Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-07, 18:37   #1681
kiara92
Rozeznanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ja też raz częściej czuje ruchy, raz wogole, mam nadzieje, że to początek i dlatego tak jest. Czy jak lezycie w lozku i obracacie się z jednego boku na drugi to czujecie dyskomfort. Ja mam problem jak się obracam i mam wrażenie że mnie coś tam uciska i bili ��
Też odczuwam dyskomfort/ból, gdy chcę się przekręcić na łóżku i przy wstawaniu.

Z tymi rozmiarami to faktycznie tak jest, że nie są sobie równe. Ja właśnie wczoraj i dzisiaj układałam rzeczy dla maluszka w komodzie rozmiary 62 i 68 i niektóre 68 były takie same jak 62. W ogóle to okazało się, że tyle tego mam, że same te najmniejsze rozmiary nie zmieściły mi się w komodzie Jeszcze jedno wielkie pudło ubranek stoi nierozpakowane i nie wiem, gdzie to wsadzić, bo pasowałoby, żeby były razem z resztą, pod ręką. Mąż śmieje się, że nasze dziecko niedługo dorówna w liczbie ubrań mamusi, a wydawało mu się to niemożliwe
A teraz siedzę na allegro i wybieram prześcieradełka do łóżeczka i kompletnie nie mogę się zdecydować. Coś czuję, że będzie ze mnie matka-wariatka

Edytowane przez kiara92
Czas edycji: 2016-02-07 o 18:38
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 18:40   #1682
olinka012
Zadomowienie

Ja mam narazie 2kartony najmniejszych po Oli neutralne kolory a jeszcze od znajomych takze multum yyyyy no wypada chociaż kupic z 2 body no to kupie
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 18:51   #1683
ewka555
Zakorzenienie

Zebrah, dokladnie. Ja tez kaftaniki podwijalam. I fajne sa spodenki typu z lidla- na szerokim ściągaczu w pasie, który najpierw mozna podwinac i sa na malucha, a jak się odwinie to i na dluzej starczy 😁
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 19:05   #1684
australia87
Zakorzenienie

Dziewczyny, odnośnie ruchów dzidzi, to dziś na wykładzie z pedagogiki specjalnej usłyszałam, że wcześniejsze i intensywne ruchy , tj. od 3-4 miesiąca ciąży mogą (choć nie muszą) zwiastować ADHD dziecka Więc ja się ucieszyłam, że swoje dziecko poczułam dużo później
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 19:20   #1685
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Też odczuwam dyskomfort/ból, gdy chcę się przekręcić na łóżku i przy wstawaniu.

Z tymi rozmiarami to faktycznie tak jest, że nie są sobie równe. Ja właśnie wczoraj i dzisiaj układałam rzeczy dla maluszka w komodzie rozmiary 62 i 68 i niektóre 68 były takie same jak 62. W ogóle to okazało się, że tyle tego mam, że same te najmniejsze rozmiary nie zmieściły mi się w komodzie Jeszcze jedno wielkie pudło ubranek stoi nierozpakowane i nie wiem, gdzie to wsadzić, bo pasowałoby, żeby były razem z resztą, pod ręką. Mąż śmieje się, że nasze dziecko niedługo dorówna w liczbie ubrań mamusi, a wydawało mu się to niemożliwe
A teraz siedzę na allegro i wybieram prześcieradełka do łóżeczka i kompletnie nie mogę się zdecydować. Coś czuję, że będzie ze mnie matka-wariatka
Polecam prześcieradełka jersey, bawełna albo z flaneli (choć na lato flanela nie jest dobrym pomysłem). Nie kupuj prześcieradeł z froty- u mnie wszystkie się pokudłaciły bardzo szybko, powycierały i teraz kupiłam Rafciowi z jersey'u -takie rozciągliwe z gumą. Zostaną dla dzidzi (Rafek dostanie dorosłą jedynkę niedługo).

EWKA- też super patent
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 19:23   #1686
olinka012
Zadomowienie

No te lidlowskie spodenki sa świetne
Stary 2016-02-07, 19:33   #1687
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Polecam prześcieradełka jersey, bawełna albo z flaneli (choć na lato flanela nie jest dobrym pomysłem). Nie kupuj prześcieradeł z froty- u mnie wszystkie się pokudłaciły bardzo szybko, powycierały i teraz kupiłam Rafciowi z jersey'u -takie rozciągliwe z gumą. Zostaną dla dzidzi (Rafek dostanie dorosłą jedynkę niedługo).
Dziękuję za radę Myślałam właśnie o bawełnianych, chyba u tego sprzedawcy kupię http://allegro.pl/przescieradlo-bawe...676880615.html
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 19:41   #1688
soffinka
Zadomowienie

