|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Rzucaj przepis
|
|
|
|
#1082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do babeczek fajna sprawa
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
||
|
|
|
#1083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To piąteczka Siostro!
|
|
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
No i się poku.wiałam z teściem, bo jego ciezki dowcip i moja poporodowa burza hormonów plus stres związany z opieką nad dzieckiem to była mieszanka wybuchowa... bo mi wyjechał z tekstem, że wreszcie mamy co robić. Bo wiecie, prowadzenie domu plus praca zawodowa plus hobby czy sport to dla niego gow.no warte, jeśli nie masz dziecka... dziękuję bardzo za takie ocenianie mojego poprzedniego stylu życia.
|
#1086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
Co myślicie o kartach czuczu dla małego?
zamawiać? Koszt nie jest duży a wydaje się być ciekawe.
|
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Oj już o tekstach znajomych to nie wspomnę... ale to co innego jak kolega tak mówi, i możesz po prostu ograniczyć kontaktu, a co innego jak teść dosrywa, uważając się za mega dowcipnego :-(
|
#1089 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super, zazdroszczęja mam nadzieje ze sie w tym roku ogrodzenia dorobimy i jakos w koło domu sie ogarnie to błoto:/ wybieram się do kościoła dziś, pierwszy raz po porodzie, mam nadzieje ze nie bedzie chciała jesc jak mnie nie bedzie
|
||
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Przepis niewyprobowany ale wyglada fajnie
http://inspiracjemamy.blogspot.com/2...-w-20.html?m=1Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepsze były pytania kiedy drugie jeszcze w ciąży
|
|
|
|
#1092 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też mysle ze urodziła Moja kruszyna jest taka mala ze wszystko 56 spada z niej,ale to dobrze dluzej pochodzimy bez wydawania kasy hahaha Cytat:
suuuper,Zazdroszcze! My moze na urodziny meza jakiegos grilla zrobimy ale to u tesciowej w ogrodzie :-D Cytat:
nieodpowiedzialne mega z ich strony...to rutyna tak zle dziala :-/ Cytat:
super gest z ich strony chyba ze to ironiczne mialo byc...ale Ja bym zrobila babeczki,nawet jesli ironiczne to im dopiecze taki dobry gest z waszej stronyCytat:
My sie od Godziny cycamy...dwie godziny temu sie położyłam a maz mala sie opiekowal ale mleka niestety nie ma :-D I znów caly dzien minal,sama nie wiem gdzie... ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- A,i dzisiaj ryczalam z kwadrans bo maz powiedzial ze do konca zycia zachowal sweter w ktorym byl jak sie Olivia urodziła....takie to piekne bylo ze lzy same mi lecialy
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||||||
|
|
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo teksty w stylu, że dopiero teraz życie poznamy itd. mojakaren super gest z ich strony Też jestem ciekawa co u magdusi ![]() My dziś spacerowo odpoczynkowo, o ile można przy tej małej terrorystce odpoczywać A godzine temu walnęła nam takie kupsko, że zaliczyła kąpiel wcześniej za kare
|
|
|
|
|
#1094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren ale milo! Ja bym upiekla
![]() Nebula - za proste plecki ma maluch brak tzw 'dupowpadki' ![]() Przepisy wrzuce jak na kompie bede ![]() My zaliczylismy 4km spacer, mlody teraz pojadl i sie przytulamy tz pojechal mi auto umyc ![]() W ogole to sie tz smial ze chodze tak szybko ze nir nadaza Promk w biedrze faktycznie na pampki wieksze. My kupilismy juz dwojki. 29,99 za 78 sztuk wiec chyba spoko. Nie wiem po ile sa np Pampersy ![]() Hariett a jak stosujesz kieszonki no to caly otulacz do prabia co siku, nie? Bo to do srodka ten wklad dajesz, tak? I ile masz tych kieszonek? Na noc tez wielo stosujesz? My do OSow jeszcze za mali -chude nozki robia swoje.. |
|
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe Dotka to u nas odwrotnie dzis to ja musialam na spacerze biegac za Tż
![]() A Ty fajnie jak szybko chodzisz to trening masz od razu ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
A co do dziecka itp to mnie niemilosiernie wkurzalo jak bylismy np u szwagierki albo tesciow i np niedziela, my sie zbieramy i oczywiscie:
- a co, dzieci wam przeciez nie placza w domu - a coz wy macie do roboty? Faktycznie ciezko pojac ze jak sie wstaje przed 5:00to czlowiek chce sie wczesnie polozyc, chce ogarnac troche chate, przygotowac sobie wstepnie sniadanie i reszte posilkow (zwlaszcza ze zawsze bierzemy poza kanapkami jakas salatke albo paste jajeczna czy jajka czy cos). Nie no, to najlepuej do 22 siedziec bo coz mam do roboty skoro nie mam dzieci. Fajnie, ciesze sie ze mamy dziecko ale nie uwazam ze jak ktos nie ma dzieci to nic nie ma do roboty, bo same czynnosci domowo-sprzataniowe troche zajmuja. Do tego praca, hobby, sport no i zwyczajny odpoczynek. |
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z wózkiem też chodzę szybko, a mój mąż ma tempo emetyckie
|
#1099 |
|
Zadomowienie
|
Magda mi sie bardziej podoba idea czarno białej książeczki składanej s harmonijkę- musze zamówić
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren no wlasnie staram sie zwawo chodzic i tak codziennie te 4km bo 15kg do zrzucenia czeka. Ale musze ogarnac z tztem temat silki. Tylko ciezko zaplanowac zeby on np te trzy dni w tygodniu byl w domu o konkretnej porze. Bo jak jedzie do klientow do Sacza czy Tarnowa no to nie przewidzi o ktorej wroci i czasem jest normalnie czyli 16:30 a czasem i o 18. No a ja bym musiala wiedziec kiedy bedzie zeby dzien rozplanowac i jedzenie malego. Wtedy bym go nakarmila np o 16, o 16:45 powiedzmy wychodze. Dojazd 20 minut w obie strony. Na silce godzina plus pryszbnic no to bym wrocila ok 18:20 i akurat mlody zaraz by znow jadl.
---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Ej ale normalnie jak widze babki z wozkiem to tak powolutku chodza. A ja lece jakby mnie ktos gonil, nie wiem o co chodzi Czarno biala harmonijke polecam - my mamy
|
|
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka o dzięki! Wiem że Olka lubiła kartami się bawić więc na pewno to nie byłaby zabawka na chwilę
zobaczymy..Zła jestem na tz. Kurde ja rozumiem pępkowe i to że nieźle popil. Ale ma tak super kolegów że nie ma jak się wydostać z tamtej wioski. Nagle nie ma dwóch ludzi trzeźwych z prawem jazdy! A do picia to tabuny się garnely. To już pal sześć, dobra niech zostanie tam już mi różnicy nie robi. Ale dzwoni i ględzi przez telefon, że przeprasza, że się opił itp i za chwilę pyta się jak tam i trzeba mu milion razy coś tłumaczyć i powtarzać, bo on nie łapie za pierwszym razem. Boże jak ja czegoś takiego nie cierpię A z drugiej strony płakać mi się chce, bo chciałabym się przytulić, a jego nie ma cały dzień. Dobrze, że mam koleżankę ta z którą leżałam na przedporodowej to mam do kogo usta otworzyć. ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Ja teraz chodzę powoli po korytarzu bo jak szybciej to mnie rana piecze.. Ale mam nadzieję że nie będę się wlekla z wózkiem, bo pasuje zrzucić zbędny balast Myślałam zacząć robić sobie ćwiczenia na posladki mel B. Pomachanie nogami raczej nie powinno zaszkodzić nie? ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- A i co mnie wkurzylo dziś najbardziej? Jego tekst " no mam wolne to sobie pobalowalem ten ostatni raz " |
|
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chciałam Wam napisać że mimi że się nie udzielam jakoś szczególnie to czytam Was na bieżąco, mój dziecior jest nieodkładalny, właśnie leżę z nią w łóżku - niby śpi ale spróbuj ja zostawić to za 15 minut ryk
Cytat:
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
Magda z jakimis cwiczeniami to do konca pologu poczekaj
A wieksze cwiczenia co najmniej 3 m-ce |
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Viki to ci się trafił egzemplarz ciekawy
|
|
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
Viki ja na razie na silce chce ostroznie - samo cardio - bieznia (marsz na razie), orbitrek i rowerek. Podnosic sie na razie boje.
|
|
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
Magda wspolczuje wiadomo ze chlop pepkowego nie odpusci ale nie ma nic gorszego niz samotnosc w szpitalu :/ mi czas szybko lecial bo właśnie polowe dnia ktos u mnie siedział - Tż, siostra, rodzice
Co do ćwiczeń ja planuje zaczac po wizycie u gina ale bardzo spokojnie. To sie tak wydaje ze jest super fajnie i power czlowiek ma ale jak po zwyklym spacerze mi nogi do tylka wchodza to widze ze nad forma dopiero trzeba mocno popracować Dotka to jak Twoj Tż jedzie do Sacza to Ty z Witkiem z nim i zapraszamy na herbatę ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorowa pora
![]() Nasza nocka byla slaba... Wczoraj mlody caly dzien w sumie przespal i o 23 sie rozbudzil.... To sie matka mna zajmuj :/ o 4:30 maz go wzial, a ja odespalam troche. Nie plakal ale kwekal, piszczal i robil wszystko byle nie spac. Dzis tez juz w sumie dlugo spi, zreszta spacer z dziadkiem go dosc zmeczyl wiec zaraz kapiel i bedziemy sie bawic, dupke i pepek wietrzyc to moze noc minie spokojnie Na zlocie rodzinnym by tez moj kuzyn z zona i 2letnia corka, fajna ta mala glaskala Franka paluszkiem po nozce i mega sie cieszyla a moj mlody na wszystko moal wywalone i spal ![]() Magdusia, odmelduj sie ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
było nas więcej z kiepska nocą (u mnie standardowo z dniem tez kapa) pozostaje mieć nadzieje ze dziś będzie lepiej. Wogole jadę jutro na słuch i bioderka mam nadzieje ze zanim wyjadę dojdzie szumis. Jakie tam są baterie w tym Whisbear?? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Madzia a tz Nie fajnie się zachował... ciekawe co oni zrobi jak my ruszymy w melanz ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1109 |
|
Zadomowienie
|
ja wlasnie tez planuje takie marsze z wózkiem, a jak sie ciut cieplej zrobi to marsz z kijkami i dzieć w chuście... Podobno taki marsz szybki z wózkiem niewiele mniej kalorii spała niż trucht. Musze to jakoś rano ogarnąć puki dzieci w szkole... Bo z nimi to juz tylko pooowolny spacer...
Magda- w sumie lepiej ze pepkowe teraz robi niż potem jak bys juz w domu była... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
Taaaa, zanim my w melanz ruszymy...
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

Widzę, że pałamy wspólną miłością do MAC'a i ogólnie kosmetyków 

super, zazdroszczę

Albo teksty w stylu, że dopiero teraz życie poznamy itd. 
21.06.2014r.