Mamy marzec 2016 - cz. 10 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-10, 12:06   #601
kakusiana
Raczkowanie

Dot.: Mamy marzec 2016 - cz. 10

Dziękuję dziewczyny..

Nieznajoma L4 dla taty to tylko dobra wolą lekarza. Niezależnie od rodzaju porodu.
kakusiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 12:07   #602
Abii84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
To nie moja rodzina, więc mi trochę nie wypada upominać, ale szczerze szlak mnie momentami trafia jak nam po nowej kanapie skacze, pluje na wszystkich albo się pcha do łóżeczka.
malinka Ty chyba żartujesz, tym bardziej nie miałabym skrupułów jakby to nie była rodzina, nie wyobrażam sobie żeby mi ktoś skakał po meblach a ja miałabym na to patrzeć i nic nie powiedzieć. To wasz dom, wasze meble za wasze pieniądze a jak ktoś uważa, że dziecko robiące co chce to taki świetny pomysł to niech ten pomysł uskutecznia u siebie a nie u innych.
A TŻ też niech się nie wydurnia tylko stanowczo zwróci uwagę i to nie dziecku- bo co dziecko winne, że ma durnych rodziców?- tylko właśnie starszym, bo to oni odpowiadają za malucha.
Nie daj sie zwariować tylko dlatego, że nie chcecie "popsuć kontaktów".. na co wam tacy ludzie w kręgu znajomych? rodzina czy nie....

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Mój mówi, że najwyżej będzie brał więcej służb w miesiącu. Bo na wychowawczym płacą chyba 400 zł?
No nie wiem, zobaczymy jak to będzie. Przez najbliższy rok może się jeszcze dużo wydarzyć.
a doczytałaś kto miałby płacić te 400 i komu (wszystkim, bezrobotnym, samotnym itp?) ? ja wiem, że jest bezpłatny i nie obiło mi się o uszy (ani o oczy) żeby było inaczej a może akurat nie wiem wszystkiego
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 12:07   #603
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Dziekuje za mile slowa jeszcze raz

Synus z oddychaniem dobrze juz. Niestety stracil nam za duzo na wadze i ma problemy z jedzeniem. Znowu zalozyli mu sonde. Mamy nadzieje, ze lada moment bedzie juz duzo lepiej.

A mnie w domu przywital rotawirus. Coreczka wymiotowala cala nic
O Boziu ale masz ciężki tydzień ale przynajmniej mały nie złapie od siostry.. Kurujcie się obydwie żeby przywitać małego Rossa niedługo w domu
Stary 2016-02-10, 12:09   #604
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Dziekuje za mile slowa jeszcze raz

Synus z oddychaniem dobrze juz. Niestety stracil nam za duzo na wadze i ma problemy z jedzeniem. Znowu zalozyli mu sonde. Mamy nadzieje, ze lada moment bedzie juz duzo lepiej.

A mnie w domu przywital rotawirus. Coreczka wymiotowala cala nic
o matko ciągle pod górkę... trzymajcie się tam!

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Miala ktoras nystatyne? (Antybiotyk) kurcze dzis ostatnia 10- tabletka i zaczelo piec troszke... Luteiny nie biore. Tylko to dowcipnie.
:
tak, ja biorę profilaktycznie do pessara na zmianę z lactovaginalem. Polecam Ci kupić sobie i wybrać codziennie na noc te 10 globulek, bo trzeba odbudować florę bakteryjną...

Cytat:
Kurde jak kliknelam "wyslij" to mi sie przypomnialo- czy tylko po cc maz moze dostac na mnie i na Corcie l4? Czy na porod sn daja tez l4 jak lekarz jest ok? I czy w razie czego firna moze zadac podania jak wygladal porod-sn/cc czy jak jest l4 to nie powonno ich to obchodzic?
Podobno to zależy od lekarza czy wypisze, ale słyszałam że wypisują. Ja też bym chciała żeby mój TŻ wziął na mnie niezależnie od rodzaju porodu... a co do tego żeby im podawać jak przebiegał poród to bez przesady, co ich to obchodzi? to są informacje medyczne, nie mają prawa tego żądać...
Stary 2016-02-10, 12:11   #605
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kakusiana Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny..

Nieznajoma L4 dla taty to tylko dobra wolą lekarza. Niezależnie od rodzaju porodu.
A l4 dla taty jest 80 czy 100%?

No o chyba warunkiem jest bycie małżeństwem ;-)
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 12:14   #606
Olgietka
Zakorzenienie

Prrrrr Szalone

Koleżanka do mnie na kawkę wpadła, a Wy w tym czasie cztery strony napisałyście? mundre to?
Stary 2016-02-10, 12:14   #607
kakusiana
Raczkowanie

Małżeństwo to chyba nie jest ważne tylko akt urodzenia.
kakusiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 12:15   #608
201704101323
Konto usunięte

Hmm :/ okazało się że ta torba też za mała, szlag...Jednak trzeba kupić odpowiednią, bo nie mam do czego spakowac się, przecież nie do walizy i nie do torby wakacyjnej
Nie spakowałam się, umyłam jedno trójkątne okno za to, i to tak, że nie moge na niego patrzeć,- nie dokładnie , ale raczej nie będę szaleć, bo musze chociaż do 38 donosić. Nie wchodze w dzień do swojego pokoiku

Olgietka;- na allegro są rózne aukcje, i można jaką chcesz grafikę zamówić. Zdecydowanie tańsza alternatywa

Margotka_- nie wiem może chłopak, skoro tak świetnie się czujesz, musiałabym zobaczyć twój brzuch, ale zachcianki na 100% o niczym nie świadczą , dla czego nie chcieliście poznac płci? A typy na imiona macie już?

milenujdka; obrzydliwy widok! Takie sytuacje niestety zapadają w pamięć, moja znajoma, naprz. karmiła piersią i piła piwo jednoczesnie w barze na rynku głównym.Masakra, a teraz ta koleżanka jest w ciąży i tez ma termin na marzec, 3-ie dziecko i każde z innym facetem. Ale laska raczej zadbana, i pracująca, ale lubi facetów , imprezki i seks, jak widać

magda16262;- bede oglądac, bo przewaznie jak sprzatam w salonie po wieczornych wariaciach moich mężczyzn to leci ten program. Ale ja raczej jestem zdecydowana na szczepienie

polly_- nie ja na pewno nie skorzystam z wychowawczego, jest bezplatny, to raz, a dwa - chce się rozwijać zawodowo. Bo 30 dychy mineło, 31 puka - ludzie!

sloneczko4477;- a ciężką ma prace, fizyczną? W summie to fajnie że jest taki pracowity i ma takie podejście, na prawde to wielki skarb, jesli nie powiewa tutaj pracoholizmem ostatecznym . Jak by mój chciał aż tyle pracować, to byśmy żyli jak królowie Nie mówię że jest leniwy, ale może zarobić o wiele więcej, tylko mu się nie chce, w summie rozumiem, bo pracę też ma nie lekka

kakusiana;-ojoj..współczuję, faktycznie nie fajnie.A nie lepiej, bezpieczniej by było w szpitalu na podtrzymaniu?

fasolka- tylko końcóweki ścięłam, bo zapuszczam i w sumie nie mam pomysłu i chęci na inne fryzy.

Bonku- to chyba normalne, ja też nad każdym detalem myslałam dniami i nocami. Ale powiem Ci mało pocieszającą rzecz,- jak się już wprowadzicie, trochę pomieszkasz, to wtedy dopiero dojdziesz co źle i co byś zrobiła inaczej. Niestety te sprawy ciężko przewidzieć. A jeszcze jeśli masz taki charakter , ja też taka jestem
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 12:16   #609
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mówi, że najwyżej będzie brał więcej służb w miesiącu. Bo na wychowawczym płacą chyba 400 zł?
No nie wiem, zobaczymy jak to będzie. Przez najbliższy rok może się jeszcze dużo wydarzyć.
Tylko żeby dostać te 400zł nie można przekraczać coś chyba ok 700zł z kawałkiem na osobę

Cytat:
Monicca, a heviran raz dziennie bierzesz? Te najslabsza dawke masz?
Teraz jeszcze nie wiem jak będę brać o 16 mam wizytę ale poprzednio gdy miałam opryszczkę to dużo brałam po kilka tabletek dziennie ale nie pamiętam dokładnie.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 12:18   #610
201704101323
Konto usunięte

Olgietka;-wczoraj też o to pytałam Ale nas jest dużo, każda napisze post, a jeszce jak niektóre mają leżącą ciąże, -no zbiera się tych stron, cóż. Musimy nadrabiać, bo dostaniemy po ..upie jesli nie
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 12:18   #611
monikmi
Zadomowienie

Trzeba być małżeństwem, ale zawsze może wziąć zwolnienie na opiekę nad dzieckiem

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 12:20   #612
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość

A żeby dostać jednorazowe becikowe (1000zl) tez są jakieś progi czy nie? Czy każdy dostaje bez wyjątku? Czytam i wszędzie jakieś dziwne błędne informacje...

Chyba niecałe 2 tysiące na osobę.

Cytat:
Napisane przez sowa2806 Pokaż wiadomość
504 zl

Cytat:
Napisane przez Abii84 Pokaż wiadomość
a doczytałaś kto miałby płacić te 400 i komu (wszystkim, bezrobotnym, samotnym itp?) ? ja wiem, że jest bezpłatny i nie obiło mi się o uszy (ani o oczy) żeby było inaczej a może akurat nie wiem wszystkiego

Nie wiem kto płaci , ale trzeba być na umowie o pracę przynajmniej od 6 miesięcy.

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Tylko żeby dostać te 400zł nie można przekraczać coś chyba ok 700zł z kawałkiem na osobę
Ech, to jak zwykle jesteśmy za bogaci.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 12:20   #613
_Karolina_91
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie wrocilam od ginekologa. Mam termin dopiero na Wielkanoc a mała wciska się już w kanał rodny . Szyjka 1,5cm.. Gin powiedziała, że byłe tylko do końca 34 tygodnia wytrwać..
Leż i wszystko bedzie dobrze 34 tydzien juz w poniedzialek. Lezenie i tabl pozwolą Ci jeszcze ponosic. Juz leze od poczatku stycznia z krotka szyjka, a ostatnio nawet o 2mm sie wydluzyla tez badz dobrej mysli trzymam kciuki
Stary 2016-02-10, 12:22   #614
Darkanddark
Zakorzenienie

Kurde w aplikacji wyskoczyło mi, że witamy w 36tc. No witam witam
Ale po co był tam dołączony filmik porodu? Tylko se stracha nadrobilam, ja nie chce rodzic.
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 12:24   #615
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale po co był tam dołączony filmik porodu? Tylko se stracha nadrobilam, ja nie chce rodzic.

Co masz za aplikacje?
Stary 2016-02-10, 12:26   #616
Abii84
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem kto płaci , ale trzeba być na umowie o pracę przynajmniej od 6 miesięcy.
no już sobie poczytałam, te warunki są śmieszne...

Cytat:
moja aplikacja pokazuje mi, że jestem w 10tym miesiącu 37 tydz (36+1) oO co ja słoń?
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 12:26   #617
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
A żeby dostać jednorazowe becikowe (1000zl) tez są jakieś progi czy nie? Czy każdy dostaje bez wyjątku? Czytam i wszędzie jakieś dziwne błędne informacje...
Jest próg ale tutaj ok 1900zł
Stary 2016-02-10, 12:28   #618
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
no już sobie poczytałam, te warunki są śmieszne...

moja aplikacja pokazuje mi, że jestem w 10tym miesiącu 37 tydz (36+1) oO co ja słoń?

Hahahahaha
Stary 2016-02-10, 12:28   #619
sloneczko4477
Zadomowienie

Nadia mój tż jest mechanikiem samochodowym praca raz leksza raz ciężka kocha to robić dlatego nie odczuwa zmęczenia, on jest zmęczony jak nic nie robi bardzo się cieszę, że jest pracowity ale czasami naprawdę przesadza..
Stary 2016-02-10, 12:32   #620
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Moja koleżanka dostaję. Trzeba mieć umowę o pracę bo tylko wtedy możesz iść na urlop wychowawczy. I dochód w rodzinie nie może przekraczać chyba ok 700zł ale tu nie jestem pewna. I płaci mops.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Kurde jak kliknelam "wyslij" to mi sie przypomnialo- czy tylko po cc maz moze dostac na mnie i na Corcie l4? Czy na porod sn daja tez l4 jak lekarz jest ok? I czy w razie czego firna moze zadac podania jak wygladal porod-sn/cc czy jak jest l4 to nie powonno ich to obchodzic?
Powinien dostać, u nas nie było problemu przy wypisie ze szpitala od razu Pani zapytała czy mąż chce l4. Dostał na 10 dni.
Stary 2016-02-10, 12:32   #621
MilkaPlus1
Raczkowanie

Malinka, no co Ty, jakie "nie wypada"? Nie wypada to robić swoim dzieckiem bajzlu w gościach. Walcz o swoje, a nie będziesz w 9tym miesiącu latać za dzieciakiem i sprzątać.

Co do wychowawczego to wszystko zależy, czy będę chciała drugie dziecko. Jeśli tak to chciałabym nie za dużą różnicę wieku i wtedy pasowałoby mi "załatwić" temat jednym ciągiem urlopowym. Ale nie wiem czy chcę. Na nic się na razie nie nastawiam, zobaczymy jak się rozkręci życie z pierwszym

Cytat:
Są. Ale nie pamiętam jakie, bo zapamiętałam tylko że jak zwykle nie łapiemy na nic.

Cytat:
czy tylko po cc maz moze dostac na mnie i na Corcie l4? Czy na porod sn daja tez l4 jak lekarz jest ok? I czy w razie czego firna moze zadac podania jak wygladal porod-sn/cc czy jak jest l4 to nie powonno ich to obchodzic?
Bez znaczenia jaki rodzaj porodu, firma też nie ma prawa takich informacji żądać. Płatne 80%.

Kakusiana trzymaj się. Kurczę co tym dzieciom się tak spieszy
MilkaPlus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 12:33   #622
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Mam zdjęcie małej Bożenki. i dwóch lekarzy potwierdziło dziewczynke:P więc ma być pipka.
U mnie też ginekolog mówił ostatnio, że widzi wyraźnie pipkę żeby tylko tak zostało
Wzięłaś Polly te kocyki z Milutkiej? ja wczoraj dostałam wypłatę z pracy ale połowa już poszła na ratę i polisę na mieszkanie

Dzisiaj planuję kupić ładny szlafroczek do szpitala

Diablica kciuki za wizytę

Gosza u mnie też od początku ciąży były tylko ogóry, kiszona kapusta, nic słodkiego-odrzuciło mnie, a w środku siedzi wyczekana dziewczynka

Urlop wychowawczy nie planuję, u mnie bezpłatny, nie opyli mi się

Nieznajoma wydaje mi się, że na SN też dostają mężowie L4 ale ręki sobie za to uciąć nie dam

Verrerie kciuki za Was

malinka ja bym nie dała gówniarzowi niszczyć sobie mieszkania

Kakusiana kciuki

Abi hehe co to za aplikacja
Stary 2016-02-10, 12:35   #623
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Mam to samo ogólnie wszystko okej ale ta zgaga nie do zniesienia! Ratuję się jogurtem naturalnym, po kilku łyżeczka jest ulga chwilowa w której zdążę zasnąć, jak się obudzę to znowu kilka łyżeczek i tak całą noc
Zdrowia dla tż
moooniaaa cytat mi się skasował Moja kaciała nazbiera sobie samochodów a później siedzi po nocy bo każdy chce mieć skończony podobno piątek, sobotę i poniedziałek ma wolne (czytaj w pracy u kogoś, w domu będzie pracował normalnie) to może chociaż trochę wcześniej będzie w domu bo już wczoraj widział, że mi smutno było, że tak późno wraca.. Dla niego to nie problem, on nawet zmęczony nie jest bo uwielbia to co robi ale niestety organizm prędzej czy później się zbuntuje i to mnie martwi

Dobry dzień
Ja mam dość takiego wstawania co pół godziny na łyk mleka...a jak mam koło łóżka to jest za ciepłe i nie pomaga :-\
Mój też w samochodach dłubie namiętnie. Co się z tym wiąże ciągle go w domu nie ma. I jeszcze często w weekend jedzie komuś doradzić przy kupnie auta :'(

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Magda dzięki za cynk trzeba oglądać

Sloneczko Darolka współczuję Wam bardzo z tą zgagą ja miałam przez 2 dni ale to taką ostrą że myślałam że mi gardło wypali... Zazwyczaj pod wieczór mnie łapie mam nadzieję że dziś mnie oszczędzi
Dzięki ja już nie mam nadzieji wiem że mnie nutę ominie. W dzień też męczy. Ja się chyba pochlastam do porodu. Ale jeszcze dochodzi refleks więc wystarczy chwile poleżeć i już wszystko wraca. Bleeechh...

Cytat:
Słoneczko - tak, mam nadzieje ze po porodzie weźmie te 2 tygodnie, żeby mi pomóc..

Płatny wychowawczy? Od kiedy :-P wydaje mi się, że wychowawczy jest bezpłatny
Mój nie może sobie pozwolić na 2 Tyg wolnego niestety :-\
Stary 2016-02-10, 12:36   #624
milenujdka
Wtajemniczenie

Skończyłam sprzątać. Dawno nie miałam tyle energii!!

Kakasiunia- odpoczywaj i nie przemęczaj się, a wszystko się ułoży!! Tak jak dziewczyny piszą

Nadia- a Ty razem z Kingą chyba dwie takie wróżki, że porody przewidujecie i teraz Margotce chcesz poznać płeć dziecka po widoku brzucha

Wiem, że dziś jest środa popielcowa i post, ale na obiad nie zrobię ani gziki ani śledzia w śmietanie tylko przez Was!!- naleśniki z serem. Trudno.. postny dzień będzie na słodko.
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 12:37   #625
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
U mnie też ginekolog mówił ostatnio, że widzi wyraźnie pipkę żeby tylko tak zostało
Wzięłaś Polly te kocyki z Milutkiej? ja wczoraj dostałam wypłatę z pracy ale połowa już poszła na ratę i polisę na mieszkanie
Jeszcze nie. Póki co zamówiłam u Made M. Zestaw do łóżeczka. Muszę dokupić jeszcze jakiś do wozka:P

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 12:39   #626
milenujdka
Wtajemniczenie

Aha miałam się odnieść do tych zasiłków/świadczeń.

Świadczenie z tytułu urodzenia dziecka przysługuje rodzinie, w której dochód na osobę w rodzinie nie przekracza 1922 zł i kiedy kobieta była pod opieką lekarską przed 10 t.c.
Do tego może przysługiwać też drugie świadczenie jednorazowe 1000 zł- ale tutaj też trzeba spełnić kryterium dochodowe.
Przy dobrych wiatrach można otrzymać 2 razy po 1000 zł.

Po macierzyńskim można iść na urlop wychowawczy i tak jak wspominałyście jest on płatny lub bezpłatny- to zależy od dochodu rodziny.
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 12:43   #627
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Aha miałam się odnieść do tych zasiłków/świadczeń.

Świadczenie z tytułu urodzenia dziecka przysługuje rodzinie, w której dochód na osobę w rodzinie nie przekracza 1922 zł i kiedy kobieta była pod opieką lekarską przed 10 t.c.
Do tego może przysługiwać też drugie świadczenie jednorazowe 1000 zł- ale tutaj też trzeba spełnić kryterium dochodowe.
Przy dobrych wiatrach można otrzymać 2 razy po 1000 zł.

Po macierzyńskim można iść na urlop wychowawczy i tak jak wspominałyście jest on płatny lub bezpłatny- to zależy od dochodu rodziny.
rozwiniesz?
Stary 2016-02-10, 12:50   #628
Olgietka
Zakorzenienie

ja się na zasiłkach, tym bardziej w Pl nie znam... ... no ale teraz powinnyście pisać listy do pani premier! Przecież zgodnie z wyborczymi obietnicami powinno być 500zł na KAŻDE dziecko!

u mnie od wczoraj jakiś spadek mocy....
Co robicie na obiad? Ja chyba zrobię dziś makaron z suszonymi pomidorami... Już chyba nic prostszego nie wymyślę..
TŻ z niecierpliwością czeka na przyjazd mojej mamy i obiecane gołąbki
Stary 2016-02-10, 12:51   #629
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
tak, ja biorę profilaktycznie do pessara na zmianę z lactovaginalem. Polecam Ci kupić sobie i wybrać codziennie na noc te 10 globulek, bo trzeba odbudować florę bakteryjną...
Podobno to zależy od lekarza czy wypisze, ale słyszałam że wypisują. Ja też bym chciała żeby mój TŻ wziął na mnie niezależnie od rodzaju porodu... .
A lactovaginal jest bez recepty?
Cytat:
Teraz jeszcze nie wiem jak będę brać o 16 mam wizytę ale poprzednio gdy miałam opryszczkę to dużo brałam po kilka tabletek dziennie ale nie pamiętam dokładnie.
Przy polpascu mialam chyba co 8h, ale glowy nie dajem albo co 4h

Cytat:
Powinien dostać, u nas nie było problemu przy wypisie ze szpitala od razu Pani zapytała czy mąż chce l4. Dostał na 10 dni.
I to jest to zwykla opieka nad dzieckiem i zona?
Bo nie chcemy tacierzynskiego brac

Cytat:
Napisane przez MilkaPlus1 Pokaż wiadomość
Bez znaczenia jaki rodzaj porodu, firma też nie ma prawa takich informacji żądać. Płatne 80%.(
Ale dlaczego tylko 80%? A to lobuzy . On ma normalnie umowe o prace, caly etat, najnizsza krajowa
Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
Nieznajoma wydaje mi się, że na SN też dostają mężowie L4 ale ręki sobie za to uciąć nie dam
:

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 12:52   #630
Olgietka
Zakorzenienie

Ah i jeszcze chciałam zaapelować do naszych dzieciów, żeby się tak na ten szarobury świat nie pchały...
Może jakieś zarządzenie, że w tym wątku wszystkie zaciskamy uda i żadne maleństwo nie zostanie wypuszczone na wolność przed wykończeniem dziada?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości