Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-09, 10:56   #241
Aniol1985
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Hej Laseczki, gratuluje udanych wizyt i 3mam kciuki za te co mają je mieć , tak mocniutko.

Z tego co wiem można jeść ryby wędzone ale tylko te wędzone na ciepło. Podobnie produkty nabiałowe z mleka pasteryzowanego też sa ok- tak przynajmniej twierdzi wieksza ilość ludzi, ktorych o to pytałam i lekarze.

Tak sobie pomyślałam , że rozumiem czemu nie chcecie maluszką kłaść szumiących komorek pod głowe z powodu na promieniowania itp. ale np dyktafon? Mam gdzieś w domu taki zwykły na kasete wiec taki raczej nie bo jak sie kończy kaseta to pstryknięcie może dziecko wybudzić , ale taki cyfrowy podobny do mp3?
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 11:01   #242
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja twierdzę, że widziałam siusiaka, ale gin mówi, źe wiele razy widzial, jak z takich obrazków były dziewczynki. Obiecał, że na kolejnej wizycie na pewno podejrzy już. Ale ja tam swoje wiem

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Jejku ja tak wam zazdroszczę tez juz bym chciała wiedzieć co tam sie pokazuje ale chyba jeszcze za wcześnie
I wy chudniecie a ja tyje i boje sie tego zawsze miałam świra na punkcie swojej figury a teraz jak widze jak zamieniam sie w pulpeta to sie załamuje... cisną mnie spodnie brzucha juz nie wciągnę
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 11:10   #243
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Jejku ja tak wam zazdroszczę tez juz bym chciała wiedzieć co tam sie pokazuje ale chyba jeszcze za wcześnie
I wy chudniecie a ja tyje i boje sie tego zawsze miałam świra na punkcie swojej figury a teraz jak widze jak zamieniam sie w pulpeta to sie załamuje... cisną mnie spodnie brzucha juz nie wciągnę
Ja też nie ogarniam rosnącego brzucha, ale w końcu to ciąża. Jak patrzę po swoich koleżankach, to bardzo czesto te które niewiele przytyły, mają później problemy z cerą, włosami, a głownie z laktacją. Po porodzie organizm zaczyna się buntować że przez tyle miesięcy pracował na zwiększonych obrotach a nie dostawał odpowiedniego paliwa.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 11:12   #244
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
W temacie piw 0% jestem obeznana bo nie piję alkoholu od ponad 1,5 roku Zawsze z ciekawości czytamy etykiety czy jest 0% czy te 0,5 i akurat w naszych polskich piwach jest 0,5% (nawet w Karmi) ale jak trafisz zagraniczne piwo to masz 90% pewności że piwo jest 0%.
Np. Staropramen nealko w Pl ma 0,5% a jak kupowałam w Pradze to miał 0%.
Widzisz, ja się teraz zaczęłam interesować Do tej pory piłam Diesla albo Redsa... Ale jeśli znasz takie całkowicie bezalkoholowe piwa to daj znać

Cytat:
nie przejmuj się tak tym, najważniejsze żeby z dzidzią było wszystko ok przecież dla żadnej z nas chyba nie było zaskoczeniem, że w ciąży się tyje Dopóki nie przybierasz po kilka kg na tydzień to raczej nie masz się czym przejmować...
Stary 2016-02-09, 11:14   #245
Talantea
Zakorzenienie

Moja szwagierka cała ciąze nic nie przytyła. Jest naturalnie szczupła i wysoka. Po porodzie miała tak dużą nadczynnosc tarczycy, ze chudła w zastraszającym tempie, miała wachania nastrojów i wogóle masakra. Dopiero teraz po pół roku się wyleczyła.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 11:19   #246
agnieszkaruta1
Raczkowanie

Ja w pierwszej ciazy przytylam 15kg, teraz wizyty mam w podobnych terminach i widze z karty ciazy ze tyje tak samo.
Pamietam ze potem ciezko bylo schudnac. Teraz jestem na +3kg niestety, a u was jak?
agnieszkaruta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 11:20   #247
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Widzisz, ja się teraz zaczęłam interesować Do tej pory piłam Diesla albo Redsa... Ale jeśli znasz takie całkowicie bezalkoholowe piwa to daj znać
Najłatwiej jest kupić Bavarię, do tego ma różne opcje smakowe, jest zwykła, pszeniczna, jabłkowa. Trzeba patrzeć w sklepach, bo często uda się trafić piwo 0% w jakimś zupełnie niepozornym sklepie. Po nazwie to trudno szukać, najlepiej po prostu zapytać o piwo bezalkoholowe. Nie ma tez co dyskutować ze sprzedawcą o różnicy między Lechem free a Bavarią, bo dla wielu osób max 0,5% to przecież bezalkoholowe.
Zresztą podobno kefir czy kapusta kiszona mają więcej alkoholu niż Lech Free ale dla mnie te 0,5% to jednak alkohol a na kapuście nie piszą o tym

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-09, 11:27   #248
slo_nk_o
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
To dobrze rozumiem, że ten zagraniczny to też polski? Mi się jeden model podoba na polskiej stronie

Drugą końcówkę do odkurzacza

Też jestem na minusie z kilogramami, a tylko dwa razy wymiotowałam. Dużo schudłaś?
Ogólnie od początku ciąży jestem 4 kg na minusie. Na początku schudłam trochę potem przytyłam 2 kg i teraz znów schudłam dwa. Zdziwiłam się bardzo, może za mało jem? Sama już nie wiem. Staram się co chwile podjadać coś. Nie mam też jakiegoś dużego wysiłku bym to spalała od razu. Widocznie dzidzia tyle jedzonka potrzebuje...

Cytat:
Jedna strona do nosa, druga do odkurzacza. Ale to tylko dziwnie brzmi, działa super bo fridę to odciągasz swoimi ustami, mnie to brzydzilo.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
A to jak się włączy ten odkurzacz to nie będzie za mocnego ssania? Jak napisałaś o Fridzie to ja na pewno nie dam rady tak odciągać tego.
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 11:29   #249
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że pogoda będzie ładna bo nie pakuje zimowych ubrań

Dziś wylatujemy, młoda ma wolne i jak TZ wyszedł do pracy do przyszła do mnie do łóżka i tak cudownie wtulila ostatnio rzadko do naszego łóżka zagląda, ale sobie wyobrazilam jak będziemy wylegiwac się w 4ro Ale będzie super))
też już o tym marzę
Dobrego lotu

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Kciuki za wizytę.

Ja też wyglądam jak nastolatka do tego ucięta z metra :brzudal: i zawsze jakieś starsze panie się na mnie oglądały jak paradowalam z wielkim brzuchem hehe
Miałam tak samo a jeszcze gorzej jak z wózkiem

Cytat:
Ja po genetycznym. Wszystko super z maluchami

Mnie do piwa nie ciągnie, za to dziś na zakupach słodycze za mną chodziły więc jak 1 trym był bez słodyczy, tak 2 zapowiada się całkiem inaczej

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 11:33   #250
malenstwo0908
Raczkowanie

Witam sie w II czesci
Matko swieta kobiety,ale ciezko Was nadrobic .
No wiec tak....ja nadal jestem do tylu i mega leniwa ze wszystkim,niby drugi trymestr a nadal objawy z pierwszego .Pisalyscie o laktatorach jaki wybrac itp...Ja w pierwszej ciazy mialam chyba 4,jeden to ten z medeli,niestety u mnie nie zdal on egzaminu,nie dllatego ze zly tylko mialam taka blokade.Po porodzie mala byla na oiom i stres zrobil swoje,najlepszy byl zwykly laktator reczny tuba zeby rozbujac cycki a odciagalam recznie.
Co do sexu hmmm....zero potrzeb ,w pierwszej ciazy moglam zetak powiem z TZ nie zlazic a teraz moze sie on do mnie nie zblizac.Czuje sie tam taka scisla i spuchnieta ze czuje tylko dyskomfort.Wyprawde do szpitala wezme wszystkiego po 3 i tyle.Butelki zestaw mala i duza butla z avent,smoczek same podstawy nie ma co szalec.
Ja zapewne tez bede miec cc pod koniec lipca,ale watek sierpniowek jest mi blizszy,sama jestem z sierpnia .Badania u mnie sa ok wlacznie z genetycznymi,a innym kobitka gratuluje takze dobrych wynikow
No a sny tak jak kazda babeczka w ciazy lub wiekszosc mam mega kosmiczne i takie realistyczne ze czasem nie wiem kiedy co i jak.Zreszta od paru dni budze sie ze swiadomoscia ze cos zapomnialam,szybko patrze w tel na przypomnienia ktorych oczywiscie brak .Ostatnio rozgladalam sie za wozkami i doszlam do wniosku ze kupie taki sam co dla corki z Jedo.Lubie klasyczne stelarze na paskach i ta firma takie posiada tylko inny kolor wymienie w oko od dluzszego czasu wpadl mi czerwony.
malenstwo0908 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 11:34   #251
agnieszkaruta1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Ogólnie od początku ciąży jestem 4 kg na minusie. Na początku schudłam trochę potem przytyłam 2 kg i teraz znów schudłam dwa. Zdziwiłam się bardzo, może za mało jem? Sama już nie wiem. Staram się co chwile podjadać coś. Nie mam też jakiegoś dużego wysiłku bym to spalała od razu. Widocznie dzidzia tyle jedzonka potrzebuje...

A to jak się włączy ten odkurzacz to nie będzie za mocnego ssania? Jak napisałaś o Fridzie to ja na pewno nie dam rady tak odciągać tego.
Katarek podlaczony do odkurzacza wcale nie ciagnie tak mocno, sprawdzalam na sobie;p ale jak dziecku leje sie z nosa to jest niezastapiony.
agnieszkaruta1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-09, 11:40   #252
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszkaruta1 Pokaż wiadomość
Ja w pierwszej ciazy przytylam 15kg, teraz wizyty mam w podobnych terminach i widze z karty ciazy ze tyje tak samo.
Pamietam ze potem ciezko bylo schudnac. Teraz jestem na +3kg niestety, a u was jak?

Ja jestem na -6kg , ale poczatkowa waga bardzo duża. U mnie od str ojca to niby rodzinne, że kobiety przed pierwsza ciążą są pulchne później w miare mało tyja a po porodzie chudną i wyglądaja lepiej niż przed ciążą. Mam nadzieje , że u nie też tak bedzie . Narazie mam delikatne luzy w spodniach ale bardziej w tyłku i udach niż w brzuchu. Liczę , że może jeszcze przez miesiąc nie bede miała potrzeby szukania spodni ciążowych. Dr powiedziała żebym za bardzo nie pozwalała sobie na zachcianki , ze względu na możliwość cukrzycy. Ogólnie zaleciła mi nie tyć wiecej niż 9kg od mojej wagi wyjściowej gdybym jeszcze miała no to wpływ...
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 11:47   #253
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Ja też nie ogarniam rosnącego brzucha, ale w końcu to ciąża. Jak patrzę po swoich koleżankach, to bardzo czesto te które niewiele przytyły, mają później problemy z cerą, włosami, a głownie z laktacją. Po porodzie organizm zaczyna się buntować że przez tyle miesięcy pracował na zwiększonych obrotach a nie dostawał odpowiedniego paliwa.
Ale przecież można się zdrowo odżywiać i dawać dziecku tego co trzeba. W drugim trymestrze zapotrzebowanie kaloryczne zwiększa się o 300 kcal więc bez przesady - garść orzechów plus ja np zaczęłam sobie robić pudding z chia że względu na niskie calcium. Plus coś jeszcze i jest ok.

Moja koleżanka z pracy miała 15 kilo na plusie w 20 tyg, bo do pracy na snacki ciągle miała wypvhane kieszenie sieciowym żarciem. Wygląda strasznie i rusza się jak pingwin.

Ja nie wiem czy 30 kilo dodatkowo w ciąży to zdrowo i czy od tego zależna jest laktacją....Z Oliwia Przytyłam 9 i miałam laktacje i cerę jak zawsze. Nie mam tendencji do wypryskow.

Później idzie gruba baba z 5 latka i mówi, że to od ciąży

Myślę, że nie ma co przesadzać - można przesadzić w dwie strony. Można jeść zdrowo i przytyć tyle ile trzeba zapewniając dziecku co najlepsze.
Stary 2016-02-09, 11:49   #254
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Najłatwiej jest kupić Bavarię, do tego ma różne opcje smakowe, jest zwykła, pszeniczna, jabłkowa. Trzeba patrzeć w sklepach, bo często uda się trafić piwo 0% w jakimś zupełnie niepozornym sklepie. Po nazwie to trudno szukać, najlepiej po prostu zapytać o piwo bezalkoholowe. Nie ma tez co dyskutować ze sprzedawcą o różnicy między Lechem free a Bavarią, bo dla wielu osób max 0,5% to przecież bezalkoholowe.
Zresztą podobno kefir czy kapusta kiszona mają więcej alkoholu niż Lech Free ale dla mnie te 0,5% to jednak alkohol a na kapuście nie piszą o tym
Co do pogrubionego - serio? A skąd niby? Jedyne zachcianki jakie mam (ale w stopniu umiarkowanym), to kwaśne właśnie typu kiszona kapusta. No i to piwsko, ale to synuś chyba ma akurat po tatusiu

Nie ważyłam się przed samą ciążą - może jestem ze 2-3 na minusie? A może w ogóle byłam taka chuda? Wiem, że od miesiąca waga mi nie drga. Wczoraj było więcej o 1kg, ale to przez to, że ważyłam się wieczorem. Niczego sobie nie odmawiam, ale nie mam strasznych zachcianek. Staram się jeść w miarę zdrowo, ale na chipsy i słodkości, wiadomo - też czasem nachodzi.
Stary 2016-02-09, 11:52   #255
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość

Szumiś! Zastanawiałam się przez cały czas co to jest, dopiero jak Asiulek napisała, to skojarzyłam. Na kolki to się kupuje, żeby szumiało, czy ogólnie od usypiania ?
no wydaje mi się, że ogólnie do uspokojenia dziecka chyba

kasia ruda
super, gratuluję, kamień z serca po takim badaniu co ? szczególnie u dwójki

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
słucham? możesz uściślić ? chyba czytasz bardzo wybiórczo wątek, uwagi co do stworzonego przez Ciebie regulaminu ma wiele osób, dotyczyły one kultury języka jakiego użyłaś do sformułowania pewnych punktów.. ja na ten temat nie pisałam nic.. uwagi w stylu "jestem zawiedziona Twoim zachowaniem" zostaw dla siebie, bo nie mam 10 lat, żebyś mnie strofowała.. trochę mnie rozśmieszyłaś
nie wymyślasz regulaminu? a kto?

aha własnie zauważyłam, że zostałam wykreślona z klubu..dziewczyny uważajcie na to co piszecie, bo "koleżanka" tworzy kółko adoracyjne, jak napiszecie coś co Ją "zawiedzie" to Was wykreśli..
napisałam, że regulaminy się kopiuje z pozostałych klubów, za każdym razem jak się go tworzy to każda kobietka coś innego wymyśli
nie będe się z Tobą kłócić, nie zamierzam nawet i nie o to mi chodziło
nie mam zielonego pojęcia jak mogłaś zostać usunięta z Klubu, nie miałam nawet takiego zamysłu może coś źle kliknęłam, nie wiem
wysyłam oczywiście ponowne

i nie tworze żadnego kółka nie rozumiem po co miałabym to robić
Stary 2016-02-09, 11:52   #256
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Nie, bo to urządzenie reguluje siłę zasysania. Zobacz sobie w necie filmiki, tam jest super wyjaśnione, jak to działa. Ja jestem wielką fanką, u dzieci to strasznie ważne, żeby odciagac katar, bo od zalegającego momentalnie idzie np zapalenie ucha. A to straszny ból dla dziecka. Mojej siostry trzyletnia córka co katar kończyła z antybiotykiem na ucho. W końcu uległa mojej namowie, kupiła katarek i od tej pory ani razu nie miała powikłania.

Ja z wagą do dupy +3 kg. Ale wiem dobrze dlaczego. Przez te mdłości musiałam jeść często, a wchodziły mi tylko kanapki. Teraz jest lepiej, więc urozmaicam posiłki o zupy przecierane, sałatki. Muszę uważać, bo chciałabym przytyć jak najmniej. Z synkiem super mi się udało, teraz może być trudniej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 11:58   #257
asiulek8
Wtajemniczenie

To ja w końcu doszłam prawie do swojej wagi po początkowym spadku. Ale raczej z tego co widzę będzie podobnie jak w pierwszej ciąży. i mi to nie przeszkadza.

A co do laktacji, to chyba raczej chodzi o zdrowe odżywianie, regularne posiłki i nawadnianie organizmu. Zobaczycie jak na początku będziecie pochłanialy wszystko co wam wpadnie w ręce. Do tego zwiększa się zapotrzebowanie na wodę. .
Z moich obserwacji wynika że im lepiej jadłam i więcej piłam miałam więcej mleka.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 12:01   #258
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Zmieniam temat: chciałabym kupić kumpeli na urodziny jakąś bransoletkę typu Lilou -> sznureczek i jakaś fajna zawieszka ze słonikiem na szczęściu czy cuś. Ale strasznie to Lilou się drogie zrobiło.
Macie jakieś alternatywy?
Sorry, za taki off top
Stary 2016-02-09, 12:02   #259
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Zmieniam temat: chciałabym kupić kumpeli na urodziny jakąś bransoletkę typu Lilou -> sznureczek i jakaś fajna zawieszka ze słonikiem na szczęściu czy cuś. Ale strasznie to Lilou się drogie zrobiło.
Sorry, za taki off top
zobacz by ilo, trochę cieńsze blaszki mają i jak coś wybierz cienki sznurek

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 12:06   #260
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
no wydaje mi się, że ogólnie do uspokojenia dziecka chyba

kasia ruda
super, gratuluję, kamień z serca po takim badaniu co ? szczególnie u dwójki

napisałam, że regulaminy się kopiuje z pozostałych klubów, za każdym razem jak się go tworzy to każda kobietka coś innego wymyśli
nie będe się z Tobą kłócić, nie zamierzam nawet i nie o to mi chodziło
nie mam zielonego pojęcia jak mogłaś zostać usunięta z Klubu, nie miałam nawet takiego zamysłu może coś źle kliknęłam, nie wiem
wysyłam oczywiście ponowne

i nie tworze żadnego kółka nie rozumiem po co miałabym to robić
Robicie niepotrzebne spięcia i po co to?
Proszę was, nie psujcie atmosfery. Tak samo Piernik i tak samo agus.
To tylko klub
Jak tak dalej pojdzie to sama sie odejde bo strasznie mnie dołują takie sytuacje.
Po prostu warto inaczej napisac regulamin bo ewidentnie został zle zrozumiany i tyle.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 12:12   #261
zonamojegomeza
Zakorzenienie

W 6+4 wazyłam 81.9. W 12+4 88 w ubraniu. W 13+0 86 w ubraniu. Pomiar za każdym razem na innej wadze.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 12:12   #262
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
zobacz by ilo, trochę cieńsze blaszki mają i jak coś wybierz cienki sznurek
Boshhh.... Jaki wybór! Dzieny za podpowiedź
Stary 2016-02-09, 12:21   #263
1989kasiunia
Raczkowanie

Cytat:
Sorry, za taki off top
Jeśli masz dużo czasu do urodzin to rozglądnij się na aliexpress, tam jest bardzo duży wybór i ceny konkurencyjne

Ja od początku ciąży przytyłam 3kg do 9tc, a póki co ważyłam się kilka dni temu i waga stoi

Nasz ślub
11.07.2015

Nasze maleństwo
22.08.2016
1989kasiunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-09, 12:24   #264
superhuman
Zadomowienie

Boze ale sie zeschizowalam.... Przyjeżdża do nas do firmy catering i od jakiegoś czasu kupie sobie soczek jabłkowy lub jabłkowo rabarbowy i tak sobie dzisiaj siedzę... Wypiłam cała butelkę przed chwila 500ml i mysle... Jaka to ma zawartość faktycznie zdrowotna patrze na butelkę a tam ze niepasteryzowany.... masakra nie wypiłam ich mega duzo ale zawsze
Stary 2016-02-09, 12:29   #265
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Boze ale sie zeschizowalam.... Przyjeżdża do nas do firmy catering i od jakiegoś czasu kupie sobie soczek jabłkowy lub jabłkowo rabarbowy i tak sobie dzisiaj siedzę... Wypiłam cała butelkę przed chwila 500ml i mysle... Jaka to ma zawartość faktycznie zdrowotna patrze na butelkę a tam ze niepasteryzowany.... masakra nie wypiłam ich mega duzo ale zawsze
Ale sok to sok. To nie mięso. CHYBA Jakie tam bakterie są? Jak sobie wyciskasz, to też nie pasteryzujesz, tylko pijesz. Tak mi się wydaje ...
Stary 2016-02-09, 12:32   #266
natalia_23
Zakorzenienie

Dziewczyny nie wiecie ile czasu ma ZUS na wysłanie kasy z l4? od 19 grudnia moje l4 przejął ZUS... Za chwilę będą mieli 2 miesiące do tyłu zaległości.

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 12:35   #267
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszkaruta1 Pokaż wiadomość
Ja jestem -3kg, co śmieszniejsze zdążyłam przytyć 1,2 i znowu spadło

Cytat:
Nie no, muszę znaleźć Bavarie!

Cytat:

Baaardzo dużo kobiet chudnie w pierwszym trymestrze Jeśli wyniki masz prawidłowe, maluch rozwija się prawidłowo to się nie ma co przejmować Nadrobisz potem

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
W 6+4 wazyłam 81.9. W 12+4 88 w ubraniu. W 13+0 86 w ubraniu. Pomiar za każdym razem na innej wadze.
A w domu też się ważysz? Takie mało miarodajne ważenie się w ciuchach i ciągle na innej wadze Moja koleżanka z pracy mi ufa i pyta ile aktualnie ważę

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Ale sok to sok. To nie mięso. CHYBA Jakie tam bakterie są? Jak sobie wyciskasz, to też nie pasteryzujesz, tylko pijesz. Tak mi się wydaje ...
Też mi się tak wydaję

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiecie ile czasu ma ZUS na wysłanie kasy z l4? od 19 grudnia moje l4 przejął ZUS... Za chwilę będą mieli 2 miesiące do tyłu zaległości.
Kurcze, aż tak Mi po 20 stycznia zus przejął wypłacanie i jestem ciekawa kiedy dostanę pieniądze. Teraz dostanę za 3 tygodnie, bo na tyle dostałam zwolnienie. Może przedzwoń?
Stary 2016-02-09, 12:35   #268
superhuman
Zadomowienie

Cytat:

Masz racje nie bede schizowac...
Stary 2016-02-09, 12:38   #269
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
To mamy podobna wagę
Ciążę zaczęłam z 80. Dziś 83 - ale te 83 teraz trzymam od ponad 2 tyg i mam nadzieję że jeszcze się utrzyma do następnego ważenia u dietetyczki
No może 0,5 - mama już nagotowala obiad na cały tydzień a nie pogardze pysznymi gołąbkami😍
Stary 2016-02-09, 12:40   #270
zonamojegomeza
Zakorzenienie

W Domu tez rośnie. Ale przed USG ważyli mnie w jednym gabinecie, zakładając kartę ciąży w drugim i mam różnicę. Wczoraj w jeansach, bez butów 87.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości