|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Ahnessy moj wyczuwa cieply obiad
![]() I plecami do matki ale na brzuchu Ci lezy? Ale beznadziejna pogoda u nas, az sie nic nie chce robic, najchetniej bym wlazla do lozka na caly dzien.. |
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka w takim razie razem z Witkiem stoimi pod ścianą.
U nas trochę lepiej jak zasnął co prawda obudził się za 40 min ale wzięłam do siebie i spaliśmy do teraz. Szczerze współczuję pozostałym ciężkiej nocki i Tym co dzieci wiszą godzinę na cynku w nocy to coś strasznego. Ktoś pytał o BiGaia ja dawałam razem z czopki i odpukać bóle ustały. Także mogę polecić. |
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
My też właśnie się obudzilismy, zastanawiam się, czy córa pospi jeszcze z 15 min, to bym prysznic wzięła, bo ona taka niezdecydowana ... szumisia jej puscilam i zaryzykuje chyba.
|
#1684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1685 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dokładnie, głowa miedzy piersi i tak leży, ogłada świat my wczoraj byłysmy na specerku 30 min ![]() No to pospałam....młoda zaczeła robić kupę, ciekawe ile jej zejdzie, nienawidzę tego, ból jelitek wybudza ją ze snu i się pręży i płacze z bólu bidulka mała, dobrzez e chociaz pranie włączyłam i herbatę zrobiłam, ide masować brzuszek... |
||
|
|
|
#1686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kasia powodzenia na szczepieniu!!!! Wybralas juz cos czy jeszcze konsultacja z pediatra? |
|
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie wiem. Buszuje praktycznie tyle co wasze mające ponad miesiąc
Ale póki nie płacze tylko ogląda świat i daje mi jeść śniadanie i obiad to jest ok. Oczywiście jak nie jest głodny bo to wtedy priorytet Haha I zasnął o 10 (od 7) i rozbudzil się chyba przez to ze suszylam włosy. Ale poprzytulalismy się, włożyłam go do fotelika, ledwo poczuł wiaterek i spi
|
|
|
|
#1688 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1689 |
|
Zadomowienie
|
Malwi te co mam w drogeriaekologiczna, z Pupusa (mam 5% zniżki jak ktoś chce do tego sklepu
) a te nowe na bazarku.Dzisiaj ma przyjść pediatra i niewiadomo kiedy - może być za chwilę i może o 18
|
#1690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy każdy model ale ja właśnie taki obwód od nich mam Tylko 2 pobudki w nocy to marzenie dla mnie my dziś 21.00/2.00 / 5.30/ 9.00 i nadal śpi wiec w sumie nie jest źle, zwłaszcza że karmienia nocne znów trwają "normalnie" czyli z 20 min i zasypia dalej ![]() Dziś do nas położna przychodzi, jestem ciekawa ile dzieć przybrał bo wydaje mi się że zaczyna wyrastać z pieluch "jedynek" więc pewnie przybiera ![]() Kasia, a dużo Ci śpi w dzień? Może nie dawaj mu w dzień tyle spać to nocki powinny być trochę lepsze
|
|
#1691 |
|
Rozeznanie
|
Widzę że nocka była ciężka dla większości nas. Mnie też noc dobiła. Nawet nie patrzyłam o której są karmienia. Miałam wrażenie że Co chwile.
Oczywiście wszystkie kupy i bąki musi robić przy karmieniu przez co się ciągle rozprasza i wierci , na koniec wyje ... tyle z jedzenia i atmosfery wyciszenia podczas nocnego karmienia. .. .. Dopiero pożądnie zasnął bo od rana tylko miał krótkie drzemki. Idę myć glowę i robić makijaż. .. mamy miesięcznych maluchów używacie jeszcze pieluch jedynek ? Hariett uwielbiam takie wizyty o nie określonych godzinach. .. nie wiadomo czy do kibelka można pójść bo ciągle czekasz na dzwonek
|
|
|
|
#1692 |
|
Zadomowienie
|
U mnie nocka spoko od 22 do teraz spi z przerwami na jedzenie no i mega kupsko o 6
![]() Zazdroszcze wam ze mozecie dzieci odłożyc i spia...U mnie trzeba wziac na rece polulac bo jak odłoze samego to bedzie mi stekał albo wył. Jedyne kiedy da sie go odłożyc do mojego łóżka to tak od 6 rano ze mna spi codziennie, nie wiem o co mu z tym chodzi. W ciagu dnia tak nie zasnie,czy w nocy musi byc troche ululany i odłożony do wózka czy do łóżeczka. No i pierwszy raz zasnal mi z cyckiem od 6 w moim łóżku, jednak sie da Ale to tez musialam wyczuc sytuacje.Ja mojego czesto nosze przodem do swiata, pionowo do odbicia bo jak sie nie odbeknie to jest ryk i prezenie. No ale tez łeb podnosi sie rozgląda,juz mam wrazenie ze sam dobrze sobie radzi z trzymaniem główki. No i duzo śpi na brzuszku przemienia sobie co chwile strony. Magda śmieszny ten Twój dziec ![]() Dotka super ze badanie oczu wyszło sprawnie i dobrze ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- U mnie zostało pół paczki Dady bo moj sie nie miesci juz od jakiego czasu |
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
My już przeszliśmy na dwójki
|
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
Ahnessy mamy tego samego TZta?! Mój tak smarka, że chyba na Śląsku go słychać
I też go wyganiam. Ja nie wiem, że to się nie da normalnie?!Hariett, a powiedz mi jeszcze z jakiej firmy masz kieszonki? Ewula, my dopiero w niedzielę przeszliśmy na dwójki (9 tydzień), no ale wcześniak, to wiadomo. Normalnie mialby 3 tygodnie. |
|
|
|
#1695 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj czytalam gdzieś w gazecie żarcik taki:
-Kto nazwał urlop macierzyński urlopem macierzyńskim? -Faceci ![]() Nie wiem jak wy ale ja po całym dniu czuje się jakbym była w pracy jakiejs fizycznej ze 12h |
|
|
|
#1696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I już dość długo używamy |
|
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia zdrówka!
Ahnessy 65 o kurcze to Ty strasznie szczuplutka jestes! Ja w sumie tez nie gruba ale po ciazy obwód mam kolo 80... Dziewczyny też sobie nie wyobrażam nocnego wiszenia na cycu przez godzine ![]() Hariett a co to do Was pediatra przychodzi do domu? ![]() Oj u nas juz od dluzszego czasu pieluchy 2 dady z biedry Moj właśnie zasnal ns klacie ale dobrze ze mam pod reka książkę śniadanie zjedzone, pranie sie robi, sypialnia ogarnieta wietrzy sie mozna chwile poleniuchowac a potem spacer na razie jest ok mam nadzieje ze się nie rozpada! Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#1698 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moj ma to samo ze smarkaniem...Cytat:
![]() byla połozna- pogadałysmy chwile- papiery do becikowego podbiła i jest git A my nadal na 1
|
||
|
|
|
#1699 |
|
Rozeznanie
|
My jesteśmy na dwójkach od tygodnia.
No co za pogoda chyba nici ze spaceru a codzienne z 2h spacerujemy.
|
|
#1700 |
|
Zadomowienie
|
Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Ewula u mnie miesiąc jutro i w jedynki Dady jeszcze młody wchodzi, ale kupować będziemy tylko ewentualnie 2.
Dokładnie! A oni i takzawsze przychodzą jak np. Ściągam pokarm, myję zęby czy korzystam z wc ![]() Dotka my mamy same chinki - i "firmowe" Happy flute, Bambams, Bobolider i typowe z ebay. Oceniam je mniej więcej tak samo, choć Happy flute są strasznie ciepłe i grube. Najbardziej chyba lubię te z ebay, praktycznie to aamo co Bobolider a o wiele tańsze ![]() Mojakaren tak, wydajemi się że to dlatego że nie mają podziału na dzieci zdrowe/chore i nie chcą maluszków zarażać.
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2016-02-10 o 11:32 |
|
|
|
#1701 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/krzeslo-eames-eiff...862509049.html
miała któraś z was styczność z tym krzesłem? bardzo mi się podobają, tylko nie wiemm na ile te podróbki będą wygodne i stabilne? |
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamt wvdomu krzesla w tym stylu, stelaz identyczny ale sa miekkie cale tapicerowane i wygodnie sie siedzi, stabilnie Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tego typu? hmmm w sumie ta wersja plastikowa ze względu na utrzymanie przy dzieciach brzmi nieźle... Tylko jak tu siedzieć na tym w lecie? |
|
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren
Co do pieluch to tak gdzieś po skończeniu miesiąca przeszliśmy na 2 Moje dziecko od 7.30 buszuje, na chwilę mi zasnął u mnie na rękach i tyle dobrze że na macie się łaskawie chwilę sam pobawil to się zdążyłam umyć mniej więcej i ubrać
|
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mojego dziś włożyłam do wózka i zawiozlam tz jak robił śniadanie żeby do niego gadał a sama poszłam pod prysznic
|
|
|
|
#1708 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie uzywamy, teraz mam belle happy 2 i jest beznadziejna, dobrze, ze juz koncze, a za chwile przechodze na dady 3 i chce skonczyc z pampersami i przejsc na wielo. Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|||
|
|
|
#1709 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to mój mąż o 21:30 taaaki zmęczony ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do pieluch to my na razie do OSów nie dorastamy Więc katujemy otulacze/kieszonki S/NB.Mały śpi. Bez kitu, może on mi tak wył zawsze bo głodny był? Dzisiaj zjadł o 9:30, z obu cycków po 15 minut, czyli długo.No ale nie dało się go odłożyć, było 5 minut spokoju w łóżeczku - zrobiłam sobie kawę i ugotowałam owsiankę.No ale potem ryk, więc jedną ręką jem, drugą trzymam smoczek/bujam leżaczek. W końcu na takim marudzeniu zeszło prawie 2h, było po 11, dałam dwa cycki,przytuliłam czytając ksiązkę, odłożyłam teraz do łóżeczka i śpi.. A ja jestem taka zmęczona, że nie wiem za co się wziąć.. Ze spaceru dzisiaj nici, bo leje
|
|||
|
|
|
#1710 |
|
Rozeznanie
|
Malwi czemu bella 2 jest beznadziejna ? Mam jedynki i jak dla mnie ok. Ale używałam tylko pampersa dla porównania. Chyba muszę przejść na dwójki bo mam wrażenie że są za krótkie już żeby zapiąć bez uciskania nóżek. Fałdki się mojemu grubaskowi zaczęły robić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.

i znowu je je i zasypia i wkładam do łóżeczka i znowu oczy jak 5 zł 
Ale póki nie płacze tylko ogląda świat i daje mi jeść śniadanie i obiad to jest ok. Oczywiście jak nie jest głodny bo to wtedy priorytet Haha

) a te nowe na bazarku.
nie wiem czy każdy model ale ja właśnie taki obwód od nich mam
21.06.2014r.