Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-06, 01:09   #1441
VelaLuca
Wtajemniczenie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Jutro mamy iść do znajomego małżeństwa na nowe mieszkanie. Właśnie mi tż napisał że gospodyni jest w ciąży. Jestem w pracy zaraz się porycze
O tak. Takie wiadomości są najlepsze. A mąż no cóż. Podejrzewam że nawet nie pomyślał że może Ci to sprawić przykrość. Dla nich wszystko jest czarne lub białe. Na pewno nie zrobił tego specjalnie i nie chciał Cię zranić.

Cytat:
Napisane przez Kruszynkaa86 Pokaż wiadomość
VelaLuca zrób test trzymam kciuki za wynik pozytywny

Właśnie weszłam na stronę labu i nie mam żadnej zakrzepicy jestem mega szczęśliwa teraz oczekiwania - przyjdzie @ czy nie

Mala Mi - to jest najgorsze jak nie ma jednoznacznej diagnozy może tak jak dziewczyny piszą skonsultuj się z jakimś innym lekarzem, który jeszcze Cię nie badał.

Anettt87 witaj
Super że badania nic złego nie wykazały Zapewne poczułaś dużą ulgę.
Dziękuję za kciuki! Poproszę tak jeszcze przytrzymać je do środy

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
i teraz mam turbo pytanie jak to robicie, że cytujecie parę wypowiedzi w jednej Waszej wypowiedzi bez edycji ?
To zależy czy piszesz z telefonu czy komputera. Jak z tego drugiego to pod każdym postem masz w prawym dolnym rogu 3 okienka fioletowe i pomarańczowe bodajże. Jak chcesz odpowiedzieć tylko na jednego posta to klikasz "cytuj" a jak chcesz na więcej to klikasz po kolei na wybrane posty używając środkowego przycisku "wielo -cytuj". Po zaznaczeniu kilku postów na które chcesz odpowiedzieć zjezdzasz na sam dół strony i klikasz w fioletowy przycisk "odpowiedz" w lewym dolnym rogu. Potem w oknie wiadomości pojawią się wszystkie zacytowane przez Ciebie odpowiedzi.
A jeśli piszesz z telefonu to ja mam ściągniętą aplikację Wizaż i tutaj tylko dotykam wybrane posty a potem dotykam przycisku w prawym górnym rogu (takie 3 poziomie kreski) i odpowiadam
Eh... może coś z tego zrozumialas

Cytat:
zauważyłam wczoraj na balkonie w doniczce dwa jaja, potem gołębia okazuje się, że gołąb złożył jaja u mnie na balkonie a teraz je wysiaduje. Początkowo postanowiłam je zostawić, aby się wykluły ale poczytałam trochę w necie o tym i jestem przerażona. Wcześniej uznałam to za znak z niebios, że przynajmniej ktoś w moim domu się rozmnaża a teraz to już sama nie wiem co z tym zrobić, miałyście taką sytuacje?
Ja bym miała straszną frajdę Zapewne jakby się wykluly to bym je jeszcze karmiła Zostaw je, przecież ich nie wyrzucisz, a jak je gdzieś przeniesiesz to matka ich nie znajdzie i nie przeżyją

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, zgłasza się nowa staraczka Można do Was dołączyć?
Witaj Opowiedz nam coś więcej o sobie.
Stary 2016-02-06, 08:28   #1442
natlem
Zadomowienie

Cytat:
Kurczę przykro że macie takie przeboje...

Witaj!

Ja też jadę po jakieś browary i się upiję, mam dość wszystkiego, boję się że będzie awantura z mężem bo nie wiem po co pisze mi takie newsy jak jestem w pracy. Nie chcę się na nim wyżywać, ale on chyba sobie sprawy nie zdaje jak to przeżywam. Wszystkie baby wokół w ciąży, to już czwarta od grudnia. Jutro kompletnie nie mam ochoty iść do tych ludzi, ale wypada, jeszcze dla męża to ważne bo to jego kumpel ze studiów. Ta jego żona to taka moja koleżanka, nawet znajoma, nie mam o czym z nią gadać. I musi to być sam początek jej ciąży bo w Sylwestra byli u nas i normalnie piła z nami alkohol. Uhhh 😔

Piszę z telefonu-pozdro szejset
I pomyśleć że staram się od września i profilaktycznie zapisałam się do gina-chyba szłam koło 10stycznia. Od tego razu już byłam u niego 4 x na wizycie + pobyt 1dniowy na zabiegu w szpitalu i zaliczylam nawet narkoze. A jeszcze miesiąc nie minął, masakra. A ile już kasy wydalam-jakby tak człowiek chciał na NFZ to ja nie wiem nie ma szans np u mnie zarejestrować się tyle razy w ciągu miesiąca do gina. Dobrze ze nie mam żadnego kredytu na dom, bo bym nie mogła sobie raczej na to pozwolić, taka Polska :-/

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 09:06   #1443
MajWija
Wtajemniczenie

Czesć dziewczyny.

Na wczorajszej wizycie u gina okazało się, że w tym cyklu a jest to pierwszy po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych nie doszło do owulacji, tzn pęcherzyk urósł, ale nie pękł i zrobiła się torbiel czynnościowa, która jak on twierdzi już się zapada więc na pewno ją wydale z tą miesiączką i teraz pytanie moję bo nie dopytałam gina,
czy jeśli ona się teraz nie wydali z tą miesiączka, to czy są szansę, że mogę z tego jajnika mieć owulację w kolejnym cyklu?
Czytałam, że z torbielą można zajść w ciąże.
Zastanawiam się, czemu nie pękł... Lekarz podejrzewa, ze od podwyższonej prolaktyny albo właśnie jeszcze skutek zażywania w poprzednim cyklu tab antykoncepcyjnych...

Proszę, odpowiedzcie
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 10:27   #1444
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Dzięki, może sobie zrobię przy okazji tsh
A właśnie wpadłam na to, że może to trzeba w konkretnym dniu cyklu?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Tsh chyba obojętnie kiedy. A progesteron najlepiej 7-8 dni po owulacji 😊 wtedy powinien mieć wartość od ok 15 w gorę i to oznaka, że była owulacja 😊 Ale oczywiście można badać w każdej fazie. Gin kazał mi zrobić razem z badaniem lh i fsh, tj. 2-3 dc. Wtedy powinien być niski.

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez natlem Pokaż wiadomość
Ja dziś 13dc i pecherzych ma 25,9mm i nie pękł. Natomiast we wtorek miał 22mm. Jeszcze mi brakuje do tego wszystkiego problemów u mnie :-(. 25 kwietnia idę na operację laparoskopii czy tam wszystko jest ok droznosc i czy nie ma polipow, endometriozy itd. Będę chodzić jak na szpilkach do tego czasu :-( a po drodze chyba zbankrutuje.. :-/ okazuje się z wyników histopatologicznych że to nie był polip. Lecz polipy.. :-/ ale jest ok
A może jeszcze pęknie? 😊 faktycznie te wszystkie badania to majątek... i pomyśleć, że się płaci takie zdrowotne i chodzi się prywatnie wrrrrrr co za czasy.
Jeżeli wyniki hispt. są dobre to najważniejsze! 😊 A tego 25 kwietnia to co to za druga operacja? Jak już pisałaś to przepraszam ale mi umknęło.

monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 12:21   #1445
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
po czym on stwierdził pco? Ja też mam obawy co do tej diagnozy ale żaden lekarz nie powiedział mi tego wprost.
Odebrałam dziś wyniki z drugiego badania progesteronu i mam 9,66, dzwoniłam do lekarki i wg niej mój wynik z wczoraj jest ok, owu była ( 10.32) mimo wszystko kazał czekać na rozwój sytuacji, czy będzie @ czy nie. Powiedziała, że do pełnej diagnozy brakuje jej długości fazy lutealnej, jeżeli w tym cyklu dostanę @ i faza lutealna będzie min 12dni to nie będzie dawać progesteronu, jeżeli mniej to wtedy się do niej zgłosić i badania i dalszy monitoring.

Obecnie jestem w 24dc i czuję ból jak na @ i ból głowy, temp 36,67.

Test zrobię dopiero w pon rano.
po usg.

wg mnie progesteron za niski, owu moze i była, ale ciałko żólte może być niewydolne.

Cytat:
witaj
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 12:54   #1446
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
O tak. Takie wiadomości są najlepsze. A mąż no cóż. Podejrzewam że nawet nie pomyślał że może Ci to sprawić przykrość. Dla nich wszystko jest czarne lub białe. Na pewno nie zrobił tego specjalnie i nie chciał Cię zranić.

Super że badania nic złego nie wykazały Zapewne poczułaś dużą ulgę.
Dziękuję za kciuki! Poproszę tak jeszcze przytrzymać je do środy

To zależy czy piszesz z telefonu czy komputera. Jak z tego drugiego to pod każdym postem masz w prawym dolnym rogu 3 okienka fioletowe i pomarańczowe bodajże. Jak chcesz odpowiedzieć tylko na jednego posta to klikasz "cytuj" a jak chcesz na więcej to klikasz po kolei na wybrane posty używając środkowego przycisku "wielo -cytuj". Po zaznaczeniu kilku postów na które chcesz odpowiedzieć zjezdzasz na sam dół strony i klikasz w fioletowy przycisk "odpowiedz" w lewym dolnym rogu. Potem w oknie wiadomości pojawią się wszystkie zacytowane przez Ciebie odpowiedzi.
A jeśli piszesz z telefonu to ja mam ściągniętą aplikację Wizaż i tutaj tylko dotykam wybrane posty a potem dotykam przycisku w prawym górnym rogu (takie 3 poziomie kreski) i odpowiadam
Eh... może coś z tego zrozumialas

Ja bym miała straszną frajdę Zapewne jakby się wykluly to bym je jeszcze karmiła Zostaw je, przecież ich nie wyrzucisz, a jak je gdzieś przeniesiesz to matka ich nie znajdzie i nie przeżyją

ale czad chyba się udało, dzięki Vela

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Czesć dziewczyny.

Na wczorajszej wizycie u gina okazało się, że w tym cyklu a jest to pierwszy po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych nie doszło do owulacji, tzn pęcherzyk urósł, ale nie pękł i zrobiła się torbiel czynnościowa, która jak on twierdzi już się zapada więc na pewno ją wydale z tą miesiączką i teraz pytanie moję bo nie dopytałam gina,
czy jeśli ona się teraz nie wydali z tą miesiączka, to czy są szansę, że mogę z tego jajnika mieć owulację w kolejnym cyklu?
Zastanawiam się, czemu nie pękł... Lekarz podejrzewa, ze od podwyższonej prolaktyny albo właśnie jeszcze skutek zażywania w poprzednim cyklu tab antykoncepcyjnych...

Proszę, odpowiedzcie
powodów może być wiele, być może jest to efekt tabletek, ale słyszałam tak wiele opinie w tym temacie, że sama nie wiem w co wierzyć, zależy jak Twój organizm na nie reaguje i jak szybko wraca do normy bo ich odstawieniu, mój organizm dalej szaleje a nie biorę ich już 8 mieś
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 13:26   #1447
Panna Izabela
Zakorzenienie

Ależ mam dziaiaj lenia. A muszę doprowadzić do porządku siebie i mieszkanie, kuzyni tż przyjeżdżają dziś. Pewnie długo nie posiedzą, jak chłopaki mają nie pić, ale nie narzekam. Pewnie będzie mało dzieciowych tematów i to jest super.
Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
A możecie pomyśleć teraz o mnie co chcecie, ale my dziś z mężem kupujemy na wieczór "tanie szampany"😁 test negatywny, plamienie nikłe konkretnego okresu brak, kurczę przynajmniej się napiję...

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Aiina mnie też ta niesprawiedliwość boli....
Ja tam walę dzisiaj likiery Jakoś nie podejrzewam ciąży u siebie, a testuję 11.02 dopiero.
Cytat:
No przed operacja napewno badania. Mówię że całe szczęście ok z tymi polipami że nie rakotworcze
Aa no to to fakt, to jest pozytyw, nie zrozumiałam wcześniej
Cytat:
Jutro mamy iść do znajomego małżeństwa na nowe mieszkanie. Właśnie mi tż napisał że gospodyni jest w ciąży. Jestem w pracy zaraz się porycze

Piszę z telefonu-pozdro szejset
Nie dziwię się, będziesz pewnie musiała słuchać o ciążowych tematach z uśmiechem... Współczuję.
Cytat:
Witaj opowiedz coś o sobie
Cytat:
Napisane przez Kruszynkaa86 Pokaż wiadomość
VelaLuca zrób test trzymam kciuki za wynik pozytywny

Właśnie weszłam na stronę labu i nie mam żadnej zakrzepicy jestem mega szczęśliwa teraz oczekiwania - przyjdzie @ czy nie

Mala Mi - to jest najgorsze jak nie ma jednoznacznej diagnozy może tak jak dziewczyny piszą skonsultuj się z jakimś innym lekarzem, który jeszcze Cię nie badał.

Anettt87 witaj
Zazdroszczę, też bym chciała nie mieć...

Cytat:
no niestety ja również wcześniej nie interesowałam się moim cyklem ze względu na to, że zawsze czułam ból owulacyjny i zawsze miałam śluz, więc wydawało mi się, że owu jest na bank, żaden lekarz mi nigdy nie powiedział, że mogę mieć problem z owulacją. Wiele moich koleżanek myśli tak samo jak ja, jedną ostatnio dało mi się namówić aby przed zaczęciem starań mierzyła temp i chodziła do ginekologa w okolicy owu i sprawdzała usg i pytała, cała reszta wcina tabsy od x czasu i nie myśli o ciąży

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

ja kupiłam sobie piwo dziś bo stwierdziłam, że ten progesteron do dupy, więc na bank nie jestem w ciąży, otworzyłam zrobiłam dwa łyki i mnie odrzuciło

i teraz mam turbo pytanie jak to robicie, że cytujecie parę wypowiedzi w jednej Waszej wypowiedzi bez edycji ?
Ja tej swojej nie namówię, ale trudno. Nie moje życie Tak jak jedna z dziewczyn napisała, środkowy przycisk wielocytuj na kompie. Na telefonie ja mam tapatalki tu po prostu zaznaczam kilka i cytuję.

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Ciekawe jak się mają zafasolkowane dziewczyny z naszego wątku. Ostatnio tylko Fanta się odzywa. Jak tak dalej pójdzie to nas garstka zostanie na tym wątku
Na pewno nas jeszcze trochę tu zostanie....

Cytat:
I pomyśleć że staram się od września i profilaktycznie zapisałam się do gina-chyba szłam koło 10stycznia. Od tego razu już byłam u niego 4 x na wizycie + pobyt 1dniowy na zabiegu w szpitalu i zaliczylam nawet narkoze. A jeszcze miesiąc nie minął, masakra. A ile już kasy wydalam-jakby tak człowiek chciał na NFZ to ja nie wiem nie ma szans np u mnie zarejestrować się tyle razy w ciągu miesiąca do gina. Dobrze ze nie mam żadnego kredytu na dom, bo bym nie mogła sobie raczej na to pozwolić, taka Polska :-/
My mamy remont i jedną pensję, ale ja nie narzekam. Wiem, że na lekarzy sporo wydajemy i będziemy wydawać całą ciążę bo wszystko prywatnie. Do ceny wizyt czy badań dochodzi jeszcze 200km w obie strony. W lutym się zapisałam do gin i do endo i prywatnie zbadam krew.

Cytat:
Czesć dziewczyny.

Proszę, odpowiedzcie
Ja zaszłam w ciążę z torbielą. Mam ją nadal bo będę mieć je cały czas. I to zaszłam bez żadnych starań, złoty strzał. Szkoda, że teraz tak nie mam...

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Tsh chyba obojętnie kiedy. A progesteron najlepiej 7-8 dni po owulacji 😊 wtedy powinien mieć wartość od ok 15 w gorę i to oznaka, że była owulacja 😊 Ale oczywiście można badać w każdej fazie. Gin kazał mi zrobić razem z badaniem lh i fsh, tj. 2-3 dc. Wtedy powinien być niski.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Ja w pon będę mieć 25 dzień cyklu. A badania mogę zrobić w pon, wt lub w piątek najpóźniej, bo wizytę u endo mam 18.02.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 13:52   #1448
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Witaj,opowiedz troszke o sobie zeby nas wprowadzic troche w temat
Cytat:
Dziękuję za miłe przyjęcie
Coś mnie... rocznik 87. Dzieci na razie brak. Stuknęło nam z TŻem 7 miesięcy po ślubie Staramy się o dzidzię od nowego roku, aktualnie 2 cykl. Trzymam kciuki za nas wszystkie, żebyśmy za długo nie gościły na wątku o takim tytule
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 14:05   #1449
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Coś mnie... rocznik 87. Dzieci na razie brak. Stuknęło nam z TŻem 7 miesięcy po ślubie Staramy się o dzidzię od nowego roku, aktualnie 2 cykl. Trzymam kciuki za nas wszystkie, żebyśmy za długo nie gościły na wątku o takim tytule
no my też 7 mieś po ślubie ale staramy się już około 5 mieś 3mam kciuki za II kreski w najbliższym cyklu
Stary 2016-02-06, 14:55   #1450
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
no my też 7 mieś po ślubie ale staramy się już około 5 mieś 3mam kciuki za II kreski w najbliższym cyklu
Dziękuję Ewula właśnie zbliża się u mnie strategiczny dzień zobaczymy, jak to będzie.
Najlepiej to wychodzi z zaskoczenia, z zupełnego przypadku, z tego co zdążyłam zauważyć w swoim otoczeniu. A im bardziej się skupia na zajściu w ciążę, tym większe trudności
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 15:01   #1451
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Ewula właśnie zbliża się u mnie strategiczny dzień zobaczymy, jak to będzie.
Najlepiej to wychodzi z zaskoczenia, z zupełnego przypadku, z tego co zdążyłam zauważyć w swoim otoczeniu. A im bardziej się skupia na zajściu w ciążę, tym większe trudności
No chyba tak to niestety wlasnie jest,ze jak czegos chcesz to nie masz
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 15:13   #1452
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Ależ mam dziaiaj lenia. A muszę doprowadzić do porządku siebie i mieszkanie, kuzyni tż przyjeżdżają dziś. Pewnie długo nie posiedzą, jak chłopaki mają nie pić, ale nie narzekam. Pewnie będzie mało dzieciowych tematów i to jest super.

Ja tam walę dzisiaj likiery Jakoś nie podejrzewam ciąży u siebie, a testuję 11.02 dopiero.

Nie dziwię się, będziesz pewnie musiała słuchać o ciążowych tematach z uśmiechem... Współczuję.

Ja tej swojej nie namówię, ale trudno. Nie moje życie Tak jak jedna z dziewczyn napisała, środkowy przycisk wielocytuj na kompie. Na telefonie ja mam tapatalki tu po prostu zaznaczam kilka i cytuję.

My mamy remont i jedną pensję, ale ja nie narzekam. Wiem, że na lekarzy sporo wydajemy i będziemy wydawać całą ciążę bo wszystko prywatnie. Do ceny wizyt czy badań dochodzi jeszcze 200km w obie strony. W lutym się zapisałam do gin i do endo i prywatnie zbadam krew.

Ja zaszłam w ciążę z torbielą. Mam ją nadal bo będę mieć je cały czas. I to zaszłam bez żadnych starań, złoty strzał. Szkoda, że teraz tak nie mam...

Ja w pon będę mieć 25 dzień cyklu. A badania mogę zrobić w pon, wt lub w piątek najpóźniej, bo wizytę u endo mam 18.02.

Ale owulacja, która przyniosła Ci ciąże poszła z jajnika w którym była torbiel?
Bo to mnie zastanawia, czy jak dojdzie u mnie w nowym cyklu znowu z tego jajnika co jest w nim torbiel, to czy będzie miala szanse ta owulacja zaistnieć przy obecności tej torbieli.
Stary 2016-02-06, 16:30   #1453
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj 😊

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Czesć dziewczyny.

Proszę, odpowiedzcie rosi:
U mnie podobnie w pierwszym m-cu starań. Pęcherzyk nie pękł i zrobiła się torbiel. Zanim mi dał zielone światło na starania dostałam luteine na przyspieszenie @, musiałam zrobić badanie algortym roma he4 i ca125 i po miesiączce kontrola torbieli. Zmniejszyła się ale dostałam na regulację i pomoc w poczęciu Duphaston od 16 dc. I starać się już mogę 😊

Stary 2016-02-06, 16:35   #1454
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie by było się przenieść do wątku mam, my wszystkie... A tż też Twój rocznik? Robiliście już jakieś badania?

Cytat:
Nie zgodzę się. Nie ma reguły. Szwagierka jeszcze przed ślubem gadała o dziecku, ważniejsze to było niż ślub. 3 mies po ślubie już była w ciąży (a już miesiąc po się martwiła, że się nie udaje..). My planowaliśmy zacząć starania jakieś pół roku po ślubie a zaszłam po 3. Znam trochę osób, które mają dziecko z wpadki, cała reszta to osoby, które planowały.
Cytat:
Ale owulacja, która przyniosła Ci ciąże poszła z jajnika w którym była torbiel?
Bo to mnie zastanawia, czy jak dojdzie u mnie w nowym cyklu znowu z tego jajnika co jest w nim torbiel, to czy będzie miala szanse ta owulacja zaistnieć przy obecności tej torbieli.
Wiesz, ja zaszłam w niepłodny dzień... ale mam torbiel w prawym jajniku i to ten jajnik mi się "przysłużył" do zapłodnienia

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-02-06, 16:37   #1455
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Drugi cykl tak jak u nas 😊

Stary 2016-02-06, 16:50   #1456
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj 😊

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

U mnie podobnie w pierwszym m-cu starań. Pęcherzyk nie pękł i zrobiła się torbiel. Zanim mi dał zielone światło na starania dostałam luteine na przyspieszenie @, musiałam zrobić badanie algortym roma he4 i ca125 i po miesiączce kontrola torbieli. Zmniejszyła się ale dostałam na regulację i pomoc w poczęciu Duphaston od 16 dc. I starać się już mogę 😊

A mnie nic nie dał.
Powiedział, że ta moja torbiel wygląda już na taką co się zapada i że pewnie się wchłonie z tą miesiączka, tylko kazał zbadać jeszcze raz prolaktynę bo mam wysoką 39 i jeżeli będzie dalej taka wysoka to da tabletki na jej zbicie bo to od niej mógł mi nie pęknąć.

A czy pytałaś, jak to wygląda jeśli znowu będzie owulka z tego samego jajnika co jest torbiel to czy ma szansę ta owulacja się rozwinąc?
Ta torbiel nie będzie przeszkadzać?
Stary 2016-02-06, 18:59   #1457
VelaLuca
Wtajemniczenie

U mnie nieciekawie się robi Mam 25 dc i zaczęły się plamienia, w sumie już od wczoraj. A nie biorę wiesiołka, więc kolejna zagadka Wczoraj wieczorem na wkładce miałam dwie krople brązowego śluzu, pomyślałam na fajnie, zaczyna się, w dodatku brzuch mnie tak masakryczni bolał, typowo jak na @, tego bólu u mnie nie da się z niczym innym pomylić. Ale w nocy i dzisiaj przez cały dzień była cisza. A teraz znów, dokładnie o tej same porze co wczoraj są na wkładce dwie czarne nitki śluzu. Ale czarne jak węgiel. Pierwszy raz mam coś takiego. I brzuch straszni boli. Tak jak w pierwszy dzień miesiączki. Nie da się normalnie funkcjonować.
W nocy jeszcze zaliczyłam przytulanie się z toaletą nr 2, na przestrzeni dwóch ostatnich dni. Podobno panuje wirus grypy żołądkowej, więc niech mnie jeszcze to złapie... Jak nie urok to sraczka Jeszcze tylko jej mi brakuje

No nic będę śledzić sytuacje, zobaczymy czy przerodzi się to w @ czy znów będę plamić kilka dni. Jeśli tak to zrobię betę, aby za pewne potwierdzić kolejną ciąże biochemiczną

Cytat:
A może jeszcze pęknie? 😊 faktycznie te wszystkie badania to majątek... i pomyśleć, że się płaci takie zdrowotne i chodzi się prywatnie wrrrrrr co za czasy.
Jeżeli wyniki hispt. są dobre to najważniejsze! 😊 A tego 25 kwietnia to co to za druga operacja? Jak już pisałaś to przepraszam ale mi umknęło.
Gdyby tylko można było to chciałabym zrezygnować z tego głupiego ZUSu, który jest picem na wodę, i te 1500 zł miesięcznie jakie się płaci wolałabym sobie odkładać na konto aby w razie czego móc się porządnie wyleczyć. Szybko i u najlepszych specjalistów. A nie za kilka miesięcy, albo i dłużej i u byle kogo. Aktualnie to trzeba płacić i za to i za to po na NFZ się nie wyleczysz. Teraz babcia mojego męża chciała się zapisać na operacje oka, która kosztuje 20.000 zł prywatnie. Termin na NFZ - za 5 lat Kobieta wcześniej oślepnie, niż dostanie się na zabieg.

