Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-16, 20:38   #2431
roka12345
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Niewiem czemu ale ja starsznie nie chce nosić aparatu ale będę msuiałą a z resztą z jednej strony chce no bo będe miała takie ładne zdrowe proste ząbki:p ale no jakoś mi sie to nie podoba.....a nocnym co zrobie GÓWIENKO tak mowiac wprost:/ no ale niewiadomo jak z kasa a nawet chcialabym nosic taki njamniej widoczny niewiem zcemu ale on mnie pociaga<lol> jest taki sexy <hahaha> nie no down ze mna ale mozecie mi powiedziec jaki parat jest jak najmniej widoczny no bo wiem ze gumki moga byc kosmetyczne(bezbarwne) ale ten drucik to moze byc ? albo te zamki? Byłabym wdzieczna za odpowiedz sory za moją nie inteligentnosc ale no nie znam sie na tym zupelnie dopiero zaczynam
Stary 2007-10-16, 21:18   #2432
papryka85
Zakorzenienie

Wink Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Cytat:
Napisane przez roka12345 Pokaż wiadomość
Niewiem czemu ale ja starsznie nie chce nosić aparatu ale będę msuiałą a z resztą z jednej strony chce no bo będe miała takie ładne zdrowe proste ząbki:p ale no jakoś mi sie to nie podoba.....a nocnym co zrobie GÓWIENKO tak mowiac wprost:/ no ale niewiadomo jak z kasa a nawet chcialabym nosic taki njamniej widoczny niewiem zcemu ale on mnie pociaga<lol> jest taki sexy <hahaha> nie no down ze mna ale mozecie mi powiedziec jaki parat jest jak najmniej widoczny no bo wiem ze gumki moga byc kosmetyczne(bezbarwne) ale ten drucik to moze byc ? albo te zamki? Byłabym wdzieczna za odpowiedz sory za moją nie inteligentnosc ale no nie znam sie na tym zupelnie dopiero zaczynam
Ależ nie przejmuj się wyglądem aparatu!!!Ja też się denerwowałam,że to kijowo wygląda,ale okazało się że wcale nie.Mało tego-nie znam osoby,której by to przeszkadzało w czyimś wyglądzie.Stałe aparaty są bardzo skuteczne,efekty rewelacyjne,większym dyskomfortem może być jedzenie i mycie-wygląd to pikuś.Sama mam zwykłe metalowe z normalnymi zamkami,bo moja orto takie najbardziej poleca,ale jest możliwość założenia mini-zamków albo zamków ceramicznych.Mini są mniejsze od zwykłych,ceramiczne są niewidoczne.W rezultacie widać tylko cienki drucik na zębach.Niestety im mniej widoczne tym droższe.Mnie orto powiedziała ok 2000tys za łuk z zamkami ceramicznymi,mini słyszałam,że koło 1800 za łuk a zwykłe już za półtora tysiąca za łuk.Można używać bezbarwnych gumek i łańcuszków,ale one żółkną,ale jak na metalowych zamkach użyjesz srebrnych to nie przyciągniesz uwagi kolorem a nie zżółkną.
papryka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-16, 22:21   #2433
morelowa
Zadomowienie

Lepiej żeby było widać krzywe zęby, które są zadrutowane, niż te które są krzywe bez aparatu ;]
Nie wiem jaki ma sens zakładać aparat kosmetyczny przecież to "trendy, dżezi" i co tam jeszcze nosić WIDOCZNE druty... wiem, że masz 14 lat i myślę, że zwykły metalowy aparat jakoś specjalnie nie będzie Ci przeszkadzac. Jednak musisz wziąć pod uwagę, że kosmetyczny jest droższy o jakieś 200-500zł łuk.

*
*
u're my afrodisiac

morelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-17, 08:01   #2434
rutka_86
Raczkowanie

ceramiczny jest drozszy od 5oo nawet do 1000 zl zalezy z czego jest wyonany poniewaz sa rozne rodzaje zamkow ceramicznych . ja placilam 2000 za . i powiem ze i tak go widac i tak kazdy z aparatow "przezroczystych "bedzie widoczny poniewaz pozostaje metalowy luk ktory jest zauwazalny. ale skoro masz 14 latek to moim zdaniem nie ma sensu przeplacac , ja np staruszka jestem mam 21 lat i mam taka prace gdzie nie chcialabym zeby sie bardzo rzucal w oczy ( chociaz teraz wiem ze sa takze zamki mini ktore tez ladnie sie prezentuja )-to jeden z powodow , a po drugie na poczatku tez mialam jak kazda z Was obawy jak bede wygladac dlatego zalozylam delikatniejsza porcelanke... no ! to na tyle
rutka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-17, 12:37   #2435
ojp
Wtajemniczenie

nadrobiłam zaległości

jestem po pierwszej wizycie. weszłam, wymieniła mi drut, przycięła go i ''zapraszam za dwa miesiące'' haha tyle zachodu po to żeby drut wymienić

taki mały offtopic. ma któraś z Was rodzinę w Niemczech i dobry kontakt z nią?

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-17, 16:05   #2436
carla_87
Raczkowanie

hej!! mam pytanie do dziewczyn, które używają szczoteczki elektrycznej z końcówką orto. czy jestescie z niej zadowolone?? a może lepsza byłaby taka normalna ??
carla_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-17, 16:49   #2437
Martilla
Rozeznanie

Już po separacji, po lewej stronie kompletnie zero odczuc a po prawej faktycznie czuje że mam coś między zębami.
Martilla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-17, 17:10   #2438
nusia2605
Rozeznanie

jeju wieki mnie nie było,nie miałam internetu,awaria,niestety aż 5 dniowa.Ząbki nieźle aparat tez ok,kleję na 3 ???????to coś co mi wystaje jak igły i rani dziąsło.Mam wosk i jest ok.Słuchajcie czy następnym razem mogę poprosić o takie kolorowe gumki,każdą inną?
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-17, 17:12   #2439
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez carla_87 Pokaż wiadomość
hej!! mam pytanie do dziewczyn, które używają szczoteczki elektrycznej z końcówką orto. czy jestescie z niej zadowolone?? a może lepsza byłaby taka normalna ??
Ja używam ortho od samego początku i jestem z niej zadowolona, ale tu dziewczyny pisały, że zwykła jest lepsza więc jak mi sie skończą moje zapasy końcówek to może też wypróbuję zwykłą
Isenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-17, 17:22   #2440
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez nusia2605 Pokaż wiadomość
jeju wieki mnie nie było,nie miałam internetu,awaria,niestety aż 5 dniowa.Ząbki nieźle aparat tez ok,kleję na 3 ???????to coś co mi wystaje jak igły i rani dziąsło.Mam wosk i jest ok.Słuchajcie czy następnym razem mogę poprosić o takie kolorowe gumki,każdą inną?
pewnie ze mozesz moja sis miala kazda inna i swietnie to wyglada
jak orto wymieni mi gumki o ile je jeszcze wymieni :P i nie bede miec lancuszka to tez takie bede chciala ^^

hyh ja dalej piluje moje zeby wizyta za poltora tyg wiec piluje ostro ^^

a tak OT to zaliczylam test z reading'u muahahah ^^

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-17, 17:23   #2441
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez roka12345 Pokaż wiadomość
Oj tam to tylko aparat na zębach mają go tysiące i jakoś żyją i w sekrecie Ci powiem, że mimo tego czują się atrakcyjne i pewne siebie Metalowy aparat daje największą pewność przy leczeniu, fakt jest nieco widoczny, ale co z tego lepiej sobie pomyśl co mozna zrobić z kasą którą możesz oszczędzić na aparacie kosmetycznym. Po miesiącu noszenia ma sie już w nosie to czy jest to metal, czy porcelana, czy inny wynalazek to tylko na początku tak się przeżywa tą decyzję.

Na tej stonie znajdziesz ogólne info o aparatach i ich rodzajach

http://orthoo-olga.blogspot.com/2007_06_01_archive.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-17, 17:29   #2442
annadiana
Rozeznanie

ja mam 15 lat aparat mam od roku i jakos sie nikt tym nie przejmuje ewentualnie w pozytywnym znaczeniu a ja po 2 miesiacach sie przezwyczailam a teraz nawet nie zwracam uwagi na to ze go mam
2015-04-12
2016-08-13

annadiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-17, 17:50   #2443
carla_87
Raczkowanie

dzieki Isenia za odpowiedz. jeszcze sie zastanowie, która wybrac. moze lepiej dla mnie byłoby wziac normalna, bo na górze jeszcze nie wiem aparatu... Pozdrawiam!!
carla_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-17, 17:54   #2444
Isenia
Rozeznanie

No normalna jest 4razy tańsza więc tym bardziej używaj póki możesz

Ja dzisiaj miałam usuwany kamień ultadzwiękiem, to super uczucie mieć takie czyste ząbki
Stary 2007-10-17, 18:30   #2445
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Isenia Pokaż wiadomość
No normalna jest 4razy tańsza więc tym bardziej używaj póki możesz

Ja dzisiaj miałam usuwany kamień ultadzwiękiem, to super uczucie mieć takie czyste ząbki

masz zdjęcia przed i po ?

wklejam fotkę buhaha :/ drugie zdjęcia robione komem dlatego słabsza jakość. pięknie to ułożyłam.

aparat jest mhihi.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg GÓRA 2.JPG (105,6 KB, 134 załadowań)

11.03.2015-?

Walczę:

"Per aspera ad astra".
Stary 2007-10-17, 18:56   #2446
oliwiakp
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martilla Pokaż wiadomość
Już po separacji, po lewej stronie kompletnie zero odczuc a po prawej faktycznie czuje że mam coś między zębami.
No a mnie wczoraj nic nie bolalo ale dzis to musialam sie zastanowic co jesc i jak bo bolaly mnie ząbki. Teraz juz mniej mnie bolą i mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej bo musze sobie pojesc przed piątkowym zakładaniem aparatu. I tak szczerze powiedziawszy to sie nie moge doczekac, ale też mam pewne obawy jak będę wyglądać i czy będę potrafiła sie do niego przyzwyczaić Ale to czas pokarze.
Powiedz mi jeszcze kiedy Ty będziesz miała aparacik??
oliwiakp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-17, 19:00   #2447
Martilla
Rozeznanie

Aparat zakładam za tydzień w środe. Ja również mam obawy typu czy aparat zadziała, jak będę wygladała itp. Ale chęc posiadania prostych ząbków jest silniejsza i już nie moge się doczekać założenia aparatu.
Martilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-17, 19:02   #2448
oliwiakp
Raczkowanie

[QUOTE=ojp;5549500]masz zdjęcia przed i po ?

wklejam fotkę buhaha :/ drugie zdjęcia robione komem dlatego słabsza jakość. pięknie to ułożyłam.
[/QUOT

No no różnica jest już widoczna i to w ciągu miesiąca. Super.
oliwiakp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-17, 19:19   #2449
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ojp Pokaż wiadomość

aparat jest mhihi.
O kurcze, ale masz bielutkie ząbki <szacun>

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-17, 19:57   #2450
kasiek87
Kokon pro

OJP czy to jest damon polprzezroczysty? czy tylko mnie sie zdaje

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-10-17, 20:19   #2451
smv
Zakorzenienie

am mi sie od wczoraj wreszcie zaczela lewa 3 przesuwac w strony 5 i szpara numero 2 zamyka sie powoluśku)
fajniuchnie

kasiek87 jak tam leci w skzole??? i jak nauka grupy doroslych?
Stary 2007-10-17, 22:01   #2452
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

No to ja też dziś foty wkleję, bo zauważyłam że prawa trójka mi się nieźle przeprowadziła (w końcu !!) i zobaczycie moje druciki zamiast gumek (chlip :P ). A te wszystkie ciemności na zębach to amalgamaty - pamiątki po podstawówce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 224445.jpg (57,9 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 224504.jpg (59,2 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 224714.jpg (42,7 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 224828.jpg (59,4 KB, 65 załadowań)
Stary 2007-10-18, 06:18   #2453
smv
Zakorzenienie

Maricken usuwalas 4 czy 5? łądnie ci sie zabki przesuwają
ah ja za 1.5 miecha zakldam dól tlkyo jeszcze zabka mamw yrwac ale jeszcze sobie zaczekam hehe
a wizyta za 3 tygodnie z górą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-18, 06:53   #2454
zlosnica85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Isenia Pokaż wiadomość
Oj tam to tylko aparat na zębach mają go tysiące i jakoś żyją i w sekrecie Ci powiem, że mimo tego czują się atrakcyjne i pewne siebie Metalowy aparat daje największą pewność przy leczeniu, fakt jest nieco widoczny, ale co z tego lepiej sobie pomyśl co mozna zrobić z kasą którą możesz oszczędzić na aparacie kosmetycznym. Po miesiącu noszenia ma sie już w nosie to czy jest to metal, czy porcelana, czy inny wynalazek to tylko na początku tak się przeżywa tą decyzję.

Na tej stonie znajdziesz ogólne info o aparatach i ich rodzajach

http://orthoo-olga.blogspot.com/2007_06_01_archive.html

eee tam ja się zdecydowałam na kryształowy który był 1000zł droższy od zwykłego i wcale tej decyzji nie żałuję. Mam też metal ale na dole i porównując jeden do drugiego uważam że kryształ się dużo lepiej prezentuje na górze za to metal jest lepszy (mniejszy) na dole. Ja osobiście nie chciałabym żeby na każdym zdjęciu gdzie jestem uśmiechnięta bylo widać metal. Mocno ostatnio naruszone poczucie atrakcyjności spadłoby mi chyba w ogóle do zera
zlosnica85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-18, 07:27   #2455
nusia2605
Rozeznanie

Thumbs up Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Poprawę widać i to niesamowitą a jakie piękne białe ząbki macie,moje takie nie są
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-18, 09:22   #2456
smv
Zakorzenienie

no co Ty zlosnico a ja sie czuje fana w metalu
nie mam probemu z atrakcyjnoscia
ale to sprawa gustu..
Stary 2007-10-18, 12:16   #2457
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Maricken usuwalas 4 czy 5? łądnie ci sie zabki przesuwają
ah ja za 1.5 miecha zakldam dól tlkyo jeszcze zabka mamw yrwac ale jeszcze sobie zaczekam hehe
a wizyta za 3 tygodnie z górą
dzięki
Usuniętą miałam jedną piątkę po lewej stronie, ósemka jedna jest "w środku" a drugiej nie widać bo jest bardzo daleko i wystaje jej z 5mm ale obu mam się niby pozbyć ychhh. Tych dolnych zresztą ponoć też W ogóle to mam jazdy po rozwiązaniu spółki moich ortodontów - poszłam za tym co odszedł z duetu, i jakieś jaja robią z dokumentacją. Niby odzyskałam wszystko ale musiała być niezła awantura bo sobie zarzuty wytaczają niezłe panowie. Ale ja jestem spokojna o przebieg leczenia na szczęście - pod tym względem ufam orto za którym poszłam

Co do koloru zębów zauważyłam że się bielsze zrobiły odkąd używam (wraz z elmexem zielonym) pasty blend-a-med 3d whitening
Stary 2007-10-18, 13:32   #2458
ojp
Wtajemniczenie

[quote=oliwiakp;5549832]
Cytat:
Napisane przez ojp Pokaż wiadomość
masz zdjęcia przed i po ?

[/QUOT

No no różnica jest już widoczna i to w ciągu miesiąca. Super.
cieszę się bardzo, że ściąga mi te trójki w dół. dziś czuję jak rusza mi się czwórka aaa.

Cytat:
Napisane przez ~Gonia~ Pokaż wiadomość
O kurcze, ale masz bielutkie ząbki <szacun>

dziękuję, używam dwóch past do mycia i dość długo szoruję hehe.

jest taki przezroczysty trochę

11.03.2015-?

Walczę:

"Per aspera ad astra".
Stary 2007-10-18, 14:50   #2459
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
am mi sie od wczoraj wreszcie zaczela lewa 3 przesuwac w strony 5 i szpara numero 2 zamyka sie powoluśku)
fajniuchnie

kasiek87 jak tam leci w skzole??? i jak nauka grupy doroslych?
uu to gratulacje
moj dol juz jest prawie idealny jeszcze takie tyciusienkie przesuniecie i bedzie swietnie

a w szkole szkoda gadac zapierdziel niezly profesorstwo uzywa slow ktorych nigdy wczesniej nie slyszalam :P ale jakos to bedzie narazie nie jest zle poki nie bylo zadnych testow bo pewnie jak czegos nie zalicze to sie zalamie i w ogole bedzie dol ale narazie zaliczony mam jeden wiec juz cos do przodu ^^ a dzis jeszcze musze isc na 18 30 do 20 na kulturoznastwo zasne pewnie ale co tam ^^

a grupy jeszcze uczyc nie zaczelam bo jeden facet siedzi na urlopie na kubie wiec trzeba poczekac az wroci ale nie wiem czy dam rade 2 razy w tyg bo naprawde duzo mam nauki i pozno koncze bo mam glupi plan srednio albo 16 30 albo 20 tylko w pt koncze o 9 30 a w pon o 15

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-10-18, 17:03   #2460
smv
Zakorzenienie

a kasiek dasz rade ja mam caly plan taki zawalony mam na 13 co 2 dzien wtorki i piatki mamw olne +praktyki i 9 godzin korkow hehe...
poki co rade daje ale jeszcze kolosy nie doszły, moze byc cięzko damy arde co tamnmmm)

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości