Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-11, 09:55   #1981
kasia01987
Wtajemniczenie

Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Dzień dobry czytam regularnie tylko na udzielanie się czasu jakoś mniej My jutro kończymy miesiąc i od tygodnia widzę, że wpadamy w jakiś stały rytm przynajmniej wieczorny Magda zasypia ok 22 potem budzi się o 2, 4, 6 i od 8 już zaczyna się jej okres aktywności. Mam nadzieję, że nie prędko jej się odmieni W dzień różnie, ale nie można mieć wszystkiego

Gratulacje dla Poli U nas też od dwóch dni to jakaś masakra Stawiam na skok rozwojowy Magdzie wszędzie źle, na rękach, w leżaczku, w łóżeczku. Nawet cycem gardzi Dopiero wieczorem gdy jest ciszej i ciemniej to się uspokaja i zasypia tak porządnie

Ja mam powieszone filcowe sowy i czasem się w nie wpatruje No ale 5-10 minut to max

Jeśli chodzi o ogarnięcie to mój mąż we wszystkim dobrze sobie radzi Dopytuje się o wszelkie wizyty, wyniki itd. No i do lekarza chodzimy razem bo bierzemy Grzesia przy okazji.

Nie pamiętam co jeszcze pisać chciałam
Super ze wszystko dobrze u Was)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 09:56   #1982
czarnulax
Zakorzenienie

Iola sto lat Cię nie było widzę że u was podobnie. Może to skok jak mówisz, bo dzieciaczki praktycznie równe wiekowo.
Stary 2016-02-11, 10:04   #1983
iola14
Rozeznanie

A no trochę mnie nie było powrót męża do pracy mnie chwilowo rozstroił, ale już sobie poukładałam i jak Grześ ma drzemkę to mam chwilę żeby Was odwiedzić

O smoczku pisałyście, my nadal bez. Nawet nie zakupiłam w razie czego to i mnie nie kusi Chociaż Magda potrafi cyca wypluwać, to nie wiem czy smoczek byłby wybawieniem
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 10:06   #1984
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czy waszym dzieciom czasem drzy brodka? U nas jak maly sie wystraszy to drzy brodka.. Mam sie bac? Nozka czasem tez mu drzy.. W szpitalu mi mowili,ze to normalne u malutkich dzieci, ze niewyksztalcony uklad nerwowy...
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 10:15   #1985
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Skasowało mi się co napisałam

Kasia, Lune cudne te Wasze łobuzy

Czarna najlepszego dla Poli

Dotka ja karuzelki jeszcze nie mam Muszę kupić, bo Młodego w końcu zaczyna interesować coś innego niż ściany

Kasia skąd ta bluza?
http://timeforfpl.shoparena.pl/pl/pr...For-Fashion/39 proszę

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Moja teściowa ( chyba na łeb jej siadło) wczoraj w poczekalni przed szczepieniem co chwile tylko mi mówiła że najładniejsze dziecko ze wszystkich tutaj wchodzimy do lekarza a ona że coraz ślicznejszy, idziemy szczepić( u siostry teściowej jednej ze zlotu oczywiście teściowa mówi że najpiękniejszy na to ciocia ją w tym utwierdza że naprawdę jest najśliczniejszy)
Ja się pytam jaki kur**wa ma byc po za☠☠☠istych rodzicach gorzej tylko z charakterkiem będzie bo ewidentnie chce się podać na mój....

