Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-10, 08:29   #1981
anuszka1984
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić co dziś wyczarował mój maź z kartki prasowanki miał mi kupić na Allegro ale nie wiedział jaki rozmiar i jaki bedzie materiał a ja nienawidzę chińskiej bawełny wrrr. Wiec wziął moja ulubiona bawełniana koszulkę i napracował oto takie cudo wcześniej drukując
Ale super

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Jakie bierzecie witaminy? Ja chciałam ta pregne ale nie bylo wiec mąż wziął mi femibion natal 2plus. Ile dha bierzecie?
Ja witamin ciążowych nie biorę. Przyjmuję tylko DHA 500 mg - Omega Med Pregna, wit. D 1000 j.m., magne B6 2x2 tabl. (mam bardzo szybkie tętno spoczynkowe), kwas foliowy no i doszło mi teraz żelazo

Powodzenia na dzisiejszych wizytach!!!

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Anuszka dopiszesz mnie do wizyt 12.02
Musze w tym dniu pójść do swojego ginekologa bo do tgo dnia mam wystawione zwolnienie po szpitalnu.
Już dopisuje!

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 08:29   #1982
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Kanwa wszystko jest dobrze możesz spać spokojnie

Dziewczyny jaki miałam durny sen! Snilo mi się ze miałam na 8lat iść do więzienia!!! Głupszego snu w życiu nie miałam normalnie się umeczylam!
O kurczę,nieźle mi się śniło z 2 dni temu,że mąż mnie zdradzal i go udusilam. Obudziłam się z płaczem i zaczęłam go przepraszać,że chciałam kochankę udusić a nie jego xD
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 08:41   #1983
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cześć
Gratuluje wizyt

olinka bardzo dziękuję za info o dentyście na nfz, chyba wyleczę sobie jeszcze jeden ząb, który pilnie tego nie potrzebuje, ale raz w życiu mogę dla odmiany zaoszczędzić na dentyście,a co!

weronia super ta koszulka dla męża

I śliczne dziecięce ciuszki widziałam Też kocham sh
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 08:43   #1984
201711281320
Konto usunięte

Hahaha jakie sny Ja nie pamiętam co mi się dzisiaj śniło ale jakaś musiała być dziwna noc, bo i syn i córka przyszli w nocy do nas do łóżka z płaczem, że mieli zły sen. Tym to sposobem mąż wylądował na kanapie Może to przez ten straszny huraganowy wiatr...

Gratuluję wczorajszych udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze

Weronia, bardzo fajna wyszła ta bluzeczka
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 09:02   #1985
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
O kurczę,nieźle mi się śniło z 2 dni temu,że mąż mnie zdradzal i go udusilam. Obudziłam się z płaczem i zaczęłam go przepraszać,że chciałam kochankę udusić a nie jego xD

Buhaha!!!

Wychodzicie dzis na spacer ze starszakami? Wieje jak cholerka ...
[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość

olinka bardzo dziękuję za info o dentyście na nfz, chyba wyleczę sobie jeszcze jeden ząb, który pilnie tego nie potrzebuje, ale raz w życiu mogę dla odmiany zaoszczędzić na dentyście,a co!

Nie ma za co!

Ja chodzę na nfz do dentysty który robi tez prywatnie. Po co przeplacac

I ten dentysta ma super podejście do dzieci! Cala rodzina tam chodzimy. Mam go pod domem ludzie z daleka dojeżdżają do tego gabinetu

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-02-10 o 09:03
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 09:08   #1986
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Miszkaa ja napisalam na podstawie tego co obserwuje. Mieszkam od 4 lat z siostra meza, ktora ma dzieci oraz czesto u nas w domu przesiaduje duzo polskich mam z dziecmi. Placy zabaw w centrum miasta jest baaardzo malo wiec zadko te dzieci maja okazje nawiazywac kontakt ze swoimi rowiesnikami anglojezycznymi (oczwiscie poza wiekiem gdzie ida do przedszkola, ale to glownie wiekszosc dzieci do tego czasu juz mowi, nie wazne w jakim jezyku). Przewaznie polskie mamy maluchow trzymaja sie razem i nie czesto spotykaja sie z mamami obcojezycznymi, ale to zalezy od srodowiska, znajomych, ja pisze o najblizszych przykadach.
Co do tego ze dzieci reaguja strachem bo nie rozumieja innego jezyka, to uwierz mi nie wszystkie tak maja. Czasami wybieram sie z mamami w daleka droge na plac zabaw i widze ze duzo polskich dzieci mowic cos po swojemu do anglojezycznych kolegow oni po swojemu i bawia sie razem.
Co do sierowan do logopedy nie wiem jak u Ciebie w moim miescie jest to nagminne. Nawet kolezanka dostala skierownie z 18 miesuecznymi blizniakami, wiec to nie jest wyznscznik.
Oczywiscie, ja mam swoje zdanie i Ty masz swoje i szanuje to. Nie mam zamiaru przekonywac Cie. Ja zyje wsrod innych ludzi, ty innych. Dlatego jak wczesniej pisalam mam takie zdanie na podstwaie obserwacji srodowiska w ktorym zyje, i dziecko mam niewielki kontakt z obcojezycznymi dziecmi dopoki nie pojdzie do szkoly, a place zabaw, sklepy i inne miejsca to jest kawalek czasu w ciagu dnia, czesciej slyszy Ciebie w domu i Twojego Tz-a. Dlatego pisalam ogolnie o mowie dziecka, a nie o ktorym jezyku posluguja sie mamy. Bo mam polskie mamy ktore maja partnerow z innych krajow i ustalili ze do dziecka mowia w jednym jezyku, zeby wspierac jego mowe.
I tak jak wczesniej pisalam ze czasami tak bywa ze mimo staran rodzicow i czasu mu poswieconego, dziecko nie chce gadac, to tez jest normalne. Ale to co zaobserwowalam, ze rodzice ktorzy mala mowia do dzieci i czytaja im, maja problemy potem z nimi ze one dlugo nie mowia lub mowia niewyraznie, ale zaznaczam to co obserwuje wsrod osob z ktorymi spedzam czas.
Uff sorrki rozpisalam sie

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 09:13   #1987
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę się pochwalić co dziś wyczarował mój maź z kartki prasowanki miał mi kupić na Allegro ale nie wiedział jaki rozmiar i jaki bedzie materiał a ja nienawidzę chińskiej bawełny wrrr. Wiec wziął moja ulubiona bawełniana koszulkę i napracował oto takie cudo wcześniej drukując
Super koszulka Mąż się postarał

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Hejo brzusie!
Dzięki dziewczyny wszystkim razem i każdej z osobna za gratki jeszcze raz
Ida pozdrawia Was o poranku kopiąc matkę

Ja znów nie śpię od 4.30 :/
Emocje chyba mi nie pozwalają spać.
Ja miałam kryzys w spaniu od 3.30 do ok. 5 Ale fajnie, że potwierdziła się córcia! Moja też właśnie kopie

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Ja witamin ciążowych nie biorę. Przyjmuję tylko DHA 500 mg - Omega Med Pregna, wit. D 1000 j.m., magne B6 2x2 tabl. (mam bardzo szybkie tętno spoczynkowe), kwas foliowy no i doszło mi teraz żelazo
Olaboga, ile tego! Nadal bierzesz kwas foliowy? Bo mi gin już w drugim trzymestrze nie kazał brać, więc pytam z ciekawości
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 09:18   #1988
Radena
Zadomowienie

O 10.00 mam dentystę,boję się jak cholera:-/ ale potem wizyta i mam nadzieję,że dostanę w końcu skierowanie na polowkowe. Fajnie by było jakby mi dał na niedzielę to byśmy mieli z Mężem prezent na Walentynki
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 09:22   #1989
ewka555
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny za odp. W femibionie jest 200mg dha, wiec po prostu dokupię 400 i będzie git 😁

Madzia super ze mocz ok mam nadzieje ze szybko podciagnie się hemoglobina !
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 09:30   #1990
Evelinke
Zakorzenienie

Hej, hej

Kanwa gratuluję córeczki
A byłaś w klinice czy u innego gina ?

A ja od kilku dni mam problem ze spaniem
Nie mogę zasnąć, a jak już to budzę się bo siku mi się chce grrr

No i witamy się w 23 tc, czyli mamy 6 miesiąc

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 09:30   #1991
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny jaki miałam durny sen! Snilo mi się ze miałam na 8lat iść do więzienia!!! Głupszego snu w życiu nie miałam normalnie się umeczylam!
Hehe a za co do tego więzienia?

Wiem że jest dobrze ale ja z tych co wszystko mocno przeżywają

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Gratuluję!

Cytat:

Hehehe to jeszcze lepszy sen

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Super koszulka Mąż się postarał

Ja miałam kryzys w spaniu od 3.30 do ok. 5 Ale fajnie, że potwierdziła się córcia! Moja też właśnie kopie

Olaboga, ile tego! Nadal bierzesz kwas foliowy? Bo mi gin już w drugim trzymestrze nie kazał brać, więc pytam z ciekawości
Zamiast spać bo jak dzieci się urodzą to nocki będą zarwane to my się męczymy.Współczuję

Cytat:
O 10.00 mam dentystę,boję się jak cholera:-/ ale potem wizyta i mam nadzieję,że dostanę w końcu skierowanie na polowkowe. Fajnie by było jakby mi dał na niedzielę to byśmy mieli z Mężem prezent na Walentynki

Kciuki za skierowanko

Dziewczyny kciuki za wizyty dzisiejsze
Dziewczynki po mału doganiają chłopców

Eve na połówkowym byłam wczoraj u Kłóska Super facet

Powiedział że cieszy się że jestem nastawiona na poród sn. Mówi że ivf nie jest żadnym wskazaniem do cc . Ogólnie pogadalismy i to mądry człowiek.

Edytowane przez kanwa
Czas edycji: 2016-02-10 o 09:33
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 09:44   #1992
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Hehe a za co do tego więzienia?

Wiem że jest dobrze ale ja z tych co wszystko przezywaja.

Pamiętam urywkowo ze chodzilo o problem z dowodem osobistym

Ja też wszystko przezywam takze przybij pione
Stary 2016-02-10, 09:46   #1993
kanwa
Zakorzenienie

Hehe to ładnie.Za dowód iść siedzieć na 8 lat :P

Taki widzisz mamy głupi charakter. Wolałabym się aż tak nie przejmować ale nic nie poradzę Ten typ tak ma.
Stary 2016-02-10, 09:47   #1994
olinka012
Zadomowienie

Radena trzymam kciuki za dentyste! Wiecie co chyba wole ginekologa jak dentystę:/

Powodzenia na wizytach!

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Hehe to ładnie.Za dowód iść siedzieć na 8 lat :P

Taki widzisz mamy głupi charakter. Wolałabym się aż tak nie przejmować ale nic nie poradzę Ten typ tak ma.

Dokladnie. Czasami chciałabym umieć wszystko olać naprawdę a tu się nie da ...
Stary 2016-02-10, 09:53   #1995
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Ja tez ostatnio jakies koszmary mi sie snia. Jednej nocy mi sie snilo ze chodzi po osiedlu jakis morderca i uslyszalam gwizdanie i sie balam ze jest u nas w domu. Obudzilam sie, poszlam obejsc caly dom, nie widzialam nikogo, a wiatr byl tak silny ze gdzies tam gwizdalo kolo okien. Ale i tak dlugo usnac nie moglam i tulilam sie do meza. Wczoraj znowu snil mi sie moj blok z polski i ze mialam isc do piwnicy, a tam pelno bezdomnych spalo i jak przechodzilam to za kostki mnie lapaki. I znowu usnac nie moglam :/

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 10:00   #1996
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Radena trzymam kciuki za dentyste! Wiecie co chyba wole ginekologa jak dentystę:/.
Ja na pewno wolę ginekologa W I ciąży jeszcze czułam dyskomfort przy badaniu i jęczałam mu trochę na fotelu, ale po porodzie jest luzik. Za to dentysty boję się dalej, głównie przez traumę z dzieciństwa i to, że jak coś robi, to nie można się odezwać.
Stary 2016-02-10, 10:04   #1997
kanwa
Zakorzenienie

To widzę że chyba przez ten wiatr męczą nas koszmary
Stary 2016-02-10, 10:09   #1998
olinka012
Zadomowienie

No serio wiatr szaleje mozg tez
Stary 2016-02-10, 10:16   #1999
Evelinke
Zakorzenienie

Ja też miałam ostatnio durny sen
Śniło mi się że zaczelam krwawić

A co do wiatru to u nas szaleje od kilku dni, strach z domu wyjść żeby w łeb czymś nie dostać.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Kanwa widziałaś mój post wyżej ? Pytanko miałam.

Stary 2016-02-10, 10:27   #2000
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
Ja też miałam ostatnio durny sen
Śniło mi się że zaczelam krwawić

A co do wiatru to u nas szaleje od kilku dni, strach z domu wyjść żeby w łeb czymś nie dostać.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Kanwa widziałaś mój post wyżej ? Pytanko miałam.
Edytował am 2 posty wcześniej odpowiedz
Stary 2016-02-10, 10:35   #2001
Cierpliwosc
Zadomowienie

Ile dzisiaj wizytujących za same dobre wieści, no i jeszcze większe żeby się maluszki ujawniły

A ja już jutro
Stary 2016-02-10, 10:36   #2002
Weronia93
Rozeznanie

Jak byłam na pogotowi to na patologii ciąży dawali kobieta tabletki uspakajace bo miały takie koszmary ze w nocy dostawał histeri pielęgniarki mówił ze to normalne ja w nocy zaś okładam męża pięściami hehe

Zmykam ubierać się do szkoły i. Lekarza czekają mnie dziś 2 wgzaminy i wizyta kontrolna
Powodzenia za wszystkie wizyty niech mamusie zobaczą swoje pociechy na usg to takie fajne i wyniki wszystkie maja być cacy cacy
Stary 2016-02-10, 10:37   #2003
__Veronique
Wtajemniczenie

Hej hej Nie miałam ostatnio czasu pisać, ale Was podczytywałam

Wczorajsza wizyta ok, wszystkie pomiary w normie, córeczka zostaje córeczką, nic między nóżkami nie wyrosło Nie dało się jej tylko za bardzo podglądać, bo się cały czas zasłaniała i nic nie było widać w 4D.

I na następną wizytę mam test obciążenia glukozą A następną wizytę mam 9 marca, Anuszko

Cytat:
Wiesz ze kanalowe w ciąży jest za darmo?
Cytat:
http://www.swiadomamama.pl/warto-lec...i%C4%85%C5%BCy

https://parenting.pl/portal/dentysta-w-ciazy

"W ramach gwarantowanych świadczeń NFZ:

9.leczenie endodontyczne (kanałowe) zębów przednich u dorosłych oraz wszystkich zębów u dzieci oraz kobiet w ciąży i połogu."
No jak ja byłam u dentysty na kanałowe leczenie, to owszem, miałam leczenia na fundusz, ale tylko jednego kanału. Tak mnie poinformowała dentystka. Za pozostałe 3 musiałam zapłacić. To była siódemka, natomiast jeśli ktoś ma kanałowe leczenie w zębie z jednym kanałem, to wtedy rzeczywiście cały ząb jest na fundusz. Wątpię, że chciała mnie naciągnąć, bo chodzę do niej od lat, raz na NFZ raz prywatnie, zależy jak stoję z kasą.

eful, ewka, gratulacje udanych wizyt!!

kanwa, gratulacje córeczki!!

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Madzia, no to nieciekawie... Pewnie gin zaleci Ci więcej magnezu, dobrze ze niedługo wizyta...

A, gadalam z ginem o gbsie, bo w pierwszej ciąży mialam dodatni. Powiedzial, ze w tym przypadku przy drugim porodzie nawet jak gbs wyjdzie ok, to traktuje sie jakby dalej sie go miało i tal czy siak podaje sie antybiotyk na 6h przed porodem. Ja mialam podany jakos 3h przed urodzeniem Zuzi, nic dziwnego ze miała infekcje ��
Aż 6 godzin?? Ja słyszałam, że 4! I tak też mniej więcej mi podały. W ogóle urodziłam 5 godzin po przybyciu na porodówkę, i małej nic się nie wdało, więc nie musi być aż 6 godzin.

Cytat:
Piękna koszulka

Cytat:

Ale byłaś niegrzeczna, że aż tyle miałaś siedzieć

Cytat:

Ewka, te łuski są okropne!!! I strasznie problematyczne, bo rzeczywiście jak masz je zakładać tylko do chodzenia, jak mała zadecyduje sobie zaraz po założeniu, że jednak będzie raczkować.... Ja z moją też jeździłam po specjalistach, neurolog i patolog, i też dostałyśmy skierowanie na rehabilitację, bo w 7 miesiącu jeszcze nie raczkowała. Ale były takie terminy, że zanim poszłyśmy na wizytę, to zaczęła chodzić, więc na tej jednej wizycie się skończyło. Cały czas czułam, że to przesada i wszystko w swoim czasie, więc jeśli Ty też czujesz, że to na wyrost, to nie ma się co martwić

Madzia, dla mnie tez najgorsze było to czekanie pomiędzy pobieraniem krwi. Taka byłam głodna wtedy!!! Ciekawe jak teraz to zniosę

Honcia, elaine-blath, Miqesi, misia, Paula, Radena za dzisiejsze wizyty!!

No one's gonna take my soul away.

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2016-02-10 o 10:42
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 10:38   #2004
Evelinke
Zakorzenienie

Kanwa aaaa, widzisz nie zauważyłam
Cieszę się, że jesteś zadowolona z wizyty
Mi ten lekarz też się spodobał.

Kciuki, za wizyty

Stary 2016-02-10, 10:39   #2005
Cierpliwosc
Zadomowienie

Teraz przez wiatr mamy koszmary, a w czerwcu będą porody

Kurczę nie wiem czego ten dentysta mi napchał do zęba, ale cały czas to czuję (obrzydlistwo) i chyba w końcu przez to zwymiotuję bleee
Stary 2016-02-10, 10:45   #2006
haneczkab92
Ania

Madzia- u Ciebie to chyba najważniejsze, że z moczem jest lepiej, prawda?reszta też się unormuje
Weronia- piękna bluzeczka
Olinka- współczuje snu! mi też się śnią głupie, dziwne i nie miłe rzeczy;/ ostatnio śniło mi się, że mój dziadek zmarł
A naprawdę dzień wcześniej wrócił ze szpitala- więc jak tylko się obudziłam, poszłam zobaczyć czy wszystko jest ok.
Radena- no Twój sen to już w ogóle..
Evelinke- współczuje problemów ze snem(innym dziewczynom też). Ja o ile śpię, to często budzę się na siusiu, a poza tym nie wygodnie mi;/ileż można spać na plecach tylko?
I gratuluje 23 tygodnia
Kanwa- masz rację,może to być przez wiatry moją mamę strasznie głowa boli od jakiegoś czasu, a że tam, gdzie jest wieje cały czas ostatnio, to pani doktor powiedziała jej, że to właśnie od wiatru.

Powodzenia na wizytach dziewczyny!
Ja po śniadanku odpoczywam pijąc mleczko czekoladowe

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 10:58   #2007
ewka555
Zakorzenienie

Veronique moze moj gin troche panikuje z tymi 6h, ale właśnie słyszałam że 4 co najmniej, a ja dostałam ok 3h przed porodem...

Zuzia akurat szybko dosyć raczkowala i stala, ale teraz nie chodzi bo rzeczywiście blokują ją te stopy, krzywo je stawia i przez to nie ma równowagi.

Nie no, teraz mówią ze mamy je nosić po ok 7h dziennie, wiec nagle moze juz w nich raczkować No nic, bedziemy zakladac, zobaczymy jak efekty a w międzyczasie skonsultujemy jeszcze z kimś innym...
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 10:58   #2008
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Ewka, te łuski są okropne!!! I strasznie problematyczne, bo rzeczywiście jak masz je zakładać tylko do chodzenia, jak mała zadecyduje sobie zaraz po założeniu, że jednak będzie raczkować.... Ja z moją też jeździłam po specjalistach, neurolog i patolog, i też dostałyśmy skierowanie na rehabilitację, bo w 7 miesiącu jeszcze nie raczkowała. Ale były takie terminy, że zanim poszłyśmy na wizytę, to zaczęła chodzić, więc na tej jednej wizycie się skończyło. Cały czas czułam, że to przesada i wszystko w swoim czasie, więc jeśli Ty też czujesz, że to na wyrost, to nie ma się co martwić
Brak raczkowania w wieku 7m to problem? A poruszała się jakoś inaczej? Bo moja zaczęła raczkować jak skończyła 10 miesięcy, na nawet 10,5; wcześniej pełzała. I nikt w tym nie widział nic złego. Dodam że od 1m życia byliśmy pod opieką neurologa (bo nie skupiała wzroku itp zdaniem pediatry), a chodzić zaczela jak skończyła 14m.
Czyli jak zawsze, co lekarz, to opinia. Tylko ty rodzicu nie zwariuj!
Gratki za wizytę
Stary 2016-02-10, 10:59   #2009
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Do kiedy puszczasz córkę do żłobka? Będzie siedziała z Tobą na macierzyńskim czy dalej będzie uczęszczała?
Będzie chodziła cały czas. Ja już teraz jestem na zwolnieniu ale córka chodzi - ona lubi żłobek, a poza tym ja uważam, że żłobek jej dużo daje. Rozwija ją, ma inne zabawy itd. Tylko od września to jak się uda to pójdzie do przedszkola.
A jeśli u Ciebie taka sytuacja, że co chwila i tak jesteś na zwolnieniu to też idź już na ciążowe

Co do witamin - ja nie biorę. Teraz żelazo tylko i chyba kupię sobie jakieś DHA właśnie - ile jednostek niby powinno się brać?
Honcia, mi lekarz mój powiedział, że nie powinnam tranu pić,bo tam jest wit. A a jej nie można za dużo w ciąży i żeby nie przedawkować.

Ja też mam głupkowate sny ale to chyba przez ciążę. Generalnie rzadko mi się coś śni, a od niedawna cały czas i to zazwyczaj właśnie jakieś takie straszne bądź głupie sny. W pierwszej ciąży miałam to samo.

olenka, jak jest taki duży wiatr to z Igą nie wychodzę - bo raz że nie chcę żeby mi się przewiała a ona też nie lubi i od razu jej łzy lecą z oczu i się odwraca od wiatru, więc po co się męczyć...
Stary 2016-02-10, 11:02   #2010
Cierpliwosc
Zadomowienie

weronia powodzenia na egzaminach!
I żeby dziecię Twe dziś chciało szpagat zrobić albo chociaż delikatnie pokazało, co ma między nóżkami
Edit: Ty nie masz dziś usg, przepraszam, dla mnie wizyta=usg. No to powyższe już na piątek niech będzie

Edytowane przez Cierpliwosc
Czas edycji: 2016-02-10 o 11:15
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości