|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
|
|
|
|
#2222 |
|
Rozeznanie
|
Weronia, Misia, Elaine-blath Gratuluję udanych wizyt
Ja dzisiaj wstałam po 6, żeby być w miarę wcześnie w laboratorium i nie czekać długo w kolejce. Wczoraj wyjątkowo najadłam się śledzi, bo normalnie nie przepadam i to był zły pomysł, bo cały wieczór i noc bolał mnie brzuch. Dzisiaj rano weszłam na wagę i mam 4,5 kg na plusie. Trzeba ograniczyć słodycze, bo nie ma dnia bez dwóch tabliczek czekolady plus innych słodkich przekąsek: batoniki, ciastka etc., a do tego spoczynkowy tryb życia. Edytowane przez kiara92 Czas edycji: 2016-02-11 o 09:33 |
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
Na Mazury wróciła zima
![]() Jak odwozilam Bartka do przedszkola to mi niezle samochodem zarzucalo. Chce wiosnę
|
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Weronia, misia, elaine-blath gratuluje wizyt
)Mąż wrócił z pracy, będzie jechał cos załatwić, moze weźmie mala ze sobą. Nie pamiętam kiedy ostatnio bylam sama w domu
|
|
|
|
#2227 | |
|
Ania
|
Cytat:
Witam się z rana zjadłam śniadanko a teraz odpoczywam bo jakaś taka słaba jestem..;/A śniło mi się dziś, że nie mogłam zabić pająka, a potwornie się ich boję..co próbowałam, to mi uciekał ![]() A więc jak się obudziłam, to bałam się zasnąć, żeby znowu mi się to nie śniło
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
ja już nawet na tą pogode nie patrze.. wczoraj jak wracałam od gina to padał deszcz ze śniegiem wiatr był taki że masakra
a rano jak jechałam do mamy do słonce swieciło teraz przebija sie słońce a chmury takie jaki zaraz zamieć śnieżna miala być oszaleć można serio |
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jako zmarzluch, miłośniczka spacerów i początkujący kierowca patrzę na pogodę
Wczoraj zrobiłam 4,5km spaceru i nerka mnie rozbolala jak wracałam, kwestia czy to przypadek czy od wysiłku. Póki co na wszelki wypadek ograniczam dłuższe spacery. Idę do kuchni zjeść śniadanie i wychodzę do Biedronki. Dziś jesr otwarcie nowej Biedry , będę miała 4min spacerem
|
#2230 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam jakieś 4 kg na plusie, podobnie jak w poprzedniej ciąży, ale w poprzedniej na początku chudłam, a teraz tylko tyję
wtedy skończyło się na 11 kg, mam nadzieję, że tym razem będzie podobnie ![]() miqesi, gratulacje dziewczynki! mi tak szkoda, że będę musiała posprzedawać i oddać te wszystkie ciuszki, które córci kupuję. Szczerze mówiąc, miałam nadzieję, że posłużą drugiemu dziecku a tu klops.... majkela, ja tam nie uważam się za wyrodną. Myślę, że naszym dzieciakom lepiej w żłobku czy przedszkolu niż z mamą, która z powodu brzucha się ledwo rusza albo musi się zająć młodszym rodzeństwem, obiadem i i tak nie ma czasu na zabawę ze starszakiem Jakbyś mogła to wrzuć linka do allegro PS. Moja też siedzi zazwyczaj 6 godzin. misia, to Ty już na wychodzie jesteś prawie jak często masz teraz wizyty? szyjka coś się skraca? reeeety, niedługo pewnie przyjdziesz do nas z dobrymi wieściami ![]() Ja dzisiaj będę miała od 13 "na przechowaniu" synka mojej koleżanki (14 m-cy). Muszę jakoś zorganizować wyjście z nim po moją córę do żłobka, chyba go w chustę wrzucę co by było wygodniej, bo mi chyba nie przejdzie tego kawałka w dwie strony. Będzie ciekawie
|
#2231 |
|
Raczkowanie
|
Powodzenia! A co się na takiej konsultacji ustala?
|
#2232 |
|
Raczkowanie
|
Wyjechana bylam, ale wrociłam!
Próbuję wbić się w funkcjonowanie rutynowego tygodnia, szkoła -dom-zakupy. człowiek wyjedzie na tydzien i po powrocie nie wie gdzie jest. a prania ile przywiozłam! Zaraz po wizycie 02,02 jechalam niemalze z gabinetu do Niemiec. Tam napadlam na C&A mieli promocje na bodziaki itp. troszke przywiozlam, troszke dostalam w prezencie i jestem uhahahana Wczoraj moj M. skręcil mi kolyske i gapie sie na nia rozmarzona, zwlaszcza ze przy pierwszym dziecku nie mialam tylko samo łóżeczko. Dostalam tez w prezencie krzeselko do karmienia, teraz wiec czeka mnie tylko materacyk i łóżeczko do sypialni. Ubranka swoja droga ale te najwazniejsze rzeczy juz mam. Na wizycie wszystko jest bylo ok. połówkowego nie robił bo źle dziecko leżało. Wyobrazcie sobie ze do tej pory przytylam tylko 1,5 kg! Gin byl zaniepokojony ja zreszta tez bo z pierwszym to co wizyta kilogram lekko mialam w plusie. obejrzal jednak dziecko i wszystko z nim ok. kolejna wizyta -polówkowa 01.03 - prosze mnie wiec dopisac . |
|
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz popołudniami ledwo chodzę tak mnie synek w ciągu dnia przegoni ![]() Ale ciąża leci mi bardzo szybko... |
|
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Wyniki krwi mam miec ze soba. Pewnie pyta o jakies choroby, uczulenia itp - chyba. Potrzebuje tej konsultacji do tego zeby w razie czego podali mi zzo
No ja mam 36 tydz Wczoraj mialam wizyte i nastepna za 2 tyg
|
|
|
|
#2235 |
|
Rozeznanie
|
Ale mam nadrabiania! szalejecie
Wybaczcie mi zniknięcie- ale to wszystko przez WAS! Zachwycałyście się swego czasu "Jeźdzcem Miedzianym" Simmons i załatwiłam sobie wszystkie części skoro to takie polecane i w ogóle wypada znać ;-) Od paru dni czytam i czytam i czytam i jestem już w Ogrodzie Letnim (IIIcz.) Nie mogę się oderwać- zawsze tak mam, po prostu jak mnie książka zainteresuje to jak alkoholik w cugu. Dobrze, że ciągle mam nianię, bo za parę dni to już by się nie dało zorganizować. Macie rację- II i IIIcz. już nie dorastają do pięt I, ale to chyba przez to, że nie ma aż takich dramatycznych akcji.Leoś kopie zawsze o tych samych godzinach. Coraz bardziej czuję te ruchy- rośnie maleństwo. Najbardziej szaleje od 21 do 22 (mam nadzieję, że jak się urodzi to trochę mu się zmieni...). Miszka- mi też ta ciąża mija szybko. Paradoksalnie jeszcze szybciej jak nie pracuję. Chociaż marzę już, żeby mieć poród za sobą i przytulić malucha. Haneczka- dzisiaj taka pogoda i niskie ciśnienie. U nas pada śnieg. Cierpliwość- zrobiłaś mi smaka na pomidorówkę. Ugotuję dzisiaj taką na mięsie i mam domowy przecier+ kluski lane. Gratuluję udanych wizyt
|
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nerki dalej dokuczaja?
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Bola bardziej prawa ale da sie zyc no
mam nadzieje ze kolka mnie juz nie napadnie
|
|
|
|
#2238 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj pelna mobilizacja. Obiad gotowy. - gulasz z kaszą jaglana
Zaraz idziemy na spacer. Tez mam biedronke na osiedlu.
|
|
|
|
#2239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie chińskie ale to ok 13 zacznę robić bo TŻ jeszcze po pracy odsypia ![]() Biedra w pobliżu to dobra sprawa
|
|
#2240 |
|
Rozeznanie
|
witam
widze,ze sa tu fanki jezdzca miedzianego, oj tak kochalam te ksiazki miloscia wielka,szczegolnie pierwsza czesc zrobila na mnie wielkie wrazenie, trzecia juz troche meczylam....ja aktualnie zabralam sie za kryminaly Miloszewskiego a w miedzyczasie czytam babskie ksiazki aktualnie Pensjonat na Wyspie C.Coble. Ogolnie jestem fanka skandynawskich kryminalow,ale w ciazy nie mam checi na takie rewelacje, zdecydowanie wole czytac kryminaly na wakacjach ![]() w niedziele juz wracam do meza, laduje w gdansku i maz zrobil rezerwacje na obiad w jakiejs fajnej knajpce i nie chce mi nic wiecej powiedziec hahahaha ![]() CZY SA TU PANIE Z TROJMIASTA? czy ktoras moze mi powiedziec czy w Galerii Baltyckiej nadal jest stoisko z torebkami Obag? serdecznie gratuluje udanych wizyt, ja mam kontrolna w srode 17.02,wiec zobacze malutka mialam kilkudniowy kryzys, troche gorzej sie czulam fizycznie, ale doszlam do wniosku ze chyba cos tam sie w srodku rozciagalo, gorzej mi sie spalo, nie moglam chwycic dobrej pozycji do spania czy siedzenia, od wczoraj jest wszystko ok. Mierzylam sie w pasie, nic mi nie przybylo 78-79 cm na wysok. pepka, moze brzusio bedzie w ogole maly, kto wie poki co chodze w swoich wszystkich rzeczach, jedynie udalo mi sie tutaj u rodzicow kupic za ok. 50zl spodnie z hm mama na wiosne lato typu chinos, ultralekkie spodenki no i jedne klasyczne rurki i koszulke za ok. 15zl, haha (chyba nie pisalam tego, chociaz juz mam zacmienie, bo ostatnio tylko was podczytuje,a nie pisze cos).w PL pogorszenie pogody slyszalam,z kolei u nas pieeeekne slonce, ale troszke chlodniej bo 3-4 stopnie na plusie, spaceruje z psiakiem rodzicow, cwicze ![]() pozdrawiam serdecznie ))tez chwycila mnie ostatnio kolka, myslalam,ze padne :O ale herbata mietowa i pol nospy, minelo w kilka minut i oszczedzalam sie do konca dnia i jeszcze kolejny
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2016-02-11 o 11:44 |
|
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem masaz pomaga takie uciskanie nerki
|
|
|
|
|
#2243 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję wczorajszych wizyt
![]() Lenia dzis mam wyszłam z łóżka przed 11 dopiero ale raz na jakis czas tak trzeba. Mi zostały naleśniki z wczoraj ale biorę się zaraz za szarlotke i krem z brokuła. Moja mała w dzień spokojna za to ostatnio jak się kładę spać to jej się przypomina że matce trzeba dać znać o sobie ale jak by nie było to przyjemne te kopniaki
|
|
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja jak czasem daje czadu, to się zastanawiam, czy na pewno tam tylko jedno dziecko siedzi
|
|
|
|
|
#2245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2246 |
|
Zadomowienie
|
Sprawdzam, czy z tel przez aplikacje mogę dodać zdjęcie. Więc przy okazji to Czesiek :-D
|
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2248 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I na nic przykrywanie klatki szmatką - koncerty od świtu były zawsze Ale myślę, że śpiew kanarka nie jest tak bardzo przeszkadzający, bardziej dokuczliwe może być szczekanie psa. Ja miałam takiego jednego ulubionego kanarka - Dzióbka Był totalnie oswojony, chętnie wchodził mi na rękę, na ramię, siadał na głowie albo dawał buzi
|
|
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Planujesz kupic? Wrazie co jeszcze w Gdyni w Rivierze jest sklep z obagami
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

Jak tu się zmotywować na spacery chociaż w taki ziąb lub wiatr??