|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Hejo, ja sie mega wyspalam ale pola poszła na spacer i tak mnie zmogło ze jesCze godzinke sie kimnelam teraz
![]() ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2222 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
a z kolei dziadek męża powiedział, że mogłabym przenosić ciążę bo tp wypada mi na jego 89 urodziny, a jak przenoszę to będę mogła być jeszcze na jego urodzinach, a teść na to, że jakbym np.teraz urodziła to przecież zdążyłabym wyjść ze szpitala i na urodzinach byłabym już z maluchem, ale jak? z takim tygodniowym? ja obolała i nie ogarnięta? chyba oszalał, czy ja jestem jakimś dziwakiem?
#2223 | |
Zakorzenienie
|
Narzeczona w takich chwilach mozesz byc samolubem
![]() A to ze im wiecej robimy tym lepiej sie czujemy to odwieczna prawda wiec w ogóle mnie nie dziwi ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
Oszalał ![]() Ale nie dyskutuj z nim. Oni nie rozumieją ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
Zakorzenienie
|
narzecozna tak to jest z tymi rodzinami ;/ jakby same nie rodzily.. uprzyj sie na swoim i juz najwazniejsze jest to co ty mslisz i czujesz. im przejdzie
![]() Elena jednak brat poszedł otworzyć drzwi.. mnie takie przeziebienie wzielo ze masakra ;/ aby malutkiej nie zarazic ;(
#2225 | |
Raczkowanie
|
ja tak myślałam
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- trochę mam lepszy humor bo właśnie kurier przyniósł paczkę z kocykami minky ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
Ja uważam na męża bo też go coś zaczęło brać :/
![]() |
#2226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zarazisz tylko koniecznie karm mała jak najwiecej - w twoim mleku sa przeciwciała ktore teraz wytwarza twoj organizm podczas choroby wiec malutka sie nie zarazi ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Wtajemniczenie
|
Szczesliwanarzeczona- masz świętą rację, bądź "samolubna ". Ja w razie czego też mam taki zamiar- będę przez pierwsze 2 tyg. myśleć tylko o swojej własnej rodzinie, a nie reszcie. Albo chociaż się postaram
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2229 |
Rozeznanie
|
Szczesliwa narzeczona - samolubni to sa ludzie ktorzy nie rozumieja, ze w tym szczegolnym dla Ciebie/Was czasie mozesz nie miec sily, ochoty ani natchnienia na przebywanie z wujkami, pociotkami I innymi. Urodzenie dziecka to wyjatkowy czas, dla jednych bardzo przyjemny dla innych traumatyczny - tak czy siak ten czas jest Twoj, Twojego dziecka I Twojego tz I kazdy powinien to umiec uszanowac. Ja nie mam tego problem bo mnie napewno nikt w szpitalu nie odwiedzi, za daleko
![]() Marcia to wracaj do zdrowia ![]() Papierkowa robota idzie mi jak krew z nosa. Ide kupic sobie cos do jedzenia bo wczoraj zrobilam sobie sos, a dzisiaj rano jak na niego spojrzalam to mi przeszla ochota ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | ||
Zakorzenienie
|
czy obyto tylko kurier ![]() ![]() ![]() ja na mojego czekam jeszcze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja dzisiaj jak kamienie mam - i wzielam cieply okład na nie i mleko samo kapało kropelkami. Cytat:
o kurcze.... to pod koc moze i pij jakies malinki czy cos ? ![]()
![]() |
#2231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mialam 2 dni temu twarde ale przystawiakam ciagke i na drugi dzien juz normalne. Teraz juz nie czujr cyckow ![]()
![]() |
#2232 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się za bardzo nie znam co po cc jest wskazane. Coś kiedyś słyszałam o sucharach i biszkoptach. Teraz będzie już tylko lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
Nie jesteś samolubna, nie jesteście dziwakami. Ludzie zapomnieli jak mieli sami dzieci i nie rozumiem czemu się na siłę narzucają. Do mnie może tylko mama i TŻ przychodzić. Mój tata to nawet jak był w szpitalu po urodzeniu Małej to czuł się skrępowany. Przywitał się, zdałam krótką relację i wyszedł "że niby na fajka". marcia- ja to z tych nadgorliwych ![]() No i mycie rąk po smarkaniu. Ja myślę, że Mała ma jeszcze dużo przeciwciał które nabyła będąc w Twoim brzuszku więc nie powinna nic złapać.
![]() |
#2234 |
Raczkowanie
|
Szczęśliwa narzeczona myślę że większość z nas podobnie mysli, ja też nie chce żadnych odwiedzin w szpitalu może rodzice jak się upra Ale ciotki?
Mój tz tego samego zdania on to nawet nie chce żeby do domu ktoś przyjeżdżał, najgorsze że teściowa wspominała że muszę mieć ciągle posprzatane na górze i ciasteczka i kawę bo będą przychodzić, a szczególnie jakąś tam ciotka, która ja widziałam 2 razy w życiu jak prosilismy na ślub i na weselu. Wg Internetu dziś mam termin, ale chyba się nie szykuje. Z tz byliśmy wybierać okna do naszego domku |
![]() ![]() |
![]() |
#2235 |
Zakorzenienie
|
No moze rozwaze ta maseczke.. Mama zdjela mi szwy. Gleboko siedzialy ale tylko szczypalo.. Chwala Bogu ze juz po
#2236 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
...ze co??? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Raczkowanie
|
no tak re_nata musisz mieć kawę i ciasteczko bo co będą o Tobie mówić jak przyjdzie ktoś Cie odwiedzić, a Ty nie przyjmiesz ich należycie
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- ja ciągle dziś przestawiam meble w pokoju małego, coś mi ciągle tam nie pasuje
#2238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem i będę rodzić w Rzeszowie to nikt mnie w szpitalu nie odwiedzi...chyba że sam M...bo dzieci to bym nie chciała żeby jechały a innych gości się nie spodziewam bo to przecież tak daleko ![]() Budujecie dom? Gdzieś blisko rodziców czy teściów? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2239 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Straszne, straszne rzeczy piszecie. Ja tam na wesoło podchodzę: jak ktoś będzie chciał przyjść to co najmniej z kilkudniowym wyprzedzeniem musi poinformować, żebyśmy mogli odgruzować mieszkanie (przy Małgosi porządek trwa max 2h). Niezapowiedziana wizyta to wkroczenie do naszego mieszkania na własną odpowiedzialność stanowiące zagrożenie dla zdrowia wskutek przewrócenia np. o klocki. ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
I zacznie się wykład: bo za moich czasów.... ![]()
![]() |
#2240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj jak wróciłam do domu mój wqrw na dzieci sięgnął zenitu...ale niestety tak jest jak dzieci sobie a ten ktoś kto z nimi jest to sobie...cisza no to się bawią...otwarłam szafę w ganku a tam wylane pół farby, a zapałki pływają w oleju...na szczęście w butelce bo jak by olej był rozlany to ja już bym pier*olca dostała... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | ||
Zakorzenienie
|
Byliśmy w tej poradni neonatologicznej.Mały przybrał na 3405 g
![]() ![]() ![]() ![]() Dzieć rośnie, główka już nie 34 cm tylko 35 ![]() Sprawdzała napięcie nerwowe, za które obcięli mu punkt. Nic nie mówiła że złe, ale ja widzę sama że jeszcze nie lepsze eh. Jak odpadnie kikut mamy go kłaść na brzuś żeby poćwiczył co raz. Najgorsze że termin usg główki to dopiero 21 kwietnia, masakra ![]() Generalnie będziemy częstymi pacjentami tej poradni do ukończenia roczku. Wszystko przez tą durną cukrzycę, mały wymaga kontroli. A w piątek lecimy do pediatry ![]() Problem nakarmienia małego rozwiązał on sam ![]() ![]() Cytat:
Poszaleli no ![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Moja chrzestna była dziś w mieście, ona nie stąd. I bardzo chciała zobaczyć małego, ale nie zwaliła mi się, bo nie umawiałyśmy się ![]() ![]() Wysłane przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2242 |
Wtajemniczenie
|
Ło Boże- ja to dopiero jestem dziwak, bo nie dość, ze nie chcę odwiedzin w szpitalu to absolutnie nie zgadzam się na najazdy rodziny przez pierwsze 2 tygodnie
![]() Chyba, ze naprawdę będę się dobrze czuła i nie będzie problemów z karmieniem i ogólnie z małym. U nas to rodzina może sobie coś pomyśleć, jak byśmy dali tylko kawę i ciasto, bo np. brat cioteczny męża czy jego szwagier mają zamiar pić, a wiadomo, że pod ciasto się nie pije alko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2243 | ||||||
Zakorzenienie
|
Heeeej
![]() U nas dzisiaj położna była, oczywiście rady odnośnie kp. ale jakbyście widziały jej minę jak jej powiedziałam,że Natkę 13 miesięcy karmiłam ![]() ![]() Ale fakt jest jeden- Tuśkę musiałam wybudzać na żarcie przez pierwsze 2 tygodnie,żeby przybierała bo kiepsko szło, a ten mały żarłok to tylko by na mnie wisiał...w szpitalu spadła tylko 30 g, jutro mamy wizytę patronażową to zobaczymy ile teraz waży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż przy jednym dziecku to jeszcze jeszcze, gorzej z dwójką ![]() ![]() ![]() Cytat:
Super, brawo! ![]() Na sucho go utrzymywałaś? Cytat:
![]() Haha wizyty kuriera to sens naszych dni ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
Ja miałam tylko po bokach i już w szpitalu mi zdjęli, a tak to rozpuszczalne.
![]() |
#2244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szok z tym czekaniem aż do kwietnia, ale widocznie jest ok, skoro taki długi termin, na mój rozum, bo gdyby działo się cos niepokojacego, to by przyspieszyli jeszcze. Brawa dla chrzestnej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2245 |
Zakorzenienie
|
Rozpuszczalne mialam w srodku nazewnatrz normalne czarne.. Co kraj to obyczaj..
#2246 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2247 |
Rozeznanie
|
Motyl- generalnie trzymałam sucho. Ze 3 razy psiknęłam do środka octeniseptem.
U mnie z goście powoli się zjeżdżają. Teściowa mi codziennie ciasto przynosi 😊 dzisiaj upiekła babkę i rewelacyjnie się przydała bo mieliśmy foto sesję 😊 miałam jechać do p. fotograf ale w końcu ona przyjechania do nas, bo bałam się o katar Martusi 😊 ciekawa jestem jak wyjdzie 😃 ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Lucy- cieszę się ze wszystko dobrze!! 😘 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja pamieta, że karmiłam, ale ciekawa jestem jej miny jak jej powiem ile czasu ![]() A z kurierami mam problem. Od czasu jak się po orientowali, że jestem w ciąży przestali dzwonić rano, że będą i wpadają tacy niezapowiedziani ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2249 |
Zakorzenienie
|
Łoszaleje....Jak w czwartek po 6 wyjdę z domu to wrócę dopiero jak załatwię wszystko + obskoczę szmateks...Muszę złapać oddech bo normalnie się duszę...co chwila cyrki, słuchanie darcia, ogarnianie burdelu bo by się człowiek zabił na tym wszystkim...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2250 | |
Zakorzenienie
|
Tekst dnia dzisiejszego, a raczej pytanie na którym chyba wolę się nie zastanawiać:
"Mamo a dlaczego to krowy, a nie króliki dają mleko, które pijemy?" ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.