Wrześniówki 2016 <3 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-09, 16:19   #3391
Manddy
Zadomowienie

Dot.: Wrześniówki 2016 &lt;3

Cytat:
Napisane przez milako Pokaż wiadomość
Niestety jest duzy problem z terminami:/ tez byłam zdziwiona. Na pewno Ci spasuje badanie państwowe
Mam nadzieję, liczę, że w Klinice nie odwalą fuszery No i po cichu mam nadzieję, że może na Wiechecia trafię

Cytat:
Napisane przez miczka84 Pokaż wiadomość
ja w druga strone za to a już kilka kilo mam
Ja niestety tak samo, aż strach pomyśleć co będzie dalej
Manddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 16:22   #3392
Samarinda
Zadomowienie

Obiecałam Małżowi, że dzisiaj to ja obiad zrobię. No nie mogę no, 5 minut stoję i od razu bardziej niedobrze
. /Sting

Samarinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 16:27   #3393
Polta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Samarinda Pokaż wiadomość
Obiecałam Małżowi, że dzisiaj to ja obiad zrobię. No nie mogę no, 5 minut stoję i od razu bardziej niedobrze
Malz na pewno zrozumie. Zawsze to ty mozesz wykrecic numer po dostawe
Polta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 16:29   #3394
Samarinda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polta Pokaż wiadomość
Tylko, że Małż dzisiaj poza domem od 9 do 22... Zrobię co mogę.
. /Sting

Stary 2016-02-09, 16:36   #3395
milako
Rozeznanie

Wrześniówki 2016 &lt;3

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
No właśnie na wadze u położnej wyszło 48,4 kg - a byłam przecież w ubraniu! Przed ciążą wazylam ok 49-50 bez ciuchów.
Muszę zaraz wyciągnąć swoją wagę domową, może ta w przychodni mnie oszukala [COLOR="

O to jedziemy na tym samym wózku mnie przed ciaza waga sie wahała: od 49 do 52. Teraz nie mam wogole apetytu i obawiam soe, ze na czwartkowej wizycie waga znowu bedzie niższa. Ale chyba sporo osob tak ma, ze na poczatku traci.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez slowikowa25 Pokaż wiadomość
U mnie na odwrót, mąż przeciwnik ja serialomaniaczka ;-) Do tej pory pracowałam to polska tv nie była mi tak potrzebna, ale teraz na zwolnieniu to bym oszalała z nudów, a tak sobie chociaż polskiego języka słucham

Pewnie, ze tak wstyd sie przyznać, ale w trakcie ciazy moim ulubionym serialem jest.. Uwaga... Klan! Haha sama nie wierze

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Manddy Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, liczę, że w Klinice nie odwalą fuszery No i po cichu mam nadzieję, że może na Wiechecia trafię

Ja niestety tak samo, aż strach pomyśleć co będzie dalej

Na pewno nie odwalała fuszery to w końcu Kopernik, prawda?

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Tylko, że Małż dzisiaj poza domem od 9 do 22... Zrobię co mogę.

Moze cos łatwego i szybkiego? Jakas zapiekanka ziemniaczana z kiełbaska, cebulką, jajkiem? Zapiekanki szybko sie robi, piekarnik sam opieka.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Ana__86 Pokaż wiadomość
To chudzinka z Ciebie, pewnie będziesz w ciąży miała tylko brzuszek i szybko wrócisz do formy

Aniu, a jak Ty sie dzis czujesz? Te Twoje przejścia az mroza krew w zylach.
milako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 16:36   #3396
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana__86 Pokaż wiadomość
To chudzinka z Ciebie, pewnie będziesz w ciąży miała tylko brzuszek i szybko wrócisz do formy
Mam nadzieję Ale póki co boję się czy zbyt niska waga nie zaszkodzi (codziennie wyskakują mi powiadomienia z aplikacji, ze zbyt niska lub zbyt wysoka waga w ciąży może mieć negatywny wpływ na dziecko)

Samarinda, współczuję U mnie na szczęście dzisiaj mezul obiad zrobił.
Stary 2016-02-09, 16:39   #3397
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
Tym bardziej, że dzisiaj jest podobno Międzynarodowy Dzień Pizzy Przynajmniej w radio tak mówili.
Manddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 16:43   #3398
milako
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Manddy Pokaż wiadomość
Tym bardziej, że dzisiaj jest podobno Międzynarodowy Dzień Pizzy Przynajmniej w radio tak mówili.

Jej! Marze o pizzy. Jeszcze 38 dni do końca mojej bezglutenowej diety potem szał ciał
Stary 2016-02-09, 16:44   #3399
slowikowa25
Zadomowienie

Dot.: Wrześniówki 2016 <3

Tak, tak dziś międzynarodowy dzień pizzy, nie omieszkałam tego faktu nie wykorzystać apropo obiadu A małż mi powiedział, że i tak znajdę zawsze sobie jakiś powód hehe
slowikowa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 16:51   #3400
chrupa
Zadomowienie

Cytat:
Łączę się w bólu. Dzisiaj mam dokładnie tak samo. Jeszcze małż przez parę dni zostawił taki sajgon w kuchni, że jak patrzę to już mi niedobrze :/
chrupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 17:12   #3401
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Mam nadzieję Ale póki co boję się czy zbyt niska waga nie zaszkodzi (codziennie wyskakują mi powiadomienia z aplikacji, ze zbyt niska lub zbyt wysoka waga w ciąży może mieć negatywny wpływ na dziecko)

Samarinda, współczuję U mnie na szczęście dzisiaj mezul obiad zrobił.
Ostatnio poznałam osobę która ciążę przeszła na BMI między 15 a 16. Ryzyko to przedwczesny poród, niska masa urodzeniowa dziecka i jego skłonności w przyszłości do otyłości (pamięć głodu organizmu każe mu "gromadzić zapasy"). Ale o poronieniach nie słyszałam ani ciężkich zaburzeniach, chyba że w wyniku przedwczesnego porodu.

BTW oddam Ci mój kilogram chętnie Naprawdę trudno mi się przestawić teraz na akceptację choćby połowy w górę.Za trwały nawyk pilnowania formy, od razu mi się włącza w głowie alarm, czy tak ma być czy mam odstawić ziemniaki
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 17:15   #3402
Samarinda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chrupa Pokaż wiadomość
Łączę się w bólu. Dzisiaj mam dokładnie tak samo. Jeszcze małż przez parę dni zostawił taki sajgon w kuchni, że jak patrzę to już mi niedobrze :/
W lodówce coś jest, nie wiem dokładnie co, ale odrzuca mnie na przeciwległą ścianę, nie jestem w stanie nawet otworzyć drzwi, na samą myśl mnie mdli.

Glukoza z rana: 80,0 (norma 70-100)

Idę leżeć, nawet siedzenie jest już trudne
. /Sting

Stary 2016-02-09, 17:30   #3403
chrupa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Ostatnio poznałam osobę która ciążę przeszła na BMI między 15 a 16. Ryzyko to przedwczesny poród, niska masa urodzeniowa dziecka i jego skłonności w przyszłości do otyłości (pamięć głodu organizmu każe mu "gromadzić zapasy"). Ale o poronieniach nie słyszałam ani ciężkich zaburzeniach, chyba że w wyniku przedwczesnego porodu.

BTW oddam Ci mój kilogram chętnie Naprawdę trudno mi się przestawić teraz na akceptację choćby połowy w górę.Za trwały nawyk pilnowania formy, od razu mi się włącza w głowie alarm, czy tak ma być czy mam odstawić ziemniaki
No to kalkulator BMI powiedział, że mogę jeszcze spokojnie schudnąć 6kg i dalej będę w wadze prawidłowej. A wcześniej też byłam :P przedział to 15kg od minimum do maximum w moim przypadku.

Cytat:
W lodówce coś jest, nie wiem dokładnie co, ale odrzuca mnie na przeciwległą ścianę, nie jestem w stanie nawet otworzyć drzwi, na samą myśl mnie mdli.

Idę leżeć, nawet siedzenie jest już trudne
Leż, popieram. To najlepiej działa.
chrupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 17:57   #3404
kasia_wroc
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Kurcze trudno mi Was teraz nadrobić. Mam straszny nawał pracy;/
Wczoraj wróciłam położyłam się i spałam. Dobrze, że mąż ugotował obiad.
Dziś mam trochę więcej energii i gotuję kalafiorową i kupiłam domowe pierogi ruskie i ze szpinakiem

niestety mam problem... chyba mam zapalenie pęcherza. Co chwilę chodzę siku, dwie kropelki i nic więcej. A boli. Chyba się poleczę żurawiną suszoną.

Powiem Wam, że czasem to bym chciała wymiotować;/ Tak to zwykle mi niedobrze, czuję wstręt do większości rzeczy, a jak już coś zjem to po chwili czuję, że mój bruch przechodzi jakąś traumę i tylko woda mi pomaga, a głoda czuję.

Kurcze nie mam czasu nawet ogarnąć czasu by się gdzieś na te prenatalne zapisać

Czytałam, że coś pisałyście o ubrankach... Ja myślę, że dostaniemy dużo prezencików ubraniowych, gdyż mój mąż ma sporo rodzeństwa (12 ). U mnie też jest trochę rodzinki także myślę, że za dużo nie będę musiała kupować na początek
Stary 2016-02-09, 18:00   #3405
ttuska
Rozeznanie

oj faktycznie trudno za wami nadążyć jak się chodzi do pracy
mnie bolą jajniki, mam plamienia i ogólnie psychicznie -100 :/ dobrze, że w czwartek mam gina, bo mam bardzo złe myśli..

i zazdroszczę niektórym l4 - najchętniej bym siedziała w domu z dala od ludzi
ttuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 18:00   #3406
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
współczuję kiedy idziesz na jakas kontrole?

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

a krwiaka nie masz stwierdzonego? bo chyba dziewczyny z plamieniami maja krwiaki

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

super mi wpisali dziś na 20.09

Dziś rano wbiłam się do mojego prowadzącego, fajny jest od razu skierowanie na USG (akurat w tym gabinecie nie było), morfologia i crp na cito. Na USG wszystko w normie, jest serduszko, rusza się toto^^ torbieli ni ma, jakby dalej bolało to mam dzwonić do gina bezpośrednio. Po wynikach krwi jeszcze sam zadzwonił, że może idealne nie są, ale nie ma się czym martwić. Szczerze? Złego słowa o luxmedowej opiece nie mogę powiedzieć

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 18:08   #3407
Sondrapransky
Raczkowanie

Cytat:
ma któras z was prenatalne za darmo na nfz??? poniżej 35 roku zycia?

i proszę o wyjaśnienie jakie to sa dokładnie i jak to wyglada

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

bedzie dobrze
Właśnie wróciłam od gina, jest serduszko to 6t6d zaskocze was, dostalam dzisiaj od gina skierowanie na prenatalne i wszystkie inne badania na nfz, a przypominam że chodzę prywatnie. Super, jestem zadowolona. A od wczoraj boli mnie brzuch, kupiłam dzisiaj nospe, lekarka powiedziała, żeby się nie męczyć.
Sondrapransky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 18:20   #3408
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_wroc Pokaż wiadomość

Czytałam, że coś pisałyście o ubrankach... Ja myślę, że dostaniemy dużo prezencików ubraniowych, gdyż mój mąż ma sporo rodzeństwa (12 ). U mnie też jest trochę rodzinki także myślę, że za dużo nie będę musiała kupować na początek
Ale będzie cioć, wujków, kuzynów kuzynek
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 18:28   #3409
slowikowa25
Zadomowienie

Wow kasia_wroc ale duza rodzinka! W tych czasach to takie nie spotykane... mój małż ma 4 braci i ja to zawsze myslalm ze duzo... a 12, niezle

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek
Stary 2016-02-09, 18:42   #3410
Montii
Zakorzenienie

witajcie
Nie miałam dzisiaj neta przez kabel w kompie i dosłownie nic nie zrobiłam! miałam cały dzien na ogarniecie faktur, zamowien i zaleglosci i musze siedziec po nocy bo teraz mi wlaczyli..cholera

Cytat:
ja wozek sprzedałam zreszta ja już młodzież mam 6letnia łozeczko miałam po chrzesnicy wyniszczone pewnie trzeba bedzie troszke pokupować chociaz kumpela mi tez coś tam już obiecała ja w zasadzie swojej tez jak jeszcze w ciazy nie byłam hehe
Ja nie mam totalnie nic, masakra
wszystko musze kupic, od spioszkow po wozek

Cytat:
Napisane przez slowikowa25 Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny ale mam dziś super dzień. Wreszcie od półtora roku mam polska tv Ale to nic... tż dziś dostał telefon że ma nadgodziny i od 22 ma tydzień urlopu do wybrania więc 20 lutego jedziemy do Polski na tydzień
Aż mi z tej radości przeszła migrena
Ale zaczynam się powoli stresować przyszłoponiedziałkową wizytą u dżina, sama nie wiem czemu. Pewnie dlatego, że tamta wizyta była 3 tyg temu i dla mnie to długo jakoś, ta ciąża taka nierealna mi się wydaje hmmm
super

Cytat:
ma któras z was prenatalne za darmo na nfz??? poniżej 35 roku zycia?

i proszę o wyjaśnienie jakie to sa dokładnie i jak to wyglada

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

bedzie dobrze
Ja dostalam, a mam mniej niz 35 r i to od gina prywatnego

Cytat:
U mnie niestety popołudniowe mdlosci zmienily sie w calodzienne.
No i bede musiala zrezygnowac na jakis czas z cateringu, bo polowy rzeczy nie jestem w stanie zjesc. Szkoda kasy...
wspolczuje !

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-09, 19:17   #3411
kasia_wroc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Ale będzie cioć, wujków, kuzynów kuzynek
Żebyś wiedziała
najstarszy kuzyn ... w moim wieku

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Slowikowa25_ Fajnie jak jest tak dużo ... tak wesoło
Stary 2016-02-09, 19:53   #3412
Samarinda
Zadomowienie

Pogadałam wstępnie z przyjaciółką - ból głowy może wynikać ze wzrostu ciśnienia. Mamy teraz więcej krwi, niż zwykle i organizm jest skołowany. Ciśnienie mam 115 na 68, a zazwyczaj jest 90 na 55, jak rozjechana żaba. Przywykłam do niskiego, świetnie się czułam, więc ten skok to nieprzyjemna zmiana :/ Nie mam pojęcia, kiedy to ma zamiar się jakoś uspokoić i wyrównać. Z drugiej strony to dobrze, że miało mi z czego podskoczyć i był zapas... Nie liczę już więc na to, że mi przejdzie przed końcem I trymestru
. /Sting

Stary 2016-02-09, 20:09   #3413
Polta
Zadomowienie

Cytat:
Pogadałam wstępnie z przyjaciółką - ból głowy może wynikać ze wzrostu ciśnienia. Mamy teraz więcej krwi, niż zwykle i organizm jest skołowany. Ciśnienie mam 115 na 68, a zazwyczaj jest 90 na 55, jak rozjechana żaba. Przywykłam do niskiego, świetnie się czułam, więc ten skok to nieprzyjemna zmiana :/ Nie mam pojęcia, kiedy to ma zamiar się jakoś uspokoić i wyrównać. Z drugiej strony to dobrze, że miało mi z czego podskoczyć i był zapas... Nie liczę już więc na to, że mi przejdzie przed końcem I trymestru
Ktoś mi kiedyś opowiadał, że w regulacji ciśnienia pomaga picie większej ilości wody. Nie wiem, czy nie bajka, ale może warto spróbować.

Mi wyskoczyła opryszczka. Na szczęście po raz enty, ale muszę sprawdzić, czy mogę plasterki stosować. Na ulotce radosne: skonsultować z lekarzem...
Stary 2016-02-09, 20:21   #3414
Samarinda
Zadomowienie

Cytat:
Ktoś mi kiedyś opowiadał, że w regulacji ciśnienia pomaga picie większej ilości wody. Nie wiem, czy nie bajka, ale może warto spróbować.

Mi wyskoczyła opryszczka. Na szczęście po raz enty, ale muszę sprawdzić, czy mogę plasterki stosować. Na ulotce radosne: skonsultować z lekarzem...
Woda zwiększa ilość płynów, podnosząc ciśnienie - pięknie działa właśnie na niskociśnieniowców teraz się obawiam trochę...

Opryszczka nieprzyjemna sprawa, żona kuzyna też miała w ciąży. W ogóle większość firm farmaceutycznych się zasłania "konsultacją z lekarzem", mało który lek jest oznaczony jako stuprocentowo bezpieczny dla ciężarnych.
. /Sting

Stary 2016-02-09, 20:30   #3415
milako
Rozeznanie

Dziewczyny, moze głupie pytanie, ale czy tylko mnie tak swędzi brzuch? Zastanawiam sie: moze jakos skóra zaczyna sie rozciągać? Sama nie wiem
dziwne
Stary 2016-02-09, 20:34   #3416
slowikowa25
Zadomowienie

Mnie tylko swędzą sutki póki co :P

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek
Stary 2016-02-09, 20:35   #3417
Samarinda
Zadomowienie

Mnie nic nie swędzi

Idę podjąć heroiczną próbę zrobienia obiadu. Mdłości niby minęły chwilowo, ale lodówki otwierać nie zamierzam. Curry z ciecierzycy, skusi się któraś? Bo ja na pewno nie
. /Sting

Stary 2016-02-09, 20:44   #3418
Polta
Zadomowienie

Mnie potrafią swędzieć sutki, ale zwykły krem pomaga. Brzuch nie.
Stary 2016-02-09, 20:51   #3419
milako
Rozeznanie

Ah czyli tylko ja tak mam

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Mnie nic nie swędzi

Idę podjąć heroiczną próbę zrobienia obiadu. Mdłości niby minęły chwilowo, ale lodówki otwierać nie zamierzam. Curry z ciecierzycy, skusi się któraś? Bo ja na pewno nie

W normalnych warunkach juz bym u Ciebie była na obiedzie, teraz nic mi nie smakuje :/
Stary 2016-02-09, 20:52   #3420
Samarinda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milako Pokaż wiadomość
Ah czyli tylko ja tak mam

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

W normalnych warunkach juz bym u Ciebie była na obiedzie, teraz nic mi nie smakuje :/
No właśnie, kuchnia indyjska to moja druga wielka miłość po sushi, a tu taka beznadzieja teraz :/
. /Sting

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości