|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Niepozorna, dodałam Cię do obserwowanych na insta!
|
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Ale młody ma towarzystwo na lampach! 3 dzieci z nim leży jeszcze od dziś, a to ponad pół oddziału!
|
|
|
|
#1053 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak wy się tak ze wszystkim ogarniacie? Dzieci, dom, spacery i wizaz?
Ja nie mogę się kompletnie zorganizować. Mały ciągle na cycku, jak zaśnie na godzine to święto w domu. A ja dosłownie nie wiem co ze sobą robić, czy jeść, sprzątać, czy może iść spać. O wizazu to już w ogóle nie ma mowy :/ Masakra!
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Bigcoffee - dzięki Bogu istnieje lte/WiFi i aplikacja ma telefon
|
|
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem tak zmęczona że zamiast iść spać to piszę tu z rozpaczy.Btw właśnie wzięłam prysznic yay. A młody był na werandowaniu z tatą. 10 min słoneczka. Teraz skończę karmić i jakiś obiad może.... |
|
|
|
|
#1056 |
|
Zadomowienie
|
Bigcoffe u mnie wizaz/czytanie podczas karmien i odciagania
|
#1057 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Bigcoffe jakby nie aplikacja na telefonie to raczej wizażu bym nie ogarnęła.
Mój śpi juz 2 godziny. Ogarnęła jego za małe ubranka bo już mi z 56 wyrósł. Jeszcze z 3 body zostały z tego rozmiaru, ugotowany obiad, odkurzone, wzięłam prysznic i wyprostowalam włosy, umalowalam i zrobiliśmy kilka rodzinnych zdjęć ze spiochem. Teraz już powoli zaczyna się kręcić. Ze spaceru dziś nici bo pada. ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Ja myślę,że Magdusiaa urodziła, a wy? |
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też tak uważam
Kinga za ogarnięcie!
|
|
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mysmy dzisiaj 1,5h na dworze byli
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
Magda niedziela, mąż w domu
|
|
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa... To dlatego!
|
|
|
|
#1063 |
|
Wtajemniczenie
|
My po spacerku 1.5 j ale wiatr się rozhulal teraz straszny
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spacery - staram się codziennie jechać na spacer, chyba że leje Dom - ogarniam na bieżąco, dużo robię jak mąż wraca z pracy ![]() Ostatnio mały rano ciągle wyje, więc np. w piątek ubrałam się dopiero o 14:30, a na spacer pojechaliśmy dopiero o 15:30, no cóż,życie ![]() Dzisiaj mąż w domu, wiec o 12 byla cala chata ogarnieta,ja umalowana, umyta, ubrana, salatka gotowa, ciasto w piekarniku, no bajka Ale TŻ w domu, wiec jak maly wyje, to on go nosi, przytula, a ja sobie mogę robić, a tak to jak jesteśmy sami, no to mlody wyje,ja noszę = nic nie mogę zrobić.
|
|
|
|
|
#1065 |
|
Zadomowienie
|
Nebula ja ostatnio jak robiłam to mi kazali pol roku odczekać od porodu jesli karmie... Teraz tez czekam zeby brwi poprawić...
BABY Hahaha- moj 6 latek wlasnie opanował samodzielne wycieranie... Tak ze ten... Yyy moze byc marnie Hahahahaha Robi sie nam chyba ciemieniucha:/ Młoda wyrasta z rozm 50- szukam 56 w pudłach i szukam... I nic... Nie ma... Nie oddali mi 56 i 62 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Ale kto nie oddal?
|
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Ruda super artykuł!
Jerzyczka ja już Ciebie też Widzę, że pałamy wspólną miłością do MAC'a i ogólnie kosmetyków No i lakierów do paznokci No i zakupów ![]() Bigcoffee ja wizaż podczas karmienia ogarniam albo w aucie jak gdzieś jedziemy ![]() Teraz w końcu wracamy z TŻ do Warszawy Już nie mogę się doczekać jutra jak wyciągniemy naszego wypasionego mercedesa i wyruszymy z Małym na spacer Już mi się chce pospacerować wśród ludzi, a nie po podwórku czy po wsi. Super było tak na świeżym, czystym powietrzu ale już czułam, że dziczeję
|
|
|
|
#1068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jednak pierwszy był prysznic bo chciałam żeby mi już włosy przed spacerem schly
![]() Cytat:
do kompa siadam zazwyczaj raz dziennie wieczorem, chyba że mi Mały wyjątkowo dużo śpi w dzień i wyrobie się z innymi rzeczami Cytat:
za ogarnięcie, ja też już większość rzeczy na 56 odkladam... Masakra jak te dzieciaczki rosną ![]() Ja też myślę że Magda urodziła i nie ma czasu zameldować My już po spacerze. Część spaceru szliśmy wszyscy razem a później TŻ zabrał Mlodego a ja poleciała do CH do apteki, Pepco i Rossmana Teraz TŻ robi obiad a my cycamy
|
||
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
Boziu, taka dobra sałatka, że zjadłam pół miski
![]() I brownie jaglane też super wyszlo
|
|
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak robisz brownie?
|
|
|
|
|
#1071 |
|
Zadomowienie
|
Po chłopcach pożyczyłam koleżance... No i większe tylko sa... Małe wsiąkły
Inna koleżanka mi pożyczyła po córce ale tam sa ciuszki głownie po roku... Ja tez głownie na tel... Na kompie tylko jak starszaki w przedszkolu... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia się wyrwala na zakupy
Dotka za.to że wyszło wszystko! A mój ssak jadł poltorej godziny, poszedł na pół godziny pod lampy. I słyszę że chyba płacze no to poczlapalam tam i faktycznie marudzil, a obok w drugim plakal inny chłopczyk. I znowu go dostałam na godzinę do cyca W ogóle wkurzają mnie te położne tam bo nie siedzą przy kamerach i nie patrzą. Ja rozumiem że nie da się cały czas obserwować, ale przynajmniej siedzieć przy tych kamerach i co chwile.rzucać okiem. A nie polezie taka na drugi koniec korytarza a ja chodzę i ją szukam żeby mi małego wyciągnęła, bo ona nie słyszy, że płacze. Ja wiem, że może jestem przewrazliwiona i że jak popłacze to mu nic nie będzie, ale on wtedy się wierci i ta opaskę sobie ściąga.. I wczoraj weszłam do tego pokoju i leżał i patrzył w to światło bez opaski! A położnej oczywiście nie ma Pomarudzilam sobie. Lepiej mi
|
|
|
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziel się przepisami
|
|
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
Brownie jaglane? Dawaj przepis
![]() U mnie wielki najazd tesciow, z bratem tz i prababcią... Wku.wiona jestem maksymalnie, bo siedziałam w salonie i karmilam jak mi wszyscy wparowali...i te durne komentarze: ssie czy śpi? A co wam tak dobrze miało być, ile to ja się wózek z tobą nabujalem.... popatrz w obiektyw! O jak ślicznie ziewa... masakra!!!!
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2016-02-07 o 16:34 |
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi to kiedy nas na kiełbaski zapraszasz
![]() Ja tez wizsz najczesciej z aplikacji podczas karmienia zwłaszcza że mi sie obecnie ksiazki pokonczyly i nie mam co czytac musze sie w koncu do biblioteki wyrwaćDotka co to za salatka? zostaw cos dla kolezanki ![]() Ruda My wlasnie wrocilismy z godzinnego spaceru momentami tak wialo ze ciezko bylo wozek utrzymac ale fajna traska i TZ pokazywal Mlodemu podstawowke do której bedzie chodzic ![]() w ogole słuchajcie jaka mila rzecz nas spotkala - zaglądam do skrzynki a tam kartka z gratulacjami z okazji narodzin Mlodego podpisana przez sasiadow z dolu! Znamy sie tylko tak na dzień dobry i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona! Pomyslalam zeby jutro upiec jakies babeczki i podejsc im podziekowac jak myslicie? ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
Usmażyłam drożdżowe racuchy. Taaaaak mi się chciało. Zjadłam dwa i stoi cały talerz, któraś chce?
![]() Zachustowalismy się pierwszy raz. Na 2 min. Nawet nieźle, tylko nóżki muszę mocniej zagiąć pod brzuszek (na żabkę). Ale było fajnie |
|
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
A moje dziecko jak nie moje dziecko zamiast spać to się wierci pod lampami. Znowu przyjedzie na pół godziny i pojedzie na godzinę
|
|
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
Karen, a bardzo wył w nocy? To wiadomo skąd u sąsiadów taki gest ;-)
|
#1079 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Współczuję!! Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda wyje i to ostro jak się mu pieluche zmienia ale oni maja psa co szczeka jak potepiony wiec rachunki wyrównane
![]() Kasia znalazlam mega szybki i prosty przepis na babeczki a zreszta o ile Mlody nie zawisnie na cycu na kilka godzin to sprzedam go TZ owi ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.

za ogarnięcie!