|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
|
|
|
|
#1202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kinia zła odpowiedz:p jakbym się raz budziła jak Ty to bym nie narzekała:p
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Boshe Madzia ile ja bym dała za dwa pierwsze tygodnie Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1204 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia u mnie póki co też po godzinie minimum na cycku. A jak krócej to wiadome będzie że wstanie szybciej niż 2 godziny. Zobaczymy co będzie w domu
|
|
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi, doczytalam, ze na plecach moro jest najsilniejsze i ulozylam ssaka na boku
![]() Gratki dla Jasia, Doriana i Bartusia ![]() Moj przespal 4h Jestem w szoku!Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1209 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Magda ja po cc nie mialam czasu sie zastanawiac, po prostu chcialam nakarmic Wojtusia, ale bylam tak zmeczona, ze ledwo na oczy widzialam. Przyszlo to bardzo naturalnie. Poza tym matki maja czujnik wiercenia, placzu, stekania, kwekania dziecka i zaraz sie budza. Zaufaj sobie
Starczy ja tak Mlodego ubieram na spacerki Kasia do konca zycia, niestety :-( A my dzisiaj cuuudowna noc mielismy. Pobudka 1.45, pozniej 4.50 i 7.10, baaajka. Teraz sie cycamy a Mlody wstal taki szczesliwy, tylko ze glodny---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#1211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)) najgorsze jest to ze mój wcześniej w nocy miał większe przerwy wiec zamiast ku lepszemu to w druga stronęWysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle to mi wszystkie spodnie z tyłka lecą, nawet te które przed ciążą były lekko ciasne jedyny plus cukrzycy Cytat:
Melduje się po wypiciu glukozy znioslam to milion razy lepiej niż w ciąży, a nawet cytryny nie mogłam mieć bo pielęgniarka nie pozwoliła w ogóle to cudem mi pobrala bo nie miałam skierowania (a pytałam wcześniej w rejestracji czy trzeba skierowanie to powiedzieli że nie ) ale ja wyblagalam Cały czas myślę o Konradku, czy da radę beze mnie jeszcze tyle czasu... Zostawiłam trochę mleka odciagnietego ale nie dużo bo jakoś moje cycki nie współpracowały przy ściąganiu. No i poza tym to już tęsknię strasznie za nim a dopiero godzinę mnie nie ma w domu. Matka wariatka
|
||
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Kinia Jasiek Cie posluchal bo od dwoch godzin wisi na cycu i je juz 4 sniadanie
![]() Magda i jak czujesz sie bez brzucha? w ogole ladnie Ci zszedl czy duzo do zrzucenia zostalo?Casaa dla FraniaWysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#1214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tz mówi że ładnie, ja się w lustrze nie widziałam cała żeby móc to ocenić.. Myślę pójść do położnych i zapytać czy mają wagę bo ciekawa jestem ile mam a w domu nie ma wagi..
|
||
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas nocka była łaskawa (albo ja już przywykłam ).Teraz jemy i jak uda mi się znaleźć jeszcze chwilkę na ogarnięcie to potem idziemy na spacer i na zakupy ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- A kupa z rana była tak, że nie wiedziałam jak się za nią zabrać ![]() Osikanie matki też już zdążył zaliczyć... |
|
|
|
#1216 |
|
Wtajemniczenie
|
Dotka, Kinga jeżeli chodzi o cukrzycę nic nie planuja. Mówi że teraz już po ptakach. Diety żadnej nie mam. Mówia że termin jest tak pomieszany że nic do siebie nie pasuje.
Po dzisiejszym badaniu i obchodzie ordynator powiedział bez sensu jest wywoływanie jak kompletnie nic się nie dzieje. I że wg niego to nie jest jeszcze 41 tc. I ma sie dzis konsultować z innymi lekarzami ale on by najchętniej odesłał mnie do domu ![]() Magda przemknela mi taka myśl o innym szpitalu i nie wiem czy to nie byłby taki głupi pomysł. Tak się boję o swoje dziecko że to masakra jakas...mimo tego że zapisy KTG są w porządku. Nie przypuszczam że końcówka mojej ciąży będzie tak wyglądać :-(
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2016-02-08 o 09:38 |
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren najlepszego dla Jasia
![]() Kasia spałas coś?? Jak będziesz wracać do pracy to będziesz ściągać mleczko dla małego? Ja też mam suchą skórę na rękach. W ogóle w ciąży miałam z tym duży problem i powoli zaczynam się doprowadzać do porządku w końcu. |
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia
Mam nadzieję, że się samo rozkręci albo lekarze podejmą w końcu jakieś kroki...
|
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia to ile oni chcą jeszcze tak czekać?
|
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusiaaa - jeśli masz możliwość to ja bym chyba zmieniła gdyby mnie wysłali do domu. A nie kierują się terminem z pierwszego usg? Leżała ze mną dziewczyna co miała nieregularne @ i lekarz patrzył tylko na termin z pierwszego usg. To jest w tym przypadku chyba najbardziej miarodajne
|
|
|
|
#1221 |
|
Zadomowienie
|
Magdusia kiedy ty w koncu urodzisz?
tak serio to wspolczuje, juz mogłabys to miec za sobą Magda czyli kolejny ssak u ciebie sie zapowiada, no ładnie ![]() Tak czytam wasze meldunki z karmienia i tak sie zastanawiam kiedy te dzieciaki sie ogarna, mogłyby juz odrozniac noc i dzien Ja sie nie meldowałam z karmien bo mały ciagle chcial suszarke w tel a na yt nie chcialo mi sie kompa odpalać. Zasnal o 22 po kolce ale trwała dosc krotko bo szybko go uspokoiliśmy. O 12 zmiana pieluchy, zarcie i spał od razu. O 3 znow to samo tyle ze tak sie obsral po pachy przy karmieniu walił ze szok Potem sie rozbudzil i oglądał sufit,drzwi do salonu Na siłe go uspilam o 4:30. Potem wstał o 6 i od razu zasnal, o 9 teraz znow zasnal. Czyli sie nawet wyspałam Ide wziac prysznic
|
|
|
|
#1222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem. Nie mam pojęcia. Niech mi rozciachają brzuch i ją w koncu wyciągną...
|
|
#1223 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas dobra nocka, mała poszła spać koło 10, pobudka o 1.30 na 15 minut na jedzenie i kima spowrotem do 4.30 i znów 15minut i ostatnia drzemka do 9.30 ale już z bolącym brzuszkiem ![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1224 |
|
Wtajemniczenie
|
Magda no właśnie nie kierują się. Nawet drugim na 29.01 niech bardzo chcą. Pierwszy termin to w ogóle miałam na 22.01. Jestem zalamana, zła, wściekła i kompletnie bezradna...
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia ale co jest pomieszane z terminem? Wg nich to ktory tc jest? Mialas nieregularne cykle?
Kasia, Mojakaren, Kinga - moj nawet jak zaspany to krzyczy ostro a tu cos slabo.. czy wyglada gorzej - no blady jest bardzo ![]() Noc super: 23:30, 3:30, 6:30, 9:30. My konczymy dzisiaj 9 tygodni.. |
|
|
|
#1226 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A co do odciągania jeśli będzie jak tzn jeśli ssak się odklei i coś laktator wyciągnie to tak jeśli nie to mm. Dotka juz tyle minęło...masakra |
||
|
|
|
#1227 |
|
Zadomowienie
|
Dotka ale Witus juz duzy
juz pospał na szczescie juz sie wykapałam
|
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra cofam. Wyje jak zawsze.
Jezu jeszcxe nie zdazylismy porzadnie wstac a on juz wyje.. nie ze kweka w lozeczku tylko wyje, a bylam tylko sikac! Mialam cicha nadzieje ze bedzie jakis lepszy dzien dzisiaj, no to juz mam ochote wyskoczyc przez okno. |
|
|
|
#1229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Madzia,ja bym uciekala do innego Szpitala :-/ Udalo sie nareszcie mala zarejestrowac,przy trzeciej wizycie... I u nas nocka straszna. Furczy jej w nosie i nie umiemy jej pomoc,poza tym gazy ma-co polecacie na gazy? Jutro tata przylatuje wiec moze mi cos przywiezc z apteki.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.

matki to twarde baby!

Jestem w szoku!

znioslam to milion razy lepiej niż w ciąży, a nawet cytryny nie mogłam mieć bo pielęgniarka nie pozwoliła
w ogóle to cudem mi pobrala bo nie miałam skierowania (a pytałam wcześniej w rejestracji czy trzeba skierowanie to powiedzieli że nie

dla Frania
).
Mam nadzieję, że się samo rozkręci albo lekarze podejmą w końcu jakieś kroki...

Potem sie rozbudzil i oglądał sufit,drzwi do salonu