Witam się w końcówce weekendu..
dziś miałam pauze w nocy tj. nie spałam od 3 do 5 ;/ miałam zamiar was nadrobic ale jak zobaczylam ile czytania mnie czeka to odpuscilam ;p
Dopiero teraz nadrobiłam
Jesli chodzi o pomoc po porodzie. ogolnie bardzo bym chciiala byc samodzielna tzn z tżtem stanac na wysokosci adania Rodzice na etacie ;p
Ale.. klucze do naszego nowego eM dotsaniemy pewnie w kwietniu i nie wiem czy zdazymy z wykonczeniowka... a nie bede noworodka ciagnela w remonty. I tym sposobem oswajam sie z mysla ze bede musiala przekoczowac u mamy0 moze byc rooznie bo ona lubi dawac zlote rady ;p
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 20:00   #1689
ewka555
Zakorzenienie

Soffinka taki krótki okres wytrzymasz ! Ja urodziłam w styczniu a koniec kwietnia wprowadziliśmy się do nowego mieszkania bo klucze odebraliśmy w lutym. Będziesz zyla mysla, ze zaraz przeprowadzka

Wiecie co, ja mam zwykle białe przescieradla z Ikei na gumce i sa spoko. Mam tez z froty, ale rzeczywiście. Kudlaca sie..
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 20:09   #1690
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
W ogóle to okazało się, że tyle tego mam, że same te najmniejsze rozmiary nie zmieściły mi się w komodzie
to strasznie dużo tego masz, na blogach/stronach int. piszą żeby każdego rodzaju ubranka kupić 5-6 szt, myślałam, ze to wystarczy!
w ogóle to zazdroszczę takich zakupów, mój TŻ często twierdzi że to jeszcze na wszystko za wczesnie i te parę ubranek to musiałam mu długo tłumaczyc, że kupuje bo teraz jest połowę taniej bo wyprzedaże, a w maju wszystko będzie drogie!
tak samo wozek, łóżeczko, musze go namawiać, że marzec to odpowiedni czas na takie rzeczy a on sie upiera że za wcześnie. ostatecznie stanęło na tym, że w marcu zaczynamy intensywnie szukać i ogladac a kupimy w kwietniu
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 20:15   #1691
Asiek121
Zakorzenienie

Jutro chyba zadzwonie rano do lekarza jak dzisiaj nic nie poczuje
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 20:18   #1692
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość

Spokojnie napewno wszystko ok
Jak sie dzis położysz to wczuć sie dobrze napewno dzidzia sie odezwie
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 20:18   #1693
kaska87
Zakorzenienie

my dzisiaj danie spędziliśmy dzień, jutro do pracy trzeba wstać

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 20:21   #1694
haneczkab92
Ania

Misia- najważniejsze, żeby z maluszkiem było ok i gratuluję kolejnej marcówki!
Madzia- dobrze, że już lepiej się czujesz to najważniejsze
Asiek- też tak mam, mi lekarz powiedział, że wszystko jest w porządku, więc w razie w mam wziąć nospe, a jeśli to się będzie powtarzać często to do lekarza. Ale boli cały czas?
Chudziaszek- gratuluje 21 tygodnia i nie przejmuj się kilogramami ciesz się ciążą
Motylek- ja mam w ogóle problem,żeby się przekręcić na bok.. niestety, przez moje mrowienie w pachwinach spać mogę tylko na plecach..;/ ale jak próbuje, to oj...ciężko czasami jest- nie chce myśleć co będzie dalej..
A nieraz jak mnie coś zakłuje w boku to masakra;/
Kanwa- ile kilometrów????!!
Australia- czego to już nie wymyślą(ADHD-wczesne ruchy).

Dziewczyny, nie martwcie się brakiem ruchów. Moja też jak kopnęła pierwszy raz, to później był chyba tydzień spokoju. Ale za to od przedwczoraj się jakoś kopie bardzo często, a od wczoraj upodobała sobie mój pęcherz

Ja wróciłam właśnie od mamy, i powiem Wam, że jestem wykończona... a nie chodziłam długo, bo wiatr wiał okropnie. Ale dwugodzinna jazda w jedną stronę naprawdę mnie wykończyła.
Więc robię sobie herbatkę i odpoczywam-a zapomniałam, oczywiście herbatkę z kolacją bo cały dzień jestem dziś głodna

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 20:32   #1695
Asiek121
Zakorzenienie

wzielam no spe i juz nie boli ale ten brak ruchow, eh sama sobie juz wkrecam, pewnie spi wcisnieta w kregoslup :-P
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 20:32   #1696
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Misia- najważniejsze, żeby z maluszkiem było ok i gratuluję kolejnej marcówki!
Madzia- dobrze, że już lepiej się czujesz to najważniejsze
Asiek- też tak mam, mi lekarz powiedział, że wszystko jest w porządku, więc w razie w mam wziąć nospe, a jeśli to się będzie powtarzać często to do lekarza. Ale boli cały czas?
Chudziaszek- gratuluje 21 tygodnia i nie przejmuj się kilogramami ciesz się ciążą
Motylek- ja mam w ogóle problem,żeby się przekręcić na bok.. niestety, przez moje mrowienie w pachwinach spać mogę tylko na plecach..;/ ale jak próbuje, to oj...ciężko czasami jest- nie chce myśleć co będzie dalej..
A nieraz jak mnie coś zakłuje w boku to masakra;/
Kanwa- ile kilometrów????!!
Australia- czego to już nie wymyślą(ADHD-wczesne ruchy).

Dziewczyny, nie martwcie się brakiem ruchów. Moja też jak kopnęła pierwszy raz, to później był chyba tydzień spokoju. Ale za to od przedwczoraj się jakoś kopie bardzo często, a od wczoraj upodobała sobie mój pęcherz

Ja wróciłam właśnie od mamy, i powiem Wam, że jestem wykończona... a nie chodziłam długo, bo wiatr wiał okropnie. Ale dwugodzinna jazda w jedną stronę naprawdę mnie wykończyła.
Więc robię sobie herbatkę i odpoczywam-a zapomniałam, oczywiście herbatkę z kolacją bo cały dzień jestem dziś głodna
15 hehe u nas to normalka
Mam suczkę JRT i potrzebuje ruchu także spacerów z dzieckiem się nie obawiam dlugich:P

Odpocznij odpocznij.Ja dziś już zjadłam 9 gołąbków

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, odnośnie ruchów dzidzi, to dziś na wykładzie z pedagogiki specjalnej usłyszałam, że wcześniejsze i intensywne ruchy , tj. od 3-4 miesiąca ciąży mogą (choć nie muszą) zwiastować ADHD dziecka Więc ja się ucieszyłam, że swoje dziecko poczułam dużo później

hehe to chyba raczej nie jest zbadane przez naukowców

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość

Nie martw się .Moje dziecko też ostatnio spokojne.
Połóż się , odpocznij i zjedz coś słodkiego.Ruchy na tym etapie nie muszą być regularne
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 20:34   #1697
kaska87
Zakorzenienie

co to te ruskie nie wymyślą moje dziecko było przegrzeczne w brzuchu- nie pokrywa się to z życiem po porodzie idąc tym tropem teraz w brzuchu mam szogunka więc będzie po urodzeniu grzeczny

Stary 2016-02-07, 20:46   #1698
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
No proszę, jakie nowości. Ja już sporo artykułów na temat ADHD przeczytałam, obwiniają o to praktycznie wszystko, ale większość czynników raczej po porodzie, więc nie da się tego wyczuć jeszcze w brzuchu. No, nie licząc przekazywania ADHD w genach, kiedy może to być jedyną opcją, że dziecko jest nadpobudliwe i okazuje to już w życiu płodowym. Chociaż nie chce mi się w to wierzyć szczerze mówiąc.

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 21:12   #1699
australia87
Zakorzenienie

No wiadomo, że nie każde dziecko wierzgające w brzuchu będzie miało ADHD, tak jak i każde dziecko spokojniejsze może tego ADHD nie mieć. Specjalistką od ADHD nie jestem, ale nie powiem, zaciekawił mnie ten wątek Jedyne czego jestem pewna, to to że na ADHD składa się dużo czynników, ale kto wie, może od intensywnych kopniaków w łonie matki się zaczyna

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
co to te ruskie nie wymyślą moje dziecko było przegrzeczne w brzuchu- nie pokrywa się to z życiem po porodzie idąc tym tropem teraz w brzuchu mam szogunka więc będzie po urodzeniu grzeczny
Pisałam o ADHD, a nie o super aktywnym dziecku - warto to rozróżnić. Nie każde biegające w te i we wte dziecko = ADHD

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-02-07 o 21:17
Stary 2016-02-07, 21:19   #1700
Radena
Zadomowienie

Hej Dziewczynki,cały weekend próbowałam Was nadrobić i w końcu się udało strasznie dużo tematów poruszylyscie,nawet nie próbuje odpowiadać każdemu z osobna. W każdym razie mnie też okropnie wpienia jak się mówi do dziecka nieistniejacymi słowami.
Hym jeszcze nie myslalam,czy chciałabym żeby mnie ktoś odwiedzil w szpitalu po porodzie. Ale jak tak czytałam, to chyba faktycZnie nie jest najlepszy pomysł. Ani by to nie było komfortowe dla mnie ani dla wspollokatorek.
Asia,nie martw się,na pewno Dzidzio niedługo zacznie się ruszać:-*

A co u mnie...Otóż zaczęłam przeciekac z piersi. Nie wiem co o tym myśleć,czy to nie za wcześnie?
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 21:23   #1701
__Veronique
Wtajemniczenie

Australia, to jest temat rzeka... Ale spotkałam się też z tezą, że ADHD wcale nie ma, bo ten koleś co odkrył zespół nadpobudliwości psychoruchowej niby wymyślił tą chorobę dla kasy. Nie wgłębiałam się w to, nie wiem czy z to wierzyć czy nie.

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 21:26   #1702
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Australia, to jest temat rzeka... Ale spotkałam się też z tezą, że ADHD wcale nie ma, bo ten koleś co odkrył zespół nadpobudliwości psychoruchowej niby wymyślił tą chorobę dla kasy. Nie wgłębiałam się w to, nie wiem czy z to wierzyć czy nie.
Też to słyszałam
Stary 2016-02-07, 21:27   #1703
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
też o tym czytałam

Stary 2016-02-07, 21:29   #1704
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

JUSTYNA jesli trzymasz dziecko w domu, to faktycznie ma stycznosc tylko z polskim. Jesli wychodzisz na dwor, plac zabaw to juz dochodzi kontakt z ludzmi ktorzy poslugija sie innym jezykiem niz rodzice w domu. To moze powodowac pewne opóźnienie w rozpoczeciu mowienia nawet jesli, jak w przypadku MISZKI, duzo sie z dzieckiem rozmawia, moei do niego, czyta ksiazki. Uwazam, ze w konkretnym przypadku Maksa Miszki dziecko mowiloby duzo szybciej gdyby mieszkali w PL. Szczegolnie ze Maks jest do tego niesmialym chlopcem troche i poczatkowo ludzie mowiacy w innym jezyku go oniesmielali. Poza tym zgadzam sie ze praca z dzieckiem daje b.duzo.
RADENA nie za wczesnie pierwsza siara, gratuluje! U mnie tez od kilku dni, a w pierwszej dopiero po porodzie.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 21:32   #1705
haneczkab92
Ania

Kanwa- podziwiam
Cytat:
Ja tez uwazam ze adhd nie ma.. Ale to moje zdanie

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 21:35   #1706
australia87
Zakorzenienie

Taaa, też o tym słyszałam, że on to wymyślił, a potem przed śmiercią powiedział, że tego nie ma. Jasne, że to temat rzeka. Nie chcę się czepiać słówek, ale ADHD nie jest chorobą, a zaburzeniem (z choroby można się wyleczyć, zaburzenie towarzyszy nam przez całe życie)
Tak czy siak, życzę, żeby każda z nas nie musiała się w ten temat zagłębiać!

Idę spać, pobudka o 5 robi swoje, od tego ziewania zaraz połknę pół chałupy
Stary 2016-02-07, 21:36   #1707
zebrah
Rozeznanie

Dziewczyny ja się katuję opisami porodów z innych wątków mamusiowych. Ehh chyba za wcześnie jeszcze o tym myślę, ale zastanawiam się, czy dałabym radę SN... (jestem po 1 cesarce więc w teorii mam wybór).

Siara, już? To hormony pracują pełną parą.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 21:36   #1708
olinka012
Zadomowienie

Oglądacie CHŁOPAKI DO WZIĘCIA?
Stary 2016-02-07, 21:38   #1709
Radena
Zadomowienie

Elaine,jakoś dziwnie się z tym faktem czuję. Co do adhd to spotkałam się na moich zajęciach z chłopcem,który na pierwszy rzut oka wydawał się typowym adhd,ale pozniej okazało sie,że to jakaś łagodna forma autyzmu...
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 21:44   #1710
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Kanwa- podziwiam

Ja tez uwazam ze adhd nie ma.. Ale to moje zdanie
Plecy mnie trochę bolą bo jednak teraz mam spacery z obciążeniem w brzuchu.My z Tż kochamy
spacery długie, wycieczki do lasu albo na łąki Wtedy gadamy i gadamy a pies sobie biega.

Przyjdzie dziecko to każda prawie z nas będzie spacerować pół dnia
Warto włączyć wtedy pomoc mierzoną kilometrami w sezonie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Oglądacie CHŁOPAKI DO WZIĘCIA?
Nie mogę tego oglądać. Tragiczne to jest dla mnie. Sami faceci chorzy psychicznie z totalnego ubóstwa.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości