Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.10 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-07, 20:13   #241
Malpka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

[/COLOR]Małpko dla mnie klubu
wrzuciłam

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

Małpko, widziałam zdjecia. Super!!
Pewnie jestescie mega dumni
)
dzięki, pewnie że jesteśmy dumni a ja się wzruszyłam jak tam grała na scenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

męcz męcz
Wiedzieliśmy, że może być tam problem bo widzieliśmy w trakcie budowy nieprawidłowości. Więc przy mrozach sprawdziliśmy termometrem (taki co mierzy temp ciała i powietrza, cieczy etc co to mamy w domu) i okazało się, że są różnice tempearatury o kilka stopni na ścianie - w miejcu gdzie był ów mostek temperatura była o kilka stopni niższa a powinna być taka sama, bo to jedna ściana zewnętrzna i różnic nie powinno być (tzn... różnice mogą być, a nawet będą w narażach, przy płycie stropowej - tam po prostu musi być chłodniej bo nie uniknie się tego w żaden sposób). Dlatego też poprosiliśmy babkę, zeby nam to kamerą termowizyjną zobrazowała i zrobiła opis fachowy - że to co widać to nie zwykłe utraty ciepła na elementach konstrukcyjnych żelbetowych tylko błąd wykonastwa/projektu.

)
obiecuję że już ostatnie pytanie
a to jakbym ja po ścianie termometrem popykała to powinna być taka sama temp na całej ścianie - nie licząc rogów , tak? czy to bardziej skomplikowane ?

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
W pt zie odmozdzylam, poszlam z Oli na Kraine Lodu- znacie tą bajke? W krakowskiej arenie byl wyswietlanay film, dzwiek-> orkiestra symfoniczna.piosenki filmowe chor, a cztery glowne postacie znaczy osoby dubbingujace je spiewaly na zywo. Strasznie mi.sie nie chcialo isc ale bylo zayebiscie. Zobaczyc na zywo Mozila wykonujacego piosenke balwana Olafa czad. Mbostwo dzieciakow taki ch od 4 lata w zwyz, poprzepieranych za postacie z bajki, spiewajacych z artystami....
ja bajkę znam , oglądałam, ale na takie coś bym poszła chętnie a Julka jeszcze chętniej
Cytat:

Małpko o jakim wozie myślicie?
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
hehe.. nam wystarczy, przy trojce dzeici to juz pewnie ciasno

jaki macie w planach samochod?
na razie chyba żaden ten kupiliśmy niecałe 2 lata temu. chwilowo to za duży wydatek nowy samochód. Ja z siostrami mieściłyśmy się we 3 na tylnym siedzeniu w dużym fiacie, to nasza skoda jednak trochę większa więc jeszcze się pomieścimy

Mi się podoba Toyota Verso, a tak to nawet nie wiem jakie samochody mają 5 samodzielnych siedzeń z tyłu oprócz opla zafiry, trzeba byłoby poszukać ale to może kiedyś

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

ja Was matki podwójne podziwiam..jak K miał wysoka temp. siedziałam nad nim i co 10 min mierzyłam temp, zmieniałam okłady i trzęsłam się nad nim i pomyslałam sobie, że jakby było drugie, to nie wiem jakbym dała radę sama. Takze matki podwójne, samotne matki (stale lub przez prace tżta) PODZIWIAM! i zazdroszczę organizacji!
a potrójne to co hehe

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Jeszcze 4tygodnie do terminu ale ciężko już jest. Szybko się męcze, brzuch twardnieje.
Wczoraj byłam na zabawie karnawałowej z pracy z Filipem w sali zabaw 4h, myslałam że urodze tak mnie to wymeczyło na szczęście koleżanki latały za moim łobuzem to mogłam trochę posiedzieć.
.
to już niedużo ci zostało
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-07, 20:30   #242
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Robiła szoł z kokardką na głowie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek
http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/10197671/ cos takiego. Mamy w korytarzu dwa wąskie grzejniki jeden pod drugim i powiesilam mu jeden wieszak na tym niższym grzejniku. Akurat a wysokości jego rąk.

One mają to do siebie, że jak się o nie nie dba, to wtedy kwitną

U nas szpital. Chłop chory, w kościach go łamie i jakiś niewyrazny. Karolowi nagle wrócił stan podgoraczkowy. Ciągle ma powyżej 37 ale nie dochodzi do 38. Robić coś z tym?
rewelacyjny pomysl

ehh.. moj maz chyba mojego storczyka zamrozil uchylil okno przy ktorym stal stroczyk, a byly mrozy - opadly mu kwiatki i taki wydaje sie .. martwy

ojjj zdrowia

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
do tej pory jest awykonalne. chyba, że dysponuję komputerem. wtedy jest wykonalne

też chciałam położyć regał poziomo, ale jedyne miejsce na to, to pod oknem, a przy jego pomysłach - nie mam odwagi...

w ogóle po moich widać jak są chorzy. termometr tylko do potwierdzenia

macie dziewczyny zabezpieczenia na okna?

Moj M. potrafi juz przekrecac te klamki od okien ale my na parterze jestesmy na szczescie.

u M. tez, mierze raz, a pozniej juz reka do czola, jak cieplejszy to nowy pomiar, i po pzeciwgoraczkowych kontrolnie
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
wrzuciłam zdjęcia z koncertu na fb jak chcecie zobaczyć
piekne
Cytat:
zamówiłam Zosi ramoneske i bomberke i do tego będzie mieć tutu i conversy.
Cytat:
boshhhheeee. jakie nazwy linki lub tłumaczenie dla śreniozaawansowanych, plissss
boszz. o tym samym pomyslalam hehe.. ramoneske znam, bomberki w zyciu nie slyszalam - tutu poznalam od Was tutaj
Cytat:
że jak tż zamknął za sobą drzwi to wykonałam znak krzyża i zaczęła się jazda bez trzymanki

Matko i córko nr 2! Ale dzisiaj przyjemnie na zewnątrz. Znowu zabrałam juniorki (tż tym razem fuchę robi -bo muszę też napisać, że wrócił cały i zdrowy i o takiej porze, że aż miło) i w trójkę poszliśmy na plac. Filip nie moje dziecko - biegał, skakał, krzyczał - ależ byłam dumna z niego, że był najbarrdziej rozbrykanym dzieckiem na placu. Sofija przespała Teraz próbuję uciekać przed FIlipem bo taki wyszalały i napowitrzony jojczy o jedzenie, a już nam ziemniaczki "dochodzą"

wiosno, wiosno - chodz! (u nas juz pojawily sie listki na krzakach )
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

poszlam z Oli na Kraine Lodu- znacie tą bajke?

Cytat:
miałam wychodne w kinie film "Zjawa" mnie wykończył. dłużyzna na jednej emocji.
z jedną pozytywną sceną (stary Indianin je spadający śnieg)
ale ze dobry, czy niedobry?

mnie trailer sie podoba - ogladnelabym

w kinie bylam ostatnio w ciazy - czyli 3 lata temu

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
oczywiście, że nie

w pralce, zmywarce używam maks 3 programów
hehe

a no wlasnie! wydalo sie
Cytat:
Filip też podlewa. Ostatnio nawet nie widziałam kiedy a potem u Tżta był znajomy i mówi, że ładnie kwiatki podlewam bo prawie woda się z nich wylewała.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
a ja się wzruszyłam jak tam grała na scenie

przepieknie wygladala na scenie
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-07, 20:34   #243
Moderna
Zakorzenienie

Sorce tutaj sa te czarne rowery z tej aukcji allegro- popatrz jaki piekny miks z ta kratka

i bardzo mi sie w ogole podobaja dwustronne posciele - tu super polaczenie malych kropek i wiekszych groszkow
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1417109255-607.jpg (86,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg big.JPEG (75,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg big (1).JPEG (98,0 KB, 9 załadowań)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2016-02-07 o 20:35
Stary 2016-02-07, 20:44   #244
BYou
MBZ♥

Małpko dziękuję, potem obejrzę

Pani mi się Zjawa podobała, tylko scena z niedźwiedziem była za dluuuuga. Mam nadzieję, że Leo dostanie Oskara. Choć w wilku zagrał suoer i diupa. Redmayne dostał rok temu i choć teraz zagrał rewelacyjnie to chyba nic dwa razy sienie nie zdarza. Marsjanin jest fajny, uśmiałam się z niektórych tekstów. Chcę obejrzeć Spotlight.podobno kawałek dobrego dziennikarstwa śledczego.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Moderna nie mam zabezpieczeń. Chyba kupię te klamki z kluczem bo strzezonego... Tym bardziej że umie przekrecac. A że ma te skrzydełka wróżki i pyta czy w końcu nauczy się latać to wiesz....

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-07, 20:59   #245
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
też chciałam położyć regał poziomo, ale jedyne miejsce na to, to pod oknem, a przy jego pomysłach - nie mam odwagi...
bardzo mi się podobają niskie mebelki w pokojach dziecięcych, ale nie wiem jaki musiałby być metraż żeby takie mieć... u nas muszą być wysokie regały żeby wszystko upchnąć..

nie wiem, jeszcze myślę nad meblami, nie chcę się wkopać w śliczne dostosowane do dzieci mebelki obok których będą stały kartony/pudła bo połowa rzeczy mi tam nie wejdzie...

Cytat:
były kiedyś w biedronce z Tomkiem, jeśli taki pociąg może być czasami powtarzają. Karol ma z Zygzakiem i Kubusiem
właśnie takich nie chcę, większość tych biedronkowych, itp. nie podoba mi się. raczej nie chcę typowych bajkowych, niby J. ma jakąś zabawkę pociąg tomek, ale lubi ogólnie pociągi, więc nie chcę go ukierunkowywać na te bajkowe.

Cytat:
hehe. do tej pory tak mam. a jutro od nowa, bo Michał kaszle tak samo
a w weekend chłop ma pracową integrację... to będzie dłuuuuugi tydzień.
współczuję.

Cytat:
Melduję, ze od wczoraj temperatura ksiązkowa, ale w zamian w gratisie mamy biegunkę... Nie jakas ogromna, ale tak mi popuszcza kleksy kilka razy...daje probiotyk, każe pić, je niebłonnikowe rzeczy, zobaczymy... Pieluchy nie da sobie nałożyc, bo przecież 'nie jestem już dzidziusiem" wiec piore majtki co godzinę...mamy piękną kolekcję na kaloryferze..
katar ma taki,ze wycieram nos 2 razy dziennie, pokasłuje troche i ma syrop od kaszlu....moze to po tym syropie?? Lekarka mówiła, ze wirusówka to moze byc i 5 dni wysoka temperatura...a tu jeszcze biegunka. Wczoraj takie kleksy puszczał i przed wczoraj to myslałam, ze od czopków, zmieniłam na syrop od gorączkiu i dalej puszcza...na szczęscie nie sama woda, nie dużo, chociaz dośc czesto...wczoraj 3 razy, dziś już z 5. ale zywotny jest, je, pije mam nadzieję, ze minie.
ale się coś ciągnie... współczuję.

Cytat:
w pociagi na pewno tez mozna znalezc ladna posciel szukalas na dawanda?
http://pl.dawanda.com/posciel-dla-dzieci/?page=1

mnie sie taka podoba
http://engel-werk.neueshop.com/by-gr...622/f/1827393/
ale w Pl pewnie nie ma.
nie szukałam tam, dzięki.

ładna ta pościel właśnie czegoś takiego będę szukać. pociągi, ale neutralne, nie żadne Tomki itp.

Cytat:
ja Was matki podwójne podziwiam..jak K miał wysoka temp. siedziałam nad nim i co 10 min mierzyłam temp, zmieniałam okłady i trzęsłam się nad nim i pomyslałam sobie, że jakby było drugie, to nie wiem jakbym dała radę sama. Takze matki podwójne, samotne matki (stale lub przez prace tżta) PODZIWIAM! i zazdroszczę organizacji!
da się, ale mi do zorganizowania baaaaardzo daleka droga. latanie z termometrem od jednego do drugiego trochę kosmos ale co zrobić.

Cytat:
Filip dużo sam sprząta. Po zabawie np klockami wie, że trzeba posprzatac, zanim weźmie coś innego. Wyjątek to lego mini zawsze prosi, żeby mu pomóc bo nie da rady
Z myciem głowy od zawsze był problem. Musi mieć ręcznik przy oczach i wtedy na szybko myjemy, często z krzykiem.
Jakub rzadko sprząta sam z siebie, a ostatnio po wyjściu dziadka spojrzał na pokój i ze smutną minką powiedział: dziadek nie posprzątał, będę sam musiał... aż mi się smutno zrobiło że nie dopilnowałam bo zajmowałam się Dominiką w drugim pokoju. zazwyczaj mówię coś w rodzaju babcia/dziadek pomogą ci posprzątać zabawki i zapraszam na kolację czy coś w tym stylu (zresztą denerwowało mnie wychodzenie dziadków od nas i zostawianie wszystkich zabawek rozwalonych na podłodze..)

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:

Moj M. potrafi juz przekrecac te klamki od okien ale my na parterze jestesmy na szczescie.
nie. Jakub nie wszedł nigdy na parapet, nawet nie wiem czy potrafiłby otworzyć okno
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-07, 20:59   #246
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym jeszcze luzna reszte (puzzle i pudelka z grami) wsadzila w pudla
chcę, żeby miał dostęp.

Cytat:
jakie?
olbrrrzyyyymmiii kombajn babcia zachwycona. ja mniej...

Cytat:
Ładnie odchyla głowę bo cieszy się, że ma długie wlosy

ja robię tak samo

Cytat:
i tak sobie krzyczeli, a my z tż się tylko śmialiśmy
to znaczy, że jeszcze nie było poweru

Cytat:
Jeszcze 4tygodnie do terminu
coraz bliżej święta, coraz bliżej święta
spakowana?

Cytat:
nie. i tysiąc batalii z t. pt. stawianie dziecka na parapecie... wrrrrr

Cytat:
ale ze dobry, czy niedobry?
trudno (mi) jednoznacznie ocenić. dla miłośników gatunku. dobra muzyka, świetne zdjęcia, boski Leo, ale... no brudna historia na jednej nucie. poza tym ja nie uwierzyłam w story (za dużo akcji: zabili go i uciekł).

Cytat:
Pani mi się Zjawa podobała, tylko scena z niedźwiedziem była za dluuuuga.
no ja do momentu picia wody i wylewania się przez dziurę w szyi dawałam duży kredyt zaufania

Cytat:
Mam nadzieję, że Leo dostanie Oskara.
ja też. bo zasługuje jak nikt. Od czasu Grape'a.

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2016-02-07 o 21:02
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-07, 21:06   #247
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
chcę, żeby miał dostęp.
.
tam na samej gorze?

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ładna ta pościel właśnie czegoś takiego będę szukać. pociągi, ale neutralne, nie żadne Tomki itp.
na polskiej stronie znalazlam jedynie takie, w mojej estetyce
http://www.pakamera.pl/akcesoria-roz...-nr1366663.htm

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-07, 21:11   #248
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo mi się podobają niskie mebelki w pokojach dziecięcych, ale nie wiem jaki musiałby być metraż żeby takie mieć... u nas muszą być wysokie regały żeby wszystko upchnąć..

nie wiem, jeszcze myślę nad meblami, nie chcę się wkopać w śliczne dostosowane do dzieci mebelki obok których będą stały kartony/pudła bo połowa rzeczy mi tam nie wejdzie...

u mnie będzie, przede wszystkim, utylitarnie

Cytat:
tam na samej gorze?
, swobodnie dosięga.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-07, 21:16   #249
BYou
MBZ♥

Kwiatuszku zdrowia!!!!

Pani heh, co gryzie Gilberta mistrzostwo

Moderna czasem mam wrażenie, że pakamera plus insta sprzedaż mają ceny delikatnie mówiąc mocno zawyzone

Boszzzz, B mi zrobił szpinak plus pierś z kury plus sos czosnkowy

Stary 2016-02-07, 21:21   #250
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna czasem mam wrażenie, że pakamera plus insta sprzedaż mają ceny delikatnie mówiąc mocno zawyzone
nie znam pakamery znalazlam tam te pociagi
ceny takie jak u nas (tylko zarobki troche inne )

moze gdzies sa takie materialy do kupienia i samemu uszyc?
Stary 2016-02-07, 21:32   #251
BYou
MBZ♥

Kurde mi chyba chodziło bardziej o dawanda.pl
Ja za ochraniacz, poszewke na poduszkę i kołdrę z przesyłką na all placilam do 100zł a tu za kolderke i poduche 125 zł.

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Są na all ale ja nie umiem szyć więc lipa.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-07, 21:50   #252
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Pani, Byou ja też Zjawe bede chciała zobaczyć
Bardzo lubie Leo. Najbardziej filmy "Incepcja", "Wyspa tajemnic", ?Wilk z Wall Street"

Monika, co do poscieli jak nie chcesz z bajkami to na all jest od groma (!) aukcji z pościelami w wybranym wymiarze. Dwustronne, tansze, droższe, z bajkami, w groszki, kropki, zygzaki.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-07, 21:56   #253
BYou
MBZ♥

Demeter, Wyspa też mi się bardzo podobała

Stary 2016-02-07, 21:57   #254
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

A tak poza tym jestem mega glodna a TŻ zrobił kiełbaskę i jedzie na całe mieszkanie Nie ma jak wspieranie w diecie

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Dłuugo o nim myślałam...
Stary 2016-02-07, 21:58   #255
BYou
MBZ♥

Może to fit kielbaska

Stary 2016-02-07, 22:07   #256
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Może to fit kielbaska

jeeeśc!!!
Stary 2016-02-07, 22:07   #257
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
na polskiej stronie znalazlam jedynie takie, w mojej estetyce
http://www.pakamera.pl/akcesoria-roz...-nr1366663.htm

ładne. ale tą cenę to nie wiem skąd wzięli.....

Cytat:
Monika, co do poscieli jak nie chcesz z bajkami to na all jest od groma (!) aukcji z pościelami w wybranym wymiarze. Dwustronne, tansze, droższe, z bajkami, w groszki, kropki, zygzaki.
Jakub chce pościel w pociągi. moja wizja gwiazdek/kropek/zygzaków/itp. figur mu nie pasuje.
Stary 2016-02-07, 22:19   #258
BYou
MBZ♥

Demeter, weź twarda bądź

Zmykam czytać

Stary 2016-02-07, 22:26   #259
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Jakub chce pościel w pociągi. moja wizja gwiazdek/kropek/zygzaków/itp. figur mu nie pasuje.
Na all jest wszystko. Jako wytrwała i stała allegrowiczka tak Ci mowie

Cytat:
Demeter, weź twarda bądź
Bede, a co!

Ide spac, nie bede czuć głodu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-07, 22:53   #260
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
groprinosine?nie znam...na poczatku myślałam, ze to po czopkach, bo paracetamol i ibuprom dawałam w czopkach, bo nie chciał łykac leków, ale przekupstwem zmienilismy na syropy i nadal puszcza bąki z zawartością... mam nadzieję, ze chwilowe i przejsciowe

despa jak Ty się miewasz w ogóle?

średnio na jeża się miewam- jak mam lepszy ze sie tak wyraze psychicznie czas, t zraz potem mnie łapie taki dół, ze masakra...do roboty chodze, bo mam zajęcie, mimo tych cyrków, które sie dzieą.

a jakie syropy?

o widzisz własnie tak dajemy rade
Cytat:

Klementyna dałabyś radę matki są niesamowite nawet jak sił brak to i tak ją biorą spod ziemi oby szybko wszystko przeszło

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Demeter znajdz i pościel w kucyki pony bo na telefonie predziej krew mnie zaleje niz znajde.

BYou- ja nawet sobie taką bomberke kupiłam- a nie wiedziałam jak sie nazywa- bravo ja!

Moderna, storczyka nie da sie przemrozic, mam cały parapet u Oli w pokoju storczyków- podlewane jak pamietam - kranówą, resztką mineralki, fusami z herbaty- czymkolwiek. Rosną i kwitną jak szalone
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-07, 23:04   #261
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Klementyna, powiem Ci szczerze, że ja się cieszę ze szybko się na Z zdecydowaliśmy, choć wiadomo czesto jest cięzko. ..nic tylko uciekać
Ale wiem, że gdyby nie Z to prędko (jak w ogole) byśmy się na drugie nie zdecydowali
Ja akurat mam teraz taką fazę, żeby troche 'odżyć'. Także częsciej wychodze z domu, jestem na diecie, przymierzam się do biegania, pójde niedługo do pracy. Mysle, że jestem na dobrej drodze, żeby troche z tego życia więcej wziąć
W sumie glownie przez to, że TZ w domu no i dzieci się razem już znaacznie więcej bawią i moge wyjsc. I zamierzam wychodzić

Despa, a jaka duża ta pościel? [COLOR="Silver"]

Edytowane przez Demeter
Czas edycji: 2016-02-07 o 23:02
Stary 2016-02-07, 23:07   #262
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
lubi nawlekac?

daj znac, jak sie przyjal Inwentarz zwierzat

brawa dla Pchelki

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

a moze w majteczki nakleic takie wkladki higieniczne dla kobiet? (carefree) przyciac nozyczkami odpowiednia wielkosc?

Tak robiłam ;p Ale zazwyczaj było obok;p

małpka potrójne matki to już w ogóle powinny po macierzyńskim na menadżera korporacji isc

Od 18 biegunki nie ma, ale znowu suchy kaszel...co kilkanascie minut sie budzi i kaszle...co na to? inhalacje? pulmeo mozna podac, czy raczej nie?- bo w necie opinie sprzeczne.... matko juz niech te choroby nas opuszcza...
Mówioę dzis do K: Ale bym chciała zabrac Ci tę chorobę i wyrzucic przez okno, na co K z litościa na mnie patrzy: Niestety się tak nie da mamusiu
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-08, 06:22   #263
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

Nie mamy ale chyba czas najwyższy o czymś pomyśleć. Klamek nie rusza jeszcze ale na parapet wyjdzie.

Cytat:
coraz bliżej święta, coraz bliżej święta
spakowana?
Spakowana
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-08, 08:05   #264
Moderna
Zakorzenienie

Monika znalazlam ten material w pociagi
http://www.mcolors.pl/tkaniny/pociag

i tu mozna po pol metra biezacego kupic
http://www.sprzedajemytkaniny.pl/pl/...ana-NOWOSC/693

moze ktos by Ci uszyl taniej? (jedna strona pociagi, druga gladka?
ile potrzeba takiego materialu na posciel?

duzo ladnych wzorow
http://www.mcolors.pl/tkaniny

te roboty fajne, M. bylby zachwycony

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Boszzzz, B mi zrobił szpinak plus pierś z kury plus sos czosnkowy

Cytat:

Od 18 biegunki nie ma, ale znowu suchy kaszel...co kilkanascie minut sie budzi i kaszle...co na to? inhalacje? pulmeo mozna podac, czy raczej nie?- bo w necie opinie sprzeczne.... matko juz niech te choroby nas opuszcza...
Mówioę dzis do K: Ale bym chciała zabrac Ci tę chorobę i wyrzucic przez okno, na co K z litościa na mnie patrzy: Niestety się tak nie da mamusiu

nam przy suchym kaszlu lekarka zalecila inhalacje z izotonicznej soli fizjologicznej

M. dawalam tez syrop na suchy - inaczej by nie spal chyba w ogole
a w dzien ten rozrzedzajacy wydzieline.

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2016-02-08 o 07:26
Stary 2016-02-08, 08:38   #265
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Zuzia mnie wykonczy. Usypialam ją od 20:30 do prawie 1. Nie mogła zasnąć a jak już zasnela to na kilka minut i pobudka. Praktycznie nie spala do 1. Wszystkiego próbowałam aż w końcu chłopa obudziłam. Tylko wziął ją na ręce, od razu zasnela na 3 godziny. Ja w tym czasie próbowałam zasnąć z Karolem ale tak jakoś ciężko oddychal i czasem zakaslal, że nie mogłam zasnąć, bo się martwilam

Sytuacja wygląda tak, że K. ciągle ma powyżej 37 i chyba gardło go boli. Zuzia tez ok 37 i leci jej z nosa. Zachowuja się na razie normalnie. Do przychodni boję się iść, żeby czegoś gorszego nie złapali. Siostry lekarz mówił, że tyle ludzi choruje, że w aptekach zaczyna brakować antybiotyków

Zobaczę jeszcze jak dziś będzie. Czuję się jak koń po westernie. Nie wiem jak ich dziś sama ogarne
Stary 2016-02-08, 09:24   #266
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze 4tygodnie do terminu
Już bliziuuutko

Cytat:
obiecuję że już ostatnie pytanie
a to jakbym ja po ścianie termometrem popykała to powinna być taka sama temp na całej ścianie - nie licząc rogów , tak? czy to bardziej skomplikowane ?
hm, bardziej skomplikowane Bo mostki to nie są takie miejsca, które zrobią Ci się gdzieś na powierzchni ściany tak ot. To są miejsca gdzie konstrukcja nośna (głównie żelbetowa) nie jest wystarczająco zaizolowana, albo po prostu brak izolacji, projektant nie wyłapał jakiś szczegółów konstrukcyjnych. My mieliśmy takie duże różnice temperatur na ścianie w miejscu gdzie do płyty stropowej dowiązana była żelbetowa płyta klatki schodowej. I o ile stropy się izoluje to przy płycie klatki schodowej zewn. nie przemyśleli izolacji.
A masz jakiś problem w mieszaniu?

Cytat:
Sorce tutaj sa te czarne rowery z tej aukcji allegro- popatrz jaki piekny miks z ta kratka

i bardzo mi sie w ogole podobaja dwustronne posciele - tu super polaczenie malych kropek i wiekszych groszkow
za cholere nie mogę się zdecydować, ale jestem coraz bliższa połączenia szarego i mięty

Cytat:
o tak! bardzo fajny film i pamiętam, że Krwawy Diament też zrobił na mnie wrażenie,

Cytat:
[
o jejuuu kochany...

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Zuzia mnie wykonczy.
siły!

Eh, zrobiłam sobie owsiankę na wodzie - smakuje malizną

Niosłam kwiatki do kąpieli (nasze dyskusje mi przypomniały) i ścięłam drzwiami nowy pęd zamiokulkasowi

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-08, 09:27   #267
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:

Cytat:
Monika znalazlam ten material w pociagi
http://www.mcolors.pl/tkaniny/pociag

i tu mozna po pol metra biezacego kupic
http://www.sprzedajemytkaniny.pl/pl/...ana-NOWOSC/693

moze ktos by Ci uszyl taniej? (jedna strona pociagi, druga gladka?
ile potrzeba takiego materialu na posciel?

duzo ladnych wzorow
http://www.mcolors.pl/tkaniny
ten materiał w pociągi widziałam wczoraj gdzieś, ale i tak ceny mnie powalają. na allegro widzę tanie komplety pościeli a tu sam materiał kosztowałby ok 100zł, do tego zamki i robocizna..

ale ładne to, a ja się przymierzam do kupna maszyny (tylko boję się, że nie obsłużę, w sensie jak mi nitka gdzieś wejdzie czy coś to nie ogarnę takiej "naprawy")

właśnie nie wiem jeszcze jaka pościel. łóżko będzie 160x80, z barierkami. taka dorosła za duża będzie, ale 100x135 nie za mała?

Cytat:
Zuzia mnie wykonczy. Usypialam ją od 20:30 do prawie 1. Nie mogła zasnąć a jak już zasnela to na kilka minut i pobudka. Praktycznie nie spala do 1. Wszystkiego próbowałam aż w końcu chłopa obudziłam. Tylko wziął ją na ręce, od razu zasnela na 3 godziny. Ja w tym czasie próbowałam zasnąć z Karolem ale tak jakoś ciężko oddychal i czasem zakaslal, że nie mogłam zasnąć, bo się martwilam

Sytuacja wygląda tak, że K. ciągle ma powyżej 37 i chyba gardło go boli. Zuzia tez ok 37 i leci jej z nosa. Zachowuja się na razie normalnie. Do przychodni boję się iść, żeby czegoś gorszego nie złapali. Siostry lekarz mówił, że tyle ludzi choruje, że w aptekach zaczyna brakować antybiotyków

Zobaczę jeszcze jak dziś będzie. Czuję się jak koń po westernie. Nie wiem jak ich dziś sama ogarne
współczuję. Dominika u tż też szybciej zasypia...

ja ostatnio w podobnych sytuacjach dzwonię do przychodni i proszę o przełączenie do gabinetu pediatry i mówię co i jak, jak uzna że nie muszę przychodzić to nie idę i telefonicznie mówi co i jak, zresztą ostatnio sama pediatra mówiła żeby nie przychodzić bo teraz tyle poważnych wirusów, że jeśli mogę jeszcze poczekać to tak zrobić. ale i sama widzę czy dziecko wymaga lekarza.

myłam wczoraj Jakubowi włosy, matko, ile płaczu było... kładłam mu ręcznik na czoło/oczy więc ani jedna kropla wody nie dostała mu się do oczu, aż sprawdzałam, ale suche miał. to o co chodzi
Stary 2016-02-08, 09:31   #268
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:

Wspołczuje...
Bardzo dobrze zrobiłaś! Mi też jak już sił brak to proszę TZ, żeby coś zrobił. Ostatnio własnie tak Z usypiał bo się darła przez 15 minut.
Ja zawsze jak widze, że dzieci bierze stosuję co mam w apteczce

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

W sobotę jedziemy za Wrocław, do hotelu Sami, bez dzieci!
Weekend we dwoje

Edytowane przez Demeter
Czas edycji: 2016-02-08 o 09:34
Stary 2016-02-08, 11:09   #269
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
pikne!
szaroniebieski... no... taki szaroniebieski... brudny jasnoniebieski
to mów od razu, że najmodniejszy w 2016 serenity

Cytat:
jakiś czas temu w lidlu były po 600zł maszyny.
Z tego co pamiętam, to własnie te za ok 300 zł sa tak chwalone. Tych za 600 nie widziałam.

Cytat:
wrzuciłam zdjęcia z koncertu na fb jak chcecie zobaczyć
Któraś nie ma? to wrzucę do klubu
Widziałam na fb. Alez Julka ma włosy kolor, długość

Cytat:
zamówiłam Zosi ramoneske i bomberke i do tego będzie mieć tutu i conversy.

Cytat:
rFilip nie moje dziecko - biegał, skakał, krzyczał - ależ byłam dumna z niego, że był najbarrdziej rozbrykanym dzieckiem na placu.

Cytat:
a no wlasnie! Dlaczego nie kupujecie tkanin w sklepie?

Za moich czasow na kazdym rogu byl sklep z tkaninami - nie wiem jak teraz
Mam jeden niedaleko, ale po 1. drogi, po 2. mały wybór. Byłam kiedyś w jakimś w centrum, to ceny z kosmosu. Po Warszawą jest podobno jakaś świetna hurtownia tkanin, ale ode mnie to ok godziny jazdy samochodem w 1 str - dlatego allegro króluje.

Mamy chłopców - pokażcie fryzury Waszych dzieci. Nie ograniam już włosów Wo nożyczkami, nie wychodzi mi :/ Chyba mu przejadę maszynką, ale boję się, że będzie wyglądał tak... łyso

A i dzięki wielkie za miłe słowa odnośnie pokoju Wo. W marcu/kwietniu chcę mu zmienić łóżko na 160, wtedy też dokończę dekorowanie

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-08, 11:17   #270
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
to mów od razu, że najmodniejszy w 2016 serenity
mamo, jaki piekny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pantone-2016.jpg (179,3 KB, 15 załadowań)
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości