Wrześniówki 2016 <3 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-08, 09:44   #3241
Manddy
Zadomowienie

Dot.: Wrześniówki 2016 &lt;3

Cytat:
Napisane przez Samarinda Pokaż wiadomość
Dziwne to niezakładanie kart ciąży do 12 tc. Przecież ta ciąża już tam jest, puls oznacza żywy płód, nawet, gdyby kobieta miała stracić dziecko to powinien być ślad, że była w ciąży. Tak jakby lekarze nie chcieli marnować szablonów kart, bo a nuż poroni o.O
Dokładnie tak to odbieram, szkoda czasu i papieru...
Manddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 09:45   #3242
milako
Rozeznanie

Dot.: Wrześniówki 2016 <3

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
I hop - powrót do pracy, a pracy mam tyle że już . Ledwie wyjechaliśmy z gór wróciły mdłości i senność, ruszyła mi za to przemiana materii, która uparła się na czas wyjazdu zrobić sobie wolne (jeśli wiecie, co mam na myśli ).

Zaczynamy 8 tydzień wagą +1,2 od wyjściowej. Założenie to do marca przybrać 0,8kg, do końca ciąży +10/11kg.

Aktualnie w jednych spodniach guzik ciśnie mnie w pasie. Wszystko inne bez zmian parametrycznych. Założenie to chodzić w swoich ubraniach do oporu, bo ciążowe ubrania mi się strasznie nie podobają

W tym tygodniu wizyta u dżina. Trasy po 14km w śniegu i wietrze spokojnym spacerem mnie nie zabiły, poza jednodniowym bólem jajnika jaki opisałam czułam się lepiej, jak w domu. Jak dżin uzna, że fasolce też to nie przeszkadza i wszystko jest ok a krwiak znikł lub nadal jest minimalny, to wracam do codziennych spacerów,2x w tygodniu pilates i raz coś umiarkowanie siłowego.

Wczoraj od śniadania (100g chleba i 100g twarożku, bo jeszcze schodzliśmy ze schroniska z plecakami) do popołudnia specjalnie nic nie jadłam żeby zrobić sobie miejsce na 4 cienkie kawałki pizzy - uwaga - z nutellą i bananami Trzy inne normalne, ale polecam spróbować tej pierwszej wariacji. Robimy ciasto na pizzę (takie cienkie, włoskie), kładziemy kawałki 2 bananów i pieczemy w piecu. W międzyczasie 10 łyżeczek nutelli rozpuszczamy w szklance w mikrofali.

Po upieczeniu polewamy pizzę nutellą i dekorujemy każdy kawałek plamką bitej śmietany.

Smacznego!

Polecam jednak nie jeść tego dużo i przemieszać z normalniejszym posiłkiem

Na kolację zupa i soczek, żeby nie wykończyć żołądka

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Yhh...szliśmy przez ten wiatr, serdecznie współczuję mieć go teraz na co dzień..

Masz dla nas jakas fotkę gór? Oj tęskno mi za górami, tęskno! Super, że miło spędziłas czas i dobrze sie czujesz.
Ja tam juz marze o ciążowych ciuchach. Znalazłam juz jedna sukienkę, ktora chce kupic na lato, ale jednak jeszcze troche wczesnie i nie chce zapeszać.

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Kawa pomogła na głowę, ale na spacer pójdę i tak, nie chcę pić kawy codziennie.

Dobra wiadomość. Tez musze sie zwlec w koncu z lozka i zrobic sobie kawe. Moze i mnie pomoze.
milako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 09:48   #3243
Samarinda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milako Pokaż wiadomość
Masz dla nas jakas fotkę gór? Oj tęskno mi za górami, tęskno! Super, że miło spędziłas czas i dobrze sie czujesz.
Ja tam juz marze o ciążowych ciuchach. Znalazłam juz jedna sukienkę, ktora chce kupic na lato, ale jednak jeszcze troche wczesnie i nie chce zapeszać.

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Dobra wiadomość. Tez musze sie zwlec w koncu z lozka i zrobic sobie kawe. Moze i mnie pomoze.
Lura to była niesamowita, ale że to moja druga kawa od prawie 4 tygodni, widocznie wystarczyło. Idę na spacer z Małżem, tak na kwadrans maks
. /Sting

Samarinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 09:48   #3244
milako
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Manddy Pokaż wiadomość
Dokładnie tak to odbieram, szkoda czasu i papieru...

:/ wiecie co, moja kolezanka jwst teraz w 10 tc, mieszka w Szkocji. Tam to dopiero maja podejście do ciazy... Dopiero za dwa tygodnie ma pierwsza wizytę z usg u lekarza, a dzis pierwsza wizytę u położnej.
Stary 2016-02-08, 09:55   #3245
weselna01
Zadomowienie

Cytat:

Ostrzegam tylko że rozdzielczość wyjdzie duża, bo nie wiem jak zmniejszyć.

weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 10:14   #3246
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
no ale się uśmiałam, boki zrywać. to było takie bekowe, że aż bobo w brzuszku zawył ze śmiechu i nie mógł się uspokoić. już nie mówiąc o tż, który do dzisiaj powtarza ten super żarcik.
no zastanów się co Ty piszesz, laska wredna była i tyle, to były prawie jej jedyne słowa jakie do mnie powiedziała oprócz "rozbierz się i siadaj na fotel" i zaznaczeniu na kartce tabsów "kup sobie to, wizyta za miesiąc".
dziwne masz poczucie humoru albo tylko ja go nie kumam
Może niektórzy nie mają w ogóle poczucia humoru ;-) ale skoro mówisz, że w taki sposób Cię potraktowala nic więcej nie mówiąc to raczej nie był to żart.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:

Śliczne niebo <3
Stary 2016-02-08, 10:24   #3247
Samarinda
Zadomowienie

Ale piękne zdjęcia! <3
. /Sting

Stary 2016-02-08, 10:45   #3248
weselna01
Zadomowienie

Dziękuję, kolega robił, ma talent

BTW mąż na pytanie jak sądzi, jak fasolka zareaguje na ten wyjazd uznał, że na następnym USG okaże się, że w rączkach wyrosły jej kijki a na nóżkach małe raki ;D

Edytowane przez weselna01
Czas edycji: 2016-02-08 o 10:46
Stary 2016-02-08, 10:48   #3249
milako
Rozeznanie

Cytat:

Jak pieknie!!!!!!! <3
No cholera jasna moja torbiel musi szybko sie wchłonąc, musze isc w gory!
Stary 2016-02-08, 11:16   #3250
Ana__86
Zadomowienie

Mnie też strasznie mdli, w pierwszej ciąży było tak samo, tyko teraz przez tą ranę na brzuchu nie bardzo mogę zwymiotować, bo brzuch strasznie się napina i boli do tego mam zachcianki na coś tłustego, a przez 7 tygodni muszę trzymać ścisłą dietę lekkostrawną dzisiaj gotuje po raz pierwszy zupę rybną, może ma ktoś sprawdzony przepis? Na drugie oczywiście też ryba i jeszcze szpitalna zupa warzywna z wczoraj, a po nocach śnią mi się kubełki z kfc i hamurgery...

Jakie dokładnie robicie badania prenatalne poza usg? Bo ja ostatnio robiłam tylko usg z pomiarami i sprawdzaniem czy wszystko jest na miejscu, lekarz robi u siebie podczas wizyty i tyle. Robicie coś dodatkowo?
Stary 2016-02-08, 11:17   #3251
chrupa
Zadomowienie

Weselna - fantastyczne fotki! Ja mam wypad na krokusy zaplanowany na kwiecień, już się jaram

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Może masz anemie? Może przyjmujesz za mało żelaza. Ja się czuję podobnie, dużo leżę a jak wyjdę na dwór to po 15 min już nie mam siły i zaczyna mi być niedobrze.
Żurawina
No właśnie odebrałam wyniki krwi i wszystko związane z czerwonymi krwinkami mam w normie, choć przy dolnej granicy, ale jednak wciąż w normie. I nie zmieniły się zbytnio w porównaniu z moimi poprzednimi wynikami sprzed ciąży, Zobaczymy jak będzie dalej, może rozwija się anemia, ale z drugiej strony łykam ten femibion, a tam jest i żelazo...

Cytat:
Dziewczyny czuje się dziś masakrucznie. Myślałam, że to mnie nie dopadnie, ale właśnie dołączyłam do grona ciężarówek witajacych się rano z Neptunem. Mam o tyle gorzej, że doszły mi jeszcze problemy żołądkowe... Więc snuje się od łóżka do łazienki i z powrotem, chociaż najchętniej po prostu polozylabym się w łazience i tak została...
Ja się już tak parę razy położyłam. Aż sobie poduszkę zostawiłam, bo zdarzyło mi się nawet przysnąć na tej podłodze O.o Ale potem mnie strasznie wszystko bolało, bo twardo...

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość
Dobry !
Od trzech dni tak mnie mdli że szok, są na to sposoby jakieś?
Imbir, picie czegoś zanim wstaniesz, zjedzenie czegoś małego zanim wstaniesz. Podobno migdały... Na mnie średnio cokolwiek działa, po prostu kładę się na lewym boku i staram przeczekać. Czasem mam uczucie mdłości jednocześnie ze ssaniem w żołądku, to wtedy czasem pomaga jak zjem coś lekkiego, krakersa czy coś.
chrupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 11:23   #3252
Shanti90
Szczęśliwa Czerwcówka

Cytat:
Dziewczyny, doradźcie mi coś, błagam. Od trzech dni boli mnie głowa, praktycznie bez przerwy. Poszłam spać o 22, dwie godziny później obudził mnie ból i to był koniec. Poszłam nawet coś zjeść, bo sądziłam, że to może z głodu, ale nie pomogło. Parzę teraz kawę. Przychodzą mi do głowy dwa wytłumaczenia - brak tlenu od ciągłego siedzenia w domu i za mało jedzenia. Ale co ja mam zrobić, skoro na widok jedzenia mam od razu odruch wymiotny? Pewnie, jem mniej niż przed ciążą, ale po prostu fizycznie nie mogę. Pójdę dzisiaj na krótki spacer, taki naokoło bloku, może to coś da.
Mogę przybić piątkę. Też mnie boli non stop głowa Wczoraj położyłam się z bólem głowy i się z nim obudziłam

Cytat:
Kawa pomogła na głowę, ale na spacer pójdę i tak, nie chcę pić kawy codziennie.
A ja znowu nawet na kawę ochoty nie mam. Jak pomyślę, że mam ją wypić to od razu wymiotować mi się chce.

Dzień dobry wszystkim.

Czuję się po tym weekendzie jak zwłoki. Jak nie mdłości to ciągnięcie w podbrzuszu to ból głowy. Porażka normalnie. Miałam dziś się przejść na badania, ale nie byłam wstanie wstać z łóżka.

Czekamy... 15/40 - 11.09.2016
Shanti90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 11:25   #3253
kasia_wroc
Zadomowienie

Cudne zdjęcia
Stary 2016-02-08, 11:39   #3254
aneczkakropeczka
Raczkowanie

cudowne zdjęcia z tżem planujemy weekend majowy w górach, mam nadzieję, że ciąża mi na to pozwoli

Wczoraj natomiast spędziliśmy cudowny dzień na spacerach, wybraliśmy się też na niewielką górę niedaleko naszego miasta, tam przejechaliśmy się wyciągiem, było cudownie, kocham takie w miarę aktywne dni. Na koniec poszliśmy do kina na komedie romantyczną "Planeta singli". Jeśli któraś z Was się zastanawia nad obejrzeniem tego filmu, to zdecydowanie polecam. Nie dość, że się uśmiałam, to uroniłam też trochę łez w końcówce. Na prawdę bardzo dobra polska komedia
Mimo zmęczenia po całym dniu nieleżenia, jakoś nie mogłam spać w nocy, co chwilę się budziłam chyba stresuję się jutrzejszymi ponownymi badaniami na glukozę...

Kocham Cię od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, ja Twoja mama.

aneczkakropeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 12:30   #3255
miczka84
Wtajemniczenie

GG do miczka84

czesc mamuski
miczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 12:31   #3256
Samarinda
Zadomowienie

Byłam na spacerze, ale głowa dalej boli. I to lewa głowa, trochę jak globus, ale aury nie miałam, więc to raczej nie to. Za to upierdliwe niesamowicie :/
. /Sting

Stary 2016-02-08, 12:43   #3257
miczka84
Wtajemniczenie

GG do miczka84

Cytat:
:/ wiecie co, moja kolezanka jwst teraz w 10 tc, mieszka w Szkocji. Tam to dopiero maja podejście do ciazy... Dopiero za dwa tygodnie ma pierwsza wizytę z usg u lekarza, a dzis pierwsza wizytę u położnej.
tak Anglia i Norwegia ciąża po 12 tyg z tego co słyszłam

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Weselna fajne zdjęcia jednakowoż wolę morze i klimatyczne miasteczka żurawiana na drogi moczowe

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Też tak mam, albo jak coś cięższego niose, np torebkę wypchana zakupami, to boli mnie w ogóle też tak macie, że jesteście mega senne? Mogłabym leżeć całe dnie w łóżku.

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Świetna wskazówka, dzięki
wczoraj pół dnia spałam wieczorem normalnie spać poszłam ale jakoś miejsca se znalezc nie moge

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
a kartę ciąży trzeba mieć do 10tyg założona by móc jak coś potem dostać becikowe, warto sobie pilnować albo zapytać gina czy jak coś potem wypisze z terminem do tyłuparanoja
to chyba nie o karte ciąży chodzi tylko lekarz musi wystawic zaswiadczenie że byłam na wizycie do 10 tygodnia

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_wroc Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem że już był poruszany temat badań prenatalnych. Jeśli mój lekarz nie robi to mogę samowolnie się gdzieś na takie badania zapisać?
tak do innego bo nawet nie wszyscy się podejmują i nie maja uprawnien

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny,
u mnie ciagle plamienia, szczerze to mam serdecznie dosc
krwiak nadal zadomowiony, ja juz nie mam na niego sily
współczuję stresu

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Ana__86 Pokaż wiadomość
Witam się i ja, podczytuje was na bieżąco ale nie miałam siły pisać, po za tym strasznie dużo piszecie i ciężko nadrobić

Wy się martwicie czy przeziębienie Wam zaszkodzi, a ja przeżyłam koszmar. 1,5 tygodnia temu w czwartek odezwały się moje kamienie w woreczku, atak trwał kilka dni, co parę godzin puszczał i znowu wracał, ciągle wymiotowałam, na izbę najpierw nie chcieli mnie wziąć, bo ból nie był aż taki, że mdlałam, kazali brać nospe, trzymać diete (a ja i tak po zjedzeniu suchara wymiotowałam, a nic innego nie jadłam), internista zlecił badania z krwi, aż 5 dnia męczarni ból się zrobił tak nieznośny i wzięli mnie na oddział. Odrazu stwierdzono żółtaczkę i decyzja o operowaniu, we wtorek rano zrobili operację - normalne cięcie, a nie laparaskopowo jak liczyłam, dreny, ból ogromny, mnóstwo leków, 2 dni później brak poprawy, wysłali mnie do innego szpitala na endoskopowe poszerzenie przewodu żółciowego i dopiero to pomogło. Stres, ból, mnóstwo leków, nie wiem jak to będzie i jak to wpłynie na zdrowie dzieciątka. 3 dni po operacji zrobili usg - serduszko pięknie bije, ale i tak nie wiem co będzie ze zdrowiem dziecka. Dzisiaj mnie wypuścili, już się czuje lepiej i czekam na usg prenatalne i mam ogromną nadzieję, że jednak będzie dobrze.
jejciu ale przeżycia kciuki za dzidzie żeby było wszystko dobrze

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Napisane przez chrupa Pokaż wiadomość
Ana - żeby wszystko było ok

Słuchajcie, bo zaczynam się martwić. Czy któraś z was ma tak, że leży cały dzień i w trakcie leżenia ma takie jakby napady odpływania krwi z rąk i nóg? Mnie tak łapie od czasu do czasu, czasem kilka razy dziennie, czasem raz. Nagle mi się robi strasznie zimno w dłonie i stopy, a generalnie mam ciepło w domu i są momenty, że potrafi mi być za gorąco. A nic się nie zmienia ani w moim położeniu ani w temperaturze otoczenia...
Generalnie mój układ krążenia nie ogarnia, nie mogę dłużej siedzieć czy stać bo zaczyna mi się robić słabo i nasilają się mdłości. Nie mogę też brać gorącego prysznica, tylko taki lekko ciepły, bo też od razu słabo ... Staram się pić dużo soków i wody, ale to nie ma żadnego znaczenia czy więcej piję czy mniej. To dziwne uczucie i tak się pojawia :/ Mówiłam gin na wizycie tydzień temu, że generalnie mi jest słabo i sama bym do niej nie dojechała gdyby nie mąż. Niby ciśnienie miałam ok. Powiedziała, że jak organizm potrzebuje to mam leżeć ile potrzebuję. Ale już mam dość tego leżenia, coś by się zrobiło ze sobą, a tu się nie da. Ostatnio udało mi się zmienić pościel i to był wyczyn dnia :/
czasem zimno mi nawet pod kocem i kołdra jakieś dreszcze ale zdecydowanie nie do tego stopnia skonsultuj z lekarzem
Stary 2016-02-08, 12:47   #3258
asiaczek87
Zakorzenienie

Witajcie
Wczoraj i do dzisiaj rana miałam dzień z wymiotami, mdlosciami i migrena w prawej skroni. Obudzilam się nadal to samo. Mnie nawet woda nie pomogła. Zjadlam lekkie śniadanie sila i popilam gorzka herbata i już nie bieglam. Glowe nadal czuje.
O 10:30 byłam na wizycie. Lokator ma 3 cm, serduszko bije, ale wiercil się i ruszał raczkami do teraz to mam przed oczyma
Krwiak odrobinę się wchłonął z 2 cm do 1,75 cm i zaczął się wiązać, a więc wchłonięcie na dobrej drodze. Albo sie wchlonie, albo moj lokator go wypchnie bo już ma mało miejsca Niestety nadal zwolnienie..... 24.02 mam się pokazać. Proponuje mi badania prenatalne, które wykonuje tutaj u siebie wtedy, ale oczywiście nie narzuca będę wtedy między 12 a 13 tygodniem.

Prócz tego mowilam jej o dretwieniu rąk - zaleciła kupic Magne b6 i przyjmować dwa razy dziennie.
Na bóle głowy Magne b6 też pomaga i dużo wody. Zobaczymy jak to u mnie pójdzie. Wypis że szpitala widziała. Doświadczona lekarka się podpisała więc dobrze się mna zajęła, po tym jak stwierdzilam, że robiła mi USG może minutę wylapala by z racji doświadczenia gdyby coś nie grało.

Weselna pikne widoki

1.08.2015

Edytowane przez asiaczek87
Czas edycji: 2016-02-08 o 12:52
asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 12:50   #3259
Lea_ny
Zakorzenienie

Weselna, piękne widoki! Ale przy moich dzisiejszych mdlosciach zdecydowanie cieszę się ze ogladam je tylko na zdjęciach

Mam założoną kartę ciąży, ale coraz bardziej jestem wkurzona na ten głupi Lux Med :/ Nie chciał mi dac skierowania na TSH (a nigdy nikt mi tam nie robił problemów), a co do prowadzenia ciąży, to powiedział, ze w ich placówce odchodzi się od prowadzenia przez lekarza i zeby zapisać się do położnych... po kilku latach starań wolałabym jednak być na bieżąco pod opieka lekarza :/
Tak więc siadam zaraz do internetu i zaczynam poważne szukanie kogoś dobrego!

Dziewczyny z Warszawy, wiecie kto bedzie prowadził Wasze ciążę? Bo pamiętam, ze niektóre się wahaly...
Ja bym chciała kogoś z Żelaznej albo z Madalińskiego.

TZ ma dzisiaj urodziny, chciałam mu jakieś ciasto zrobić... Ale mam dzisiaj wstręt do słodkiego ;< Moze pizzę upiekę...

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-02-08, 13:08   #3260
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ana__86 Pokaż wiadomość
Mnie też strasznie mdli, w pierwszej ciąży było tak samo, tyko teraz przez tą ranę na brzuchu nie bardzo mogę zwymiotować, bo brzuch strasznie się napina i boli do tego mam zachcianki na coś tłustego, a przez 7 tygodni muszę trzymać ścisłą dietę lekkostrawną dzisiaj gotuje po raz pierwszy zupę rybną, może ma ktoś sprawdzony przepis? Na drugie oczywiście też ryba i jeszcze szpitalna zupa warzywna z wczoraj, a po nocach śnią mi się kubełki z kfc i hamurgery...
To może hamburger z fileta z ryby? Są np. steki z tuńczyka. Podsmaż, dodaj lekką bułeczkę, warzywa i może ser w plastrach, ale odtłuszczony? Sos jogurtowo-czosnkowy do tego.

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez chrupa Pokaż wiadomość
Weselna - fantastyczne fotki! Ja mam wypad na krokusy zaplanowany na kwiecień, już się jaram

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_wroc Pokaż wiadomość
Cudne zdjęcia

Niedaleko Wro
Stary 2016-02-08, 13:08   #3261
chrupa
Zadomowienie

Ja się zdecydowałam w końcu na Annę Nimer, polecona przez znajomą. Pracuje na co dzień w IMIDzie i jak cokolwiek jest nie tak to od razu kieruje tam. I ponoć umie wyłapać ewentualne problemy.
Przyjmuje m.in na Ursynowie i ja tam mam najbliżej, ale tylko raz w tygodniu, więc chwilę trzeba czekać niestety (jakieś 3 tygodnie). Ja na pierwszej wizycie byłam gdzieś indziej, żeby szybko, a u tej Nimer mam dopiero 24 lutego.

Nie zdecydowałam się w końcu na LuxMed :P Chociaż mogłabym mieć od męża z pracy, ale jak poczytałam i sprawdziłam lekarzy, to zrezygnowałam.
chrupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 13:10   #3262
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneczkakropeczka Pokaż wiadomość
cudowne zdjęcia z tżem planujemy weekend majowy w górach, mam nadzieję, że ciąża mi na to pozwoli

Na koniec poszliśmy do kina na komedie romantyczną "Planeta singli". Jeśli któraś z Was się zastanawia nad obejrzeniem tego filmu, to zdecydowanie polecam. Nie dość, że się uśmiałam, to uroniłam też trochę łez w końcówce. Na prawdę bardzo dobra polska komedia .
Dzięki.
Właśnie się zastanawiałam ile warta ta komedia.

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez miczka84 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Weselna fajne zdjęcia jednakowoż wolę morze i klimatyczne miasteczka żurawiana na drogi moczowe[COLOR="Silver"]
Nad morzem bywam często, teraz zaliczamy na nowo góry.
Żurawinkę już mi polecali Ale na razie chyba samo się zaleczyło.
Stary 2016-02-08, 13:10   #3263
miczka84
Wtajemniczenie

GG do miczka84

Cytat:
Hej dziewczyny jak mija weekend? U mnie dziś ładna pogoda, więc i humor lepszy. Czekam na tża aż wróci z pracy i jedziemy za miasto na jakiś spacer, trzeba korzystać ze słoneczka

Ja biorę witaminy MamaDHA (DHA, kwas foliowy, jod, witamina D, magnez), za które miesięcznie płacę średnio 43zł.

Byłam w piątek u gina, odebrałam wyniki badań (grupa krwi, morfologia i glukoza). Wszystko jest dobrze, poza glukozą, mój wynik to 103,4. Lekarz powiedział że mam poczytać w necie o diecie w cukrzycy ciążowej i że mam ją zacząć stosować. Jestem trochę przerażona, bo nie dość że muszę zmienić swoje nawyki żywieniowe, to bardzo martwię się o maleństwo. Czy któraś z Was miała podobny wynik glukozy? Co powiedział lekarz? W poniedziałek idę na powtórne badanie, może się okaże, że to jakaś pomyłka...
ja jutro odbiore wyniki cukrzyca poważna sprawda powtorz mam nadzieje ze bedzie dobrze
Stary 2016-02-08, 13:11   #3264
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Witajcie
Wczoraj i do dzisiaj rana miałam dzień z wymiotami, mdlosciami i migrena w prawej skroni. Obudzilam się nadal to samo. Mnie nawet woda nie pomogła. Zjadlam lekkie śniadanie sila i popilam gorzka herbata i już nie bieglam. Glowe nadal czuje.
O 10:30 byłam na wizycie. Lokator ma 3 cm, serduszko bije, ale wiercil się i ruszał raczkami do teraz to mam przed oczyma
Krwiak odrobinę się wchłonął z 2 cm do 1,75 cm i zaczął się wiązać, a więc wchłonięcie na dobrej drodze. Albo sie wchlonie, albo moj lokator go wypchnie bo już ma mało miejsca Niestety nadal zwolnienie..... 24.02 mam się pokazać. Proponuje mi badania prenatalne, które wykonuje tutaj u siebie wtedy, ale oczywiście nie narzuca będę wtedy między 12 a 13 tygodniem.

Prócz tego mowilam jej o dretwieniu rąk - zaleciła kupic Magne b6 i przyjmować dwa razy dziennie.
Na bóle głowy Magne b6 też pomaga i dużo wody. Zobaczymy jak to u mnie pójdzie. Wypis że szpitala widziała. Doświadczona lekarka się podpisała więc dobrze się mna zajęła, po tym jak stwierdzilam, że robiła mi USG może minutę wylapala by z racji doświadczenia gdyby coś nie grało.

Weselna pikne widoki

A krwiakowi mówimy precz!
Stary 2016-02-08, 13:13   #3265
Fortuna1
Zakorzenienie

Ech dziewczyny, moje problemy żołądkowe nie ustępują czuje się coraz gorzej. Siostra mnie zestresowala mówiąc, że biegunka może wywoływać skurcze w macicy i to może być niebezpieczne dla maleństwa... Idę wieczorem do ginekologa, a jeśli mi się nie poprawi to chyba pojedziemy na IP...
Stary 2016-02-08, 13:15   #3266
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Weselna, piękne widoki! Ale przy moich dzisiejszych mdlosciach zdecydowanie cieszę się ze ogladam je tylko na zdjęciach

Cytat:
TZ ma dzisiaj urodziny, chciałam mu jakieś ciasto zrobić... Ale mam dzisiaj wstręt do słodkiego ;< Moze pizzę upiekę...

Jak znam facetów to o ile nie jest wegetarianinem to tym będzie zachwycony.
Ja mojemu planuję to zrobić na walentynki
Stary 2016-02-08, 13:24   #3267
Montii
Zakorzenienie

Dziewczyny chyba jetem zakręcona, ale dostałam skierowanie na NFZ na prenatalne ale jestem jakoś uprzedzona, umówiłam się ale jeszcze awaryjnie zaklepałam prywatnie..
mam nadzieje, ze ten 1 nie zawali sprawy

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Witajcie

Weselna pikne widoki
gratuluje wizyty, ten widok jest cudowny

Cytat:

Mam założoną kartę ciąży, ale coraz bardziej jestem wkurzona na ten głupi Lux Med :/ Nie chciał mi dac skierowania na TSH (a nigdy nikt mi tam nie robił problemów), a co do prowadzenia ciąży, to powiedział, ze w ich placówce odchodzi się od prowadzenia przez lekarza i zeby zapisać się do położnych... po kilku latach starań wolałabym jednak być na bieżąco pod opieka lekarza :/

Dziewczyny z Warszawy, wiecie kto bedzie prowadził Wasze ciążę? Bo pamiętam, ze niektóre się wahaly...

ojjj wierze, zadnego ciacha nie bylabym w stanie zrobic nawet
widze slodkie to mnie mdli... blehhhh
na walentynki chyba zamowie kubelek z kurczaka hahaha

Cytat:

Wczoraj natomiast spędziliśmy cudowny dzień na spacerach, wybraliśmy się też na niewielką górę niedaleko naszego miasta, tam przejechaliśmy się wyciągiem, było cudownie, kocham takie w miarę aktywne dni. Na koniec poszliśmy do kina na komedie romantyczną "Planeta singli". Jeśli któraś z Was się zastanawia nad obejrzeniem tego filmu, to zdecydowanie polecam. Nie dość, że się uśmiałam, to uroniłam też trochę łez w końcówce. Na prawdę bardzo dobra polska komedia
Mimo zmęczenia po całym dniu nieleżenia, jakoś nie mogłam spać w nocy, co chwilę się budziłam chyba stresuję się jutrzejszymi ponownymi badaniami na glukozę...
mi tez sie ten film podobal

Cytat:
Ech dziewczyny, moje problemy żołądkowe nie ustępują czuje się coraz gorzej. Siostra mnie zestresowala mówiąc, że biegunka może wywoływać skurcze w macicy i to może być niebezpieczne dla maleństwa... Idę wieczorem do ginekologa, a jeśli mi się nie poprawi to chyba pojedziemy na IP...
wspolczuje kuruj sie

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 13:24   #3268
Polta
Zadomowienie

Cytat:

Ja chodze do przychodni w Wawrze. Lekarz w enel medzie wybil mi pomysl chodzenia dodatkowo z glowy i mial sensowne argumenty. No i w enel medzie nie ma usg w gabinecie, a tu mam i badania wszystkie dostalam, kartke kiedy zapisac, wiec na razie nie zmieniam.
Polta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 14:06   #3269
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:

Jak znam facetów to o ile nie jest wegetarianinem to tym będzie zachwycony.
Ja mojemu planuję to zrobić na walentynki
No mój akurat jest wegetarianinem
Ale pomysł mega fajny, może kiedyś pokombinuje z czymś bezmiesnym, bo mezul uwielbia takie zapiekane kanapki
Stary 2016-02-08, 14:30   #3270
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
No mój akurat jest wegetarianinem
Ale pomysł mega fajny, może kiedyś pokombinuje z czymś bezmiesnym, bo mezul uwielbia takie zapiekane kanapki

To polecam tę stronę: http://300sandwiches.com/

Kobieta ustaliła z narzeczonym, że musi mu zrobić tyle różnych kanapek, żeby wziął z nią ślub Jest w czym przebierać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości