![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zazdrosnik do naprawy
Haha, facet mistrz. Chylę czoło przed nim
![]() Mam do Ciebie prośbę Autorko, zapytaj męża, czy korzystał z jakiejś literatury, kiedy opanowywał manipulację do perfekcji, bo jeśli tak to podaj mi tytuły, a od razu zamawiam i się szkolę. Ciekawe, co napiszą wizażanki, które karciły innych w wątku za krytykę i pisały, że przecież nie każdy jest idealny ![]() A tak serio to najbardziej mnie przeraża fakt, że taka patola chce na świat sprowadzić kolejne dziecko. Edytowane przez vouvray Czas edycji: 2016-02-07 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Regulator reniferów
|
On nie chce, ale musi, bo inaczej żona gotowa zauważyć, jak funkcjonuje reszta świata.
![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Regulator reniferów
|
Ten Franek to wcale Kaśki nie kocha, pozwolił jej z domu wyjść TAK ubranej... Biedna Kaśka...
![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
autorko, Ty przeczytałaś własny post?!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Straszny wątek.
Dla mnie jakoś jest nadal niepojęte, że można pozwolić innej osobie ingerować w swoje decyzje (ubranie? praca?) aż w takim stopniu. Najgorsze jest to, że skoro już jedno dziecko się pojawiło, to odejście od takiego partnera będzie baaaardzo trudne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
pakujesz manatki i wychodzisz - co w tym trudnego? przy takim zazdrośniku akurat łatwo będzie załatwić rozwód, podział obowiązków itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ma 0 kasy i 0 świadków, bo przecież przed wszystkimi wszystko ukrywała, żeby siary nie było. Jego rodzina nie zezna na jej korzyść. Musiałaby się zbuntować, zebrać dowody, wytrwać i dopiero mając je w garści spakować manatki i wyjść. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
on tired little feet
|
O czym wy mówicie w ogóle, przecież ona dalej nawet nie dostrzega wagi problemu i cieszy się bo mąż "obiecał" xD
![]() |
#104 |
Regulator reniferów
|
Dlaczego w ogóle miałaby go zostawiać, tego zazdrośnika najukochańszego?
![]() |
![]() |
#105 |
.
|
stara a głupia.
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
tu, jeśli chodzi o odejście od faceta, nie jest tak trudno - serio. no ale musiałaby dostrzec problem, a przestaje go widzieć. na moment zauważyła, ale mąż swoje, więc ona potulnie złożyła uszy po sobie i mu przytakuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Konto usunięte
|
Autorko, może skoro nie możesz hormonów to zastanów się nad spiralą? Można założyć takie na 3 lata (i usunąć w każdym momencie). Zdrowie ci się nie pogorszy a oszczędzisz kolejnemu dziecku tatusia - psychopaty i sobie kolejnych 5 lat w domu .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
on tired little feet
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Autorka od meza nie odejdzie, bo zyje z nim w obcym kraju, z dala od bliskich, nie ma pracy-pan maz ma idealne warunki do prania Autorce mozgu. A ona otoczona "tradycyjnym"
![]() Przeciez on na terapie nie pojdzie, terapie sa dla wariatow, a w tym zwiazku to Autorka jest wariatka i ma problem, wiec ewentualnie pozwoli jej raz pojsc. Niemniej juz teraz wie, ze to bedzie knucie przeciwko niemu ![]() Autorka jest zmanipulowana i nawina, zadne gadanie nie przemowi jej do rozsadku. Miala jakies postanowienia, ale jedna rozmowa z Misiem sprawila, ze wszystkie je szlag trafil, choc pozornie poszli na kompromis. To jest level hard i ona sama musi sie ocknac, ze jest ubezwlasnowolniona i pozbawiana amodzielnosci. Stanie sie tak albo jak jej wtlucze kilka razy, albo za kilkanascie lat, gdy corka wykrzyczy jej, jaki to jej los zgotowala z ojcem-tyranem. Edytowane przez zdradzo Czas edycji: 2016-02-07 o 16:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W ogole kiedys mielismy rozmowe na taki temat, zupelnie teoretyczne gdybanie i powiedzial mi wtedy, ze w razie jakby nam sie nie ulozylo, on zabiera synka. Mowiac szczerze az mnie mrozi na ta mysl. Wiem, ze samotni ojcowie rzadziej dostaja calkowita opieke, ale z racji zawodu przechodzi czeste kontrole psychologiczne wiec ma czysta karte. Natomiast ja mialam rozne zawirowania i wiem, ze maz moglby jakos dojsc do tej dokumentacji. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest szantaż emocjonalny. Każdy zdrowy, niezahukany człowiek potrafi go rozpoznać i sobie na to nie pozwoli. Twoje zwoje mózgowe zostały już niestety wyprane i odwirowane na maksymalnych obrotach, a będzie gorzej...
![]() |
![]() |
#112 | |
lubi eks swojego męża
|
Cytat:
To jest niesamowite, patrzeć, jak ten człowiek ma cię w garści. Odebrał ci każdą normalną rzecz w życiu, teraz się cieszysz jak głupia, kiedy ci je racjonuje - oho, pozwoli ci iść do pracy. Dobry pan. Aż nie zmajstruje ci dziecka. Bardzo dobry pan. I łudzisz się, że masz na niego jakikolwiek wpływ, że cokolwiek możesz ugrać, że masz jakiekolwiek prawo głosu, że twoje "ultimatum" cokolwiek znaczy - a przecież on dobrze wie, że możesz swoje gadać, a i tak będzie po staremu. Przecież ten człowiek rządzi całym twoim życiem, a ty się go śmiertelnie boisz. Chowa ci klucze od domu. Realnie, świadomie, nie na żarty, więzi cię w domu. Ty maniacko chowasz przed nim tabletki antykoncepcyjne, bo gdyby je znalazł... Właście - co by się stało? Czyżby wtedy mógł stać się kimś strasznym? A potem siadasz i stawiasz mu ultimatum - ma się zmienić, bo jeśli nie... Jeśli nie, to szczerze przyznajesz, że nic nie zrobisz. Odejść przecież nie możesz. Boisz się, że odbierze ci prawa do dziecka. Matko, jak ten człowiek cię za$#%&cie musi kochać. Życie z nim to musi być miód.
![]() |
![]() |
#113 |
Konto usunięte
|
Jesteś okropną egoistką - chcesz powołać na świat kolejne dziecko tylko po to, żeby mu zniszczyć życie przy tatusiu tyranie w imię swojego widzimisię.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W domu tez nie jestem wieziona, owszem zdarzylo sie, nawet ostatnio, ze moj klucz zaginal - wyszlam wiec innym wyjsciem. Nigdy chowanie czegokolwiek nie spowodowalo, ze zmienilam plany. Nawet jesli mialabym podstawiac krzeslo pod plot i przeskakiwac. Ostatnia sytuacja wydala mi sie dziwnym zbiegiem okolicznosci, ale rownie dobrze moglam po prostu ten klucz zgubic, nie wiem. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
lubi eks swojego męża
|
Cytat:
I to fajnie, że czujesz się taka wyzwolona, że aż płotem wyjdziesz, tylko absolutnie umyka ci esencja - nikt nie ma prawa nawet próbować cię zamykać, odcinać, siłą zatrzymywać. I to nie jest ważne, czy ty tym płotem uciekniesz, czy nie. I nieważne, że zawsze potem potulnie przez ten płot wracasz. Po prostu, nikt nie może cię zatrzymywać - skoro to robi, to na pewno nie ma na uwadze twojego dobra. I w moim świecie się wtedy nie próbuje brać "Misia" pod włos, ani z włosem, ani w ogóle się nie próbuje. Się zabiera swoje bambetle i idzie tam, gdzie cię traktują jak człowieka, nie jak własność.
![]() |
![]() |
#116 |
plum plum
|
nie, brzmiała jak współuzależniona, która uważa, że jak się postara, to męża uleczy. To przecież ona miała iść na terapię, zrobić wywiad, zaciągnąć tam chłopa.
Tu problemy sięgają tak daleko. Myślę, że terapia dla Autorki to dobry pomysł. Żeby jej ktoś oczy otworzył na to, jak jest zmanipulowana. Chodź tam Autorko, chodź dzielnie.
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Autorke narwyrazniej rajcuje, ze chlop taki "meski" ze musi z wlasnego domu plotem wychodzic, bo on taki twardy i zdecydowany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
plum plum
|
Cytat:
![]() taaak, i te zbiegi okoliczności, które mają Ci samodzielność utrudnić... Pozazdrościć. Ukochani mężczyźni przecież zawsze okazują tak miłość, że narażają swoje kobiety na śmieszność, spóźnienia, robią im przykrości, utrudniają im życie, chowają klucze i sprowadzają do roli małej dziewczynki, która bez tatusia nie może 3 kroków zrobić. Nie wiem, Autorko, czy do Ciebie dociera, że Ty owszem, możesz robić co chcesz, ale Twój facet zwyczajnie to sabotuje, a jego działania mogą się posunąć dalej? Co, jak Ci nocą ścięgna w nogach popodcina, byś za daleko nie uciekła? Jakby mnie tak facet traktował, to by mnie u jego boku nie było. Dla Twojego męża nie jesteś żadną partnerką, raczej rozkapryszonym zwierzątkiem, które czasami wymyka się do ogrodu, ale to można siatki na okna założyć. Najgorsze, że masz tak chorą optykę, że tego nie widzisz. Jeśli Twój poprzedni związek był bardziej toksyczny to nie mam pytań... Masz nieprzepracowane problemy ze sobą, zanim zmienisz partnera, zmień siebie.
Edytowane przez zlotniczanka Czas edycji: 2016-02-08 o 11:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
.
|
idź na jakąś terapię, bo widać, że pchasz się z patologicznego, toksycznego w związku w kolejny patologiczny związek.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:05.