|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
Cytat:
Zapewne poczułaś dużą ulgę.Dziękuję za kciuki! Poproszę tak jeszcze przytrzymać je do środy ![]() Cytat:
A jeśli piszesz z telefonu to ja mam ściągniętą aplikację Wizaż i tutaj tylko dotykam wybrane posty a potem dotykam przycisku w prawym górnym rogu (takie 3 poziomie kreski) i odpowiadam ![]() Eh... może coś z tego zrozumialas ![]() Cytat:
Zapewne jakby się wykluly to bym je jeszcze karmiła Zostaw je, przecież ich nie wyrzucisz, a jak je gdzieś przeniesiesz to matka ich nie znajdzie i nie przeżyją ![]() Witaj Opowiedz nam coś więcej o sobie.
|
|
|
#1442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1443 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesć dziewczyny.
Na wczorajszej wizycie u gina okazało się, że w tym cyklu a jest to pierwszy po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych nie doszło do owulacji, tzn pęcherzyk urósł, ale nie pękł i zrobiła się torbiel czynnościowa, która jak on twierdzi już się zapada więc na pewno ją wydale z tą miesiączką i teraz pytanie moję bo nie dopytałam gina, czy jeśli ona się teraz nie wydali z tą miesiączka, to czy są szansę, że mogę z tego jajnika mieć owulację w kolejnym cyklu? Czytałam, że z torbielą można zajść w ciąże. Zastanawiam się, czemu nie pękł... Lekarz podejrzewa, ze od podwyższonej prolaktyny albo właśnie jeszcze skutek zażywania w poprzednim cyklu tab antykoncepcyjnych... Proszę, odpowiedzcie
|
|
|
|
#1444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
Jeżeli wyniki hispt. są dobre to najważniejsze! 😊 A tego 25 kwietnia to co to za druga operacja? Jak już pisałaś to przepraszam ale mi umknęło. Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wg mnie progesteron za niski, owu moze i była, ale ciałko żólte może być niewydolne. witaj
|
|
|
|
|
#1446 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1447 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ależ mam dziaiaj lenia. A muszę doprowadzić do porządku siebie i mieszkanie, kuzyni tż przyjeżdżają dziś. Pewnie długo nie posiedzą, jak chłopaki mają nie pić, ale nie narzekam. Pewnie będzie mało dzieciowych tematów i to jest super.
Cytat:
Jakoś nie podejrzewam ciąży u siebie, a testuję 11.02 dopiero. Cytat:
Cytat:
Witaj opowiedz coś o sobie Cytat:
Cytat:
Tak jak jedna z dziewczyn napisała, środkowy przycisk wielocytuj na kompie. Na telefonie ja mam tapatalki tu po prostu zaznaczam kilka i cytuję. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1448 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za miłe przyjęcie
![]() Coś mnie... rocznik 87. Dzieci na razie brak. Stuknęło nam z TŻem 7 miesięcy po ślubie Staramy się o dzidzię od nowego roku, aktualnie 2 cykl. Trzymam kciuki za nas wszystkie, żebyśmy za długo nie gościły na wątku o takim tytule
|
|
|
|
#1449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3mam kciuki za II kreski w najbliższym cyklu
|
|
|
|
|
#1450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie zbliża się u mnie strategiczny dzień zobaczymy, jak to będzie. Najlepiej to wychodzi z zaskoczenia, z zupełnego przypadku, z tego co zdążyłam zauważyć w swoim otoczeniu. A im bardziej się skupia na zajściu w ciążę, tym większe trudności
|
|
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
No chyba tak to niestety wlasnie jest,ze jak czegos chcesz to nie masz
|
|
|
|
#1452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale owulacja, która przyniosła Ci ciąże poszła z jajnika w którym była torbiel? Bo to mnie zastanawia, czy jak dojdzie u mnie w nowym cyklu znowu z tego jajnika co jest w nim torbiel, to czy będzie miala szanse ta owulacja zaistnieć przy obecności tej torbieli. |
|
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Witaj 😊
![]() Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1454 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale mam torbiel w prawym jajniku i to ten jajnik mi się "przysłużył" do zapłodnienia Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mnie nic nie dał. Powiedział, że ta moja torbiel wygląda już na taką co się zapada i że pewnie się wchłonie z tą miesiączka, tylko kazał zbadać jeszcze raz prolaktynę bo mam wysoką 39 i jeżeli będzie dalej taka wysoka to da tabletki na jej zbicie bo to od niej mógł mi nie pęknąć. A czy pytałaś, jak to wygląda jeśli znowu będzie owulka z tego samego jajnika co jest torbiel to czy ma szansę ta owulacja się rozwinąc? Ta torbiel nie będzie przeszkadzać? |
|
|
|
|
#1457 | |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie nieciekawie się robi
Mam 25 dc i zaczęły się plamienia, w sumie już od wczoraj. A nie biorę wiesiołka, więc kolejna zagadka Wczoraj wieczorem na wkładce miałam dwie krople brązowego śluzu, pomyślałam na fajnie, zaczyna się, w dodatku brzuch mnie tak masakryczni bolał, typowo jak na @, tego bólu u mnie nie da się z niczym innym pomylić. Ale w nocy i dzisiaj przez cały dzień była cisza. A teraz znów, dokładnie o tej same porze co wczoraj są na wkładce dwie czarne nitki śluzu. Ale czarne jak węgiel. Pierwszy raz mam coś takiego. I brzuch straszni boli. Tak jak w pierwszy dzień miesiączki. Nie da się normalnie funkcjonować. W nocy jeszcze zaliczyłam przytulanie się z toaletą nr 2, na przestrzeni dwóch ostatnich dni. Podobno panuje wirus grypy żołądkowej, więc niech mnie jeszcze to złapie... Jak nie urok to sraczka Jeszcze tylko jej mi brakuje ![]() No nic będę śledzić sytuacje, zobaczymy czy przerodzi się to w @ czy znów będę plamić kilka dni. Jeśli tak to zrobię betę, aby za pewne potwierdzić kolejną ciąże biochemiczną Cytat:
Cieszę się, że mogłam pomóc ![]() U nas też drugi i chyba trzeba się szykować na kolejny...
|
|
|
#1458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zusu... szkoda nerwów na tego pasożyta. Tyle składek a i tak prawie wszedzie prywatnie! Okulista, gineklog, dermatolog grrr kradzież w biały dzień. ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem w 20dc i wczoraj byłam u gina więc u mnie nie ma żadnych nowych pęcherzyków, torbiel zrobiła się z pęcherzyka, który nie pękł w obecncym cyklu. A rozumiem, że Ty jesteś już w nowym? Pytałaś lekarza, dlaczego pęcherzyk nie pękł? Mnie to nurtuje. Niby to normalne, że po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych często zdarzają się cykle bezowulacyjne i u mnie jeszcze podwyższona prolaktyna więc mogło mi się zdarzyć, jednak gdzieś tam podświadomie boje się, że to się powtórzy. |
|
|
|
|
#1460 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1461 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszła franca jedna
W sumie to się ciesze że z dwojga złego tak to się skończyło. Już wolę normalną miesiączkę niż powtórkę z ubiegłego cyklu. Ale strasznie mnie dziwi długość tego cyklu. 25 dni Nigdy odkąd mam @, czyli jakiś 12 lat nie miałam tak krótkiego cyklu. Ciekawe skąd to się wzięło. No nic zobaczymy ile będzie trwał kolejny
|
|
#1462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1463 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jako nastolatka miałam cykle 21-22 dniowe, a kiedyś podczas chorobska to nawet 17dniowy się trafił. Dobrze że mam to już za sobą.
VelaLuca, dobrze że jednak zwykła @ przyszla.
|
|
#1464 |
|
Wtajemniczenie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Dzień dobry
wczoraj się dowiedziałam ze moja najlepsza koleżanka jest w ciąży trochę się podlamalam Ale generalnie spoko myślałam ze gorzej to przyjmę. Franca nie powiedziała mi ze się stara zrobiłam dziś test bo 26 dc i temp 36,74 ale negatywny. No nic poczekam do wtorku gdyby nam się udało w tym cyklu to obie na październik no ale w takie szczęście to ja nie wierze.
http://www.suwaczki.com/tickers/klz99vvj5q3ffljn.png Edytowane przez Ewula88 Czas edycji: 2016-02-07 o 07:58 |
|
|
|
#1465 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1467 |
|
Wtajemniczenie
|
monika0185
Jeżeli chodzi o moją sytuację to ja jeszcze w tym cyklu o dzidzie się nie zaczęłam starać. Jestem po szczepieniu na różyczkę wiec musieliśmy jeszcze ten cykl odpuścić. Natomiast ta wizyta u gina który wykrył torbiel była kontrolną. Przestraszyłam się trochę jak mi gin powiedział, że cykl był bezowulacyjny i pęcherzyk nie pękł bo mojej znajomej w każdym cyklu nie pękał, miała takie schorzenie i musiała sztucznie te pękanie wywoływać. U mnie wszystko wskazywało na owulację w tym cyklu, śluz płodny był, temperatura, ból jajnika tak jak na pękniecie pęcherzyka a jednak owulacji nie było, jak powiedziałam o tym gin to powiedział, że te objawy płodności to nie dają pewności, ze do owulacji dojdzie tylko jedynie organizm się do niej przygotowuję. Powiedział, że cysta już się u mnie zapada więc na pewno w przyszłym cyklu już jej nie będzie - może dlatego nie wywoływał u mnie szybciej miesiączki. Pisałaś we wcześniejszych postach, że miałaś problem z prolaktyną-ja też mam, ile u Ciebie wynosiła? Wcześniej gin na prolaktynę podwyższoną nic nie powiedział, nie chciał jej zbijać bo powiedział, że nie zawsze podwyższona prolaktyna zaburza owulację. A teraz jak zobaczył, że pęcherzyk nie pękł prolaktynę kazał powtórzyć i jeżeli dalej będzie wysoka dostanę leki na jej zbicie. Stwierdził, że u mnie mogły być dwa powody niepękniętego pęcherzyka właśnie podwyższona prolaktyna albo to, ze to dopiero pierwszy cykl po odstawionych tabletkach anty. Powiedział, że jest duża szansa na to, że w przyszłym cyklu owulacja będzie. Mam nadzieje, że Ciebie nie zanudziłam
|
|
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bety nie zrobię bo jutro wyjeżdżam. Będę czekać na @. Mam nadzieje ze w środę będzie i zacznę nowy cykl i monitoring. Zamówiłam inofolic będę brać od nowego cyklu. Żałuje tylko ze nie posłuchałam lekarza który przepisał mi luteinę. Mogłam juz ja brać od tego cyklu :/
|
|
#1470 |
|
Rozeznanie
|
Dawno mnie tu nie było... Mam maly dylemat, mianowicie dwa dni temu jak bym miała plamienie implantacyjne. Chociaż jak wyczytałam w necie może być to spowodowane ze zarodek sie umieścił w macicy. Ale to nie tylko to spostrzeżenie, mam biały nalot na bieliźnie cos w podobnego do sera białego. Kurczę mój TŻ kupił mi test chcial bym zrobiła go a ja mam cyka bo jezeli znowu będzie jedna kreska a nie te dwie magiczne będę załamana. Buziaki kochane staraczki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

trzymam kciuki za wynik pozytywny 

może tak jak dziewczyny piszą skonsultuj się z jakimś innym lekarzem, który jeszcze Cię nie badał.

Jakoś nie podejrzewam ciąży u siebie, a testuję 11.02 dopiero. 

3mam kciuki za II kreski w najbliższym cyklu