|
|
#241 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
wrzuciłam
dzięki, pewnie że jesteśmy dumni a ja się wzruszyłam jak tam grała na scenie ![]() Cytat:
a to jakbym ja po ścianie termometrem popykała to powinna być taka sama temp na całej ścianie - nie licząc rogów , tak? czy to bardziej skomplikowane ? Cytat:
![]() Cytat:
ten kupiliśmy niecałe 2 lata temu. chwilowo to za duży wydatek nowy samochód. Ja z siostrami mieściłyśmy się we 3 na tylnym siedzeniu w dużym fiacie, to nasza skoda jednak trochę większa więc jeszcze się pomieścimy ![]() Mi się podoba Toyota Verso, a tak to nawet nie wiem jakie samochody mają 5 samodzielnych siedzeń z tyłu oprócz opla zafiry, trzeba byłoby poszukać ale to może kiedyś ![]() Cytat:
heheCytat:
|
|
|
#242 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ehh.. moj maz chyba mojego storczyka zamrozil uchylil okno przy ktorym stal stroczyk, a byly mrozy - opadly mu kwiatki i taki wydaje sie .. martwy ![]() ojjj zdrowia ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
macie dziewczyny zabezpieczenia na okna? Moj M. potrafi juz przekrecac te klamki od okien ale my na parterze jestesmy na szczescie.u M. tez, mierze raz, a pozniej juz reka do czola, jak cieplejszy to nowy pomiar, i po pzeciwgoraczkowych kontrolnie ![]() piekne Cytat:
Cytat:
hehe.. ramoneske znam, bomberki w zyciu nie slyszalam - tutu poznalam od Was tutaj Cytat:
wiosno, wiosno - chodz! (u nas juz pojawily sie listki na krzakach )Cytat:
mnie trailer sie podoba - ogladnelabym ![]() w kinie bylam ostatnio w ciazy - czyli 3 lata temu ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- hehe ![]() a no wlasnie! wydalo sie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- przepieknie wygladala na scenie |
|||||||
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Sorce tutaj sa te czarne rowery z tej aukcji allegro- popatrz jaki piekny miks z ta kratka
i bardzo mi sie w ogole podobaja dwustronne posciele - tu super polaczenie malych kropek i wiekszych groszkow Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-02-07 o 21:35 |
|
|
|
|
#244 |
|
MBZ♥
|
Małpko dziękuję, potem obejrzę
Pani mi się Zjawa podobała, tylko scena z niedźwiedziem była za dluuuuga. Mam nadzieję, że Leo dostanie Oskara. Choć w wilku zagrał suoer i diupa. Redmayne dostał rok temu i choć teraz zagrał rewelacyjnie to chyba nic dwa razy sienie nie zdarza. Marsjanin jest fajny, uśmiałam się z niektórych tekstów. Chcę obejrzeć Spotlight.podobno kawałek dobrego dziennikarstwa śledczego.---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Moderna nie mam zabezpieczeń. Chyba kupię te klamki z kluczem bo strzezonego... Tym bardziej że umie przekrecac. A że ma te skrzydełka wróżki i pyta czy w końcu nauczy się latać to wiesz.... |
|
|
|
|
#245 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, jeszcze myślę nad meblami, nie chcę się wkopać w śliczne dostosowane do dzieci mebelki obok których będą stały kartony/pudła bo połowa rzeczy mi tam nie wejdzie... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ładna ta pościel Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
|
#246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
olbrrrzyyyymmiii kombajn babcia zachwycona. ja mniej...ja robię tak samo to znaczy, że jeszcze nie było poweru ![]() coraz bliżej święta, coraz bliżej święta ![]() spakowana? nie. i tysiąc batalii z t. pt. stawianie dziecka na parapecie... wrrrrr trudno (mi) jednoznacznie ocenić. dla miłośników gatunku. dobra muzyka, świetne zdjęcia, boski Leo, ale... no brudna historia na jednej nucie. poza tym ja nie uwierzyłam w story (za dużo akcji: zabili go i uciekł). Cytat:
![]() ja też. bo zasługuje jak nikt. Od czasu Grape'a.
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2016-02-07 o 22:02 |
||
|
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
tam na samej gorze?
![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
http://www.pakamera.pl/akcesoria-roz...-nr1366663.htm
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie będzie, przede wszystkim, utylitarnie ![]()
|
|
|
|
#249 |
|
MBZ♥
|
Kwiatuszku zdrowia!!!!
Pani heh, co gryzie Gilberta mistrzostwo Moderna czasem mam wrażenie, że pakamera plus insta sprzedaż mają ceny delikatnie mówiąc mocno zawyzone Boszzzz, B mi zrobił szpinak plus pierś z kury plus sos czosnkowy
|
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#251 |
|
MBZ♥
|
Kurde mi chyba chodziło bardziej o dawanda.pl
Ja za ochraniacz, poszewke na poduszkę i kołdrę z przesyłką na all placilam do 100zł a tu za kolderke i poduche 125 zł. ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Są na all ale ja nie umiem szyć więc lipa. |
|
|
|
|
#252 |
|
Wtajemniczenie
|
Pani, Byou ja też Zjawe bede chciała zobaczyć
Bardzo lubie Leo. Najbardziej filmy "Incepcja", "Wyspa tajemnic", ?Wilk z Wall Street" Monika, co do poscieli jak nie chcesz z bajkami to na all jest od groma (!) aukcji z pościelami w wybranym wymiarze. Dwustronne, tansze, droższe, z bajkami, w groszki, kropki, zygzaki. |
|
|
|
|
#254 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#256 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakub chce pościel w pociągi. moja wizja gwiazdek/kropek/zygzaków/itp. figur mu nie pasuje. |
|
|
|
|
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakie syropy? o widzisz własnie tak dajemy rade Cytat:
---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Demeter znajdz i pościel w kucyki pony bo na telefonie predziej krew mnie zaleje niz znajde. BYou- ja nawet sobie taką bomberke kupiłam- a nie wiedziałam jak sie nazywa- bravo ja! Moderna, storczyka nie da sie przemrozic, mam cały parapet u Oli w pokoju storczyków- podlewane jak pamietam - kranówą, resztką mineralki, fusami z herbaty- czymkolwiek. Rosną i kwitną jak szalone
|
|
|
#261 |
|
Wtajemniczenie
|
Klementyna, powiem Ci szczerze, że ja się cieszę ze szybko się na Z zdecydowaliśmy, choć wiadomo czesto jest cięzko. ..nic tylko uciekać
![]() Ale wiem, że gdyby nie Z to prędko (jak w ogole) byśmy się na drugie nie zdecydowali Ja akurat mam teraz taką fazę, żeby troche 'odżyć'. Także częsciej wychodze z domu, jestem na diecie, przymierzam się do biegania, pójde niedługo do pracy. Mysle, że jestem na dobrej drodze, żeby troche z tego życia więcej wziąć ![]() W sumie glownie przez to, że TZ w domu no i dzieci się razem już znaacznie więcej bawią i moge wyjsc. I zamierzam wychodzić ![]() Despa, a jaka duża ta pościel? [COLOR="Silver"]
Edytowane przez Demeter Czas edycji: 2016-02-08 o 00:02 |
|
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak robiłam ;p Ale zazwyczaj było obok;p małpka potrójne matki to już w ogóle powinny po macierzyńskim na menadżera korporacji isc ![]() Od 18 biegunki nie ma, ale znowu suchy kaszel...co kilkanascie minut sie budzi i kaszle...co na to? inhalacje? pulmeo mozna podac, czy raczej nie?- bo w necie opinie sprzeczne.... matko juz niech te choroby nas opuszcza... Mówioę dzis do K: Ale bym chciała zabrac Ci tę chorobę i wyrzucic przez okno, na co K z litościa na mnie patrzy: Niestety się tak nie da mamusiu ![]()
|
|
|
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spakowana
|
|
|
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Monika znalazlam ten material w pociagi
http://www.mcolors.pl/tkaniny/pociag i tu mozna po pol metra biezacego kupic http://www.sprzedajemytkaniny.pl/pl/...ana-NOWOSC/693 moze ktos by Ci uszyl taniej? (jedna strona pociagi, druga gladka? ile potrzeba takiego materialu na posciel? duzo ladnych wzorow ![]() http://www.mcolors.pl/tkaniny te roboty fajne, M. bylby zachwycony ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- ![]() Cytat:
![]() nam przy suchym kaszlu lekarka zalecila inhalacje z izotonicznej soli fizjologicznej M. dawalam tez syrop na suchy - inaczej by nie spal chyba w ogole ![]() a w dzien ten rozrzedzajacy wydzieline. Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-02-08 o 08:26 |
|
|
|
|
|
#265 |
|
Zadomowienie
|
Zuzia mnie wykonczy. Usypialam ją od 20:30 do prawie 1. Nie mogła zasnąć a jak już zasnela to na kilka minut i pobudka. Praktycznie nie spala do 1. Wszystkiego próbowałam aż w końcu chłopa obudziłam. Tylko wziął ją na ręce, od razu zasnela na 3 godziny. Ja w tym czasie próbowałam zasnąć z Karolem ale tak jakoś ciężko oddychal i czasem zakaslal, że nie mogłam zasnąć, bo się martwilam
Sytuacja wygląda tak, że K. ciągle ma powyżej 37 i chyba gardło go boli. Zuzia tez ok 37 i leci jej z nosa. Zachowuja się na razie normalnie. Do przychodni boję się iść, żeby czegoś gorszego nie złapali. Siostry lekarz mówił, że tyle ludzi choruje, że w aptekach zaczyna brakować antybiotyków Zobaczę jeszcze jak dziś będzie. Czuję się jak koń po westernie. Nie wiem jak ich dziś sama ogarne
|
|
#266 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Już bliziuuutko
![]() Cytat:
Bo mostki to nie są takie miejsca, które zrobią Ci się gdzieś na powierzchni ściany tak ot. To są miejsca gdzie konstrukcja nośna (głównie żelbetowa) nie jest wystarczająco zaizolowana, albo po prostu brak izolacji, projektant nie wyłapał jakiś szczegółów konstrukcyjnych. My mieliśmy takie duże różnice temperatur na ścianie w miejscu gdzie do płyty stropowej dowiązana była żelbetowa płyta klatki schodowej. I o ile stropy się izoluje to przy płycie klatki schodowej zewn. nie przemyśleli izolacji. A masz jakiś problem w mieszaniu? Cytat:
![]() o tak! bardzo fajny film i pamiętam, że Krwawy Diament też zrobił na mnie wrażenie,Cytat:
siły! Eh, zrobiłam sobie owsiankę na wodzie - smakuje malizną ![]() Niosłam kwiatki do kąpieli (nasze dyskusje mi przypomniały) i ścięłam drzwiami nowy pęd zamiokulkasowi
|
|
|
|
#267 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale ładne to, a ja się przymierzam do kupna maszyny (tylko boję się, że nie obsłużę, w sensie jak mi nitka gdzieś wejdzie czy coś to nie ogarnę takiej "naprawy") właśnie nie wiem jeszcze jaka pościel. łóżko będzie 160x80, z barierkami. taka dorosła za duża będzie, ale 100x135 nie za mała? Cytat:
ja ostatnio w podobnych sytuacjach dzwonię do przychodni i proszę o przełączenie do gabinetu pediatry i mówię co i jak, jak uzna że nie muszę przychodzić to nie idę i telefonicznie mówi co i jak, zresztą ostatnio sama pediatra mówiła żeby nie przychodzić bo teraz tyle poważnych wirusów, że jeśli mogę jeszcze poczekać to tak zrobić. ale i sama widzę czy dziecko wymaga lekarza. ______________ myłam wczoraj Jakubowi włosy, matko, ile płaczu było... kładłam mu ręcznik na czoło/oczy więc ani jedna kropla wody nie dostała mu się do oczu, aż sprawdzałam, ale suche miał. to o co chodzi
|
|||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo dobrze zrobiłaś! Mi też jak już sił brak to proszę TZ, żeby coś zrobił. Ostatnio własnie tak Z usypiał bo się darła przez 15 minut. Ja zawsze jak widze, że dzieci bierze stosuję co mam w apteczce ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- W sobotę jedziemy za Wrocław, do hotelu Weekend we dwoje Edytowane przez Demeter Czas edycji: 2016-02-08 o 10:34 |
|
|
|
|
|
#269 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tego co pamiętam, to własnie te za ok 300 zł sa tak chwalone. Tych za 600 nie widziałam. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mamy chłopców - pokażcie fryzury Waszych dzieci. Nie ograniam już włosów Wo nożyczkami, nie wychodzi mi :/ Chyba mu przejadę maszynką, ale boję się, że będzie wyglądał tak... łyso A i dzięki wielkie za miłe słowa odnośnie pokoju Wo. W marcu/kwietniu chcę mu zmienić łóżko na 160, wtedy też dokończę dekorowanie
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

ten kupiliśmy niecałe 2 lata temu. chwilowo to za duży wydatek nowy samochód. Ja z siostrami mieściłyśmy się we 3 na tylnym siedzeniu w dużym fiacie, to nasza skoda jednak trochę większa więc jeszcze się pomieścimy
05.07.2008 

ale my na parterze jestesmy na szczescie.
)

Lekarka mówiła, ze wirusówka to moze byc i 5 dni wysoka temperatura...a tu jeszcze biegunka. Wczoraj takie kleksy puszczał i przed wczoraj to myslałam, ze od czopków, zmieniłam na syrop od gorączkiu i dalej puszcza...na szczęscie nie sama woda, nie dużo, chociaz dośc czesto...wczoraj 3 razy, dziś już z 5. ale zywotny jest, je, pije mam nadzieję, ze minie.

Nie ma jak wspieranie w diecie