|
|
#3271 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki 2016 <3
Weselna boże jak Ci zazdraszczam tej wycieczki! Ja pochodzą stamtąd (40 km od Karpacza), Śnieżkę odwiedziłam kilka dobrych razy i wszystkie pobliskie górki również. W którym schronisku spaliście? Tylko nie mów że w Samotni
Możesz napisać waszą trasę mniej więcej? Studiowałam turystykę, rajcuje mnie to do tej pory. Niestety przez te wstrętne Niemcy dawno już nigdzie nie byłam. Ale tż ma na majówkę urlop i też na pewno odwiedzimy któreś polskie góry, o ile mi brzucholek da Ja też mam słabą migrenę od 2 dni... ehh zawsze walczyła tabletkami, także teraz jestem z siebie dumna, że bez nich jakoś żyję... |
|
|
|
#3272 | |
|
Zadomowienie
|
http://www.ofeminin.pl/zdrowy-styl-z...-s1132617.html i oby się nie mylili! Idę zmieszać moją czekoladową serwatkę z mlekiem na popołudniowego drinka. Jak ktoś szuka czegoś, co jednocześnie ma dużo budulca (białko), jest zdrowe i słodkie, to polecam
Można też mieszać z wodą jak i dodawać do tego owoce.---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
![]() Ze Szrenicy 14km trasa do Odrodzenia Po drodze zaczepiliśmy o schronisko w Czechach, Martinovka. Doskonała obsługa, dobre ceny jak i tam ekipa sama zaczęła coś podejrzewać, bo przepiłam żurek gorącą czekoladą i nie dałam namówić się na piwo z serem ![]() Odrodzenie mnie się nie spodobało. Duże, zimne, kuchnia niesmaczna, ale in plus za salę zabaw dla dzieci i wypożyczalnie sprzętu typu sanki dla nich, także polecam rodzicom, tylko ciepło ubierzcie ![]() Na koniec spacer do Samotni. Ekipa poszła na Śnieżkę, ja spasowałam, bo wiało ponad 100km/h. Samotnia droga straszliwie . Nawet jak na warunki schroniskowe. Klimatem przypomina tatrzańskie schroniska. W pokojach nie ma gniazdek A to ci niespodzianka... I koniec w Karpaczu. Te górki dla osoby wysportowanej to jest spacerek, o ile nie walnie nagle śniegiem i wiatrem lub nie przyjdzie załamanie pogody Jeszcze prostsze są Izerskie, nie ma tam też tłumów.Im mniej sportu wcześniej i im większy brzuszek tym bardziej osobiście kierowałabym się na Bieszczady. Na majówkę, jak będę się dobrze czuła, planujemy Izerskie. Też dlatego że jest tam punkt obserwacji nieba, park objęty opieką, żeby nie był skażony światłem. Więc jak nie ma chmur nocą, to jest coś pięknego Tatry zaliczałam bez ciąży i po siłce a na Świnicy umierałam, także polecałabym chyba tylko wyciągi i proste szlaki np. na Morskie Oko ale wiadomo, każdy ma inne zdrowie ![]() BTW widzieliśmy w schroniskach sporo rodzin z dziećmi w wieku od 6msc wzwyż. Podpatrywałam trochę i z mężem uznaliśmy, że jest różnica pomiędzy tymi "schroniskowymi" rodzicami a tymi z deptaków. Już nie wspomnę o tych, co w niedzielę szli do Samotni w lakierkach i koszulach (autentyk) czy innych ortalionach i adidaskach . My potrzebowaliśmy raków i kijków, taki lód. I to żeby zejść po trasie, o wejściu nie mówię.Generalnie Ci co widzieliśmy - spokojni, zrównoważeni, dzieci nie tyle trzymane krótko co widać, że objęte pewną kindersztubą. Zadowolone, dobrze się bawiące. Maluszki zaciekawione wszystkim wokół, średnio marudzące Może i nam się tak uda? |
|
|
|
|
#3273 |
|
Zadomowienie
|
No ja do tej pory tylko wlasnie w Tatrach nie bylam. Wiec na majowke wlasnie tam pojedziemy
co do Izer to kocham zwlaszcza zimą, i z biegowkami na nogach Bardzo fajna trase mialas, az mi sie przypomnialy wszystkie moja wypady... Co do dzieci, kiedys myslalam sobie widzac na szlaku ludzi z maluchami w nosidelkach czy hustach - czemu je tak męczą. Ale teraz uwazam, ze to super sprawa. A jak w dzieciaczka wejdzie tez ta pasja to super, bo to wg mnie najlepszy sposob spedzania wolnego czasu w weekend czy inne okazje. Ale oczywiscie na wakacje uznaje tylko morze ::
|
#3274 |
|
Wtajemniczenie
|
kuzwa poszłam do sklepu miałam ananasa kupic wyszłam z szynka i serem
|
#3275 |
|
Zadomowienie
|
Te moje kwietniowe Tatry to właśnie jakieś Morskie Oko czy coś
Byle krokusy były i więcej nie potrzebuję. Na więcej się nie rzucam
|
|
|
|
#3276 |
|
Zadomowienie
|
Weselna dzięki, ale na 7 tygodni muszę zapomnieć o patelni, zero smażonego i nawet pieczone nie wskazane, głównie gotowane. Ale i tak nic by nie zastąpiło prawdziwego domowego hamburgera. Pocieszam się, że na święta, będę już mogła trochę poszaleć.
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, ale do końca będę w niepewności.
|
#3277 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
Byleby tylko maluch urodził się zdrowy i pogodnie nastawiony do podróży. Jak wyjdzie mały domator to będziemy musieli wspiąć się na wyżyny kreatywności. |
||
|
|
|
#3278 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To jak Krokusy, to Dolina Chochołowska ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
Na pewno bedzie dobrze! Jestes bardzo dzielna! ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
3cm: bardzo ładnie juz nie moge sie doczekac mojej jutrzejszej wizyty.---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- A mnie naszło dzis na zapiekankę ziemniaczana z sosem bolońskim. Boosz jaka jestem juz głodna. Wogole ostatnio cały czas mogłabym jesc tylko ziemniaki! |
|||
|
|
|
#3279 |
|
Zadomowienie
|
Mnie rodzice zabierali co roku w Tatry odkąd skończyłam 3 lata. Jak miałam 3,5, pognali mnie na Szpiglasową Przełęcz, 5,5 - na Giewont, a 7,5 - już na Zawrat, Świnicę, Kozią Przełęcz, Granaty, Mięguszowiecką... Nigdy mnie nie oszczędzali, były klamry, łańcuchy, przepaście, wszystko. Mało się wtedy bałam, jak to dziecko, ale uważali na mnie i nigdy nic się nie stało. A i takiej energii już potem nigdy nie miałam
więc jestem jak najbardziej za aktywnym wypoczynkiem z małymi dziećmi, wiem, że się da
|
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czy na te badania prenatalne bierzecie pod uwagę ta listę z fetal medicine? Mojej tam nie ma, ale widzę działają w oparciu o oprogramowanie Prisca, które też jest dobre.
|
#3281 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
![]() dzisiaj pierwszy dzień w pracy po 2tyg l4 :/ rano to ja nie wiem jak ja z domu wyszłam - mdłości od rana nawet tabletek nie wzięłam, ale jak wyszłam na powietrze to było ok ![]() trochę się martwię, bo jeszcze 2 dni będę brała antybiotyk więc badania dopiero zrobię w weekend, a nie podoba mi sie mocz.. jest mocno żółty i mam żółtą wydzielinę - ktoś się borykał z takimi objawami? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3282 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny ja chyba oszaleję do piątku... mam wtedy wizytę i lekarz albo potwierdzi albo zaprzeczy czy mam cukrzyce ciążową
nie dość, że na początku ciąży brałam antybiotyk, później zaczęły wychodzić mi te guzy na nogach (wizytę u reumatologa mam dopiero na początek marca), to jeszcze ta cukrzyca... mam nadzieję, że z moim maleństwem wszystko będzie dobrze i że już nic złego mnie w tej ciąży nie spotka... a usg dopiero pod koniec lutego Czekam na TŻa aż wróci z pracy, on zawsze umie mnie uspokoić i pocieszyć... kochany... Sorry, że Wam tu wypisuje swoje smutki, ale już nie daje rady... im więcej w necie czytam o tej cukrzycy, tym bardziej jestem załamana, ale nie umiem zamknąć laptopa i nie 'szperać'
|
#3283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Samarinda gdzie się wybierasz na prenatalne? Pisalas o tym, ale ciężko mi teraz znaleźć.
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
O właśnie, dziewczyny z Warszawy, a gdzie Wy będziecie robić prenatalne? Bo ja się zapisałam na USG na 12. tydzień do tego nieszczęsnego Lux Medu, ale chce iść gdzieś jeszcze do jakiegoś naprawdę dobrego specjalisty, który zna się na prenatalnych.
Boże, jak mnie mdli non stop... chciałam zrobić tę pizzę, ale stwierdziłam, ze nie mam sily, ani ochoty zagniatac ciasta. Wyszlam wiec do sklepu po gotowe ciasto i lazilam prawie 2 godziny, bo nigdzie go nie mieli i nie udało mi się kupić ;< A jak szłam, to co chwilę czułam jak mi się wszystko cofa... Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamiast cierpieć na poranne mdłości to cierpie na wieczorne.. bleh
i na dodatek już mam zgagę. Wcześniej miałam pod koniec ciąży. weselna - plany jak najbardziej realne, ja z 6 miesiecznym dzieckiem byłam w Afryce jak miał 1,5roku siedział na wielbłądzie heh
|
#3286 |
|
Zadomowienie
|
Ja się wybieram do Boramedu na Ursynowie, ginka mi wypisała kilka nazwisk doktorów którzy robią takie USG
|
|
|
|
#3287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ta trasa, gdy miałaś 7,5 to przeciez hardcore ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- To ja zapytam Krakowianek gdzie sie wybierają na usg prenatalne? |
|
|
|
|
#3288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3289 |
|
Zadomowienie
|
Heh, nie nadążam za Wami! Lea, ja nadal w luxmedzie, ale jutro zobaczymy co z tego będzie. Żeby się umówić z dnia na dzień na dodatkową wizytę do lekarza prowadzącego to jest masakra - telefon na infolinię, 10 minut czekania, potem pani mówi że muszą wysłać zapytanie do placówki czy lekarz wyrazi zgodę na wizytę... Wkurzyłam się i jutro atakuję ich z rana, mogę czekać pod gabinetem, ale wizyta ma być. Prawy jajnik boli masakrycznie, obstawiam, że torbiel jednak urosła. Ani się ruszyć ani nic, jakby ktoś szpilę wbijał
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
#3290 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki 2016 &lt;3
Milako: wszystkie te szczyty oczywiście pojedynczo, na całą Orlą nigdy się nie porwaliśmy
![]() Pierwsze prenatalne robię u mojego ginekologa, a drugie u dr Gryboś. Oboje mają odpowiednie certyfikaty. Głowa nie odpuszcza, uciekłam się do akupresury, z marnymi efektami
|
|
|
|
#3291 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba bedziemy miały je jakos w podobnym terminie, bo TP mamy prawie identyczny. Chciałabym miec to juz za soba. Poki co odliczanie do 9.03. Dzwoniłam dzis do Arki, dr Rybak Krzysztofska bedzie mnie badać. Nie miałam z nia do czynienia, ale jak patrZe po opiniach, to chyba ok. ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
Ale i tak! Czapki z głów! Takie szczyty! Mnie tez boli głowa. Dzis od rana z mokrym ręcznikiem na czole i prawej części głowy. Masakra co ta pogoda, hormony z nami wyczyniają. |
||
|
|
|
#3292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi właśnie Małż próbuje wytłumaczyć, że to hormony pewnie :/ miewałam migreny przed ciążą, żadna nowość, ale wtedy zazwyczaj brałam tabletki już przy aurze, a przed bólem właściwym, a teraz aury albo nie było, albo przegapiłam
|
|
|
|
|
#3293 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam 7t4d, idę na wizytę w czwartek i wtedy mam się umawiać miałam szukać innego ginekologa pod kątem badań genetycznych, ale akurat ta kobieta ma certyfikaty
|
|
|
|
|
#3294 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie, przypomniałyście mi, że mam przesunąć kolejną wizytę - póki co jestem zapisana na 27.02, czyli 10t4d, a na prenatalne to za wcześnie :/ chociaż cholera wie, 22.01 na usg wyszło 5t0d, a tydzień później już 6t4d o.O
|
|
|
|
#3295 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj co prawda, to prawda. Dzieci nie maja w sobie strachu. Zawsze na żywioł Mam podobnie: wole niskoe ciśnienie i tez miałam migreny przed ciaza, leczylam je początkowo, ale pozniej chciałam zajść w ciaze, wiec przerwalam kuracje. No i teraz leze i zawodze. Masakra. Nie ma co sie oszukiwać. Nic nie pomaga, samo musi przejść. ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
O to super sie składa, ze masz taka lekarke! Moj niestety nie prowadzi takich badan. Dzis mam 7t3d ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
Ojej jak to? tak Twoj fasolek nagle zaczal rosnąć, ze usg zmieniło zdanie?
|
|||
|
|
|
#3296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3297 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki, mam tsh 3 spadlo mi bo mialam ponad 4 endo mam dopiero za 2tygodnie, orientuje sie ktoras czy zle iz mi spadlo?
|
|
#3299 |
|
Zadomowienie
|
Samarinda - gratki ze szczytami
![]() Od którego tygodnia robi się prenatalne? |
|
|
|
#3300 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

. Nawet jak na warunki schroniskowe. Klimatem przypomina tatrzańskie schroniska. W pokojach nie ma gniazdek
18.09.2015
nie dość, że na początku ciąży brałam antybiotyk, później zaczęły wychodzić mi te guzy na nogach (wizytę u reumatologa mam dopiero na początek marca), to jeszcze ta cukrzyca...
jak miał 1,5roku siedział na wielbłądzie heh