|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
4 lata? Straszne. Wydawało się, że moje 1,5roku, to wieki...
![]() ![]() ![]() Ps. Cytat: 'Potwierdzam, nie zaprzeczam. uwielbiam poprostu madrzace sie osoby, ktore nie przechodza przez ten koszmar.' nie należy do mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zadomowienie
|
No tak, ale mnie w sumie przez całe życie wypadają włosy. Zawsze miałam krótkie, nie suszyłam, nie układałam, nie farbowałam i nadal leciały z głowy. W końcu zdenerwowałam się. No bo jak nie teraz, to kiedy będą moje włosy takie jak chcę? długie z ładnym kolorem... I mam teraz takie. Tylko, że teraz tak mi lecą z głowy, że prawdopodobnie je zetnę... Daję im czas do grudnia.
![]()
#4533 |
Raczkowanie
|
Levante,ja sie jednak w polowie zgadzam z Baudolina.W koncu leczenie wypadania wlosow jest bardzo trudne i wierze,ze trudno jest znalezc przyczyne.Aczkolwiek tez przyznaje,ze niektorzy nie lekarze traktuja nas(lysiejacych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj kupiłam vitapil. Może na mnie to podziała? Chociaż powoli tracę nadzieję..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Natomiast wypowiedź Baudoliny zdaje się być obwiniającym nas wszystkie 'wyrokiem' za 'winę' niewdzięczności dla 'wszechlekarzy', a przecież prawda ma zupełnie inne oblicze... A ten wątek jest dla nas oazą, 'miejscem' gdzie możemy i ponarzekać i wyżalić się bo tutaj rozumiemy siebie nawzajem, a nie oskarżamy. Cieszę się, że i Ty tutaj jesteś i powodujesz, że taka ja, bidulka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dałam sobie czas do wiosny, może rozkwitnie mi czupryna z pierwszą zieloną trawą ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mialam donieść o skutkach kuracji Vichy dercos ampułki. Została mi jedna ampułka. Włosy dalej wypadają, ale nie tak jak na początku, czyli wypadanie się zmniejszyło(co widać dopiero od jakichś 3 ostatnich ampełek), ale drugiego opakowania chyba nie kupię. Dam znać jakby były jakieś pozytywne lub negatywne zmiany. Ale kusi mnie żeby jednak dokupić opakowanie. Z drugiej strony 130zl. wydawać, gdy spłukana jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Rozeznanie
|
Będąc dziś we Wrocławiu odwiedziłam Superpharmę, kupiłam w promocji szampon i żel Dermena do włosów wypadających. Cena dosyć korzystna 31,99zł za 2 kosmetyki. Może przyda sie Wam ta informacja.
![]() Mam nadzieję, że Dermena coś zdziała. Zastanawiam sie tylko czy ten żel nie będzie powodował przetłuszczania włosów u ich nasady? Jutro sie okaże. Podzielę sie również wrażeniami dotyczącymi używania toniku dermedic capilarte, buteleczka wystarczyła na równe 2 tygodnie codziennego wcierania, kosmetyk niezbyt wydajny, producent obiecuje pierwsze rezultaty po3-4 tygodniach stosowania. Niestety nie doczekałam się bo tonik sie skończył ![]() Miałam kupić ponownie ale to troszkę drogi interes, poza tym nawinęła sie dermena. Zobaczymy jak będzie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam sobie dzisiaj Seboradin z czarną rzepą ![]() Teraz strasznie jeszcze mi zależy, na zakryciu prześwitów, aby wreszcie coś tam urosło... Ja już normalnie mam obsesję i wszystkim patrzę na włosy...Powinnam się chyba leczyć, ale na nogi (bo na głowę coś kiepsko mi idzie ![]() Najmniej mi włosów wychodzi, jak się nie czeszę... ![]() Na pewno wychodzi mi odrobinę mniej (myślę, że dzięki Vitapilowi), ale jeszcze do zadawalających efektów sporo brakuje...
![]() |
#4542 | |
Raczkowanie
|
Chcialam tylko pomoc. Czytam ten watek od samiutkiego poczatku, a z wypadaniem wlacze od ponad 4 lat - dziewczyny ktore tego nie widza troche pochopnie mnie ocenily. Sadze ze moj stan wlosow jest duuzo gorszy od waszych, bo jak pisalam kiedys mam przeswity co jest jak dla mnie jednym z powazniejszych znakow wypadania - najpierw jest zmniejszenie objetosci, potem coraz bardziej znaczne, po przeswity a potem to juz chyba tylko lysienie. Chcialam tylko zwrocic uwage ze nie ma cudownych srodkow dlatego nie ma co oczekiwac cudow. I powtarzam: nie bronie lekarzy ktorzy w sposob oczywisty nie wywiazuja sie z zadania. Ale w wiekszosci wypadkow naprawde nie znana jest przyczyna - oczekujecie ze nagle okaze sie ze to jakas nowa choroba i wystarczy wziac jakies magiczne tabletki i przejdzie? Dla tych ktore robily juz wszystkie badania, tak jak ja, i wszystko jest w normie - chcialam podzielic sie swoim doswiadczeniem: zdawalo mi sie ze stres towarzyszy kazdemu z nas i to nie moze byc przyczyna - a jednak zmieniajac tryb zycia bardzo poprawil mi sie stan wlosow. Moze to byla etz zasluga dobrania dobrych tabletek (chyba moge przypisac czesc zaslug Vitapliowi a bralam juz duzo innych) i jednak przestawienie sie na lagodne ziolowe szampony bo na moja wrazliwa skore te wszystkie Dermeny itp mialy straszny wplyw. podkreslilam ze to NA MNIE PDOZIALALO
Cytat:
Nic. Naprawde chcialam tylko pomoc. Moze niektorym pomogl opis moich doswiadczen i spostrzezen. Jesli nie to trudno. ZYcze wszystkim wyjacia na prosta
![]() |
#4543 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Widze, ze jestes młoda osoba i masz problemy z wlosami dokladnie tyle samo czasu co ja. fajnie byłoby gdybys podzieliła sie z nami swoimi doswiadczeniami ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Zakorzenienie
|
Nie zwróciłam uwagi, kto napisał, że doradzanie soku z pokrzywy czy witamin jest nie na miejscu. Jest jak najbardziej na miejscu. W końcu zaczyna się kurację od łagodniejszych środków, a nie sięga od razu po antybiotyki. Inna sprawa, że niektórym zioła czy witaminy pomogą, inne osoby zaś będą zmuszone brać antybiotyki. Ale zioła czy suplementy witaminowe zawsze warto brać, bo mimo wszystko wzmacniają nasz organizm i ZAWSZE przynoszą jakiś pozytywny efekt (choć nie zawsze w formie nadmiernego porostu włosów na łepku).
#4545 |
Raczkowanie
|
Nie jestem tutaj nowa osoba, jak juz napisalam czytam ten watek od samego poczatku, odezwac zdecydowalam sie dosc niedawno - chyba w lipcu czy sierpniu. Nie pamietam czy dokladnie na tym forum opisywalam moja sytuacje (odwiedzam takze inne fora o tej samej tematyce) ale to nie zmienia fakt iz to wygalda tak, ze gdy ktos nie dolacza sie do ogolnego nurtu narzekan albo nie nalezy do grupy wsparcia to jest tu traktowany bardzo ostro. Przykro mi z tego powodu. Czytam te forum regularnie w poszukiwaniu wlasnie nowych rad i odkryc, wszystkie posty czytam z taka sama uwaga i staram sie jak najwiecej z nich wyniesc. I chcialam podzielic sie takze z moim obserwacjami kogos kto obserwuje ten watek z boku: nie napisalam ze ten problem jest niewazny czy ze powinno sie go zbagatelizowac, malo kto tak jak ja wie co to jest miec rpoblem z wlosami. I to nie tylko jak w wiekszosci waszych przypadkow tylko rozpacz przy myciu, znajdywanie wszedzie wlosow itp. To takze przeswity, ciagle myslenie czy nie widac lysych miejsc czy widac itp. Robilam wszystkie badania, hormony, pierwsiatki itp bralam wszystko od ciezkiej broni po te lzejsze. COS W KONCU POMOGLO - chcialam sie z wami tym podzielic. Tyle. Moze powinnam przedstawic od poczatku bardziej szczegolowo moja sytyacje - nie wiem, dla mnie w tamtym momencie wazne bylo przekazanie moich spostrzezn: tyle. wiem ze to nie zawsze mile gdy sie komus cos wytyka. Chcialam tylko pomoc i mowilam ogolnie - moze moj post komus, chocby komus kto sie nie odzywa pomoze. To tyle ode mnie. Pozdrawiam
![]() |
#4546 |
Raczkowanie
|
Baudolina a co to za cyferki w twoim podpisie?
![]()
#4547 |
Rozeznanie
|
Użyłam dziś pierwszy raz dermene szampon i żel, całe szczęście żel wtary po umyciu w skóre głowy nie powoduje przetłuszczania, troszkę sie tego obawiałam. Mam nadzieję że nieco pomoże, coś przeciez musi przynieść polepszenie.
![]() Ostatnio poza wypadaniem strasznie plączą mi sie włosy. Skróciłam już dosyć sporo, wycieniowałam po całości niestety problem nie zniknął. Dziewczyny znacie jakąś dobrą odżywkę ułatwiajacą rozczesywanie,taką do cienkich delikatnych włosów? Z góry dzięki za info. |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Raczkowanie
|
szkoda tylko Baudolino ze moja wypowiedz o pokrzywie i witaminkach wyrwalas z ogolnego kontekstu. No ale trudno
![]() Zazdroszcze ze w ciagu 4 lat walki o wloski albo mialas do czynienia z dobrymi lekarzami albo przynajmniej nie jestes na nich "cieta" jak niektore z nas. Ja przyznam, ze mam duzo gorsze doswiadczenia i nie chodzi mi tu o wlosy, ale z racji wielu problemow w mojej rodzinie mialam do czynienia z wielka niekompetencja. Nie temat wiec sie nie rozpisuje.. Oczywiscie nie uogolniam, spotkalam na swojej drodze tez dobrych a jedna wspaniala lekarke. Pozdrawiam Cie serdecznie i zycze oczywiscie jak najmniej problemow z wloskami. Kosmitko, jak Twoje wloski?, ja wchodze w Mercilon. |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zaraz znikam do endokrynologa i już się boję... ![]() ![]()
![]() |
#4550 |
Raczkowanie
|
Virka, trzymam kciukasy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Ci pięknie
![]() Już wróciłam, narazie zrobiła wywiad (nie powiem, bo dość szczegółowy ![]() ![]() Na początku chciała skończyć na morfologii i żelazie, ale powiedziałam, że to miałam robione i wszystko przy górnej normie, więc odpuściła. Dała mi skierowanie na tarczycę, przeciwciała tarczycy, testosteron i progesteron. Zbadamy, zobaczymy...
#4552 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Baudolino!!! To nie czas ani miejsce na obrażanie . Ty miałaś potrzebę przedstawienia swoich spostrzeżeń w taki właśnie sposób a my odebrałyśmy to też na swój sposób. No trudno tak się zdaża.... Mam do Ciebie propozycję przeczytaj jeszcze raz swój pierwszy post ale w taki sposób tak jak byś o sobie nic nie wiedziała i podziel się z nami swoimi spostrzeżeniami... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez Angi74 Czas edycji: 2007-10-16 o 23:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Raczkowanie
|
Więc może ja przerwę nawałnicę niemiłych postów i zapytam was o dermenę żel.
![]() Co to za tajemnicza substancja czynna pochodzenia witaminowego (chroniona prawem patentowym) jest w jej składzie? ![]() Zastanawiam się czy ją kupić. Kochaniutkie polecacie czy nie? ![]()
#4555 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4556 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Wtajemniczenie
|
Z kolei u mnie Dermena okropnie zniszczyla i przesuszyła włosy.Uzywalam jej 2 miesiace i nie zauwazyłam wtedy zadnej poprawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny wiem już w czym jest problem u mnie
![]() ![]() ![]() ![]() Jutro idę do endokrynologa i jestem zrozpaczona bo nie wiem co mi przepisze... nie chcę brać tabletek anty (znowu ![]() Miała któraś z was już taki problem? ![]() ![]()
#4559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() EDIT: noo teraz to chociaż wiesz, w czym jest problem a to już PONAD polowa sukcesu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.