|
|
#1561 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Herbaciane pogaduchy :) cz.II
edit: przepraszam, wpis nie do tego wątku...
Ale przy okazji życzę wszystkim miłego dnia
Edytowane przez Manddy Czas edycji: 2016-01-29 o 08:30 |
|
|
|
|
#1562 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
No u mnie w nocy przymroziło i trawa, kałuże, i autka rano oszronione ![]() Ferie powoli u mnie się kończą, a tak się fajnie jeździło, korki jakieś takie mniejsze Teraz chyba Mazowsze będzie się byczyć ![]() Aneta chyba zapracowana w domu bo coś nam umilkła. A może odpoczywa przed powrotem do pracy? ![]() Pstra, a jak Twój odpoczynek? Coś idzie w dobrym kierunku? ![]() Carmen, to kiedy obrona? Czerwiec czy wrzesień?
|
|
#1563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w zasadzie doświadczenie już zrobione, więc teraz "tylko" pisanie, co jest jak dla mnie tą gorszą częścią Dzisiaj chłodno, no i ten wiatr. Na rozgrzanie jakąś owocową sobie zaparzę i wkroję imbir
|
|
|
|
|
|
#1564 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
( powinnam zapoomniec bo to juz 5 lat mija )---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Czesc ![]() Chyba udalo mi sie nadrobic zaleglosci zagl adalam do was ale nie mialam jak odpisac, bo dzis 2 raz w tym tygodniu otworzylam kompa.Pierwszy raz byl we wtorek jak skladalam podanie o prace. Moglabym ja dostac ale to znaczy, ze znow wszystko mi sie do gory nogami wywroci ale to juz chyba zaczyna by norma u mnie Mam jeszcze jedna rozmowe o prace ale nie jestem pewna co do niej bo jest bardzo po nizej moich kwalifikacji. Od poczatku: Walczylismy caly tydzien z zawolonymi zatokami i podraznionym gardlem. Zaczelo sie jak zwykle od meza potem syn i ja na koncu. W poniedzialek mialam troche roboty w domu do tego pogoda okropna byla bo padalo a mlody marudny, bo przeziebiony. Wtorek: Bylismy u lekarza z mlodym by go osluchal - oczywiscie nie dowiedzialam sie niczego co bym juz nie wiedziala. ( strata czasu). Zeszlo nam ze dwie godziny na zakupach a potem to juz szybko zleciala i trzabylo sie klasc spac. Sroda: Dzien szkolenia w sta ej pracy od 8:45 do 17. Tata z synem zostal i jeszcze mial do dentysty wiec znajoma zaangazowalam w roli opiekunki. Do domu dotarlam cos po 18. Z czaego maz non stop powtarzal ze dali sobie rade po 30 razie sluchania tego zapytalam go czy siebie przekonuje. Syn: nie zauwazyl ze mamy nie bylo caly dzien. Co do niani to nie bedzie angazowana tak czesto - syn sie slini nie milosiernie i po 30 min byl mokry caly ale nikt nie zauwazyl tego ( ale nie narzekamy )Czwartek: Powtorka z rozrywki - cd dalszy szkolenia w tych samych godzinach. Powrot do domu na 17:30 i lista co synu wyprawial i jak tatusia szkolil ( maz nadal uwaza ze opieka nad malym to latwizna ale zloscil sie jak zapytalam czemu pare innych rzeczy nie jest zrobione ![]() CWANIAK)Piatek: syn urzadzil impreze o 4:30 rano do 6, tatus zniesmaczony polozyl sie po 1 w nocy. Ogolnie mlody robi mi takie akcje jak spi za dlugo w dzien gdzie tata zarzeka sie ze spal tylko 2 h - ciekaweeee. Po zwleczeniu sie z lozka o 10 ( tata przejol ranek nad synem) uspieniu mlodego pojechalismy na zakupy. Ja prowadzilam i poszlo mi nie zle a to dzieki tatusiowi ktory wkurzym mnie na maksa i nie mialam czasu myslec o jazdzie kiedy opracowywalam plan zemsty. Koniec koncow wkurzylam tatusia, ktory stwierdzil mowiac do syna, ze mamusi okres sie zbliza, bo upierdliwa jest Podsumowujac: chcesz sprawdzic faceta- urodz dziecko i wychodzi wszystko na jaw ![]() Ide zaparzys sobie " inspiracje" bo mnie czeka ciezki tydzien i musze obmyslic plan. A w pracy te w poniedzialek i wtorek.
|
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: pu-erh a rooiboos tee
No to rzeczywiście miałaś intensywny czas Anetko. U mnie też choróbsko w domu już od dwóch tygodni i poprawy nie widać a co lekarz to co innego mówi i każe nowe leki kupować. Masakra.
Pogoda dziś pozytywnie nastraja bo słońce i tak inaczej się wszystkiego chce ![]() W kubku dalej czarna z cytryną. Miłego weekendu
|
|
|
|
|
#1566 |
|
Wtajemniczenie
|
No proszę , Pstra w sobotę na forum, to musi być urlop!!
![]() Aneta, skoro tata uważa, że opieka nad dzieckiem to taka bułka z masłem to dobrze, bo dwoje też mu nie zrobi różnicy jak już się zdecydujecie Tylko, żeby jeszcze przy okazji w domu coś zrobił ![]() Opracowywania planu zemsty w trakcie jazdy jeszcze nie próbowałam, ale skoro Tobie pomaga w prowadzeniu to może częściej tak powinnaś ![]() Carmen, mam nadzieję, że uda Ci się obronić w czerwcu ![]() A pogoda właśnie taka średnia. Bo niby słońce fajne, ale po pierwsze halny a po drugie stanowczo za ciepło jak na styczeń Fajnie by było jakby było słońce, i przymrozek i śnieg
|
|
#1567 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym tata ugotowal obiad, bo tylko tyle byl w stanie zrobic. Papiery o paszport mlodego juz trzy dni wypelnia i nie ma kiedy ale 30 min na xbox bylo Co do sprzatania boje sie - odkurzyc umie ale jak kiedys sprzatal lazienke to sama po nim poprawilam ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() Na marginesie to bylam zajeta czym innym i nie mialam czasu sie rozczulac nad soba ze tam raz wbilam dwojke przy skrecie a powinna byc trojka (disel i 6 biegow) Poza tym nie zastanawilam sie jak to wyglada zewnatrz tzn ze jedzie jakas c*** ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
BBL ![]() squat challenge ![]() Focus T25 ![]() 21 day fix ![]() PiYo w planach: Focus T25 Insanity Max: 30 Edytowane przez aanetaa007 Czas edycji: 2016-01-30 o 22:07 |
|||
|
|
|
|
#1568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na zasadzie "zrobię to źle to następnym razem będzie wolała sama się za to zabrać"
|
|
|
#1569 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie czarna z cytryną i imbirem I tak w ogóle to miłego dnia! |
||
|
|
|
|
#1570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Byłam rano w przychodni, chciałam się dostać do ginekologa ale zrezygnowałam z wizyty jak zobaczyłam, że lekarz, który miał przyjmować od godziny 8-ej, o godzinie 9:40 jeszcze się nie pojawił a w poczekalni czarno od pacjentek Ja wszystko rozumiem, że mogą być zdarzenia losowe ale jeśli tak jest co tydzień to może warto by zmienić godziny przyjmowania od 10? Pewnie wtedy o te 2h mniej kasy z NFZ by dostał ![]() A tak poza tym to w kubku marcepanowa ![]() I miłego dnia
|
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: pu-erh a rooiboos tee
Jak to dobrze że mają na co zganiać, bo jakbyśmy nie miały okresu to musieliby wymyślić coś innego
Co do chorobska to na szczęście nie ja ale co nerwy napsuło to napsuło W kubku coś elgreyo podobne ; ) Miłego
|
|
|
|
|
#1572 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam środowo
W nocy popadało, teraz wprawdzie słońce za oknem ale w dzień też ma coś pokropić. Jak będzie tak ciepło jak ostatnio to za chwilę drzewa zaczną pąki wypuszczać ![]() Zaraz się zbieram z psiną na kontrolę do ortopedy. W sumie nie wiem czy jest sens bo więcej pewnie mi już nic nie powie a tylko pieniądze za wizytę wydam no ale skoro się umówiłam to wypada jechać. A nóż widelec poleci mi coś na przyszłość, nawet tak profilaktycznie ![]() W kubku chwilowo kawinka ale jak wrócę to pewnie marcepanowa zagości ![]() Miłego dnia
|
|
#1573 |
|
BAN stały
|
Piłyście może chai latte? Bo sama się zastanawiam czy nie spróbować
Ponoć jest to smaczne.
Edytowane przez timme Czas edycji: 2016-02-06 o 06:58 |
|
|
|
|
#1574 |
|
Zadomowienie
|
Piłam w jakiejś sieciówce, całkiem smaczne, ale dla mnie to jak deser
|
|
|
|
|
#1575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bedzie sprzatal az mi bedzie odpowiadalo
|
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
i udało ci się pozałatwiać?
ja nie Cytat:
witam piątkowo ![]() u mnie biało, od wczoraj pada w kubku za chwile będzie jakaś zielona ![]() miłego |
|
|
|
|
|
#1577 |
|
Przyczajenie
|
Herbatka Pur Erh -dzialanie
Witam wizazystki 😉
Wczoraj po przeczytaniu wlasciwosci odchudzajacych czerwonej herbaty postanowilam ja wyprobowac .Kupilam pur erh firmy Bio Active o smaku cytrynowym.Zamiast 1 lyzeczki dawalam 2 zeby efekt byl mocniejszy .Wypilam 4 szklanki ,troche mnie glowa zaczela bolec ale nie jestem pewna czy to od tego.Wczoraj rano wazylam 53,1 praktycznie jak zwykle bo moja waga nie chciala ruszyc a dzis wchodze i patrze 52.3! po 1 dniu .. I tu chcialam ze zapytac czy sa jakies skutki uboczne picia tej herbatki? czy po odstawieniu zwalnia metabolizm i jest efekt jojo?Mial ktos z nia doczynienia? |
|
|
|
|
#1578 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja piątkowo witam
Pstra, ortopeda załatwiony. No, może nie dosłownie ![]() Sońka dostała leki jeszcze na miesiąc i na tym chyba zakończymy leczenie. Ile pomogło tyle pomogło, lepiej nie będzie. Chai latte też nie piłam, w ogóle pierwsze słyszę ![]() Carmen, jak tam sesja?
|
|
#1579 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Wczoraj miałam egzamin, mam nadzieje, że wyniki będą nie najgorsze pozostaje czekać. Kolejny za tydzień w czwartek, ale ten jest chyba najgorszy, nawet nie wiem jak mam się tego uczyć u mnie czarna z dodatkiem hibiskusa
|
|
|
|
|
#1580 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Herbatka Pur Erh -dzialanie
czerwona herbata jest moczopędna, także pewnie trochę Cię odwodniła
ja piłam przez lata, nie żeby się odchudzić, tylko po prostu mi smakowała, ale w końcu odstawiłam. Za długo i za dużo piłam i bolał mnie po niej brzuch. Pita przez jakiś czas w rozsądnych ilościach nie powinna nikomu zaszkodzić, chyba że ma się wrażliwy żołądek.
|
|
|
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
trzymamy kciuki, żeby wszystko było dobrze
![]() w kubku zielona z mango ![]() miłego |
|
|
|
|
#1582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Czesc ![]() W dzbanku Green Early Gray - musze wykonczac powoli te herbaty, bo planuje w tym roku urlop w Polsce, poza tym maz narzekal ze mamy same zielone herbaty wiec musze zrobic miejsca nowym ![]() Jestem po pierwszym tyg pracy i juz mnie poirytowali dlatego juz sie nie cackam z nimi a szukam czego innego. Poza tym meza tez mobilizuje by zmienil prace, bo juz czas poszerzyc horyzonty. Mlody odstawial cyrki w nocy i myslalam, ze to efekt mojego powrotu do pracy ale prawdopodobnie to byly skutki egzemy i tego ze go swedzialo i wogole. Dostalismy 3 rozne kremy i testujemy. Po pierwszym dniu widac poprawe w zachowaniu mlodego i na skorze ![]() Pogoda u mnie iscie barowa - ja chce slonce, bo depresji dostane. Osobiscie ambicje zaczynaja mi sie znow odzywac - zobacyzmy co z tego wyjdzie A autkiem nadal jezdze choc ta skrzynia biegow mnie dobija momentami nie ma jal wbic 5 zamiast 3 Pozdrawiam
|
|
|
#1583 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jakieś uczulenie u Młodego? Z tego choróbska to nawet już herbaty mi się nie chce
|
||
|
|
|
|
#1584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A pogoda u mnie wręcz przeciwnie, całkowita wiosna. Słońce, ciepło tylko jakieś porządne zawieruchy zapowiadają. Ale na razie cisza ![]() Co do Twojej pracy to jeśli ta Ci nie odpowiada to pewnie, że szukaj innej. Najgorszy był pewnie pierwszy krok, czyli powrót do pracy po dłuższej przerwie. Ale masz go już za sobą to teraz już z górki ![]() Powodzenia w szukaniu ![]() Carmen, też trzymam kciuki za pozytywne zakończenie sesji ![]() A choróbsko jakie Cię dopadło? Przeziębienie czy coś poważniejszego? I nie odstawiaj herbaty bo na choróbsko w sam raz Zwłaszcza, że Ty lubisz właśnie takie aromatyczne, rozgrzewające, idealne ![]() Miłej niedzieli
|
|
|
#1585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem co to za dziadostwo, w zeszły poniedziałek zaczęło się od gardła i tak do piątku mówić nie mogłam bo miałam tak wszystko tam podrażnione, a w piątek na dokładkę katar, kręci i wierci że smarkam i łzawię przez to od tygodnia spać nie mogę, gardło to było pól biedy.
|
|
|
|
|
|
#1586 |
|
Wtajemniczenie
|
Podobno najlepsza mikstura naszych babć to gorące mleko z masłem, miodem i czosnkiem
![]() Mówią, że skuteczne Nie wiem, nigdy nie zaryzykowałam, wolałam chorować
|
|
#1587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a dodać do tego czosnek.. brrr. Jeszcze syrop z cebuli na kaszel.. aż mnie wzdryga ![]() Udanego poniedziałku! |
|
|
|
|
|
#1588 |
|
Wtajemniczenie
|
Wbrew pozorom akurat syrop z cebuli jest całkiem smaczny, taki słodki
Przynajmniej o ile dobrze pamiętam, bo od dziecka go nie piłam. Ale skoro wtedy mnie ta cebula nie odrzuciła (a jak to dziecko cebuli nie znosiłam) to teraz myślę, że też nie byłoby jakoś tragicznie
|
|
#1589 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() w kubku jakaś zielona torebkowa ![]() miłego dnia |
|||
|
|
|
|
#1590 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wiosennie
Właśnie usłyszałam, że dzisiaj jest światowy dzień pizzy a za mną pizza chodzi już od dłuższego czasu. Może to dobry pretekst, żeby z czystym sumieniem zjeść ![]() Swoją drogą czego to ludzie nie wymyślą, już chyba wszystko i wszyscy mają swoje dni Lada chwila pewnie usłyszymy o światowym dniu hamburgera lub frytek ![]() A właśnie, a jest światowy dzień herbaty? ![]() U mnie w kubku biała z granatem ![]() edit: Międzynarodowy Dzień Herbaty jest 15 grudnia
"Trzeba śmiać się nie czekając na szczęście, bo gotowiśmy umrzeć nie uśmiechnąwszy się ani razu" / Jean de La Bruyere http://www.centaurus.org.pl/ Cmentarz dla zwierząt Edytowane przez Galijka Czas edycji: 2016-02-09 o 11:12 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.

Teraz chyba Mazowsze będzie się byczyć 

po 30 razie sluchania tego zapytalam go czy siebie przekonuje. Syn: nie zauwazyl ze mamy nie bylo caly dzien. Co do niani to nie bedzie angazowana tak czesto - syn sie slini nie milosiernie i po 30 min byl mokry caly ale nikt nie zauwazyl tego ( ale nie narzekamy
)

przez to od tygodnia spać nie mogę, gardło to było pól biedy.