Także teściowa ma świra na jego punkcie, magnes na lodówce z Dorianem teściu mi mówił że robi za ołtarzyk zacałowany cały i wiecznie do niego opowiada jak wariatka
a teściu nie lepszy bo wpadł tu przedwczoraj przypadkiem i wymiział go wytulił(rozbudził kurrr...) i pojechał nice

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy waszym dzieciom czasem drzy brodka? U nas jak maly sie wystraszy to drzy brodka.. Mam sie bac? Nozka czasem tez mu drzy.. W szpitalu mi mowili,ze to normalne u malutkich dzieci, ze niewyksztalcony uklad nerwowy...
Mój czasami tak jakby cały zadrzy ale to sporadycznie jest to normalne bo pytalam
Stary 2016-02-11, 10:19   #1986
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Dotka, ale ja wczesnie wstaje i wczesnie chodze spac, s rano Mlody spi, wiec mam chwile czasu na ogarniecie

Ewusia myslalam np o weglu, ale tez nie wiem czy mozna
Jak nie będzie przechodzic to sprawdzę czy można coś brać

Cytat:
Mojemu od urodzenia drzaly rączki i nóżki i w szpitalu kazali mi brać magnez a pediatra dodatkowo przepisala nam witaminy b1 i b6 żeby Konradek brał doustnie i widzę że już mu to przechodzi

Udało mi się umyć i zjeść śniadanie bo Młody spał zaczął się drzec jak ostatni kawałek kanapki zjadłam

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 10:22   #1987
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Pola dziś skończyła miesiąc

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Na kochanka teraz nie mam siły i chęci nawet na seks ochoty brak a należałam do tych niewyzytych
A mi całą noc nic innego się nie śniło
Jak poszłam do gina po to L4 dla Tż, to mówił mi że teraz to tylko prezerwatywy. Ja do niego na to, że prezerwatywa to leży w łóżeczku śmiał się jak głupi hahah

Cytat:
Tak mojemu drży polozna mi powiedziała że po porodzie jest naturalny spadek elektrolitow i dziecku może drżec brodka, nóżka czy coś i żeby się tym nie martwić bo to samo przechodzi.

A moje dziecko kochane dało się rodzicom wyspać ! Poszedł spać o 21:30. A później były pobudki 24, 2;30, 4:30, 6:30 i 9:30 mimo że często to i tak bosko że o 7 zasnął a nie zaczął działać. Ale pewnie przez to ze dwa razy go odkladalam do łóżeczka i się budził, a za trzecim razem Położyłam między nami i najpierw marudzil a później w końcu zasnął z nami także jestem w pełni sił dzisiaj!
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 10:22   #1988
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Czarnula najlepszego dla Poli

Kasia u mnie to moja mama jest taka swirnieta na punkcie Małego teraz wyjechali z tatą na ferie to każe sobie filmiki wysyłać bo tak to 3 razy w tygodniu przyjeżdżala i nie może przeżyć że tyle go nie będzie widzieć

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2016-02-11, 10:23   #1989
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Jak nie będzie przechodzic to sprawdzę czy można coś brać

Mojemu od urodzenia drzaly rączki i nóżki i w szpitalu kazali mi brać magnez a pediatra dodatkowo przepisala nam witaminy b1 i b6 żeby Konradek brał doustnie i widzę że już mu to przechodzi

Udało mi się umyć i zjeść śniadanie bo Młody spał zaczął się drzec jak ostatni kawałek kanapki zjadłam
Ewka pij dużo żeby się nie odwodnic. I coś kurde często Cię bierze to zatrucie bidulko://

Mój dziec śpi dalej. Zaczynam się nudzić... wszystko zrobione. Jeszcze chyba biustonosz zamówię a co...
Stary 2016-02-11, 10:25   #1990
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Co do dziadków. Moi są zachwyceni maluszkiem wczoraj u nich byliśmy to tata ciągle zaglądał do małego i patrzył czy śpi Haha a jak wyjezdzalismy to specjalnie przyszedł i patrzył przez szybę czy śpi i w ogóle

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Ja myślę zamówić jakiś biustonosz ale jaki Bo sztywne nie bardzo jeszcze bo ten rozmiar się nie ustalił do końca jeszcze. Myślałam o takim bez fiszbin do spania bo tak to mam sportowy jedynie.. A przecież prac muszę.
Stary 2016-02-11, 10:26   #1991
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Ewka pij dużo żeby się nie odwodnic. I coś kurde często Cię bierze to zatrucie bidulko://

Mój dziec śpi dalej. Zaczynam się nudzić... wszystko zrobione. Jeszcze chyba biustonosz zamówię a co...
No właśnie staram się pić dużo...
Nigdy wcześniej tak nie miałam żeby mnie zatrucia lapaly, jakiś kiepski czas teraz

Korzystaj z wolnego czasu

Mój też znowu śpi ale u mnie na rękach

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2016-02-11, 10:26   #1992
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Malwi jak się czujesz już teraz? Wróciłas do całkowitej sprawności? U mnie już od jakiegoś czasu jest w końcu dobrze. Nawet strupki pozchodzily nareszcie.
Strupki mi juz zeszly, ale ostatnio z jednej strony, wlasnie z tej co byly strupki boli mnie ta blizna. W przyszlym tyg. wybieram sie do gina, niech mnie uspokoi. Aaa i z tej strony jest caly czas taka mocno rozowa, z drugiej jest juz bledsza.

Ech nie mam pomyslu na prezent na walentynki dla tz... Najchetniej to bym nic nie robila, ale on sie postaral i zrobil mi portret z Mlodym rysowany olowkiem.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 10:29   #1993
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Czarnula najlepszego dla Poli

Kasia u mnie to moja mama jest taka swirnieta na punkcie Małego teraz wyjechali z tatą na ferie to każe sobie filmiki wysyłać bo tak to 3 razy w tygodniu przyjeżdżala i nie może przeżyć że tyle go nie będzie widzieć
U mnie wczoraj się teściowa z mama w drzwiach minęły bo obie zakochane a to w sumie pewnie ostatni ich wnuczek) niech bawią u nich na rękach chce być u mnie niestety nie najgorsze ze go wycalowac nie mogły bo 2-3 dni po szczepieniu na rota i pneumo po buzi i rączkach nie wolno za bardzo dotykać wiec były niepocieszone

Madzia często Twój noworodek się budzi. Mojego trzeba było na karmienie budzić

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Strupki mi juz zeszly, ale ostatnio z jednej strony, wlasnie z tej co byly strupki boli mnie ta blizna. W przyszlym tyg. wybieram sie do gina, niech mnie uspokoi. Aaa i z tej strony jest caly czas taka mocno rozowa, z drugiej jest juz bledsza.

Ech nie mam pomyslu na prezent na walentynki dla tz... Najchetniej to bym nic nie robila, ale on sie postaral i zrobil mi portret z Mlodym rysowany olowkiem.
Najpiękniejszy prezent mu urodzilas:p wystarczy hihi ja lubię praktyczne prezenty dla mojego...bluza koszula koszulka pasek portfel zegarek) tandetne serduszka nie dla mnie bo ja nie z tych romantycznych
Stary 2016-02-11, 10:34   #1994
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Kasia serduszka sa nudne, ale za kazdym razem dostaje koszulke, bluze, gacie. Nudne sie to robi...

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2016-02-11, 10:34   #1995
czarnulax
Zakorzenienie

kasia moja teściowa większość rozmowy na skype mówi "jejku jaka ona śliczna". Któregoś razu jej odpowiedziałam "wiem" i się oburzyła
Stary 2016-02-11, 10:36   #1996
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasia serduszka sa nudne, ale za kazdym razem dostaje koszulke, bluze, gacie. Nudne sie to robi...
Hmm to nie wiem...ja czekam na obiecany samochód

Stary 2016-02-11, 10:48   #1997
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:

Mojemu też drży bródka

Cytat:

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Ja też nie wiem co kupić TŻ
On mnie zabiera dzisiaj do galerii żebym wybrała sobie nowe koraliki do mojej pandorki. Ale co ja jemu mam kupić to nie mam pojęcia...

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 10:50   #1998
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

A ja mojemu nic dwa dni później mamy rocznicę związku, a cztery dni później mi się facet starzeje.. Ile tych prezentów można mieć
Stary 2016-02-11, 10:51   #1999
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
A ja mojemu nic dwa dni później mamy rocznicę związku, a cztery dni później mi się facet starzeje.. Ile tych prezentów można mieć
Niezła kumulacja

Stary 2016-02-11, 10:56   #2000
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Haha to moj tz ma taki maraton. Tzn walentynki (zawsze cos mi malego kupuje), 1.03 moje urodziny i 8.03 dzien kobiet sie ustawilam

Stary 2016-02-11, 10:58   #2001
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

U mnie teściowa też zakochana w Malym ale ona jest mniej wylewna no i nie odwiedza nas więc widzi go tylko jak my się do niej pofatygujemy, czyli niezbyt często

Ja kupiłam TZowi spinke do krawata z grawerem z tyłu ogólnie nie obchodzimy Walentynek ale stwierdziłem że tyle czasu już znosi moje humory że należy mu się jakiś prezent

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2016-02-11, 10:58   #2002
lune1992
Zadomowienie

My nie obchodzimy walentynek.
Pospałam z pół godz ale jeste taka głodna ze wszamałam 4 kanapki z pastą. Mały mnie obudził piskiem przez sen, moze cos mu sie sniło np ze mu tne głowe nożem w kostke haha

Jezyczka mojemu tez drzy jak płacze czy sie wystraszy.
Kasia u mnie tesciowa zrobiła wiejski ołtarzyk na ścianie
W piatek jedziemy do niej
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 11:02   #2003
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Mały mnie obudził piskiem przez sen, moze cos mu sie sniło np ze mu tne głowe nożem w kostke haha

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 11:09   #2004
86ewula
Rozeznanie

Hej dzieci mają radar ciepłego jedzenia dla matki ściągnęłam jajecznice z patelni jak się rozwył po raptem 40 min drzemki. Zdążyłam wziąć prysznic , pomalować i zrobić śniadanie. Zostało wysuszyć włosy. A młody tylko pociumkal cyca kilka minut i odplynał. Teraz śpi w najlepsze na mojej klacie. Czyli poranny standard.
W nocy było całkiem znośne. 22/ 1 zmiana ciuchów bo osikał/ 3:30/ 5/7 i mimo zaciągniętych rolet nie dał się oszukać ,oczy jak 5 zł. Widzę codziennie ten sam rytm.

Też się zastanawiam nad prezentem ale kiedy miałabym go kupić. .. owoc naszej miłości śpi na mnie :-D

Zdjęć waszych pociech niestety nie widzę w tel. :/

Z tą głową krojoną w kostkę dobre :-D mój też czasami się wydrze przez sen. ..
I też mu broda i języczek lata jak mocno już płacze albo się wystraszy.

Czy jak wam Maluch płacze to robicie wszystko pomału ,spokojnie czy raczej szybko szybko żeby przestał płakać. Ja mam wyrzuty sumienia że nie robie tak wszystkiego w spokoju jak na tych filmikach na YT. Tylko czasami np. przekladam go z ręki na rękę , za szybko , czy ubieram go w pośpiechu żeby już nie wył ,że On wyczuwa moje zdenerwowanie i czuje się czasami przestraszony i nie pewnie. ..

Edytowane przez 86ewula
Czas edycji: 2016-02-11 o 11:17
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 11:10   #2005
iola14
Rozeznanie

U mnie teściowa też zakochana chociaż całą ciążę nie omieszkała mi przypominać, że dziewczynki to gorsza płeć. Teraz ześwirowała normalnie Nie nadążysz

Za to u mojej mamy prym nadal wiedzie Grześ mimo, że moja siostra urodziła dwa tygodnie po mnie i są teraz dwa maluszki to i tak najbardziej zakochani są w tym łobuzie moim

Eh te walentynki męczą mnie okrutnie. Zostały 3 dni a ja nawet nie bardzo mam jak wyjść choćby po jakiś drobiazg. Pada i pada Zastanawiałam się jeszcze nad jakimś filmem, kolacją, ale kto to ma siły czekać aż dzieci zasną

Nawet Magda zaczęła przysypiać, może jednak coś ugotuje dzisiaj
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 11:16   #2006
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Znowu piszczał i jak głośno. No co to za sen taki straszny ma

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
http://timeforfpl.shoparena.pl/pl/pr...For-Fashion/39 proszę

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Moja teściowa ( chyba na łeb jej siadło) wczoraj w poczekalni przed szczepieniem co chwile tylko mi mówiła że najładniejsze dziecko ze wszystkich tutaj wchodzimy do lekarza a ona że coraz ślicznejszy, idziemy szczepić( u siostry teściowej jednej ze zlotu oczywiście teściowa mówi że najpiękniejszy na to ciocia ją w tym utwierdza że naprawdę jest najśliczniejszy)
Ja się pytam jaki kur**wa ma byc po za☠☠☠istych rodzicach gorzej tylko z charakterkiem będzie bo ewidentnie chce się podać na mój....

Także teściowa ma świra na jego punkcie, magnes na lodówce z Dorianem teściu mi mówił że robi za ołtarzyk zacałowany cały i wiecznie do niego opowiada jak wariatka
a teściu nie lepszy bo wpadł tu przedwczoraj przypadkiem i wymiział go wytulił(rozbudził kurrr...) i pojechał nice

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Mój czasami tak jakby cały zadrzy ale to sporadycznie jest to normalne bo pytalam
Moja mama jak do mnie dzwoni bo siostrze wysyłam fotki,filmiki i ona ogłąda to mówi: bosze jaki ten Kolin sliczny, najpiekniejsze dziecko jakie widziałam! Ty jak byłas mała to byłas własnie taka piekna dzidzia ze sie wszyscy toba zachwycali. Mąż bardzo przystojny jest, Kolin w niego wykapany, identyczny, toz te dziecko w przyszłosci kariere zrobi jakas!! wiesz jaki bedzie piękny?? Ja wiem.Od dziewczyn nie odgonisz zobaczysz, wspomnisz moje słowa.

Stary 2016-02-11, 11:18   #2007
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Mojemu tz całą noc się śniło że młody mu spadł z przewijaka

Młody zjadł jednego cycka, więc odlozylam go i leżał spokojnie i się rozglądal. No to zjadłam śniadanie przygotowane przez tz, Mlody dalej spokojnie leżał więc poszłam pod prysznic jeszcze a teraz drugi cycek
Boziuu.. Błagam żeby mu tak zostało jak tz pójdzie do pracy
Stary 2016-02-11, 11:22   #2008
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Eh te walentynki męczą mnie okrutnie. Zostały 3 dni a ja nawet nie bardzo mam jak wyjść choćby po jakiś drobiazg. Pada i pada Zastanawiałam się jeszcze nad jakimś filmem, kolacją, ale kto to ma siły czekać aż dzieci zasną
My wczoraj zrobilismy sobie romantico wieczorek, juz wszystko gotowe itp sobie jemy, sie przytulamy...
A tu pisk i ryk małego w niebogłosy przez sen. Biegne do łóżeczka a on oczy jak 5zł, wiec wzielam go do wózka i maz lulał jedna noga. No to potem kąpiel, cyc,kupa,cyc,kupa,lulu.Ju z byliśmy tacy zmeczeni ze lezelismy i ogladalismy na Polascie "Nie zadzieraj z fryzjerem" . Oczywiscie co jakis czas było trzeba lulać, wsadzac smoka bo wypada, odkrywać, przykrywac, wycierac bo cos sie ulało
Stary 2016-02-11, 11:27   #2009
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Hahaha Lune no to udał wam się romantyczny wieczór wczoraj wieczorem już młody usnął, tż mnie przytulil i mówi że czuję się trochę jak przed małym potworkiem. Ledwo to powiedział a z łóżeczka zaczęło się kwilenie

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Ej blond włosy i brązowe oczy są raczej na pewno niemożliwe nie?
Stary 2016-02-11, 11:36   #2010
lune1992
Zadomowienie

Śpi od 9. Nie mogł przespac tego o tej 4
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości