|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Cytat:
![]() Ja się cieszę, że się w końcu normalnie poruszam, bo wcześniej to jak paralityk z tempem emeryta
|
|
|
|
|
#1112 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to póki co nocki nie wyglądają tak źle, daje się odłożyć (ale łóżeczko jest tuż koło łóżka wiec mam ją na wyciągniecie ręki) no i cała impreza z przebieraniem i karmieniem zajmuje z 20 min moja w szpitalu była chyba najspokojniejszym dzieckiem na oddziale XDCytat:
A tak w ogóle to wchodze w ciuchy sprzed ciąży, przynajmniej te lekko luźniejsze, moich najbardziej obcisłych rurek boje się próbować włożyć bo się załamię jak nie wejdę w nie A i też zamierzam popierdzielać w wózkiem szybciej
|
|
#1114 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
AAA.
Mojakaren, jakbym sie z TZtem zabrala, to bys nas musiala znosić mniej więcej od 9 do 15, to dość długo ![]() Co do przepisów, to sałatka tutaj: http://kuchnialidla.pl/product/salat...wym-i-granatem A brownie tutaj oryginalny przepis: http://www.przepisownia.pl/s%C5%82od...aglanej/472539 tylko ja trochę obcinam kcal. Nie daję orzeszków, rodzynek. No i oczywiście nie tyle cukru (!). Oleju też daję mniej. Więc daję: dodatkowo 1 banana, oleju tak 40g i zamiast cukru ksylitol (ok. 150g) lub miód. Dzisiaj dodałam też trochę chilli. Wyszło pyszne
|
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem ze lepiej ze teraz pępkowe. Ale nie lubię tego jego trucia
|
|
|
|
#1117 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem kochane moje! Pola nadal w brzuchu. Wielkie zamieszanie z tym moim TP. Jestem normalnie zalamana:-( kompletnie nic się nie dzieje... rozwarcia brak, szyjka długa także położenia mówi że bez sensu mnie męczyć i podawać oxy. Jutro prawdopodobnie coś zadzialaja z balonikiem.
Nie odzywam się bo tu nie mam wi-fi a do tego brak zasięgu w tel bo szpital jest w środku lasu. Tz ma w innej sieci to od niego pisze. Gdyby nie on to bym z głodu umarła bo jedzeniem jest koszmarkiem... A do tego niedługo chyba zbankrutujemy... przez 1.5tyg jeździliśmy co 2 dzień na KTG a teraz odwiedza mnie codziennie i na paliwo na te 70 prawie km idzie multum kasy. Masakra nie przypuszczalam że tak się będę bujac...
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia a ze wzgledu na cukrzyce i brak akcji to nie planuja cc?!
|
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Magda z cwiczeniami wstrzymaj sie do czasu az blizna sie zagoi.
Casa to zorganizujemy sabat czarownic wizazowych mamus :-D Kasia oby byla lepsza, ja dzisiaj Mlodego na sile przetrzymalam, zeby nie spal. Aaa i mnie polozna mowila, zebym poki co odpuscila cwiczenia typowo na brzuch, ale np przysiady spoko. A wlasnie macie jakies jeszcze pomysly na cwiczenia na uda. Troszku mi sie roztyly :-/
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia, ale sie wymeczysz na tej koncowce. Jeszcze szpital tak daleko :-(
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no a poza tym "zwykłe" przysiady
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia masakra
|
|
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dooobra spadam spac, ssak sie odczepil, moze pospie chwile. Dobranoc dziewczynki. Spokojnej nocki
|
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
5 minut laktatorem i 50ml. Skoro mlody je po 15 minut i dziecko wyciiaga wiecej to ile on je?!
|
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa oby ta nocka była lepsza! Choc tak jak ostatnio pisalyśmy ze chyba na tym etapie nie ma wielkiej zależności między dlugoscia spania w dzień a spaniem w nocy
![]() Dotka spoko! Czas by nam zlecial na cycaniu haha ![]() Magdusia to jakas masakra chyba bym zeswirowala Ty sie dziewczyno dzielnie i cierliwie trzymasz naprawde! Widać dosc mocno sie pomylili wyliczając Ci tp masakra...Dotka 100ml? Witek tez idzie na mase ![]() Jasiek wymyty, pachnący cycamy sie ale juz czuje ze spac szybko nie pojdzie bo cosik mu humorek dopisuje a ja oczywiście oczy na zapalakach eh wcisne Malego TZ towi a sama choc godzinkę pospie rosi:Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
kasia haha
magdusia ale Cię wymęczą niech ta Pola zdecyduje się w końcu wychodzić.
|
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi ja na sabat jestem bardzo chetna
Karen, jak go ostatnio wieczorem wymeczylismy to pieknie dawal sie odkladac w nocy i spal ![]() Magdusia, ekstra ze musisz tam lezec bez potrzeby... Zastosowali Ci teraz jakas diete? Cos z ta cukrzyca robia? Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1129 |
|
Rozeznanie
|
Magdusia trzymam kciuki za szybkie rozwiazanie, masakra tak nie wiedziec na czym sie stoi
![]() Dziewczyny oby dzisiejsza noc byla dla nas laskawa ! My dzisiaj caly dzien na cycku, wcale nie daje sie odłożyć. Ewentulanie spi na mnie albo tz. Ja nie wiem jak dam rade jak maz pojdzie juz do pracy, będę caly dzień pomykac w piżamie, o chlebie i wodzie
|
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
Kogiel w pewnym momencie nauczysz sie trzymac tak dziecko, zeby zjesc obiad, ja juz sprzatalam Mlody w beciku pod pacha, a ja jechalam z kurzami. Bedzie dobrze
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia czyli nadal nic. Oby jutro balonik pomógł.
Kogiel nie będzie tak źle, czasem udaje się ubrać Widzę wątkowa impreza w ogrodzie się szykuje. Ja mogę zrobić szaszłyki i sernik upiec. |
|
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Sos czosnkowy koniecznie i banany z czekolada tez musze być.
|
|
|
|
#1135 |
|
Rozeznanie
|
Magdusia powodzenia z balonikiem , oby wszystko się ładnie rozkręciło.
Mi się dziś udało wyrwać do sklepu w czasie wieczornych kolek. Młody się uspokoił ułożony na brzuszku na piersiach wiec kazałam mężowi ściągnąć koszulkę i zasiąść wygodnie przed tv spał u niego ponad godzinę. Ja w tym czasie Kupiłam trzy bluzki :-D szaleństwo. Wpadłam do sklepu jak dzikuska po tym mąż poleciał na siłownię. Podział obowiązków był ![]() I humor mi się poprawił od razu. Tylko był stres i trochę wyrzuty sumienia miałam że matka porzuca obolałe dziecko. .. A i chyba kupie dla niego te rurki do odgazowania bo włożony w pupę na oliwiony termometr dał natychmiastową ulgę. po tym szły bączki i kupa... spokojnie śpi już ponad dwie godziny bez wrzasku. ..
Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2016-02-07 o 22:50 |
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Ewula brawo! Fajnie się udało.
U nas cycanie średnio co godzinę dzisiaj wieczorem. Ale trudno, byle nie wyla... a udało mi się ją uśpić tylko na ok 30 min ok 21:00 Słuchajcie, moja często wisi na tym cycku i nie je tylko tak sobie cmokta. Wiem że ja to uspakaja więc spoko wolę to niż jej płacz. Tylko nie wiecie czy jest jakiś limit czasu ile dziecko może mieć cycka w buzi? To znaczy że względu na kondycję naszych skutków oczywiście, a nie ze względu na dziecko
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Ewula, gratki zakupow
![]() Kup windi jesli tylko pomoze ![]() Ruda, nie ma chyba wytyczonego czasu ile dzidek moze w paszczy trzymac sutek bo u kazdej z nas w innym czasie dojdzie do maceracji i problemow wiadomo cycek to nie smoczek i nie moze byc non stop w ssaczym otworze gebowym ![]() Kinga mrrrrrr banany z czekolada Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, no nie jest non stop, ale wieczorem niestety sporo czasu tam spędza. Więc wolałabym nie mieć jakiś problemów z drugiej strony odmówić dziecku cycka...
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
Ewula super że zakupy udane i że TŻ dał radę z dzieckiem
Magdusia ale się wymeczysz ![]() Ruda mój też często tak ciumka tylko, chyba nie ma żadnego limitu czasu U nas tradycyjny wieczór z cudowaniem i jedzeniem co godzinę ale niech już będzie byle zasnął i ładnie w nocy spał
|
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda moj poprzedniej nocy fisiowal z cyckiem i dzis mnie troche pobolewa... Nie wiem ile dokladnie czasu sie nad nim znecal ale troche minelo. Smaruj swoim mlekiem po cycaniu
![]() Wyslane z Lumia920. ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Oby dzisiejsza noc byla dla wszystkich przespana i spokojna ![]() My jutro wracamy do domu. Juz sie doczekac nie moge ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.

21.06.2014r.

niech ta Pola zdecyduje się w końcu wychodzić.