|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Cytat:
![]() mimo, że kontakty mamy ok ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry. Mąż właśnie na lotnisko wybył, a ja od rana już 3 skurcze bolesne miałam ![]() ![]() Swoją drogą zaś będę mieć gości przez tydzień, więc będzie mnie tu zdecydowanie mniej i pewnie w tyle z nadrabianiem zostanę. Wczoraj doszliśmy z mężem do wniosku, że mimo, że wózek nam się podoba, to jednak jest lekko za duży. Wyobrażaliśmy sobie mniejszy i gdybyśmy drugi raz mieli zamawiać to szukalibyśmy czegoś mniejszego. Tylko ciężko tak tylko na podstawie tego co się przeczyta mieć jakieś wyobrażenie. Najlepiej właśnie poprzystawiać do siebie, a takiej możliwości nie mieliśmy.. Ale nie narzekamy, wózek ładny, gratisów sporo, a i gondolka jako leżaczek w salonie będzie nam służyła dłużej ![]() Jak się zrobi jasno, to porobię zdjęcia i dodam ![]()
![]() |
#4292 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Ja właśnie konsumuje jajecznice. Mały juz szaleje starszy jeszcze spi a ten w brzuchu siedzi cicho
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Ja dzisiaj jakoś od około 6 nie mogę spać, Tż-t dopiero wstał a Radek jeszcze śpi.
Zaczynam się martwić, bo strasznie późno wyznaczyli mi termin cc bo dopiero na 39+6 tydzień. Ale chyba wiedzą co robią. Mam nadzieję że nie zacznę wcześniej rodzić naturalnie, nawet sama doktorka mówiła że nie było by to dobre. Natomiast postraszyła mnie powikłaniami w trakcie cc, w razie krwotoku mogą wyciąć mi macice, na pytanie czy obie powiedziała że tak. Z jednej strony się tego boję, w końcu mam dwie a miałabym nie mieć żadnej, dziwne uczucie, a z drugiej będę miała dwójkę dzieci to już dużo, chociaż nie powiem marzy mi się jeszcze za parę lat Zosia. No ale zobaczymy co czas przyniesie, nie ma się chyba co nastawiać na jakieś powikłania ![]()
#4296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie wszystko dobrze, musi być. Nie myśl teraz o komplikacjach i powikłaniach, bo tylko stresu sobie dodasz. Nasze kciuki cuda działają, wiec jak wszystkie będziemy je trzymać to będzie ok. Ja już dzis zaciskam ![]()
![]() |
#4297 |
Zakorzenienie
|
Witam się i ja dołączając do grona obolalych. Coś mnie brzuch boli jak na okres i nie jest to fajne
![]() Wczoraj odwiedziliśmy znajomych, którzy mają 4 - miesięczna córeczkę. Dziewczynka - aniołek! Oddam pół królestwa żeby Jerzyk był taki grzeczny ![]() Dostaliśmy od nich 2 siaty ciuszków ![]() ![]()
#4298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam tak tym wszystkim zaaferowana, że nie zapytałam ![]() ![]()
![]() |
#4299 | ||||
przyczajony tygrys
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry! Pierworódki - po jakim czasie chcecie się starać o 2 bobasa? Mnie wzięło na przemyślenia w środku nocy ![]()
![]() |
#4300 | |
Zakorzenienie
|
Anteria mam nadzieje ze nie będziesz miała żadnych komplikacji i doczekasz się jeszcze córci za kilka lat
![]() Cytat:
![]() Chociaż pewnie jakieś planowe cc się trafi, albo poród jakiejś donoszonej z początków miesiąca ![]() Co do drugiego dziecka to chciałabym na jakiś rok wrócić do pracy, wiec myślę że jak mały będzie miał 2 latka to coś może zaczniemy próbować ![]()
![]() |
#4301 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() W końcu dobrze spalam ![]() Anteria U mnie z terminem cc będzie podobnie Bo pomimo wcześniejszego cc to teraz będą czekać do skurczy albo odejścia wód Albo do samego terminu Dokładnie jeszcze nie wiem Na razie jestem w 33 tyg i we wtorek mam wizytę to mam nadzieje sie czegoś więcej dowiedzieć Z jednej strony wkurza mnie to ze nie chce się ze mna umówić na konkretny termin skoro i tak wiadomo ze będzie cc a z drugiej strony dla dziecka im bliżej terminu tym lepiej Ale te dwa ostatnie tyg bede jak bomba zegarowa Chyba oszaleje z nerwów ;-) Nie martw się na zapas powiklaniami Będzie dobrze ![]() ![]()
#4302 | |
przyczajony tygrys
|
Cytat:
![]() |
#4303 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Synuś się specjalnie nie odwraca główką w dół, żeby mamie stresów nie robić ![]() Cytat:
![]() Chciałabym, tzn z mężem chcielibyśmy, żeby między dzieciakami było tak od roku do 2 lat różnicy. Ale jak to ogarniemy wszystko i jak będzie to się okaże jak już Mała z nami będzie i będziemy widzieć jaka jest nasza sytuacja itp. Także gdybanie to jedno, a jak się ułoży to drugie. Idę pomyć podłogi, bo mąż już wczoraj nie dał rady, a pasuje żeby je odświeżyć przed gośćmi.
![]() |
#4304 | |
przyczajony tygrys
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie chciałabym max 3-4 lata różnicy, ale nie wiem czy to ogarnę? Mam trochę rzeczy do załatwienia na po-urodzeniu. A tak by za jednym zamachem ogarnąć pieluchy... A boję się, że jak za długo będziemy zwlekać to później będzie tak jak u mnie - różnica między mną a siostrami to 8 i 14 lat. To już dużo... Anterio bardzo mocno kciuki za Was trzymam! ![]() Malinko fajnie, że masz gości, oderwiesz się trochę ![]() ![]() Jeśli mogłabym Cię poprosić o coś, to proszę - pozdrów Mirę ![]()
Razem 15.06.2011, Narzeczeni 05.09.2014, Małżeństwo 09.05.2015, Mały-Wielki Cud 11.03.2016 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez nieznajoma0 Czas edycji: 2016-02-07 o 07:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście to tacy goście będą przy których mogę się czuć swobodnie i w ogóle, więc nie jest źle ![]() Nie ma sprawy, jak tylko będę z nią rozmawiać to pozdrowię ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A torba nadal nie spakowana... A dlaczego miałabys mieć takie powiklania żeby od razu straszyć wycieciem macicy? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zakorzenienie
|
Ale mam strasznie dłonie spuchnięte
![]() Serdelki normlanie zamiast palców ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- to na co czekasz? ![]() ![]() Ja już w 99% mam spakowaną i dokumenty przygotowane ![]() Zostało dorzucić jakieś lusterko i takie pierdółki, bez których spokojnie mogę się obejść jakby co ![]()
#4308 | |
przyczajony tygrys
|
Cytat:
![]() ![]() Moja też nie spakowana, ale przed ostatnią wizytą poprzekładałam tz w jedno miejsce wszystko do szpitala w razie "w" jakby mnie chcieli dłużej potrzymać. Za pakowanie zabieram się od poniedziałku, od momentu wyjścia ze szpitala. Może dziś spakuję
![]() |
#4309 |
Rozeznanie
|
Mnie coś w gardle drapie pije herbatke z miodem, chcialabym na sniadanie nalesnikow z twarogiem.
Drugie dziecko robić będe jak mi soe macierzyński skończy ale zobaczymyy jak wyjdzie. Robil mi wczoraj tz masaż krocza i nie nadaje sie to na gre wstepna. Jeszcze pol godziny po czułam pieczenie tz stwierdzil ze to znaczy ze działa. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Konto usunięte
|
Witam się niedzielnie, nadrabiam niedziele bo coś czasu nie miałam aby czytać Was dokładnie
Gosiaczek2507- odnośnie psa, to nie nas powinnaś pytać się ![]() ![]() Ja chce mieć psa, ale na zewnątrz, jak się ogrodzimy to na pewno kupimy i psa i kojec dla psa , ale nie do domu, bo ja zbytnia pedantka, aby mieć zwierze w domu ![]() nessea;-też tak mam, rodziłam 5 lat temu i już o wszystkim zapomniałam. Przerażam się jak to będzie, bo Igorek już w miarę samodzielny, a tu znów co najmniej 2 lata tak wielkiej odpowiedzialności, związania i zero pomocy i co najgorsze brak czasu dla siebie (ja bez tego czasu czuje się taka nieszczęśliwa ![]() marta1986222, moniut -ale macie grzeczne tą córeczki , aż zaczynam zastanawiać się czy nie lepiej by było mieć taką córunie pomocną ![]() ![]() emma;- ja się zastanawiam nad antykoncepcją, i nie wiem. Tabletki nie ![]() ![]() Jak cos wymyslicie to dawajcie znać. Misia- o współczuję szkoda tego termometra lewek- ja właśnie też mam ten strach jak sobie poradzę z 2-ką, bo chce do pracy iść jak najszybciej. A pracę jeszcze co gorsza muszę znaleźć. Nie jest to wszystko takie łatwe, synek szkołe zacznie-ojj.. stan ciąży to pikuś w porównaniu z wychowaniem, dobrym wychowaniem dziecka. A jeszcze jak sie męża srednio mądrego ..- wczoraj naprz. mówię :"zajmij się dzieckiem, bo idę się kąpać" a mały biegnie za mną do łazienki i chlapie się w wodzie. Mąż zamiast pobawić się, to tv włączył a do małego, bądź grzeczny bo Ci zaraz zabawki popalę w kominku...Ale się wkurzyłam, co kuźwa za tupet, co za wychowanie?? Nie ma gośc wyobraźni... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() Cytat:
![]() Jeszcze tylko kocyk muszę TŻtowi przygotować do fotelika ![]() Dla siebie nie szykuje na wyjście, bo może wrócę w tych co pojadę, a jak nie to mąż mi coś przywiezie:Ehem: O widzisz, muszę sobie jakiegoś batona albo coś wrzucić jeszcze ![]() Bo wodę już wczoraj małą wrzuciłam i oby mi wystarczyła taka ![]()
![]() |
#4314 |
Zakorzenienie
|
Wole mieć coś do zjedzenia, bo nie wiadomo o której trafię do szpitala.
![]() Ale mnie brzuch zaczął boleć.:/ jak na okres. ![]()
![]() |
#4315 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny' troche mnie nie bylo co? U nas ogromne zamieszanie z mieszkaniem, przeprowadzka..
Wczoraj 6 lutego o 11:20 5 tygodni przed terminem na swiat przyszedl moj wyczekiwany cud. Synus 2800g i 52cm. Niestety byl niewydolny oddechowo i podlaczyli mu cpap. Dzisiaj jest juz lepiej. Ja dopiero znalazlam szpitalne wifi. Czy jestesmy pierwsi?
#4316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Macie imię? Jak się czujesz? Sto pytań się nasuwa... wielkie kciuki dla synka i Ciebie! ![]() aaaa i NIE JESTEŚCIE PIERWSI, Kallina urodziła 2.02 ![]()
![]() |
#4317 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4318 |
Wtajemniczenie
|
Verrerie gratulacje Kochana
![]() To super ze z synkiem juz lepiej ![]() Kallina juz urodzila ale nie pamiętam dokładnie kiedy ![]()
#4320 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co u Kalliny? Samo sie zaczelo tez? Czy jakes emergency?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.