![]() |
#151 |
Przyczajenie
|
Dot.: Październikowe mamusie 2016 :)
Myślę że tygodnie odczytuje się te które minęły, a nie ktore dopiero będza. Nawet jak ginekolog robi usg to na zdjęciu jest napisane 5 tygodni i 4 dni
---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Dziewczyny najważniejsze są pierwsze 3 mieście ciąży! Co jeść żeby dziecko miało wystarczające składniki do prawidłowego rozwoju? |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Przyczajenie
|
Chyba tak, bo skonczylas 5 tydzien a rozpoczelas 6. Ja sie wszystkiego dowiem we wtorek na wizycie. Troche sie boje czy jest wszystko dobrze, bo mam tarczyce...
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Przyczajenie
|
Nie martw się,to nie musi oznaczać że będzie działo się coś złego,moja koleżanka też miała problem z tarczyca,lekarze starszyli że może mieć problem z zajściem w ciążę. Obecnie jest w 7 miesiącu ciąży i wszystko jest w porządku,dzidziuś zdrowy, tylko przez całą ciążę chodziła prywatnie do endokrynologa
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Z tygodniami ciąży jest tak, ze np. 5t4d, to 6 tydzień - to logiczne, bo oznacza, ze minęło 5 pełnych tygodni i już połowa 6, czyli tydzień jest 6.
Można również powiedzieć, ze jest to skończony 5 tydzien. Czyli prawidlowo mowimy szósty tydzień lub skończony piąty tydzien ![]() Jednak z tego co od dawna obserwuje, to najczęściej mówi się szósty tydzień. Jest to jak nabardziej logiczne, inaczej ciąża musiałaby zawierać też tydzień zerowy ![]() U nas na wrześniowkach chyba póki co wszyscy lekarze tak właśnie to liczą ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
#155 |
Przyczajenie
|
Ja z zajsciem w ciaze nie mialam wiekszych problemow. Podobno gorzej utrzymac. Zobaczymy co czas pokaze. Chodze do endokrynologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Zadomowienie
|
No proszę dziewczyny, nie było mnie tu dwa dni a tu tyle nowych świeżych mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Rozeznanie
|
witajcie Mamuśki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mogę w ogóle spac;-/ przeziębienie minęło! Pokonalam je w dwa dni :-D za to mam cały czas refluks. Nic mi nie smakuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Erudycja
|
Mnie chyba zaczynają łapać nie tylne mdłości co takie uczucie dziwne...
#160 |
Raczkowanie
|
Nie było mnie tu tylko chwilę, a grono tak się powiększyło ;-)
Witajcie Mamuśki ![]() U mnie pojawiło się parcie na śledzie i ogórki kiszone, trochę tak stereotypowo ![]() Odliczam godziny do środowej wizyty u gin. Jak się czujecie? Łykacie już kwas foliowy lub inne witaminki? |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
Ja cały czas jadę na kwasie folkowym, wit. D, omega i magnezie.
Najgorsze, że się martwie i martwie. |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Przyczajenie
|
Martulcia87 Witaj
![]() Wg. OM mój termin wypada 13 października, także razem się bedziemy stresować :P NelkaHelka Ja łykam na razie tylko kwas foliowy , ale w czwartek mam wizytę z usg, więc mam nadzieję, że zostaną mi polecone jakieś dodatkowe suplementy ![]() Macie już jakieś przeczucia odnośnie płci? Mój mąż stawia na chłopaka, ale ja jakoś podświadomie wypowiadam się o maleństwie w żeńskiej formie, także zobaczymy czyja intuicja ma rację ![]()
#163 |
Erudycja
|
Mi lekarz polecał mama dha albo prenatal ale cenowo najlepiej wchodzi vitaminer prenatal, za ok 22zl witaminy na 2 miesiące.
Ja kwas foliowy biorę od maja zeszłego roku, bo zaczęliśmy się starać pod koniec lipca Ja mam przeczucie że będzie chłopiec, mąż też chociaż chciałby mieć dziewczynkę ![]()
Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2016-02-07 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Przyczajenie
|
Najważniejsze żeby zdrowe było,tyle się teraz słyszy o tych chorobach i jeszcze ten wirus zika. Ja latem popołudniem chyba w ogóle nie będę wychodzić na dwór,strach tych komarów
|
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
Witajcie, chętnie dołączę
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zadomowienie
|
chwilę mnie nie było, a tu tyle nowych mamusiek... Fajnie, witajcie
![]() ja też jak narazie biorę tylko kwas foliowy, bo moja gin nie jest za jakąś super suplementacją, uważa że kwas foliowy w zupełności narazie wystarczy. podobnie jak Wy mam jakąś schizę że coś będzie nie tak... co idę do toalety to sprawdzam czy czasem na wkładce nie ma jakiś śladów plamienia czy czegoś ![]() ![]() ![]() ![]() Ana powiedzieliśmy rodzicom i teściom wczoraj... Wszyscy się cieszyli i mówili że super, że będzie mała różnica wieku i wogóle... Tak więc super nowina dla wszystkich ![]()
#168 |
Zadomowienie
|
Czesc wszytkim mamusiom z pazdziernika! Zaczal sie u nas ruch w interesie!!!
![]() ![]() ![]() http://www.papilot.pl/ciaza/22661/Na...-na-swiat.html Z waszych postow wynika ze mam skonczony 5ty tydzien i czuje sie calkiem dobrze oprocz takich dziwnch kluc w dole brzucha (tak jakbym miala dostac okres). Jem wszystko z apetytem.. Jedna z was tutaj zapytala co powinno sie jesc do dobrego rozwoju dzidziusia. Ja posilkuje sie internetem ale tak w skrocie: najmniej przetworzonych i sztucznych pokarmow. warzywa o zielonych lisciach np. szpinak. Tluste ryby. jesli chodzi o kurczaki to sa sprzeczne informacje: bo niektorzy pisza ze powinno sie jesc a inne zrodla podaja ze teraz te kurczaki sa faszerowane roznymi swinstwami zatem raczej omijac. Jablka zapobiegaja astmie w dziecka... jesli mi sie cos wiecej przypomni to napisze. Osobiscie nie mam zadnych dziwnych zachcianek np. ogorki kiszone czy tp. Nie wiem dlaczego ale tak na 100% jeszcze boje sie cieszyc.. ze za wszesnie i moze sie wiele zdarzyc.. uff |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Erudycja
|
U mnie najmniej zadowolona jest kierowniczka
![]()
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że moi rodzice bardzo by przeżyli, gdyby coś się nie udało, a i mnie byłoby trudno się każdemu "tłumaczyć". Czyli nie tylko ja mam takie klucie jak na okres :-D ufffffffffffffff |
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Erudycja
|
No sorry ale dla szefostwa często nigdy nie ma dobrego czasu na ciążę pracownicy. A przecież nie będziemy czekać w nieskończoność, ja skończę niedługo 25 lat, będę dwa lata po ślubie, czas najwyższy. Tutaj też pracuje już dwa lata więc nie zaszłam w ciążę zaraz po podpisaniu umowy... Muszą to jakoś przeżyć, nie ja pierwsza i nie ostatnia
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Straszne :-P
---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
Dziewczyny, nie ma dobrego czasu. Ja tak czekalam i czekalam, bo zawsze było coś. Teraz mam 30 lat i dopiero staram się o pierwsze dziecko. Przyznam Wam, że dla mnie to ogromny stres. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Erudycja
|
No dokładnie, ja się przejmowalam do czwartku, teraz uważam że dziecko jest ważniejsze
#176 |
Przyczajenie
|
Ja już powiedziałam szefowi i mam to z głowy,bo tak to jeszcze bardziej bym się denerwowala,a tak już jestem po. Myślę że nie ma na co czekać ,pomimo że jest jeszcze wcześnie, nie daj Boże jakby coś się stało to i tak bym musiała wytłumaczyć dlaczego chce wolne lub chorobowe☺
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Erudycja
|
Ja wole już nie myśleć że coś się stanie, jedyne co się może stać to super ciąża i łatwy poród, to przyjmuje do wiadomości bez problemu
![]()
#178 |
Przyczajenie
|
Ja tez mam bole jak na okres. Ciagle chce mi sie spac. A odnosnie plci to maz chcialby dziewczynke, a mnie jest obojetne zeby bylo tylko zdrowe. Czy zaczynacie juz cos kupowac dla malenstwa ?? Ja juz nie moge sie doczekac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Zadomowienie
|
Ja sie czuje super. W ogóle nie czuje zebym była w ciąży, a przy pierwszym dziecku na tym etapie już wymiotowałam, itd.
Na zakupy, wydaje mi się, jeszcze zdecydowanie za wcześnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała tak jak Wy- zdrowe
![]() O zakupach to ja w ogóle nie myślę. Przyjdzie na to czas później. ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Też muszę to afirmować. Choć mam takie wewnętrzne przeczucie, że jest wszystko dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.