|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4652 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
http://allegro. pl/biustonosz-stanik-do-karmienia-ciazowy-80b-gratis-i5173548832.html
tu bralam pod biustek 80 jest na mnie idealnie zapinam sie an najciasniejszy no i bius mam maly wiec miski super
|
#4653 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4654 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz biorę 50tkę, mieliśmy zwiększać dawkę ale mam TSH 1,61; fT3, fT4 w normie więc zostawiamy taką, powiedział ginekolog, że to jest dobre TSH i nie powinno się ze strony tarczycy nic dziać przy porodzie Ja mam Hashimoto więc z tego co kojarzę to i bejbik będzie musiał iść do endokrynologa dziecięcego w 4-6tyg po porodzie. ![]() Cytat:
przepraszam monicca za otulacz dałam 40zł
|
|
|
#4655 |
|
Zadomowienie
|
Melduję się dziewczyny
!Wielowodzia nie ma ciśnienie mi wyskoczyło dwa razy 140/90 dostałam receptę na lek obniżający ciśnienie, w razie w.mam wziąć i na szpital od razu. A jak będzie okej to za tydzień w poniedziałek przyjechać na ktg a w piątek 19 lutego przyjęcie do rozwiązania
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odp. odnośnie tarczycy. Jakbyście wiedziały coś więcej to tez dajcie znać. Ja tez dziś podpytam. Fasolka właściwie to dzięki bo prasowanie dziecięcych ciuszków jest przyjemne
wow! Az sie sobie dziwie, bo nie cierpię prasować
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Super Słoneczko już niedługo będziesz tulic dzidziusia.
|
#4658 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4659 |
|
Raczkowanie
|
[/B][/B]słoneczko super wiadomości
![]() fasolka nie wiem czy termin zapewni ci siedzenie na 4 literach
Edytowane przez Smerfetka1990 Czas edycji: 2016-02-08 o 14:06 |
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
Słoneczko, super, gratuluję!
|
|
#4661 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżu ale jestem zadowolona. Kupiłam w sh szlafrok i koszule nocna fajna granatowa i nie muszę kupować przez neta! Do tego wzięłam apaszke i kilka drobnych rzeczy i zapłaciłam tylko 30zl. Wszystko się już pierze wiec dzisiaj oficjalnie mogę spakować torbę, praktycznie w 100% bo kupiłam tez ręczniki dla siebie i kubek nawet.
Idę Was nadrobić, padam na twarz, 3h zakupów!
|
#4663 | |
|
Raczkowanie
|
Jak jestem na forum to mało postów przybywa a jak mnie nie ma to później trudno nadrobić
![]() Za chwilę idę do koleżanki. Zapewne się rozkręcicie jak wyjdę haha ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do ubranek to mogę to samo napisać dostałam od teściowej ostatnio ubranka po tż, też się popłakała jak powiedziałam, że bardzo chcę bo myślała, że nie weźmiemy i też wcześniej miałam odczucie, że jakoś mało ich obchodzi, że będą dziadkami - dokładnie tam samo jak Ty!
|
|
|
#4666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
( i jaki ładny ja mam urodziny 20.02 )do mnie też przyszła paczka z Gemini - wstawiłam pranie ręcznikowo/pieluchowe i pomału zacznę pakować torbę szpitalną. Dziewczyny jak to robiłyście - jedna torba dla was i dziecka czy 2? no i rzeczy na poród w jakiejś oddzielnej siatce czy jak? zaraz wezmę się też za prasowanie. |
|
|
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się tylko jakie ciuszki uszykować dla niej na wyjście. na pewno uszykuje dwa zestawy, 56 i 62.
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za wizyty i super Słoneczko, że masz ustalony termin juz!
Do tego cieszę się, że dostałam wypłatę bez problemu Śmiać mi się chce, bo moja firma wyszła z tym sądem jak zabłocki na mydle :-D Nie dość ze musieli mi zwrócić kasę za miesiące w których czekałam na rozprawę (3 wypłaty), potem musieli wypłacić pierwsze L4 grudniowe bo pierwsze 33 dni wypłaca pracodawca, to do tego za cały styczeń tez musieli zapłacić, bo w 2015 nie było ciągłości 33dni one naliczane są od nowego roku na nowo. Wiec dostałam od firmy 5 pełnych wypłat a ostatni raz w firmie byłam pod koniec sierpnia hahhaha Trzeba było nie być pazernym, bardzo dużo na tym stracili :-P
"Wspinasz się, a lecisz w dół Stawiasz sto, dostajesz pół Zamiast rozbić bank rozbijasz bar.." Edytowane przez Darkanddark Czas edycji: 2016-02-08 o 14:57 |
|
|
|
#4669 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Ją też jestem na etapie pakowania torby. Dziś zaplanowała pranie pieluchy itp, ale niestety sama nie mogę się z łóżka ruszać a mąż podszedł do sprawy strategicznie i zaraz po pracy zasnął. Ależ mnie teraz irytuje to chrapanie.. A tyle rzeczy do zrobienia..
|
|
|
|
#4670 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
....no ale chyba faktycznie jest coś takiego jak syndrom wicia gniazda... Ja od rana szaleje , upiekłam ciasto, zrobiłam krokiety do zamrożenia .... a teraz siedzę i zastanawiam się czy przypadkiem nie urodzę Cytat:
juuuupiiii Super Jak Ci ze świadomością, że wiesz kiedy mała przyjdzie na świat? Ja co noc kiedy budzę się na siQ (jedno z czterech), mam wrażenie, że to JUŻ Wyczytałam gdzieś, że przed odejściem wód czuje się parcie na pęcherz.. no i tym sposobem rodzę co noc kilka razy Cytat:
|
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4672 |
|
Raczkowanie
|
5 wypłat! Ale bomba! A ją już wieki czekam na świadczenie z ZUS. Też Wam płacą, kiedy chcą?
|
|
|
|
#4673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pewno jak wstanie będzie zwarty i gotowy do działania
|
|
|
|
|
#4674 |
|
Raczkowanie
|
Na to licze
. Strasznie mnie to denerwuje, że nic nie mogę robić.. Chętnie bym sama wszystko poparła i poprasowala.. Ale co zrobić.. A tak leże i co chwilę płacze.. Czytam różne rzeczy o bobasach i non stop się wzruszam
|
|
|
|
#4675 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Nadrabiałam Was z doskoku. Podobnie jak u Was u mnie dalszy ciąg sprzątania, poprawiania, organizowania, robienia list z zadaniami itp. Dzięki Verrerie i Kallinie jestem już spakowana do szpitala. Na ostatnią chwilę zostaną do włożenia drobiażdżki, jak wyniki badań czy szczoteczka do zębów. Spakowałam się w dwie torby- 1 dla mnie, 2 dla dziecka. W sumie to dla dziecka nie mam za dużo rzeczy do zabrania, bo wszystko będzie w szpitalu. Muszę jeszcze przygotować odzież na wyjście dla nas ![]() Ja mam wizytę u endokrynologa przed porodem i ustali mi dawki leków na po porodzie. Muszę dopytać w takim razie czy faktycznie dziecko też powinno iść na wizytę, bo też mam hashimoto. Dziś się napracowałam, więc teraz już tylko czekam na męża z obiadkiem i odpoczywam ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!! |
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko wrzuciłam do wielkiego kosza i pokazałam gdzie jest.:brzdal: tylko te ciuszki nie dają mi spokoju. A jak się rozpędzę, to mu pół komody dla małej spakuję. ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Ja dla małej spakowałam tylko pampersy, chusteczki, kocyk, kilka pieluszek tetrowych i flanelowych, jedną flanelkę-ceratkę, smoczek i mini żel do mycia z babydream. A TŻ nam dowiezie ciuchy. ![]() Chociaż mam wrażenie, że o czymś zapomniałam.
|
|
|
#4677 |
|
Wtajemniczenie
|
Część
Kolejny dzidziuś na zewnątrz Mam dziwne wrażenie że nie dotrwam do 21.03 Bartuś jest już nisko niby wszystko zamknięte, ale to się może raz dwa zmienić Dzisiaj przyszło łóżeczko, skręcać będziemy w niedzielę , bo stwierdziliśmy z Tż'em ze trzeba odświeżyć ściany w sypialni Pościel przewijak itp zamówiłam w weekend, więc w tym tygodniu powinno już przyjść. Brakuje mi już tylko koszuli, klapek do szpitala i szlafroka Dzisiaj w nocy do Tż dzwonił szef ze mają z całą ekipą dzisiaj jechać w inne miejsce niż było planowane i nie obudził się na telefon to go budzę, a ten jak wyskoczył z tego łóżka nie dopuścił mnie do głosy. I zaczął 'Boże i co my teraz zrobimy. Prosiłem Cię żebyś się spakowała' i lata po sypialni jak głupi. Był w takiej panice ze szok! już sobie wyobrażam co to będzie jak faktycznie się zacznie! Dzisiaj wrzuciłam do pralki torbę do szpitala, bo od wakacji nie była prana a byliśmy nad morzem i tyle z niej piasku wysłałam ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! |
|
|
|
#4678 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam dwie torby -jedna dla mnie, druga dla małej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Taka opcja też dobra powinny doradzić to będzie wybór
|
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzidziusiowi też trzeba zbadać poziom hormonów... ale nie powiem Ci dokładnie kiedy najlepiej to zrobić ![]() polly moja torba jest już spakowana na tip top. Tylko położyłam na niej listę z zaznaczoną na czerwono - cebuszką, z którą aktualnie śpię, lustrzanką, którą TŻ próbuje nagle opanować ( dwa lata go nie interesowała, a teraz nagle obudził się w nim fotograf) i fotelikiem ![]() U mnie jeśli wszystko będzie okej to będę mogła wyjść po 4h od porodu, więc nie będzie czasu na dowożenie rzeczy na wyjście
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

było spoko

ciśnienie mi wyskoczyło dwa razy 140/90 dostałam receptę na lek obniżający ciśnienie, w razie w.mam wziąć i na szpital od razu. A jak będzie okej to za tydzień w poniedziałek przyjechać na ktg a w piątek 19 lutego przyjęcie do rozwiązania 

na pewno uszykuje dwa zestawy, 56 i 62.
....no ale chyba faktycznie jest coś takiego jak syndrom wicia gniazda... Ja od rana szaleje
, upiekłam ciasto, zrobiłam krokiety do zamrożenia
juuuupiiii
Super