![]() |
#331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
I ja się witam z rana, jeszcze spod kolderki, zastanawiam się czy się nie zdradzemnac jeszcze z godzinkę
|
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Malos a widzisz, do zwyklej zawsze szlam na czczo
![]() ![]() Nie dawał bo ja jeszcze przed ciąża dostałam na to skierowanie od rodzinnego "bo i tak się przyda" Ineso o kurczę ![]() ![]() ![]() O szok!!!!!! No ja od razu po porodzie mam zmniejszyć dawkę, ale mam w Sr wizytę to będę dopytywac:O
![]() |
#333 |
Wtajemniczenie
|
A ja właśnie siedzę na allegro i znów mnie ubranka kuszą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam 2 szpitale do wyboru w jednym jest zoo w drugim nie za 1 razem wybralam ten bez zoo i teraz tez tak zrobie bo ten drugi szpital ma bardzo zla opinnie . Polozne niemile malo sie co interesuja i jak przenosisz porod biora dopiero po 2 tyg ( moja kolezanka wlasnie tam urodzila i kazali jej przyjsc jak minie 2 tyg od terminu). Ogolnie opieka i caly personel do du...y juz wole rodzic w bólach niz dostac to znieczulenie i potem czekac na Boza laske i zainteresowanie . W tym co bd rodzic przynajmniej jest super polozne mile ordynator to juz wogole super babka bardzo pomocna . Jedyne co to wlasnie zle ze brak tego zoo no i znieczulenia podczas szycia nie daja ;/
#335 |
Zadomowienie
|
Grupę krwi miałam zrobiona juz dawno, odnalazłam ten wynik wiec gin nie kazał powtarzać
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Wtajemniczenie
|
Ale sie wyspalam jak nigdy
![]() ![]() ![]()
#337 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#338 | |
Winter is coming
|
Cytat:
ZZO u mnie nie ma w żadnym z 3 szpitali w okolicy ![]() Lin gratuluję udanej wizyty ![]() ![]() zjadłabym leczo ![]() co do liczenia wieku ciąży, to moja ginka liczy wg skończonych... Belly mi pokazuje ciążę donoszoną 37t0d i tego się trzymam ;]
![]() |
#339 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem wiem 0- ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Wtajemniczenie
|
Malos daj sobie spokój i wez legitymację. Chodzi tylko o potwierdzenie grupy krwi w razie potrzeby.
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli tak jak u mnie ![]() Cytat:
A masz zaswiadczenie o grupie? Bo z tego co wiem to tylko to jest honorowane ![]() Malos no wlasnie tesciowa i polozne w szpitalu mowili ze z ksiazeczki nie moga brac grupy krwi i trzeba miec zaswiadczenie ![]() Ale moze niektore szpitale maja inne zasady ![]() ![]() ![]()
![]() |
#342 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 | |
Zadomowienie
|
ZJAWA
Gdzie można wyhaczyć na necie? ☺ Też chętnie obejrzę w domowym zaciszu. Cytat:
Grupa krwi Ja miałam oznaczoną na początku ciąży. Jak masz ta legitymację honorowego dawcy to myślę że wystarczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja za tydzień w środę musze badanie moczu zrobić i przy okazji hemoglobine i żelazo sprawdzę skoro jestem u rodziców a tu w labie to grosze kosztuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Zadomowienie
|
No ja brałam najpierw w okolicach 17 tc, potem przerwa do 25 tc i biorę do teraz ☺
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Rozeznanie
|
Grupa krwi
![]() Jako ze pracuje w rckik grupę krwi wyrobiłam sobie w pracy i od razu krew kartę. Mój doktor na drugiej wizycie mimo wszystko dał mi skierowanie na grupę krwi, teraz po raz drugi mam zrobić czyli będę miała grupę krwi oznaczona 4 razu ![]() Idę zaraz zjem codzienne płatki z mlekiem i chyba się zdrzemne bo maly noc uważa że to dzień i imprezuje w brzuchu :P AAAA położna ma przyjść za 2h do mnie ![]() Dziewczyny pytanie czy na fb to co piszemy jest nie widoczne dla innych prawda? Bo muszę się wygadać bo mnie ściska od środka....
#347 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Zadomowienie
|
Witam w nowym wątku
![]() W czwartek byłam u swojej gin, wszystko ok, dostałam skierowanie na usg za 2 tyg. No i kobitka mi uświadomiła, że mogę urodzić 10 kwietnia, jak i 5 maja i to wszystko jest w terminie ![]() ![]() Więc się zmobilizowałam i wczoraj pokupowałam co trzeba. Wyszło 550 zł ![]() ![]() Dziś u nas wielkie smażenie pączków! ![]()
#349 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Spokojnie, tylko my to widzimy ☺ Cytat:
Dużo rzeczy jeszcze musisz dokupić? ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- HUBI WORLD jak długo czekałyscie na wysyłkę zamówienia? Kliknęłam w sobotę i nie mam nawet żadnego maila ze jest przygotowywane do wysyłki... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#350 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak? a to dziwnie ![]() Cytat:
No u mnie jest właśnie tak samo, dlatego rozważam szpital gdzie to znieczulenie jest... Cytat:
Ja zrobiłam sama gdy tylko dowiedziałam się o ciąży ![]() Cytat:
Nie jest tak do końca. Byłam dwa razy w szpitalu i jak raz im pokazałam książeczkę ciąży z grupą to dostałam OCHRZAN ![]() Jaka piękna dziś pogoda! czekam na wypłatę, a potem może ubiorę się ciepło i na dwór poczytać ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
Hejoo
Grupa krwi Ja musiałam robic zaraz chyba na drugich badaniach i u nas musi byc okazany oryginał Mi nie zlecił żadnych badań na następna wizyte. O ktg pytałam i mowil, ze za wcześnie FB- zablokowali mi konto bez ostrzeżenia, bo nie używałam "prawdziwego" imienia i nazwiska tylko skrótu ![]() ![]() Kurczę wiecie ze mnie ten żylak zaczyna bolec...mam wrażenie, ze urósł ![]() A i słuchajcie, co położna to inne zdanie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
Ha, zapomniałam się pochwalić - wczoraj dostałam to elektroniczne L4, nie muszę już jeździć raz w miesiącu do tego badziewnego miasta w którym pracuję!
![]() Cytat:
![]() Ja miałam oznaczaną, mimo, że miałam zaświadczenie ze szpitala. Ale gin powiedział, że lepiej mieć zrobione nowe, skoro i tak oddaję krew do innych badań. Ale miałam już kiedyś sytuację, że w szpitalu nie uznali mi zaświadczenia, które mi wydali w tym samym szpitalu 11 lat wcześniej, bo powiedzieli, że to ważne tylko 10 lat. I nie umieli wytłumaczyć czemu ![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Wtajemniczenie
|
Gosia to jest znak ze masz lezec
![]() ![]() ![]()
#354 |
Zakorzenienie
|
No kobiety w ciaży nie muszą być na czczo na morfologii
![]() Gosia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Winter is coming
|
Cytat:
![]() ![]() wymyślają w tych szpitalach jak nie wiem ;/ ja i tak musiałam zrobić, bo miałam robioną tylko raz po urodzeniu. gosiaczek dziwne bardzo, bo milion ludzi ma takie konta... co za dziady Zaraz spadam na podój pepco i sklepów meblowych, ;]
![]() |
#356 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Malos ja robiłam grupę krwi w pierwszej ciąży, to teraz już nie musiałam. Oryginał badania mam schowany, a do karty ciąży mam ksero wpięte - u mnie to wymóg szpitala. Dobrze wiedzieć o tej morfologii, bo ja zawsze na czczo chodziłam, czasem tylko łyczka wody zrobiłam bo myślałam, że nic nie można ![]()
#357 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Ineso mi tez dietetyk kazała jeść skorupki jaj ale swojskich to najlepsze zródło wapnia. I są polane wrzątkiem zanim sie he zmieli. Salmonella to od surowego jaja a nie od skorupy.
#358 |
Zadomowienie
|
Ja tez miałam grupę krwi w książeczce dawcy i gin mówił ze robić nie musze. Z tym ze ja mam rh- i koszt badania przeciwciał jest taki sam jak koszt badania krwi a przy krwi od razu robią przeciwciała wiec sobie zrobiłam raz jeszcze. W sumie książeczkę na inne nazwisko mam więc teraz się stresować nie musze
![]()
#359 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może jak będę teraz w luxmedzie to poproszę o skierowanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurczę jeszcze zapytam konkretnie gina albo zadzwonię do szpitala, w którym chce rodzić, bo widzę ze każda inną wersje słyszała z tym zaświadczeniem... ![]() Cytat:
Jeszcze dopytam w razie czego ![]() Cytat:
Oczywiście, bo fejsbuk wymaga prawdziwych danych, bo chce wiedzieć wszystko o wszystkich... Chamstwo zwykłe! Teraz bedą chcieli od Ciebie skan dwóch dokumentów potwierdzających, ze to Ty np dowód osobisty lub wyciąg z banku.... I dopiero sie zastanowią czy Cie wziąć z powrotem. Masakra jak dla mnie ![]() Cytat:
Ja tam zawsze lekkie śniadanko i kawę sobie dam ![]() ![]() Chyba zrobię ten oryginał grupy krwi, przyda sie na następne ciąże tak jak Tobie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:24.