Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-08, 13:53   #1771
motylek1984
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Super zdjęcia wychodzą z takiej sesji. Myślałam o czymś takim ale sama nie wiem czy to dobry pomysł.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

U mnie weekend tak szybko zleciał... Nie było czasu nawet do komputera siąść. Ale to raczej dobrze bo widzę że mniej mnie boli kręgosłup jak się tyle ruszam. I kupiłam też piłkę gimnastyczną na której siedzę teraz dużo i jest super Kładę się też na niej i rozciągam kręgosłup
W piątek w ogóle byłam u cioci mojej i dała mi mnóstwo ubranek bo kiedyś miała sklep z rzeczami dla dzieci i jej dużo zostało. Więc mam pełno nowych bodziaków, spodenek, czapeczek. Zobaczę tylko jak z jakością bo to raczej nie popularnych firm rzeczy, głównie Babalono, Minoti i 2be3 trendy. Wrzucam kilka zdjęć, może któraś spotkała się z takimi ubrankami? No i jeszcze ma dać nam łóżeczko dziecięce, tylko jest w kolorze sosnowym, więc pewnie przemalujemy na biało. Zastanawiam się tylko jaką farbą, żeby była bezpieczna dla dzidziusia?
Cudne ciuszki :-D szczęściara ;-)
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 13:53   #1772
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość

Paula śliczne ubranka

U nas taka piękna pogoda, cieplutko..... a Zuzka protestuje i nie chce wyjść na spacer Żadne przekonywanie jej do wyjścia nie działa. Zaczęła gotować w swojej kuchni i nie zwraca na mnie uwagi. Przecież siłą jej nie wyciągnę

Hahaha! Takie Male, a takie uparte😎 nie przeszkadzaj jej matka, moze przyszla sława kulinarna Ci rośnie 😁
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 13:58   #1773
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Super zdjęcia wychodzą z takiej sesji. Myślałam o czymś takim ale sama nie wiem czy to dobry pomysł.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

U mnie weekend tak szybko zleciał... Nie było czasu nawet do komputera siąść. Ale to raczej dobrze bo widzę że mniej mnie boli kręgosłup jak się tyle ruszam. I kupiłam też piłkę gimnastyczną na której siedzę teraz dużo i jest super Kładę się też na niej i rozciągam kręgosłup
W piątek w ogóle byłam u cioci mojej i dała mi mnóstwo ubranek bo kiedyś miała sklep z rzeczami dla dzieci i jej dużo zostało. Więc mam pełno nowych bodziaków, spodenek, czapeczek. Zobaczę tylko jak z jakością bo to raczej nie popularnych firm rzeczy, głównie Babalono, Minoti i 2be3 trendy. Wrzucam kilka zdjęć, może któraś spotkała się z takimi ubrankami? No i jeszcze ma dać nam łóżeczko dziecięce, tylko jest w kolorze sosnowym, więc pewnie przemalujemy na biało. Zastanawiam się tylko jaką farbą, żeby była bezpieczna dla dzidziusia?
Fajniutkie te ubranka Super prezent Wam ciocia sprawiła
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 14:00   #1774
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Paula super ciuszki
Fajnie dostać taki prezent

Byłam na spacerku z psem, u mamy na herbatce, wstawiłam i rozpakowałam zmywarkę, jedno pranie zrobiłam i rozwiesiłam a drugie leci teraz, posprzatałam w kuchni.
Teraz usiadłam na d.. i spać mi się zachciało:P
Chyba muszę być ciągle w ruchu.
Mam wrażenie że każdego dnia wstaję z coraz większym brzuchem.
Oj ja tez juz wygladam jak koniec ciąży u niektorych ale kocham ten brzuch )

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 14:01   #1775
olinka012
Zadomowienie

Dziewczyny dziekuje za wsparcie z tym wiekiem moim )))
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 14:04   #1776
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Super ubranka!

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy na lekki bol gardla moge zastosowac tabletki strepsils z miodem i cytryna? znalazlam jeszcze u mamy doppel herz aktiv na gardlo i natursept
Mi lekarka kiedyś powiedziała, że na ból gardła mogę tylko używać w spreju tantum verde..

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
O boziu a ja dziś 24 tydzień rozpoczelam

Jak ten czas leci
gratuluję

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Kciuki za wizyty
Stary 2016-02-08, 14:10   #1777
olinka012
Zadomowienie

Strepsils cholinex na pewno nie dokladnie gina pytalam. Tantum verde lub chlorochinaldin

A to kopniaczki: https://45.media.tumblr.com/a4eb11d6...9mpio1_500.gif
Stary 2016-02-08, 14:28   #1778
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Ja juz tez po spacerze, byłam u mamy na kawie i zupie krupniczek pycha, potem zachaczylam o Lidla i kupiłam łososia na obiad dziś upieke a jak coś zostanie to zrobię jutro twarozek z łososiem na śniadanie. Chwilę złapie oddech i biorę się za odkurzanie
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 15:07   #1779
kiara92
Rozeznanie

Na gardło też na pewno można Laryng-up junior i Prenalen gardło. Ten pierwszy bardzo polecam.
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 15:16   #1780
zebrah
Rozeznanie

Paula- ale super ciocię masz Odnośnie farby- trzeba spytać w sklepie o taką z certyfikatem. My przemalowaliśmy na "kubańskie cygaro" (brązowy mat)
Lala- trudno coś doradzić, nie znam się. Jak wolisz nie ryzykować, to polecam wodę z solą do płukania.
Ewka- dokładnie, trzeba umieć odpuścić z wieloma sprawami jak jest się mamą malucha. A Twoja mała też tak brudzi przy jedzeniu wszystko wokół?
Kanwa- a śpij dziewczyno na zdrowie ciśnienie niskie, to i spać się chce
Kasia_86- no z gołym tyłkiem po domu też nie pochodzę, bo mieszkam na parterze ;-)

U mnie dzisiaj udka z kurczaka pieczone, ryż brązowy i szpinak z masełkiem i czosnkiem.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 15:20   #1781
Miqesi
Wtajemniczenie

Cześć, Dziewczynki
Co dzisiaj pijemy?
Ja dzisiaj idę na urodzinki, ale mi się nie chce, grrr, posiedziałabym w domu.
Kupiłam dzisiaj maluszkowi body z sową, więc będzie pasowało na dziewczynkę i chłopca i spodnie dla starszego synka Sobie bluzkę
Piję herbatkę i uciekam, buziaczki, miłego wieczorku

Cześć, ZULLUGULA

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 15:33   #1782
ewka555
Zakorzenienie

Zebrah, moja ma teraz akurat fazę na nie jedzenie Tzn je, ale sloiczki. Nie ma mowy o normalnych obiadach, które wczesniej jadła..

No ale starczy ze je owoce, czy jakies ciastka, żeby mieszkanie co chwilę wyglądało jak obora 😂

Dzisiaj wlasnie mężowi zlecam sprzatanie, ja moze wytrę kurze i łazienkę ogarne, mialam sie przeciez oszczędzać A potem skocze do biblioteki 😊

Jutro jedziemy z mala do lekarza rehabilitacji, trzymajcie kciuki, żebym znów sie tam nie nawkurzala i moze zwolnili nas z rehabilitacji...

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Hej Miqesi, uparta kobieto 😁
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 15:47   #1783
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
zrobilam posiew 30zł
Ja za posiew place 8 zl

Dzis zrobilam rundke po lumpeksach i w sumie ciesze sie ze bede miala synka. Dla dziewczynki jest tyyyyle pieknych rzeczy ze bym zbankrutowala na bank

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
... No i jeszcze ma dać nam łóżeczko dziecięce, tylko jest w kolorze sosnowym, więc pewnie przemalujemy na biało. Zastanawiam się tylko jaką farbą, żeby była bezpieczna dla dzidziusia?
Paula ja tez dostalam lozeczko sosnowe i bede na wiosne je przerabiac i malowac na biało lub jasnoszaro
i mam cos dla Ciebie :
http://mamarazycztery.blogspot.com/2...eciece-cz.html
ja mam identyczne lozeczko jak na tym blogu;p
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 16:07   #1784
olinka012
Zadomowienie

Za posiew 8? Ja tyle place za badanie ogólne moczu
Stary 2016-02-08, 16:08   #1785
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
No ale starczy ze je owoce, czy jakies ciastka, żeby mieszkanie co chwilę wyglądało jak obora
No właśnie...

Ja też odpuściłam dużo odkąd mała się urodziła. Ale bałagan mnie denerwuje. A ten bałagan to porozrzucane zabawki i rzeczy, do których się mała dorwie i też rozrzuci. Niby się już do tego przyzwyczaiłam, ale chyba tak nie do końca

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 16:26   #1786
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Hahaha! Takie Male, a takie uparte😎 nie przeszkadzaj jej matka, moze przyszla sława kulinarna Ci rośnie 😁
Ugotowała mi zupkę z bananem i szpinackiem i wyszłyśmy, ale u nas też już zaczęło wiać, więc ja zmarzłam, bo za lekko się ubrałam, a Zuzia oczywiście nie chciała wracać do domu! Dopiero wróciłyśmy i zjadłyśmy obiad.

Cytat:
Jutro jedziemy z mala do lekarza rehabilitacji, trzymajcie kciuki, żebym znów sie tam nie nawkurzala i moze zwolnili nas z rehabilitacji...
Kciuki Z Zuzią też miałyśmy przez 1,5 miesiąca rehabilitacje, jak była mała i dzięki Bogu, że szybko się skończyła, bo to była katorga dla dziecka. Przez całe 30 min. płakała bardzo! W ogóle to nie wiem czy był sens, żebym z nią tam chodziła...

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Ja za posiew place 8 zl
Jak czytam o tych Waszych cenach badań i wizyt u ginekologów to odechciewa mi się mieszkać w Warszawie Ja za zwykłe badanie ogólne moczu płacę 17 zł! Nawet nie wiem ile posiew kosztuje

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 16:42   #1787
Weronia93
Rozeznanie

Witam się po weekendzie i w 21 tygodniu napisze coś i zaczynam was nadrabiać od piątku sporo się napisało hehe.
W sobotę po szkole i po 50-tce taty byłam wykończona poszłam spać o 3 rano a wstać musiałam o 9 masakra no i w niedziele roczek no i z tego zmęczenia do stałam takiego ciśnienia że wylądowałam na pogotowiu dostałam tabletki na zbicie ciśnienia wypiłam magnez i się polepszyło. Byłam przerażona twarz miałam czerwoną jak burak 38C gorączki puls 110 a ciśnienie 143/108 przy czym zawsze mam 90/60(cala ciąża) ale już wszystko dobrze zrobili mi usg i z dzidziusiem wszystko w początku fajna babka mnie badała zapytała czy może się troszkę na mnie pouczyć i zrobiła mi dokładne usg widziałam usta oczka liczyłyśmy razem paluszki po prostu wszytko szkrab waży 300g. Zapytałam o płeć aale niestety maluch jak zawsze pokazał dupeczke hehe i nie dało się zobaczyć według niej chłopiec a według pani dokor dziewczynka masakra hehe . Kazali mi duzo odpoczywać i w środę lekarz ma mi przepisać tabletki na skoki ciśnienia i na badania jakieś
Stary 2016-02-08, 16:46   #1788
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Za posiew 8? Ja tyle place za badanie ogólne moczu
ogólne i morfologia krwi po 5 zł
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 17:04   #1789
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość

Co do pomocy po porodzie chciałabym wszystko sama z TŻ ogarnąć ale jak rodzice jedni albo drudzy wpadna z obiadem albo zabiorą mała na spacer to się nie obrażę ale do sprzątania to męża zagodnie nie wyobrażam sobie żeby teściowa miala mi kible myć.
No ja na moją teściową nie mam co liczyć jakoś nie darzymy się sympatiom ona tylko jedną synową toleruje i cieszy się z jednego dziecka które przyjdzie na świat. za to mam złotą mamę korą na pewno mi pomorze ale z umiarem tak samo tata czy teść.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny patrzcie i się rozczulajcie jak ja
https://www.facebook.com/evavietnam/...30749/?fref=nf
Jestem właśnie na etapie poszukiwania fotografa na sesje broszurkową i noworodkową

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
S
piękne ciuszki
Stary 2016-02-08, 17:04   #1790
misia880
Zakorzenienie

Posiew 8 zl? To jakas dziwna cena, baaardzo niska. Nie spotkalam sie z taka cena. Hmm

Ja bylam dzis pobrac gbs

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 17:10   #1791
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Strepsils cholinex na pewno nie dokladnie gina pytalam. Tantum verde lub chlorochinaldin

A to kopniaczki: https://45.media.tumblr.com/a4eb11d6...9mpio1_500.gif
Od dwóch dni czzuje bardzo intensywne kopniaki i super uczucie jak sie obraca bobasek i wypycha dupkę chyba to dupka bo nóżka tto by była za duża

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

No i kupiłam bodziaki na ciuszkach białe z napisem I love daddy za 8zł schowam i jak urodzi się wcześniej to dam mojemu TŻ na dzień ojca bo mam termin na 24.06 No i w peppco kupiłam matę do przewijania przyda się np. jak w gości pójdziemy czy w Centrum Handlowym na tych przewijarkach w wc,
Maluch kopie na całego najbardziej po słodkim
Stary 2016-02-08, 17:20   #1792
australia87
Zakorzenienie

Paula, ale Ci się super trafiło!

Ja właśnie zrobiłam pierogi ruskie (bo któraś mi tu ostatnio smaka narobiła ). Może jakaś bardziej kumata kulinarnie koleżanka powie mi, czemu mimo tego, że kładę bardzo dużo farszu do środka, to po ugotowaniu te pierogi bardziej wyglądają jak płaskie placki (nie jest to kwestia tego, że farsz wypływa, bo pierogi posklejane fest)? Zawsze mi się to przydarza! Ech, jednak lepiej mi wychodzi pieczenie niż gotowanie obiadów
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 17:32   #1793
Asiek121
Zakorzenienie

ohh w piatek zrobie pierogii jak tż przyjedzie :-D
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 17:56   #1794
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie i w 21 tygodniu napisze coś i zaczynam was nadrabiać od piątku sporo się napisało hehe.
W sobotę po szkole i po 50-tce taty byłam wykończona poszłam spać o 3 rano a wstać musiałam o 9 masakra no i w niedziele roczek no i z tego zmęczenia do stałam takiego ciśnienia że wylądowałam na pogotowiu dostałam tabletki na zbicie ciśnienia wypiłam magnez i się polepszyło. Byłam przerażona twarz miałam czerwoną jak burak 38C gorączki puls 110 a ciśnienie 143/108 przy czym zawsze mam 90/60(cala ciąża) ale już wszystko dobrze zrobili mi usg i z dzidziusiem wszystko w początku fajna babka mnie badała zapytała czy może się troszkę na mnie pouczyć i zrobiła mi dokładne usg widziałam usta oczka liczyłyśmy razem paluszki po prostu wszytko szkrab waży 300g. Zapytałam o płeć aale niestety maluch jak zawsze pokazał dupeczke hehe i nie dało się zobaczyć według niej chłopiec a według pani dokor dziewczynka masakra hehe . Kazali mi duzo odpoczywać i w środę lekarz ma mi przepisać tabletki na skoki ciśnienia i na badania jakieś
Teraz dużo odpoczywaj Ważne, że już jest w porządku
Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość

Ja właśnie zrobiłam pierogi ruskie (bo któraś mi tu ostatnio smaka narobiła ). Może jakaś bardziej kumata kulinarnie koleżanka powie mi, czemu mimo tego, że kładę bardzo dużo farszu do środka, to po ugotowaniu te pierogi bardziej wyglądają jak płaskie placki (nie jest to kwestia tego, że farsz wypływa, bo pierogi posklejane fest)? Zawsze mi się to przydarza! Ech, jednak lepiej mi wychodzi pieczenie niż gotowanie obiadów
Jak dasz za dużo farszu, to przy sklejaniu musisz automatycznie rozciągnąć ciasto i przez to wychodzą płaskie- przynajmniej ja tak miałam ostatnio w końcu zaczęłam dawać mniej troszkę farszu i nie musiałam tego ciasta rozciągać wyszły idealne

A ja poprasowałam, wstawiłam pranie- z dziecięcymi ciuszkami chce wyprać teraz w normalnym proszku, bo takich ze strychu nie chce chować do szafki, więc je odświeżę, a później przed porodem wypiorę w tym dziecięcym a tych ciuszków jest masa...
Teraz wcinam rogaliki z czekoladą zrobione przez brata

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 18:07   #1795
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Przemęczyłaś się:-( to cisnienie skurczowe to prawie w normie, tylko rozkurczowe bardzo wysokie. Dobrze, że wszystko z dzidzią ok. Teraz musisz więcej odpoczywać.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 18:25   #1796
zebrah
Rozeznanie

Cytat:

A jak robisz?
Ja wykrawam kółka ze zwykłej szklanki i daję 1 kopiatą, dobrze ubitą łyżeczkę z farszem na 1 kółko. Wychodzą "na bogato" ;-)
A może ziemniaki są kiepskie? (dobre pierogi wychodzą z tego gatunku z czerwoną skórką).

To się zamieńmy- mi nie wychodzi pieczenie placków...
Stary 2016-02-08, 18:31   #1797
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość

Jak dasz za dużo farszu, to przy sklejaniu musisz automatycznie rozciągnąć ciasto i przez to wychodzą płaskie- przynajmniej ja tak miałam ostatnio w końcu zaczęłam dawać mniej troszkę farszu i nie musiałam tego ciasta rozciągać wyszły idealne

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
A jak robisz?
Ja wykrawam kółka ze zwykłej szklanki i daję 1 kopiatą, dobrze ubitą łyżeczkę z farszem na 1 kółko. Wychodzą "na bogato" ;-)
A może ziemniaki są kiepskie? (dobre pierogi wychodzą z tego gatunku z czerwoną skórką).

To się zamieńmy- mi nie wychodzi pieczenie placków...
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi! Też kładę taką solidną łyżeczkę farszu... Kiedyś kładłam mniej i też mi się tak spłaszczały Nie wiem czy to kwestia ziemniaków, bo nie zawsze robię z tych samych... Może spróbuję następnym razem z innego przepisu zrobić? :P
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 18:41   #1798
__Veronique
Wtajemniczenie

Narobiłyście mi ochoty na te ruskie

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 18:42   #1799
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
ohh w piatek zrobie pierogii jak tż przyjedzie :-D
Asiek to gdzie masz TŻta że go tak rozpieszczasz?
Stary 2016-02-08, 19:00   #1800
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:

może w farszu za dużo sera a za mało ziemniaków ?

mnie w szkole uczyli, że jak np 1kg ziemniaków to 0,5kg sera, zawsze sera o połowe mniej

technik żywienia

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Asiek to gdzie masz TŻta że go tak rozpieszczasz?
we wrocku od poniedziałku do piątku 120 km ode mnie

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

czy od bakterii w moczy mogą boleć nerki ? :P

i czy nerki mogą promieniować na uda ? na przod
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości