|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Cytat:
Spi u mnie na klacie, a ja przymieram głodem i z pragnienia,odłożyłam na chwilę, zdążyłam marchewkę włączyć i juz krzyk to wyłączyłem i wzięłam do siebie. Aby niech nie krzyczy |
|
|
|
|
#1772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie nie wiem po co. Ale z drugiej strony ona mnie serio informowała o szczepieniach, mówiła nawet o zachorowaniach mimo szczepień, o nopach... I dawała bo już nas chciała umawiać na szczepienia, no z reszta młody nie jest szczepiony od szpitala i mógłby już teoretycznie uzupełniać to szczepienie. Sama nie wiem... Teraz to już zostaje mi tylko wyczekiwać na pismo od sanepidu
|
|
#1773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To kolejnych nie podpisuj. A do kiedy chcesz odroczyc? ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- A co do tztów co sie opiekuja dziecmi... Moj wczoraj go wział po karmieniu, przebraniu itp. Chodzi z nim chodzi,lula go, dał mu smoka bo sie wiercił wiec mały chętnie. A on do mnie: widzisz jaki jest głodny, daj mu jesc! i mnie tak meczył wiec ja sie wkurzyłam mówie dobra dawaj go. Mały zassał sie na chwile bo on nigdy cycem nie pogardzi a po chwili zaczal wypluwac,ksztusic sie... Mowie widzisz jaki głodny wzial go znowu dał smoka i mały zasnal
|
|
|
|
|
#1774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja generalnie zamierzam chodzić do pediatry ze względu na szczepienia tylko w razie konieczności, no chociaż zobaczymy jak wyjdzie. Ona nie zachowywała się jak jakaś fanatyczka - powiedziała że to nasz wybór i odpowiedzialność, i zmuszać nas nie będzie, więc jak sanepid ma się czepiać tak czy tak to chociaż skierowania na nfz niech będą. A, no i tę kartkę nie podpisywałam odnośnie jakiegoś konkretnego szczepienia tylko tak ogólnie że ona mi powiedziała o szczepieniach a ja to rozumiem. Już sama nie wiem... Ja nie chcę szczepić w ogóle, zastanawiam się jedynie nad DTPa, ale ona z tego co wiem jest już w Polsce nie dostępna, albo 5w1 albo DTP
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
Co do szczepionek w Polsce, to są jakieś dofinansowania z miasta do szczepionki na pneumokoki, tzn. nie dofinansowanie tylko finansowane. Brat męża teraz szczepił dziecko i mały miał szczepionkę refundowaną z miasta w Kielcach. Jak planujecie szczepić to warto się rozejrzeć, może i u was są jakieś takie programy.
|
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Mojemu to jakiś glodomor się włączyl.. Co 2-2.5 h się budzi na żarcie. Ale poje 15 min i usypia i nawet jak go próbuje wybudzić to nie działa
Co do Tz to póki co odpukac jest ok. On głównie przebiera młodego, podaje mi go. Zagaduje jak ten marudzi i probuje uspokoić i uśpić. Robi śniadanie, wodę przynosi w nocy, myje naczynia itd.. Jak młody śpi, a wszystko w domu zrobione (czyli tak 16-19) to mamy ten czas dla siebie. Drzemka, przytulamy się i oglądamy coś razem Oby mu się taki stan utrzymał
|
|
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
1.Pierzecie jeszcze w proszku dla dzieci czy już w zwykłym ?
2. Pijecie soki ze sklepu 3. Co na obiad? Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2016-02-10 o 15:53 |
|
|
|
#1778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Tak ![]() 3. Dziś tż na delegacji, więc pewnie nic konkretnego
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka tak podonne do tych co wrzucilas - trzy krzesla mamy czarne skoropodobne a jedno patchworkowe
![]() U nas tez spacer odpadl dzis pogoda sie schrzanila :/ za to ja sama wyrwalam sie do lidla na zakupy walentynkowe - menu juz ustalone Ej czy tylko ja nie dawalam mojemu dziecku jeszcze smoka? Bo nie chce wyjsc na wredna matke ale z drugiej strony nie wiem jak rozpoznać czy mu ten smok do szczęścia potrzebny ![]() Hariett dokladnie - jak mi ostatnio polozna uświadomiła jaki jest koszt mm to sie za glowe zlapalam! Cyc to jednak oszczędnośc przy okazji ![]() Magda ja w nocy przy kp podjadalam tylki w szpitalu w domu sie ogarnelam i tylko pije ![]() A po ile teraz zielone pampki w rossmanie? Bo niby z karta taniej ale u mnie nic nie pisze... choc watpie i tak zeby sie oplacaly bardziej niz te dwa opakowania dady z biedry. U nas dzis tez pycha obiad - ziemniaczki, salatka z papryka i ziarnami i kotleciki z dorsza ![]() A na kolacje mama mnie zaopatrzyla w sledzie po węgiersku mniammmm jak ja kocham ryby Kinga A ja z kolei niecierpliwie czekam na skok - Maly dzis sie do mnie uśmiechnął ale obstawian ze to dzielo przypadku lzy nie leca ale dzis pokazywalam mu tukana z lamaze i patrzył w niego jak zahipnotyzowany ![]() Ahnessy ja dzis odciagnelam po karmieniu i zdziwko - Mlody zjadl z lewego cyca więc chcialam odciagnac z prawego a tam nic nie chcialo polecieć wiec zaczelam odciagac z lewego i bez problemu poszlo 50ml a byloby chyba drugie tyle. Takze mam pierwsza porcje zamrożona ![]() Ooo doczytalam to co piszesz Viki haha i nieświadomie zrobilam tak jak piszesz brawo ja ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na obiad barszcz czerwony z uszkami plus ziemniaki z sadzonym jajem. Przyjechaliśmy do moich rodziców
|
|
|
|
|
#1781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie tez podobna przyszła, tez mnie informowała o wszystkim. Zobaczymy w piątek na wizycie jak to bedzie... |
|
|
|
|
#1782 |
|
Zadomowienie
|
HARIET jak ci sie orzechy sprawują
? Miałam kiedyś podejście do nich i wywaliłam... Efekt był taki jak bym w samej wodzie prała... Jak sie robi proszek? Ja soki pije- choć ja wszelkie soki rozrabiam z woda- bo wszystkie dla mnie zbyt słodkie... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No u nas mm jest od dwóch i pół tygodnia, na początku ciut więcej, od tygodnia 2x na dobę i powoli się kończy opakowanie 600g, a póki co Hubert dostaje porcje z tylko 3 miarek, więc rozkręcenie laktacji u mnie bardzo wskazane
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to wyjaśnia obiad z dwóch dań. Czemu moi są tak daleko |
|
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Kinga zawsze można zamówić z dostawą do domu |
|
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
Moj ssie kciuka ale sporadycznie jak juz jest tak mocniej głodny wiec chyba nie ms potrzeby.
Kinga zadna porazka, smoczek to taki dzieciecy uspokajacz krzywdy nie robi a jak Maly sie uspokaja to najważniejsze ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Mój smoka dostał jeszcze w szpitalu. I jakoś nie mam wyrzutow
boziuuu.. Jestem okrutna
|
|
|
|
#1789 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja nie byłam zadowolona z zapachu prania po orzechach, ale odkryłam że jak o prania dodam olejek herbaciany to jest ok Nie pachnie jakąś bryza czy coś, po prostu hm... No nie pachnie i nie śmierdzi. Jest takie wyprane i tyle ![]() Ja swój proszek chce zrobić według przepisu nr 3 z tej strony, ale jeszcze nie robiłam więc nic sobie za ten przepis uciąć nie dam. Do tego planuję dodawać do płukania olejek herbaciany
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
Bo on tak strasznie z tym smoczkiem wyglądał, większy od niego. Jakby miął duży odruch ssania to jakoś łatwiej by mi było, a on po prostu płakał. Szwagier np. macza smoczka w soku malinowym, aby był słodszy i mały go chciał,
a ja głupia mam wyrzuty, że mój 2 minuty possał.
|
|
|
|
#1791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aaa, i mówiła tez że wit. D podawać bezpośrednio - nie łyżeczka, nie do mleka, nie na smoczku itd. Ale te nie wiem czemu, nie pytałam bo daję bezpośrednio.
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Na początku nie wolno maczac smoka bo w końcu dzieciak ma jeść tylko mleko. Ale później nie wiem. Dla mnie trochę głupota w czymkolwiek maczac..
|
|
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Ich mały ma 5 miesięcy, ona mleka już nie ma od 2. Dużo im płacze i dlatego dają smoczek, a ze za bardzo nie chce to dlatego maczaja. Ja tam się nie odzywam nic, oni maja starsze dziecko niż nasze i "wiedzą lepiej" |
|
|
|
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co ja jestem zadowolona z tych pampersow happy nam się kupa do żadnych nie klei chyba przez krem jaki używam. .
|
|
|
|
#1798 |
|
Rozeznanie
|
Co jakiś czas wraca do mnie myśl żeby przejść na Mm ale dobrze że przypominacie czasami o kosztach to szybko wracam myślami do kp
![]() Ja piorę ciuszki w loveli. Teraz w Selgrosie promocja jest na 5kg Bodajże 38zl wiec taniej jak proszek dla nas. Mam nadzieje ze jeszcze jest bo mąż ma po pracy pojechać po 10 kg. Dziś nie mam jeszcze nic na obiad. .. młody na dworzu zaczął wyć wiec biegiem do domu na karmienie i nie weszłam do warzywniaka nawet po ziemniaki. .. jak go nakarmilam to mu się tak ulało na mój dekolt że masakra. Tzn że za dużo zjadł ? To mógłby chociaż raz pospać dłużej jak 2 godziny. .. Zazdroszczę wam tych długich przerw. .. Czy wasze dzieci mają już brązowe oczy ? (Jeżeli jest taka opcja dziedziczenia oczywiście ) mój Ma Niebieskie i jestem ciekawa czy po tych 5 tyg jest nadzieja na brązowe po mężu
Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2016-02-10 o 17:00 |
|
|
|
#1799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To co to dziecko je?
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Wy wszystkie na wizyte kontrolna u gin zapisalyscie sie do swoich lekarzy prowadzących ciaze?
Ja dzis do mojego dzwonilam ale gosc na urlopie i termin dopiero sa ponad miesiąc! Chyba pojde do innego zwlaszcza ze do tamtego i tak juz nie chce wracać.. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.

wzial go znowu dał smoka i mały zasnal

Oby mu się taki stan utrzymał