|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
witam dziewczyny
![]() bardzo dawno z wami nie pisałam , ale staram się czytać na bieżąco ![]() Ewula88 moje gratulację !!!, też bym chciała być mamą październikową , bo mam bardzo duży sentyment do tego miesiąca ![]() panna izabela za ciebie to ja tu trzymam kciuki najmocniej A tak po za tym to ja już pisałam jakiś czas temu , że od stycznia się z mężem staramy , tak więc w pierwszym cyklu nie wyszło niestety , teraz czekam bo na 16 mam testowanie , kupiłam już sobię nawet testy , bo w rossmanie są w promocji te check&go a one są chyba najlepsze ![]() Mam nadzieję, że ewula pociągnie kilka chętnych dziewczyn za sobą i będzie fala dwóch kreseczek ![]() pozdrawiam ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- ewula od kiedy zauważyłaś skok temperatury u siebie ? po owu oczywiście
|
|
|
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I również trzymam Testy mi się marnują ciążowe, jak dalej będę mieć niezapowiedziane @ to z żadnego nie skorzystam Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze byc za czesto i silnych plemnikow wtedy brak Cytat:
|
||
|
|
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Ewula88 ogromne gratulacje; niech fasolka zdrowo rosnie!!!!
|
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
Ewula gratuluję! Spokojnej ciąży
|
#1597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo przeciez jak bedzie mizianie co 2 godz to za pierwszym razem chyba jednak bedzie lepszy "sort zolnierzy" niz za drugim czy trzecim gdzie tak naprawde facet juz nic z siebie nie wykrzesze,jednak chyba co za duzo to nie zdrowo![]() To szybciutko poszlo za pierwszym razem
|
|
|
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz Tym bardziej mnie martwi ze jest z tym problem. W piatek testuje i juz sie stresuje |
|
|
|
|
#1599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie zaczęłam o tym trochę czytać i wychodzi że raz dziennie to jest max, a najlepiej co drugi dzień, no chyba że jest owulacja.To tak jak u mnie, też zaskoczyłam w pierwszym podejściu. I teraz to analizuję i nie widzieliśmy się codziennie, tylko w weekendy i może przez to się udało, bo plemniki były silniejsze Ja zakupiłam na ten cykl testy owulacyjne, zacznę je robić chyba zaraz po okresie bo w tamtym cyklu podobno owulacja była już w 12 / 13 dniu. Zobaczymy co wyjdzie na testach. |
|
|
|
|
#1600 |
|
Wtajemniczenie
|
jejku też chcę takie emocje i dobre informacje
A musze jeszcze czekać tyle czasu łeeeeeee
|
|
|
|
#1601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No niestety, ale pytałam gina o ten progesteron - czy on potwierdzi owulację, a on mi powiedział, że nie w 100% bo nawet pęcherzyk niepęknięty a duży będzie wydzielał progesteron.... Także potwierdza w 100% tylko USG U mnie prolaktyna wynosi 30, także spadła z 39 ale nadal podwyższona także idę po tabletki na jej zbicie. |
|
|
|
|
#1602 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj odbieraam wynik insuliny, prolaktyny i glukozy, oby było ok. a za kilka dni pozostałe 2 wyniki. Dzisiaj 29 dc, objawów nadchodzacej @ brak, ale też i na ciąże mi nic nie wskazuje. W piątek testuje. |
||||
|
|
|
#1603 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ewula GRATULUJE!!!!! skoro na wszystkich testach masz kreskę,choćby bladą to coś w tym jestale fajnie ze Ci się udalo mam nadzieję,ze teraz wiecej z nas będzie mogło tu napisać taką dobrą nowinę ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny pisalyscie ostatnio o łapaniu dola i braku slonca..mnie cos takiego dopadlo w poniedziałek u trzyma jeszcze troche bylam wczoraj na basenie i saunie,ale tylko na chwilke pomogło mezuś wygania mnie zebym poszła chociaz na kilka minut na solarium to przynajmniej sztucznego slonca trochę zaaplikuje... nie moge jakos normalnie funkcjoniwac przez tą szarość za oknem ![]() a tak wogole mam do was pytanie. wiem ze przy staraniach o dziecko faceci nie mogą korzystac z sauny,czy kobiet tez to dotyczy? chodze na saune przynajmniej raz w tygodniu,ale tylko na maks.10minut po pływaniu,myslicie ze szkodze sobie w ten sposób..?
Edytowane przez maddd Czas edycji: 2016-02-10 o 13:34 |
||
|
|
|
#1604 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poniżej wykres.http://ovufriend.pl/graph/4c7d2e6b88...50d5350caaf8a0 Cytat:
co do progesteronu to ja miałam 10,32 7dni po, więc chyba taki wynik również potwierdza owu, |
||
|
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do owulacji to wypadałoby co chwile chodzić na usg i sprawdzać jak rośnie pęcherzyk i czy pękł. Czyli pełen monitoring😊 Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1606 |
|
Wtajemniczenie
|
jak jest z tą betą, jak zrobię ją jutro rano i powtórzę w sobotę to będzie ok aby sprawdzić przyrost?
22.02 mam wizytę na medicover, ale nie wiem jakiego lekarza prowadzącego wybrać Póki co to pójdę do medicovera, niech zleci badania a potem pomyślę.
Edytowane przez Ewula88 Czas edycji: 2016-02-10 o 14:22 |
|
|
|
#1607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Brzuch będzie Cię bolał jak na @, ale małpa nie przyjdzie . Mnie jeszcze długo bolał. Bierz magnez bo naprawdę pomaga. Powiem Ci, że miałam ostatnio przeczucie co do Ciebie. Jak jeszcze pisałaś o tych wakacjach i gołębiach na balkonie, to już w ogóle byłam pewna że coś będzie się na wątku działo. ![]() Dziewczyny ja was cały czas czytam, ale się nie udzielam bo nie mam za bardzo doświadczenia w tych waszych problemach, a nie chce wyjść na "ciocię dobra rada" ![]() Cavagirl, Mała Mi i Madd - tylko proszę mi się tu nie dołować. To szczęśliwy wątek, więc Wy też zobaczycie niebawem to co Ewula. Ja muszę się pochwalić - my już po połówkowym. Będzie Wojtek Ale co tam, ważne że ja wiem kto tam jest
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-02-10 o 14:30 |
|
|
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ten czas leci ![]() Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cudownie, że u Ciebie/Was wszystko dobrze ![]() Kolezanka z pracy przyprowadziła dziś synka do pracy, no istna słodycz, znowu mi sie bardziej zachciało ![]() U mnie juz lepiej, ale mam trochę huśtawki nastrojów, wiec zobaczymy jak będzie dalej. Poranna woda z cytryną i miodem pomaga, bo juz dzisiaj nie czyje nic z przeziebienia, trwało 3 dni, a u mnie zazwyczaj niekończące są takie historie. |
|
|
|
|
#1611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, potwierdza owu, ale nie w 100% bo progesteron skaczę też jak do niej nie dojdzie, czyli urośnie pęcherzyk, ale nie pęknie więc osoby które mogą domniemać, że pęcherzyk nie pękł badz chca się w 100% upewnić, że owulacja była to pozostaje tylko USG. Niestety. |
|
|
|
|
#1612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja 7dpo progesteron mam 11,56 i się boję czy w razie ciąży zdążę polecieć po luteine do gin. Jutro robisz progesteron tak? Ale jeszcze nie bierzesz dupka? Mogłabyś mi napisać czy ten progesteron Ci cos urósł? |
|
|
|
|
#1613 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
gratulacje, jejku juz 6 miesiac, to mi uświadamia, że ten czas leci, pamiętam jak pisałas o II kreskach, a tu już połówka ![]() dzieki za wsparcie, staram się nie dołować, ale każda z nas wie jak to jest widzieć kolejne rozczarowanie co miesiąc, i to bujanie się po lekarzach, badania, eh no naprawdę te, które tego nie przechodzą to szczęściary! |
||
|
|
|
#1614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie biorę nic. Dopiero jutro jadę o 8 po receptę i na badania progesteronu i bety. Lekarka mi powiedziała ze lepiej brać ten progesteron nawet jak nie znam wyników na wszelki wypadek. Napisze jutro oba wyniki
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
A ja polecam seks codziennie
A wczoraj czytałam książkę "W oczekiwaniu na dziecko" i tam właśnie padło pytanie o to i lekarz odpowiedział że codzienny seks poprawia jakość plemników ![]() Aha, i stosowaliśmy pozycję od tyłu bo niby polecana przy tyłozgięciu No i się udało
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-02-10 o 15:43 |
|
|
|
#1616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1617 |
|
Raczkowanie
|
Ewula88 - wielkie gratulacje!! Teraz tylko zdrówka życzę
![]() Co do codziennego seksu - nie zawsze się da, my staramy się często i to w różnych dniach cyklu, czasami z tydzień pod rząd z przerwą 1-2 dniową i znów, ale póki co 6 cykl starań i bez efektów. Obecnie 19 dc i jakoś brzuch mnie pobolewa... za bardzo się nakręcam na wszystko, ale jak tak dalej pójdzie to znów nawet nie będę miała szansy na testowanie. |
|
|
|
#1618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To testujemy razem Cytat:
|
||
|
|
|
#1619 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ten wątek na prawdę jest szczęśliwy Moja pierwsza "druga kreska" była jaśniejsza, zdjęcie jej nie chciało uchwycić ![]() Mnie też bolał brzuch bardzo długo jak na @, właściwie teraz też mnie pobolewa, ale za radą chudziaszka zaczęłam jeść magnez i pomogło także polecam to samo ![]() chudziaszek11 właśnie przeglądałam czerwcówki i szukałam co tam u Ciebie, a tu proszę :P też czytam ten wątek i z tego samego powodu siedzę po cichu. Ale kibicuje dziewczynom z całego serducha ![]() Ja już zaczęłam 5 miesiąc, ale ten czas leci... A przytyłam tylko 2kg, aż sama w to nie wierzę.
Edytowane przez StayStylish Czas edycji: 2016-02-10 o 17:20 |
|
|
|
|
#1620 |
|
Zadomowienie
|
A ja dziś mam taki spadek formy psychicznej i fizycznej że nic tylko położyć się na łóżko i wyć...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.

, bo mam bardzo duży sentyment do tego miesiąca 

Testy mi się marnują ciążowe, jak dalej będę mieć niezapowiedziane @ to z żadnego nie skorzystam

Właśnie zaczęłam o tym trochę czytać i wychodzi że raz dziennie to jest max, a najlepiej co drugi dzień, no chyba że jest owulacja.
A musze jeszcze czekać tyle czasu łeeeeeee

bylam wczoraj na basenie i saunie,ale tylko na chwilke pomogło
. Brzuch będzie Cię bolał jak na @, ale małpa nie przyjdzie