Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :) - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-08, 18:28   #4771
Kiinga26
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny wróciłam z miasta, brzuch twardy jak skała, nie dla mnie już wędrówki

Ale nakupowałam ciuszków dla małej- szczęśliwa
Załącznik 6178791
Jakie słodkie
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 18:29   #4772
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguleck Pokaż wiadomość
Witam, wracam do żywych po przeziębieniu. Niestety zupełnie opadłam z sił i w przeciwieństwie do was nie mogę się zabrać za przygotowania.
Mam na razie wypraną i wyprasowaną jedną pralkę ciuszków, także słabo. Mam obiecane jakieś ciuszki od koleżanki, ale nie mam nawet siły się z nią spotkać, a potem znów czeka mnie pranie, prasowanie.
Torbę mogłabym spakować, ale tu mam problem. Pierzecie nowe koszule, szlafroki?
Co jeszcze poza tym i ręcznikiem, klapkami i kosmetykami, art.higienicznymi bierzecie? Jeśli szpital daje wszystko dla dziecka plus podkłady itp.dla mamy, to w zasadzie chyba nie ma za wiele do pakowania. Ale np.kosmetyki trzeba mieć albo drugi zestaw, albo dopakować tuż przed, więc w sumie wychodzi na to, że na razie tylko koszule, szlafrok, klapki i ręcznik? I dokumenty oczywiście, ale z tym przecież jeszcze do lekarza będę szła?
Jakieś to wszystko skomplikowane mi się wydaje.
Ja piorę, ale ja zawsze co kupiłam to prałam przed zalozeniem. Pomijajac kurtki, plaszcze itp.
Mam podobnie bo u mnie w klinice wszystko daja. Dla siebiemam miec koszule do kp, klapki i kosmetyki, a dla dziecka kombinezon na wyjscie (ubierana, daja wyprawke, nawet wanienke). Wiec w mojej torbie jest:
- koszula do kp (do porodu dają)
- szlafrok
- klapki pod prysznic (+ kapcie musze zapakowac)
- majtki poporodowe i zwykle
- recznik x2 (dla mnie)
- 3x tetra, 1x flanela
- 5 pampersów (na wszelki wypadek)
- kilka wkladek laktacyjnych
- chusteczki nawilzane
- ładowarka do telefonu
- woda, herbatniki, 2x baton
- 3x skarpetki dla mnie

Oprócz tego w szafce przygotowana torba na wyjscie (kombinezon, czapeczka, rekawiczki) i druga torebka z ciuchami na wyjscie dla mnie.

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Przetrwają do porodu?
Jak głeboko schowam to tak

Cytat:
Hej Dziewczyny wróciłam z miasta, brzuch twardy jak skała, nie dla mnie już wędrówki

Załącznik 6178791

Wizytę mam na 20.00, udało się mnie wcisnąć w grafik na dzisiaj więc czekam co wymyśli mój lekarz do wieczora
Ale cudeńka, widze pepcowe

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Tego się nigdy nie planuje Ale ja też myślę, że dla TŻ nic nie bierzemy, daleko do szpitala nie ma. Wskoczy w taksówkę i ogarnie się w domu

Dziewczyny, starczą mi dwie koszule do szpitala?

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Ale śliczne te szare w kotki i kciuki za wizytę
Ja biorę jedną, w razie czego tż mi dowiezie. Nie chcialam kupowac na zapas bo i tak po szpitalu ida na dno szafy. A do porodu dają.

Cytat:
Napisane przez lala_la Pokaż wiadomość
Ja biore jedna stara koszule na poród odrazu pójdzie do śmieci i dwie na sale po porodzie. Dla TZ weźmiemy klapki żeby się nie zapocił w adidasach i tyle. W termos planuję zrobić mocnej herbaty z liści malin jak już ją kupie. Butelke z wodą z dziubkiem potem będzie na tantum rossa. Zastanawiam się nad jakimś izotonikiem do picia połozna mówiła że można. Napewno zabiore zbożowe ciasteczka, batoniki kawe inke bo polubiłam, cukier i sól.
A po co herbata z lisci malin w termosie? Ją się pije przed porodem, a nie w trakcie
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 18:32   #4773
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Dobre pytanie, ja bez stanika czuje się jak kobieta Afryki. Cycki mi wiszą pod pępek. Nienawidzę ich, mogłabym mieć małe, zgrabne B!!
Ja swoje cyce lubię (przed ciążą E, teraz F), ale jedynie w staniku. Bez niego wyglądają niefajnie
Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
ja już po wizycie, ktg dobre, szyjce krążek służy, wręcz się wydłużyła
Super! Miałam właśnie pytać luteinowców co u Was. U mnie nowa pani dr zadecydowała, że no spa regularnie 2/3x dziennie, magnez ograniczamy na razie. A luteina dowcipna (w szpitalu doustna) tylko w razie w, jak boli
Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Tak Teraz przed wzięciem kubka do rąk zawssałaklk jj m
+ze pyta czy nie jest za gorące
W ogóle moja córcia mi zakomunikowała, że idzie ODRABIAĆ LEKCJE Jestem w szoku, bo rozpisałam jej kilka działań dodawania i odejmowania w zakresie 10 i wszystkie policzyła prawidłowo. Za 2 tygodnie kończy 6 lat
Biedna, ma teraz uraz, ale może to i lepiej że się pilnuje teraz? (nie zrozum mnie źle).
dla Córci, zdolniacha mała

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 18:34   #4774
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caro_83 Pokaż wiadomość
ile bierzecie pieluch jednorazowych do szpitala bo ja na razie zakupiłam opakowanie 22 szt.?
W poradniku mojego szpitala jest super ułatwiająca wszystko informacja, żeby wziąć kilka sztuk ale myślę, że jakieś 15? TŻ i tak będzie codziennie przyjeżdżał to najwyżej dowiezie.
Stary 2016-02-08, 18:44   #4775
MilkaPlus1
Raczkowanie

Cytat:
Przetrwają do porodu?
Hehe, to była też moja pierwsza myśl

Fasolka, kciuki za wizytę Ciuszki przesłodkie

Do Waszych list rzeczy do szpitala dla siebie dorzucam jednorazowe nakładki na sedes - info ze szkoły rodzenia ("myślicie, że dacie radę po porodzie sikać na narciarza? - nic bardziej mylnego!")

Do mnie też właśnie dojechało Gemini To chyba fala zamówień składanych w panice po porodzie Kalliny
MilkaPlus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 18:46   #4776
_Karolina_91
Rozeznanie

Cytat:
ja już po wizycie, ktg dobre, szyjce krążek służy, wręcz się wydłużyła Na razie nie zanosi się na rodzenie, co mnie bardzo cieszy dostałam zwolnienie już do terminu porodu, zrobiło się ciut groźnie
Nie podglądaliśmy Jureczka na usg, trochę byłam zawiedziona, no ale trudno... następna wizyta za 2 tygodnie, to jakoś wytrzymam, a jeszcze w międzyczasie mam zajrzeć na ktg i powoli zmniejszam luteinę....
najważniejsze że szyjka trzyma i jeszcze się wydłużyła

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Miałam właśnie pytać luteinowców co u Was. U mnie nowa pani dr zadecydowała, że no spa regularnie 2/3x dziennie, magnez ograniczamy na razie. A luteina dowcipna (w szpitalu doustna) tylko w razie w, jak boli
luteinę mam aplikować do połowy 37tc, nie wiem jak z magnezem i nospa... Boję się że jak tylko odstawię to od razu urodzę
Stary 2016-02-08, 18:47   #4777
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Dobra, zostało niecałe 8 stron. Proszę się zmobilizować

Fasolka, już zaciśnięte

+ =
Stary 2016-02-08, 18:51   #4778
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Emma jak samopoczucie po kiepskiej nocy? Ja padłam na godzinę. Moje dzieci nawet pozwoliły mi się zdrzemnąć.
Samopoczucie takie samo jak cała noc. Jestem słaba i śpiąca. Moja córka kazała mi teraz spać ale kilka razy budziła mnie bo przyniosła mi picie, paluszki, pytała się czy mnie przykryć i coś tam jeszcze.. ta drzemka mnie dobiła, do tego Oliwia cały czas kopie..

dla synka i dla córeczki. Moja też potrafi dodawać ale tylko na palcach, nie potrafi jeszcze pisać.
Stary 2016-02-08, 18:53   #4779
lala_la
Rozeznanie

Herbate biorę żeby mieć coś ciepłego, a że ma pomagać na skurcze to i podczas porodu sie na piję, po porodzie słyszałam że też sie przydaję bo pomaga obkurczać macice
lala_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 18:53   #4780
fasolka1987
Zadomowienie

Kinga, Moooniaaaa, Nieznajoma dziękuję

Moooniaaaa u mnie by te batony nie przeżyły do porodu. Dzisiaj już zaaplikowałam sobie pączka na wzmocnienie

Idę się zbierać pomału na wizytę
Stary 2016-02-08, 18:54   #4781
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MilkaPlus1 Pokaż wiadomość
"myślicie, że dacie radę po porodzie sikać na narciarza? - nic bardziej mylnego!
Ja dawałam radę
Stary 2016-02-08, 18:57   #4782
caro_83
Raczkowanie

Ja po tych naszych watkowych porodach też już zaczynam panikowac. Jak mnie tylko coś zakuje albo zaboli😎 i cały czas mam ten strach ze przegapie moment.
Jutro jest międzynarodowy dzień pizzy jeśli jeszcze się wahacie czy zamawiać to jutro wskazane.
A i dzisiaj pocztnilam zakup dla siebie kupiłam sobie torbę do wózka z la millou😍

Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-02-08, 18:59   #4783
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez _Karolina_91 Pokaż wiadomość
luteinę mam aplikować do połowy 37tc, nie wiem jak z magnezem i nospa... Boję się że jak tylko odstawię to od razu urodzę
Dopiero teraz zajrzałam w kartę ciąży i inaczej mi policzyła tygodnie. Chyba dla standardowych 28 dni cyklu. A u mnie wahało się to w okolicach 30 dni. I tak (wg moich obliczeń) jest 35+4, a wg niej 36+1. W sumie różnicy dużej nie ma. Jednak ten 36 tc już tak poważnie brzmi
Cytat:
Moja córka kazała mi teraz spać ale kilka razy budziła mnie bo przyniosła mi picie, paluszki, pytała się czy mnie przykryć i coś tam jeszcze.. ta drzemka mnie dobiła, do tego Oliwia cały czas kopie..
Jaka kochana . Oj cały czas choruję na tę Oliwkę, niestety TZ nieugięty. chociaż ostatnio stwierdził, że Hania też fajna

Przypomniało mi się jak Monia i 32 wspominały o schizach porodowych - też ostatnio zaobserwowałam u siebie. Jednego dnia "dobra, mogę rodzić. Niczego się nie boję". Innym razem "ej, nie chcę rodzić. Zaciskam nogi, weź uródź za mnie" (ale to bardziej ze strachu o komplikacje)

U mnie +15

Miałyście takie badania z krwi?:
- CRP
- HBS-AG
- CMV-G
-CMV-M?

+ =

Edytowane przez nieznajoma0
Czas edycji: 2016-02-08 o 19:07
Stary 2016-02-08, 19:01   #4784
trzydziescidwa
Zakorzenienie

kurde, tż ma grypę żołądkową a mnie już zaczyna boleć brzuch... nie wiem czy to póki co tylko z empatii, czy też mnie coś bierze fuck
Stary 2016-02-08, 19:05   #4785
moooniaaaa
Zakorzenienie

caro
dzień pizzy cudowne wiesci przynosisz

32
super, ze szyjka się poprawiła
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 19:13   #4786
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka kochana . Oj cały czas choruję na tę Oliwkę, niestety TZ nieugięty. chociaż ostatnio stwierdził, że Hania też fajna
A mojemu Hania się nie podoba

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
kurde, tż ma grypę żołądkową a mnie już zaczyna boleć brzuch... nie wiem czy to póki co tylko z empatii, czy też mnie coś bierze fuck
Żeby Cię tylko ominęło tak jak Gosiaczka.. wrr grypa żołądkowa to masakra..
Stary 2016-02-08, 19:13   #4787
Darkanddark
Zakorzenienie

Rozmawiałam z mama.. Okropnie mnie okrzyczała jak powiedziałam ze nie mam jeszcze nic wyprane ani poprasowane dla bobaska :-D ze jestem niepoważna bo co jak zacznę rodzic wcześniej, a w tym tyg mam już 36tc!!
Dobra, jutro to zrobię
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 19:16   #4788
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

witam jakaś zmęczona to pranie i prasowanie dało mi w kość.
Szykuje kąpiel to może trochę się zrelaksuje bo plecy mnie bolą i brzuszek

ja na poród do jedzenia jakieś cukierki i mleczko skondensowane słodzone.
Dla TŻ jakiś baton. No i wodę do picia.

koszule o karmienia 2 i jedną do porodu ( jeszcze nie mam)
stanik do karmienia jeden i jeden sportowy

nieznajoma0 ja miałam CRP innych nie kojarzę.
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 19:17   #4789
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Rozmawiałam z mama.. Okropnie mnie okrzyczała jak powiedziałam ze nie mam jeszcze nic wyprane ani poprasowane dla bobaska :-D ze jestem niepoważna bo co jak zacznę rodzic wcześniej, a w tym tyg mam już 36tc!!
Dobra, jutro to zrobię
U mnie odkąd zadzwoniłam do mamy, że jestem w szpitalu (31.01) zażyczyła sobie codziennych raportów o moim samopoczuciu . Plus dodatkowo dosyła mi info (które mnie dodatkowo stresuje), np. o pępowinie, na co zwracać uwagę (ruchy, kolor wód), a to dlaczego tętno może się rozjeżdżać. Oj, nic już jej nie powiem, bo mnie zagnębi .

+ =
Stary 2016-02-08, 19:24   #4790
Darkanddark
Zakorzenienie

Nieznajoma - widzę mamy takie są. Ale to tylko troska

Właśnie mnie oświeciło żeby nowy fioletowy ręcznik wyprać ręcznie, a nie z innymi ręcznikami..
Woda po nim jest jagodowa!!! Ale puścił kolor, masakra!!

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Mogłam wziąć beżowy a nie ten fajny fiolet... :-P teraz się go będę bała prać z innymi ręcznikami :-/
Stary 2016-02-08, 19:26   #4791
_polly_
Zakorzenienie

Ja wróciłam właśnie z rossmanna. Kupiłam mini składaną szczotkę do włosów i żel chłodzący do stóp.

TŻ mama dała mi trochę większą torbę do szpitala. Może uda mi się spakować w jedną. plus kuferek na moje kosmetyki, chusteczki itp.
A od TŻ siostry dostałam dwie lampki nocne dla młodej. Takie jakie chciałam zamówić. O takie:

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
[/COLOR]Mogłam wziąć beżowy a nie ten fajny fiolet... :-P teraz się go będę bała prać z innymi ręcznikami :-/
Może namocz go w occie na noc, a później wypierz. Albo puść go samego w 90 stopniach. Powinno pomóc.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 19:29   #4792
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość

TŻ mama dała mi trochę większą torbę do szpitala. Może uda mi się spakować w jedną. plus kuferek na moje kosmetyki, chusteczki itp.
A od TŻ siostry dostałam dwie lampki nocne dla młodej. Takie

Może namocz go w occie na noc, a później wypierz. Albo puść go samego w 90 stopniach. Powinno pomóc.
Ale fajny kwiatuszek :-D
Gdzie go zawiesisz?

Ręcznik 50x90 cm będę wkładać na 2,5h pranie? :-P No nic, wypiorę go w rękach, może wystarczy :-/
Stary 2016-02-08, 19:32   #4793
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:

Załącznik 6178791

Wizytę mam na 20.00, udało się mnie wcisnąć w grafik na dzisiaj więc czekam co wymyśli mój lekarz do wieczora
Piękne ciuszki a kciuki trzymam

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Hej dziś w nocy zwymiotowalam, ale juz jest ze mną lepiej. Wcześniej męża wzięło i myślę że przeniosło się na mnie. Mąż ma zwolnienie lekarskie na 2 dni. Ile jest czasu na dostarczenie l4 do zakładu pracy? Jutro idziemy na wesele do siostrzenca
oby nic się nie rozwineło bardziej, dbaj o siebie i wkurujcie się przed weselem

Cytat:
U mnie odkąd zadzwoniłam do mamy, że jestem w szpitalu (31.01) zażyczyła sobie codziennych raportów o moim samopoczuciu . Plus dodatkowo dosyła mi info (które mnie dodatkowo stresuje), np. o pępowinie, na co zwracać uwagę (ruchy, kolor wód), a to dlaczego tętno może się rozjeżdżać. Oj, nic już jej nie powiem, bo mnie zagnębi .
może powiedz mamie, żeby tego nie robiła bo jeszcze bardziej się denerwujesz a to niewskazane?

a pierwszy post wygląda super

Dark gratuluje otrzymania zalegych pensji a mama, ehh jak to mama martwi się

a co do ręcznika to kup takie chusteczki wyłapujące kolor (np dr beckmann, są chyba w rossmanie), powinien zostać na chusteczce a reszta nie powinna się odbarwic

Moja chyba jest juz tak przyzwyczajona ze z wszytskim sama sobie radzę nawet o nic nie pyta, czasem chciałabym zeby o mnie też się ktoś martwił

mam dzisiaj mega kryzys, mam wszystkiego dosyc
po wczorajszym skopaniu przez syna, dzisiaj jest ciąg dalszy... W nocy mnie wystraszył na maksa wystawił stope albo raczke (sama nie wiem) mocno w okolicach blizny az się wzdrygnelam bo to tak z nienacka No i jeszcze nadal brzuch mnie swędzi Zwariować idzie

Edytowane przez moonunit
Czas edycji: 2016-02-08 o 19:37
moonunit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 19:33   #4794
Kiinga26
Zadomowienie

Nikt nie rodzi?? Spieszyć się, bo wątek się kończy, a ja tu 3 porody wywróżyłam
Właśnie wstawiłam pierwsze Alicjowe pranie
Powoli czas się szykować ze wszystkim.
Fasolka dawaj znać po wizycie
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 19:36   #4795
_emma
Zakorzenienie

O matko ratuj.. cały dzień mam zgagę. Niewiele dziś zjadłam, a mimo to cierpię. Już się boję nocy. Mąż kupił małej żel na dziąsła.. mam nadzieję, że przespi tą noc
Stary 2016-02-08, 19:36   #4796
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajny kwiatuszek :-D
Gdzie go zawiesisz?
Myślałam żeby zawiesić nad łóżeczkiem. Nad tą krótszą częścią. żeby lampkę miała nad główką lub jak będzie odwrotnie położona, to będzie sobie na niego patrzyła.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 19:36   #4797
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
nieznajoma0 ja miałam CRP innych nie kojarzę.

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
A od TŻ siostry dostałam dwie lampki nocne dla młodej. Takie jakie chciałam zamówić. O takie:
. Od razu skojarzyła mi się poduszka-chmurka z ikei .

kurde a ja się nadal zastanawiam nad oświetleniem. Obecnie mam tak: lampę sufitową, lampkę stojącą i małe światełko w szafie. Przy lózku jest na razie ta lampa stojąca. Ale jak dziecko będzie w kołysce obok to jednak za jasna będzie ta lampka. A jeszcze jak po ciemku zaspana włączę nie ten guziczek to rozbudzę wszystkich. I teraz nie wiem, czy walnąć małą na ścianę czy taką nocną na szafkę nocną

moonunit jak jej powiedziałam szpitalu to zaczęła opowiadać jak o mało co nie umarłam przy porodzie, o zatruciu ciążowym itp. To sobie pomyśl co czułam leżąc sama w szpitalu, a tu mamuśka z takimi rewelacjami. To jak jej zwróciłam uwagę, że nie pomaga, to zaczęło się to... A moja mama jest z gatunku panikar + nie umie za bardzo podnieść na duchu. zamiast tego serwuje kolejne relwelacje. a jak próbuję zwrócić uwagę, że nie chcę o tym słuchać to "źle, bo powinnaś wiedzieć". I generalnie łatwo się obraża. I ja wychodzę na tę złą, niewdzięczną "bo ona chciała pomóc"

+ =

Edytowane przez nieznajoma0
Czas edycji: 2016-02-08 o 19:42
Stary 2016-02-08, 19:41   #4798
_emma
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
kurde a ja się nadal zastanawiam nad oświetleniem.
U nas przy karmieniu i zmianie pieluszki z siusiu sprawdzała się ledowa lamka do kontaktu, a w przypadku kupy lampka nocna ze słabą żarówką.
Stary 2016-02-08, 19:45   #4799
lala_la
Rozeznanie

Cytat:
O matko ratuj.. cały dzień mam zgagę. Niewiele dziś zjadłam, a mimo to cierpię. Już się boję nocy. Mąż kupił małej żel na dziąsła.. mam nadzieję, że przespi tą noc
Emma zwróć uwagę czy się nie schylasz mi zgaga się robiła właśnie od tego. Teraz do wszystkiego kucam i tZ nauczyłam wkładać i wyjmować rzeczy ze zmywarki i zupełnie mi przeszło.
lala_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 19:50   #4800
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
O matko ratuj.. cały dzień mam zgagę.

Cytat:
. nie pytam nawet ile porodów różysz na nowy wątek
Cytat:
U nas przy karmieniu i zmianie pieluszki z siusiu sprawdzała się ledowa lamka do kontaktu, a w przypadku kupy lampka nocna ze słabą żarówką.
. Na razie kołyska jest złożona, ale jak tż powynosi i poprzestawia meble (stolik, sofa) to będzie musiał coś ogarnąć z tym oświetleniem

+ =
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości