|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XIX
Yss no trzymaj
ja cwiczenia polubilam bardzo i codziernnie rano lece z koksem. Nie wiecie ale podjelam wyzwanie z Mel B na 30 dni. Jestem na 13 i czuje sie swietnie ! Jeszcze zebym jadla regularnie No nic od czegos trzeba bylo zaczac Agabi no! Jestes ! Ewcik no cwiczymy ostro ! Ja chyba jeszcze wieczorem dodam przysiady do tego ![]() Iza wspieram Cie mocno ![]() Jak widzialyscie mam i ja zestaw do hybryd i super zadowolona jestem. Ciekawe ile sie beda trzymac. Mamie bede teraz zakladala i moze ktos sie jeszcze nawinie. Uwielbiam to robic Ide kroic jajka na kotlety...
|
#422 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XIX
Hej !
Ale leje u mnie , siedzimy więc w domu Kasia mnie możesz robić pazurki plus ploteczki , o tak, byłabym stałą klientką. sama się zastanawiam nad zakupem,.tylko coś na wlasny użytek,.ewentualnie mamie ja wiem , że temat tu wałkowany sto razy,.ale jak to jest z tymi lampami? Jaką kupiłaś? Bo cenowo na all jest różnie i nie chciałabym kupić badziewia ale z.drugiej strony nie wiem czy będę potrafiła sama robić u przepłacać też nie chcę.A najlepsze , że szwagierka ma salon ale zawsze mi nie po drodze, najlepiej to tak wieczorową porą , a w salonie to zawsze treminy do przodu , szwagierka nie chce zapłaty, a mnie tak głupio wykorzystywać , raz na jakiśczas można , ale nie stale. A do konkurencji nie pójdę, bo to nie fair . I chyba zostaje robienie samemu
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Ogarnełam sie z gruba i wziełam za robotę. Ale srednio mi to idzie. Agabi, kope lat babo Bic nie bede bo po co A no to Kasiu, widziałam pazury na fb z tego wszystkiego zapomniałam skomentować. Na prawde szacun! są sliczne Ziajka i u mnie leje przeokrutnie! Przepraszam, wiecej nie wiem Pracy mam w cholerę! Miłęgo dnia
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Ziajka Kochana ja kupilam caly zestaw semilac z lampa uv normalna. Poki co tyle mi wystarczy
Utwardza mi 2 min ale co tam. Zapraszam ! Kawka, herbatka i pogaduchy Mysiaku daj spokoj z komentowaniem. Masz teraz wazniejsze rzeczy Obrobilam sie i mam chwile na poogladanie katalogu
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Hej 😊U nas też leje😕
Agabi hello ☺ Kasia trzymam kciuki za postanowienie ☺pazurki naprawdę śliczne ☺ Arletko ale kochana Lena 😍 Zophie cieszę się, że zdrowiejecie! Daj przepis na tą zupę z cieciorki ☺Ja z soczewicy robię, a cieciorka leży w szafce od m-ca i nie wiem jak ją wykorzystać Ruda ale super wyjście ! Daj znać jak film, bo planujemy iść 😊 ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Jedzieny na zakupy, bo nic ba obiad ni ma 😋
|
#426 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia dzięki :-* żeby bliżej było to już jadę
malowanie to jeszcze dla mnie spoko ale temat skórek i doprowadzenia ich do porządku to magia na razie dla mnie
|
|
|
|
#427 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, ja Was przepraszam że ja pojawiam się I znikam, ale nie mam jak pisać codziennie. Przez tą pracę na zmiany mi się kwasi, Jaśka to już gigantka niezmordowana I chodzi spać jak popadnie. Rekord 23. Rozmawiałam już z tż, że koniecznie musimy to zmienić, bo zwariujemy. Już kompletnie nie ma czasu na nic jak ona sobie tak pozwala. Z tż to też w kratkę, on robi jak jemu wygodniej I jest niekonsekwentny w jej wychowywaniu. Ogólnie, to widzę że on to się zwyczajnie do tego nie nadaje. Wkurza mnie I tyle. Jak ma pierwszą zmianę, lub wolne to Jaśka totalnie ma mnie gdzieś, I jest jak obce dziecko. Serce mi łamie. Macie jakiś sposób na przestawienie jej w godzinach chodzenia spać. Myśle, że jak już wróce do normalnego chodzenia na 8 do pracy, to u niej też się poprawi. Tak, to wstaje kiedy się wyśpi, bo nie ma konieczności budzenia jej z rańca.
nadrabiam Was na mini oknie, bo u mnie to już w pracy nawet spokojnie z neta nie można skorzystać, bo wiecznie ktoś wpadnie człowiekowi za plecy z zaskoczenia.
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
Faaaaaak
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Napisałam się jak głupia i nie dodało. W doopie z tym. ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Yss Lubie skalpel2, bardziej niz1 bo jedynka nudna fest. A bieganie uwielbiam i to chyba jest moja pasja i hobby 😁 Kasiu pazury cudne, tez polubiłam ćwiczenia i bardzo mnie to cieszy, Mysiaku zdrowiej nam kochana ☺ ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Lila, Zophiee co to ta cieciorka? Agabi nie mam sposobu. Kostek jak jest P dłużej się bawi a ze mną jak jest to po 20tej kąpiel i juz. ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Lecę coś zjeść i będę się szykować do kina, ciesze się jak dziecko. Juz poczwiczylam nawet. Doopa coraz fajnie sza 😀
|
#429 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
2 z krzesłem. Tego na yt nie ma.
---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Dobra ja zaraz spadam, odezwę się później. Lofka 😉
|
#431 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#432 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dobra jestem
wiedzma pojechala Wanessa poszla spac wiec dam jej jeszcze z 10 minut pospać a później ja obudze Cytat:
mam nadzieje ze dziś już lepiej ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
![]() ale masz Meksyk . jeszcze trochę i może Ci się unormuje to wstaw Jaśki focie na fb
|
|
#433 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
agabi gdzies ty była?! Cytat:
Kasiu gratuluje ćwiczeń Podziwian was wszystkie ze jestescie takie zmotywowane do ćwiczeń Efekty beda super Cytat:
kurcze jak ja bym miała szwagierke z salonem to nawet bym sie nie zastanawiała tylko chodziłs do niej Cytat:
Kasiu pazurki ci wyszły naprawde piekne Widać ze masz do tego reke.Ja tez dzis robiłam pazurki. Cytat:
Aga mnie bardzo ratuje apka w telefonie.Czytam jadac do pracy i z pracy.W domu jak jest chwila bo usiąść na kompa nie ma szans.No i Domis chodzi spać 20-21 wiec wieczór mam dla siebie Cytat:
Ja dzis wziełam wolne opieke na Domisia bo wypadły nam z tżtem te same zmiany i nie miał kto z nim zostać.Jutro tez mam wolne bo produkcja nie idzie .Do pracy ide dopiero w piatek. Całe po południe bawiłam sie z Domisiem a jak spał zrobiłam pazury.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||||||
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
Iza ten post był rano jak jeszcze nie napisałaś na fb
![]() Kasia za wyzwanie z Mel B.Ruda wypad udany? ![]() Kogo ja tu widzę? Agabi ![]() Sorry, że tak mało, ale okropnie brzuch mnie boli. @ jest, w piątek mam wizytę i usg. Dzisiaj rozmawiałam z koleżanką, zeszło na temat dzieci, jej siostrze zdiagnozwali zespół niepękającego pęcherzyka i co się okazało, że to przez endometriozę
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() W końcu jestem wśród żywych a dzis to juz w ogóle w skowronkach od rana
|
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() migotko pokoj Lenki juz chyba po swietach zrobimy bo ok miesiaca bedziemy czekac na okno, potem Lenki urodziny i zaraz swieta. Co do tej czarodziejki to wiem ze kolezanka jezdzila ale pare lat temu to gdzies do Lublina. I wtedy wiem ze pojechala z sis ktora byla w ciazy i lekarz jej mowil, ze bedzie miala dziewczynke, a ta czarodziejka ze chlopca zdrowego urodzi, wiec stwierdzily ze ona sie nie zna, jakie bylo zdziwienie jak urodzil sie chlopak ![]() aga no wreszcie laska! Co do spania Jaski, to moze jakos w dzien niech mniej spi, ale ona w zlobku to ciezko tak. A jak ja usypiacie? moze wczesniej zacznijcie uspypiac? No Lenula przespala calutka noc, do 7.15 Bylam u fryzjera, niestety nie mojego bo maja remont, wiec poszlam do tekiej dziewczyny-marudy zarazem, przy mnie sie klocila z mezem Mala dzis mi fsiuje z siusianiem, ze niby ja pipka boli, czesto po nocnym pampersie ma czerwona pipke, zreszta wiecznie ma z nia problem, ale nigdy siku nie zatrzymywala, a dzis mi zaczela wstrzymywac, 2 razy jakos poszlo bez bolu. Wiec nie wiem o co kaman, musze obserwowac.
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
Gianka dobrze, że już jesteś wśród żywych
![]() Arletka super, że Lenka przespala całą noc
|
|
#438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
0
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#439 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My w domu i relaks. Dziś nie ćwiczę. Dostaliśmy propozycję wynajmu mieszkania, ale od maja dopiero. Trochę dupa. Ale pójdziemy, zobaczymy. |
||
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Yss najpierw będą próbować iui, a później ivf. I zaczyna dietę bezglutenową bo też ma wpływ na pęcherzyki.
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
Arletka zrob badanie ogolne moczu Lence. Moze jskies zapalenie ma. I poksz wlosy
![]() Ysss warto zobaczyc co i jak Migotko ja tez schodzilam z cuemnych do blondu.... Do tej pory mam jeszcze pasemka. Juz nie wroce do tych brazow. Za to P by chyba oddal wszystko za ye moje wlosy ciemne ![]() Ola jeszcze nie spi, przysnela po poludniu i biedna lata jak szalona. 5 jej wuchodza bo placzliwa strasznie i widac po niej ze cos jej dolega
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mały spi a ja musze siasc do kompa rachunki popłacić.
|
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
Iza oj tak ! W blondzie najlepiej
U nas naszczescie takimi rzeczami zajmuje sie P. Ostatnio nawet chemie do domu kupowal. On lubi takoe rzeczy ![]() Jestem tak masakrycznie zmeczona ze szok !
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu to moze sie juz poluz?
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Dziewczyny podziwiam was za ćwiczenia, serio. Wieczorami siadam na kanapie jak ten leń, i jak tylko pomyślę, że mam się poruszać to mi słabo... Dziś wróciłam przed 18 do domu, i dopiero się ogarnełam... Lila- oczywiście, że ze zupa soczewicy była sorryAgabi- heloł, ja tez ostattnio wpadam tu jak po ogień... ferie są mniej pacjentów, więc i ja wieczorami choć na chwilkęMysia- mam nadzieję≤ że szybko ogarniesz zatoki. mi pomaga płukanie zatok, płynem z takiej butelki, srednio to przyjemne, ale skuteczne. są dołączone saszetki z płynem, ale ja dolewam jeszcze jodynę i wodę utlenioną. Czuję, że z dnia na dzień mniej tego gluta jest w zatokach ropnego. Schodzi mniej przy smarkaniu! Do tego sinupret 2-3 razy dziennie, a w ciagu dnia solą morską, żeby nawilżyć sluzówkę Piję sobie ostatnio na wzmocnienie sok z kiszonych ogórków, jemy dużo kiszonek. No i popijam goracą wodę z kurkumą i imbirem- naturalny antybiotyk ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Kasia- fajnie, że P ogarnia takie rzeczy. Mój tż pewnie też by ogarnał, ale jak to ja wolę sama... a ostatnio mniej chemii uzywamy, bo w sumie przeżuciłam się na ocet, sodę i olejek herbaciany albo olejek z oregano- ten ostatni to jest pogromca wszystkich bakterii, prawie jka szpitalny lizol, ale 100% naturalny ![]() A do prania tylko biały jeleń! O płaceniu rachunków też musze pamiętać ja. Na szczęście wszystie płatności mam zdefiniowane, więc przelewy to 5 minut ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Arletko cieszę się, że tak cię łagodnie 1 trymest z Tobą obchodzi oby już tak zostało! A Lena jest przekochana, brawa za nockę![]() Kasia- w porównaiu z Oleńką, Borys to mruk, gada ale po swojemu, jedyne zrozumiałe słowa to : mama, tata, baba, kici, auto, brum, papa, tuli, bast ( pies), am, piciu , coś tam pewnie jeszcze - także jestem pod wrażeniem ogromnym, ale Ola to torpeda rozwojowa ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Yss- kciuki za mieszkanie, jakby nie było jeszcze 2.5 miesiąca musielibyście mieszkać wspólnie... może coś jeszcze sensownego traficie Wy ogólnie bardzo aktywni jesteście, przy was to ja tylko praca-dom... ciągle wyjścia, wycieczki, basen, knajpa... super sobie czas organizujecie Migacz- pewnie, dieta bezglutenowa, zioła, zupy! może jakieś oczyszczanie organizmu... Ja dziś czytałam artykuł na temat kiszonek- kobieta 7 lat nie mogła pozbyć się infekcji intymnych, miała problemy hormonalne, stale niedobory witamin, ogólnie non sop zmęczona... Okazało się, że ma tak ubogą florę bakteryjną w jelitach, przerost candidy- czyli grzyba, który w odpowiednich warunkach zajmuje 5%, a u niej 90%. Przez to bakterie probiotyczne nie mogły wchłaniać wszystkiego co cenne z pozywienia... Przeszła na diete lekkostrawną, jadła dużo błonnika pokarmowego z surowych warzyw i owoców, a do tego piła 1-2 szkolanki soków z kiszonych ogórków. taka dieta trwała 3 tygodnie. potem wróciła do żywienia, ale nadal naturalnie, z dużą porcją warzyw owoców kasz. Zrezygnowała z mąki, sztucznyc soków, pieczywa, słodyczy. Po miesiącu jej samopoczucie się drastycznie poprawiło, cera, włosy, paznokcie, nie miała żadnej infekcji intymnej. Po 3 miesiącach badania pokazały, ze nie ma śladów po niedoborach. po pół roku była w ciąży ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- ale się rozpisałam ![]() idę zmywać kwasy- dziś mocniejsze! A co |
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem, bylysmy najpierw w maku, dlatego już kolacji nie było 😁 wróciłam przed 21sza ale warto było jechać. Bylysmy na Planecie Singli. Bardzo mi się film podobał. Kostek dopiero padł. Idę do wanny. Nadrobilam ale nie mam siły cytatowac.
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
padam, dziecko mnie wykonczylo
Migotko a tylko z 5 cm wlosy podcielam, w sumie tylko koncowki wiec nic nie widac, musialam podciac to siano. A dobra fryzjerka to skarb! yss a o jakies koperty i dokumenty sie poklocili, ale bylo to bardzo nie na miejscu kasia a moze i masz racje z tym moczem? moze by ja zbadac? non stop to cipsko czerwone. Ide pod prysznic bom juz nie mam sily nawet pisac.
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Chłopaki śpią,a ja wizaż
![]() Zamówiliśmy dzisiaj meble do Natusia,w przyszłym tygodniu będą od razu malowanie pokoju i zastanawiamy się co zostawić na podłodze czy dywan,czy panele jeszcze zobaczymy Łóżka na razie nie kupujemy,bo głównie zasypia ze mną,i nie zmieszczę się z nim na takim dziecięcym więc wstrzymujemy się,aż zacznie sam grzecznie chodzić spaćAgabi u nas podobnie ze spaniem,więc nie pomogę Czasem jak nie ma drzemy w dzień to zasypia 19-20,a jak drzema to 21 -23 niestety Arletko może faktycznie pobierz mocz do badania i zrób posiew od razu ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Mój chłop ciągle ma focha,że uzależniona od wizażu jestem i wyrzuci mi telefon i kompa Idę spać
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Lila my mamy fotel dla Kostka, niby jednoosobowy ale jak w nocy się budzi to wejdę do niego i razem się zmiescimy 😉 jakie meble zamowiliscie?
Arletko a nie możesz kłaść jej obok siebie na łóżku i jak zaśnie odkładać do łóżeczka? Szkoda Twoich nerw 😢 Lecę na film jeszcze popatrzę i zaraz lecę spać ☺ dobranoc ☺
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Hej !
Lila pokaz mebelki My szukamy lozka Oli i chcemy kupic taka dwuosobowa sofe rozsuwana zeby mozna bylo sie z nia polozyc o przysnac a i jak ktos przyjedzie to zeby mial gdzie spac. W lozeczku juz sie tak kreci ze ciagle wali glowa po szczebelkach Arletko zrob kochana zrob to badanie a moze i przez to szalala wieczorem. Zreszta polozenie dwulatka to walka ja tak uwazam. Ola zanim kimnoe to pol godziny rozmowy wyglupow spiewania drapania I to musimy byc obudwoje i ja i P ![]() Zophiee martwi mnie noga Olki bo ona jakoa dziwnie ja stawia. Jak wrzuce na fb to ocenisz? No i powoedz w domu jak najlepiej? W kapciach czy na bosaka? Ja caly czas na bosaka ja puszczam. Ja wczoraj po ostatnim poscie jak napisalam to myslalam ze zejde. Taki bol glowy, ucha i jeszcze zgaga ! No cos strasznego ! Modlilam sie tylkp zeby szybko zasnac
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.

ja cwiczenia polubilam bardzo i codziernnie rano lece z koksem. Nie wiecie ale podjelam wyzwanie z Mel B na 30 dni. Jestem na 13 i czuje sie swietnie ! Jeszcze zebym jadla regularnie
No nic od czegos trzeba bylo zaczac

Bic nie bede bo po co

Nie wiem czy to zachcianka ciazowa czy co, ale mam smaka na cole, tz sobie kupuje i sobie biore po lyku, no kurde jaka smaczna