Cytat:
ale czad chyba się udało, dzięki Vela
Cieszę się, że mogłam pomóc

Cytat:
Drugi cykl tak jak u nas 😊
U nas też drugi i chyba trzeba się szykować na kolejny...
Stary 2016-02-06, 19:46   #1458
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie nieciekawie się robi Mam 25 dc i zaczęły się plamienia, w sumie już od wczoraj. A nie biorę wiesiołka, więc kolejna zagadka Wczoraj wieczorem na wkładce miałam dwie krople brązowego śluzu, pomyślałam na fajnie, zaczyna się, w dodatku brzuch mnie tak masakryczni bolał, typowo jak na @, tego bólu u mnie nie da się z niczym innym pomylić. Ale w nocy i dzisiaj przez cały dzień była cisza. A teraz znów, dokładnie o tej same porze co wczoraj są na wkładce dwie czarne nitki śluzu. Ale czarne jak węgiel. Pierwszy raz mam coś takiego. I brzuch straszni boli. Tak jak w pierwszy dzień miesiączki. Nie da się normalnie funkcjonować.
W nocy jeszcze zaliczyłam przytulanie się z toaletą nr 2, na przestrzeni dwóch ostatnich dni. Podobno panuje wirus grypy żołądkowej, więc niech mnie jeszcze to złapie... Jak nie urok to sraczka Jeszcze tylko jej mi brakuje ala:

No nic będę śledzić sytuacje, zobaczymy czy przerodzi się to w @ czy znów będę plamić kilka dni. Jeśli tak to zrobię betę, aby za pewne potwierdzić kolejną ciąże biochemiczną

Gdyby tylko można było to chciałabym zrezygnować z tego głupiego ZUSu, który jest picem na wodę, i te 1500 zł miesięcznie jakie się płaci wolałabym sobie odkładać na konto aby w razie czego móc się porządnie wyleczyć. Szybko i u najlepszych specjalistów. A nie za kilka miesięcy, albo i dłużej i u byle kogo. Aktualnie to trzeba płacić i za to i za to po na NFZ się nie wyleczysz. Teraz babcia mojego męża chciała się zapisać na operacje oka, która kosztuje 20.000 zł prywatnie. Termin na NFZ - za 5 lat Kobieta wcześniej oślepnie, niż dostanie się na zabieg.

Cieszę się, że mogłam pomóc

U nas też drugi i chyba trzeba się szykować na kolejny...
Może to plamienie imp.? Zarodek się elegancko zagnieżdża i tak się daje odczuć 😊 Trzymam kciuki aby to były te pozytywne objawy! Niech te cykle będą strzałem w dziesiątkę 😉

Co do zusu... szkoda nerwów na tego pasożyta. Tyle składek a i tak prawie wszedzie prywatnie! Okulista, gineklog, dermatolog grrr kradzież w biały dzień.

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
A mnie nic nie dał.
Powiedział, że ta moja torbiel wygląda już na taką co się zapada i że pewnie się wchłonie z tą miesiączka, tylko kazał zbadać jeszcze raz prolaktynę bo mam wysoką 39 i jeżeli będzie dalej taka wysoka to da tabletki na jej zbicie bo to od niej mógł mi nie pęknąć.

A czy pytałaś, jak to wygląda jeśli znowu będzie owulka z tego samego jajnika co jest torbiel to czy ma szansę ta owulacja się rozwinąc?
Ta torbiel nie będzie przeszkadzać?
Pytałam się ale o drugi jajnik, w sensie czy jak jest torbiel to czy może nie zostać zablokowane dorastanie pęcherzyka i powiedział, że tak. Czyli jest możliwa owulacja. Np. wczoraj w jajniku gdzie torbiel widocznie się zmniejszała widziałam kolejne pęcherzyki. A skąd wiem, że to pęcherzyki? Bo na lewym jajniku byly podobne i zapytałam się co to jest 😆 W lewym mam 3 gdzie jeden ma potencjał (jak to gin nazwał). W prawym oprócz zflaczałej (wcześniej była taka pełna i okrągła) torbieli były jeszcze 2 pęcherzyki.

Stary 2016-02-06, 20:22   #1459
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Może to plamienie imp.? Zarodek się elegancko zagnieżdża i tak się daje odczuć 😊 Trzymam kciuki aby to były te pozytywne objawy! Niech te cykle będą strzałem w dziesiątkę 😉

Co do zusu... szkoda nerwów na tego pasożyta. Tyle składek a i tak prawie wszedzie prywatnie! Okulista, gineklog, dermatolog grrr kradzież w biały dzień.

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Pytałam się ale o drugi jajnik, w sensie czy jak jest torbiel to czy może nie zostać zablokowane dorastanie pęcherzyka i powiedział, że tak. Czyli jest możliwa owulacja. Np. wczoraj w jajniku gdzie torbiel widocznie się zmniejszała widziałam kolejne pęcherzyki. A skąd wiem, że to pęcherzyki? Bo na lewym jajniku byly podobne i zapytałam się co to jest 😆 W lewym mam 3 gdzie jeden ma potencjał (jak to gin nazwał). W prawym oprócz zflaczałej (wcześniej była taka pełna i okrągła) torbieli były jeszcze 2 pęcherzyki.

Czyli w tym jajniku gdzie jest torbiel może normalnie do owulacji dojść?
Ja jestem w 20dc i wczoraj byłam u gina więc u mnie nie ma żadnych nowych pęcherzyków, torbiel zrobiła się z pęcherzyka, który nie pękł w obecncym cyklu. A rozumiem, że Ty jesteś już w nowym?
Pytałaś lekarza, dlaczego pęcherzyk nie pękł?
Mnie to nurtuje. Niby to normalne, że po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych często zdarzają się cykle bezowulacyjne i u mnie jeszcze podwyższona prolaktyna więc mogło mi się zdarzyć, jednak gdzieś tam podświadomie boje się, że to się powtórzy.
Stary 2016-02-06, 21:25   #1460
natlem
Zadomowienie

Cytat:

Ja stwierdziłam że jak tak dalej pójdzie to nasze starania to jak kredyt na mieszkanie nie minął jeszcze miesiąc a ja zostawiłam już 800zl :-o. Ale nie narzekam, ważne by cel był osiągnięty a później z wielką przyjemnością będę jeszcze więcej wydawać na małego szkraba <3

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:

A w Kwietniu idę na laparoskopie - diagnostycznie czy nie ma endometriozy czy jajowody nie są zablokowane itp. - Powiedział że to muszę mieć zrobione by wyeliminować przyczynę i jakbyś chcieli po dalszych nieudanych staraniach inseminacje lub in vitro to trzeba to sprawdzić. A do kwietnia co miesiąc mam się u niego monitorować, czy czasem nie dzieje się tak że co miesiąc nie pęka pęcherzyk - a stwierdził że nie będzie mi nic dawał żadnych hormonów na pęknięcie bo nie są jajowody sprawdzone. I może mnie niepotrzebnie faszerowac

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 01:49   #1461
VelaLuca
Wtajemniczenie

Przyszła franca jedna W sumie to się ciesze że z dwojga złego tak to się skończyło. Już wolę normalną miesiączkę niż powtórkę z ubiegłego cyklu. Ale strasznie mnie dziwi długość tego cyklu. 25 dni Nigdy odkąd mam @, czyli jakiś 12 lat nie miałam tak krótkiego cyklu. Ciekawe skąd to się wzięło. No nic zobaczymy ile będzie trwał kolejny
Stary 2016-02-07, 05:23   #1462
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ja stwierdziłam że jak tak dalej pójdzie to nasze starania to jak kredyt na mieszkanie nie minął jeszcze miesiąc a ja zostawiłam już 800zl :-o. Ale nie narzekam, ważne by cel był osiągnięty a później z wielką przyjemnością będę jeszcze więcej wydawać na małego szkraba <3

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

A w Kwietniu idę na laparoskopie - diagnostycznie czy nie ma endometriozy czy jajowody nie są zablokowane itp. - Powiedział że to muszę mieć zrobione by wyeliminować przyczynę i jakbyś chcieli po dalszych nieudanych staraniach inseminacje lub in vitro to trzeba to sprawdzić. A do kwietnia co miesiąc mam się u niego monitorować, czy czasem nie dzieje się tak że co miesiąc nie pęka pęcherzyk - a stwierdził że nie będzie mi nic dawał żadnych hormonów na pęknięcie bo nie są jajowody sprawdzone. I może mnie niepotrzebnie faszerowac
Ja tak samo, chociaż mam całą wyprawkę i masę ciuchów

Cytat:
Przyszła franca jedna W sumie to się ciesze że z dwojga złego tak to się skończyło. Już wolę normalną miesiączkę niż powtórkę z ubiegłego cyklu. Ale strasznie mnie dziwi długość tego cyklu. 25 dni Nigdy odkąd mam @, czyli jakiś 12 lat nie miałam tak krótkiego cyklu. Ciekawe skąd to się wzięło. No nic zobaczymy ile będzie trwał kolejny
Ja nigdy nie miałam 27 a miałam takie dwa cykle po porodzie

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-02-07, 07:24   #1463
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Ja jako nastolatka miałam cykle 21-22 dniowe, a kiedyś podczas chorobska to nawet 17dniowy się trafił. Dobrze że mam to już za sobą.

VelaLuca, dobrze że jednak zwykła @ przyszla.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 07:56   #1464
Ewula88
Wtajemniczenie

Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Dzień dobry wczoraj się dowiedziałam ze moja najlepsza koleżanka jest w ciąży trochę się podlamalam Ale generalnie spoko myślałam ze gorzej to przyjmę. Franca nie powiedziała mi ze się stara zrobiłam dziś test bo 26 dc i temp 36,74 ale negatywny. No nic poczekam do wtorkugdyby nam się udało w tym cyklu to obie na październik no ale w takie szczęście to ja nie wierze.

Edytowane przez Ewula88
Czas edycji: 2016-02-07 o 07:58
Stary 2016-02-07, 09:17   #1465
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Szkoda, że się nie udało... Zazdroszczę Ci normalnej @ ja dalej plamię, już 4 dzień?! Ale trochę to się rozkręca, więc nie wiem czy liczyć jak okres czy czekać i ile to będzie trwało...

Cytat:
Dzień dobry wczoraj się dowiedziałam ze moja najlepsza koleżanka jest w ciąży trochę się podlamalam Ale generalnie spoko myślałam ze gorzej to przyjmę. Franca nie powiedziała mi ze się stara zrobiłam dziś test bo 26 dc i temp 36,74 ale negatywny. No nic poczekam do wtorkugdyby nam się udało w tym cyklu to obie na październik no ale w takie szczęście to ja nie wierze.
Super by było, bratnia dusza w ciąży to skarb 😉 test może zrobiłaś za wcześnie, idź jutro na betę będziesz miała czarno na białym ☺
Stary 2016-02-07, 09:58   #1466
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli w tym jajniku gdzie jest torbiel może normalnie do owulacji dojść?
Ja jestem w 20dc i wczoraj byłam u gina więc u mnie nie ma żadnych nowych pęcherzyków, torbiel zrobiła się z pęcherzyka, który nie pękł w obecncym cyklu. A rozumiem, że Ty jesteś już w nowym?
Pytałaś lekarza, dlaczego pęcherzyk nie pękł?
Mnie to nurtuje. Niby to normalne, że po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych często zdarzają się cykle bezowulacyjne i u mnie jeszcze podwyższona prolaktyna więc mogło mi się zdarzyć, jednak gdzieś tam podświadomie boje się, że to się powtórzy.
Tak, jestem w nowym cyklu. Dlaczego pęcherzykł nie pękł? Wspomniał coś o niskim progesteronie w drugiej fazie. Ale czy to tylko wina progesteronu to nie wiem. Z tego co czytałam to za pęknięcie odpowiada skok hormonu lh. Lecz zdarza się, że pomimo braku skoku pęcherzyk nie pęka i tak do końca nie wiadomo dlaczego. Powinno też być tak, że jak nie pęknie to powinien się sam wchłonąć. W każdym razie progesteron w lekach pomaga torbieli zniknąć.

Stary 2016-02-07, 09:59   #1467
MajWija
Wtajemniczenie

monika0185

Jeżeli chodzi o moją sytuację to ja jeszcze w tym cyklu o dzidzie się nie zaczęłam starać. Jestem po szczepieniu na różyczkę wiec musieliśmy jeszcze ten cykl odpuścić. Natomiast ta wizyta u gina który wykrył torbiel była kontrolną. Przestraszyłam się trochę jak mi gin powiedział, że cykl był bezowulacyjny i pęcherzyk nie pękł bo mojej znajomej w każdym cyklu nie pękał, miała takie schorzenie i musiała sztucznie te pękanie wywoływać.
U mnie wszystko wskazywało na owulację w tym cyklu, śluz płodny był, temperatura, ból jajnika tak jak na pękniecie pęcherzyka a jednak owulacji nie było, jak powiedziałam o tym gin to powiedział, że te objawy płodności to nie dają pewności, ze do owulacji dojdzie tylko jedynie organizm się do niej przygotowuję.
Powiedział, że cysta już się u mnie zapada więc na pewno w przyszłym cyklu już jej nie będzie - może dlatego nie wywoływał u mnie szybciej miesiączki.
Pisałaś we wcześniejszych postach, że miałaś problem z prolaktyną-ja też mam, ile u Ciebie wynosiła?
Wcześniej gin na prolaktynę podwyższoną nic nie powiedział, nie chciał jej zbijać bo powiedział, że nie zawsze podwyższona prolaktyna zaburza owulację. A teraz jak zobaczył, że pęcherzyk nie pękł prolaktynę kazał powtórzyć i jeżeli dalej będzie wysoka dostanę leki na jej zbicie.
Stwierdził, że u mnie mogły być dwa powody niepękniętego pęcherzyka właśnie podwyższona prolaktyna albo to, ze to dopiero pierwszy cykl po odstawionych tabletkach anty.
Powiedział, że jest duża szansa na to, że w przyszłym cyklu owulacja będzie.
Mam nadzieje, że Ciebie nie zanudziłam
Stary 2016-02-07, 10:02   #1468
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Oj co za franca! ehh objawy ciążowe a tutaj taka "niespodzianka". W takim razie trzymam kciuki za kolejny cykl 😊

Stary 2016-02-07, 10:14   #1469
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Szkoda, że się nie udało... Zazdroszczę Ci normalnej @ ja dalej plamię, już 4 dzień?! Ale trochę to się rozkręca, więc nie wiem czy liczyć jak okres czy czekać i ile to będzie trwało...

Super by było, bratnia dusza w ciąży to skarb test może zrobiłaś za wcześnie, idź jutro na betę będziesz miała czarno na białym

Bety nie zrobię bo jutro wyjeżdżam. Będę czekać na @. Mam nadzieje ze w środę będzie i zacznę nowy cykl i monitoring. Zamówiłam inofolic będę brać od nowego cyklu. Żałuje tylko ze nie posłuchałam lekarza który przepisał mi luteinę. Mogłam juz ja brać od tego cyklu :/
Stary 2016-02-07, 11:00   #1470
rybka20
Rozeznanie

GG do rybka20

Dawno mnie tu nie było... Mam maly dylemat, mianowicie dwa dni temu jak bym miała plamienie implantacyjne. Chociaż jak wyczytałam w necie może być to spowodowane ze zarodek sie umieścił w macicy. Ale to nie tylko to spostrzeżenie, mam biały nalot na bieliźnie cos w podobnego do sera białego. Kurczę mój TŻ kupił mi test chcial bym zrobiła go a ja mam cyka bo jezeli znowu będzie jedna kreska a nie te dwie magiczne będę załamana. Buziaki kochane staraczki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości