze przy dziecku zawsze pomoże- tego jestem pewna, a po drugie gotuje obiady. My jej dajemy pieniądze, a ona gotuje. Więc ta czynność mi odpada- zostaje czas dla dziecka tak naprawdę.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
Misia od którego tyg ciąży w szpitalu który wybralas można rodzić? Ciążą musi być donoszona raczej prawda?
|
#1464 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tam za bardzo pomocy przy dziecku nie potrzebowałam, a noworodkiem to i tak najwięcej czasu spędza się na karmieniu. TZ za to obiady gotował i chodził po zakupy. Cytat:
Zależy od którego momentu kto liczy. U mnie za 1. razem skurcze zaczęły się wieczorem koło 22:00. Trwały całą noc ale nie były jakieś bardzo bolesne. Gdyby nie strach to myślę że dałabym radę zasnąć. Rano zrobiły się trochę silniejsze ale spokojnie dałam radę się wykąpać, dopakować, zrobić mojej mamie włosy, bo szła na pogrzeb i zebraliśmy się do szpitala koło 10 rano. Przyjęli mnie na oddział ok. 10:30 z rozwarciem 3 cm. Skurcze naprawdę nie były jakoś bardzo dokuczliwe. Urodziłam o 16:00. Mogłabym liczyć, że rodziłam od 22:00 poprzedniego dnia albo od 12:00 w południe kiedy to już dosyć mocno zaczęło boleć. Cytat:
Cytat:
Te ostatnie skurcze przed partymi są najgorsze. Jak już się prze to jest spoko.A Twoja teściowa to chyba jakaś masakryczna babka. Jak tak można w ogóle
|
||||
|
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
36tydz to ciąża donoszona prawda?
|
#1467 |
|
Zadomowienie
|
Mi gin mowil ze 37
Kaska87 jak tam po wizycie?
|
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, mi mój gin mowil ze 36 to donoszona choc wiadomo ze jednak lepiej rodzic po 38---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Mala dopiero z drzemki mi wstala, a ja wlasnie sobie kawke zrobiłam chyba wypije kawke i pójdziemy na krotki spacer, nawet pieczywa nie mam ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Chciałam sprzątać, no ale jak mam się więcej oszczędzać to stwierdziłam zd posprzatamy razem z mężem w poniedziałek, z reszta i tak nie chce mi się z odkurzaczem i mopem ganiać No i pomijam fakt ze moje dziecko odkurzacza sie panicznie boi, mimo ze jako noworodek usypiala przy tym dźwięku 😁
|
|
|
|
#1469 | |
|
Wtajemniczenie
|
zullugula, ujawnij się
![]() Właśnie zrobiliśmy pierogi ruskie i połowy już nie ma A teraz mąż robi dla nas lody Myszki - dwie gały lodów, oczy z M&Msów, uszy z okrągłych wafelków mniam---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
![]() U nas chłodno, jak wyszłam na balkon, to dupka ciut zmarzła ![]() A muszę porządek zrobić z doniczkami, żeby później kwiatki posadzić na wiosnę.
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
melduję, że dziecko zdrowe, wszystko jak trzeba, jedynie rączki i nóżki 2 tygodnie "straszne" bo 23tc serduszko pięknie pracuje, w główce wszystko gra, moje przepływy ok, łóżysko super na tylnej ścianie Pani dr zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie gdybym teraz była na początku ciąży to na pewno bym ją wybrała, ale teraz już bez sensu się przenosić ![]() no i sisiak nie odpadł... jak go badała to myślałam, że odpadł bo nic nie było, ale z widoku kibelkowego się pokazało... i mamy problem z imieniem... mąż jakoś nie przekonany do tego Michałka- sam się przyznał, że on liczył, że jednak babka będzie i nie myślał o imieniu dla chłopca, no ale mamy jeszcze czas może jak go zobaczymy to coś wymyślimy ![]() także Anuszka jak możesz to mi na 1 stronie zostaw tylko chłopa bez imienia...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.