|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Hej, dawno mnie nie było ale zakręcony okres był. Siedzenie samej z dwójką potrafi wykończyć.
Widzę że przewija się temat chrzcin. Ja polecam obiad w restauracji. I tak jest mega stres z całym ubieraniem, ogarnianiem. Jakby do tego doszło mi sprzątanie przed i po, gotowanie itd to bym w łeb sobie strzeliła. My zapewne będziemy robić w wakacje jak siostra męża do PL przyjedzie. Co do kładzenia spać to my staramy się zrobić wieczorny rytuał jak przy starszej. Kąpiel, jedzonko i do rożka. Wszystko tak żeby od 20-21 mieć czas dla siebie. Mam wrażenie że dziecko mi urosło. Przestała się w ciuszki mieścić. |
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak kładziecie dzieciaki o tej 21 to o której wstają? xd my się staramy jakoś kłaść ale na razie różnie to wychodzi, jeszcze chyba dzieć trochę za mały zeby taką konkretną rutynę wprowadzić (11 dni)?
|
#1383 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie ![]() Cytat:
Ja koło 19:30 szykuję kąpiel, trochę się popluskamy, pomasujemy i po 20 jest jedzonko no i z reguły między 21, a 22 usypia Też podchodzę do tego trochę egoistycznie tak jak któraś pisała, żeby mieć jeszcze kawałek wieczoru dla siebie. Teraz co prawda jak on usypia to ja biegnę pod prysznic i też się kładę, ale jak już zacznie dłużej spać w nocy i nie będę w głowie ciągle przeliczać za ile się obudzi to coś tam jeszcze będę mogła porobić ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
Ostatnio mi zaczął przesypiać od 21 do 1:30-2, ale to od niedawna. Czasem się przebudzi, np tak jak wczoraj o północy ale to go przytuliłam chwilę i poszedł spać dalej. Mój ma 5 tygodni i dopiero od niedawna to kładzenie spać zaczęło nabierać sensu i jako tako funkcjonować. |
|||
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
My się staramy by tak 21-22 już jej zrobić nocke.
|
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mówię, że włączamy wtedy "tryb nocny"
Gasimy światło, jesteśmy cicho no i staram się wieczorem i w nocy nie mówić do niego.
|
|
|
|
#1386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale liczę że jak go będziemy powoli przyzwyczajać że po tej 20 jest już "noc" to się w końcu trochę nauczy a my będziemy mieć kawałek wieczoru dla siebie My już po warsztatach z chustowania ponad 4 godziny nam zeszło ale spodobalo nam sie, Konradek też nie protestował więc planujemy motac nawet chuste od razu kupiliśmy bo babka miała do sprzedania taniej niż w necie. Jak będę przy kompie to Wam pokaże jaką Najpierw przez 3 godziny cwiczylismy na lalkach i Konradek wtedy slicznie spał, dopiero na koniec na nim, jak już się obudził Ale żałuję że umówiłam się na dzis bo jednak po tej glukozie byłam dość zmęczona a trochę trzeba było się namachac przy tym No ale mamy filmiki nagrane jak motamy więc będziemy ćwiczyć
|
||
|
|
|
#1387 |
|
Zadomowienie
|
Mój własnie po kąpieli śpi. Dzis miał dzień extra marudy plus cały czas chciał spać. Byłam z nim na zakupach tzn maz z nim siedzial w aucie, on spal a ja pobuszowałam.
Mojego chce przyzwyczaic zeby spał o tej 21 bo my 22,23 kładziemy sie zazwyczaj ale małemu narazie sie włącza tryb nocny około 24.Spi tak do 9 z przerwami na karmienie oczywiscie. Co do chrzcin nie mam pojecia co robic i kogo zaprosic ![]() Ewula tez sie nad tym zastanawiałam. Wydaje mi sie zeby kupic poprostu kolejne Windi, aby był zbyt tego.
|
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Co do spania na klacie to Mlody nie zawsze to lubi
![]() Jerzyczka my mamy mniej więcej stala pore kapieli cycania i snu. Jest to kolo 21 czasem troszkę wcześniej czasem później. Dziś juz np. po kapieli właśnie sie cycamy. Ta stała pora wczesna to tez ze wzgledu na mnie - moge chwile poczytac lub zasnac wcześniej jak jestem padnieta, albo jak Mlody niegrzeczny to TZ sie nim zajmuje a ja sie przespie do następnego karmienia . dobry system ![]() Oooo to widze podobnie jak Malwi ![]() Kinga ja mam mate canpol babies i tez ma zdjeciu wyglada na masywna stabilna a w rzeczywistości taka jakas lelawa...no ale to prezent był wiec nie wybrzydzam ![]() Hahaha niepozorna jak w nocy nawet nie musze sie starac zeby nie mówić - jestek tak zaspana ze usta tylko do ziewania otwieram haha jedyne co do Mlodego mowie to ciiiiii jak wyje przy zmianie pieluchy ![]() Ewusia ale fajnie ze temat chust macie juz ogarniety ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#1389 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1390 |
|
Zadomowienie
|
MALWI u nas to regularnie tak wyglada
ostatnio wpadł na pomysł ze trzeba wstawać rano wcześniej ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1391 |
|
Raczkowanie
|
U Nas ok 19:00 - 20:00 kompanie,potem cyc i spać. Po kompieli młody ma zazwyczaj najdłuższy sen ok 3 - 3,5h więc ja się spokojnie ogarniam i mamy czas z TZ dla siebie. Ewentualnie idę wcześniej spać bo potem młody budzi się co 1,5h więc to jedyną szansa do spania.
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas niestety to samo, chciałbym żeby wcześniej chodziła spać, ale na razie najłatwiej nam razem się kłaść...
Za jakiś czas będę to organizować, ale chyba przez te pierwsze 3 mce to jej jeszcze pozwolę na to. Takie małe dziecko i tak nie odróżnia nocy od dnia. ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wprowadzilam już trochę jak w szpitalu. Kolo 19 zazwyczaj się budzi więc daję jednego cycka. Poje, przysnie albo i nie i kładę go. Zazwyczaj się budzi więc leżę i gadam do niego, tż dziś z nim się bawił. I po 20 w szpitalu była kąpiel i tak go wykapalismy dzisiaj. Drugi cycek i spi
i przy dobrych wiatrach do 12 będzie spał. I w nocy też nie gadam do niego, nie włączam dużego światla i nuce aaa kotki dwa albo ciiiiiii... I mam nadzieję że będziemy się tego mniej więcej trzymać Pierwsze kąpanie taty za nami bal się strasznie ale dał radę! A małemu się podobało, nie plakal ani nic Też idę spać miłej nocki wszystkim |
|
|
|
#1394 |
|
Zadomowienie
|
Czy on faktycznie tak siedzi 9:30 godz suszy?
![]() https://www.youtube.com/watch?v=SaB1qpYlVtU |
|
|
|
#1395 |
|
Zadomowienie
|
Hehe maja ludzie pomysły...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1396 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|||
|
|
|
#1397 |
|
Zadomowienie
|
W temacie pozostawiania dziecka pod opieka- tudzież bez ...
https://youtu.be/Kua7dt_hd3k Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
Niepozorna, ta zabawka na pałąku jest z mamas&papas, zamawialam z aliexpres
fajna jest ![]() Jerzyczka, moj tez chodzi spac kolo polnocy ![]() Kinga, ktira mate wzielas? Ja dzis na odjazd dostalam fp rainforest ale jeszcze jej nie rozpakowalam...Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa chyba tak się nazywa z żyrafa. Tak to fajna jest te zabawki fajne, gra ładnie i te motylki mrygaja. Tylko myślałam że jakaś sztywniejsza i grubsza jest. Nie mam porównania z innymi, może wszystkie takie są.
|
|
|
|
#1400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka czaaaad. "ach spij bachorze, jak nie zasniesz, bedziesz spal na dworze"
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Dobra ja uciekam, dobranoc. Spokojnej nocki dziewczynki
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre,widzicie nie tylko my wymyslamy
|
|
|
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś pytał o wrażliwość sutkow, to ja tak mam cały czas. W domu jak nie mam biustonosza to noszę obcisłe bokserki pod koszulą rozpinaną. A teraz kupiłam sobie dwie takie koszulki z h&m do karmienia, i one też są fajne i nie ocierają się o sutki a można nawet wkładki laktacyjne włożyć.
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- No dobra, ale to niech mi ktoś powie - jak wykąpiecie np ok 19, potem karmienie i usypianie, to co - to te dzieci naprawdę usypiają? I ile śpią, do następnego karmienia? Bo u mnie to nie ma reguly, nawet jeśli nakarmię i uśpię to niestety jest duża szansa że mi się dziecko za 15 minut obudzi, jak odłożę do łóżeczka czy gdzieś tam. I znowu usypianie? I tak do skutku albo do następnego karmienia? Jakoś nie mam pojęcia jak to zorganizować...
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1405 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a teraz po pobudce w okolicach 19/20 się kapiemy, cycamy i idziemy spać przy zgaszonym świetle lub lampce nocnej, młoda śpi lepiej w nocy. A jesli chodzi o budzenie to różnie bywa, jak zgłodnieje to sie budzi ale zazwyczaj karmienie jest co 3 godziny Ewusia długo wam zeszło, kciuki za ćwiczenia i oby sie wam dobrze nosiło ![]() a to sporo, dzieki za inf. tylko z drugiej strony to też taka zmiana w ciemno... na razie chyba zostanę i zobacze jak sie współpraca z dr rozwinie Jerzyczka a wy czemu zmieniliście przychodnie? moja też nie chciałam wczoraj pokangurkowac i ja własnie wróciłam z zakupów, dobrze ze sklep na osiedlu do 22 ale jestem w szoku - półki puste, wszystko wykupione musze sie jakos lepiej zorganizowac ale jak juz rusze na spacer to zawsze po drodze mozna wstapic do sklepu
|
|
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Szymek tez je ok 20 i idzie spać ale tylko na godzinę. Później kapiemy, tabletka i ok 22 jemy juz w sypialni po cichu tylko z ciemną lampką i śpi. A jak wy o 19 czy 20 usypiacie to ile wam śpi?
|
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Tak. Dla mnie mega wygodne. Mają gumkę pod biustem i trochę go trzymają. No i nie drażnią tych sutków biednych.
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2016-02-08 o 22:53 |
|
|
|
#1408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie rożnie, ale zazwyczaj jest to najdłuższe spanie. Rekord to 6h. Zazwyczaj koło 4h. |
|
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
A któraś z Was przy takiej wieczornej rutynie kładzie dziecko w swoim pokoju i zostawia, czy tylko mamy tu przypadki kładzenia w sypialniach? I spicie też od razu?
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Jak śpi o 20 to w salonie, a jak już" kładziemy spać " ok 22 zaczynamy jesc, to w sypialni i my też już idziemy spać, albo mąż tylko, a ja coś jeszcze ogarniam.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

21.06.2014r.

Kuba mi lepiej śpi w nocy jak idzie "nocnie" spać koło 22 niż o 19 

bal się strasznie ale dał radę! A małemu się podobało, nie plakal ani nic 

chciałam wczoraj pokangurkowac i