Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-09, 07:26   #331
lucy111
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

I ja się witam z rana, jeszcze spod kolderki, zastanawiam się czy się nie zdradzemnac jeszcze z godzinkę
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 07:27   #332
Polinezyjka
Zakorzenienie

Malos a widzisz, do zwyklej zawsze szlam na czczo kolejnym razem zrobię tak jak Ty

Nie dawał bo ja jeszcze przed ciąża dostałam na to skierowanie od rodzinnego "bo i tak się przyda"

Ineso o kurczę na torentach? Czy gdzies indziej? poszukamy

O szok!!!!!!

No ja od razu po porodzie mam zmniejszyć dawkę, ale mam w Sr wizytę to będę dopytywac:O
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 07:27   #333
gosiulka22
Wtajemniczenie

A ja właśnie siedzę na allegro i znów mnie ubranka kuszą z używek jest tyle świetnych że aż zal nie kupić
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 07:28   #334
duchaa123
Wtajemniczenie

Ja mam 2 szpitale do wyboru w jednym jest zoo w drugim nie za 1 razem wybralam ten bez zoo i teraz tez tak zrobie bo ten drugi szpital ma bardzo zla opinnie . Polozne niemile malo sie co interesuja i jak przenosisz porod biora dopiero po 2 tyg ( moja kolezanka wlasnie tam urodzila i kazali jej przyjsc jak minie 2 tyg od terminu). Ogolnie opieka i caly personel do du...y juz wole rodzic w bólach niz dostac to znieczulenie i potem czekac na Boza laske i zainteresowanie . W tym co bd rodzic przynajmniej jest super polozne mile ordynator to juz wogole super babka bardzo pomocna . Jedyne co to wlasnie zle ze brak tego zoo no i znieczulenia podczas szycia nie daja ;/

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 07:30   #335
lucy111
Zadomowienie

Grupę krwi miałam zrobiona juz dawno, odnalazłam ten wynik wiec gin nie kazał powtarzać
Stary 2016-02-09, 07:31   #336
duchaa123
Wtajemniczenie

Ale sie wyspalam jak nigdy wczoraj opralam jeszcze takie okrycie biale co jest w gondoli no i dodalam wiecej proszku i pachnie dzieciem , tak slodko . Dzisiaj mue ugotowac leczo mezowi sie zachcialo , najgorsze co moze byc jak ja nienawidze tego wszystkiego kroic , smazyc i doprawiac no ale czego nie robi sie dla mezulka niech wcina i tak chudy jest

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 07:34   #337
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
Ale sie wyspalam jak nigdy wczoraj opralam jeszcze takie okrycie biale co jest w gondoli no i dodalam wiecej proszku i pachnie dzieciem , tak slodko . Dzisiaj mue ugotowac leczo mezowi sie zachcialo , najgorsze co moze byc jak ja nienawidze tego wszystkiego kroic , smazyc i doprawiac no ale czego nie robi sie dla mezulka niech wcina i tak chudy jest
Leczo <3 tez bym chętnie zjadła, uwielbiam, ale najbardziej w lecie jak są takie pyszne pomidorki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-09, 07:43   #338
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość

GRUPA KRWI----> Dziewczyny a lekarz dawał Wam skierowanie na oznaczenie grupy?
tak, zaraz na początku. Ja mam rh- i w każdym trymestrze dodatkowo badam poziom przeciwciał
ZZO
u mnie nie ma w żadnym z 3 szpitali w okolicy nie żebym jakoś mocno chciała, ale lepiej by mi było ze świadomością, że jest taka opcja
Lin gratuluję udanej wizyty szkoda, że ze zdrowiem gorzej
zjadłabym leczo
co do liczenia wieku ciąży, to moja ginka liczy wg skończonych... Belly mi pokazuje ciążę donoszoną 37t0d i tego się trzymam ;]

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 07:50   #339
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Malos tak w pierwszej ciąży to było pierwsze badanie jakie miałam zrobić. A co Ty nie wiesz jeszcze jaka masz grupę krwi?

Wiem wiem 0- jestem honorowym krwiodawca i mam legitymacje z oznaczeniem, gin powiedział, ze to wystarczy do szpitala, ale pomyslałam ze moze powinnam zrobić papier z laboratorium... Czy dać se spokój i wziąć tylko tą legitkę?

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
I ja się witam z rana, jeszcze spod kolderki, zastanawiam się czy się nie zdradzemnac jeszcze z godzinkę
Leniuszek a drzemnij się, co Ci szkodzi, niedługo nie bedzie spania

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 08:08   #340
gosiulka22
Wtajemniczenie

Malos daj sobie spokój i wez legitymację. Chodzi tylko o potwierdzenie grupy krwi w razie potrzeby.
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 08:10   #341
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Oficjalnie jest zzo, ale na SR babki mowily ze nie ma takiej możliwości bo nie ma anestezjologa

Czyli tak jak u mnie

Cytat:
Grupę krwi miałam zrobiona juz dawno, odnalazłam ten wynik wiec gin nie kazał powtarzać

A masz zaswiadczenie o grupie? Bo z tego co wiem to tylko to jest honorowane

Malos no wlasnie tesciowa i polozne w szpitalu mowili ze z ksiazeczki nie moga brac grupy krwi i trzeba miec zaswiadczenie

Ale moze niektore szpitale maja inne zasady ja mialam zrobiona grupe wczesniej i tylko papier- nie zaswiadczenie z labo wiec musieli mi powtorzyc zeby papier byl. I rzeczywiscie jak bylam 2 razy w szpitalu w ciazy to zabierali tak jak karte ciazy na czas pobytu do dokumentow no i Coombsa mam robionego raz w miesiacu bo tez mam rh-

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-09, 08:11   #342
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Czyli tak jak u mnie

A masz zaswiadczenie o grupie? Bo z tego co wiem to tylko to jest honorowane

Malos no wlasnie tesciowa i polozne w szpitalu mowili ze z ksiazeczki nie moga brac grupy krwi i trzeba miec zaswiadczenie

Ale moze niektore szpitale maja inne zasady ja mialam zrobiona grupe wczesniej i tylko papier- nie zaswiadczenie z labo wiec musieli mi powtorzyc zeby papier byl. I rzeczywiscie jak bylam 2 razy w szpitalu w ciazy to zabierali tak jak karte ciazy na czas pobytu do dokumentow no i Coombsa mam robionego raz w miesiacu bo tez mam rh-
Mam zaświadczenie, byłam z tym u gina i mówił ze nie powinno być problemu ☺
Stary 2016-02-09, 08:13   #343
patulinka94
Zadomowienie

ZJAWA
Gdzie można wyhaczyć
na necie? ☺
Też chętnie obejrzę w domowym zaciszu.

Cytat:
Tez właśnie szykuje sie do lab i też nie na czczo... Ale podobno nie trzeba przy zwykłej morfologii powodzenia Poli

Ja jutro na morfologie i poziom żelaza i też nie zamierzam iść na czczo :P

Grupa krwi
Ja miałam oznaczoną na początku ciąży.
Jak masz ta legitymację honorowego dawcy to myślę że wystarczy
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 08:23   #344
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
ZJAWA
Gdzie można wyhaczyć
na necie? ☺
Też chętnie obejrzę w domowym zaciszu.

Grupa krwi
Oby się trochę podniosło to żelazo. ☺ Ty już chyba jakiś czas bierzesz
Ja za tydzień w środę musze badanie moczu zrobić i przy okazji hemoglobine i żelazo sprawdzę skoro jestem u rodziców a tu w labie to grosze kosztuje
Stary 2016-02-09, 08:27   #345
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Oby się trochę podniosło to żelazo. ☺ Ty już chyba jakiś czas bierzesz
Ja za tydzień w środę musze badanie moczu zrobić i przy okazji hemoglobine i żelazo sprawdzę skoro jestem u rodziców a tu w labie to grosze kosztuje
No ja brałam najpierw w okolicach 17 tc, potem przerwa do 25 tc i biorę do teraz ☺

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-09, 08:27   #346
Agnessssa
Rozeznanie

Grupa krwi
Jako ze pracuje w rckik grupę krwi wyrobiłam sobie w pracy i od razu krew kartę.
Mój doktor na drugiej wizycie mimo wszystko dał mi skierowanie na grupę krwi, teraz po raz drugi mam zrobić czyli będę miała grupę krwi oznaczona 4 razu

Idę zaraz zjem codzienne płatki z mlekiem i chyba się zdrzemne bo maly noc uważa że to dzień i imprezuje w brzuchu :P

AAAA położna ma przyjść za 2h do mnie

Dziewczyny pytanie czy na fb to co piszemy jest nie widoczne dla innych prawda? Bo muszę się wygadać bo mnie ściska od środka....
Stary 2016-02-09, 08:28   #347
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość

Dziewczyny pytanie czy na fb to co piszemy jest nie widoczne dla innych prawda? Bo muszę się wygadać bo mnie ściska od środka....
Spokojnie. Na pewno nikt tego nie widzi
Stary 2016-02-09, 08:29   #348
niulka_1985
Zadomowienie

Witam w nowym wątku
W czwartek byłam u swojej gin, wszystko ok, dostałam skierowanie na usg za 2 tyg. No i kobitka mi uświadomiła, że mogę urodzić 10 kwietnia, jak i 5 maja i to wszystko jest w terminie a ja a zakupowej du...ie
Więc się zmobilizowałam i wczoraj pokupowałam co trzeba. Wyszło 550 zł a ja się dziwilam, skąd Wam te kwoty na gemini się biorą
Dziś u nas wielkie smażenie pączków!
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 08:37   #349
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
No ja brałam najpierw w okolicach 17 tc, potem przerwa do 25 tc i biorę do teraz ☺
To u Ciebie pewnie już jakiś efekt jest, ja dopiero w 29 tc zaczęłam brać.

Cytat:
Grupa krwi
Jako ze pracuje w rckik grupę krwi wyrobiłam sobie w pracy i od razu krew kartę.
Mój doktor na drugiej wizycie mimo wszystko dał mi skierowanie na grupę krwi, teraz po raz drugi mam zrobić czyli będę miała grupę krwi oznaczona 4 razu

Idę zaraz zjem codzienne płatki z mlekiem i chyba się zdrzemne bo maly noc uważa że to dzień i imprezuje w brzuchu :P

AAAA położna ma przyjść za 2h do mnie

Spokojnie, tylko my to widzimy ☺

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku
W czwartek byłam u swojej gin, wszystko ok, dostałam skierowanie na usg za 2 tyg. No i kobitka mi uświadomiła, że mogę urodzić 10 kwietnia, jak i 5 maja i to wszystko jest w terminie a ja a zakupowej du...ie
Więc się zmobilizowałam i wczoraj pokupowałam co trzeba. Wyszło 550 zł a ja się dziwilam, skąd Wam te kwoty na gemini się biorą
Dziś u nas wielkie smażenie pączków!
Tyle kasy, a w sumie same drobiazgi. ☺ Ale dobrze ze to juz za nami, bo kompletowanie koszyka juz mnie denerwowało

Dużo rzeczy jeszcze musisz dokupić?

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

HUBI WORLD
jak długo czekałyscie na wysyłkę zamówienia? Kliknęłam w sobotę i nie mam nawet żadnego maila ze jest przygotowywane do wysyłki...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-09, 08:51   #350
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mały za dnia śpi pod wieczór zaczyna harce... zaczynam czuć coraz bardziej aż czasami się martwię czy nie za bardzo tam wariuje

Jutro przychodzi do mnie położna to posluchamy serduszka

Aha i się dowiedziałam że jeżeli dziecko urodzi się w 36t3d to urodzone jest w 37 tygodniu ciąży

Tak? a to dziwnie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Oficjalnie jest zzo, ale na SR babki mowily ze nie ma takiej możliwości bo nie ma anestezjologa

No u mnie jest właśnie tak samo, dlatego rozważam szpital gdzie to znieczulenie jest...

Cytat:
To przyjedź do Poznania Tabaska w św Rodzinie jest na życzenie

Tez właśnie szykuje sie do lab i też nie na czczo... Ale podobno nie trzeba przy zwykłej morfologii powodzenia Poli

Ja zrobiłam sama gdy tylko dowiedziałam się o ciąży

Cytat:
Malos daj sobie spokój i wez legitymację. Chodzi tylko o potwierdzenie grupy krwi w razie potrzeby.

Nie jest tak do końca. Byłam dwa razy w szpitalu i jak raz im pokazałam książeczkę ciąży z grupą to dostałam OCHRZAN oni honorują tylko oficjalne potwierdzenie grupy.

Jaka piękna dziś pogoda! czekam na wypłatę, a potem może ubiorę się ciepło i na dwór poczytać
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 08:51   #351
gosiaczek071
Zakorzenienie

Hejoo

Grupa krwi
Ja musiałam robic zaraz chyba na drugich badaniach i u nas musi byc okazany oryginał

Mi nie zlecił żadnych badań na następna wizyte. O ktg pytałam i mowil, ze za wcześnie

FB- zablokowali mi konto bez ostrzeżenia, bo nie używałam "prawdziwego" imienia i nazwiska tylko skrótu teraz kombinuje jak to odkręcić bo mi szkoda moich wszystkich grup, do których byłam zapisana (m.in nasza) a mam tez takie, do których juz teraz sie nie dostanę z nowym kontem Nigdy nie czytałam tego regulaminu, przyznaje sie bez bicia :/

Kurczę wiecie ze mnie ten żylak zaczyna bolec...mam wrażenie, ze urósł im wiecej chodzę tym bardziej boli...chyba musze tam zajrzeć lusterkiem...

A i słuchajcie, co położna to inne zdanie u mijego gina na rejestracji pracuje dziewczyna, która prowadzi swoją szkole rodzenia. No i tak miałam 15 minut do wizyty to z nia pogadałam chwile. Pytam o te herbatki laktacyjne i ona mowi, ze spokojnie od 32 tc mozna je pic wiec juz zdurnialam...i zeby juz smarować same sutki olejem kokosowym lub migdałowym...podpytajcoe proszę wasze położne o te herbaty lakatacyjne, co? Zbierzemy wsystkie info z rożnych źródeł i bedzie wiadomo w końcu
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 08:58   #352
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
A potem lecę do pracki zawieść L4
Ha, zapomniałam się pochwalić - wczoraj dostałam to elektroniczne L4, nie muszę już jeździć raz w miesiącu do tego badziewnego miasta w którym pracuję!

Cytat:

Ja też nie chodzę na czczo na morfologię. Zawsze chociaż kawę wypiję, bo inaczej nie chce mi się wyłazić z domu...

Ja miałam oznaczaną, mimo, że miałam zaświadczenie ze szpitala. Ale gin powiedział, że lepiej mieć zrobione nowe, skoro i tak oddaję krew do innych badań.
Ale miałam już kiedyś sytuację, że w szpitalu nie uznali mi zaświadczenia, które mi wydali w tym samym szpitalu 11 lat wcześniej, bo powiedzieli, że to ważne tylko 10 lat. I nie umieli wytłumaczyć czemu
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 09:00   #353
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Gosia to jest znak ze masz lezec pewnie bardzo boli cooo? Ja zapytam jutro na szkole rodzenia i zapytam w poniedzialek u gina u mojej poloznej

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 09:03   #354
lulka19
Zakorzenienie

No kobiety w ciaży nie muszą być na czczo na morfologii

Gosia
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 09:03   #355
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość

Ja miałam oznaczaną, mimo, że miałam zaświadczenie ze szpitala. Ale gin powiedział, że lepiej mieć zrobione nowe, skoro i tak oddaję krew do innych badań.
Ale miałam już kiedyś sytuację, że w szpitalu nie uznali mi zaświadczenia, które mi wydali w tym samym szpitalu 11 lat wcześniej, bo powiedzieli, że to ważne tylko 10 lat. I nie umieli wytłumaczyć czemu
to ty nie wiesz, że co 10 lat grupa krwi się zmienia i trzeba oznaczać na nowo
wymyślają w tych szpitalach jak nie wiem ;/ ja i tak musiałam zrobić, bo miałam robioną tylko raz po urodzeniu.
gosiaczek dziwne bardzo, bo milion ludzi ma takie konta... co za dziady
Zaraz spadam na podój pepco i sklepów meblowych, ;]

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 09:09   #356
annihilate
Rozeznanie

Hej

Malos ja robiłam grupę krwi w pierwszej ciąży, to teraz już nie musiałam. Oryginał badania mam schowany, a do karty ciąży mam ksero wpięte - u mnie to wymóg szpitala.

Dobrze wiedzieć o tej morfologii, bo ja zawsze na czczo chodziłam, czasem tylko łyczka wody zrobiłam bo myślałam, że nic nie można

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 09:16   #357
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe - część V :-)

Ineso mi tez dietetyk kazała jeść skorupki jaj ale swojskich to najlepsze zródło wapnia. I są polane wrzątkiem zanim sie he zmieli. Salmonella to od surowego jaja a nie od skorupy.

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 09:19   #358
beth007
Zadomowienie

Ja tez miałam grupę krwi w książeczce dawcy i gin mówił ze robić nie musze. Z tym ze ja mam rh- i koszt badania przeciwciał jest taki sam jak koszt badania krwi a przy krwi od razu robią przeciwciała wiec sobie zrobiłam raz jeszcze. W sumie książeczkę na inne nazwisko mam więc teraz się stresować nie musze

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 09:27   #359
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
Ja tez miałam grupę krwi w książeczce dawcy i gin mówił ze robić nie musze. Z tym ze ja mam rh- i koszt badania przeciwciał jest taki sam jak koszt badania krwi a przy krwi od razu robią przeciwciała wiec sobie zrobiłam raz jeszcze. W sumie książeczkę na inne nazwisko mam więc teraz się stresować nie musze
Ehh no właśnie, ja też mam grupę jeszcze na panieńskie nazwisko i znając szpitale może być z tym problem.

Może jak będę teraz w luxmedzie to poproszę o skierowanie.
Stary 2016-02-09, 09:45   #360
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:

Kurczę jeszcze zapytam konkretnie gina albo zadzwonię do szpitala, w którym chce rodzić, bo widzę ze każda inną wersje słyszała z tym zaświadczeniem...

Cytat:

Grupa krwi

Jeszcze dopytam w razie czego

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
FB- zablokowali mi konto bez ostrzeżenia, bo nie używałam "prawdziwego" imienia i nazwiska tylko skrótu teraz kombinuje jak to odkręcić bo mi szkoda moich wszystkich grup, do których byłam zapisana (m.in nasza) a mam tez takie, do których juz teraz sie nie dostanę z nowym kontem Nigdy nie czytałam tego regulaminu, przyznaje sie bez bicia :/

Oczywiście, bo fejsbuk wymaga prawdziwych danych, bo chce wiedzieć wszystko o wszystkich... Chamstwo zwykłe! Teraz bedą chcieli od Ciebie skan dwóch dokumentów potwierdzających, ze to Ty np dowód osobisty lub wyciąg z banku.... I dopiero sie zastanowią czy Cie wziąć z powrotem. Masakra jak dla mnie wyłudzanie danych w bardzo niefajny sposób...

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Hej

Malos ja robiłam grupę krwi w pierwszej ciąży, to teraz już nie musiałam. Oryginał badania mam schowany, a do karty ciąży mam ksero wpięte - u mnie to wymóg szpitala.

Dobrze wiedzieć o tej morfologii, bo ja zawsze na czczo chodziłam, czasem tylko łyczka wody zrobiłam bo myślałam, że nic nie można

Ja tam zawsze lekkie śniadanko i kawę sobie dam ️ bo na czczo to glukoza i te wątrobowe wszystkie to na pewno, ale morfologia? Niee, nie trzeba
Chyba zrobię ten oryginał grupy krwi, przyda sie na następne ciąże tak jak Tobie

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości