|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
U nas wydawali wypis i dziecka, i mój x2 właśnie dla ginekologa i pediatry, druga sztuka zostaje u mnie.
Cudnie w chuście U mnie tez nie ![]() Cytat:
Dzieci na tym etapie dopiero głużą - wydają dźwięki nieświadome, które pojawiają się także u dzieci niesłyszących
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Mój "gada" tak: auu, aoo, ooo
zwłaszcza jak ma czkawkę jak teraz Haha Ej myślimy zrobić fotoksiazke/album dla dziadków z pierwszymi zdjęciami młodego - rodzice tż lubią mieć zdjęcia i wszystkim się nimi chwalić (jak np naszymi ) No i nie mają komputera ani telefonu żeby te zdjęcia oglądać. Jak myślicie gdzie będzie tanio taka książka?---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Ale kupę uwalil... A mi się tak nie chce ruszać z kanapy Tz pojechał na zakupy.. Eh nie mógłby sam się przebrać?
|
|
|
|
#1563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O, podłączam się do pytania Pisałyście chyba że Empik ma drogo i średnio, a inni?
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
Mój macha łapkami bardziej
wkurza się jedynie jak usypia i wtedy go złapie bo nie może zasnąć ale to wtedy wystarczy go.przytulić i cicho znosi.
|
|
|
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#1566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jutro na szczepienie a nadal nie wiem jakie... Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
Mój od 15:30 szarzuje
najpierw jadł poltorej godziny a teraz od pół godziny leży i się patrzy tymi oczami nie płacze to mi to zbytnio nie przeszkadza
|
|
|
|
#1568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tz wrocil. Mysli, ze jaja sobie robie z wyjsciem.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#1570 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz sie ubieram, jeszcze Mlody cycka, tz zje obiad. Nie zrobie mu przyjemnosci jedzenia w miedzyczasie i spadam. Czuje sie jakbym byla po 12h zapierdzielania, chociaz nie, glowa by mnie po 12h nie bolala.
|
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi to będzie pierwszy raz kiedy zostaną sami? Wychodź i nie patrz na nic.
Zaczynam się jednak martwić ze jest jakiś nadpobudliwy on cały czas macha, wygina się jak go odłożę nie wiem czy to normalne i ta głowę tak prosto trzyma jak go noszę, już nie kładzie na klacie. Nawet jak skończy jeść to odpycha się rączkami. |
|
|
|
#1573 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny.
Niestety nadrobiłam tylko kilka stron w telefonie. Jerzyczka ale super masz karuzelę chyba też się rozejrzę. Współczuję niektórym problemów ze snem malucha. U nas mały często śpi w dzień i chyba to zasługa codziennych spacerów. Kinga mój też jak noszę w pionie odpycha się i wyprostowany chce być i się rozgląda. A to źle, że się tak prostuje?
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja też nie lubi czkawki, staram się ją uspakajac, glaszcze itp, czasem działa xd Cytat:
Moja mi zasnela na klacie właśnie Za to wcześniej dziś na spacerze mi się rozdarła xd dobrze ze juz byliśmy pod domem
|
|
#1575 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze jak zobaczyłam to zdjęcie po szczepieniu to sobie przypomniałem że położna o tym mówiła a ja zapomniałam. Zaraz leciałam oglądać młodego.
![]() Wczoraj mieliśmy jeden z najcięższych wieczorów od kąd wyszłyśmy ze szpitala. Ja cały wieczór wyłam razem z synem , mąż o mały włos też nie stracił cierpliwości. .. masakra. Ani jeść bo się wygina a głodny taki że szok , ani z nim chodzić pi domu. . Tak się darł ze dwie godziny że aż mu ten głos zachrypł. .. uspokoił się dopiero przy metodzie karpa i którym sobie przypomniałam. Ciasno w koc , suszarka , mocno lulać i jak się uspokoił to dopiero cyc.. i poszło. .. spał 2,5 h. O pierwszej w nocy znów akcja ale przy przebieraniu pieluchy. Po 3 narobił po plecy. . Przebranie poszło sprawnie, nawet się Uśmiechał i bałam się że nie zaśnie ale odłożyłam do kołyski a on gapił się chyba z 20minut i zasnął sam :O to samo było o 8 rano. Odłożyłam go, a on się gapił i gapił i zasnął chyba nagroda za ten wieczór. Dziś cały dzień śpi. Na spacerze tylko tak się darł bo mi rączka wyszła z y rękawa kombinezonu i musiałam go wyjąć z wózka... i bieglam szybko bo wpadał w histerie. .. ale godzina na dworzu zleciała. Od tamtej pory śpi , teraz też na rogalu. .. Ciekawe jaka będzie noc :-DWspółczuję tak długich aktywności dzieci. Chusta w tym przypadku niezbędna żeby coś zrobić w domu. ... Malwi uciekaj choć na chwile na zakupy. Faceci sobie świetnie radzą jak muszą. Sama wiesz że też to ostatnio przerabiałam ze swoim. . Teraz widzi że prawie codziennie płacze ze zmęczenia i sam każe wziąć kąpiel albo iść z psem żeby choć chwile odetchnąć. .. W ogóle zawsze myślałam że takie małe dzieci to tylko kwilą delikatnym głosem a mój tak się drze że szok. .. krzywi się przy tym i wygląda jak jakiś mały potworek. .. Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2016-02-09 o 18:21 |
|
|
|
#1576 |
|
Rozeznanie
|
Viki mój na początku miał czkawkę i położna na wizycie powiedziała żeby go trochę dokarmić lub dać trochę wody. Zawsze dokarmiam i faktycznie pomaga.
|
|
#1577 |
|
Zadomowienie
|
Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Ruda Hahaha odluz razem z rogalem...
MAGDA Allegro? My wywołujemy u uwolnij kolory- maja tez stronę www ale przez all jest taniej. Kupujesz, płacisz i dostajesz kod do wykorzystania na stronie- tam składasz książkę i na koniec przy produkcie kos wpisujesz i wysyłasz jako zamowienie juz opłacone. Wszystkie foty i nich robiłam w wakacje - Ok 2000 i kalendarze na dzień babci- wszyscy zachwyceni- a teściowa to go w samochodzie wozi i wszystkim wnuki pokazuje ![]() KASIA powodzenia jutro- ja juz mam cześć za sobą... PIETRUSIOWATA naszych dzieciaczków jeszcze w pionie nosić nie można- za duże obciążenie dla kręgosłupa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie się zastanawiałam czy jej w takim przypadku nie dokarmic ale się trochę boję że już w ogóle jej się cofnie...
|
#1579 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie, tak nic nie nosicie na prosto, tylko do odbicia i juz na leżące? Mój strasznie nie lubi być na leżące, chociaż już powoli mu przechodzi i jakoś znosi kilka minut. Ale jak wpada w krzyk to tylko na prosto się go uspokoi. Wiem, że to źle dla kręgosłupa, ale czasami tylko tak się go uspokoi. A wy zawsze tak na ręce nosicie?
---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Jeszcze ostatnio nawet polubił przodem do Świata tak jak Zawitkowski pokazuje, ale też go nie chce tak dużo nosić. ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
I musze się pochwalić, dziś na brzuszku głowę tak wysoko podnosił i trzymał. A dopiero co pisałam, że nie potrafi. Z dnia na dzień się zmieniają te nasze maluszki. |
|
|
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia, to cudownie, ze pozegnalas cukrzyce
Oby kazda z nas miala dobre wyniki ![]() Haloooo Magdusia co tam u Ciebie? Ja zrobilam sobie spa.... Pazurki, peelingi, depilacje pelen relax, szkoda tylko ze wanny nie mam bo bym polezala z godzine ![]() A teraz do roboty.... poki mlody spi chalpe trza ogarnac bo jitro fizjoterapeuta dzieciecy przyjezdza zobaczyc czy wszystko ok z dzidkiem.... Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1581 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny, w sumie długo go nie nosimy w pionie ale czasem tylko to go uspokaja. W następnym tygodniu mamy wizytę w poradni z bioderkami to się dopytam co i jak.
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Chyba czas zainwestować w chustę, bo mały lubi być noszony. Leżaczek Tiny love pomaga czasem go oszukać
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
I mi soe nie dodal post
Nie bylo mnie godzine w domu, dziec byl nakarmiony i mowie tz, zeby mu nie dawal mm, bo nie jest glodny i co i tak zrobil po swojemu, bo dziecko zaczelo plakac ![]() Ja coz wpadlam do galerii biedronka, pozniej rossmann, a na koniec tesco. Cudownie bylo sie wyrwac nawet na takie glupie zakupy do domu. Ach Aaa na czkawke daje cyca
|
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi
Szczesliwa mama to szczesliwe dziecko ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1584 |
|
Rozeznanie
|
Malwi super, że się wyrwałaś chociaż na godzinę
czasem trzeba chwilę odpocząć i zatęsknić
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi
Ja mojemu próbuje dać cyca jak ma czkawkę ale się wkurza i wypluwa
|
|
|
|
#1586 |
|
Rozeznanie
|
Malwi no i super. Wiem ile taka godzina daje. A Tż częściej zostawiać to też nabierze wprawy w diagnozowaniu potrzeb dziecka
i bardzo dobrze ze synuś mamusi pogardził mm ![]() Kurcze ja dość często noszę młodego na ramieniu albo pionowo przy piersi bo poziomo on dostaje często szału. ... najlepiej się uspokaja trzymając go pod główką i pod pupą na wyciagnietych przed sobą rękach. A mi ręce odpadają. .. Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2016-02-09 o 19:43 |
|
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi, super że wyszłaś
![]() My po badaniu, dzisiaj nie było aż tak źle.. No i wyniki dobre, nie ma retinopatii |
|
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tz byl zestresowany jak mial z nim zostac, bylo tylko "ale sie pospiesz". Chyba bede przezywac to wyjscie caly wieczor. Serio tak mi teraz dobrze i sie naladowalam taka pozytywna energia
Dotka to bardzo dobre wiesci.
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

Dzieci na tym etapie dopiero głużą - wydają dźwięki nieświadome, które pojawiają się także u dzieci niesłyszących 

) No i nie mają komputera ani telefonu żeby te zdjęcia oglądać. Jak myślicie gdzie będzie tanio taka książka?

21.06.2014r.

Oby kazda z nas miala dobre wyniki