Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-15, 09:39   #4531
levante
Zadomowienie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez mamawiki Pokaż wiadomość
Tak jak ja 4 lata, maryjo kawal czas
4 lata? Straszne. Wydawało się, że moje 1,5roku, to wieki...
. Wierzę, że niedługo się to skończy (trzeba wierzyć żeby nie ogłupieć).
Ps. Cytat: 'Potwierdzam, nie zaprzeczam. uwielbiam poprostu madrzace sie osoby, ktore nie przechodza przez ten koszmar.' nie należy do mnie
levante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-15, 10:30   #4532
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

No tak, ale mnie w sumie przez całe życie wypadają włosy. Zawsze miałam krótkie, nie suszyłam, nie układałam, nie farbowałam i nadal leciały z głowy. W końcu zdenerwowałam się. No bo jak nie teraz, to kiedy będą moje włosy takie jak chcę? długie z ładnym kolorem... I mam teraz takie. Tylko, że teraz tak mi lecą z głowy, że prawdopodobnie je zetnę... Daję im czas do grudnia.

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-15, 14:07   #4533
nitek
Raczkowanie

Levante,ja sie jednak w polowie zgadzam z Baudolina.W koncu leczenie wypadania wlosow jest bardzo trudne i wierze,ze trudno jest znalezc przyczyne.Aczkolwiek tez przyznaje,ze niektorzy nie lekarze traktuja nas(lysiejacych) powaznie.... A ja mam dlugi staz jesli chodzi o wypadanie.... Niestety.....
nitek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-15, 15:46   #4534
mamawiki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość
4 lata? Straszne. Wydawało się, że moje 1,5roku, to wieki...
. Wierzę, że niedługo się to skończy (trzeba wierzyć żeby nie ogłupieć).
Ps. Cytat: 'Potwierdzam, nie zaprzeczam. uwielbiam poprostu madrzace sie osoby, ktore nie przechodza przez ten koszmar.' nie należy do mnie
Wiem , wiem. Ten tekst jest moj, ale jakos sie wkradl do Twojej wypowiedzi. Bardzo przepraszam
mamawiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-15, 16:53   #4535
xyoko
Zakorzenienie

Ja dzisiaj kupiłam vitapil. Może na mnie to podziała? Chociaż powoli tracę nadzieję..
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-15, 17:11   #4536
levante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nitek Pokaż wiadomość
Levante,ja sie jednak w polowie zgadzam z Baudolina.W koncu leczenie wypadania wlosow jest bardzo trudne i wierze,ze trudno jest znalezc przyczyne.Aczkolwiek tez przyznaje,ze niektorzy nie lekarze traktuja nas(lysiejacych) powaznie.... A ja mam dlugi staz jesli chodzi o wypadanie.... Niestety.....
Rozumiem, oczywiście nie jest łatwo diagnozować proces łysienia, ale jest to wykonalne
Natomiast wypowiedź Baudoliny zdaje się być obwiniającym nas wszystkie 'wyrokiem' za 'winę' niewdzięczności dla 'wszechlekarzy', a przecież prawda ma zupełnie inne oblicze... A ten wątek jest dla nas oazą, 'miejscem' gdzie możemy i ponarzekać i wyżalić się bo tutaj rozumiemy siebie nawzajem, a nie oskarżamy.
Cieszę się, że i Ty tutaj jesteś i powodujesz, że taka ja, bidulka nie czuję się osamotniona.

Cytat:
Wiem , wiem. Ten tekst jest moj, ale jakos sie wkradl do Twojej wypowiedzi. Bardzo przepraszam
Nic nie szkodzi

Cytat:
Napisane przez neitka Pokaż wiadomość
No tak, ale mnie w sumie przez całe życie wypadają włosy. Zawsze miałam krótkie, nie suszyłam, nie układałam, nie farbowałam i nadal leciały z głowy. W końcu zdenerwowałam się. No bo jak nie teraz, to kiedy będą moje włosy takie jak chcę? długie z ładnym kolorem... I mam teraz takie. Tylko, że teraz tak mi lecą z głowy, że prawdopodobnie je zetnę... Daję im czas do grudnia.
Życzę Ci żeby do grudnia Twoje włoski podniosły sie z 'otchłani ucieczki' z głowy i zagnieździły się na niej na stałe
Ja dałam sobie czas do wiosny, może rozkwitnie mi czupryna z pierwszą zieloną trawą
levante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-15, 18:12   #4537
mamawiki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xyoko Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj kupiłam vitapil. Może na mnie to podziała? Chociaż powoli tracę nadzieję..
Nie trac nadziei, a noz sie uda. Vitapil wielu osobom pomogl./ Trzymaj sie i wytrwalosci zycze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-15, 18:35   #4538
xyoko
Zakorzenienie

Cytat:
Nie trac nadziei, a noz sie uda. Vitapil wielu osobom pomogl./ Trzymaj sie i wytrwalosci zycze
Dziękuję
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-15, 21:04   #4539
Maybebaby
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez neitka Pokaż wiadomość
I są długie? do jakiej długości? I jak to zrobiłaś Bo ja mam podobne myśli, odczucia....zawsze mi wypadały i nigdy nie mogłam zapuścić, z tym że 2 razy w życiu farbowałam pallette(ale to było ok. 5 lat temu i to były tylko pasemka).

Mialam donieść o skutkach kuracji Vichy dercos ampułki. Została mi jedna ampułka. Włosy dalej wypadają, ale nie tak jak na początku, czyli wypadanie się zmniejszyło(co widać dopiero od jakichś 3 ostatnich ampełek), ale drugiego opakowania chyba nie kupię. Dam znać jakby były jakieś pozytywne lub negatywne zmiany.
Ale kusi mnie żeby jednak dokupić opakowanie. Z drugiej strony 130zl. wydawać, gdy spłukana jestem
Maybebaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-15, 21:23   #4540
Wiolka525
Rozeznanie

Będąc dziś we Wrocławiu odwiedziłam Superpharmę, kupiłam w promocji szampon i żel Dermena do włosów wypadających. Cena dosyć korzystna 31,99zł za 2 kosmetyki. Może przyda sie Wam ta informacja.
Mam nadzieję, że Dermena coś zdziała. Zastanawiam sie tylko czy ten żel nie będzie powodował przetłuszczania włosów u ich nasady? Jutro sie okaże.
Podzielę sie również wrażeniami dotyczącymi używania toniku dermedic capilarte, buteleczka wystarczyła na równe 2 tygodnie codziennego wcierania, kosmetyk niezbyt wydajny, producent obiecuje pierwsze rezultaty po3-4 tygodniach stosowania. Niestety nie doczekałam się bo tonik sie skończył
Miałam kupić ponownie ale to troszkę drogi interes, poza tym nawinęła sie dermena. Zobaczymy jak będzie...
Wiolka525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-15, 21:42   #4541
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gaagatka Pokaż wiadomość
Kochane a już powoli zaczyna sie sezon na rzepę . jakoś przy najbliższej okazji sobie kupię, a wy?
Ja też, ale boję się tego wzmocnionego wypadania włosów, bo już nie za wiele jest z czego...
Kupiłam sobie dzisiaj Seboradin z czarną rzepą Jeszcze pokrzywę i skrzyp polny do parzenia i będę tym płukała włosy (ostatnie płukanie).
Teraz strasznie jeszcze mi zależy, na zakryciu prześwitów, aby wreszcie coś tam urosło...
Ja już normalnie mam obsesję i wszystkim patrzę na włosy...Powinnam się chyba leczyć, ale na nogi (bo na głowę coś kiepsko mi idzie )

Najmniej mi włosów wychodzi, jak się nie czeszę... Jak się mam rozczesać to dostaję palpitacji serca, ile znowu tych kudeł zostanie na szczotce...
Na pewno wychodzi mi odrobinę mniej (myślę, że dzięki Vitapilowi), ale jeszcze do zadawalających efektów sporo brakuje...

virka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-15, 22:01   #4542
Baudolina
Raczkowanie

Chcialam tylko pomoc. Czytam ten watek od samiutkiego poczatku, a z wypadaniem wlacze od ponad 4 lat - dziewczyny ktore tego nie widza troche pochopnie mnie ocenily. Sadze ze moj stan wlosow jest duuzo gorszy od waszych, bo jak pisalam kiedys mam przeswity co jest jak dla mnie jednym z powazniejszych znakow wypadania - najpierw jest zmniejszenie objetosci, potem coraz bardziej znaczne, po przeswity a potem to juz chyba tylko lysienie. Chcialam tylko zwrocic uwage ze nie ma cudownych srodkow dlatego nie ma co oczekiwac cudow. I powtarzam: nie bronie lekarzy ktorzy w sposob oczywisty nie wywiazuja sie z zadania. Ale w wiekszosci wypadkow naprawde nie znana jest przyczyna - oczekujecie ze nagle okaze sie ze to jakas nowa choroba i wystarczy wziac jakies magiczne tabletki i przejdzie? Dla tych ktore robily juz wszystkie badania, tak jak ja, i wszystko jest w normie - chcialam podzielic sie swoim doswiadczeniem: zdawalo mi sie ze stres towarzyszy kazdemu z nas i to nie moze byc przyczyna - a jednak zmieniajac tryb zycia bardzo poprawil mi sie stan wlosow. Moze to byla etz zasluga dobrania dobrych tabletek (chyba moge przypisac czesc zaslug Vitapliowi a bralam juz duzo innych) i jednak przestawienie sie na lagodne ziolowe szampony bo na moja wrazliwa skore te wszystkie Dermeny itp mialy straszny wplyw. podkreslilam ze to NA MNIE PDOZIALALO

Cytat:
uwierz mi ze radzenie im soku z pokrzywy czy witaminek jest nie na miejscu.
nie rozumiem. przeciez same tutaj polecacie pokrzywe, rzepe, skrzyp. To dzieki dziewczynom z tego watku zakupilam Barwe chmielowa i jestem bardzo zadowolona. To dzieki dziewczynom z tego watku zaczelam uzywac nafty i zoltka. Zalecane specyfiki od dermatologow zle - bo to sterydy. Wax zly bo SLS. Ale ziola tez zle nagle. Tak jak mowilam i same wiecie - nie istnieje zloty srodek bo juz bysmy o nim slyszaly dlatego trzeba eksperymentowac - nie wiem dlaczego za takie zdanie zostalam zjechana skoro stwierdzilam tylko oczywistosc. Naprawde nie rozumiem. Dziewczyny pisza o rzepie - w porzadku, ktos 'spoza' osmielil sie odezwac - zostaje zjechany. Bardzo mi nieprzyjemnie, juz nie bede sie wtracac.

Nic. Naprawde chcialam tylko pomoc. Moze niektorym pomogl opis moich doswiadczen i spostrzezen. Jesli nie to trudno. ZYcze wszystkim wyjacia na prosta

"An eye for an eye only ends up making the whole world blind"
Mahatma Gandhi
Baudolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 08:56   #4543
mamawiki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wiolka525 Pokaż wiadomość
Będąc dziś we Wrocławiu odwiedziłam Superpharmę, kupiłam w promocji szampon i żel Dermena do włosów wypadających. Cena dosyć korzystna 31,99zł za 2 kosmetyki. Może przyda sie Wam ta informacja.
Mam nadzieję, że Dermena coś zdziała. Zastanawiam sie tylko czy ten żel nie będzie powodował przetłuszczania włosów u ich nasady? Jutro sie okaże.
Podzielę sie również wrażeniami dotyczącymi używania toniku dermedic capilarte, buteleczka wystarczyła na równe 2 tygodnie codziennego wcierania, kosmetyk niezbyt wydajny, producent obiecuje pierwsze rezultaty po3-4 tygodniach stosowania. Niestety nie doczekałam się bo tonik sie skończył
Miałam kupić ponownie ale to troszkę drogi interes, poza tym nawinęła sie dermena. Zobaczymy jak będzie...
Ja tez stosowalam szampon Dermeny. Na pocztaku faktycznie pomogl mi i wloski raz ze ładnie rosły to dwa nie wypadaly. I niestety po jakims czasie zaczal sie łópiez, wiec kupilam sobie Dermene przeciwłupieżowa. I koszmar sie zaczł. Przetłuszczone wlosy, łupiez, i wypadanie. blehhh. Ale ja mam nadzije, ze Tobie sie spodoba i pomoze

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Ja też, ale boję się tego wzmocnionego wypadania włosów, bo już nie za wiele jest z czego...
Kupiłam sobie dzisiaj Seboradin z czarną rzepą Jeszcze pokrzywę i skrzyp polny do parzenia i będę tym płukała włosy (ostatnie płukanie).
Teraz strasznie jeszcze mi zależy, na zakryciu prześwitów, aby wreszcie coś tam urosło...
Ja już normalnie mam obsesję i wszystkim patrzę na włosy...Powinnam się chyba leczyć, ale na nogi (bo na głowę coś kiepsko mi idzie )

Najmniej mi włosów wychodzi, jak się nie czeszę... Jak się mam rozczesać to dostaję palpitacji serca, ile znowu tych kudeł zostanie na szczotce...
Na pewno wychodzi mi odrobinę mniej (myślę, że dzięki Vitapilowi), ale jeszcze do zadawalających efektów sporo brakuje...
Zawsze jest tak, ze jak wloskow nie czeszemy to one wypadaja w mniejszej ilosci. Ale niestety jest to złudne. Te wloski co maja wypasc i tak wypadna. JAk nie czeszemy ich dluzej to wypada ich wiecej. Co do opsesji to ja tez mam. Patrze innym na wlosy, nawet aktorkom w telewizji . takie jakies małe zboczenie

Cytat:
Napisane przez Baudolina Pokaż wiadomość
Chcialam tylko pomoc. Czytam ten watek od samiutkiego poczatku, a z wypadaniem wlacze od ponad 4 lat - dziewczyny ktore tego nie widza troche pochopnie mnie ocenily. Sadze ze moj stan wlosow jest duuzo gorszy od waszych, bo jak pisalam kiedys mam przeswity co jest jak dla mnie jednym z powazniejszych znakow wypadania - najpierw jest zmniejszenie objetosci, potem coraz bardziej znaczne, po przeswity a potem to juz chyba tylko lysienie. Chcialam tylko zwrocic uwage ze nie ma cudownych srodkow dlatego nie ma co oczekiwac cudow. I powtarzam: nie bronie lekarzy ktorzy w sposob oczywisty nie wywiazuja sie z zadania. Ale w wiekszosci wypadkow naprawde nie znana jest przyczyna - oczekujecie ze nagle okaze sie ze to jakas nowa choroba i wystarczy wziac jakies magiczne tabletki i przejdzie? Dla tych ktore robily juz wszystkie badania, tak jak ja, i wszystko jest w normie - chcialam podzielic sie swoim doswiadczeniem: zdawalo mi sie ze stres towarzyszy kazdemu z nas i to nie moze byc przyczyna - a jednak zmieniajac tryb zycia bardzo poprawil mi sie stan wlosow. Moze to byla etz zasluga dobrania dobrych tabletek (chyba moge przypisac czesc zaslug Vitapliowi a bralam juz duzo innych) i jednak przestawienie sie na lagodne ziolowe szampony bo na moja wrazliwa skore te wszystkie Dermeny itp mialy straszny wplyw. podkreslilam ze to NA MNIE PDOZIALALO

nie rozumiem. przeciez same tutaj polecacie pokrzywe, rzepe, skrzyp. To dzieki dziewczynom z tego watku zakupilam Barwe chmielowa i jestem bardzo zadowolona. To dzieki dziewczynom z tego watku zaczelam uzywac nafty i zoltka. Zalecane specyfiki od dermatologow zle - bo to sterydy. Wax zly bo SLS. Ale ziola tez zle nagle. Tak jak mowilam i same wiecie - nie istnieje zloty srodek bo juz bysmy o nim slyszaly dlatego trzeba eksperymentowac - nie wiem dlaczego za takie zdanie zostalam zjechana skoro stwierdzilam tylko oczywistosc. Naprawde nie rozumiem. Dziewczyny pisza o rzepie - w porzadku, ktos 'spoza' osmielil sie odezwac - zostaje zjechany. Bardzo mi nieprzyjemnie, juz nie bede sie wtracac.

Nic. Naprawde chcialam tylko pomoc. Moze niektorym pomogl opis moich doswiadczen i spostrzezen. Jesli nie to trudno. ZYcze wszystkim wyjacia na prosta
Wiesz wydaje mi sie, ze skoro jestes nowa osoba , a ponadto mile widziana, to na wstepie powinnas przedstawic swoj problem. Teraz wyglada to zupełnie inaczej i troche glupio sie czuje ,że tak zareagowałam. Zaczelas strasznie ostro swoj post i tyle. Dlatego wywołało to takie echo. Ja tez jestem tutaj nowa osoba i wcale nie jest prawda, ze posty nowych osob sa jakos lekcewazone. Poprostu wiele osob sie zna i zna swoje problemy. Ale wydaje mi sie , ze odczucie jest mylne.
Widze, ze jestes młoda osoba i masz problemy z wlosami dokladnie tyle samo czasu co ja. fajnie byłoby gdybys podzieliła sie z nami swoimi doswiadczeniami
Stary 2007-10-16, 10:01   #4544
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Nie zwróciłam uwagi, kto napisał, że doradzanie soku z pokrzywy czy witamin jest nie na miejscu. Jest jak najbardziej na miejscu. W końcu zaczyna się kurację od łagodniejszych środków, a nie sięga od razu po antybiotyki. Inna sprawa, że niektórym zioła czy witaminy pomogą, inne osoby zaś będą zmuszone brać antybiotyki. Ale zioła czy suplementy witaminowe zawsze warto brać, bo mimo wszystko wzmacniają nasz organizm i ZAWSZE przynoszą jakiś pozytywny efekt (choć nie zawsze w formie nadmiernego porostu włosów na łepku).

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 11:33   #4545
Baudolina
Raczkowanie

Nie jestem tutaj nowa osoba, jak juz napisalam czytam ten watek od samego poczatku, odezwac zdecydowalam sie dosc niedawno - chyba w lipcu czy sierpniu. Nie pamietam czy dokladnie na tym forum opisywalam moja sytuacje (odwiedzam takze inne fora o tej samej tematyce) ale to nie zmienia fakt iz to wygalda tak, ze gdy ktos nie dolacza sie do ogolnego nurtu narzekan albo nie nalezy do grupy wsparcia to jest tu traktowany bardzo ostro. Przykro mi z tego powodu. Czytam te forum regularnie w poszukiwaniu wlasnie nowych rad i odkryc, wszystkie posty czytam z taka sama uwaga i staram sie jak najwiecej z nich wyniesc. I chcialam podzielic sie takze z moim obserwacjami kogos kto obserwuje ten watek z boku: nie napisalam ze ten problem jest niewazny czy ze powinno sie go zbagatelizowac, malo kto tak jak ja wie co to jest miec rpoblem z wlosami. I to nie tylko jak w wiekszosci waszych przypadkow tylko rozpacz przy myciu, znajdywanie wszedzie wlosow itp. To takze przeswity, ciagle myslenie czy nie widac lysych miejsc czy widac itp. Robilam wszystkie badania, hormony, pierwsiatki itp bralam wszystko od ciezkiej broni po te lzejsze. COS W KONCU POMOGLO - chcialam sie z wami tym podzielic. Tyle. Moze powinnam przedstawic od poczatku bardziej szczegolowo moja sytyacje - nie wiem, dla mnie w tamtym momencie wazne bylo przekazanie moich spostrzezn: tyle. wiem ze to nie zawsze mile gdy sie komus cos wytyka. Chcialam tylko pomoc i mowilam ogolnie - moze moj post komus, chocby komus kto sie nie odzywa pomoze. To tyle ode mnie. Pozdrawiam

"An eye for an eye only ends up making the whole world blind"
Mahatma Gandhi
Baudolina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-16, 16:04   #4546
gaagatka
Raczkowanie

Baudolina a co to za cyferki w twoim podpisie? pytam z ciekawości .. czy to ma związek z włosami? przeliczaniem ich?

gaagatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 16:30   #4547
Wiolka525
Rozeznanie

Użyłam dziś pierwszy raz dermene szampon i żel, całe szczęście żel wtary po umyciu w skóre głowy nie powoduje przetłuszczania, troszkę sie tego obawiałam. Mam nadzieję że nieco pomoże, coś przeciez musi przynieść polepszenie.
Ostatnio poza wypadaniem strasznie plączą mi sie włosy. Skróciłam już dosyć sporo, wycieniowałam po całości niestety problem nie zniknął. Dziewczyny znacie jakąś dobrą odżywkę ułatwiajacą rozczesywanie,taką do cienkich delikatnych włosów?
Z góry dzięki za info.
Wiolka525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 16:43   #4548
cini_mini
Raczkowanie

szkoda tylko Baudolino ze moja wypowiedz o pokrzywie i witaminkach wyrwalas z ogolnego kontekstu. No ale trudno

Zazdroszcze ze w ciagu 4 lat walki o wloski albo mialas do czynienia z dobrymi lekarzami albo przynajmniej nie jestes na nich "cieta" jak niektore z nas.

Ja przyznam, ze mam duzo gorsze doswiadczenia i nie chodzi mi tu o wlosy, ale z racji wielu problemow w mojej rodzinie mialam do czynienia z wielka niekompetencja. Nie temat wiec sie nie rozpisuje..

Oczywiscie nie uogolniam, spotkalam na swojej drodze tez dobrych a jedna wspaniala lekarke.

Pozdrawiam Cie serdecznie i zycze oczywiscie jak najmniej problemow z wloskami.

Kosmitko, jak Twoje wloski?, ja wchodze w Mercilon.
cini_mini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 17:21   #4549
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze jest tak, ze jak wloskow nie czeszemy to one wypadaja w mniejszej ilosci. Ale niestety jest to złudne. Te wloski co maja wypasc i tak wypadna. JAk nie czeszemy ich dluzej to wypada ich wiecej. Co do opsesji to ja tez mam. Patrze innym na wlosy, nawet aktorkom w telewizji . takie jakies małe zboczenie
Zdaję sobie z tego sprawę, ale oszukuję się złudnie, aby wesprzeć psychikę Jakoś tak jak wyczeszę włosy co dwa dni, a nie codziennie, to jeden dzień mam lepsze samopoczucie

Zaraz znikam do endokrynologa i już się boję... Trzymajcie kciuki, dam znać jak będę po

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-16, 17:40   #4550
cini_mini
Raczkowanie

Virka, trzymam kciukasy
cini_mini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 18:40   #4551
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cini_mini Pokaż wiadomość
Virka, trzymam kciukasy
Dziękuję Ci pięknie
Już wróciłam, narazie zrobiła wywiad (nie powiem, bo dość szczegółowy ), ale oczywiście, w karcie, pisząc to co ja jej mówiłam, słowo stres pogrubiła i zakreśliła w ramkę...Hmmm
Na początku chciała skończyć na morfologii i żelazie, ale powiedziałam, że to miałam robione i wszystko przy górnej normie, więc odpuściła.
Dała mi skierowanie na tarczycę, przeciwciała tarczycy, testosteron i progesteron. Zbadamy, zobaczymy...

Stary 2007-10-16, 18:55   #4552
elka100
Raczkowanie

GG do elka100

Cytat:
Napisane przez Baudolina Pokaż wiadomość
Nie jestem tutaj nowa osoba, jak juz napisalam czytam ten watek od samego poczatku, odezwac zdecydowalam sie dosc niedawno - chyba w lipcu czy sierpniu. Nie pamietam czy dokladnie na tym forum opisywalam moja sytuacje (odwiedzam takze inne fora o tej samej tematyce) ale to nie zmienia fakt iz to wygalda tak, ze gdy ktos nie dolacza sie do ogolnego nurtu narzekan albo nie nalezy do grupy wsparcia to jest tu traktowany bardzo ostro. Przykro mi z tego powodu. Czytam te forum regularnie w poszukiwaniu wlasnie nowych rad i odkryc, wszystkie posty czytam z taka sama uwaga i staram sie jak najwiecej z nich wyniesc. I chcialam podzielic sie takze z moim obserwacjami kogos kto obserwuje ten watek z boku: nie napisalam ze ten problem jest niewazny czy ze powinno sie go zbagatelizowac, malo kto tak jak ja wie co to jest miec rpoblem z wlosami. I to nie tylko jak w wiekszosci waszych przypadkow tylko rozpacz przy myciu, znajdywanie wszedzie wlosow itp. To takze przeswity, ciagle myslenie czy nie widac lysych miejsc czy widac itp. Robilam wszystkie badania, hormony, pierwsiatki itp bralam wszystko od ciezkiej broni po te lzejsze. COS W KONCU POMOGLO - chcialam sie z wami tym podzielic. Tyle. Moze powinnam przedstawic od poczatku bardziej szczegolowo moja sytyacje - nie wiem, dla mnie w tamtym momencie wazne bylo przekazanie moich spostrzezn: tyle. wiem ze to nie zawsze mile gdy sie komus cos wytyka. Chcialam tylko pomoc i mowilam ogolnie - moze moj post komus, chocby komus kto sie nie odzywa pomoze. To tyle ode mnie. Pozdrawiam

Baudolino!!!
To nie czas ani miejsce na obrażanie . Ty miałaś potrzebę przedstawienia swoich spostrzeżeń w taki właśnie sposób a my odebrałyśmy to też na swój sposób. No trudno tak się zdaża....

Mam do Ciebie propozycję przeczytaj jeszcze raz swój pierwszy post ale w taki sposób tak jak byś o sobie nic nie wiedziała i podziel się z nami swoimi spostrzeżeniami...
elka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 19:59   #4553
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elka100 Pokaż wiadomość
Baudolino!!!
To nie czas ani miejsce na obrażanie . Ty miałaś potrzebę przedstawienia swoich spostrzeżeń w taki właśnie sposób a my odebrałyśmy to też na swój sposób. No trudno tak się zdaża....

Mam do Ciebie propozycję przeczytaj jeszcze raz swój pierwszy post ale w taki sposób tak jak byś o sobie nic nie wiedziała i podziel się z nami swoimi spostrzeżeniami...
Dokładnie.Baudolino,chodz i o to w jakiej FORMIE napisałaś do nas swój pierwszy post.Zabrzmiało to bardzo mentorsko i osiągnęło efekto odwrotny do zamierzonego.

Edytowane przez Angi74
Czas edycji: 2007-10-16 o 23:53
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 22:58   #4554
gaagatka
Raczkowanie

Więc może ja przerwę nawałnicę niemiłych postów i zapytam was o dermenę żel.

Co to za tajemnicza substancja czynna pochodzenia witaminowego (chroniona prawem patentowym) jest w jej składzie?

Zastanawiam się czy ją kupić. Kochaniutkie polecacie czy nie?

Stary 2007-10-16, 23:26   #4555
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:

Co to za tajemnicza substancja czynna pochodzenia witaminowego (chroniona prawem patentowym) jest w jej składzie?

Za KWC :
Cytat:
Innowacyjny produkt zawiera chlorek 1-metylonikotynamidu, stanowiący metabolit witaminy PP. Będąc substancją pochodzenia witaminowego, nie jest toksyczny i nie powoduje podrażnień skóry.
Ja kontynuuję przygodę z pieprzem cayenne, który to zawiera kapsaicynę wpływającą ponoć stymulująco na wzrost włosów. Jutro postaram się rozwinąć tą wypowiedź, bo teraz padam na twarz .
Stary 2007-10-17, 12:25   #4556
mamawiki
Raczkowanie

Cytat:

ja osobiscie uzwałam szampon Dermeny i byl ok. Ale po jakims czasie wlosy zaczely znowu wypadac, łupieżu dostalam i odstawilam. Natomist faktycznie na poczatku pomogl mi i yo bardzo
Stary 2007-10-17, 13:13   #4557
Angi74
Wtajemniczenie

Z kolei u mnie Dermena okropnie zniszczyla i przesuszyła włosy.Uzywalam jej 2 miesiace i nie zauwazyłam wtedy zadnej poprawy.
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-17, 13:17   #4558
gaagatka
Raczkowanie

Dziewczyny wiem już w czym jest problem u mnie , mam podwyższony poziom androstendionu ... wynik jest 6,6 a norma jest od 0,5 do 3,7. Wszystkie inne hormony są w normie.

Jutro idę do endokrynologa i jestem zrozpaczona bo nie wiem co mi przepisze... nie chcę brać tabletek anty (znowu ).. ..

Miała któraś z was już taki problem? Co robić? nie chcę iść całkiem głupia w tym temacie do lekarza ... co miałyście przepisywane? Może są jakieś jednoskładnikowe tabletki hormonalne czy coś? Proszę odpowiedzcie mi jak najszybciej bo zaraz oszaleję

Stary 2007-10-17, 13:18   #4559
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:

U mnie żel Dermena nie pomógł przy wypadaniu włosów podobnie jak wszystko inne ale i tak nadal wierzę , że znajde cud-specyfik i wreszcie moje problemy z włosami się skończą

EDIT: noo teraz to chociaż wiesz, w czym jest problem a to już PONAD polowa sukcesu
Stary 2007-10-17, 14:15   #4560
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
U mnie żel Dermena nie pomógł przy wypadaniu włosów podobnie jak wszystko inne ale i tak nadal wierzę , że znajde cud-specyfik i wreszcie moje problemy z włosami się skończą

EDIT: noo teraz to chociaż wiesz, w czym jest problem a to już PONAD polowa sukcesu
O dermenie już nawet nie myślę . Myszko a ty badałaś sobie androstendion? U mnie właśnie jest tak że testosteron jest spokojnie w normie ... a androstendion ... ehhh ...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości