|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Cytat:
![]() Choć przyznam, że wczoraj w sklepie oglądałam buciki dla chłopców, są takie lekkie, gumowo-plastikowe sandałki ![]() ![]() ![]() Dziś jeśli mi czas pozwoli wyślę, kilka kopert do naszych dzieci kochanych i może te sandałki dla Mabvuto też. Miałby je już za tydzień a teraz tam takie upały więc lepiej gdyby miał stópki odkryte, tak myślę ![]() Ciekawe czy dostał już swoją kózkę i kurki. Siostra jeszcze chyba nie robiła zakupów w markecie drobiowo-kózkowym ![]()
![]() |
#542 |
Raczkowanie
|
Wiecie, co... Te zdjecia i listy od Mikrejszy tak krążą.. Moze listy wysłać w wersji orginalnej, niech się każdy rodzic trochepotrudzi. Przynajmniej tym razem. Nie mogliśmy przewidzieć takie sytuacji.
Ja już pisałam do MAMY, że mogę pomóc w tłumaczeniu. Za całą tą wysyłkę i zdjęcia też mogłabym sie wziać, ale z czasem u mnie też różnie. Gdybyście mi wybaczyli zwłokę (gdyby taka sie zdażyła), to mogłabym to wziać na siebie. Co do nr konta od Dla Ciebie J. ... oczywiscie konieczna jest nazwa i adres właściciela rachunku, wiec bardzo bym prosiła o podanie na PW albo na maila. Witam wszystkich w dniu dzisiejszym i gorąco pozdrawiam! Siostra potwierdziła mi odbiór potwierdzenia przelewu dla mojego Chryspina ![]()
#543 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do listów to ja mogę wysyłać,a gdyby ktoś chciał z tłumaczeniem to moge przesyłać do osoby która zaoferowała sie z tłumaczeniem,tylko trzebaby było dac znać kto chce tłumaczone,a kto nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Wtajemniczenie
|
Mam jeszcze taki malusi problem natury technicznej
![]() Nie wiem w jakim jest wieku, wydaje mi się że może mieć 4 latka. Pytanie moje kieruje więc do mam ![]() 26-28? Kupię oczywiście większe, tym bardziej, że to sandałki więc nawet gdyby były troszkę za duże, to się nic nie stanie, gorzej gdyby były za małe ![]() ![]() ![]()
#545 |
Przyczajenie
|
Proszę powiedzcie mi w jakim języku należy przesyłać listy do dzieci.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Wtajemniczenie
|
Można po polsku lub po angielsku.
#547 |
Raczkowanie
|
Można po polsku, aczkolwiek wygodniej po angielsku. Więcej osób wtedy może przetłumaczyć na miejscu Twój list
![]()
#548 |
Przyczajenie
|
Wielkie dzięki. Miałam nadzieję, że może po francusku (och ja naiwna
![]() Jeszcze r az pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Przyczajenie
|
Kiedyś na aukcji charytatywnej widziałam monety/banknoty z Zambii. Obecnie nie ma, czy może ktoś z forumowiczów jest w posiadaniu takiego banknotu lub monety - chętnie odkupię - obiecałam synkowi, który ma 8 lat i zaczyna interesować się Afryką, że zdobędę dla niego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Wtajemniczenie
|
lapinet bedziesz na spotkaniu w Warszawie?
#551 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do paczki to super pomysł. Ja na razie zbieram na kopertę bąbelkową ![]()
![]() |
#552 |
Rozeznanie
|
Nutko paczka już została do Ciebie posłana
![]() ![]() Jeśli ktoś coś chce posłać to chyba jeszcze można dosłac do Nutki. Ja będąc na mieście kupiłam 8 szt body ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Wtajemniczenie
|
Nutko, daj znać. Jeśli masz jeszcze miejsce w paczce ja chętnie dorzuciłabym jeszcze jakiś kilogram, no może dwa maksymalnie
![]()
#554 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc na 4 to będzie po środku.Moje to dziewczynki,a sąsiadki synek w tym samym wieku ma nóżkę 0,5 numera większą. Moria jedziesz do Warszawy? Skoro jestes z Warszawy to na spotkanie 20-21 sie wybierasz? ![]() Cytat:
![]() Znalazłam w domu pare fajnych rzeczy do wysłania ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
Dla Ciebie J. zgodziła się zająć wysyłką listów
![]() Siostra mi napisała, że paczka DHL poszła i w ciągu 3 dni powinna dotrzeć ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hej. ja chyba mam jeszce jakies. Wyslę do Mamy to może wystawi jeszcze raz na aukcji. pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Przyczajenie
|
Dziękuję wam wszystkim za zrozumienie
![]() Zdjęcie mojego Noela wkleję, jak tylko nauczę się jak to zrobić. Na razie mogę powiedzieć, że jest cudowny. |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
kiedyś przypadkiem trafiłam na to forum (szukając czegoś na Allegro, przy okazji - bardzo pozytywny pomysł z tymi aukcjami, gratuluje ![]() ![]() Na początek zwyczajem nowicjusza zadam kilka pytań, na które odpowiedź być może znalazłabym w poprzednich postach, jednak jest ich tak wiele... zatem proszę Was o wyrozumiałość ![]() Na jaki adres można przesyłać paczki/listy do Siostry dla dzieci? Jaka powinna to być forma przesyłki, aby list doszedł w przyzwoitym czasie? Jaka jest przybliżona cena nadania listu z zawartością? Czy są rzeczy, których z pewnych względów lepiej nie przesyłać, może zdarzyło się, ze Siostra miała z czymś problem z powodu zawartości przesyłki? Mam sporo materiałów papierniczych z różnymi szablonami, opisy mogę przetłumaczyć na angielski jeśli tak jest lepiej (przy okazji, gdyby ktoś potrzebował tłumaczenia, to oferuję swoją pomoc ![]() Przyznam, że przeglądając rożne materiały, zrobiło mi się szkoda matek tych dzieci... są to kobiety mniej więcej w moim wieku, a mają tak niewiele perspektyw przed sobą, czy istnieje możliwość przesłania również ubrań/książek/środków kosmetycznych czy higienicznych dla nich, czy jedynie Siostry zajmują się opieką i pomocą dzieciom? (oczywiście rozumiem, iż pomoc dzieciom, jest zarazem pomocom ich matką, jednak mimo to byłabym wdzięczna za odpowiedź) Z góry dziękuję za rozwianie moich wątpliwości i mam nadzieję, że będę zaglądać tu częściej niż dotychczas ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Raczkowanie
|
Witam AsiaHR
![]() ![]() W każdym razie zaglądaj tu często ![]() Pozdrawiam m-r-u też serdecznie witam. Zaraz ktoś (bardziej doświadczony odemnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Wtajemniczenie
|
widze, ze bylo pyt o srodki higieniczne. ja juz jakis czas temu sie zastanawialam czy kobiety maja dostep do podpasek/tamponow/pieluch dla dzieci? wiem, ze to glupie, ale mnie nurtowalo
![]()
#561 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dyskutowałam ostatnio z moim chłopakiem właśnie na ten temat jakby tu skombinowac transport środków higienicznych i środków czystości. On ma kontakty w firmach kosmetycznych więc powiedzmy ,że to nie byłby chyba problem czegoś zorganizować. ale tak na większą skale.... to kto zapłaci za przesyłkę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do pieniążka to będzie na aukcji, w ciągu około dwóch dni, bo osoba która zakupiła ten który był ostatnio na aukcji - 500 kwacha - zostawiła go na ponowną licytację ![]() Po za tym mam dobrą nowinę, a nawet bardzo dobrą - MAMA powiedziała mi też, że 6-ścioro dzieci zostało adoptowanych i będzie wysyłać zdjęcia do nowych rodziców ![]() ![]() ![]() ![]() Lapinet a będziesz na spotkaniu w Warszawie?? Pozdrowionka dla wszystkich, starszych i młodszych forumowiczów ![]() Mukashana nie wiem jakie byłyby tego koszta, ale myślę, że sponsorów Ci u nas pod dostatkiem ![]() ![]() o żesz i jeszcze zapomniałem napisać, że dziś na polsacie o 20.55 będzie film o Afryce - Łzy słońca - słyszałem, że dobry ![]() Edytowane przez pita777 Czas edycji: 2007-10-16 o 18:28 Powód: opóźniony zapłon:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Wtajemniczenie
|
co znaczy bardzo drogie? pamietasz ceny? pita na czat!
![]()
#565 |
Raczkowanie
|
Co do tłumaczeń, jeżeli macie możliwość przeskanowania/przesłania treści na maila, to oferuję swoją pomoc (ang-pl-ang), jako, że niestety przed komputerem spędzam całe dnie to mogę w tej kwestii pomagać dość na bieżąco. Przy okacji, może planuje ktoś wysyłać większą paczkę z okolic 3miasta? Bo tak to przekalkulowałam i sporo tych ubranek i nie tylko mam i wysyłać po kilka sztuk listami co jakiś czas to tak szkoda trochę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Wtajemniczenie
|
a ja sie zglaszam do paczki warszawskiej
#567 |
Raczkowanie
|
![]()
Moi Kochani, kolejna dobra nowina.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Wtajemniczenie
|
Kennedy Mumba to syn Neli85:P
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4519
#569 |
Raczkowanie
|
Witajcie kochani!
Kilka osób zgłosiło swoją chęć dorzucenia się do paki. Możecie słać, jak wyjdzie ponad 20 kg. to wyślę dwie paki. Jak tylko dojdą paczki od osób, z którymi pisałam w tej sprawie, to zaraz poinformuję o tym na forum. Suzi82 i New_Rock już wysłali, Moria i Dla ciebie J. też chcą się przyłączyć. Dam znać, co i ile pójdzie do naszych dzieciaczków. Pozdrawiam wszystkich ![]()
![]() |
#570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli gdzie wysyłać i co wysyłac. Szablony i inne rzeczy do zajęć plastycznych tez sa potrzebne ![]() Ja nie wiem jak to jest z wysyłką dla matek dzieci. Ale myslę, że mozna posłac rózne rzeczy, bo siostry pracują w szpitalu, tam zawsze sie wszytsko przyda. A jesli masz jakies stare okulary, to wiem, ze Siostra jakis czas temu o nie prosiła.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.