|
|
#601 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - cz. 10
Dziękuję dziewczyny..
Nieznajoma L4 dla taty to tylko dobra wolą lekarza. Niezależnie od rodzaju porodu. |
|
|
|
#602 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A TŻ też niech się nie wydurnia tylko stanowczo zwróci uwagę i to nie dziecku- bo co dziecko winne, że ma durnych rodziców?- tylko właśnie starszym, bo to oni odpowiadają za malucha. Nie daj sie zwariować tylko dlatego, że nie chcecie "popsuć kontaktów".. na co wam tacy ludzie w kręgu znajomych? rodzina czy nie.... Cytat:
|
||
|
|
|
#603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale przynajmniej mały nie złapie od siostry.. Kurujcie się obydwie żeby przywitać małego Rossa niedługo w domu
|
|
|
#604 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciągle pod górkę... trzymajcie się tam!Cytat:
Cytat:
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No o chyba warunkiem jest bycie małżeństwem ;-)
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Prrrrr Szalone
Koleżanka do mnie na kawkę wpadła, a Wy w tym czasie cztery strony napisałyście? mundre to?
|
#607 |
|
Raczkowanie
|
Małżeństwo to chyba nie jest ważne tylko akt urodzenia.
|
|
|
|
#608 |
|
Konto usunięte
|
Hmm :/ okazało się że ta torba też za mała, szlag...
Jednak trzeba kupić odpowiednią, bo nie mam do czego spakowac się, przecież nie do walizy i nie do torby wakacyjnej Nie spakowałam się, umyłam jedno trójkątne okno za to, i to tak, że nie moge na niego patrzeć,- nie dokładnie , ale raczej nie będę szaleć, bo musze chociaż do 38 donosić. Nie wchodze w dzień do swojego pokoiku ![]() Olgietka;- na allegro są rózne aukcje, i można jaką chcesz grafikę zamówić. Zdecydowanie tańsza alternatywa Margotka_- nie wiem może chłopak, skoro tak świetnie się czujesz, musiałabym zobaczyć twój brzuch, ale zachcianki na 100% o niczym nie świadczą , dla czego nie chcieliście poznac płci? A typy na imiona macie już?milenujdka; obrzydliwy widok! Takie sytuacje niestety zapadają w pamięć, moja znajoma, naprz. karmiła piersią i piła piwo jednoczesnie w barze na rynku głównym.Masakra, a teraz ta koleżanka jest w ciąży i tez ma termin na marzec, 3-ie dziecko i każde z innym facetem. Ale laska raczej zadbana, i pracująca, ale lubi facetów , imprezki i seks, jak widać magda16262;- bede oglądac, bo przewaznie jak sprzatam w salonie po wieczornych wariaciach moich mężczyzn to leci ten program. Ale ja raczej jestem zdecydowana na szczepienie polly_- nie ja na pewno nie skorzystam z wychowawczego, jest bezplatny, to raz, a dwa - chce się rozwijać zawodowo. Bo 30 dychy mineło, 31 puka - ludzie! sloneczko4477;- a ciężką ma prace, fizyczną? W summie to fajnie że jest taki pracowity i ma takie podejście, na prawde to wielki skarb, jesli nie powiewa tutaj pracoholizmem ostatecznym . Jak by mój chciał aż tyle pracować, to byśmy żyli jak królowie Nie mówię że jest leniwy, ale może zarobić o wiele więcej, tylko mu się nie chce, w summie rozumiem, bo pracę też ma nie lekkakakusiana;-ojoj..współczuję, faktycznie nie fajnie.A nie lepiej, bezpieczniej by było w szpitalu na podtrzymaniu? fasolka- tylko końcóweki ścięłam, bo zapuszczam i w sumie nie mam pomysłu i chęci na inne fryzy. Bonku- to chyba normalne, ja też nad każdym detalem myslałam dniami i nocami. Ale powiem Ci mało pocieszającą rzecz,- jak się już wprowadzicie, trochę pomieszkasz, to wtedy dopiero dojdziesz co źle i co byś zrobiła inaczej. Niestety te sprawy ciężko przewidzieć. A jeszcze jeśli masz taki charakter , ja też taka jestem
|
|
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jeszcze nie wiem jak będę brać o 16 mam wizytę ale poprzednio gdy miałam opryszczkę to dużo brałam po kilka tabletek dziennie ale nie pamiętam dokładnie. |
|
|
|
|
#610 |
|
Konto usunięte
|
Olgietka;-wczoraj też o to pytałam
Ale nas jest dużo, każda napisze post, a jeszce jak niektóre mają leżącą ciąże, -no zbiera się tych stron, cóż. Musimy nadrabiać, bo dostaniemy po ..upie jesli nie
|
|
|
|
#611 |
|
Zadomowienie
|
Trzeba być małżeństwem, ale zawsze może wziąć zwolnienie na opiekę nad dzieckiem
![]() Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
|
#612 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba niecałe 2 tysiące na osobę. ![]() ![]() Cytat:
Nie wiem kto płaci , ale trzeba być na umowie o pracę przynajmniej od 6 miesięcy. ![]() Cytat:
|
|
|
#613 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
34 tydzien juz w poniedzialek. Lezenie i tabl pozwolą Ci jeszcze ponosic. Juz leze od poczatku stycznia z krotka szyjka, a ostatnio nawet o 2mm sie wydluzyla tez badz dobrej mysli trzymam kciuki
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde w aplikacji wyskoczyło mi, że witamy w 36tc. No witam witam
![]() Ale po co był tam dołączony filmik porodu? Tylko se stracha nadrobilam, ja nie chce rodzic.
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co masz za aplikacje?
|
|
#616 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja aplikacja pokazuje mi, że jestem w 10tym miesiącu 37 tydz (36+1) oO co ja słoń? |
|
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahahahaha ![]()
|
|
#619 |
|
Zadomowienie
|
Nadia mój tż jest mechanikiem samochodowym
praca raz leksza raz ciężka kocha to robić dlatego nie odczuwa zmęczenia, on jest zmęczony jak nic nie robi bardzo się cieszę, że jest pracowity ale czasami naprawdę przesadza..
|
|
#620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#621 | ||
|
Raczkowanie
|
Malinka, no co Ty, jakie "nie wypada"? Nie wypada to robić swoim dzieckiem bajzlu w gościach. Walcz o swoje, a nie będziesz w 9tym miesiącu latać za dzieciakiem i sprzątać.
Co do wychowawczego to wszystko zależy, czy będę chciała drugie dziecko. Jeśli tak to chciałabym nie za dużą różnicę wieku i wtedy pasowałoby mi "załatwić" temat jednym ciągiem urlopowym. Ale nie wiem czy chcę. Na nic się na razie nie nastawiam, zobaczymy jak się rozkręci życie z pierwszym ![]() Cytat:
Cytat:
Kakusiana trzymaj się. Kurczę co tym dzieciom się tak spieszy
|
||
|
|
|
#622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wzięłaś Polly te kocyki z Milutkiej? ja wczoraj dostałam wypłatę z pracy ale połowa już poszła na ratę i polisę na mieszkanie ![]() Dzisiaj planuję kupić ładny szlafroczek do szpitala ![]() Diablica kciuki za wizytę ![]() Gosza u mnie też od początku ciąży były tylko ogóry, kiszona kapusta, nic słodkiego-odrzuciło mnie, a w środku siedzi wyczekana dziewczynka Urlop wychowawczy nie planuję, u mnie bezpłatny, nie opyli mi się ![]() Nieznajoma wydaje mi się, że na SN też dostają mężowie L4 ale ręki sobie za to uciąć nie dam ![]() Verrerie kciuki za Was ![]() malinka ja bym nie dała gówniarzowi niszczyć sobie mieszkania ![]() Kakusiana kciuki ![]() Abi hehe co to za aplikacja
|
|
|
#623 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój też w samochodach dłubie namiętnie. Co się z tym wiąże ciągle go w domu nie ma. I jeszcze często w weekend jedzie komuś doradzić przy kupnie auta :'( Cytat:
ja już nie mam nadzieji wiem że mnie nutę ominie. W dzień też męczy. Ja się chyba pochlastam do porodu. Ale jeszcze dochodzi refleks więc wystarczy chwile poleżeć i już wszystko wraca. Bleeechh...Mój nie może sobie pozwolić na 2 Tyg wolnego niestety :-\
|
|
#624 |
|
Wtajemniczenie
|
Skończyłam sprzątać. Dawno nie miałam tyle energii!!
![]() Kakasiunia- odpoczywaj i nie przemęczaj się, a wszystko się ułoży!! Tak jak dziewczyny piszą ![]() Nadia- a Ty razem z Kingą chyba dwie takie wróżki, że porody przewidujecie i teraz Margotce chcesz poznać płeć dziecka po widoku brzucha ![]() Wiem, że dziś jest środa popielcowa i post, ale na obiad nie zrobię ani gziki ani śledzia w śmietanie tylko przez Was!!- naleśniki z serem. Trudno.. postny dzień będzie na słodko. |
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co zamówiłam u Made M. Zestaw do łóżeczka. Muszę dokupić jeszcze jakiś do wozka:P
|
|
|
#626 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha miałam się odnieść do tych zasiłków/świadczeń.
Świadczenie z tytułu urodzenia dziecka przysługuje rodzinie, w której dochód na osobę w rodzinie nie przekracza 1922 zł i kiedy kobieta była pod opieką lekarską przed 10 t.c. Do tego może przysługiwać też drugie świadczenie jednorazowe 1000 zł- ale tutaj też trzeba spełnić kryterium dochodowe. Przy dobrych wiatrach można otrzymać 2 razy po 1000 zł. Po macierzyńskim można iść na urlop wychowawczy i tak jak wspominałyście jest on płatny lub bezpłatny- to zależy od dochodu rodziny. |
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
ja się na zasiłkach, tym bardziej w Pl
nie znam... ... no ale teraz powinnyście pisać listy do pani premier! Przecież zgodnie z wyborczymi obietnicami powinno być 500zł na KAŻDE dziecko! ![]() u mnie od wczoraj jakiś spadek mocy.... Co robicie na obiad? Ja chyba zrobię dziś makaron z suszonymi pomidorami... Już chyba nic prostszego nie wymyślę.. ![]() TŻ z niecierpliwością czeka na przyjazd mojej mamy i obiecane gołąbki
|
#629 | ||||||
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bo nie chcemy tacierzynskiego brac Cytat:
. On ma normalnie umowe o prace, caly etat, najnizsza krajowaCytat:
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Ah i jeszcze chciałam zaapelować do naszych dzieciów, żeby się tak na ten szarobury świat nie pchały...
Może jakieś zarządzenie, że w tym wątku wszystkie zaciskamy uda i żadne maleństwo nie zostanie wypuszczone na wolność przed wykończeniem dziada?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

ale przynajmniej mały nie złapie od siostry.. Kurujcie się obydwie żeby przywitać małego Rossa niedługo w domu
mundre to? 

Jednak trzeba kupić odpowiednią, bo nie mam do czego spakowac się, przecież nie do walizy i nie do torby wakacyjnej
, ale raczej nie będę szaleć, bo musze chociaż do 38 donosić. Nie wchodze w dzień do swojego pokoiku 
może chłopak, skoro tak świetnie się czujesz, musiałabym zobaczyć twój brzuch, ale zachcianki na 100% o niczym nie świadczą , dla czego nie chcieliście poznac płci? 

nie do zniesienia! Ratuję się jogurtem naturalnym, po kilku łyżeczka jest ulga chwilowa w której zdążę zasnąć, jak się obudzę to znowu kilka łyżeczek i tak całą noc
Moja kaciała nazbiera sobie samochodów a później siedzi po nocy bo każdy chce mieć skończony
... no ale teraz powinnyście pisać listy do pani premier! Przecież zgodnie z wyborczymi obietnicami powinno być 500zł na KAŻDE dziecko!