![]() |
#151 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Danika mam takie same wspomnienia z przedszkola... Najgorsze byly kanapki z miodem. Do dzis miodu nie tkne, nawet nie dotkne sloika bo bym sie czasem ubrudzila tym ohydztwem
![]() ![]() ![]()
#152 |
Zakorzenienie
|
Co do listy na pierwszej stronie, może się ze mną nie zgodzicie, ale ja jestem za tym, żeby został taki jaki był wpisany na początku. Tylko się niepotrzebne zamieszanie robi, bo jedna zmieni, druga nie. Ewentualnie jak zaczniemy rodzić, to od razu zmieniać wszystkim, żeby był podany wiek w jakim urodziłyśmy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Wtajemniczenie
|
Kalpana super niespodziankaaaa!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asia ja od srody robie bana na slodkie ![]() ![]() ![]() ![]()
#154 |
Matka Smoka
|
Faktycznie nie widać tego - albo coś zmienili, albo ja mam jakiś zawias, bo nie widzę
![]() namęczyłam się i naszukałam i znalazłam: wchodzisz na główną stronę ze wszystkimi forami, i na samym dole jest ,,lista moderatorów" i tam już trzeba po opisie. Nie wszyscy mają dopisane, ale to co znalazłam: Seona, teQiba, Moona. Nie wiem jak teraz, ale dawniej działał też ten wątek z prośbami o zamknięcie: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55019691 |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Rozeznanie
|
Witam w nowym tygodniu
![]() duchaa123 współczuję tego co musiałaś przeżyć przy tym zabiegu, tyle czasu głodzic takiego maluszka ![]() ![]() lulka19 czekamy na fotki łóżeczka ![]() Ineso współczuje męczącej nocy, co do jedzenia to wiem o co Ci chodzi, tez znam takie przypadki że dziecko miało pozwalane na takie różne przekąski, ciastka a normalnego posiłku jeść nie chce i że niby niejadek... velika takie zmuszanie do zjedzenia czegos właśnie tak sie kończy, moja siostra jak była mała miała anemie i kazali jej wątróbke jeść i teraz za nic wątróbki nie zje tak sie zniechęciła. kejka90 z mężem nie wesoło, niech bierze od razu leki i jak wróci to tak trochę z dala od Ciebie, Ty też zaopatrz sie w cytrynę, sok z malin i pij, mam nadzieję że choroba Cie nie dopadnie ![]() Jedzenie Każda z nas by chciała żeby nasze dzieci wszystko ładnie jadły no ale nie zawsze tak jest, to bardzo indywidualna sprawa, przykład ja i moje rodzeństwo. jest nas 4, mama gotowała i np ja cos zjem, siostra tez a brat za nic w świecie bo mu nie smakuje, bo nie lubi i mama często gotowała 2 obiady żeby każdy miał coś do jedzenia. Mąż twierdzi że mama nas rozpieszczała i że u niego tak nie było i każdy jadł wszystko i on nie rozumie jak mozna czegoś nie lubić (on je praktycznie wszystko) a ja właśnie mam kilka potraw których nie zjem. no i teraz sie zastanawiam czy to rzeczywiście kwestia rozpieszczenia że mama nie powinna robic drugiego obiadu tylko kazać jeść co jest? ale pamiętam że jak brat nie chciał zjeśc to nie było mocy i po prostu nie jadł i gdyby nie druga opcja obiadu to byłby bez obiadu. każdy jest inny i niby 4 rodzeństwa wychowana w jednym domu a pod względem jedzenia jesteśmy inni.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120505650117.html Edytowane przez akinomka03 Czas edycji: 2016-02-08 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
Oj ja tez mam sporo żywieniowych skrzywien z dzieciństwa. Takie główne to: jajecznica, która jest nie do końca ścięta, widoczne biało w jajecznicy (chociaż juz coraz mniej) bo zeby zjeść to musi byc taka zeskrobany z patelni, sztywna, ze widelcem sie je (moj maz je taka polscieta i je łyżeczka...) jajko na miekko- nie ma bata, żebym zjadła... Natomiast sadzone zjem. Nie tknę wątróbki, kaszanki, mięsa jesli ma cos tłustego- jakies takie żyłki, tłuszcz widoczny, z szynki zawsze odkrawam ta tłusta skórkę i wykrajam wszystkie żyłki (no i dzieciom odruchowo tez tak robię...) nie zjem żadnej ryby poza łososiem na parze lub pieczonym, nie cierpię pieczarek i innych wstrętnych grzybolow (ale juz na święta w uszach zjem i w krokietach z kapusta) nie nawidzilam czosnku i cebuli, teraz lubię, nie cierpiałam koperku, szczypiorku, pietruszki, teraz juz jem. Nie cierpię kotletów wieprzowych, generalnie z mięsa jem tylko drób i krolika. Nienawidzę mleka z kożuchem. I budyniu z kożuchem. I tatara nie zjem
![]() ![]() Ja byłam bardzo ubogo karmiona jak byłam mała i teraz to wychodzi... ![]() No masakra, choć juz jest o niebo lepiej niz było. Pamietam, jak sie spotykałam dopiero co z mężem, i jadłam u niego obiad ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
mój brat miał 22 lata jak sie tym zaraził i lekarz kazał sie do niego raczej nie zbliżac więc uważaj na siebie! Cytat:
Cytat:
a fotki pokrowcow/przescieradeł wam wrzucilam. i według mnie bedzie pasowac na rozne przewijaki. ja mam dzis fryzjera ale boli mnie brzuch ze ruszyc sie nie moge. wlosy brudne ze az wstyd... odechciewa mi sie juz ;(
![]() |
#158 |
Zadomowienie
|
My z tz jemy różnorodne jedzenie, co ja ugotuje to on nie wybrzydza, ale wiadomo jest wiele takich potraw których nie ruszamy, ja nie zjem flaków, golonki, kiszki a on nie sprobuje owoców morza czy sledzi. Wiec jak moje dziecko będzie jadlo chociaz większość tego co przyrzadze to będę spokojna, byle tylko nie plulo wszystkim i wszędzie
![]() Mam taka kuzynkę której corka jest "niejadkiem", tylko ze od rana pasą ją kinderkami a potem sie dziwią ze nie tknela obiadu, o warzywach mogą pomarzyć ze zle, jesli juz to tylko frytki i kurczaka.. Nie wyobrazam sobie zeby moje dziecko bylo tak zle odzywiane, chyba by mi serce peklo
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za postanowienie ![]() ![]() Ja mojego starszego karmiłam papkami domowej roboty. Najpierw ładnie jadł, ale nie chciał się przekonać do zwykłych obiadów. Najpierw długo jadał zupy, dopiero po wieeeeelu próbach i staraniach zaczął jeść drugie danie. Wiadomo, nie wszystko mu smakowało, ale lubił mielonego i wszelkiego rodzaju klusko-podobne rzeczy, np. lane kluski z jabłkiem (uwielbiał), pierogi z jabłkami, kopytka z serem, naleśniki. Od listopada z niewiadomego powodu (chociaż zastanawiam się czy wyjazd TŻta nie miał z tym czegoś wspólnego) prawie nic nie chce jeść. Na dania, które uwielbiał teraz nawet nie chce patrzeć. I nie chodzi o to, że mu się przejadły. Jedynie lubi zupę brokułową, pomidorową, rosół i czasem zje samego naleśnika. Nie wiem co zrobić żeby znowu zaczął jeść jak wcześniej. Przy drugim chcę spróbować BLW, bo podobno dzieci tak karmione zazwyczaj wszystko jedzą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |||
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Żadna firma trudniąca się sprzedażą nie płaci 18zł za kuriera bo ma wynegocjowane stawki. Rozumiem, że tyle kasują przy małym zamówieniu, ale duże to sam zysk dla nich. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Rozeznanie
|
Kurczę jakby się tak zastanowić, to nie wiem czy jest coś czego wybitnie nie lubię... O! Mam! Nie tknę nigdy ziemniaków w zupie, no nie ma szans
![]() ![]() ![]() ![]() Jak dają coś synkowi do zjedzenia, to nie zmuszam. Jak nie chce w tym momencie to próbuję, za jakiś czas ![]() ![]() Gosiaczek ale właśnie a propos samego brokuła to u mnie było na odwrót, tym słoiczkowym pluł, a normalny to zjadł. Jak skosztowałam tego brokuła ze słoiczka to fuuu ohyda to była.
#162 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#163 |
Zadomowienie
|
To ja jestem jak to dziecko z opisu. Nie zjem nic zdrowego. A frytki i inne niezdrowe mogę kilogramami. Z mięsa zjem tylko pierś z kurczaka i golonke :-P żadnych innych kotletów, pieczeni czy rolad. Blee. Kiełbasy nigdy nie tknelam i nie zamierzam.
Sera żółtego nie zjem chyba ze na pizzy czy w zapiekance. Z warzyw tylko podstawa. Marchew ale nie gotowana. Ziemniaki nawet surowe mogę jeść. Buraki. Pomidor. Ogórek i rzodkiew. Więcej nie. Żadnej cebuli czy papryki, fasoli. Jogurtów czy kefirów nie. Ser biały czasem ale musze mieć ochotę spora :-P Jem niezdrowo i niewiele ale w ciąży zmuszam się trochę by jednak dzieciom coś dać. Mam nadzieje ze one będą jadły wszystko. Z tym ze ja wiem ze to trochę wina rodziców bo jak byłam mała to nie naciskali na mnie i zawsze dawali jeść co chciałam i tak już zostało. Mama zawsze dla mnie osobny obiad robiła wiec tak mi już zostało. Teraz i tak zjem juz nieco więcej niż jako dziecko ale niestety nie jest to dużo.
#164 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie chce zmuszać dziecka do jedzenia ale z drugiej strony takie dziecko którym mama czy babcia gotowały oddzielny obiad bo dziecko tego czy tamtego nie je jako dorośli tez wiecznie wybrzydaja. Mam znajomych którzy nie jedzą warzyw, większości owoców połowy zup i według mnie jest to przesada. W ogóle uważam ze dużo zależy od przyrządzenia dania, szpinak może być paskudna zielona breja która podawali w przedszkolach albo pysznym farszem do naleśników czy sosem do makaronu. Moja mama nie gotowała mi specjalnie jak coś mi nie smakowało. Najwyżej zjadłam mniej. Ciotka przy większych dzieciach robiła podobnie i teraz nie wybrzydzamy i bez problemu jemy wszystko. Co do hubi to slabo bo zamówiłam 3 pokrowce, najwyżej zwrócę bo zwrot jest chyba darmowy. Cytat:
ale niespodzianka, nacieszcie się sobą ![]() Następne dziecko też chciałabym na wiosnę, jakoś na przełomie maja/kwietnia Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Wtajemniczenie
|
Polinezyjka no nie przechodzi czuje cały czas bol ale jak rozchodze się to jest on do wytrzymania najgorzej jak nagle chce wstać to masakra jest
|
![]() ![]() |
![]() |
#166 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale super niespodzianka ![]() Cytat:
Mleko z miodem, blee ![]() Gosiaczek Nie cierpię tez nieściętej jajecznicy. Nie ma nic gorszego, fuj! Mi też się dziś mały wypycha koło pępka. Dziwne uczucie, bo ja dopiero od niedawna tego doświadczam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Rozeznanie
|
O, już nowy wątek, a ja tamtego nie zdążyłam nadrobić
![]() W takim razie się witam ![]() BLW Słyszałam o tym sposobie żywienia same dobre rzeczy i mam zamiar praktykować, mam nadzieję że się uda ![]() ![]() ![]() ps. u mnie już 33 tydzień ![]() Edytowane przez jowitazz Czas edycji: 2016-02-08 o 10:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Wtajemniczenie
|
Ubranka wyschly to je piknie poprasowalam i ulozylam
![]() ![]()
#169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jest taka dobra ksiazka "moje dziecko nie chce jesc"- argumentem w niej jest to, ze zmuszanie na siłe dzieci do jedzenia to w pewien sposób przemoc wobec nich i takie zachowanie powoduje w dorosłym życiu problemy z jedzeniem w ogóle. Dzieci maja tez fazy- moja zwykle nie ma problemów z jedzeniem, ale ma dni, kiedy marudzi dosłoniwe przy wszytskim. Upieram się tylko przy tym, żeby wystarczająco piła. I tak mam szczęście- może właśnie przez BLW. Noc przez moja córke miałam z głowy- na szczęscie to tylko katar i kaszel. Ale czuję, że zaraz padnę, bo dzień zaczął sie o 4:30 Zdrowia dla wszystkich starszych dzieciaków, TŻ i pamiętam, że Tabaska jeszcze chora. ![]() Kalpana- fajna niespodzianka. Bawcie sie dobrze ![]()
![]() |
#170 |
Matka Smoka
|
Przyszło moje zamówienie z gemini - pocieszę Was, że moje prawie na 500zł i zero próbek
![]() lucy - myślę, że co do prześcieradeł, to skoro beth wklejała foto realne i wyglądają na takie uniwersalne to nie trzeba się przejmować. Myślę, że sprzedawca przewrażliwiony - może bał się, że jestem klientką z gatunku: ,,po bokach więcej mi się zawija prześcieradło, niż z góry - reklamuję ![]() Jedzenie Zgadzam się z tym, że trzeba kombinować z różnym podawaniem/przygotowywaniem pewnych składników. Mój tż jak się poznaliśmy to niby nienawidził bigosu, a jak się przemógł i zjadł robiony przez mojego tatę to teraz uwielbia. Ja latami nie lubiłam oliwek, ale starałam się próbować trochę w różnych zestawieniach - i w końcu mi podeszły, teraz jem w każdej postaci. Ważna wg mnie jest taka otwartość i chęć próbowania - wiadomo, że nie wszystko musimy uwielbiać. Zmuszać szantażem czy wpychać na siłę dziecku nie zamierzam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zlamalam wczoraj zakaz szycia ![]() dorwalam w syku pokrowiec na przewijak w kolrze mietowym <3 jejeje trzeciea pralka mi sie pierze. narazie zalatwilam pieluchy i ubranka jasne i szare+ granatowe. czkaja jeczez ciemne( czarne+ czerwone, kocyki, rozek, posciele... o wlasnie- musze zamowic przescieradlo) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zadomowienie
|
Ale mam dziś lenia. Tak mi się nic nie chce
![]() Zeszło tygodniowy egzamin zaliczony na 4,5 ![]() Znaczy się nie koniec tylko kolejny semestr :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Rozeznanie
|
Witam się w nowym wątku znad soku z jarmużu i sałatki:p Dzisiaj Zosia obudziła mnie kopaniem już o 7 rano!TŻ wstawał do pracy wiec wstalam z nim i zabrałam się za robienie dekoracji na Baby Shower
![]() planuje zrobić imprezke na poczatku marcu ![]() ![]() miłego dnia dziewczyny!Piękna pogoda u mnie! ![]()
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś nie wyłażę z łóżka, już mi było lepiej ale zjadłam kanapkę i znów mnie muli, do tego jestem osłabiona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym chciała zaprosić koleżanki i spędzić z nimi miło czas, nie chodzi mi o prezenty i nie chce właśnie żeby któraś tak to odebrała. 😉 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() babyshower mi moja przyjaciółka z koleżankami urządzają od A do Z, zadeklarowała się kiedy tylko dowiedziała się o mojej ciąży ![]() ![]() impreza będzie u mnie w domu, mam się zmyć godzinę na spacer i zostawić im chatę do przygotowań ![]() pytały mnie jaki prezent bym chciała i nieśmiało zażyczyłam sobie Misia Szumisia, ale dziewczyn ma być 9, więc składkowo wyjdzie korzystnie! A jeśli by dziewczyny się za to nie brały, to sama bym zaprosiła najbliższe mi kumpelki i siostry, żeby miło spędzić czas ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
Wg mnie to takie niezręczne jednak i wydaje mi się, że właśnie jeśli już to powinno wychodzić ze strony koleżanek, tak jak panieński. Także brawa dla koleżanek Malos ![]() Majtki poporodowe Macie już? Bo do mnie dotarły z gemini i chciałam się podzielić refleksją ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2016-02-08 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Zadomowienie
|
Mam właśnie te majty ze zdjęcia
![]() ![]() ![]() ![]() Patulinka gratulacje zdanej sesji ![]() ![]() ![]()
#179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Majtki Mam Ale jakoś nie potrafię sobie wyobrazić jak to wszystko ma wyglądać :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Wtajemniczenie
|
Witam witam :róża:
Ja tu sie cieszę ze mało nadrabiania bo weekendzie a za chwile sie skapnęłam ze nowy wątek powstał ![]() Jestem troszku zmęczona bo w piątek o 1 w nocy wróciłam z tz z lotniska a o 6 jechaliśmy na weekend do Warszawy. On miał szkolenia a ja spędzałam czas z koleżanka ![]() Jedzenie- ja zjem wszystko u mnie w domu mama kombinowała zawsze i ja tez lubie gotować i wymyślać. Tz rodzina i znajomi bardzo lubią moja kuchnie ![]() ![]() Ja to lubie i kaszanki wątróbki pasztety smalec No po prostu jem wszystko oprócz zupy z krwi kaczki bo mnie obrzydza ta krew. Ostatnio podczas dłuższego spaceru brzuch troszkę twardnieje.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.