![]() |
#391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Serge Lutens
Cytat:
Eenax, Kattarino, napiszcie trochę więcej o tym wywąchanym do dna cudzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
Lutek był dla mnie przez długi czas wielką tajemnicą. Czytałam na forum tyle zachwytów i wyobrażałam sobie niewiadomoco
![]() Wąchałam: Un Bois Vanille, Daim Blond, Vetiver Oriental, Arabie, Ambre Sultan, Douce Amere, Fumerie Turque i Bois Oriental. AS leży od kilku miesięcy w oczekiwaniu na drugi test. Wyjątek stanowi BO - faktycznie pachnie jak FdB, chociaż mam wrażenie, że nie ma jakiejś nutki z FdB, którą tak lubię. Mogłabym go mieć i z przyjemnością nosić, tak jak chętnie nosiłabym FdB. Ciekawa jestem jeszcze Rahat Loukum, Datura Noir, Fleurs de Citronnier, Gris Clair i Cherqui. Z czystej ciekawości. Bo pewnie też mi się nie spodobają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
Tulip, jestem skłonna się założyć, że Chergui lub Gris Clair Ci się jednak spodobają (przynajmniej jeden
![]() Ja lutkiem jestem oczarowana - i fakt, że może czasem są nieco "jednostajne" nie jest dla mnie wadą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moge jeszcze dodac, ze zarowno sam fiolek, jak i drzewna baza BdV, kojarza mi sie tymi z Feminite dB. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps zdecydowanie brakuje udziału Kijanki w tej dyskusji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Większość zapachów rozwija się, czasem całkiem ciekawie, ale brakuje mi w nich czegoś, co będzie kazało cały czas wąchać nadgarstek, jakiejś intrygującej nuty, zaskoczenia. Chociaż nigdy nie przetestowałam globalnie, może to błąd? Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję za przybliżenie tego zapachu, to mi pomogło w podjęciu decyzji, żeby wstrzymać się z kupnem w ciemno, FdB mnie nie zachwyca i jeszcze ta słaba trwałość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() V.O. i F.T. - czasem wiłam się z rozkoszy, a czasem nie mogłam znieść ![]() ![]() Datura N. - piękne, ale nie czuję presji posiadania więcej niż 10-15 ml. I A la Nuit- ja bym nie mogła używać ![]() ![]() Za to lutensowski "irys" - jako jedyny, do tej pory, okazał się wieeelką katastrofą. Pisałam już o tym - czułam się jak gigantyczny królik, któremu wciśnięto w nozdrza spleśniałe marchewki ![]() Jako jedyny zdecydowanie mi się nie podoba ![]() Ale zostało jeszcze kilka do poznania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Musze przyznac, ze mam podobne odczucia, odnosnie dziel Lutensa, jak Ty, Pienkowa Dama i Tulip, z ktorej zdaniem: Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Datura Noir, czyli update'owana wersja klasycznej Organzy, której dodano trochę migdałów, a ujęto jaśminu i kwiatu pomarańczy. Nie zachwycił mnie, nic szczególnego, co nie mogłoby stać w mainstreamowej perfumerii. Fleurs d'Oranger - początek zachwycający ![]() Fumerie Turque - historia jak wyżej, czyli niesamowity, dymno-drzewny początek, oszałamiający i bogaty, w klimatach Smoczych. Po chwili jednak robi się chyba zbyt bogato w dym i tytoń, bo czuję się jak z nosem w popielniczce ![]() ![]() Cedre - miły, aczkolwiek niepowalający. Jutro ponawiam testy, tym razem globalne. Cynamonu nie wyczułam, w ogóle jakiś mało zróżnicowany wydaje mi się ten zapach, nie czuję poszczególnych nut, które jakoś zlewają mi się i nic nie zostaje w pamięci. edit: No i przetestowałam ponownie. Podoba mi się lekko przyprawowy początek tego zapachu, nuty głowy. Potem jest już mocno tuberozowo i chociaż lubię tuberozę, ta dawka jest dla mnie śmiertelna - żadnego cedru, nic więcej, tylko ta gumowa tuberoza. A jeszcze później, na szczęście tylko przez moment pojawia się na mnie drażniąca, ostra nutka - czyżby to była owa osławiona woń niemytych włosów, którą niektórzy wyczuwają w Cedre...? Na mnie ten Lutens jest jednostajny, mocno osadzony przy gruncie w sensie braku jakiejś iskry, polotu, czegoś, co porywa mnie w zapachu. Jest statyczny, płaski. Gris Clair - boski ![]() ![]() Ambre Sultan Fraiche - czeka na dogłębniejsze testy ![]() Miel de Bois - drzewko zatopione w gryząco słodkim miodzie ![]() ![]() ------------------------- Teraz czekam na próbki od miłej Wizażanki, dzięki której poznam Daim Blond, Fleurs de Citronnier i Vetiver Oriental ![]() Wrażenia testowe oczywiście dopiszę do swojego zestawienia ![]() A marzę jeszcze o poznaniu Bois Oriental ( ze względu na podobieństwo do FdB), klasycznego Ambre Sultan, Un Bois Vanille, Rousse i Chergui - jakoś mi się wydaje, że to są te, które mogłyby mi się spodobać, ale w ciemno nigdy bym zakupu nie zaryzykowała, bo wiem, jak się można przejechać na takich przeczuciach. Edytowane przez joasiak1 Czas edycji: 2007-10-24 o 11:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
a miał ktoś przyjemność
![]() Joasiak, może Ty ? ......................... ......................... .......... edit. o już widzę, że nie Edytowane przez taka taka Czas edycji: 2007-10-17 o 21:50 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wypatrzyłam ostatnio tego Lutensa na stronie Shiseido i wpadłam - muszę go kiedyś poznać - lawenda, kadzidło... Ech, to musi być coś boskiego. Zdaje się, że jedna z dziewczyn na Per-Fumum ma ten zapach - zaloguj się Takuśna, na pewno pojawi się jakaś recenzja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze wiedzieć, idę poczytać ![]() ja tam nie jestem zalogowana, ale wszystko chyba mogę czytać |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet ciekawe to forum, ale chyba bardzo hermetyczne |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Rozeznanie
|
Kochane-a może któraś z Was zna zapach Lutensa Un Lys??Zakupiłam na Allegro próbkę w ciemno,ale zanim do mnie dotrze chciałabym już teraz cokolwiek o tym zapachu wiedzieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Wiedźma
|
Pozwoliłam sobie odkopać wątek, bo mam ważne pytanie z nim związane.
Nie chcę zaśmiecać forum wątkami - kometami, a ten zdał mi się odpowiedni. Pytanie jest proste: czy w irlandzkich Douglasach (albo innych sieciach) można nabyć Lutensy? Bardzo, bardzo proszę o odpowiedź. Zależy mi. ![]()
![]() |
#410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#411 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Dziękuję Ci. ![]() Właśnie coś w ten deseń mi świtało... Mam nadzieję, że nie tylko w Dublinie. Czy wiesz może w jakich perfumeriach? Sieciowych?
![]() |
![]() |
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sabbath, może napisz po prostu PW do Ryjka, ona najlepiej będzie wiedziała.
![]() |
![]() |
#413 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Tak właśnie zrobię - dziękuję Ci za pomoc i rozsądną radę. ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do posiadaczek Lutków
![]() Czy zaobserwowałyście po jakimś czasie zmiany w zapachu? jesli tak to po jakim?
![]() |
#415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w tej sprawie się nie wypowiem, bo Lutensa żadnego nie mam, ale jeśli to prawda, to zniechęca mnie to do zakupu ![]()
Edytowane przez joasiak1 Czas edycji: 2007-11-26 o 11:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
Kasiu, na gazetowym napisano wyraźnie, że ten Lutek zmienił się po 3 latach. Biorąc pod uwagę to, że mógł być przechowywany w niezbyt odpowiednich warunkach, np. nie był dobrze chroniony przed słońcem, to i tak dobrze, że wytrzymał 3 lata. A na Wizażu Lutki mialo i ma wiele dziewczyn i nikt jeszcze nie narzekał, że mu Lutki skisły...
![]() |
#418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
Aga, wszystko to wiem.
![]()
![]() |
#420 |
Zadomowienie
|
Ja mam Gris Clair -chyba już od roku- i nie zauważyłam jakichkolwiek zmian w odbierze zapachu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.